|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
no i zazdroszczę Ci tego porodu ![]() A jak tam Mąż zabrał Cię gdzieś?:P |
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() Tylko szkoda, że to zdziwienie pochodzi od osób, z którymi rozmawiam raz na jakiś czas a nie od najbliższych (bo oni wiedzą, że krzywdy sobie sama nie zrobię). A o wypadek aż tak bardzo się nie martwię tyle po mieście nie jeżdżę. Chociaż wiem, nawet przed domem może stać się nieszczęście.Aguśka, to w sumie dobre wieści Niedługo będziesz tuliła synka
|
|
#1503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Aguska czyli twoje bole i skurcze nie poszly na marne
super ze maluszek bedzie z wami juz za chwilke, ja tez bym tak chciala zeby mi lekarz powiedzial ze urodze szybciutko![]() musze zobaczyc czy moja oliwka ma w skladzie to cos, uzywam babydream,wiec na pewno ma olejek migdałowy.
|
#1505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi też od czasu do czasu zdarza się jeszcze prowadzić, ale wiem że dla innych może to być dziwne, że w 9 miesiącu ciąży nie boję się jeździć za kierownicą |
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
lena_mi i Aguska super ze wizyty udane
![]() Zobacz Aguska grozil Ci przedwczesny porod, a Ty moglabys sie jeszcze przeterminowac nawet Super, ze juz nie dlugo przywitasz sie z maluszkiem
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Co do jazdy samochodem ja też miałam już nie wsiadać w tym ostatnim miesiącu przed rozwiązaniem, ale czasami sytuacja mnie do tego zmusza.
Dziś musiałam jechać do lekarza sama, bo TŻ miał szkolenie. W piątek albo poniedziałek też jeszcze pojadę sama po wyniki no i we wtorek do fryzjera i myślę, że ostatni raz za kółko wsiądę właśnie we wtorek choć nie jestem jeszcze tego pewna póki co czuję się dobrze, nie mam skurczy ani nic.
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi mają gadać dla samego gadania to niech nic nie mówią Mam koleżankę, która też do samego końca prowadziła samochód. Kilka dni po terminie porodu miała kolizję (jakiś palant za nią nie zatrzymał się na światłach, wjechał w nią, a ona w auto poprzedzające). Wszyscy mieli nadzieję, że chociaż to przyspieszy poród a tu dziecko wyjść nadal nie chciało. Szczęście w nieszczęściu, że nic się nie stało, ale jak mówiła, wiedziała co się święci i przygotowała się na uderzenie, zaparła rękoma o kierownicę, nogami i podłogę. Bo wolała połamać sobie ręce niż "polecieć" do przodu.
|
|
#1510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba to przecierpieć ![]() a co do koleżanki - no to faktycznie dobrze, że jej się nic nie stało |
|
|
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
Koniakonia super, że napisałaś nam jak było przy porodzie. Dzielna babka z Ciebie
i super, że Nina zaakceptowała Kaję, choć i tak masz ciężko Trzymam kciuki, żeby wszystko dalej szło dobrze Buziaki dla Was!aaagga cieszę się, że masz już poród za sobą, mimo tego, że było to tak hardkorowe przeżycie. Jesteś mega i mąż się spisał na medal pozazdrościć! ania20m to Kubuś jest prawdziwym mężczyzną jak już pobieranie krwi przerobił dzielnie ![]() MoniqW masz rację, że lepiej dla Waszego bezpieczeństwa załozyć krążek. Szkoda, że nic się nie polepszyło z szyjką Trzymaj się ![]() Claudia daj znać jak tam! ![]() Gucia i Jolkaaaa to dobrze, że po wizytach wszystko ok Co do wymazu na paciorkowca ja robię we wtorek, ale za darmo, bo dostałam skierowanie od swojego lekarza jak na inne badania.Lena_mi fajniutko, że masz takie dobre wyniki! Jestem dumna moja mała też nisko położona główką i z dnia na dzień coraz mocniej naciska mi na spojenie ale damy radę no i czekamy na wtorek ciekawe jak tam pomiary wyjdą Wam pewnie idealnie he he i spokojenie Lenka jeszcze nie rodzę, mówiłam że jeszcze 3-4 tygodnie potrzebuję, bo mam sporo spraw ![]() Cytrynka za wizytę i proszę się nie stresować! ![]() Aguśka to super wieści! Widzisz gdyby nie krążek to pewnie byś zaczęła rodzić w magiczną noc ale i tak w każdej chwili może się zacząć Wow W takim wypadku chyba szybka akcja będzie skoro rozwarcie postępuje i to Twój drugi poród. Nie? ![]() Nadrobiłam, ale już dawno tyle czasu mi to nie zajęło a teraz pewnie do poniedziałku będę miała wielkie zaległości w związku z przeprowadzką i zakupami wszystkimi jakie musimy z TŻ zrobić a tam na nowym mieszkaniu będę miała tylko bezprzewodowy internet z ograniczonym transferem... Szkoda, ale coś za coś
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Skończyłam dziś 37 tydź Jeszcze jutro i ostatni pokój do malowania nam został, ale już nie mam sił- strasznie puchną mi nogi W sumie to lewą nogę mam bardziej spuchniętą jak prawą- nie mieszczę jej w skarpetkę a już nie wspomnieć w kapcie. aaagaa faktycznie Twój poród był bardzo ciężki. Bardzo długo parłaś, mi to zajęło raptem 4 parte bóle czyli jakieś 10 min i nie zdążyłam się wcale zmęczyć. Wcale się nie dziwie, że Ty tak ciężko to przeszłaś przez te rozbudowane mięśnie... Konia Super, że mała Nina tak dzielnie znosi towarzystwo siostry. I jeszcze raz gratulacje dla was... Claudia może faktycznie to były wody i poród tuż tuż agabi trzymam kciuki za jutrzejsze cc! Aguśkaa Super, że mały już prawdopodobnie będzie z Tobą jak nie zechce wyjść szybciej. No i długo się nie namęczysz jak juz takie spore rozwarcie ![]() A mi jeszcze brzuch nie opadł a mała tak napiera mnie główką że czuje kucie w pęcherz i napieranie na odbyt. Wczoraj TŻ kupował z teściową farby do pokoju i kupili mi wanienkę dla małej. Jak Maciek to zobaczył to zarzyczył sobie kąpieli w niej. Tłumaczyłam ale nic się nie dało. W końcu się wykąpał w niej ale ledwo się zmieścił. Strasznie mi się go żal zrobiło jak miał łzy w oczach, że to dla Basi a nie dla niego... Będę miała problemy z zazdrością chyba..
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mi nie dał skierowania pobrał i dał do ręki kazał jechać do innej przychodni z tym i mówił, że koszt 30zł. |
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dziś pobierany wymaz w ramach wizyty (a chodzę na NFZ) i nic nie płaciłam..
rybka dziękuję
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, wiem kochana, że jeszcze masz czas, ale taka roztargniona jestem i na pierwszy rzut wydawalo mi sie że napiałaś że już się wybierasz na rozpakowanie Trzymam kciuki żeby poród nastąpił wtedy kiedy będzie bezpiecznie dla Dzidzi, no i żebyś zdążyła wszystko sobie zorganizować![]() A któraś z dziewczyn kiedyś fajnie napisała - w tym tygodniu nie rodzę, bo nie mam czasu ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Kurcze chyba mi post uciekł, albo znów to moje roztargnienie.. Dziewczyny, czy któraś z Was brała Aspargin i Cyclo 3 fort? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-29 o 18:32 |
|
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska superowe wiesci!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
ciekawe jak tam Claudia? ja tez jeszcze jezdze samochodem jesli musze bo glownie to siedze w domu, wygodnie mi sie prowadzi poki co. a ja to mam jakies fazy albo mam lenia ze nic mi sie nie chce robic pol dnia, a pozniej przez godzine albo dwie zrobie tyle ze az jestem sama zaskoczona.poszlismy z Ivorkiem na spacer przed jego kolacja i uskutecznilam dluzsze troche spacerki i szybszym tempem....od razu brzuch zaczal sie napinac. wrocilam - posprzatalam kuchnie, pozniej lazienke i jeszcze cos mi sie chce porobic ale plecy zaczely bolec. okna zaczne myc w przyszlym tygodniu, zaczne od pokoju slonecznego - duzych okien sztuk 12 x 2 (w srodku i na zewnatrz)= 24 szyby, moze poskutkuje
|
|
|
|
#1518 |
|
Rozeznanie
|
Ja brałam Aspargin i biorę Cyclo3fort a co tam się dzieje?
|
|
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam do domku
na KTG wyszły jakieś skurcze, ale jakoś nie specjalnie je czułam, gin powiedziała że jakby się coś zaczęło dziać to mamy przyjechać, dała nr do siebie, a jak nie to jesteśmy umówione na cc i RODZIMY W NIEDZIELĘ 4.03
|
#1520 |
|
Gang Iren
|
Super,ze wszystko dobrze
![]() Czyli wiesz,ze max tydzien i bedziesz tulic drugiego synusia!Ale fajnie A pytalas o czopa?
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wam fajnie
Wiecie kiedy rodzicie a u mnie to każdy dzień wielką niewiadomą |
|
|
|
#1524 |
|
Rozeznanie
|
Też zazdroszczę, a ja czekam i czekam...
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
i jak sie po tym czułaś i na co brałaś?
![]() bo po ulotce mozna wywnioskować że na wiele rzeczy może być.. Mi powiedziała, że to może pomóc na to puchnięcie.. ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
super, że już wiesz Trzymam kciuki !gosia dziękuję
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-29 o 19:01 |
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1528 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dalam na maila zdjecia mojej Wiki. Probowalysmy nowy rower,na ktory uzbierala sobie w skarbonce
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś mi się wydaje, ze w przyszłym tygodniu to dopiero będzie wysyp maluchów
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka Ale czad!!!
Szok, że mały już tuż tuż... no i chyba kochana nie urodzimy razem! cieszę się, że wszystko OK! idę Was nadrobić...bo znowu udało mi się kompa włączyć! U mnie KTG OK! jak nie urodzę to w poniedziałek kolejne! aha no i fenoterol mam brać do poniedziałku...bo lekarz się obawia, że w weekend już urodzę bez leków!!! cóż ok więc nadal czekam....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

póki co czuję się dobrze, nie mam skurczy ani nic.
Trzymam kciuki, żeby wszystko dalej szło dobrze
masz rację, że lepiej dla Waszego bezpieczeństwa załozyć krążek. Szkoda, że nic się nie polepszyło z szyjką 
ale damy radę