Sprawdzone produkty z Lidla cz. 2 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 21:54   #3211
Caroline3010
Raczkowanie

Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 2

Chodziło mi właśnie o te rożki z kuleczkami na wierzchu, mi smakują te kuleczki no i super cena jak na rożka, ale może to jakaś obniżka ze względu na okres zimowy.
Dzięki za opinie o zapiekankach
Ktoś wspominał o soku marchewkowym, jeśli chodziło o taki w małych butelkach za 85 gr to ja też gorąco polecam, raz spróbowałam i powoli się uzależniam
Caroline3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 22:08   #3212
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
któraś kiedyś napisała o wkładach do odświeżaczy powietrza, które pasują też do Brise bodajże, czy jest może jakieś zdjęcie ich i czy są w stałej ofercie? i jak z ceną?
Ja pisałam kiedyś o odświeżaczach...niestety od daaawien dawna ich nie widać, więc pewnie nie są ze stałej oferty Ceny nie wiem, bo tata kupował i już nie pamięta

Zdjęcie:
http://www.him-market.com/index.php?...roduct_id=1244 - były większe niz mini spraye Brise, pasowały do tych automatycznych, ewentualnie można było podłożyć pod nie jakiś kawałek chusteczki, żeby lepiej dopasować

I mam pytanie co do perfum. Bo ostatnio byłam i zerknęłam, skoro tak je zachwalacie I te za 17zł był jeden rodzaj (szczerze mówiąc, to nie za bardzo mi zapach podchodził), ale były też takie z niebieskim opakowaniu i tańsze - ok. 14zł? Jakoś tak...i te miały bardzo ładny zapach, lżejszy Wiecie coś może na ich temat? Nie mam pojęcia czego są podróbką

Edytowane przez bura kocurka
Czas edycji: 2012-02-29 o 22:10
bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 22:11   #3213
Klepsydra88
Zakorzenienie

bura kocurka dziękuje za odpowiedź szkoda, bo by mi się przydały
Stary 2012-02-29, 22:54   #3214
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Ja pisałam kiedyś o odświeżaczach...niestety od daaawien dawna ich nie widać, więc pewnie nie są ze stałej oferty Ceny nie wiem, bo tata kupował i już nie pamięta

Zdjęcie:
http://www.him-market.com/index.php?...roduct_id=1244 - były większe niz mini spraye Brise, pasowały do tych automatycznych, ewentualnie można było podłożyć pod nie jakiś kawałek chusteczki, żeby lepiej dopasować

I mam pytanie co do perfum. Bo ostatnio byłam i zerknęłam, skoro tak je zachwalacie I te za 17zł był jeden rodzaj (szczerze mówiąc, to nie za bardzo mi zapach podchodził), ale były też takie z niebieskim opakowaniu i tańsze - ok. 14zł? Jakoś tak...i te miały bardzo ładny zapach, lżejszy Wiecie coś może na ich temat? Nie mam pojęcia czego są podróbką
Te niebieskie to podróbka Davidoff cool water
Stary 2012-02-29, 23:13   #3215
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azra Pokaż wiadomość
Witajcie, zgłasza się kolejna fanka Lidla .

Kusicie tym masłem orzechowym! Od siebie mogę dodać, że polecam bardzo płyn do prania Formil (ten z czerwoną zakrętką) - jest rewelacyjny! Ubrania pięknie pachną, odkąd go znalazłam nie używam ani proszku, ani płynu do płukania. Poza tym bardzo mi smakuje biały ser w plastrach, niedawno odkryta kaszka śmietankowa i wersja z jabłkami, rodzynkami i cynamonem, jogurty musli (FruitJumbo), woda mineralna Saguaro, soki Dizzy i jeszcze mnóstwo innych rzeczy, ale to wszystko pewnie oczywista oczywistość dla Was .
Witaj A ten płyn do prania to taki uniwersalny czy bardziej..specjalistyczny np do białego? Kiedyś któryś z tych płynów miałam ale zupełnie nie mogę sobie przypomnieć jak mi się w nim prało, pamiętam tylko, że pachniał jak mydło marsylskie..a może on był do płukania
Cytat:
Napisane przez Caroline3010 Pokaż wiadomość
Polecam lody rożki śmietankowo waniliowe, cena 99gr jak dla mnie pyszne
Próbowałyście może zapiekanki z zamrażalnika z szynką lub pieczarkami, cena 1,19? Dobra jest? za tę cenę nie spodziewam sie cudów, ale czy w ogole warto kupić
Okropne są te zapiekanki wg mnie, gumiaste, bez dodania samemu sera i ziół niezjadliwe. A z "szynką" w ogóle odradzam bo ta szynka smakuje podejrzanie, w ogóle jak nie szynka ani nawet mielonka
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 23:54   #3216
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasica123 Pokaż wiadomość
są podróbki Cool Water???? o boooosko;-)

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 00:05   #3217
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
są podróbki Cool Water???? o boooosko;-)
dzisiaj wąchałam u siostry
Stary 2012-03-01, 08:18   #3218
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
Noo, masełko kupione, pyyycha.
Po ile są te perfumy, czy jakaś dobra duszyczka mogłaby przypomnieć? I za ile ml ? Zapomniałam im się przyjrzeć.
Te, które kupowałam kosztowały 16 zł z groszami, prawie 17 zł. Te drugie były nieco tańsze, chyba ok. 15 zł.

Cytat:
Napisane przez ksantypa7 Pokaż wiadomość
Opłaca Rano 2 psiki i pachnę do wieczora I baaardzo bliskie oryginałowi.
Rzeczywiście są bardzo trwałe, aż się zdziwiłam, bo nie spodziewałam się takiej trwałości po perfumach lidlowskich Psiknęłam się ok. 16:00 w sklepie na nadgarstku i do 21:00 spokojnie jeszcze pachniało
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 09:43   #3219
Azra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Witaj A ten płyn do prania to taki uniwersalny czy bardziej..specjalistyczny np do białego? Kiedyś któryś z tych płynów miałam ale zupełnie nie mogę sobie przypomnieć jak mi się w nim prało, pamiętam tylko, że pachniał jak mydło marsylskie..a może on był do płukania
Uniwersalny, choć jest jeszcze wersja zielona, nazywa się Activ i ona chyba jest bardziej do białego prania, ale teraz nie jestem pewna, bo nigdy go nie kupowałam i nie przyglądałam mu się dokładniej. Niestety nie wiem jak pachnie mydło marsylskie , ale ten zapach jest bardzo przyjemny, choć nie przypomina żadnego proszku ani płynu do prania. Kojarzy mi się ze świeżością. Z tym zapachem to jest tak, że jest intensywny jak pranie jest mokre, potem już tak go nie czuć, ale jak włoży się ubrania do szafy, to czuć wyraźnie . Z proszkami i płynami do płukania miałam zawsze problemy, bo zdarzały mi się jakieś białe ślady z niewypłukanego proszku albo wręcz odbarwienia na ubraniach, których nie dało się usunąć.

Polecam szukać wersji XXL, która się pojawia co jakiś czas, bo ma 3L a kosztuje tyle samo co zwykła wersja 2L.
Azra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 09:50   #3220
Dotka90
Zakorzenienie

Formil nie pachnie jak mydło marsylskie.
Ten płyn z mydłem marsylskim to inny produkt, wiem o który chodzi
Mi jednak mydlo marsylskie nieodmiennie kojarzy się ze sprzątaniem

A formil, potwierdzam: dobrze pierze (choć nie wiem jak w przypadku BARDZO brudnych ubrań, np. jak ktoś ma dzieciaki, to może się wypowiedzieć, bo moje ubrania w 90% wymagają po prostu odświeżenia). Pachnie bardzo mocno i długo.

Co do płynu do płukania: ja i tak używam. Bo płyn do prania ma za zadanie wyprać, ale płyn do płukania zmiękcza tkaninę, pozostawia ją bardziej przyjemną i nie niszczy się tak szybko.
Także mimo wszystko jednak radzę używać płynu do płukania też.

Ja nie płukam jedynie ręczników i szmat (gorzej wchłaniają wodę)
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 12:52   #3221
wani
Rozeznanie

Kupilam dzisiaj to maslo orzechowe cruchy, o ktorym mowilyscie - zobaczymy

Kupilam tez mak mielony suchy (chyba nowosc?) i zabieram sie za robienie makowca ;P

Oczywiscie kupilam tez maseee innych rzeczy i zostawilam w kasie ponad 130 zl
wani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 13:25   #3222
Rokoszka
Raczkowanie

Te perfumy są kuszące, jadę dzisiaj wąchać
Rokoszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 14:21   #3223
svamp
Zadomowienie

spróbowałam tego masła orzechowego... jak dla mnie słabe w porównaniu z masłami innych firm (chociażby sante ) może to dlatego, że to wersja smooth? lubię jak masło ma konkretny smak - słony lub słodki, a nie coś pomiędzy.
waiting for it to come back to me
svamp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 14:27   #3224
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svamp Pokaż wiadomość
spróbowałam tego masła orzechowego... jak dla mnie słabe w porównaniu z masłami innych firm (chociażby sante ) może to dlatego, że to wersja smooth? lubię jak masło ma konkretny smak - słony lub słodki, a nie coś pomiędzy.
Ja też kupiłam i to oba Crunchy i smooth, otowrzyłam smooth, posmarowałam nim chleb bez masła i jakiś taki lepik dziwny wyszedł Dziewczyny, do czego używacie tego masła orzechowego?

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 14:35   #3225
svamp
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam i to oba Crunchy i smooth, otowrzyłam smooth, posmarowałam nim chleb bez masła i jakiś taki lepik dziwny wyszedł Dziewczyny, do czego używacie tego masła orzechowego?
uwielbiam grzanki z masłem + dżem na to. idealna kombinacja, no ale to masło się zmarnuje coś czuję.
Stary 2012-03-01, 14:41   #3226
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rokoszka Pokaż wiadomość
Te perfumy są kuszące, jadę dzisiaj wąchać
Jedź koniecznie, bo zapach tych Suddenly jest obłędny

Cytat:
Moim zdaniem to masełko wcale nie jest "pomiędzy", tylko smak ma wyraźnie słony

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Ten temat już był poruszany, cofnij się o stronę, max dwie
Stary 2012-03-01, 15:13   #3227
svamp
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość

Moim zdaniem to masełko wcale nie jest "pomiędzy", tylko smak ma wyraźnie słony
Porównując je z innymi masłami (a próbowałam wieeeeelu, zbyt wielu ) to jest strasznie nijakie.
Stary 2012-03-01, 17:04   #3228
wani
Rozeznanie

Cytat:
Porównując je z innymi masłami (a próbowałam wieeeeelu, zbyt wielu ) to jest strasznie nijakie.
A ja odwrotnie W ogole nie jadam masel orzechowym i w ogole sie na nich nie znam... To kupilam z ciekawosci, bo niektore dziewczyny zachwalaly. Przed chwilka zjadlam kanapke i mi bardzo smakuje, ale tak jak mowie - nie mam porownania
Stary 2012-03-01, 18:19   #3229
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Ja może wielu nie próbowałam, ale nie określiłabym tego smaku jako "nijaki". Moim zdaniem masełko jest bardzo dobre
Stary 2012-03-01, 20:12   #3230
Azra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Formil nie pachnie jak mydło marsylskie.
Ten płyn z mydłem marsylskim to inny produkt, wiem o który chodzi
Mi jednak mydlo marsylskie nieodmiennie kojarzy się ze sprzątaniem

A formil, potwierdzam: dobrze pierze (choć nie wiem jak w przypadku BARDZO brudnych ubrań, np. jak ktoś ma dzieciaki, to może się wypowiedzieć, bo moje ubrania w 90% wymagają po prostu odświeżenia). Pachnie bardzo mocno i długo.

Co do płynu do płukania: ja i tak używam. Bo płyn do prania ma za zadanie wyprać, ale płyn do płukania zmiękcza tkaninę, pozostawia ją bardziej przyjemną i nie niszczy się tak szybko.
Także mimo wszystko jednak radzę używać płynu do płukania też.

Ja nie płukam jedynie ręczników i szmat (gorzej wchłaniają wodę)
Nie używam płynu do płukanie głównie ze względu na zniszczone ubrania . Nie wiem jak to się dzieje, płyn nie ma prawa dostać się w skoncentrowanej postaci do bębna, a jednak rzeczy mi się niszczyły i to od różnych produktów. Mimo wszystko może dam im jeszcze jedną szansę. Szkoda, że nie ma płynu o takim samym zapachu, ten mi się bardzo podoba.

I ja kupiłam masło, dzisiaj koleżanka mnie namówiła , a opierałam się dzielnie... Jadłam ze słonymi paluszkami. Szczerze mówiąc spodziewałam się właśnie czegoś słodko-słonego, a jest ono wyraźnie słone. Szkoda, bo lubię słodko-słone połączenia. Pozostaje sypać cukrem .
Stary 2012-03-01, 22:55   #3231
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azra Pokaż wiadomość
Uniwersalny, choć jest jeszcze wersja zielona, nazywa się Activ i ona chyba jest bardziej do białego prania, ale teraz nie jestem pewna, bo nigdy go nie kupowałam i nie przyglądałam mu się dokładniej. Niestety nie wiem jak pachnie mydło marsylskie , ale ten zapach jest bardzo przyjemny, choć nie przypomina żadnego proszku ani płynu do prania. Kojarzy mi się ze świeżością. Z tym zapachem to jest tak, że jest intensywny jak pranie jest mokre, potem już tak go nie czuć, ale jak włoży się ubrania do szafy, to czuć wyraźnie . Z proszkami i płynami do płukania miałam zawsze problemy, bo zdarzały mi się jakieś białe ślady z niewypłukanego proszku albo wręcz odbarwienia na ubraniach, których nie dało się usunąć.

Polecam szukać wersji XXL, która się pojawia co jakiś czas, bo ma 3L a kosztuje tyle samo co zwykła wersja 2L.
Dziękuję za wyjaśnienia Ja właściwie także wolę płyny od proszków z tego samego powodu, przez te smugi białe, które czasami zostają po praniu..No i wydaje mi się wydajniejszy jednak płyn. Dotka wyjaśniła kwestię mydła marsylskiego, więc był to płyn do płukania, wiesz, tam było w nazwie to mydło więc tak zapamiętałam
Super pomysł na połączenie tego masła orzechowego z jakimś dżemem albo konfiturą Ja po prostu kładę na tosta wersję crunchy, tylko na śniadanie aby czas na spalenie tych setek kcal był A najchętniej jadłabym łyżeczką ze słoika, no ale to pozostanie w sferze marzeń.
Stary 2012-03-02, 00:31   #3232
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820
Konto usunięte

Może to będzie małe OT, ale czytam dziewczyny, że macie czasem problemy z praniem.. Niestety też to miałam. Białe smugi na ubraniach, które nawet po dodatkowym płukaniu nie chciały schodzić. Poczytałam tu i tam i zupełnie zmieniłam "obsługę" pralki Zrezygnowałam kompletnie z proszku, teraz tylko płyn do prania. Natomiast płynu do płukania ilość MINIMALNA, do tego rozcieńczony wodą. To od tych wszystkich rzeczy tworzą się różne syfy w pralce, które później brudzą. Przed tymi wszystkimi zmianami zrobiłam puste pranie ze specjalnym płynem do mycia pralki (był nawet ostatnio w tej Akcji Błysk). A teraz staram się raz w miesiącu puścić pustą pralkę na 90 stopni (albo wrzucam jakieś ściereczki). Ponoć pralkę trzeba co jakiś czas tak wygotować, a niestety (nie wiem jak wy) ja nigdy nie piorę nic w tak wysokiej temperaturze, więc nie miałam okazji tego robić. No, koniec OT
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 07:53   #3233
wani
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wani Pokaż wiadomość
Kupilam tez mak mielony suchy (chyba nowosc?) i zabieram sie za robienie makowca ;P
Donosze, ze mak jest super! Koniec ze znienawidzona czynnoscia, jaka jest jego mielenie w maszynie Dla mnie to swietna wiadomosc, bo uwielbiam makowce i ogolnie ciasta z masa makowa, a takiej gotowej nie kupuje. Lubie wiedziec co i w jakiej ilosci laduje w srodku.

Aaa i dodam jeszcze, ze powrocilam do maki szymanowskiej i oczywiscie wszystko wyszlo bez pudla - ciasto wyroslo swietnie! Juz nigdy wiecej maki Castello
Stary 2012-03-02, 09:37   #3234
amandi84
Zadomowienie

[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;3266524 7]Może to będzie małe OT, ale czytam dziewczyny, że macie czasem problemy z praniem.. Niestety też to miałam. Białe smugi na ubraniach, które nawet po dodatkowym płukaniu nie chciały schodzić. Poczytałam tu i tam i zupełnie zmieniłam "obsługę" pralki Zrezygnowałam kompletnie z proszku, teraz tylko płyn do prania. (..) [/QUOTE]

Też używam płynów do prania, zero problemów Osobno kupuję do czarnych ubrań. Płynu do płukania nie rozcieńczam akurat.
http://www.pmiska.pl
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:48   #3235
bura kocurka
Zakorzenienie

A ktoś ma porównanie tego płynu do prania Formil z Woolite? Bo zwykle mam Woolite (ma dobrą cenę na promocjach ) i jakoś tak przywykłam...

Stary 2012-03-02, 11:31   #3236
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasica123 Pokaż wiadomość
o dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Jedź koniecznie, bo zapach tych Suddenly jest obłędny

mówisz?
normalnie czekam na wypłatę i do LIDLA
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:36   #3237
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
mówisz?
normalnie czekam na wypłatę i do LIDLA
Jest boski
I co najważniejsze- długotrwały Psikałam się nim rano i pachniałam do wieczora
Stary 2012-03-02, 12:05   #3238
bura kocurka
Zakorzenienie

Ja to chyba inna jestem, bo mnie się ten Suddenly w ogóle nie podoba Za to wrócę po te niebieskie za jakiś czas

Stary 2012-03-02, 12:12   #3239
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Ja to chyba inna jestem, bo mnie się ten Suddenly w ogóle nie podoba Za to wrócę po te niebieskie za jakiś czas
Zależy jaki zapach wąchałaś, bo są chyba trzy rodzaje tych perfum z Suddenly
Stary 2012-03-02, 14:34   #3240
Azra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Dziękuję za wyjaśnienia Ja właściwie także wolę płyny od proszków z tego samego powodu, przez te smugi białe, które czasami zostają po praniu..No i wydaje mi się wydajniejszy jednak płyn. Dotka wyjaśniła kwestię mydła marsylskiego, więc był to płyn do płukania, wiesz, tam było w nazwie to mydło więc tak zapamiętałam
Super pomysł na połączenie tego masła orzechowego z jakimś dżemem albo konfiturą Ja po prostu kładę na tosta wersję crunchy, tylko na śniadanie aby czas na spalenie tych setek kcal był A najchętniej jadłabym łyżeczką ze słoika, no ale to pozostanie w sferze marzeń.
Wracam właśnie z Lidla. Jest płyn do prania Formil o zapachu mydła marsylskiego . W większej butelce i trochę taniej w przeliczeniu na litr niż zwykły płyn. Zapach bardzo specyficzny .

Dopisek: Czy wiecie może coś o krokietach innych niż z mięsem? Bardzo lubię takie z kapustą i grzybami albo jednym z tych składników, ale w moim Lidlu tylko z mięsem są .

Edytowane przez Azra
Czas edycji: 2012-03-02 o 18:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości