|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki... Ale te naturalne- cz. VIII + przeogromna dawka plotek!!
Cytat:
nie boli, ale smutno ^^ A Evelinki śliczne, ZWŁASZCZA ten ostry róż xD |
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki... Ale te naturalne- cz. VIII + przeogromna dawka plotek!!
jeszcze był jeden odcień, ale tamten w sklepie już był dla mnie różem więc nie wzięłam
a mam dwa z tej formy kupione w zeszłym roku i bardzo fajnie mi się je używało latem, więc mam nadzieję że będę z nich zadowolona
|
#2553 |
|
Rozeznanie
|
oooo a w biedzie jest odżywka eveline 8w1?
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Alazkrainy - sreberka sprzed pięciu stron są słodkie
![]() Medea - dobry korektor do lakieru ma sensique Baba z miasta - o eveline colour instant sadze ze maja byc w biedronie i na pewno jakies kupie ![]() Mgielka - za przeproszeniem, co Tyy pieprzysz? Chyba sie pochwal domagasz :P masz o wiele bardzeij zadbane, dopieszczone i kształtne paznokcie od moich, przed skroceniem Twoje migdalki byly zjawiskowe, a teraz sa bardzo podobne do moich, wiec skoro uwazasz ze sa brzydkie to znaczy ze moje tez A malujesz zawsze pieknie i zawsze bede Ci to powtarzac!Szyszyniak - potwierdzam, z migdalami da sie grac na gitarze z kwadratami sie nie daMedea - genius in the bottle nie jest gliterem, tylko duochromem (a nawet polichromem, niebieski ton ujawnia sie pod woda przy zimnym swietle - zauwazylam w kapieli ![]() Baba - polecam szklany pilniczek for your beauty z rossmanna, mam juz drugi, bo poprzedni potrzaskalam, ale jest żłobiony, a nie z obsypem, bardzo trwały i jednoczesnie nie jest bardzo ostry i można wygodnie kontrolowac piłowanie. Uzywam go do skracania i ksztaltowania. A ze slaska (gornego) nie jestem, ale z niedaleka i slask uwielbiam, a jak facet mowi gwara to żeluje majty za to np. goralska gwara mi sie nie podoba.Orchi - super holo i widac drobinki! Ruda - jak mozna nie lubic czosnku??? Gdyby nie smierdzial jadlabym go na okraglo (jako dodatek rzecz jasna, pogryzac bym sie chyba jednak nie odwazyla )Alazkrainy - lakier to Basic nr 261, dosteony w drogeriach schlecker Ines - ładne paznokcie, szkoda, ze w sztucznym swietle. Zagladaj do nas czesciej ![]() Trufle - uwazaj na biedaczka (poszkodowany paznokiec). Z czasem wydobrzeje, tylko badz ddla niego delikatna ![]() Szyszyniak - u mnie nie ma ulubionej pogody słońce razi i wiatr wiejetrellemorele - ciekawy efekt na pazurkach ![]() Orchi - moim zdaniem wcale nie sa za dlugie ![]() Ruda - paznokcie ladne, ale geniusz kompletnie inaczej wyglada w realu ![]() Sniegowa - ja tez zazwyczaj wstaje o 5.30 wiec solidaryzuje sie z Toba ![]() DMKa - ja nie zapomnialam! ![]() Des - sliczny zestaw i gratuacje! Chucky - wyluuuzuj, ja tam sie w LO wcale nie uczylam i to byl najpiekniejszy czas w moim zyciu a na ludzi chyba wyszlam (ale trudno mnie ocenic, nasza szycha moze powiedziec wiecej ile czlowieka w lizaku :P)Ruda - nie ogarniam ludzi ktorzy puszczaja ekonomicznym przesylki wazniejsze niz kartka urodzinowa Szycha, Chucky - religia niech sobie bedzie jedna sluszna, ale prowadzona w kosciele i nieobowiazkowa Alazkrainy - zachecilas mnie dodatkowo do kupna tych lakierow ![]() Szycha - gratuluje zdobyczy ![]() Dziękuję za komplementy dotyczące moich paznokci ![]() Zanim wam odpisalam to mi pierogi wystygly -.- |
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
nie tylko lakiery
po 5.99 zł Cytat:
ooo u mnie nie ma takich drogerii ![]() a to kup sobie kup
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Im nas więcej, tym weselej ![]() Zanotuję sobie, zeby pokazać ![]() Cytat:
Geniusz jest genialny, cały dzień się gapiłam na paznokcie ![]() Ja też tego nie rozumiem, ale dała ciała, trudno. powiedziała, ze napisze do Vipery, żeby wysłali jej jeszcze jeden zestaw, a na poczcie zrobi dym.
|
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
No sam czosnek jeść to przesada, choć jest bardzo zdrowy... ale jako dodatek? Doskonały
Choćby masło czosnkowe A dzięki zdobyczy będę mógł w końcu odsłuchać co kiedyś kupiłem ;D Tylko najpierw naprawić muszę... |
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
Wyjdź za drzwi :P
Swoją drogą jesteś jedną z niewielu osób jakie znam, że nie lubią czosnku. Choć miałem też kumpla co nie lubił kukurydzy i jej nie jadł. Ja np nie lubię brokułów i brukselki... ale jak są w zupie krem to już tak Ale jestem dziwnym człowiekiem.
|
|
|
|
#2560 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piękne są!Cytat:
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;32628154]Hej.Nie było m nie dzis w szkole, i pewnie we czwartek oraz piatek nie bedzie.Boje sie ze nie nadrobie wszystkiego :/ Sprawdzian z religi,fizyki,kartkówka z francuskiego.Ehh...[/QUOTE] Dasz sobie radę Trzymam kciuki!Cytat:
![]() A jaka nazwa lakieru? Cytat:
Cytat:
A co to za targi? Ogólnodostępne? Dzięki! Dopisuję do listy Cytat:
Co to jest duochrom, to już zdążyłam się dowiedzieć. Natomiast tkwię w głębokiej ignorancji jeśli chodzi o rozróżnianie lakierów metalicznych, perłowych, glitterów, mgiełek itp. itd. Nie wiem też, czym się różni wykończenie matowe od kremowego ![]() Ruda, nie będę oryginalna, ale ja też nie rozumiem, jak można nie lubić czosnku
|
||||||
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Medea - Kremowe wykończenie jest na maluszku - nie ma perły ani drobinek, ale jest połysk. Pozostałe paznokcie są matowe: nie mają połysku.
KLIK |
|
|
|
#2562 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
a kto inny? ![]() Cytat:
bo mnie wydziedziczą ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- kolega się rozkręca nie boisz się Rudej?
|
||
|
|
|
#2563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem ^^ Chyba tak, 10 marca Poszukaj w necie, może będzie.
|
|
|
|
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie lubię też cebuli, szczypiorku, surowych pomidorów i schabowych ![]() Cytat:
Nagrodę z rozdania na blogu wyślę gołębiem No można nie lubić. Tak samo mam koleżankę, która nie lubi czekolady czy inną, która nienawidzi owoców. Różne zboczenia są ![]() Tylko jam tu tu taka? ![]() Mnie się bać? A czemu?
|
|
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
-> DMkAnia
No właśnie Rudej się bać? Takiego pociesznego stworzonka? No co Ty -> Ruda To może jeszcze kilka lakierów i do okrągłej liczy 100? ;D |
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
hejoo a tu znowu ja z lakierem hean
|
#2567 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj dokupiłam do kolekcji 3 lakiery, jest ich teraz 58 więc nie jest ze mną aż tak źle.. Moje pazurki Wam dziękują ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- fajowy wzorek
|
||
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieee, sto to jest ta granica, której ja się boję panicznie. Ładne zawijaski Bywa
|
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
Wieża magów mi nie straszna!
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Inaczej będziesz śpiewał, jak zawiśniesz
![]() Cytat:
|
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
A widzisz - nie zawisnę
Bo niby za co? Za słodkie i pocieszne stworzonko? ;D Przecież to takie słodkie i urocze ^^ Taki mały odwecik za robaczka xD
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2574 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
wszystkie! Nie pamiętam jaka ich cena... kojarzy ktoś? Ale to nie są limitki?
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ruda, dobij do tej 100 i po bólu będzie
Cytat:
![]() A czy resztę mi jesteś w stanie wytłumaczyć? ![]() Ładnie Ładny, ale nie widziałam go w mojej Naturze... |
|
|
|
|
#2577 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy to nie Ty pisałaś kiedyś, ze można nałożyć na włosy odżywkę i na to olejek? Chcę szybko i skutecznie nawilżyć włosy. Albo mi sie coś pokróliczkowało![]() Cytat:
![]() Wiecie co, nigdy nie sądziłam, ze ja to powiem, ale... tęsknię za egzaminami! ![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;32628154]Hej.Nie było m nie dzis w szkole, i pewnie we czwartek oraz piatek nie bedzie.Boje sie ze nie nadrobie wszystkiego :/ Sprawdzian z religi,fizyki,kartkówka z francuskiego.Ehh...[/QUOTE] Trzymamy kciukasy, ale i tak dasz sobie radę. Zobaczysz, widzę to w mej szklanej kuli Pamiętam kartkówki i sprawdziany z religii w liceumCytat:
Ale np. Bell jest sporo tańszy z tego co zauważyłam. I maja Joko, HEAN. Tylko, ze to daleeeko jest. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Możesz podać numerki tych nabytków? Też się obkupiłam, nawet się pytałam czy ktoś je z Was miał Ja wzięłam dwa pierwse z Twoich zdjęć A jeszcze podobał mi się beżyk |
|||||
|
|
|
#2578 | |
|
Rozeznanie
|
U mnie było 6 kolorów:
- beżowy - szary - fioletowy, zakupiony i już wypróbowany, mam na pazurkach (ku mojemu rozczarowaniu nie było wrzosowego, na który poluję od dawna)- karmazynowy - zakupiony ![]() - czerwony - i jakiś róż -ładny, ale na paznokciu będzie chyba wyglądał trochę rażąco W biedzie w sensie stonce? Jest, ale w zestawie. Za 19 z jakimiś groszami jest właśnie ta odżywka, puder i tusz chyba. 10,50 kosztuje ta odżywka w Rossie bez promocji (w promocji 9,50).Cytat:
Ja wzięłam dziś 2 te lakiery w Biedronie. Jakie są u Was kolory? Wzięłabym jeszcze jakiś, ale u mnie nic mi się juz nie spodobało, aż tak bardzo. No, może poza tym nudziakiem. A najlepsze jest to, że na kasie fioletowy lakier wchodził za 3,49. Ja już ucieszona, słowem sie nie odzywam ![]() Mmedeah88 - pisałaś, ze nie byłaś zadowlona z nudziaka z Eveline Colour Instant, pamiętasz numerek? Albo mogłabyś jakoś przybliżyć ten kolor, bo u mnie był w biedrze jeden nudziak i niestety spodobał mi się
Edytowane przez BabaZMiasta Czas edycji: 2012-02-29 o 22:57 |
|
|
|
|
#2579 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
polecam, u mnie świetnie się sprawdza jak już w miarę równomiernie rozprowadzisz, olej między łapki i na włosy. Nie wiem jaka ilość, daję na oko, łyżeczka może? Robię koka, na to folia i tak siedzę kilka godzin, zależy ile mam czasu...zazwyczaj 2-3h. Zmywam to Hippem i już nie daję odżywki do spłukiwania, zbędna. Dalej odżywka bez spłukiwania i żel (mam fale). Daj znać czy się sprawdzi ![]() Poza tym teraz zmienia się pogoda, więc kosmetyki również troszeczkę inne powinny znaleźć się w łazience ![]() Aaa, polecam też gluta z siemienia lnianego, jako maska czy płukanka (u mnie także jako żel do włosów) świetnie nawilża i nabłyszcza Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-29 o 23:07 |
|
|
|
|
#2580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli w dużym uproszczeniu dla laika i początkującej w tym temacie :odżywka do spłukania(?) -> olej -> mycie -> odżywka bez spłukiwania Jutro idę do fryzjera, to jutro wieczorem wypróbuje ![]() Całe szczęście, że nie mam przetłuszczających się włosków, bo nie chce mi się myć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

słońce razi i wiatr wieje

Piękne są!

a kto inny?
bo mnie wydziedziczą