Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 20:36   #4561
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Malutka zasnęła , mam nadzieje, ze przespi kilka godzin i nie obudzi sie z krzykiem.

Jeju bezradna jestem jak ona tak płacze. Az mi sie chce płakać jak widzę, że robi buźkę w podkówkę z bólu.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:48   #4562
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Agatku
, a co to ten lefax? Na innych forach wlasnie sporo osob pisalo, ze im pomogl...
no też niemiecki środek na kolki i wzdęcia tylko jest jego więcej bo 50 ml i taka sama cena jak za ss- koło 45 zł, chodzą nawet po 30 nie wiem, ciekawa jestem ile kosztuje w De... ale ma mniejszą dawkę niż ss, więc nie wiem czy by mi pomógł rozmyślam tak sobie właśnie...
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
no cena naprawdę niska
właśnie się tak zastanawiam nad tym, czemu taka niska
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Malutka zasnęła , mam nadzieje, ze przespi kilka godzin i nie obudzi sie z krzykiem.

Jeju bezradna jestem jak ona tak płacze. Az mi sie chce płakać jak widzę, że robi buźkę w podkówkę z bólu.
ooo podkówka jest fest!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:59   #4563
NataliaM1103
Rozeznanie

Agatek mi przywozi lefax koleżanka z niemiec i płacę 70 zł za 100ml więcdlatego dziwi mnie taka niska cena
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:01   #4564
MartuNiunia87
Rozeznanie

Ja tylko przelotem dziś zaliczyłyśmy pierwszy spacerek a jutro Martynka będzie miała tydzień

TAKA MAŁA ŚCIĄGA DLA MAMUSIEK KARMIĄCYCH :

https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...6.html?print=1
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:19   #4565
Anulka_86
Raczkowanie

ilianka(Marta,25l).........................tp.21.02.12 Dominika
bybella(Karolina,26l,okol.Toruni a)..........tp.28.02-01.03.12
Anulka_86(Ania,26l)................tp.29.02./01.03.12 Hubert

zostałyśmy tylko 3. Ciekawe która będzie ostatnia. Znając życie to ja ...
Mój mały Hubik tak się kręci w brzuchu ,że szok. Wymachuje nogami, rękami... brzuch cały faluje... może mu już niewygodnie ?
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:39   #4566
MMONIKA9
Wtajemniczenie

cześć laseczki ja tylko na chwilke zobaczyć co się dzieje a nadrabiać będe jak będe u siebie w domku bo jestem u rodziców widze że są już tytuły podane
ja głosuję na 6 i 7
przesyłamy z Michałkiem buziaczki
Stary 2012-02-29, 21:57   #4567
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Aaaa... będę szukać laktatora elektrycznego... mogłabym prosić o polecenie jakiegoś (poza Medelą, bo za drogie to to)

No i karuzelkę nad łóżko:prosi : ale koszt do 100 zł
Bambusiek
ja kupiłam Medelę Mini Electrić używaną za 150 pln, polecam.

Pear u mnie dziś też była akcja kolka i to chyba największa do tej pory. Ale u nas mały do tego nie może zrobić kupki, pomimo, że jej konsystencja jest OK. Pomogło dziś Windi i termometr w pupie. Wyprukał się i wykupkał i przeszło. Ufff. Co do powtarzania - wydaje mi się, że można jedno windi użyć kilka razy w przeciągu godzinki, czy dwóch. Używanie go codziennie na pewno nie jest dobre, ale czasem wyjścia nie ma.

Byliśmy dziś u pediatry:
- mały waży równo 6 kg, mierzy 58,5 cm
- według pediatry wysypkę ma od Enfamilu. Kazała odstawić Enfamil, przepisała Bebilon Pepti i mamy smarować skórę kremem specjalnym Emolium. Mam nadzieję, że pomoże na wysypkę i bolący brzuszek.
- ma problem z ulewaniem i robieniem samemu kupki (kupka jest taka jaka powinna) i dostał zawiesinę Debridat. Mam również dodawać do mojego mleka odciągniętego i Bebilonu Pepti zagęszczacz Bebilonu.
- był szczepiony na WZW i był bardzo dzielny, troszkę zapłakał
- szczepimy tylko szczepionką 5 w 1 - 28 marca.

Jutro jedziemy na bioderka do Warszawy, a mam pod samochodem białą plamę jakiegoś płynu więc rano muszę zahaczyć o mechanika.

Byliśmy dziś na zakupach w Mothercare i H&M. Kupiłam kilka fajnych ciuszków małemu z ostatnich przecen. W H&M kupiłam spodnie ciążowe i dwie bluzki. Wyglądam jako tako, ale lepiej niż w normalnych spodniach. Co tego zgrzeszyłam w Grycanie
Idę lulu bo padam na pysk po akcji rodzenie kupy.

Dobranoc

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 22:55   #4568
pearpearl
Wtajemniczenie

Agatek, ja jeszcze slyszalam duzo dobrego o Mylicon, ale to trzeba zamawiac z USA. Znajomym podobno nic innego nie pomoglo - dopiero to.

Blanszor, no i badz tu madry. Nabialu nie jesz, a kolki sa dalej :/Dobrze,ze windi Wam pomoglo. Swoja droga, skoro macie windi, to w sumie termometr juz powinien sie nie przydawac?

Ja dzisiaj sporbuje zawinac malego w otulaczek. Niektorzy twierdza, ze to pomaga na kolki. Tu jest strona o tym

Dziewczyny, jak ogarniacie dziecko, siebie i dom? Macie jakies taki swoj harmonogram? Chyba potrzebuje jakiegos wzorca, bo sama nie potrafie sie zorganizowac, taka ofiara losu ze mnie. Jutro wieczorem Mama moja wyjezdza i bede musiala sobie sama radzic, stad moje pytanie

Ciekawe, jak tam AgaMili?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 22:57   #4569
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Kasikzaki, a o co chodzi z tymi uszkami???
Uszka moga kłuć i wtedy objaw jest bardzo podobny do kolki. Może spytaj lekarza? Albo spróbuj nacisnąc małemu na uszki tak z przodu delikatnie - jak zacznie płakać to masz odpowiedź co mu dolega.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 23:09   #4570
pearpearl
Wtajemniczenie

Boro, dziekuje za odpowiedz. Sprawdze

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 23:35   #4571
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko dotyczącePipki od kilku dni pobolewa i piecze i teraz nie wiem czy to normalny proces gojenia czy znów coś się do mnie przykleilo? Na wszelki wypadek podmywam die tantum rosa ale to przynosi ulgę tylko na chwile :/
to moze tez byc zapalenie pecherza, ale moze byc normalny objaw po porodzie... na wszelki wypadek mozesz sobie popic trochę uroseptu i żurawinke polykac - polecane przez polozna...

Cytat:
Agatek, ja jeszcze slyszalam duzo dobrego o Mylicon, ale to trzeba zamawiac z USA. Znajomym podobno nic innego nie pomoglo - dopiero to.

Blanszor, no i badz tu madry. Nabialu nie jesz, a kolki sa dalej :/Dobrze,ze windi Wam pomoglo. Swoja droga, skoro macie windi, to w sumie termometr juz powinien sie nie przydawac?

Ja dzisiaj sporbuje zawinac malego w otulaczek. Niektorzy twierdza, ze to pomaga na kolki. Tu jest strona o tym

Dziewczyny, jak ogarniacie dziecko, siebie i dom? Macie jakies taki swoj harmonogram? Chyba potrzebuje jakiegos wzorca, bo sama nie potrafie sie zorganizowac, taka ofiara losu ze mnie. Jutro wieczorem Mama moja wyjezdza i bede musiala sobie sama radzic, stad moje pytanie

Ciekawe, jak tam AgaMili?
Ja sobie trochę planuję (tak mniej wiecej tylko, ale jednak) - inaczej nic bym nie zrobiła - jak nie mała, to synek... a jeszcze zawsze cos czasu dla siebie by sie chcialo wyciagnac...
Co prawda nie planuje co do godziny, bo to sie nie da przy niemowlaku, ktory nigdy nie budzi sie i nie je tak samo (przynajmniej moj tak nie robi ), ale ze schemat mniej wiecej kazdego dnia podobny (gdzies do 10 pobudka) to mam ustalone ze do 10 ogarniam kuchnie i zajmuje sie synkiem, potem jak on zasnie w poludnie to cos z obiadem kombinuje jak tylko mala da sie odlozyc - oni maja taki "uklad dnia" ze ona spi jak on nie spi i odwrotnie... wiec caly wieczor mi na domowe zajecia odpada, bo choc jest TZ, to ona sie nie da nikomu trzymac oprocz mnie... (tzn maz moze nosic - ale to zadna frajda na dluzsza mete, a ja moge z nia siedziec, wiec cala radosc posiadania niemolwecia spada na mnie w zasadzie a TZ spaceruje z mała jak muszę coś porobić - np jak prasuję wieczorkiem, albo robie kolacyjke )
Z synkiem jak byl malusi, to wstawalam wczesniej (kolo 6-7 zeby miec 3h dla siebie - na ogarniecie domku, pracy i siebie) bo on sie budzil przez cale moje macierzynskie ok 9-10, tak jak teraz mala.... teraz tez bym tak chciala, ale i tak synek wstaje tak wczesnie, wiec moje wczesniejsze pobudki nie daja mi czasu dla siebie
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 23:55   #4572
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość

Byliśmy dziś u pediatry:
- mały waży równo 6 kg, mierzy 58,5 cm
- według pediatry wysypkę ma od Enfamilu. Kazała odstawić Enfamil, przepisała Bebilon Pepti i mamy smarować skórę kremem specjalnym Emolium. Mam nadzieję, że pomoże na wysypkę i bolący brzuszek.
- ma problem z ulewaniem i robieniem samemu kupki (kupka jest taka jaka powinna) i dostał zawiesinę Debridat. Mam również dodawać do mojego mleka odciągniętego i Bebilonu Pepti zagęszczacz Bebilonu.
- był szczepiony na WZW i był bardzo dzielny, troszkę zapłakał
- szczepimy tylko szczepionką 5 w 1 - 28 marca.

Jutro jedziemy na bioderka do Warszawy, a mam pod samochodem białą plamę jakiegoś płynu więc rano muszę zahaczyć o mechanika.

Byliśmy dziś na zakupach w Mothercare i H&M. Kupiłam kilka fajnych ciuszków małemu z ostatnich przecen. W H&M kupiłam spodnie ciążowe i dwie bluzki. Wyglądam jako tako, ale lepiej niż w normalnych spodniach. Co tego zgrzeszyłam w Grycanie
Idę lulu bo padam na pysk po akcji rodzenie kupy.

Dobranoc
czemu dopiero 28.03 szczepienia powinnismy zaczac w 6-8tyg
ciekawe czy nasz wazy juz 6kg
Cytat:

nie da sie miec harmonogramu u mnie zalezy jak dlugo bedzie spal ale najwiecej robie do poludnia, po poludniu juz ciezko bo mniej spi
po nocy wstajemy miedzy 8 a 10, jak go nakarmie to jem sniadanie i sciagam pokarm, jesli nie spi to jeszcze musze go zabawiac jak lezy w kolsyce
jesli spi ide do lazienki i myje sie/ubieram, pranie wstawie,
obiad zazwyczaj zostawiam na popoludniu wskutek czego najczesciej jem go o 18
na spacer wychodzimy miedzy 12 a 13 w zal jak wyjdzie karmienie, po tym jak wrocimy i on jeszcze spi to sprzatam szybko
kuchnie ogarniam wiecz jak juz jest maz
ja musze duzo kombinowac z nim bo jeszcze musze miec kilka razy na dzien czas na sciaganie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Rany Julek! Krzyś tez mi podobny numer wywinął. Leżał w łóżeczku - dosłownie chwilę wcześniej go uśpiłam. Poszłam więc ściągnąć pranie z suszarki w kuchni (tylko tam jest na nią miejsce). Ściągam to pranie i sobie składam w kostkę segregując do prasowania. Słyszę, że się mały odzywa raz. Pomyślałam, ze pewnie przez sen bąka sadzi lub mu się coś nie bardzo śni. Wracam do pokoju z tym praniem, jestem w korytarzu a on drugi raz tak sobie płaknął krótko. Kładę ubranka w miejsce do prasowania i podchodze tak z głupa do łóżeczka, żeby zobaczyć czemu sobie tak dwa razy płaknął, a ten co???? Zaniósł się!!!! Patrzę na niego i widzę, że cały czerwony, buzia na maksa otworzona i oddechu nie może złapać Capnęłam go - dosłownie capnęłam - do góry i dawaj po plecach tłukę, żeby oddech złapał. Mój syn mnie wykończy. Od tamtej pory nawet do łazienki z nim idę, bo się po prostu boję zostawić go na minutę samego
oj ja mialam juz dobrych pare akcji z 'capaniem' z tym ze zawsze na moich oczach sie dlawil np. jak zbyt lapczywie jadl albo krztusil mlekiem z ulewania..... ehs teraz to kolyske przestawiam zawsze tam gdzie jestem
Cytat:
Dziewczyny, znowu łajza ze mnie i nie cytuje,ale wpadam tylko na momencik i lece sprobowac sie przespac, zeby miec chociaz troszke wiecej sil na akcje kolka.

Wiecie co? Tak siedzialam i analizowalam,czy cos nowego wprowadzilam wczoraj do menu, czego nie jadlam wczesniej i w koncu mi zaswitalo, ze wczoraj pierwszy raz dostal wit.K. Zaczelam troche czytac i na wielu forach znalazlam, ze sporo rodzicow opisywalo, ze ich maluchy po podaniu tej wit mialy bole brzuszka i nie spaly po nocach. Kurde, moze to to? Bo do tej pory kolki trwaly 3 do 4 godzin, od 23-polnocy do trzeciej czwartej nad ranem, a wczoraj,a raczej dzisiaj byl wrzask do 7:30. Dzisiaj mu nie podam tej witaminy i zobaczymy. Mam nadzieje, ze jutro juz bedzie ss.

Zuzia
, a jak pijesz karmi, to odgazowujesz je wczesniej?
mi to farmaceutka powiedziala ze problem moze byc tez od witaminek

zostawiam na pare min przed pierwsyzmi lykami a potem to i tak stoi bo czasu brak zeby porzadnie wypic wiec stojac sie odgazowuje chcac czy nie chcac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 01:06   #4573
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Pearl tak jak Boro napisała, to jest ból w uszkach, mama mi to raz podpowiedziała jak Milenka była bardzo marudna i mówiłą mi żebym przyłożyla ciepłą pieluchę do uszek. W sumie to nie zrobiłąm tego bo jak juz sie miałąm za to zabrać to mała sie uspokoiła i to pewnie nie były te uszka tylko tak sobie marudziła.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 06:37   #4574
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Ja głosuję na tytuł 1 ;)

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 06:48   #4575
magda1804
Rozeznanie

czesc kochane
czytam Was na biezaco,ale wybaczcie troche czasu brak na cytowanie
a wiec co u nas. robilam Lence badania na mocz i krew- po wynikach widze, ze ma anemie, a mocz ok. do lekarza ide dopiero za tydzien bo jest teraz na urlopie. Niunia chyba przeszla skok bo byla marudna swojego czasu, ale juz jest lepiej, gdy placze bardziej staram sie ja zrozumiec Je juz wiecej z czego bardzo sie ciesze tydzien temu wazyla 4,250 majac skonczone 7tyg. patrzac jak Wasze dzieci rosna myslalam, ze moja cos za malo przybiera, ale zostalam uspokojona i jest ok. byla u gina i wszystko wrocilo do formy, a jesli pojawia sie jeszcze krwotoki to do szpitala
poza tym dostalam becikowe 2 wyplaty z maciecierzynskiego i jestem happy wczoraj zamowilam laktator medele na all, bo od aventu juz reka mi wysiada aaaa! i otrzymalam wczoraj decyzje dziekana z uczelni o indywidualna organizacje studiow
Haniula Ty jestes z Bydgoszczy- gdzie sie uczysz? ja na kpsw

wspolczuje Wam bardzo tych problemow z kolkami- skad to sie bierze? moja mala tez ponoc miala te kolki (tak powiedzial lekarz) ale to napewno nie bylo to nigdy nie plakala ciagiem dluzej niz 1h, tak mysle ze nawet tyle nie plakala
dalej karmie ja swoim mlekiem, czasem podaje bebilon, zazwyczaj mieszam ze swoim po kapieli jem wszystko. ostatnio z takich zakazanych rzeczy jadlam zupe pieczarkowa i nawet pizze z sosem czosnkowym i nic jej nie bylo.
widze, ze noce coraz lepiej przesypia i budzi sie juz 2razy mam w planie oduczyc ja nocnego karmienia, bo po 2miesiacu juz mozna i dziecko spokojnie moze spac 7h bez jedzenia.

dobrego o Mylicon, ale to trzeba zamawiac z USA. Znajomym podobno nic innego nie pomoglo - dopiero to.

Co sie dzieje z Agamili? na prawde dlugo sie nie odzywala po tej wizycie u lekarza...

Pearl piszesz o otulaczku. ja tego nie mam ale moge Ci polecic sposob- owinac ciasno w kocyk (no ale bez przesady, zeby dziecko mialo czym oddychac) ja tak robie kiedy mala nie moze zasnac albo placze. ukladam jej raczki wzdluz ciala i owijam w "rulonik" kocykiem od stop po szyjke- pomaga. ponoc to daje dziecku poczucie bezpieczenstwa i ciepla przede wszystkim
aaa i pytalas jak ogarnac wszystko? no ja wstaje zazwyczaj ok 6-7h zanim Lenka wstanie, bo pozniej to chodze nie ubrana nawet do 11h sprzatam jak nie spi, bo odkurzacz ja uspokaja, obiady gotuje rzadko, jak jestem sama to wcale, tak wiec ten problem mam z glowy. a rano wstaje bo musze uczyc sie na zaliczenia. niestety ja jestem zupelnie sama, wiec nie mam komu malej podrzucic, zeby zajal sie nia nawet przez pare godzin. Ale ostatnio udalo mi sie bezstresowo pospac 2h w ciagu dnia tz zajal sie mala, bo ja nie mialam juz sil, po ciezkich nockach noo i jakims cudem udaje mi sie znalezc troche czasu dla tza i dla siebie na chwile czulosci

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Ja sobie trochę planuję (tak mniej wiecej tylko, ale jednak) - inaczej nic bym nie zrobiła - jak nie mała, to synek... a jeszcze zawsze cos czasu dla siebie by sie chcialo wyciagnac...
Co prawda nie planuje co do godziny, bo to sie nie da przy niemowlaku, ktory nigdy nie budzi sie i nie je tak samo (przynajmniej moj tak nie robi ), ale ze schemat mniej wiecej kazdego dnia podobny (gdzies do 10 pobudka) to mam ustalone ze do 10 ogarniam kuchnie i zajmuje sie synkiem, potem jak on zasnie w poludnie to cos z obiadem kombinuje jak tylko mala da sie odlozyc - oni maja taki "uklad dnia" ze ona spi jak on nie spi i odwrotnie... wiec caly wieczor mi na domowe zajecia odpada, bo choc jest TZ, to ona sie nie da nikomu trzymac oprocz mnie... (tzn maz moze nosic - ale to zadna frajda na dluzsza mete, a ja moge z nia siedziec, wiec cala radosc posiadania niemolwecia spada na mnie w zasadzie a TZ spaceruje z mała jak muszę coś porobić - np jak prasuję wieczorkiem, albo robie kolacyjke )
Z synkiem jak byl malusi, to wstawalam wczesniej (kolo 6-7 zeby miec 3h dla siebie - na ogarniecie domku, pracy i siebie) bo on sie budzil przez cale moje macierzynskie ok 9-10, tak jak teraz mala.... teraz tez bym tak chciala, ale i tak synek wstaje tak wczesnie, wiec moje wczesniejsze pobudki nie daja mi czasu dla siebie
dokladnie

Gratulacje dla wszystkich młodych mamus

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2012-03-01 o 07:06
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 06:54   #4576
kamciurka
Zakorzenienie

hejka ja wlasnie skonczylam karmic malego i czekam na 7 zeby Nikole do szkoly obudzic. Czytam na biezaco ale czasu na odpisywanie brak, podziwiam i zazdroszcze ze odpisujecie na biezaco
glosuje na tytul watku nr 1
Gratuluje nowym mamusiom dzielnych porodow.
Pearl wspolczuje tych akcji u mnie kolek maly nie ma ale tylko jak zdarzylo mu sie plakac to zarz nerwowa atmosfera sie robi i warczymy na siebie moj tz dodatkowo z tych co wszystko wie najlepiej. wczoraj tesciowa z niemiec przyjechala to sama widziala, bo on nie nos tak, trzymaj tak, daj go, nie ruszaj, nie zagladaj itd to mi jako matce to nie przeszkadza a jemu owszem. Dostalam od tesciowej stacje parowa i od wczoraj moge prasowac ile wlezie swietna sprawa. No i dostalismy jeszcze taka wieze wszystko w jednym wyglada jak tv i ma wejscie na usb, karte sd, ma cd i obok cd mozna wpiac tez ipoda lub iphona bajer niezly, oczywiscie nie obylo sie bez tony garkow zawsze mi przywozi jakis materac do spania dla gosci, a dla malego taki nocniko kibelek z fisher price no zajefajny i kojec taki z materacykiem, ehhh ona to zawsze nas zasypie, kochana jest...
Dziewczyny na te bioderka to dostawalyscvie skierowanie czy na wlasna reke szlyscie????
Caluje Was mocno ccialabym byc czesciej ale nie daje rady, czytam na biezaco.
Ciekawe co u Agamili

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 06:54   #4577
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl

standardowego schematu nie ma... zależy od Martynki jak rano je itd... ale jak na razie przeważnie je ok 6-7 rano i idzie spać, zanim ona śpi to ja robię:

1. śniadanie dla siebie i małego
2. kąpię się,
3. ogarniam lóżko i mieszkanko co trzeba,
4. nastawiam jakiś obiad
... jak dobrze poje to mam na to 3 godziny..
Potem znów cyc i przebieranie pampersa, najczęściej po tym karmieniu nie śpi, tylko sobie leży i patrzy itd, jak jej się już znudzi to cyc i spanie, a ja zaś mam czas na np. powieszenie prania, prasowanie czy coś... wiem , że może to nie najlepszy schemat, ale mały w tym czasie bawi się najczęściej albo włączam mu bajki (wiem wiem wyrodna matka ma TV za niańkę...) od poniedziałku mały będzie w przedszkolu od rana do 14 więc zobaczymy jak wtedy będzie wyglądać nasz dzień... oby Martynka zawsze była taka grzeczna
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 07:03   #4578
magda1804
Rozeznanie

zapomnialam jeszcze napisac- odnosnie picia roznego rodzaju napojow. u mnie wyglada to tak:
rano kawa rozpuszczalna z mlekiem (czasem jeszcze jedna po poludniu-i wcale nie sa slabe), herbatki na laktacje, herbate czarna, herbata rooibos (ponoc tez korzystnie wplywa na pokarm)- ta z biedronki z cynamonem i pomarancza jest pyszna melisa z pomarancza, bawarka (po prostu mi smakuje) soki w kartonikach- wszystkie rodzaje, wode truskawkowa zywiec, piwo karmi (bez odgazowania), tak wiec nie mam zadnych ograniczen.

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hejka ja wlasnie skonczylam karmic malego i czekam na 7 zeby Nikole do szkoly obudzic. Czytam na biezaco ale czasu na odpisywanie brak, podziwiam i zazdroszcze ze odpisujecie na biezaco
glosuje na tytul watku nr 1
Gratuluje nowym mamusiom dzielnych porodow.
Pearl wspolczuje tych akcji u mnie kolek maly nie ma ale tylko jak zdarzylo mu sie plakac to zarz nerwowa atmosfera sie robi i warczymy na siebie moj tz dodatkowo z tych co wszystko wie najlepiej. wczoraj tesciowa z niemiec przyjechala to sama widziala, bo on nie nos tak, trzymaj tak, daj go, nie ruszaj, nie zagladaj itd to mi jako matce to nie przeszkadza a jemu owszem. Dostalam od tesciowej stacje parowa i od wczoraj moge prasowac ile wlezie swietna sprawa. No i dostalismy jeszcze taka wieze wszystko w jednym wyglada jak tv i ma wejscie na usb, karte sd, ma cd i obok cd mozna wpiac tez ipoda lub iphona bajer niezly, oczywiscie nie obylo sie bez tony garkow zawsze mi przywozi jakis materac do spania dla gosci, a dla malego taki nocniko kibelek z fisher price no zajefajny i kojec taki z materacykiem, ehhh ona to zawsze nas zasypie, kochana jest...
Dziewczyny na te bioderka to dostawalyscvie skierowanie czy na wlasna reke szlyscie????
Caluje Was mocno ccialabym byc czesciej ale nie daje rady, czytam na biezaco.
Ciekawe co u Agamili
Kamciurka ale prezentow dostaliscie co do bioderek ja jeszcze nie bylam dostalam skierowanie od lekarza rodzinnego ale dlugo sie czeka- do maja, wiec idziemy na prywatnie. u mnie koszt to.... UWAGA- 150zl! dodatkowo nie rejestruja na konkretna godzine tylko idziesz i czekasz az cie przyjmie. ostatnio poszlam to przede mna bylo chyba 20osob! masakra placisz i jeszcze musisz czekac. nastepnego dnia poszlam z tzem bylo pare minut po 18h a tam zamkniete! czas pracy do 19 no myslalam ze sie wsciekne!!!! wiec jedziemy do innego miasta- 100zl bez kolejki

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
standardowego schematu nie ma... zależy od Martynki jak rano je itd... ale jak na razie przeważnie je ok 6-7 rano i idzie spać, zanim ona śpi to ja robię:

1. śniadanie dla siebie i małego
2. kąpię się,
3. ogarniam lóżko i mieszkanko co trzeba,
4. nastawiam jakiś obiad
... jak dobrze poje to mam na to 3 godziny..
Potem znów cyc i przebieranie pampersa, najczęściej po tym karmieniu nie śpi, tylko sobie leży i patrzy itd, jak jej się już znudzi to cyc i spanie, a ja zaś mam czas na np. powieszenie prania, prasowanie czy coś... wiem , że może to nie najlepszy schemat, ale mały w tym czasie bawi się najczęściej albo włączam mu bajki (wiem wiem wyrodna matka ma ...) od poniedziałku mały będzie w przedszkolu od rana do 14 więc zobaczymy jak wtedy będzie wyglądać nasz dzień... oby Martynka zawsze była taka grzeczna
hehe dobry patent trzeba sobie jakos radzic dobra organizacja to podstawa

04.01.2012r.

Stary 2012-03-01, 07:36   #4579
Mijus
Rozeznanie

Hejka
Zaliczyliśmy wczoraj pierwszą wizytę u pediatry To była moja pierwsza i ostatnia wizyta u tego lekarza Wizyta patronażowa nie trwała nawet 5 minut! Weszłam, lekarka powiedziała "proszę rozebrać dziecko", zważyła, zajrzała do gardła, osłuchała. Kazała ubrać.
Powiedziała, że sugeruje prywatne usg bioderek bo ze skierowaniem to ciężko, a jesli chodzi o szczepienia to mam zadzwonić do pielęgniarki od szczepień i z nią pogadać. Na koniec dodała, że ona ma tylko 2 godziny i dużo pacjentów i żeby sobie już wyjść i skończyć opatulac małą na korytarzuCo za s*ka! Normalnie wlokłam szczenkę za sobą z wrażenia, spodziewałam się zupełnie czegoś innego!
Znalazłam prywatnie inną lekarkę, podobno super babka i idę jeszcze raz bo mam mnóstwo pytań i martwie się że coś przeocze
Polska służba zdrowia! Bez komentarza!

Jedyne co wiem to , że Gabi waży 3800 Czyli 700 przybrała w 3 tyg

Cytat:
Dziewczyny, nie mam juz sil. Dzisiaj $
walczylismy z nim do 7:30 Przeciez to jest jakies nienormalne. Windi pomoglo na chwile, po 40minutach spokoju znowu ryk, a nie chce tego za czesto stosowac. Czekam na ss jak na zbawienie,ale mam pelno obaw,ze jak nie pomoga, to sobie chyba strzele w leb. Nie wiem, co robic..
A może on jest poprostu głodny?

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
ja tak tylko na chwilkę z informacją, że
26.02.2012 o 16.45 przyszła na świat Hania poród sn waga 3700g 56cm
jak odsapne wstawię opis pozdrowionka
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Rany Julek! Krzyś tez mi podobny numer wywinął. Leżał w łóżeczku - dosłownie chwilę wcześniej go uśpiłam. Poszłam więc ściągnąć pranie z suszarki w kuchni (tylko tam jest na nią miejsce). Ściągam to pranie i sobie składam w kostkę segregując do prasowania. Słyszę, że się mały odzywa raz. Pomyślałam, ze pewnie przez sen bąka sadzi lub mu się coś nie bardzo śni. Wracam do pokoju z tym praniem, jestem w korytarzu a on drugi raz tak sobie płaknął krótko. Kładę ubranka w miejsce do prasowania i podchodze tak z głupa do łóżeczka, żeby zobaczyć czemu sobie tak dwa razy płaknął, a ten co???? Zaniósł się!!!! Patrzę na niego i widzę, że cały czerwony, buzia na maksa otworzona i oddechu nie może złapać Capnęłam go - dosłownie capnęłam - do góry i dawaj po plecach tłukę, żeby oddech złapał. Mój syn mnie wykończy. Od tamtej pory nawet do łazienki z nim idę, bo się po prostu boję zostawić go na minutę samego
Masakra! Ja jestem przerażona takimi akcjami!! Współczuje!

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
ilianka(Marta,25l).........................tp.21.02.12 Dominika
bybella(Karolina,26l,okol.Toruni a)..........tp.28.02-01.03.12
Anulka_86(Ania,26l)................tp.29.02./01.03.12 Hubert

zostałyśmy tylko 3. Ciekawe która będzie ostatnia. Znając życie to ja ...
Mój mały Hubik tak się kręci w brzuchu ,że szok. Wymachuje nogami, rękami... brzuch cały faluje... może mu już niewygodnie ?
Będzie dobrze dziewczyny!! Powodzenia!!! Jeszcze chwila i dołączycie do nas

Cytat:
U mnie wygląda to tak, że wstaje rano 6-8, ogarniam małą i jak zaśnie ogarniam siebie, sprzątam chatę, nastawiam pranie, wstępnie planuje obiad Rano jakoś mi to szybko idzie, a że robię to codziennie to już mam wprawę
Po kolejnym karmieniu 11- 12 lecę na spacer, po powrocie nastawiam obiad i mam często jeszcze chwilę dla siebie
Po południu wraca tż który ma zadanie zaopatrzeniowca w zakupy.
Kąpiemy małą 19-20, no i jak przyśnie to mamy czas dla siebie na pogaduchy Kolejne karmienie 23-24 i ziuziu No a nocki to wiadomo różnie

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2012-03-01 o 07:38
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 07:43   #4580
sandra1892
Zadomowienie

Hej!
Ja bylam z mala wczoraj na szczepieniu . Wazy 3700 i jest wsio ok. Strasznie plakala przy szczepieniu miala w dwa udka infanrix ipv+hib i pneumo. Rozmawialam z lekarzem o tym dziwnym jedzeniu malej , a ona mi na to no to jak nie chce jesc, to za pol h znow sprobowac. Ale to u nas nie dziala. Bo jak zje te 20ml , i jak probuje dac jej za pol h to buzie odkreca , krzywi sie i tyle. Ryczec mi sie chce, bo nie wiem co zrobic. Jak juz nawet 110ml jadla tak teraz taki problem.

Co do picia, to ja tylko i wylacznie pilam wode mineralna niegazowana i to duzo. 3-4 litry dziennie a nawet i wiecej. I sciagalam 150-180 ml
Stary 2012-03-01, 08:54   #4581
Haniula
Zakorzenienie

hej mamuski

magda a ty skąd jestes?
Ja studiuje na wsg i Indywidualnej organizacji studiow nie biore bo u nas zrobili to platne 200zł a to ostatni semestr i mysle ze dam rade a za ta kase wole coś małej kupić, niz ciagle im za coś placic przesadzaja juz na tej mojej uczelni

Piszecie o ogarnianiu rano. U mnie codziennie wyglada to inaczej w zależnosci od tego czy mała zasnie czy nie, ale oistatnio po porannym karmieniu 7-8 juz nie śpi, i trzeba ją zabawiac, smoka dawać wiec nawet jak sie za coś zabiore to musze przerywac.
Teraz np czekam az chociaz na chwile uśnie bo chce isc pod prysznic

Potem ok 11-12 idziemy na spacer i jakieś zakupy. Potem w domu karmienie, i robimy obiad. Zazwyczaj jest to cos na szybko, albo jakas wczorajsza zupa A mam taka ochote na gołabki, zrazy albo pierogi ale wiem ze bym nie dała rady zrobic przy małej
Chyba ze jest w domu tż to w ogole bajlando, bo zajmujemy sie małą na zmiane
Juz nareszcie skonczyły sie pielgrzymki gości wiec juz popoludniu i do wieczora laba, albo jeszcze poobiedni spacer jak jest ładnie.

Powiedzcie mi czy jak wasze dzieci śpią, albo są krótko po jedzeniu to mimo wszystko bierzecie je do kąpieli zawsze o tej samej porze?
Bo ja chcialabym małą kapac tak 19-20 ale moze raz nam sie tak złożyło z karmieniem/drzemką. Z reguły wypada to po 21, a dla mnie to za pozno bo jak juz ją obrobie to sama mysle tylko o tym zeby pojsc spac a chcialabym miec troche czasu dla siebie i tz

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-03-01 o 08:56
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 09:14   #4582
magda1804
Rozeznanie

Haniula ja dokładnie mieszkam w Złotowie to jest kolo Pily a na wsg studiowala moja kolezanka i przeniosla sie na bsw- tam razem robilysmy licencjat ja wlasciwie dopiero zaczelam i robie magisterke z pedagogiki, wiec jeszcze 1,5roku przede mna

a jesli chodzi o wieczorne kapiele- nasza Lenka budzi sie zazwyczaj sama ok 18-19, wiec kapie ja w godzinach 19-20h. Ostatnio staram sie karmic ja 2h przed kapiela, chyba ze jest bardzo glodna to np. dostanie troche o 19h i pozniej godzinke czekam do kapieli. jesli widze, ze zaspi godzine kapieli to poprostu ja budze. czasem jest zla i glodna, ale gdy ja wloze do wanienki to wszystko mija. Tak wiec my nie kapiemy pozniej niz o 20:30. Potem mam czas zeby ogarnac mieszkanko, sciagnac mleko i zajac sie tzem chodze spac ok 22h.

04.01.2012r.

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2012-03-01 o 09:16
Stary 2012-03-01, 09:33   #4583
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Haniula ja dokładnie mieszkam w Złotowie to jest kolo Pily a na wsg studiowala moja kolezanka i przeniosla sie na bsw- tam razem robilysmy licencjat ja wlasciwie dopiero zaczelam i robie magisterke z pedagogiki, wiec jeszcze 1,5roku przede mna
jesli to ten sam Złotów to byłam tam na praktykach w ośrodku rehabilitacyjnym Zabajka

a na kpsw studiował mój tż i był zadowolony
Stary 2012-03-01, 10:27   #4584
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi czy jak wasze dzieci śpią, albo są krótko po jedzeniu to mimo wszystko bierzecie je do kąpieli zawsze o tej samej porze?
Bo ja chcialabym małą kapac tak 19-20 ale moze raz nam sie tak złożyło z karmieniem/drzemką. Z reguły wypada to po 21, a dla mnie to za pozno bo jak juz ją obrobie to sama mysle tylko o tym zeby pojsc spac a chcialabym miec troche czasu dla siebie i tz
do tej pory kapalismy go na pol h przed ostatnim nocnym karmieniem, niezaleznie czy wypadlo o 21, 22 czy nawet o 23. teraz zdecydowalam ze bedziemy go kapac wczesniej, bo maly juz zasypia nam, musze go wybudzac i po jedzeniu nie moze szybko zasnac, takze pewnie 1h po porzednim karmieniu czyli 20-21

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość

Co do picia, to ja tylko i wylacznie pilam wode mineralna niegazowana i to duzo. 3-4 litry dziennie a nawet i wiecej. I sciagalam 150-180 ml
ja bym nie dala rady tyle wody pic, wole cieple herbatki
a sciagasz tyle co 3h z dwoch czy z jednej piersi

Stary 2012-03-01, 10:36   #4585
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
do tej pory kapalismy go na pol h przed ostatnim nocnym karmieniem, niezaleznie czy wypadlo o 21, 22 czy nawet o 23. teraz zdecydowalam ze bedziemy go kapac wczesniej, bo maly juz zasypia nam, musze go wybudzac i po jedzeniu nie moze szybko zasnac, takze pewnie 1h po porzednim karmieniu czyli 20-21

Jak lezalam w szpitalu to non stop polozne mowily zeby tyle pic i mialy racje. A herbata moze, troszke zmniejszyc laktacje. Teraz mala jest tylko na mm bo ja biore leki przy ktorych karmic nie mozna. A po za tym po wyjsciu ze szpitala mleka mialam coraz mniej
Stary 2012-03-01, 10:44   #4586
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie jest tak.
Mniej więcej 18.30 mała dostaje cyca tak na 20 min żeby głód zaspokoić. Śpiocha sobie koło godzinki i punkt 20 jest kąpiel, potem porządne karmienie i jak zasnie o 9 to budzi się o wpól do pierwszej.

Czy wasze dzieciaczki tez próbuja przyjąc pozycje embrionalna podczas kąpieli? Moja chyba czuje się jakby była w wodach płodowych. W ogóle to jak się ją wsadzi do wanienki to taka zadowolona , że szok. Tz zartuje ze ta miłość do kąpieli to po mamusi odziedziczyła.

W ogóle to hej
Ja dziś odważyłam się usiąść na tyłku i udało sie. Rana tak nie ciągnie

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 10:49   #4587
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
jesli to ten sam Złotów to byłam tam na praktykach w ośrodku rehabilitacyjnym Zabajka

a na kpsw studiował mój tż i był zadowolony
no popatrz! tak tak to ten sam złotów ja tez mialam tam praktyki 3 lata temu Ty pewnie na rehabilitacji bylas ja siedzialam tam w biurze i po tych praktykach stwierdzilam, ze taka praca to nie dla mnie hmmm to daleko mialas, a czym dojezdzalas?
co do kpsw to jak narazie widze, ze panuje tam totalny balagan w organizacji. mam nadzieje, ze jakos przebrne przez te 1,5 roku

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

ja tez wole herbatki Zuzia a Ty ile odciagasz? u mnie ogolnie jest troche lipnie, bo staram sie tak co 3h i z dwoch uzbieram 50, 60, czasem 80 ale nie poddaje sie, bo chce karmic swoim mlekiem, zreszta juz sie przyzwyczailam do sciagania aaaa i sciagam w godzinach od 7h do 22h bo w nocy korzystam z czasu kiedy mala spi i sama spie mam nadzieje ze ten elektryczny laktator pomoze w rozkreceniu laktacji i moze nawet zdecyduje sie poswiecic pare minut w nocy

04.01.2012r.

Stary 2012-03-01, 11:03   #4588
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
no popatrz! tak tak to ten sam złotów ja tez mialam tam praktyki 3 lata temu Ty pewnie na rehabilitacji bylas ja siedzialam tam w biurze i po tych praktykach stwierdzilam, ze taka praca to nie dla mnie hmmm to daleko mialas, a czym dojezdzalas?
co do kpsw to jak narazie widze, ze panuje tam totalny balagan w organizacji. mam nadzieje, ze jakos przebrne przez te 1,5 roku
no ja tez jakos chyba 3 lata temu na rehabilitacji byłam. Ja mogłabym w takim miejscu pracowac Tylko po moich studiach nie mam uprawnien Pierwsze dni ryczałam jak bóbr, bo pomimo ze wiedzialam z teorii co mnie czeka, to jak zobaczyłam na własne oczy te chore dzieci to psycha siadła Ale po kilku dniach przywykłam, a dzieciaki były bardzo mądre i kochane, pomimo swojego stanu

Ja tam byłam 2 tygodnie 24h/dobe. Mielismy tam nocleg
Stary 2012-03-01, 11:08   #4589
NataliaM1103
Rozeznanie

Dzisiaj kończymy 6 tygodni!!
My dzisiaj jedzemy na szczepienie.
Powiedzcie czy maluszki po szczepieniu były juz w domciu marudne??
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 11:17   #4590
MissZuzia
Zadomowienie

Magda po 3h ściągam z dwóch łącznie 1 pelna butle medeli 150ml, czasem ponad. Po 5-6h ściągam dwie butelki, z jednej piersi 150, z drugiej ciut mniej bo taka mam i z pierwszej dolewam troszkę żeby wyszły 2 karmienia. Ściągam 5- 6 razy na dobe. Cale mleko wystarcza dla mojego glodomora i nie dokarmiam mm. Najczęściej je 140ml

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-03-01 o 11:20
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości