|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Cytat:
![]() Dziękuję za życzenia Bardzo ładny bilans ![]() A masło też chciałam, ale wykupili ![]() Cytat:
![]() Dziękuję Mój TŻ też wyłącznie na dłoń leje, ja natomiast muszę się porządnie ponacierać rękawicami ![]() Wróciłam właśnie z Biedronki i nic z gazetki urodowej mnie nie skusiło |
||
|
|
|
#3122 |
|
Wtajemniczenie
|
gani,porzeczko spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego i małych zapasów kosmetycznych
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo!!Cytat:
Dobrze ze moj TZ jest architektem ![]() 3. co to za maseczka z masłem shea? do twarzy ona jest?bo pierwszy raz ją widze - o to pytałaś ![]() Nie, ta maska jest przeznaczona do szyi i dekoltu ale ja ja tez nakładam na twarz. Wygładza, zmiękcza skóre i przepięknie pachnie Zawiera afrykańskie masło shea, pachnie takimi orzechami
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyłączam się do życzeń, wszystkiego najpiękniejszego Ja byłam w Rossmannie ![]() Mój bilans już nie będzie taki ładny... Ale do rzeczy, kupiłam: - Eveline odżywkę do paznokci 8 w 1 (mam jedną z Sensique, ale jest koszmarna, ciągle muszę paznokcie na krótko przy niej obcinać, bo nic nie daje...) - Oliwka do ciała Hipp - nie kupiłam następnej po tej jak mi się z pół roku temu skończyła, a ogólnie oliwki służą mojemu ciału, więc kolejny potrzebny zakup, bo oprócz tego mam tylko jaśminowy balsam do ciała z Joanny, no i gratis dostałam mały krem Hipp dla dzieci ![]() - Bielenda, krem do depilacji z aloesem - nie mam żadnego w akademiku, a będę chciała jutro wydepilować pachwiny, więc również potrzebny zakup - Isana, pianka do golenia - bo odkąd mi się skończył żel to nie mam się czym golić, a jutro przewiduję golenie nóg i pach - Eveline, serum unoszące pośladki - zachcianka, bo mam jeszcze 2 balsamy antycellulitowe, ale jak przeczytałam opis to - Barwa, Siarkowa Moc, serum do stosowania miejscowego - kupiłam pod wpływem impulsu, bo ciągle mi coś wyskakuje nowego, ale mam jeszcze punktowy żel z Ziaji, który jest swoją drogą koszmarny i nic nie daje i łudzę się, że ten będzie lepszy, ale jak poczytałam opinie na KWC, to zwątpiłam. Także tylko 2 impulsywne zakupy. Nie bijcie
|
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że nie zaczekałaś z zakupami. Zdążyłaś akurat wpakować je na luty ![]() Wstawiam bilans - bardzo krótki w tym miesiącu Zużyte - 1 Masło Cien oliwkowe 400ml (poszło na samym początku miesiąca) Zakupy - 0 (aż sama się zdziwiłam; niby luty był krótki, ale żeby aż tak? )Wydane - 0 KONIEC
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Gani jesteś mistrzynią
1 zużycie i zero kupionych ![]() ![]() jak to fajnie wygląda
|
#3128 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Odpisałam na te posty zaraz po pracy i się nie pojawiło...
Cytat:
Cytat:
Jesteś zadowolona z masła Isana? Warto kupić? Muszę się porozglądać za masłem/balsamem, bo mi się kończy na dniach.Cytat:
![]() To chyba szał zakupowy, który mnie dopada kilka razy do roku ![]() [QUOTE=Nusia7;32625499]N Jeśli potrzebne to oczywiście, ale żeby nie było multum zbędnych zachcianek Ja nie przepadam za myjkami i gąbkami - leję żel na dłoń TŻ nie może tego zrozumieć, ale już wie, że mnie nie przekona do gąbki QUOTE] Ja też nie lubię myjek i gąbek. Zawsze żel wylewam na dłoń. Cytat:
U mnie też jest długa.... Tego żelu nie polecam. Strasznie mi wysuszył skórę. Dostalam go za darmo i ostatnio udało mi się go sprzedać na szczęście.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też chciałabym jakiś miesiąc tak podsumować.
|
|||||||
|
|
|
#3129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na masło specjalnie nie polowałam - poszłam do Rossmanna po krem do depilacji, bo akurat mi się skończył i jak przechodziłam obok regału z balsamami, to była cała półka tych orzechowych maseł, więc się skusiłam na jedno. Jeszcze nie otwierałam. Cytat:
A jak to masło Cien? Dzisiaj mu się przyglądałam w Lidlu. ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Właśnie pisałam, że jeszcze go nie używałam.
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam 3 żele pod prysznic
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Kusicie tym masłem... A KWC jeszcze bardziej
![]() Cytat:
A przynajmniej nie ja jedna ![]() Jestem dumna ![]() Tragedii nie ma, bo większość potrzebna. Ale od teraz się pilnuj Haha brawo
|
|
|
|
|
#3132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Masła Cien miałam 4: czekoladowe, kokosowe, mango i oliwkę. Najbardziej mi odpowiadał zapach mango. Kokos na skórze był trochę bardziej chemiczny niż z opakowania i chyba najmniej mi podszedł. Dobrze nawilżają, ale ze względu na dużą pojemność mogą się znudzić po jakimś czasie. Pojemnik bardzo praktyczny, wszystko można wygrzebać . No i cena fajna - płaciłam 17,99zł za 400ml ![]() Nic nie kusiło, ponieważ: - masła Brazylia, Afryka i Azja mam w zapasach z lata, jeszcze nie otwarte ![]() - balsam z pompką Eveline mango jak wyżej, a ponoć ten najładniej pachnie ![]() - Antycell z Eveline stoi na półce i ma końcówkę terminu, a jeszcze ponad pół opakowania, podobnie serum nabiustne ![]() - żele Apartu pachniały jak dla mnie mało ekscytująco ![]() - tusz ulubiony już mam, podkład także, poza tym jestem bladzioch, więc zestawy mnie nie interesowały - żeli Nivei profilaktycznie nawet nie powąchałam ![]() A tak się bałam, czy wystarczy mi 50zł, które miałam w portfelu |
||
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia, a mi ten żel właśnie przypasował. Super mi koi buzię i właśnie nawilża, bo zawsze używałam mocno wysuszających antytrądzikowych specyfików. NO i jest meeega wydajny.
|
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To fajnie, że Ci odpowiada
|
|
|
|
|
#3135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No widzisz, to może kup sobie za to jakiś ciuch czy coś ![]() Cytat:
Dobrze, że Lynn już potwierdziła, bo poczułam się trochę zdezorientowana ![]() Wieczorem pójdzie mi krem do biustu z Avonu, bo został mi na jedno użycie. Rano wyrzuciłam też opakowanie po tuszu MF Masterpiece MAX. Żal mi go było się pozbywać, bo naprawdę bardzo mi podpasował (na pewno do niego wrócę)
|
||
|
|
|
#3136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serum ma świetne recenzje, więc się skusiłam, chociażby dla samego wygładzenia skóry. Dziewczyny piszą, że podobno trochę te pośladki podnosi, ale moich chyba się nie da ![]() Dobrze mamo! ![]() Cytat:
Cytat:
Na mnie YR póki co działa ok, ale staram się robić tam zakupy nie częsciej niż raz na kilka miesięcy.
|
|||
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Powiesz coś więcej na temat tego podkładu? Jaki masz kolor, jak z kryciem, czy ciemnieje, czy się ładnie wtapia itp.?
Chodzę wokół niego od roku, ciągle czekam na promocje w gazetkach SuperPharmu (w dwóch ostatnich były), nawet kilka razy szłam z nim już do kasy w SP, ale jeszcze nigdy nie dotarłam. Cytat:
- przypomniała mi się rozmowa z chłopakiem, leżymy na moim wąskim łóżku i oglądamy tv:ja - Posuń się trochę, bo mi pośladki zwisają... on - Noooo, zwisają... ![]() ja -
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj swietuje Orlica
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to przez okres, czy to przez chorobę, nie wiem ![]() Co do pogrubionego Przyłączam się do życzeń Cuciola, dobrze, że jesteś
|
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam z niego zadowolona ale tak srednio miałam najjasniejszy kolor i kolor mi odpowiadał ale strasznie mi wyszuszal skórę, dużo bardziej odpowiadał mi podklad z la roche-posay (nie wiem jak to sie pisze ale nie chce mi sie sprawdzać) dobrze, kryje, niewysusza tylko trzeba uważać nakładając go na twarz bo jak sie odrobine za dużo nałoży to jest bardzo widoczny efekt maski zawsze najpierw tak robię i przynajmniej w mojej SP panie chętnie dają
|
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi jakim cudem można zużyć TYLKO jeden kosmetyk w miesiącu? Ja mam zawsze minimum 10 a nie wylewam na siebie jakichś potwornych ilości.
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3143 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
to były jedyne jasne panele jakie mi się spodobały bo tu u nas to taki wybór że szok chciałam takie w paski ale były tylko ciemne a nie chcę ciemnych paneli, u rodziców w mieszkaniu miałam i to nie było najlepszym rozwiązaniem co do lampy to byliśmy wczoraj z TŻ w pizzeri i tam zonk - nad każdym stolikiem wisiała dokładnie taka lampa no i jedynie nad stolikiem było światło a tak to ciemno nie wiem więc czy to byłoby dobrym rozwiązaniem do dość sporego pokoju ![]() Cytat:
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Polazlam dzis na zwiady do Natury, juz jest Circus Circus, jakbyscie byly zainteresowane
![]() Kupilam lip topper, czarny liner z drobinkami i cien w kremie nr 02 (foty na watku essence). Z Catrice jeszcze nie ma nowej limitki Hidden World wystawionej, bedzie w przyszlym tygodniu, na pocieszenie kupilam sobie nowy set do smoky eyes "Love, Peas and Harmony", w kolorach zgaszonej zieleni, bardzo ladny ![]() Czuje w powietrzu wiosne
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, na szczęście te 3 żele Luksji uszły mi płazem
![]() Dostałam właśnie Glossyboxa
|
#3146 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ostatnio najbardziej mnie kręcą gadżety do domu - kupiłam wczoraj w Biedrze nóż do pizzy ![]() Brawa za zużycia ![]() Cytat:
Lepiej się nie przyznaję, w jakim stanie są moje ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie zwykle jest niewiele zużyć. U TŻ mam mleczko do demakijażu, żel do mycia twarzy, pod prysznic i masło do ciała. Pozostałe rzeczy wożę przy sobie, szampon jedynie podbieram TŻ. W domu kąpię się 2-3 razy w tygodniu, więc też siłą rzeczy prędko nie zużywam, pielęgnacja twarzowa prawie u mnie nie schodzi ze względu na maści apteczne ![]() Wolałabym jednak szybciej wykańczać opakowania, bo mogłabym wtedy bardziej poszaleć zakupowo ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3147 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
LUTY:
przybyło: 2 ubyło: 7 przybyło: Eveline, Slim Extreme 3D, Termoaktywne serum modelujące talię, brzuch i pośladki Mineral Care, Żel Spa Serene Aloe Vera 125ml wydane: ok 18zł Eveline + 25zł KISSBOX ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ZUŻYCIA: * The Body Shop, Love Etc... Body Butter (Masło do ciała do skóry normalnej) 50ml * The Body Shop, Moroccan Rose Body Butter 50ml * The Body Shop, Moroccan Rose Shower Gel 60ml * Joanna, Z Apteczki Babuni, Balsam nawilżająco-regenerujący bez spłukiwania 200g * Eveline, Slim Extreme 3D, Termoaktywne serum wyszczuplające * The Body Shop, Candied Ginger Shower gel 60ml * Montagne Jeunesse, Sauna Masque (Czerwona glinka, maseczka antystresowa, samorozgrzewająca)
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dużo pootwieranych kosmetyków i do tego na dwa domy ale zawsze coś się kończy i dlatego się zastanawiam czy ja zużywam w takim szalonym tempie czy ktoś używa tak mało.
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Pięknie. ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- A to nie Ty pisałaś że nie rozumiesz szału na punkcie Kissboxów? Co było w środku?
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam już kiedyś nad tym
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Koshatka:
chcieli wysłać za darmo, to się zgodziłam a co tam
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

Lepiej od razu stamtąd uciekaj!

A jak to masło Cien? Dzisiaj mu się przyglądałam w Lidlu.