|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Witamy!!
Dziękujemy wszystkim za gratulacje. Mam chwilkę póki malutki śpi, więc mogę opisać swój poród. Więc w piątek wzięłam się za większe sprzątanie. Podłogi nawet na kolanach umyłam. Bolał mnie czasem dół brzucha, ale nie sądziłam , że poród coraz bliżej. Po południu poszłam jeszcze do koleżanki i wtłumaczyłam jej córce zadania z chemii. Przyszłam do domu, poleżałam w gorącej kąpieli i poszliśmy spać. Noc miałam nie ciekawa. Nie najlepiej sie czułam. Brzuch częściej bolał i biegunka mi doszła. W sobote rano mąż pojechał do pracy a synka zawiózł do dziadka. Zmęczona po nocy postanowiłam się zdrzemnąć to było koło 10 rano. Śpie sobie a nagle czuje takie lekkie puk między nogami i ciepło. Zerwałam się w szoku, patrze a łóżko mokre. Odeszły mi wody. Telefonu nie mogłam znaleść żeby do męża zadzwonić, ale udało się jakoś. Dzwonie on odbiera, "co tam?" "wody mi odeszły" "ok zaraz będę". Ja w panice, nie wiedziałam co robić,poszłam do łazienki, rozebrałam się i myśle co dalej. Bo patrze a wody były zielone. Więc pisze do mojego gina. On prędziej odpisze na sms niż odbierze tel. I odpisał , że mam jak najszybciej jechać na porodówkę. Mąż zaraz był umyłam się , zabrałam co trzeba i przerażona pojechałam na porodówkę. W tym szoku to nawet nie wiedziałam gdzie mam się udać. Na porodówkę trafiłam kolo 11.30. Podłączyli mnie do ktg, zbadali i 2cm rozwarcia. Leże, leże i nic. Wyszłam później na chwilę do męża. Za kawałek przyszła po mnie położna. Podłączyli mi kroplówkę, potem drugą. W między czasie dostałam oxytocyne. Zaczęło sie rozkręcać. Przy skurczu ból coraz gorszy ale jeszcze znośny. Po jakimś czasie jeszcze mocniejsze. Aż paznokcie w płytki na ścianie prawie wbijałam. Położna się mnie pyta czy chce żeby mnie opili bez alkoholu i będzie mniej boleć. Mówie wszystko mi jedno byle by nie bolało. Dostałam zastrzyk. Za chwile w głowie mi się kręciło jakbym była faktycznie pijana. Troche ulżyło to w bólu. Przespałam się troszkę. Sprawdziły rozwarcie a tu 8cm. Nie pamiętam godziny ale chyba cos po 14 już było bliżej 15. Podały mi gaz. Całkowitej ulgi nie przynosił, ale faktycznie troche lżej było. O 15 sprawdzają rozwarcie i już 10 było. 15.20 zachciało się "kupke" :P to kazali mi przejść na drugie łóżko już do rodzenia. A ja zakręcona od tego zastrzyku i gazu. Dalej "pijana" Nagle ludzi sie zeszło. A położna karze mi przeć. Jakiś ginekolog sobie siedział na przeciwko i sie tylko patrzył. Wszystkim się one zajęły. Pytaja mnie ile dziecko ostatnio ważyło mówie 3700g a ci oczy chyba nie możliwe. O 15.40 udało mi się ostatkami sił wypchnąć malca. Słyszałam ciche pokwekiwanie. Lekarka go wzięła musieli mu podać tlen bo był przyduszony. Wszystko się skończyło dobrze.Więc takim sposobem Marcelek urodzil się w jakieś 4 godziny. ![]() Poród wspominam dobrze zapewne przez pomoc położnych, bo się dobrze mną zajęły. |
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
to calkiem znosnie ci poszlo.
Mnie ostatnio TZ rozbawil.Polozna byla i sie pytala,czy cwicze miesnie Kegla ja mowie ze tak,po jej wysciu TZ mowi czemu oklamalam polozna bo on mnie nie widzial na macie jak cwiczylam te miesnie |
|
|
|
#4593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie to już mąż czasem irytuje. Mały tylko zakwęczy albo czkawka go złapie a ten patrzy na mnie z taką litością i mówi daj mu cyca. Co by się nie działo to według niego cyc jest lekarstwem na wszystko. |
|
|
|
|
#4594 |
|
BAN stały
|
Jestem, widze ze sie martwilyscie wiec pisze. Krwawienie powoli przechodzi, bylo ciezko, zaslablam nawet tyle krwi ze mnie lecialo ale juz jest ok. Lekarz powiedzial ze to normalne.
Poza tym nie wchodze bojestem na skraju zalamania. Nie wiem co sie ze jna dzieje, caly czas krzycze i placze. Nie czuje juz tej radosci co wczesniej. W sumie to czuje tylko bezradnosc i zlosc. Dom wyglada jak po wojnie, tone w praniu i tylko lzy mi staja w oczach jak maly marudzi gdy ja sie akurat za cos zabieram. Maz jest 2 godziny dziennie, zrobi obiad, ponosi dziecko, czasem naczynia umyje i wychodzi do pracy, a ja chyba zamowie sprzataczke zeby mi uprasowala, odkurzyla dywany, kurze i wyszorowala lazienke |
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny walczące z kolkami, ja mogę wam jeszcze polecić krople DELICOL. Bo bobotic, espumisan, sab simplex są na bazie symetikonu, który ma pomagać na wzdęcia, a Delicol to jest enzym laktaza, który pomaga trawić laktozę zawartą w mleku. Jak dzieciaczek nie daje rady strawić laktozy to stąd ma bóle brzuszka. Więc może akurat któremuś to pomoże. Minus że są cholernie drogie, około 4ozł za 15ml w aptece. Ale na allegro dostaniecie za niecałe 30zł z przesyłką.
My byliśmy dziś na szczepieniu, 5w1 i wzw. Czy tylko moje dziecko tak się objada, że już w 2 miesiącu życia podwoiło swoją wagę urodzeniową? waży 5750g, a 2 miesiące konczy pojutrze. Niezlego mam grubaska
Edytowane przez anankee Czas edycji: 2012-03-01 o 13:03 |
|
|
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
anankee TŻ kupił własnie te kropelki Delicol. Pisze na nich zeby używac pod nadzorem lekarza, ale Lila tak płakała w nocy, że dałam jej 3 kropelki. Nie wiem czy to zbieg okolicznosci, czy kropelki zadziałały, ale uspokoiła się więc ją pewnie brzuszek jednak bolał.
|
|
|
|
#4598 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Herbatka jest be- ciąg dalszy- 3 dzień jak tylko ją przygotowuję do podania piciu to wie o co kaman i ryk i się wije i nie chce pić może jej się przejadła herbatka rumiankowa/komerkowa![]() Lekarka podpowiedziała, że dać zwykła herbatę, ale słabiutką ![]() My po szczepionce W ogóle nie wiedziałam, że szczepionka będzie płatna- owszem może być bezpłatnie, ale wtedy 3x wkłucia, a ja zapłaciłam 120 zł i były tylko 2 wkłucia- wzw B + Infacośtam- IPV/HIB, a jak spytałam o rotawirus to koszt około 300 zł nie no to jest jakaś paranoja I mała waży 4475 ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
czyli się nie zniechęciłaś! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z dwójką dzieci to jest jakiś hardkor, podziwiam Cię... trzeba ścisnąć poślady i się jakoś 'zabrać' za to, szkoda, że nie masz pomocy od nikogo
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-01 o 13:30 |
|||||
|
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
Ja rowniez jak anankee, polecam Delicol. U nas pomogl na kupki bo po nich robila piekne zolciutke
Agatek, wspolczuje szczepienia ;/ Ja bylam wczoraj i mala tez miala w jedno i drugie udko ipv+hib i pneumo. Tak krzyczala, ze sie zaniosla. ![]() Dobrze, ze byl ze mna tż i to on ja trzymal bo ja wyszlam za drzwi i mialam lzy w oczach. No i o 12 w nocy miala 37,8 i dalam czopala. A sprobuj jej kupic herbatke jakas inna , bo moze jej sie przez koperkowa za duzo gazow zbiera ![]() AgaMili , wspolczuje bardzo. Ja gdyby nie tz juz dawno bym sfiksowala
|
#4600 |
|
Rozeznanie
|
Agatku dawkuje się do każdego mleka, a po ile kropli to zależy od wieku dziecka, przykładowo dla dzieci od 1 do 2 miesięcy po 8 kropli.
|
|
|
|
#4601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czopki w razie co mam No i też się zastanawiam co z tymi herbatkami, myślałam nad jakąś owocową z hippa, ale nawet nie wiem czy są takie teściowa mówi, że może faktycznie już nie może na te herbaty patrzeć i jak tylko wyczuje to się zapiera nogami i rękoma- źle jej się kojarzy tetra przy buzi i branie na ręce o dopatrzyłam, są owocowe herbatki z hippa, ale po 4-5 miesiącu życia ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-01 o 14:41 |
||
|
|
|
#4602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Na ile starcza Wam buteleczka sab simplex?Mi schodzi butelka tygodniowo.Daje 15 kropel przed butla.
|
|
#4604 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() planu dnia brak, jedynie co, to musimy wcześniej z wyrka wyłazić, bo czsem do 11-12 leżymy Cytat:
Cytat:
Cytat:
_________________________ ____ Hi ![]() Byliśmy wczoraj z T. na bioderkach - wszystko idealnie Teraz leży w leżaczku i się bidul męczy z zaśnięciem... nawet na rękach nie daje rady, ale oczka coraz mniejsze, więc myślę, że to kwestia minut ![]() Co do herbatek: my dajemy z Hippa koperkową i na lepsze trawienie ).ale uwaga: lekarka mówiła, żeby dopajać nie tylko herbatkami ziołowymi, bo nie działa to za dobrze na układ pokarmowy. u nas jest 50:50 wody i herbatki ![]() Coś jeszcze miałam pisać i zapomniałam
|
|
#4605 |
|
Wtajemniczenie
|
Pearl ja ogólnie jestem cały czas sama i jakoś daję radę. Dziś w nocy się w miarę wyspałam, więc miałam siły , by ogarnąć dom w ciągu dnia jak Lilka spała. U mnie to jest tak, że tylko czekam aż Lila zaśnie i biorę sie do roboty.
Oczywiście wczoraj nie zrobiłam nic, bo jak tylko zasnęła to ja razem z nią, taka byłam zmęczona po nocnych krzykach. |
|
|
|
#4606 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny...
![]() mam dziś chandrę...poprostu nastrój jak pogoda za oknem a u mnie mgła i zimno czemu? at taki standardowy chyba powód mianowicie nie mogę karmić piersią - a tak chciałam! mały ślicznie ssał, wszystko super, mleka mam, aż nadmiar a z powodów zdrowotnych już nie mogę... i od wczoraj jedziemy na mleku modyfikowanym... i co ? mleko mm sprawia że młody jest spokojny i zadowolony i zero kolek a ja się czuję zbędna ![]() bo po moim mleku miał kolki itd... teraz i tak nie mogę już karmić oczywiście w gratisie mam gorączkę, ból piersi itd... bo dziennie odciągałam koło 800ml.. no i teraz to wszystko zostaje i mimo lekkiego odciągania mam poprostu sajgon... nie mogę spać nie mogę się położyć tak boli i jeszcze to poczucie że nawet własnego dziecka nakarmić niemogę my też dziś kupiliśmy herbatkę z koprem włoskim z humany - będę mu podawać tylko nie wiem ile narazie pije około 30ml wody dziennie bo ma czkawki
|
|
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy zauważyłyście może u swoich dzieciaczków jakieś zmiany w ciemiączku ?? Mili od wczoraj ma lekko wklęśnięte
Wyczytałąm w necie że to od odwodnienia, nie ma biegunki a że jestem na cycu to nie dopajam, ale dzisiaj dałam małej 50ml herbatki rumiankowej. Martwię sie
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja dziś wyrwałam się na zakupy, ostatnie wyprzedaże z koleżanką zaliczyłyśmy. W smyku fajne ciuszki kupiłam i jeszcze dodatkowo miałam na przeceny zniżkę 20% Ja pisałam o DELICOLU. Nam polecili w szpitalu. Dajemy od samego początku raz dziennie i kolki nie było ani razu. We wtorek idziemy z Julinkiem do alergologa... Mijus masakra taki lekarz a bioderka? My byliśy w Interkorze i problemu nie było AgaMili dobrze że byłaś u lekarza. Przytulam ![]() Nie pamiętam co komu miałam jeszcze pisać |
|
|
|
#4609 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
juz sie pogubilam. ja mam dicoflor ![]() Cytat:
Edytowane przez faellivrin Czas edycji: 2012-03-01 o 16:31 |
||
|
|
|
#4610 |
|
Rozeznanie
|
witam
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu,6w1,rotawirus i pneumokoki, koszt razem 800zł. Bartuś nie zapłakał ani razu,dwa ukłucia a on po jednym nawet sie śmiał. Taka dumna z niego byłam,ze kupiłam mu zabawkę ,pluszaki owijane na szczebelkach w łóżeczku. Waży 5100 ![]() Czy Wasze maluchy trzymają sztywno głowę?czy nosicie je jeszcze w rożkach czy już nie? |
|
|
|
#4611 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dość szybko ci poszło Cytat:
Cytat:
szkoda, że tż pracuje na noce i w dzień za dużo nie pomoże, zresztą to facet i dużo nawet bym się nie spodziewała ale zawsze możnaby go wykorzytsac do zajmowania się dzieckiem, ja tak robię w weekendy bo w życiu bym np. obiadu dla nas nie ugotowała, śniadania nie zrobiła itp.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nie dołuj się że ni emożesz karmić, przeciez kochasz swoje dziecko i nie wazne czy jest na mm czy na mleku matki, bedzie czulo ze je kochasz Cytat:
![]() Cytat:
chcialabym porownac do naszych krostek oj ja dopiero w polowie marca bede mogla zakupowo zaszalec bo mama przyjedzie i mi dziecko popilnuje, teraz jak tylko tz moze to staram sie go duzo nie wykorzytsywac bo w pracy ma sajgon a i tak musi przyjezdzac 2x w tyg teraz do domu wczesniej bo mam rehabilitacje ![]() dzis bylam w biedrze po pieluchy, podjechalam 3 przystanki autobusem z malym bo byla mzawka i widzialam po drodze ze nam rossmanna na osiedlu otwieraja juuuuhuuuu Cytat:
![]() stara sie trzymac ja sztywno, zawsze go podtrzymuje bo sie wierci okropnie i czasem mi glowa do przodu pierdzie.lnął w ramie biedak
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie potrafie wyczuć ciemiączka u Leny
Ale podobno ma małe 1x1 A w rożku w ogole nie nosiłam, ona tylko w tym spi, bo lubi mieć ciasno ![]() jaki mam dzis spiący dzien :ziewa: Tz troche posiedział z mala to sie kimnęłam i wkoncu wykapałam bo od rana czekałam na to ![]() Juz sie obawiam weekendu, bo w niedziele tz wyjezdza na tydzien w delegacje i nie wiem jak sobie poradzimy I przyszło ubranko na chrzest. Ładne ale troche kosmiczne. te kokardki i falbanki nie dokonca w moim stylu, ale juz skromniejszej nie znalazłam Wazne ze niedrogo no i jest ![]() Mam nadzieje ze Lena troche urośnie przez te 3tyg bo narazie pływa w tym Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-03-01 o 17:55 |
|
|
|
#4613 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć! Byliśmy dziś na szczepieniu! Dziecko mi się zaniosło
Teraz śpi tak, że aż dziwnie, nigdy tyle godzin nie przespał w ciągu dnia. Od godziny 13tej obudził się na 15 min, zjadł, pomarudził i śpi dalej, a ja ciągle sprawdzam czy przypadkiem nie ma jakiejś gorączkiCytat:
dobrze, że to krwawienie ustąpiło. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4614 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś mi się wydaje, że dziś znowu będzie cięzka noc... Lila już zaczyna postękiwać i płakać. Zaraz zrobie jej ciepłą kąpiel, wczoraj pomogła.
Smutno mi,że nie mogę ochrzcić Lilki normalnie u nas w wiosce. Ksiądz u nas w wiosce odmawia chrzczenia dzieci wszystkim co nie mają cywilnego, a jak ktoś ma cywilny to się nasłucha o tym jak bardzo grzeszy i z wielką łaską zgadza się na chrzest. My kombinujemy w innych miejscowościach chrzest zalatwiac i czuję się z tym okropnie, bo przecież dziecko nie jest niczemu winne. Takie dziwne uczucie mam jakby Lila była gorsza od innych dzieci... |
|
|
|
#4615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4616 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny nacinane albo popękane ie wam się krocze goiło bo co prawda dziś 4 dzień po porodzie ale mam dość i dzisiaj aż wyłam z bólu i bezradności. jestem nacięta i pęknięta do odbytu aż ....
może opis porodu napiszę dopóki malutka śpi W sobotę około 20-21 zaczęłam czuć ból jak na okres mniej więcej co 10-8 min ale był znośny więc wykąpałam się obejrzeliśmy coś tam w tv i poszłam spać około 12. O 3 obudziłam się na siku a skurcze były już na tyle bolące a może raczej dokuczliwe że nie mogłam zasnąć. dodatkowo miałam taki brunatny śluz kawałki czopa. poleżałam o 5 wstałam wykąpałam się zjadłam śniadanie o 8 budzę tż żeby szedł się kąpać on na to że zdąży a ja że mam skurcze co 6 min. Mąż sie ogarnął i siedzieliśmy w domu ale jak skurcze zaczęły być co 3-4 min to stwierdzilimy że jedziemy na IP. O 10 bylismy na izbie przyjęć położna sprawdziła rozwarcie a było tylko na opuszek palca i stwierdziła że ja jeszcze długo nie urodzę może z 16 godzin ja w szoku bo boli coraz bardziej i mówię że jak tyle czasu to ja moge do domu jeszcze pojechać i zaczekać ona na to że juz nas nie wypuści. Mąż poszedł po torby przebrałam się w koszulę i poszliśmy na sale porodową. Miałam szczęście bo ta w której chciałam rodzić (z wanną i oddzielną łazienką z prysznicem ) bo w drugiej nie ma takich przywilejów . Przyszedł lekarz i pyta co tam? ja że rodzimy.. on na to że chyba jeszcze nie bo się uśmiecham.... A i zapomniałam dodać że przy wyjeździe z domu mówię że nie chciałabym tylko trafić na jednego takiego lekarza nazwiska nie wspomnę tutaj... i czywiście po przyjeździe do szpitala pytam położną kto ma dyżur ona: dr Z...... a ja myślę no to k... pięknie. Połozna podłączyła mnie pod KTG skurcze co 7 min chyba ze stresu tempo zmalało ale takie mocne dosyć na 70% aż połozna była zdziwiona. Za niedługo zbadała mi rozwarcie ale dopiero na 2 cm było. chodziłam siedziałam na piłce kucałam o 12 Mąż stwierdził że jedzie bo to chyba nie dla niego. Ja położyłam się na fotel żeby troszkę odpocząć i nabrać sił a skurcze coraz silniejsze położna powiedziała że moge iść pod prysznic ale stwierdziłam że jeszcze dam rade i zaczekam. o 13 odeszły mi wody i reszta czopa. Mąż przyjechał znów ale posiedział pół godziny i wyszedł bo nie mógł patrzeć jak się męczę. Przyszła położna rozwarcie na 4 i przygotowała wannę. W wodzie na początku było lepiej ale później nie wiedziałam gdzie się podziać. Rozwarcie na 8 więc wychodzimy z wody i na fotel z bólu prawie po ścianach chodziłam. Chwila na fotelu kolejne badanie na 9 położna mówi że główka wysoko i żebym zeszła i pokucała. Zpełzłam z fotela 4 skurcze na kucki i spowrotem na fotel. Położna praiw mnie posadziła pionowo kilka partych i o 16.45 Hania była już na świecie pierwsze słowa położnej: jakie długie włosy od czegoś miałam ta zgagę. Póżniej 2 razy zaparłam żeby urodzić łożysko i reszty wam oszczędzę.. Poród ogólnie wspominam dobrze chociaż ból i uczucie rozpierania niesamowite... trafiłam na super położną która motywowała mnie do działania wycierała twarz mokrym ręcznikiem i ogólnie pomagała. Co bym zmieniła? -lekarza bo dzięki jego haśle nie tnij da radę mam i nacięcię które ratunkowo zrobili w ostatniej chwili a i tak pękłam do samego odbytu
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam nacięta i to porządnie. tz dopatrzył się 8 szwów ![]() Jestem 11 dni po porodzie i juz moge usiąc na tyłku a nawet po turecku więc jest dobrze. Nadal czuje tą rane ale nie tak jak na początku. Pierwszy tydzień był okropny, tz mi przynosił małą do łózka bo wstać nie mogłam :/ |
|
|
|
|
#4618 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w UK wszystko jest okCytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dla dzielnego Bartusia. Mój już rożka nie lubiCytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam ciecie az do odbytu plus w gore w obie strony pekniecia.
W karcie pisze ze rana jest 2 stopnia czyli 3 warstwy polozna szyla mnie 2 godziny-kosmos.uzywam octaniseptu i jakos sie goi, siedziec siedze na jednej stronie,kichanie masakra to samo w toalecie ja nie wiem jakby sie to skonczylo jaky mal byl duzy a tak lekko ponad 3kilo a takie straty...... |
|
|
|
#4620 |
|
Wtajemniczenie
|
nawojka sęk w tym, że jeszcze nie wiemy gdzie ochrzcimy Lile. Teściu stwierdził, że uruchomi swoje znajomości jakieś tam z jakimiś księżmi i ktoś na pewno się znajdzie.
Ten nasz, z naszej wioski odmawia tym bez ślubu, bo chociaz żeby mieć cywilny, ale nawet tego nie mamy, więc nieźle byśmy się musieli płaszczyć i mu kasą sypać ,żeby ochrzcił z łaski swojej. A tego proszenia się chcemy uniknąć. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

Nagle ludzi sie zeszło. A położna karze mi przeć. Jakiś ginekolog sobie siedział na przeciwko i sie tylko patrzył. Wszystkim się one zajęły. Pytaja mnie ile dziecko ostatnio ważyło mówie 3700g a ci oczy chyba nie możliwe. O 15.40 udało mi się ostatkami sił wypchnąć malca. Słyszałam ciche pokwekiwanie. Lekarka go wzięła musieli mu podać tlen bo był przyduszony. Wszystko się skończyło dobrze.

sam by tylek ruszyl i ponosil
waży 5750g, a 2 miesiące konczy pojutrze. Niezlego mam grubaska 

jak tylko ją przygotowuję do podania piciu to wie o co kaman i ryk
i się wije i nie chce pić
może jej się przejadła herbatka rumiankowa/komerkowa
nie no to jest jakaś paranoja
czyli się nie zniechęciłaś!
trzeba ścisnąć poślady i się jakoś 'zabrać' za to, szkoda, że nie masz pomocy od nikogo 

a bioderka? My byliśy w Interkorze i problemu nie było