Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 19:54   #1801
gosinek13
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Moje P Z dnia na dzień coraz więcej. Radość dla ciała - zmora dla duszy. PROSZE O OPINIE !!

Ś: 1,5 bułki; pół z serem, pół z polędwicą , pół z dżemem malinowym; kawa zbożowa z cukrem

NUTRIDRINK

IIŚ: jogurt naturalny z brzoskwinią, musli, suszoną żurowiną; grzanka z kromki chleba wielozbożowego z dżemem ; sok pomarańczowy

O: talerz barszczu z warzywami z kromką chleba wielozbożowego ; gołąbek, pieczone ziemniaki w foli (3) , marchew z groszkiem , buraki, sok

PO OBIEDZIE jabłko

P: jogurt naturalny z brzoskwinią , musli , żurawiną suszoną ( tak mi zasmakowało , że zjadłam znowu )

K: bułka włoska; pół z serkiem turek, pół z 2 plastrami szynki, kromka chleba pszennego z dżemem malinowym; herbata z miodem i cytryną

Chyba lepiej nie ?
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:15   #1802
Phynn
Zakorzenienie

Dzisiejsze U :
1*
2 kromki chleba wieloziarnistego z masłem, szynką z kurczaka, rzodkiewką i musztardą; kawa zbożowa
2* kawałki drożdżowego rogala zalane ciepłym mleczkiem z cynamonem
gruszka, kiwi
3* barszcz czerwony z całymi buraczkami i wkrojoną marchewą
4* łazanki z pieczarkami, brokułem i kurczakiem
5* 2 porządne kawały strucli z owocami

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:16   #1803
Bellamy
Zadomowienie

R'ka?

I owsianka (5 łyżek płatków, 2 łyżki wiórków kokosowych, serek wiejski, pół banana)
II dwie kanapki chleba ciemnego z dynią, serkiem homo, łyżką siemienia i łyżką słonecznika
III 2 kotlety sojowe, kalafior gotowany, kasza jęczmienna
IV reszta serka homo z garścią mieszanki (bakalie, daktyle itp.)
trening taki 10min. na youtube, ale intensywny, pół godzinki biegania
V 5 łyżek tuńczyka, pomidor

?
Stary 2012-02-29, 20:19   #1804
Irish lady 28
Zadomowienie

R
17 godzin w podróży.................: mur:

1. grahamka z twarogiem, szynką parmeńską, pomidorem, jogurt pitny kiwi -taki duży
  2. 2 kromki razowca , skład jak wyżej
  3. tost z keczupem, salami, serem..(jedyna dostępna opcja, a już padałam na pysk...)
  4. pierś kurczaka zapiekana w folii, 280g warzyw na patelnię i kilka frytek - z blachy, bez tłuszczu + lampka wina czerwonego

i jak??????????/
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:22   #1805
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U :
1*
2 kromki chleba wieloziarnistego z masłem, szynką z kurczaka, rzodkiewką i musztardą; kawa zbożowa
2* kawałki drożdżowego rogala zalane ciepłym mleczkiem z cynamonem
gruszka, kiwi
3* barszcz czerwony z całymi buraczkami i wkrojoną marchewą
4* łazanki z pieczarkami, brokułem i kurczakiem
5* 2 porządne kawały strucli z owocami
pyyyyyszne wszystko!

Dzisiejsze U/R :

I owsianka z bananem na mleku
II duża grahamka z masłem, szynką, pomidorem; jabłko
III duża porcja warzyw na patelnię, dwa kawałki indyka w przyprawach
IV jogurt naturalny z wkrojoną pomarańczą i orzeszkami ziemnymi
V omlet z 2 jajek z szynką i plastrem sera

+ 30 minut aerobów, z czego 20 interwałowo

Stary 2012-02-29, 20:48   #1806
natalli
Zadomowienie

GG do natalli

mój pierwszy jadłospis R:

I.kromka chleba żytniego, twaróg półtłusty 60g ze szczypiorkiem sól, pieprz i jabłko
II.surówka z białej kapusty z oliwą z oliwek,cytryną i pietruszką
III.2 szt. pierników katarzynki bez czekolady
IV.2szt. ziemniaków pieczonych mała noga od kurczaka i skrzydełko pieczone do tego sałata lodowa parę liści z octem balsamicznym
V.Kromka żytniego chleba, twaróg 50g jak rano, 50g jogurtu do tego garść mrożonych malin i płatki migdałów oraz pół łyżeczki miodu

Do tego 1,5 l wody niskogazowanej, w międzyczasie ogródek kiszony i kostka gorzkiej czekolady
natalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 10:05   #1807
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Moje P Z dnia na dzień coraz więcej. Radość dla ciała - zmora dla duszy. PROSZE O OPINIE !!

Ś: 1,5 bułki; pół z serem, pół z polędwicą , pół z dżemem malinowym; kawa zbożowa z cukrem

NUTRIDRINK

IIŚ: jogurt naturalny z brzoskwinią, musli, suszoną żurowiną; grzanka z kromki chleba wielozbożowego z dżemem ; sok pomarańczowy

O: talerz barszczu z warzywami z kromką chleba wielozbożowego ; gołąbek, pieczone ziemniaki w foli (3) , marchew z groszkiem , buraki, sok

PO OBIEDZIE jabłko

P: jogurt naturalny z brzoskwinią , musli , żurawiną suszoną ( tak mi zasmakowało , że zjadłam znowu )

K: bułka włoska; pół z serkiem turek, pół z 2 plastrami szynki, kromka chleba pszennego z dżemem malinowym; herbata z miodem i cytryną

Chyba lepiej nie ?

no troszkę bo dołożyłaś kromke do kolacji ale brakuje tluszczu i białka np jajka, ryby wędzone, o i orzechy jedz
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 11:23   #1808
StokrotkaMM
Raczkowanie

Moje wczorajsze R :
I musli samorobne(płatki owsiane , otręby) 3 łyżki , 1/2 jabłka , łyżka pestek słonecznika, jogurt naturalny
II 2 kromki chleba ciemnego posmarowane masłem, szynka drobiowa, sałata, ogórek zielony
III 1/2 jabłka,marchewka, 2 chlebki ryzowe, łyzka pestek dyni
IV ryż(niestety biały) 3 łyzki, schabowy duszony, sałatka z buraczków, oliwy z oliwek, cebuli i jabłka
trening : skakanak, stepper, ćwiczenia dywanowe razem 1 godz.( od razu po treningu 1/2 banana )
V po 1/2 godziny pasztet domowy z dziczyzny, 1/2 kostki twarogu chudego z łyżką miodu
Nie wiem czy pasztet z dziczyzny to jest dobre źródło białka, ale robiła go moja mama więc nie jest kupny.
Uśmiecham się o ocenę.!!!!!!
Dzisiejsze R to podobnie
I musli, zamiast jabłka - gruszka
II 2 kromki chleba graham z masłem, twarogiem chydym, ogorkiem, sałatą, papryką
III 1/2 gruszki,marchewka, 2 chlebki ryzowe, łyzka pestek slonecznika
IV tak jak poprzedniego dnia
TRENING rowerek interwałowo 40 minut, ( od razu po treningu 1/2 banana )
V twarożek wiejski
TEŻ PROSZĘ O OCENĘ
Do picia w ciągu dnia : 4 szkl. herbaty zielonej, 2 szkl. owocowej lub zwykłej z cytryną+ 1/2 łyżeczki cukru, 2 szkl. wody z plasterkiem cytryny, 2 szkl. kawy z mlekiem bez cukru w tym 1 inka

Edytowane przez StokrotkaMM
Czas edycji: 2012-03-01 o 11:30
StokrotkaMM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 12:14   #1809
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

NUTRIDRINK

PO OBIEDZIE jabłko

Chyba lepiej nie ?
Dawaj jakieś masło alno serki śmietankowe, topione na chleb i bułki pod wędline itp.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 13:03   #1810
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
R'ka?

I owsianka (5 łyżek płatków, 2 łyżki wiórków kokosowych, serek wiejski, pół banana)
II dwie kanapki chleba ciemnego z dynią, serkiem homo, łyżką siemienia i łyżką słonecznika
III 2 kotlety sojowe, kalafior gotowany, kasza jęczmienna
IV reszta serka homo z garścią mieszanki (bakalie, daktyle itp.)
trening taki 10min. na youtube, ale intensywny, pół godzinki biegania
V 5 łyżek tuńczyka, pomidor

?
przedtreningowy jest okej, ale nie jako przedtreningowy ;d tak to spoko

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
pyyyyyszne wszystko!

Dzisiejsze U/R :

I owsianka z bananem na mleku <bialko
II duża grahamka z masłem, szynką, pomidorem; jabłko <bialko
III duża porcja warzyw na patelnię, dwa kawałki indyka w przyprawach
IV jogurt naturalny z wkrojoną pomarańczą i orzeszkami ziemnymi <bialko
V omlet z 2 jajek z szynką i plastrem sera

+ 30 minut aerobów, z czego 20 interwałowo

braki białka, spore, pytanie w ktorym miejscu trening bo zadne posilki sie nie kwalifikuja do okolotreningowych uwazaj na banany

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez natalli Pokaż wiadomość
mój pierwszy jadłospis R:

I.kromka chleba żytniego, twaróg półtłusty 60g ze szczypiorkiem sól, pieprz i jabłko <mogloby być 100 g twarogu i dwie kromki
II.surówka z białej kapusty z oliwą z oliwek,cytryną i pietruszką <to za mało, nie ma białka
III.2 szt. pierników katarzynki bez czekolady <odpada na r
IV.2szt. ziemniaków pieczonych mała noga od kurczaka i skrzydełko pieczone do tego sałata lodowa parę liści z octem balsamicznym <zamiast ziemniakow lepiej ryz brazowy
V.Kromka żytniego chleba, twaróg 50g jak rano, 50g jogurtu do tego garść mrożonych malin i płatki migdałów oraz pół łyżeczki miodu <za malo bialka, dorzuc np jakies nasiona

Do tego 1,5 l wody niskogazowanej, w międzyczasie ogródek kiszony i kostka gorzkiej czekolady
jw

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez StokrotkaMM Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze R :
I musli samorobne(płatki owsiane , otręby) 3 łyżki , 1/2 jabłka , łyżka pestek słonecznika, jogurt naturalny <bialko
II 2 kromki chleba ciemnego posmarowane masłem, szynka drobiowa, sałata, ogórek zielony <bialko
III 1/2 jabłka,marchewka, 2 chlebki ryzowe, łyzka pestek dyni <bialko (to w ogole nie posilek co tu jest)
IV ryż(niestety biały) 3 łyzki, schabowy duszony, sałatka z buraczków, oliwy z oliwek, cebuli i jabłka <to zrob ryz brazowy
trening : skakanak, stepper, ćwiczenia dywanowe razem 1 godz.( od razu po treningu 1/2 banana )
V po 1/2 godziny pasztet domowy z dziczyzny, 1/2 kostki twarogu chudego z łyżką miodu <slaby potreningowy ten twaróg, pasztet to nie wiem
Nie wiem czy pasztet z dziczyzny to jest dobre źródło białka, ale robiła go moja mama więc nie jest kupny.
Uśmiecham się o ocenę.!!!!!!
Dzisiejsze R to podobnie
I musli, zamiast jabłka - gruszka <bialko
II 2 kromki chleba graham z masłem, twarogiem chydym, ogorkiem, sałatą, papryką <bialko, chyba ze twarogu bylo duzo
III 1/2 gruszki,marchewka, 2 chlebki ryzowe, łyzka pestek slonecznika <znow to samo, to nie posilek
IV tak jak poprzedniego dnia
TRENING rowerek interwałowo 40 minut, ( od razu po treningu 1/2 banana )
V twarożek wiejski <znow, slabe bialko potreningowo, poza tym robienie interwałów 40 minut mija się z celem
TEŻ PROSZĘ O OCENĘ
Do picia w ciągu dnia : 4 szkl. herbaty zielonej, 2 szkl. owocowej lub zwykłej z cytryną+ 1/2 łyżeczki cukru, 2 szkl. wody z plasterkiem cytryny, 2 szkl. kawy z mlekiem bez cukru w tym 1 inka
+ uwazaj na cukier w tych herbatach, duzo go
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 14:52   #1811
StokrotkaMM
Raczkowanie

znow, slabe bialko potreningowo, poza tym robienie interwałów 40 minut mija się z celem - Dlaczego mija się z celem.
Poza tym 1/2 łyżeczki cukru dodaję tylko do herbaty z cytryną, a do innych nie .
Muszę poprawić ten jadłospis....
A ta przekaska totak aby coś zjeść, bo do tej pory jadłam tylko 3 posiłki i więcej nie dam rady przed obiadem.
A po treningu to tym bardziej ciężko coś mi wcisnąC, ten serek to i tak ponad moje siły.
StokrotkaMM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:15   #1812
Cammila123
Raczkowanie

Mam pytanie, mianowicie mogę 5 kromek chlebka takiego 200 g policzyć jakby to były 3 duże, czy raczej nie mogę tyle zjeść?
Cammila123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:29   #1813
dreamfield
Raczkowanie

Dzisiejszy jadłospis taki trochę nieudany i wymuszony, ale niech będzie.

ŚnI, 12:00: (odgapiłam!) leniwe pierogi, tylko zamiast mąki dałam mieszankę otrąb z cukrem i cynamonem, jabłko
O, 15:00: to samo, co wyżej (pusta lodówka;/)
P, 18:30: serek wiejski z zielonym ogórkiem (może dorzucę kromkę chleba, jako, ze przedtreningowo, hm?)
bieganie
K, ok 22:00: jajecznica na szynce drobiowej, może jakieś pestki słonecznika.

Zapraszam na raczkującego bloga o urodzie. Kosmetyki, recenzje, domowe spa
M.

Edytowane przez dreamfield
Czas edycji: 2012-03-01 o 16:53
dreamfield jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:32   #1814
Milka1224
Rozeznanie

Moje ostatnie U znow pominiete ;d wiec kolejne:

I razowe placuszki wytrawne (bez jajek) z pieczarkami, wedliną z piersi indyka, przyprawą bułgarską, ogórkiem, rzodkwią, ketchupem i szczypiorem

300ml soku wielowarzywnego z chilli

II zielone curry z kurczakiem, ziemniakami, zieloną papryką, kalafiorem i zielonym groszkiem w strąkach - pikantne z duża iloscia imbiru

III serek homo z granatem, kawalkiem kiwi i prazonymi nerkowcami

IV duża grahamka na ciepło z roladką z wedzonego łososia nadzianego pasta rybną z sezamem, z sosem chilli i ogórek konserwowy

do picia 2xkawa, woda, herbaty owocowe i mięta

I owsianka z płatków owsianych, orkiszowych i łyżki otrąb na szklance mleka 2% z jabłkiem, resztą granatu, prażonym słonecznikiem i kokosem w kosteczkach

II sałatka - kuskus, cieciorka, zielony groszek, marynowana ostra papryczka, wedzony łosoś w plastrach, oliwki, natka pietruszki

III ryba po grecku - dorsz

IV parfait - warstwy:
-jogurt nat
- pomelo
- domowa granola bananowa
- twarożek
- musli bezcukrowe z rodzynkami
- troche startego jabłka
- twarożek
- płatki żytnie
- twarożek
- łyzeczka konfitury różanej
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:56   #1815
ja321
Raczkowanie

Red face Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Hej dziewczyny cz na kolacje mogę jeść 5 łyżek otrębów pszennych+ jedna owsianych płatków zalanych wrzątkiem tak żeby wsiąkło do tego jabłko pokrajane w kosteczkę kilka rodzynków do tego i kilka plasterków banana suszonego ,z dwa orzechy włoskie pól pomarańcza albo kiwi i z tego taką jakby sałatkę??
przy RRRRRRRRR

Edytowane przez ja321
Czas edycji: 2012-03-01 o 17:05
ja321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:07   #1816
dreamfield
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja321 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny cz na kolacje mogę jeść 5 łyżek otrębów = jedna owsianych płatków zalanych wrzątkiem tak żeby wsiąkło do tego jabłko pokrajane w kosteczkę kilka rodzynków do tego i kilka plasterków banana suszonego ,z dwa orzechy włoskie pól pomarańcza albo kiwi i z tego taką jakby sałatkę??
przy RRRRRRRRR
Ja tam się do końca może nie znam, ale to są same węglowodany. Dużo owoców, a to sam cukier przecież. Wybierz lepiej jeden owoc, np. jabłko. Bananów raczej staramy się unikać na redukcji. Na kolację najlepiej zjeść coś czysto białkowego, twaróg, jaja, szynkę (w dużej ilości), rybę, sałatkę z kurczakiem.
Tę miksturę możesz lekko zmodyfikować, czyli zredukować ilość cukru i dorzucić białko (np. serek wiejski jest bardzo smaczny w owsiance) i przerzucić na pierwsze śniadanie. Ogółem węglowodany raczej staramy się jeść najpóźniej do obiadu.
Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi!

M.
Stary 2012-03-01, 17:27   #1817
ja321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dreamfield Pokaż wiadomość
Ja tam się do końca może nie znam, ale to są same węglowodany. Dużo owoców, a to sam cukier przecież. Wybierz lepiej jeden owoc, np. jabłko. Bananów raczej staramy się unikać na redukcji. Na kolację najlepiej zjeść coś czysto białkowego, twaróg, jaja, szynkę (w dużej ilości), rybę, sałatkę z kurczakiem.
Tę miksturę możesz lekko zmodyfikować, czyli zredukować ilość cukru i dorzucić białko (np. serek wiejski jest bardzo smaczny w owsiance) i przerzucić na pierwsze śniadanie. Ogółem węglowodany raczej staramy się jeść najpóźniej do obiadu.
Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi!
jem takie sniadanie
dzięki za odp
no właśnie też tak sb myślałam ale schudłam na tym około6 do 7 kg od 31 01 2011 i boję się ze przytyje na tych białkach a takie kolacje jadłam w lutym
Stary 2012-03-01, 17:37   #1818
Fonin
Raczkowanie

Pisałam już kiedyś tu swój jadłospis, ale chyba mi nie wstawiło, więc to mój pierwszy

R (chyba):

I: dwie kromki chleba tostowego, chuda wędlinka i pomidor; zielona herbata (wstałam niestety za późno i z domu wyszłam bez niczego, musiałam się obyć długo na samej wodzie)
II: Bułka z rzodkiewką i kefir
IV: jogurt owocowy
V: za chwilkę idę przygotowywać tosty z serem i końcówką rannego pomidora
Fonin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:39   #1819
ja321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fonin Pokaż wiadomość
Pisałam już kiedyś tu swój jadłospis, ale chyba mi nie wstawiło, więc to mój pierwszy

R (chyba):

I: dwie kromki chleba tostowego, chuda wędlinka i pomidor; zielona herbata (wstałam niestety za późno i z domu wyszłam bez niczego, musiałam się obyć długo na samej wodzie)
II: Bułka z rzodkiewką i kefir
IV: jogurt owocowy
V: za chwilkę idę przygotowywać tosty z serem i końcówką rannego pomidora
moim zdaniem powinnaś zamienić pieczywo na razowe
Stary 2012-03-01, 17:55   #1820
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Pieczywo razowe to najmniejszy problem. Powinna przede wszystkim jesc posiłki a nie "to co ma wpadnie w łapkę"
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:07   #1821
Fonin
Raczkowanie

Cytat:
Chleb tostowy był pełnoziarnisty, a bułka tez chyba była razowa
Fonin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:12   #1822
dreamfield
Raczkowanie

Cytat:
jem takie sniadanie
dzięki za odp
no właśnie też tak sb myślałam ale schudłam na tym około6 do 7 kg od 31 01 2011 i boję się ze przytyje na tych białkach a takie kolacje jadłam w lutym
Nie jestem żadną wyrocznią. Nabiał może faktycznie utrudniać chudnięcie, ale trochę rybki, czy kuraka, czy szyneczki nie powinno zaszkodzić. Białko pobudza metabolizm do pracy, dlatego jest zalecane na redukcji. Ja lubię robić jajecznicę na dużej ilości szynki bez tłuszczu z jakimś szczypiorkiem, czy ogórkiem. Natomiast jeśli ta wieczorna dawka cukru i węglowodanów nie przeszkadza Ci w chudnięciu, w sumie czemu by nie? Tutaj musiałaby się wypowiedzieć osoba mądrzejsza ode mnie, ale ja bym nie ryzykowała takich kolacji.

M.
Stary 2012-03-01, 18:27   #1823
ja321
Raczkowanie

Cytat:
Nie jestem żadną wyrocznią. Nabiał może faktycznie utrudniać chudnięcie, ale trochę rybki, czy kuraka, czy szyneczki nie powinno zaszkodzić. Białko pobudza metabolizm do pracy, dlatego jest zalecane na redukcji. Ja lubię robić jajecznicę na dużej ilości szynki bez tłuszczu z jakimś szczypiorkiem, czy ogórkiem. Natomiast jeśli ta wieczorna dawka cukru i węglowodanów nie przeszkadza Ci w chudnięciu, w sumie czemu by nie? Tutaj musiałaby się wypowiedzieć osoba mądrzejsza ode mnie, ale ja bym nie ryzykowała takich kolacji.
mięsa nie jem ale jaja to dobry pomysł spróbuje tak jeść i zobaczymy co wyjdzie

Edytowane przez ja321
Czas edycji: 2012-03-01 o 18:31
Stary 2012-03-01, 18:48   #1824
dreamfield
Raczkowanie

Cytat:
mięsa nie jem ale jaja to dobry pomysł spróbuje tak jeść i zobaczymy co wyjdzie
Ja sobie szamię na kolację często jaja na twardo, miękko, w sałatce, w postaci omletu (jajo wybełtane z mlekiem, bez mąki), jajecznicy. Jakoś pomaluśku tracę tłuszczyk z brzunia, więc nie ma tragedii

M.
Stary 2012-03-01, 19:04   #1825
ja321
Raczkowanie

Cytat:
Ja sobie szamię na kolację często jaja na twardo, miękko, w sałatce, w postaci omletu (jajo wybełtane z mlekiem, bez mąki), jajecznicy. Jakoś pomaluśku tracę tłuszczyk z brzunia, więc nie ma tragedii
super i powolutku do przodu tak ma być)
Stary 2012-03-01, 19:07   #1826
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez StokrotkaMM Pokaż wiadomość
znow, slabe bialko potreningowo, poza tym robienie interwałów 40 minut mija się z celem - Dlaczego mija się z celem.
Poza tym 1/2 łyżeczki cukru dodaję tylko do herbaty z cytryną, a do innych nie .
Muszę poprawić ten jadłospis....
A ta przekaska totak aby coś zjeść, bo do tej pory jadłam tylko 3 posiłki i więcej nie dam rady przed obiadem.
A po treningu to tym bardziej ciężko coś mi wcisnąC, ten serek to i tak ponad moje siły.
to znaczy zapytam tak - to są takie interwały, że robisz np 5 minut szybciej, 5 wolniej, czy chcesz robić hiit? bo jeśli to drugie (co w zasadzie polecam na redukcji, jako dobry spalacz tluszczu), to nalezy go robić max 20 minut, i po prostu zwiekszyc intensywnosc (tzn na przykład 30 sekund sprintu, ale takiego na 95% twoich mozliwosci, 30 truchtu).
a, okej, to rozumiem z tą herbatą.
no mi tez jest ciezko cos zjesc po treningu nie raz, ale trzeba to robic
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:07   #1827
kolorowatecza
Zakorzenienie

Bardzo proszę o ocenkę - wyszłam z wprawy, nie wiem czy jest ok :/

R

Zjadłam śniadanie koło 10, a potem się kimnęłam do 13, więc II śn nie było.

I. Dwie kromki chleba razowego z drobiową wędliną + kawa z mlekiem
II. Kasza gryczana z sosem pieczarkowym (bulion, pieczarki, pół jogurtu na, dwie łyżeczki mąki) + pierś z kurczaka
III. 3 wafle ryżowe posmarowane dżemem niskosłodzonym + kawa z mlekiem
IV. Makrela wędzona - około 200 gramowa + kromka razowca

Mam nietolerancję laktozy, mogę spożywać nabiał w znikomych ilościach, dlatego piję kawę z mlekiem i w posiłkach stajam się nie jeść.

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:09   #1828
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
no troszkę bo dołożyłaś kromke do kolacji ale brakuje tluszczu i białka np jajka, ryby wędzone, o i orzechy jedz
Dzięki za rady ! Naprawde bardzo mi pomagacie !

A oto dzisiejsze P

Ś: duuża bułka maślana z dżemem malinowym, serek wiejski; kawa zbożowa z cukrem

IIŚ: kanapka z dwóch kromek chleba wielozbożowego z szynką; sok cappy ( tu słabo , ale wciąż nie potrafie jeść przy ludziach w szkole )

O: barszcz z warzywami , ryż z gulaszem z kurczaka w sosie orzeszkowym, brokuły; sok

P: jogurt naturalny z bananem i płatkami cheerios ( niestety mało płatków bo się skończyły ) całość posypałam kakao

K: bułka kajzerka ; pół z szynką, pół z serkiem turek, kromka chleba pszennego z szynką , jajko na twardo ; herbata z miodem i cytryną

I chyba właśnie wyszło troche za mało , to pewnie pochrupie jeszcze jabłko.

I jak się prezentuje ? A i jutro na obiadek ryba
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:18   #1829
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za rady ! Naprawde bardzo mi pomagacie !

A oto dzisiejsze P

Ś: duuża bułka maślana z dżemem malinowym, serek wiejski; kawa zbożowa z cukrem pod dżem masł.margaryna/serek śmietankowy

IIŚ: kanapka z dwóch kromek chleba wielozbożowego z szynką; sok cappy ( tu słabo , ale wciąż nie potrafie jeść przy ludziach w szkole ) musisz sie nauczyć. jedzenie to coś normlanego

O: barszcz z warzywami , ryż z gulaszem z kurczaka w sosie orzeszkowym, brokuły; sok jak spora porcja to ok

P: jogurt naturalny z bananem i płatkami cheerios ( niestety mało płatków bo się skończyły ) całość posypałam kakao jak dałaś mało płatków trzeba było poprawić kanapką lub dac dodatkowo płatki owsiane

K: bułka kajzerka ; pół z szynką, pół z serkiem turek, kromka chleba pszennego z szynką , jajko na twardo ; herbata z miodem i cytryną

I chyba właśnie wyszło troche za mało , to pewnie pochrupie jeszcze jabłko. masz rację za mało. mogłaś zjesc 2 jajka z majonezem

I jak się prezentuje ? A i jutro na obiadek ryba
Mi to wygląda na U

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:19   #1830
Becia012
Raczkowanie

Utrzymanie

Śniadanie: Duża grahamka: 1/2 z kremem kokosowym, 1/2 z masłem, szynką i pomidorem; serek homogenizowany z tartym jabłkiem; cynamonem i migdałami; kawa z mlekiem.
Śniadanie2: 2 kromki pełnoziarnistego chleba z masłem, kiełbasą drobiową, roladą ustrzycką, sosem czosnkowym i rzeżuchą.
Obiad: 2 krokiety z kapustą i grzybami; kubek barszczu czerwonego; salaterka surówki.
Podwieczorek: Serek wiejski z bananem, kakao, otrębami i rodzynkami; kawa z mlekiem.
Kolacja: Fasolka po bretońsku; kromka orkiszowego chleba z masłem; marchewka.

Edytowane przez Becia012
Czas edycji: 2012-03-01 o 20:21
Becia012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości