|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Rozeznanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
Bottega z tego co piszesz wynika, że bardziej bolałaby Ciebie "zdrada" psychiczna niż fizyczna (chyba jak większość kobiet
![]() ![]() A co do ślubu to ja osobiście mam zupełnie odmienne zdanie niż większość kobiet, nawet ostatnio rozmawiałam o tym z kuzynką. Ona chciałaby mieć długą suknię i bal na 100 par. Ja natomiast jeśli już miałabym wyjść za mąż to wolałabym te pieniądze włożyć w podróż poślubną a sam ślub mieć skromny, romantyczny najlepiej tylko we 2 ![]() ![]() ![]() Choć z drugiej strony myślę, że ja chyba nie mogłabym żyć z jednym człowiekiem do końca moich dni. Pierwsze parę lat wszystko fajnie, można by rzec sielanka ale później wkrada się rutyna ludzie się zmieniają i nic już nie jest takie jak na początku. Oczywiście wiem też, że istnieje prawdziwa miłość na caałe życie, gdy spojrzę na moją kochaną babcie i dziadka ![]() Estecorazon nic mi nie mów ja jestem przed @ dlatego wsunęłam nadprogramowo kromkę razowego z serkiem i szynką + 1 śliwka w czekoladzie + serek wiejski z miodem i cynamonem ;-( zawsze w tym czasie mogę zjeść konia z kopytami i na dodatek zaraz jak zjem to nabieram ochoty na coś innego i tak ciągle, na szczęście 40 min rowerku zaliczone i ćwiczenia na nogi.... ale co ja się pocieszam. Trudno jutro te jest dzień. A Ty napisz co dziś zjadłaś bo może po prostu za mało i dlatego jesteś głodna
Edytowane przez atram00100 Czas edycji: 2012-02-29 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Rozeznanie
|
Ja też jestem przed @ a nad tymn głodem ciężko zapanować.... śniadanie hmm aha pół serka wiejskiego czyli 100g = 82kcal i jedna mandarynka + 2 kromki wasy z tym dżemem łowicz no i kawa z mlekiem mleka mało = w 100g 104kcal a ja ile dwie łyżeczki, drugie śniadanie batonik musli jakieś 100 kcal na obiad pół opakowania warzyw na patelnie + marchewka + sałata lodowa i rukola na podwieczorek ćwiartka melona a na kolacje 40g płatków z błonnikiem
![]() ![]() ![]()
#3303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3304 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pod jakim względem nieodpowiedni??? wiem, że za mało wody, jak obliczałam sobie zapotrzebowanie mojego organizmu na kalorie wyskoczyło 2500 - według was na początek 700 to jest 1800 ja nie potrafię tak nagle jeść tak jak wy ![]() ![]()
Nowy start - 17.04.2013 - 98,8 ![]() Jest: 97,5 ![]() I cel - 95 II cel - 90 III cel - 85 Edytowane przez estecorazon Czas edycji: 2012-02-29 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Rozeznanie
|
Estecorazon zgadzam się z Czarną z tego co mi wyszło zjadłaś jakieś 900 kcal ... a powinno być ok. 1200 także
![]() moim zdaniem batonik musli, dżem to nie są odpowiednie składniki posiłku zamiast tego mogłaś zjeść więcej melona i mandarynek, no i wydaję mi się, że jesz za mało warzyw, spróbuj je wkomponować w każdy posiłek. Nie wiem czy zaglądałaś na stronę 15 naszego wątku o której wspominała już jedna z dziewczyn, tam Bottega wypisała co ile i jak powinno się jeść. ![]() Może zamień chrupkie pieczywo na chlebek pełnoziarnisty, rób sobie różne sałatki warzywne, ja na przykład dziś zrobiłam sobie taką : sałata, kilka rzodkiewek, pomidorków koktajlowych, kawałek papryki, startą marchewkę, łyżeczkę ziaren słonecznika, kilka kropel oliwy i cytryny, jakieś zioła do smaku. Powinnaś wypić min 1.5 l nie musisz pić samej wody, ja bardzo lubię herbatę zieloną z plasterkiem cytryny, możesz pić herbaty owocowe ale nie czarną. Wiem, że na początku jest trudno ale jak będziesz miała w lodówce odpowiednie produkty (dużo warzyw i owoców) to będzie Ci łatwiej komponować posiłki, wiem po sobie ;-)
Edytowane przez atram00100 Czas edycji: 2012-02-29 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() DOKŁADNIE OT TO CHODZI CO PISZE Atram moim zdaniem batonik musli, dżem to nie są odpowiednie składniki posiłku zamiast tego mogłaś zjeść więcej melona i mandarynek, no i wydaję mi się, że jesz za mało warzyw, spróbuj je wkomponować w każdy posiłek. Nie wiem czy zaglądałaś na stronę 15 naszego wątku o której wspominała już jedna z dziewczyn, tam Bottega wypisała co ile i jak powinno się jeść.
96.4... ![]() ![]() ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2012-02-29 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Raczkowanie
|
hej
![]() estecorazon podam Ci moje jedzonko dzisiaj nie jest jeszcze idealne ale będziesz miała porównanie. I płatki owsiane 30g , mleko 150g , jabłko 200g starte 268k II chleb żytni 30g z polędwicą drobiową122k III kalafior, marchew, mintaj 268k IV jogurt pitny (na szybko w aucie) 100k V sałatka z sałaty, pomidora, ogórek, serka, jogurtu 200k Dodam ze ogólnie bardzo lubię jeść łakotki i też ciężko mi się opamiętać ale jakoś daję radę(nie wspomnę o wczorajszej porażce jednodniowe załamanie związane również z nadchodzącym @)
#3308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-co do drugiego- batoniki sa beeeee -w obiedzie brakuje białka, moglas wrzucic kurczaczka badz jakas rybke -podwieczorek-owoc to nie posilek :P i brakuje białka -kolacja-co do platkow to lepiej je dac na sniadanie, jakie mleko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jej a ja myslałam, że najważniejsze jest aby jak najmniej kalorii ![]() weszłam na wagę i przybrałam 400g hehe beka bo do rana zmaleje nie miałam dzisiaj prawie wogóle ruchu dlatego nie chciałam dużo jeść wiecie co mała śpi fakt ale ja padam na ryj więc uciekam a jutro w robocie nadrobię ile się da od początku i postaram się ładnie zjeść oki.? to umowa stoi ![]() ![]()
Nowy start - 17.04.2013 - 98,8 ![]() Jest: 97,5 ![]() I cel - 95 II cel - 90 III cel - 85 Edytowane przez estecorazon Czas edycji: 2012-02-29 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
jak za malo jesz to tez bedziesz przybierac bo bedzie organizm magazynowal na "gorsze czasy"
nie wiem dokladnie ile bialka ale troche tego powinno byc w jadlospisie, dopiero sie ucze wiec wiesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pięknie dwa sukcesy ![]() No to czekamy do 16 marca ![]() U mnie wczoraj całkiem ładnie - ćwiczeń łącznie wyszło ok. 1 godz - 650 kcal spalonych. Na obiad zjadłam 2 canelloni ale nie miałam siły nic gotować więc wyciągnęłam z zamrażarki jeden z obiadów męża. Do tego zjadłam 3 ogórki kiszone i trochę pomidora. Potem zjadłam serek wiejski z posiekanymi ogórkami kiszonymi. W sumie wyszło nieco ponad 1200 kcal. Dzisiaj na śniadanie i - 4 chrupkie z jajkiem gotowanym, pomidorem polędwicą i twarożkiem II - 2 chrupkie z twarożkiem i pomidorem Potem zobaczymy ![]() Wstałam rano i mam za sobą rundkę ćwiczeń (w sumie mi się nie chciało, ale.. i tak nie mogłam oddychać przez katar i nie mogłam spać więc wstałam) Bottega - wiem, o czym mówisz,ze musisz mieć świadomość że Twój facet się podoba.. ale otwarty związek to dla mnie za dużo troszkę. Estecorazon - nie jest najważniejsze żeby było jak najmniej kalorii. Kalorii musisz dostarczać tyle, żeby organizmowi wystarczało na podstawowe funkcje (1100-1200 kcal) a resztę energii czerpał z zapasów - jeśli będziesz jeść za mało przejdzie w tryb "oszczędny" i zacznie magazynować (w dni które zjesz więcej odłoży zapas tłuszczu na dni kiedy dostarczasz mu za mało). Jeśli będziesz jeść regularnie to "uświadomi" sobie ze mu nie braknie energii bo stale ją dostarczasz (w małych porcjach) więc zacznie spalać zapasy, które nie są potrzebne. Niestety organizm ludzki tak jest zbudowany i wierz mi przekonałam się o tym na własnej skórze że to chytra bestia jest ![]() Białka powinno być ok. 1 g/ na 1 kg ciała To jest dużo jeśli jesz tylko jeden serek czy jogurt w ciągu dnia. To że jesz 2-3 dni pod rząd pierś z kurczaka nie przeszkadza. Dodaj do jadłospisu ryby - tuńczyk, mintaj.. (też mają dużo białka) Twaróg chudy jest też super na podwieczorki i kolacje ![]() Pod wieczór staraj się unikać węglowodanów (jabłko, pieczywo, makarony) podwieczorek i kolacja powinny być bardziej białkowe, bo się dłużej trawią. Węglowodany (płatki, pieczywo) jedz rano są szybkostrawne i dają energię na cały dzień, a poza tym "budzą" metabolizm po nocy i od rana wszystko zaczyna działać tak jak powinno ![]() Na szybko to chyba tyle co mi się zebrało z mojej wycinkowej wiedzy o diecie ![]() Dobra póki co czytam "po łebkach" nie mogę się na niczym skupić jakoś szczególnie.. oboje z mężem nie za ciekawie mamy w pracy a do tego choróbsko nie odpuszcza... ![]()
![]() |
#3312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak 16 marca ehhh....boję się cholernie,chodź jestem z natury bardzo wyluzowaną osobą i szczerą do bólu czasem to mimo to mam jakieś obawy cholera jasna ![]() Zazdroszczę tym co już mają to za sobą. Dziewczyny nie wiem co jest ale dziś rano było 96.9kg stawałam z 10 razy i wciąż to samo.Cieszę się cholernie bo wiem że chudnę,ale czy nie za szybko mi ta waga spada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
96.4... ![]() ![]() ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2012-03-01 o 07:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem organizm i metabolizm się zwyczajnie poddał i dostosował do tego co w tej chwili jesz i dotarło że nadwyżki zgromadzone w organizmie nie są potrzebne, bo jesz regularnie i zapasy są redukowane - dlatego waga tak leci.. Ale to tylko moje przypuszczenia ![]() Ja bym się tym nie przejmowała, bo niestety za jakiś czas może nadejść zastój.. Ciesz się ze spadków i trzymaj dietę.
![]() |
#3314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
96.4... ![]() ![]() ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2012-03-01 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za cenne rady ![]() ![]()
![]() |
#3316 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj dużo lepiej - ale może tą delmę zamień na oliwę z oliwek?
Bottega pisała, że któraś z margaryn ma mało kcal.. ale nie pamiętam która ![]() Ogólnie dużo lepsze menu. Pamiętaj tylko, że jajka oprócz dużej ilości białka mają też trochę tłuszczu. Ja często biorę 2 jajka ale tylko 1 żółtko - popatrz sobie w tabelach ile ma białko i żółtko wartości odżywczych ![]()
#3317 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
faktycznie pożywniejsze jest białko hmm no ok następnym razem będą dwa jajka ale jedno żółtko ![]()
![]() |
#3318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3319 |
Zakorzenienie
|
Yenna, cieszę się, że nie ja jedna tak mam... myślałam, że jestem jakaś nienormalna. Czasami mam ochotę zrobić o tak:
![]() Czarna, kurcze, widzę, że masz jakieś świetny okres! Brawo za egzamin, za wagę! ![]() ![]() Ja pamiętam, jak sama stresowałam się przez egzaminem.. bardzo przeżywam takie rzeczy, jak właśnie egz na prawko czy egz na instruktora jazdy konnej. Czyli to, co robię sama dla siebie bezprzymusu - taki sprawdzian przed samą sobą. Poradzisz sobie ![]() ![]() ![]() Mi bardzo brakuje nauki jazdy, dobrze to wspominam ![]() ![]() ![]() estecorazon, w skrócie: 1. ja w takich chwilach (głodu mimo zjedzenia wszystkich posiłków) sięgam po marchewkę, rzodkiewkę, ogórka lub kapustę pekińską ![]() 2. ABSOLUTNIE nie chodzi o to, aby było jak najmniej kalorii i cześć! Powtarzam - proporcje, rozsądne i zdrowe, pełnowartościowe jedzenie. 3. Batonika zbożowego to możesz sobie zjeść, gdy jesteś poza domem dłużej niż przewidywałaś, nie masz przy sobie pojemnika z jedzeniem i na razie nie wrócisz do domu. W domu czy w pracy (jeśłi wiesz, do której będziesz) takiego czegoś NIE jemy. 4. Ważysz się najlepiej przed śniadaniem, tuż po toalecie. A już zupełną bzdurą jest ważenie się wieczorem - czego się spodziewałaś? Jakim cudem masz być lżejsza niż rano, skoro w dzień jadłaś i ruszałaś się? Mięśnie pracują (nawet jak nie ćwiczysz, a tylko chodzisz) = mięśnie są cięższe. Jesz = jesteś cięższa, bo w ciągu dnia nie zdążysz wszystkiego, co zjadłaś zostawić w toalecie. Przecież załatwiasz się też rano ![]() 5. Strona nr 15. 6. Tak, chrupkie lepiej jeść później - na I śniadanie coś "kopiącego" i bardziej kalorycznego, czyli ciemny chleb, albo owsianka albo pełnoziarniste płatki (np. ActiVita Lubelli - dostępne w większości sklepów; Sportina Active firmy Obst - dostępna w Auchan i Carrefour) z mlekiem, do tego oczywiście coś jeszcze. Np. jeśli jesz kanapki to dużo warzyw, jeśli jesz owsiankę lub mleko z płatkami - orzechy (10-15g). 7. Ketchup jest bee - ma cukier. Na te dzisiejsze śniadanie powinnaś zjeśc jeszcze warzywa - powtarzam po raz kolejny. II śniadanie jest ładne. Obiad - pól piersi to ile ![]() Akasha, rozumiem, dlatego napisałam, że nie oczekuję, że ktoś to zrozumie ![]() Delma - ta zwykła, najtańsza ![]() U mnie źle. 3/4 nocy nie spałam, nie mogłam oddychać przez katar, a gorączka potwornie męczyła. Zasnęłam na trochę i obudzona o 6 przez królika, mało go nie zatłukłam. Nos od dmuchania mam cały czerwony i piekący, zużyłam chyba tonę chusteczek, szyja tak mnie boli przez spuchnięte węzły,że ledwo mogę odwracać głowę na boki, głowa pęka, siły brak i gorączką. Kaplica. Marzę o tym aby zasnąc i nie mogę... Nie mam na nic ochoty, nie chce mi się jeść, wczoraj wieczorem to samo. Skończyło się zjedzeniem 900kcal (w tym wmuszeniem w siebie 150; planowałam więcej, nawet poprosiłam TŻta by mi przygotował - przygotował, przyniósł, spojrzałam, westchnęłam, wzięłam kawałek i "nie, błagam, zabierz to. Nie mogę" ). A dziś na wadze... 68,6. Fajnie. Nie ma to jak przytyć za mało jedząc. Co do tamtego tematu - na dalszą część odpisałam Wam w klubie. Nie mam nic przeciwko zwierzaniu się Wam, wręcz przeciwnie, ale głupio mi tak zawaląć sobą wątek. ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-03-01 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Zadomowienie
|
Bottega-mam nadzieję że zdam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3322 | |
Rozeznanie
|
Jest dopiero 11 a ja już zjadłam: http://www.tabele-kalorii.pl/index.p...%C5%BC+kalorie
I co najgorsze jestem głodna ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
a czy mogę na kolacje zjeść pół kalafiora? jakieś pół kilo? ma dużo białka choć dwa razy więcej węglowodanów i nie wiem ;/
Nowy start - 17.04.2013 - 98,8 ![]() Jest: 97,5 ![]() I cel - 95 II cel - 90 III cel - 85 Edytowane przez estecorazon Czas edycji: 2012-03-01 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Możemy sobie przybić piątkę z tym katarem i niespaniem ![]() Ale widzę że masz gorzej - ja chyba powoli z tego wychodzę A waga pewnie skoczyła bo jesz mało i metabolizm zwolnił ![]() Cytat:
Jak jem pierś to maks 150-200 g i to jest kawał mięcha już. Kalafior jak najbardziej za - ale 0,5 kg? to objętościowo jest strasznie dużo - wydaje mi się że masz problem z rozepchanym żołądkiem (wybacz ze piszę tak dosłownie) Dlatego możesz być głodna nawet po zjedzeniu dużej ilości kcal (np. 100g płatków). Stopniowo staraj się zmniejszać porcje to i żołądek będzie się kurczył i wtedy nie będziesz głodna i będziesz jeść mniej. Jest fajna zasada do tzw. diety garściowej- czyli w posiłkach np. mięso, które jesz powinno CI się mieścić w Twojej garści (wielkość zaciśniętej pięści) Warzyw zielonych możesz jeść do woli (dlatego pekińska jest świetnym zapychaczem. Jak nie lubisz samej - polej ją jakimś lekkim dressingiem albo wymieszaj z pomidorem i ogórkiem. Dodatkowo posiłki nie powinny przekraczać 250 g łącznie. (ale ja tego nie stosowałam co do warzy - bo do piersi (150 g) dodawałam nawet 200 g pekińskiej. Niestety początki są trudne ale z czasem ograniczając porcje organizm i żołądek się przestawi. Wiem, ze ciężko jest w pracy wytrzymać a najgorsze co może być to burczący żołądek - dlatego przygotuj sobie np. chrupkie, albo jakieś wafle ryżowe i jedz częściej ale jednorazowo mniej , jak będziesz jeść duże posiłki 9350 g piersi lub 0,5 kg kalafiora) na raz to żołądek się nie skurczy i ciągle będziesz mieć wrażenie że chodzisz głodna, przez co łatwo się poddać na diecie. A nie o to w tym chodzi. Znalazłam ten artykuł, który wklejałam o zasadach żywienia Oprócz strony 15 (wpis Bottegi) proponuję nowym przeczytać też mój ze strony 86 (pod koniec) Myślę, że nowym w odchudzaniu to powinno pomóc ![]()
169 cm 78 ............... ->67-> .... ->65 65-> ...-> 62 Edytowane przez akasha83 Czas edycji: 2012-03-01 o 10:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Rozeznanie
|
Taką pierś dostałam 700g hehehh ale mogę zjeść ćwiartke więc 170g to już lepiej a i tak samo z kalafiorem. Jest rozepchany i to na maxa a ja za szybko i zbyt intensywnie go chciałam skurczyć tak jak mówiłam w moich obliczeniach wyszło że zacząć od 1800 kcalori więc przekąski raczej mile widziane byle na raz nie zjeść 450 jako jeden posiłek co nie?
#3325 |
Raczkowanie
|
Taką pierś można podzielić min. na 4 części. Ja wiem, że wyszło Ci 1800 kcal,ale jak zjesz 1600 to tylko na Twoją korzyść
![]() Ważne żeby jeść te 4-5 posiłków i pilnować proporcji Węgli/białka i tłuszczy i rozkładać to w ciągu dnia a nie zjeść 70 g białka w jednym daniu ![]()
#3326 |
Zadomowienie
|
Estecorazon-akasha ma święta rację 350gr.piersi i 0.5kg kalafiora to objętościowo bardzo dużo
![]() ![]() ![]() I sama widzisz że jak podzielisz to na 4 to wyjdzie ci i tak sporo,dla chcącego nic trudnego ![]()
#3327 | |
Zakorzenienie
|
Sylvi, moja codziennie w dzień śpi, a w nocy i nad ranem gryzie pręty w miejscu wyjścia klatki (chce wyjść)
![]() Czarna, ![]() ![]() ![]() Zazdroszczę spadków! Może to ze stresu? ![]() ![]() Akasha, no niestety, chciałam wczoraj poćwiczyć, bo kurde od 3 dni nic (najpierw celowa 1 dniowa przerwa na odpoczynek mięśni - poza ramionami, bo je akurat poćwiczyłam - po tylu dniach ćwiczeń, później zaczęła się choroba), ale nie miałam siły. Jak poleżę w łóżku długo, to wydaje mi się, że jest lepiej, że niby zdrowieję, ale jak wstanę np. do toalety, to ledwo z niej wracam i znowu jest źle ![]() ![]() Demotywujące jest te ciągłe zbijanie tych samych kg... ![]() Cytat:
![]() 350g piersi to jak dla chłopa co na polu pracuje, koniecznie weź mniej, tak jak piszesz. Raczej nie ma sensu jeść pół kg kalafiora - myślę, że nawet połowa z tego to ogromna porcja i taka Ci starczy, resztę zostaw na jutro, albo podziel na jeszcze więcej części ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-03-01 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Rozeznanie
|
ajjjjj ;( chyba do was nie pasuje ja nie waże tyle co wy 70 i ma problem chce schudnąć ja waże 100 mam żołądek rozje*** na maxa
![]() wogóle to chyba źle mnie zrozumiałyście ja nie chce zjeść i kurczaka i kalafiora kalafior chce na kolacje o 18 tylko nie wiem czy jets on odpowiedni jako kolacja a kuraka jem z warzywami na patelnie
Nowy start - 17.04.2013 - 98,8 ![]() Jest: 97,5 ![]() I cel - 95 II cel - 90 III cel - 85 Edytowane przez estecorazon Czas edycji: 2012-03-01 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zakorzenienie
|
co Ty gadasz... parę dni na dobrej diecie i później będzie łatwiej, Twój żołądek zacznie się przyzwyczajać. Po prostu nie myśl cały czas o tym co by tu zjeść, co by w siebie wepchnąć. Jesteś głodna, a zjadłaś już posiłek i nie minęło minimum 2,5h? Sięgnij po wodę lub herbatę.
AAA! Musisz stawiać przecinki i kropki, bo jak piszesz jednym ciągiem, nie robisz przerywników zdania, to trudno Cię dobrze zrozumieć. Tyle kalafiora na kolacje to zdecydowanie za dużo. Zjedz 1/4 kalafiora, do tego jakieś białko (połowa op. twarogu chudego), jeszcze jakiś warzywo i np. 2 chrupkie. Tak, jak już pisałyśmy - kolacja bardziej białkowa, a jak sama zauważyłaś kalafior zawiera więcej węglowodanów niż białka. Musisz trochę więcej się zastanawiać nad tym, co chcesz zjeść, do pewnych rzeczy nie trzeba mieć super wiedzy, wystarczy podstawa. Wiadomo, że kalafior nie jest posiłkiem białkowym. Układając jedzenie na kolację pomyśl o tym, co kojarzy Ci się z białkiem i sięgnij przede wszystkim po takie produkty.
#3330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
estecorazon nie mazgaj się ![]() ![]() ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.