Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-01, 13:48   #2371
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Oliweczka moge Ci dac namiary na dobra endo z LBN na nfz, terminy w miare.
Stary 2012-03-01, 14:06   #2372
JustPi
Rozeznanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Dzień dobry
od jakiegoś czasu nadrabiam, ale znając życie czyt. dziecko, to zaraz się obudzi i znowu nic nie napiszę, więc piszę
dzień zapowiadał się byle jak, ale udało się spacerek zaliczyć, mżawka nas nie przestraszyła

wodaqua, eveewe, oliweczka za szczepienia
wodaqua mam nadzieję, że dzień mija spokojnie i miło (o ile tak można powiedzieć o powrocie do pracy ) pewnie, że pamiętam, że mamy takie same wózki a widziałaś, że zupełnie zmienili kolorystykę na ten rok i naszego już nie ma? W zeszłym tygodniu było tak ładnie, że w niedzielę zainstalowałam spacerówkę i wybraliśmy się na spacer i ..... zaczął padać śnieg przez chwilkę żałowałam, że się przesiedliśmy, ale ciężko już mi było znosić ją z gondolą z drugiego piętra. Spacerówka jest super, na razie Hania jeździ zupełnie na płasko i w śpiworku, tym co był w komplecie, i chyba całkiem jej wygodnie, a na pewno więcej do oglądania i nie upycham jak śledzika
Naataaszkaa jak opisywałaś przeżycia żłobkowe, to normalnie tak mi się smutno zrobiło jakby to mojej Hani dotyczyło, ale zobaczysz z każdym dniem będzie dużo lepiej
Natka i tak trzymać z "nękaniem" projektantki kciuków oczywiście nie puszczam, za pozwolenie i dotrzymanie terminu, przyszły kwiecień to bardzo ambitna data

pamiętam, że chyba Zanka, Marina i Youyou wspominałyście o tatuażach z okazji urodzenia dzieciaczków, imion? Wymyśliłyście coś? bo jedziemy na weekend do rodziny tż i się właśnie zastanawiam czy czegoś sobie nie zrobić (o ile będzie czas, znaczy baaaardzo chcę zrobić ) tylko właśnie nie mam do końca sprecyzowanego pomysłu... Bardzo mi się podobał Zanki na nadgarstku, tylko nie wiem czy mogę sobie pozwolić na taki bardzo na widoku - praca
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 14:08   #2373
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziubku moja tez nie jest rakieta rozwojowa. Jedna z najstarzych na wątku, a siadać i wspinać dopiero się uczy. Poza tym Szymek jest chłopcem i ma prawo do wolniejszego rozwoju. A poza tym ciesz się niemobilnością dziecka póki możesz, bo jak rószy to oczy w dupie trzeba mieć.

Zważylam się. Kolejny kg mniej
scio to samo mój ( i dziubku ) raczkować nie chce, nie czołga się, nie unosi się tak na czworakach. Nienawidzi leżeć na brzuchu w ogóle.

Justi ja jeszcze nie wymysliłam nic, na razie myślę, czekam na jakiś może w przyszłości przypływ gotówki i wtedy pewnie zrobię spontan. Na razie stoję w punkcie wyjścia
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-03-01 o 14:10
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 14:12   #2374
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dziubek, patik - moja kumpela wlasnie zawsze uwazala, ze dziecko nie jest dzieckiem jak sie nie ubabra i jej synek chodzil caly czas usmarowany na buzi i do tego jeszcze obsliniony - no myslalam, ze sie po... nawet nie umialam go pocalowac jak ich odwiedzalam, bleeee
no ale to ekstremalny przyklad
wiem,z e w blw chodzi o co innego, ale nie praktykuje i nie bede

sadzanie - ja sadzam- przyznaje sie otwarcie i bez wyrzutow sadzam sobie Blane na kolanach i duzo tak czasu spedzamy. Nosze ja tez na siedzaco na rekach (na lezaco tylko do spania). Natomiast nie sadzam miedzy poduszkami na kanapie- jakos mi sie to niewygodne wydaje
stawiam tez na nozki, bo ona baardzo tego chce - juz stoi stabilnie z lekka asekuracja.
oczywiscie najwiecej czasu spedza na podlodze zeby nie bylo

gotowanie / dawanie sloiczkow - daje tylko sloiczki i mam zamiar jeszcze 2-3 miesiece je dawac. Gotowac nie mam narazie zamiaru. Uwazam, ze sloiczki sa bardziej eko. Jak ide do sklepu i kupuje warzywa to mnie krew zalewa, bo wszystko pastewne dla trzody chlewnej brrr (te wielkie marchewy, ziemniaki gatunku "ziemniak - w kraju kartofla nikt nie wie, ze istnieje 500 odmian ziemniakow, ech..)
No i z lenistwa ofkorrs. Ale latem bedzie juz jesc tylko moje specjaly
no mój uwielbia bawić się na siedząco-siedzi sam,nie podpieram go żadnymi poduchami i potrafi tak długo
ja mam podobny pogląd co do słoiczkowego jedzenia -byle do wiosny, wtedy też coś sama ruszę a swoją drogą wtedy będzie blisko do roczku i mam zamiar uczyc go już jeść z "naszych talerzy "

Cytat:
Dziubku moja tez nie jest rakieta rozwojowa. Jedna z najstarzych na wątku, a siadać i wspinać dopiero się uczy. Poza tym Szymek jest chłopcem i ma prawo do wolniejszego rozwoju. A poza tym ciesz się niemobilnością dziecka póki możesz, bo jak rószy to oczy w dupie trzeba mieć.

wiesz jestem na etapie,że wolę miec mobilne dziecko i za nim ganiac niż się martwić , może z czasem zmienie zdanie

co do rozwoju to wiesz między naszymi dziećmi jest tylko 2 tygodnie różnicy więc też się zastanawiam co z mojego taki leń.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Różnie. Dziś np. rano 40 minut, później godzinę... Pewnie jeszcze z pół godziny będzie spała ok. 15... Ale wczoraj np. rano 30 minut, a po spacerze tak się rozespała, że spała 2,5h

Podpinam się pod to, co napisałaś czasami nawet i ja jestem do przebrania... wolę jak zje ładnie i niczego nie ubrudzi, ale ona jeszcze tak nie umie

a może właśnie te problemy z nocką wynikają z braku systematycznych drzemek w dzień?? tak mi sie nasuneło

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinga dzis niesmialo pmachala raczka tacie na dowidzenia jak szedl do pracy

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

w sumie jakbym spacerowala to pewnie tak by byla . my mamy na ciuchy zlobkowe (spodnie cienkie, rajstopki - bo gubi skarpety namietnie, bodziak z krotkim i jakas bluzka) kombinezon i nim jezdzi. na spacerze przykrywam tylko nóżki tym czyms od wozka do nóg (nazwy nie panietam... plandeka?). jakby nie kombinezon to dostalaby własnie druge spodnie, skarpety i albo buty albo kocyk - tylko ze wgledu na stopy.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

ja dodaje w ramach ekspozycji na gluten

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

tak, pozwalam. siedzi aż padnie albo az wezme spowrotem na rece nawet 30 minut. zwykle jak ma dosy to sie kladzie, niestety rzutem w tył dlatego z tyłu musi lezec jakas poduszka. czasem rzuci sie do przodu na zabawke lezaca za daleko i robi taka rozjechana żabę z siebie
mój się nawet nie rzuca, siedzi zafascynowany tą pozycją do zabawy
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 14:13   #2375
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej

Dziubku nie przejmuj się, kazde dziecko jest inne i zobaczysz w załapie w lot o co chodzi...

Moje nie długo zaczną chyba raczkować bo już podnoszą dupki i staja na czworaka, bujają sie i fik.

A moja córa ewidentnie odmawia mleka... i już kombinuję. Druga na szczęście nie odmawia...
Stary 2012-03-01, 14:19   #2376
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziubku dwa tygodnie to jest bardzo dużo w przypadku takich maluszków, moja tak na prawde od 2-3 dni dopiero prezentuje nowe umiejętności, siadanie i wspinaczka.

Youyou ja zazdroszcze Tobie. Fajne miejsce.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 14:32   #2377
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Justi ja jeszcze nie wymysliłam nic, na razie myślę, czekam na jakiś może w przyszłości przypływ gotówki i wtedy pewnie zrobię spontan. Na razie stoję w punkcie wyjścia
dzięki za odpowiedź chyba też na żywioł postawię i pogadam z kuzynem tżta, może będzie miał jakiś fajny pomysł (on ma swoje studio) o ile będzie miał czas w ogóle. W wawie jakoś nie mam zaufania, żeby pójść do kogoś innego.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 14:43   #2378
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas dzisiaj paskudna pogoda Mokro, szaro, buro i ponuro... Na spacerek nie wyjdziemy, bo nie mam folii przeciwdeszczowej do żadnej spacerówki Do nuny mam zamówioną a do mury musze jeszcze kupić.

Od kąd Domek siada sam, sam się przemiszcza, wstaje to mam tyyyyyle czasu dla siebie. Zostawiam go na puzlach rozłożę zabawki i on sie tak może bawić 1,5 h jak nie dłużej. Jak mu się jedna zabawka znudzi to idzie sobie do nastepnej i tak się bawi. Fakt, że nie raz się obije, upadnie, zapłacze jak się uderzy. Teraz mamy etap, że przy wszystkim wstaje i muszę uważać.

Jak ma dzremkę w łożeczku, to pierwsze co robi to wstaje i wola "taaataaaa". Fajnie tak, już taki duzy brzdąc

Sweet także się nie martw, bo mój też z tych większych dzieci a zaczął bardzo szybko sam siadać i wstawać I wcale mu nie przeszkadzają duże udzika, brzuch... Jest zwinny jak mało kto
Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Zaprowadziłam Hanię do żłobka poryczałam się jak głupia.. w ogóle jest mi na maksa źle.. moja biedna mała kruszynka.. idę po nią po 11.. dzieciaki tam ryczały a Hania wystraszona troszkę.. mam nadzieję, że nie płacze ale miła "ciocia" ją wzięła.. ajjj będę ryczeć

Na dodatek jakbym miała mało wrażeń.. wracając do domu, już blisko jest ulica.. 3 razy światła do przejścia.. jedne przeszłam na migającym zielonym i na dodatek nie po pasach żeby zdążyć.. drugie na czerownym bo to szyny tramwajowe.. na 3 się zatrzymałam.. patrzę przed siebie a tam policja nic się nie dali udobruchać chłopy wredne.. 1 był śmieszny i pewnie jakby był sam to by puścił, a drugi wrrrr.. i 100zł w plecy
Ojj

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Dominik elegant takie butki jeszcze nie chodząc no no super
No właśnie już zaczyna dreptać, więc buty musi mieć Póki nie wstawał to na dworze był tylko w skarpetach. A buty kupił mu mój mąż, bo on to totalny dresiarz jest

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Natka, ale Wam super
Dzisiaj właśnie wyjełam Filipa z wózka i oglądaliśmy jak dzieci się huśtają.
Biedak z wrażenia usnął dopiero po spacerze
Lada moment i Wy zasiądziecie do huśtawki Domek aż piszczal z radości.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
masakra z ta temp. Troszke bezmyslni. Mojego TZ babcia tez ostatnio tak napalila w piecu jak mielismy przyjsc, ze Marys tez wyrozbieralam i mowie, zeby przestala tak palic. A jak Marys zaczela marudzic, poszlismy do siebie i odzyla.
A synus
To strasze pokolenie to jakaś masakra.
Moja mama to mi nie raz delikatnie powie, że za ciepło go ubieram, a teściowa ZAWSZE że biedakowi zimno będzie

EMI I ZUZANKI!!!

Patik no właśnie nigdy az tak nienagrzali, zasze maja ciepło i nieraz im mówiłam, że jak wiedza że przyjedzie Dominik to żeby dobrze wywietrzyli , żeby nie było duszno
Ja wiem, że to wszystko z troski, ale jakbym nie mówiła... Ahh no nie dogadasz się.

A ta promotorka to jakaś dziwna, przykre że tak olewa sprawę...
A co się dzieje z Cookie?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 14:43   #2379
aania_20
Zakorzenienie

EMILIE I ZUZIU, gratulacje!

patik, niefajnie Cie promotorka traktuje
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek koniecznie muszę wprowadzić te "cudowne" rady w życie swoją drogą usłyszałam nie dawno, że Emi jest już duża i może jest wywar mięsny razem z warzywami, kiedy odpowiedziałam że wywar mięsny jest jeszcze ciężkostrawny dla damy to usłyszałam "przesadzasz".Ja generalnie bardzo mało zup jem na wywarze mięsnym,więc wiem że wywar warzywny jest o wiele lepszy dla mnie i zdrowszy. Ta rada tak samo była powiedziana od ciotki która po kryjomu dodawała cukru do wody bo jej synowa tego nie chciała robić i uważała że sama woda jest nie dobra, że musi dostać koniecznie cukier albo soczki...Jak karmiłam piersią to usłyszałam : " dziecko ma już zęby a jeszcze cyca dostaje..." ach.

ehhh...uwielbiam takie "ciocie dobra rada"

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
ja zakładam Radkowi czapkę zawsze. Bałabym się, tym bardziej w zimie..

ja przyznaję że nie zawsze, przy takiej pogodzie jak teraz zdarza mi się nie ubierać, zwłaszcza jak mamy tylko kawałek z samochodu przejść

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić. Jedziemy w lipcu do Jastarni juz mamy zarezerwowane
no to super!
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ania weź napisz konkretnie co na tym teście wyszło a nie skrótami walisz

no własnie kurka nie wiem, cały się tak jakoś mocno zabarwił, takie pół drugiej kreseczki było....
ale kupiłam drugi i na nim nic nie wyszło dzisiaj. A w sumie szkoda.....
Tylko dlaczego mnie mdli cały czas......
Cytat:
Wczoraj rano u nas we wsi powiesiła się kobieta. Wyobraźcie sobie, że jej dwie córki są w ciąży właśnie. Koszmar.
o matko
Cytat:
gratulacje!
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
no i dziś zakupiłam taką fajną ofertę na Grouponie
http://www.groupon.pl/deals/groupon-..._0_0_61&a=2041
.

bardzo fajna

A ja muszę pochwalić mojego syna. Jestem z niego dumna Nastawiłam się na ogromny ryk przy zmianie opatrunku, zwłaszcza że pan doktor mu cewnik troszkę mocniej wcisnął. A ten nic! Patrzył na lekarza z zaciekawieniem, rozglądał się wokoło, a potem jeszcze panu doktorowi "pa pa" zrobił

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 14:46   #2380
Natka_
Zakorzenienie

Patik ja ubieram Domkowi rajstopy, body z długim rękawem, sweterek, kurtka zimowa, spodnie , czapka, pod szyję bandamkę i buty. W spacerówce nie nakrywam ani kocem ani nie wkładam w śpiwór.
Stary 2012-03-01, 14:50   #2381
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić. Jedziemy w lipcu do Jastarni juz mamy zarezerwowane
Półwysep...hmm MAM NADZIEJE ZE I TAK SIE SPOTKAMY

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 14:54   #2382
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
scio to samo mój ( i dziubku ) raczkować nie chce, nie czołga się, nie unosi się tak na czworakach. Nienawidzi leżeć na brzuchu w ogóle.
Mój trochę młodszy ale też żadnej z tych rzeczy nie robi, na brzuchu się drze, najlepiej to by na rękach cały czas chciał być i to u mnie albo u taty...

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedź chyba też na żywioł postawię i pogadam z kuzynem tżta, może będzie miał jakiś fajny pomysł (on ma swoje studio) o ile będzie miał czas w ogóle. W wawie jakoś nie mam zaufania, żeby pójść do kogoś innego.
Aaaale zazdroszczę, że masz znajomego, który robi tatuaże

A Natanowi drugi ząb wychodzi i czasem wytrzymać z nim nie mogę cholera, bo sam nie wie czego chce A ja jakaś słabizna taka jestem, nie mam siły na nic, bleee... Jeszcze mąż do mnie dzwoni i mówi, że musi dłużej w pracy zostać RATUNKU
Stary 2012-03-01, 14:54   #2383
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję! klask i:

Cytat:
no i dziś zakupiłam taką fajną ofertę na Grouponie
http://www.groupon.pl/deals/groupon-..._0_0_61&a=2041

Hotel wygląda fajnie, przyjazny dzieciom, jedziemy na 4 dni i atrakcji w cenie parę jest Już się nie mogę doczekać.
Olsztyn! Hotel podobno fajny. Nawet myśleliśmy, żeby tam swoje wesele urządzić, ale wyszłoby za drogo... A nad tym jeziorkiem się wiele razy kąpałam

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Olsztyn

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a może właśnie te problemy z nocką wynikają z braku systematycznych drzemek w dzień?? tak mi sie nasuneło
Może ale ciężko ogarnąć mi te drzemki, bo jak wstanie, tak jak dziś o 5 to trzeba już ją położyć o 8 najpóźniej bo ledwo zipie. Jak wstanie o 6.30 to po 9 dopiero... Codziennie inaczej No i spacery... Na spacerach potrafi spać długo (dosypia później w domu), jak wypada spacer, to w domu dużo krócej

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 15:14   #2384
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Może ale ciężko ogarnąć mi te drzemki, bo jak wstanie, tak jak dziś o 5 to trzeba już ją położyć o 8 najpóźniej bo ledwo zipie. Jak wstanie o 6.30 to po 9 dopiero... Codziennie inaczej No i spacery... Na spacerach potrafi spać długo (dosypia później w domu), jak wypada spacer, to w domu dużo krócej
wiesz co wydaje mi się,że to kwestia przyzwyczajenia te drzemki, bo u nas działa schemat i Szymek ma zakodowane już o której śpi.
Wstaje między 5-7 kładę go między 9-10 bo padnięty. Potem się bawimy, jemy obiad i znowu chwila zabawy i sen między 13-14. Potem juz sen wieczorny ok 19. Mały w dzień spi róznie, od 30 minut do 2h -choć rzadko ta ostatnia opcja występuje. I obojętnie ile pośpi trzymam się tych pór drzemki. Jeśli spi mniej to wiecej sie z nim bawię,żeby go zając i żeby wytrzymał do kolejnej drzemki.
A na spacery wychodź może po drzemkach wtedy może nie będzie spać i jakoś sie wszystko unormuje.

Scio GRATULUJĘ kolejnego kg !!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-03-01, 15:18   #2385
83monia
Zakorzenienie

http://wiadomosci.onet.pl/nauka/burz...wiadomosc.html niezle poglady....

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 15:37   #2386
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Wiem, chodziło mi o to do jedzenia co Madziulka pisała.
Ale mimo wszystko dzięki

Cytat:
U nas jest DOKŁADNIE tak samo.
Czasem odnoszę wrażenie, że Radek robi co chce
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 15:40   #2387
wodaqua
Zadomowienie

Hej!
Jestem i żyję
W pracy fajnie, cieszyli się że kolejne ręce do roboty wróciły a ja nie zapomniałam jak się parcuje
Zosia z tatusiem pieknie sobie poradzili, dziecko szczęśliwe, tatuś spełniony
Pozdrawiam!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 15:43   #2388
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hej!
Jestem i żyję
W pracy fajnie, cieszyli się że kolejne ręce do roboty wróciły a ja nie zapomniałam jak się parcuje
Pozdrawiam!
super
Stary 2012-03-01, 15:50   #2389
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
Jestem i żyję
Pozdrawiam!
dla mamy, taty i Zosi

Kurde, tak czytam że Wasze dzieciaczki idą spać o 19, 20 a u nas to już dawno i nieprawda... Jak zaśnie o 20 to i tak za pół godzinki się obudzi i pójdzie spać 23-24 Nie da się go za cholerę przestawić, już mu próbowała jakoś drzemki w dzień poprzestawiać, pory jedzenia, no nic. Nie wiem gdzie robię błąd
Stary 2012-03-01, 15:59   #2390
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:00   #2391
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
Jestem i żyję
Pozdrawiam!

Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:06   #2392
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Hej!
Jestem i żyję
Pozdrawiam!
Stary 2012-03-01, 16:09   #2393
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To mój póki co wybiera NIE JEŚĆ
Moja też . Tylko mi wcale nie jest z tego powodu wesoło .

Cytat:
Dziubku moja tez nie jest rakieta rozwojowa. Jedna z najstarzych na wątku, a siadać i wspinać dopiero się uczy. Poza tym Szymek jest chłopcem i ma prawo do wolniejszego rozwoju. A poza tym ciesz się niemobilnością dziecka póki możesz, bo jak ruszy to oczy w dupie trzeba mieć.

ejjj normalnie bym napisała, że zazdrość mnie zżera i że zawstydzasz mnie i moją "silną wolę" . Ale napiszę inaczej - z całego serca gratuluję Ci wytrwałości!!!

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
sadzanie - ja sadzam- przyznaje sie otwarcie i bez wyrzutow sadzam sobie Blane na kolanach i duzo tak czasu spedzamy. Nosze ja tez na siedzaco na rekach (na lezaco tylko do spania). Natomiast nie sadzam miedzy poduszkami na kanapie- jakos mi sie to niewygodne wydaje
Identycznie robiłam

Cytat:
Ja w ogóle nie czytam teraz o tym jak się rozwijają dzieci, co "powinno" umieć w którym miesiącu. ..
Nie czytam o Twoich fajnych nocach . Co do tego powyżej mam to samo .

Cytat:
Szkoda że jej nie zabili zaraz po porodzie, byłby jeden darmozjad o ciekawych/debilnych poglądach mniej .

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Kurde, tak czytam że Wasze dzieciaczki idą spać o 19, 20 a u nas to już dawno i nieprawda... Jak zaśnie o 20 to i tak za pół godzinki się obudzi i pójdzie spać 23-24 Nie da się go za cholerę przestawić, już mu próbowała jakoś drzemki w dzień poprzestawiać, pory jedzenia, no nic. Nie wiem gdzie robię błąd
Natko Zuziak też miała taki okres, że późno chodziła spać. Okazało się, że przed spaniem nocnym potrzebuje drzemki.
Aaa i ze za późno ją kąpałam. Kąpałam ją o 19.30, o 20.00 spała padnięta i wstawała rześka o 21.00. Do 23.00-24.00 szalała.

Teraz u nas wygląda tak (może coś Ci pomoże):
8.30 (9.00) -wstaje
11-30(12.00)- 13.00 (13.30) - drzemka (czasami krócej)
16.30 (17.00) -18.00 - drzemka (i ani minuty dłużej niż 18.00)
19.00- kąpiel
21.00 - sen nocny

Zuzina dziękuje wszystkim kochanym ciociom za życzenia!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:23   #2394
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co wydaje mi się,że to kwestia przyzwyczajenia te drzemki, bo u nas działa schemat i Szymek ma zakodowane już o której śpi.
Wstaje między 5-7 kładę go między 9-10 bo padnięty. Potem się bawimy, jemy obiad i znowu chwila zabawy i sen między 13-14. Potem juz sen wieczorny ok 19. Mały w dzień spi róznie, od 30 minut do 2h -choć rzadko ta ostatnia opcja występuje. I obojętnie ile pośpi trzymam się tych pór drzemki. Jeśli spi mniej to wiecej sie z nim bawię,żeby go zając i żeby wytrzymał do kolejnej drzemki.
A na spacery wychodź może po drzemkach wtedy może nie będzie spać i jakoś sie wszystko unormuje.

Dziubku
, dziękuję Ci za wszystkie rady może spróbuję coś pokombinować z tymi drzemkami. Co do podkreślonego... Problem polega na tym, że jak nie śpi na spacerze to wyje

Cytat:
Hej!
Jestem i żyję
Pozdrawiam!
Super, że tak pięknie się ułożyło!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:31   #2395
adrji
Raczkowanie

co sądzicie?
miala ktoras doczynienia?

http://www.wozkifoteliki.pl/hauck-al...zka-p-720.html

chyba kiedyś agni82 pisala, że dostala krzesełko stokke, zakochalam się w nim widząc w sklepie ale mega proste zwykly kawałek drewna cena od 800 jak dla mnie
(ciekawe czy w rodzimej skandynawii sa tansze)
to jest bardzo podobne, a szukam czegoś w miare zwyklego, to co mamy pożyczone plastikowe chcemy oddać zajmuje dużo miejsca i jakis kiepski model,
a takie drewniane zwykle fajnie pasuje do kuchni do blatu i do takich zwyklych naszych krzeseł przy stole
co sądzicie? jestem ciekawa waszych opinii licze się z nimi
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:40   #2396
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Natko Zuziak też miała taki okres, że późno chodziła spać. Okazało się, że przed spaniem nocnym potrzebuje drzemki.
Aaa i ze za późno ją kąpałam. Kąpałam ją o 19.30, o 20.00 spała padnięta i wstawała rześka o 21.00. Do 23.00-24.00 szalała.

Teraz u nas wygląda tak (może coś Ci pomoże):
8.30 (9.00) -wstaje
11-30(12.00)- 13.00 (13.30) - drzemka (czasami krócej)
16.30 (17.00) -18.00 - drzemka (i ani minuty dłużej niż 18.00)
19.00- kąpiel
21.00 - sen nocny

Zuzina dziękuje wszystkim kochanym ciociom za życzenia!!!

coś w tych porach musi być bo jak za późno położymy małego spać-po 20 to jest tak zmęczony,że często pada przy butelce i pije prawie na spaniu ale po pół godzinie sie budzi gotowy do zabawy. A jak go położymy o 19 to , owszem walczy często ze snem , wariuje w łózeczku, wierci się , turla i gada ale jak zaśnie sam to śpi do rana

Cytat:

Dziubku
, dziękuję Ci za wszystkie rady może spróbuję coś pokombinować z tymi drzemkami. Co do podkreślonego... Problem polega na tym, że jak nie śpi na spacerze to wyje
mój też wył do tego stopnia że albo nie miałam ochoty z nim wychodzic albo wracałam po 20 minutach. Problem sie rozwiązał sam odkąd jeździ w spacerówce siedząc a juz całkiem mam wrażenie że idę bez dziecka jak mam spacerówkę zamontowaną przodem do kierunku jazdy. Dziecko siedzi 2h i patrzy i gada i ogólnie jest przeszczęśliwe
Stary 2012-03-01, 17:04   #2397
adrji
Raczkowanie

Cytat:
mój też wył do tego stopnia że albo nie miałam ochoty z nim wychodzic albo wracałam po 20 minutach. Problem sie rozwiązał sam odkąd jeździ w spacerówce siedząc a juz całkiem mam wrażenie że idę bez dziecka jak mam spacerówkę zamontowaną przodem do kierunku jazdy. Dziecko siedzi 2h i patrzy i gada i ogólnie jest przeszczęśliwe
rety w weekend wraz z marcem chyba odpalam spacerówe!
mam juz wrażenie ze tez będzie gadal podziwiał
a własnie aż się wgłębiłam w temat nuny bo nie wiedziałam o co chodzi że nie ma tego pałąka jakos nie zajarzylam ale już wiem
hm to dla mnie tez bez miłości wzajemniej Jaś dostał takie fajne Lamaze do spacerowki i kierownice do przyczepienia musi być oparcie na skarby

a!! dzisiaj w sklepie pierwszy raz Jasia wiozlam w wózku sklepowym
byly żale w gondoli nie mógł mi usnąc i własnie zacząl się podciągać do siedzenia, wyjełam go i był taki przezadowlony, oczka mu sie świeciły do tych wszytskich kolorowych półek
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:05   #2398
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie karolinee mialam pisac - za pare dni bedzie wiosna radosna, wtedy trzeba dziecko wymeczac na dworze - koniecznie w spacerowce i najlepiej zeby nie spalo (na dworze poznaje swiat, w domu spi, a Ty masz czas na Wizaz). Moze wtedy cos sie poprawi, a napewno rozklad dnia sie unormuje, bo nie bedziesz musiala wychodzic na spaniu.
Stary 2012-03-01, 17:06   #2399
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Mhm, a ja wczoraj dałam Radkowi zupkę z makaronem i na deser 3 okrągłe biszkopciki.
To by tłumaczyło luźną kupkę co?

Cytat:

ja dodaje w ramach ekspozycji na gluten
nooo tak ale telik zaczela dopiero rozszerzac dietkę

chce spaaaaac
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:15   #2400
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Wstaje między 5-7 kładę go między 9-10 bo padnięty. Potem się bawimy, jemy obiad i znowu chwila zabawy i sen między 13-14. Potem juz sen wieczorny ok 19. Mały w dzień spi róznie, od 30 minut do 2h -choć rzadko ta ostatnia opcja występuje.
u nas bardzo podobny schemat, niemalże taki sam.

Cytat:
Hej!
Jestem i żyję
Pozdrawiam!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
dla mamy, taty i Zosi

ja nie wiem
Mi Sara pada o 19 jak kawka i dłużej jej nie przetrzymam znowu żeby rano pospała do 8 chociaż..

Aniaa to musisz jeszcze 3 zrobić rano

Promotorka jakby nie ta sama osoba. Pisałam u niej inżyniera i nie mogłam złego słowa powiedzieć. Wszystko miałam podane na tacy, spis treści napisany, kontakt mailowy i tel, literatura dana...a teraz? nic z tych rzeczy. Nie wiem co z nią...jestem zawiedziona.

Byłyśmy 1,5 h na spacerku. Sąsiadka z małą Julką dołączyła. Miło tak z kimś tak spacerować.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości