|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek
Cytat:
jestem na wściekła!! ale znowu zapuszczam...ehhhpocieszam się, że bardzo szybko mi włosy rasną ![]() fajna strona http://www.tabele-kalorii.pl/ można wyliczyć ile kalorii danego dnia się zjadło i znowu mi pokazuje koło 1100, tylko że ćwiczę i to trochę mało Jeszcze teraz mi z 2 kg w górę od okresu poleciało, zobaczymy ile będzie jak się skończy, bo ćwiczę i staram się lepiej jeść(nie licząc dzisiejszego dnia)
|
|
|
#1112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo rzadko jem ryby, czasem tuńczyka w puszce zjem. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- [1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32637243]Ooo dziękuję ![]() Jesteś z 92 czy 93? Meila Proszę bardzo Ja bym chciała takie uda jak Ty masz Niestety chyba mogę tylko pomarzyć, bo moje są masywne mimo ćwiczeń, zawsze takie były, mogę wstawić zdjęcia z wakacji dwa lata temu... I takie same jak teraz chyba. W mojej rodzinie dużo osób ma takie nogi niestety, tzn od ojca strony i chyba właśnie po nim odziedziczyłam swe udziska. A i zazdroszczę loczków ogólnie Ci zazdroszczę, chcę Twoją figurę
|
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Raczkowanie
|
A moja babcia dzisiaj robiła pomidorowa z makaronem i nalesniki, wiecie z jakim wyrazem twarzy odmawiałam zjedzenia?!
|
|
|
#1114 |
|
Rozeznanie
|
ojjjjj to boli babci odmawiac :<
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Raczkowanie
|
A ja odpuściłam sobie dzisiaj jeden trening, bo rodzice kazali mi wracać do domu.. ale dzięki temu utrzymałam 5 posiłków, a nie więcej
I. 6:30 koktajl - banan+150ml mleka 1,5%, mały jogurt gratka ![]() II. 9:50 sałatka z papryki, kukurydzy, ogórka, tuńczyka i jajka (mniaaam! ) i kromka chleba żytniego z szynką z indykaIII. 13:30 jogurt naturalny z otrębami IV. 17:30 pierogi ruskie + ta sama sałatka co na II. tych pierogów zjadłam z.. 5,6? V. 20:30 (pozno, bo trening skończyłam o 20) 100g serka wiejskiego Jakoś po obiedzie wypiłam jeszcze kawę, oczywiscie bez cukru, dolałam trochę mleka 1,5%. Może być...? Jutro się ważę.. dzisiaj jak stanęłam, to nic mi nie spadło od zeszłego tygodnia. Ale cieszę się, że przynajmniej nie mam ochoty na nic słodkiego i bardzo dobrze się trzymam
|
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
masz rację, też jak zjadę do swojej "wymarzonej wagi" <byle pokazała 6 z przodu> również włączę do swoich posiłków więcej zdrowych rzeczy, nie marzę o tym aby być strasznie chuda, ponieważ podoba mi się to że mam większy biust, pupę czy większe uda z racji takiej że trenuje taekwondo i kick boxing. Wiesz co jest najfajniejsze?? Zaczynam się sobie podobać....!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
obecnie na praktykach jestem w dziale fitnesu i jak tylko nikt nie widzi to po obiadku by przyspieszyć metabolizm wskakuje na bieżnię! w szkole mam siłownie, ale..... nikomu nie chce się na nią chodzić!!! co za strata!! dziś było słoneczko, rozpiełam kurtke czułam się tak lekko, ponieważ zgubiłam już sporo brzuszka!! Co mi polecasz na jutrzejsze sniadanko?? *jogurt naturalny z pokrojonym w kostkę grejfrutem+garstka rodzynek i cynamonem * owsianka mix płatków owsianych, ryżowych, otrąb na mleku na ciepło + garstka musli *może kanapki z razowcem serkiem i pomidorkiem? dawno nie jadłam.... płatki i jogurty bardziej do mnie przemawiają...
|
|
#1117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przy okazji, jak udało Ci się przekonać babcię, że nie zjesz? :O |
|
|
|
|
|
#1118 |
|
Raczkowanie
|
Powyżej do cytrynkkaaa...
|
|
#1119 |
|
Raczkowanie
|
Moja babcia nie jest z tych babć, które namawiają do jedzenia. Po prostu była u mnie jak wróciłam ze szkoły, a że nie zdązyłam nic oprócz sniadania zjesc to aż mnie głowa rozbolała z głodu no i jej powiedziałam, że zgłodniałam. To wyskoczyła z nalesnikami.. Ale planuję w weekend sobie zrobić, albo wp iątek, chociaż z dwa! Jutro mam makaron ze szpinakiem usmazonym na łyżce oliwy z serkiem wiejskim, pychota!
|
|
|
#1120 |
|
Raczkowanie
|
katherina_93 taekwondo i kick boxing? ale genialnie! ja trenuję karate i w przyszlym tygodniu idę wlasnie na kick boxing
|
|
#1121 |
|
Raczkowanie
|
nephasis - nie naprawdę, trochę ćwiczeń na uda i będa ideał
z moimi gorzej .. ;d
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio moje ulubione śniadanie, bardzo zdrowe i dostarcza dużo energii
|
|
|
#1123 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Raczkowanie
|
Nephahis, masz cudowne nogi!
Zreszta ja wychodze z założenia, że jak ludzie chodza sobie w lecie w mini krótkich spódniczkach albo spodenkach, paraduja w bikini to wcale nie uważają, że sa grubi. Mnie by np. było wstyd tak wyjśc,wiec nie chodze. Ozywiście krótkie spodenki tak, ale nie jak dziewczyny ode mnie, że pół posladka im widac, także nie odchudzajcie się z czegoś, czego nie ma!
|
|
|
#1125 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a i nie sądzę, żebyś na serio miała się wstydzić krótkich spodenek Fakt, że nie widziałam Twojej obecnej figury ale po twarzy nie widać, żebyś przytyła, na serio
|
|
|
|
|
|
#1126 |
|
Raczkowanie
|
Uwierz mi, prawie 20 kg mówi samo za siebie, nie mam kabla od telefonu, więc nie dam rady tych zdjęć zgrać, kurcze.
|
|
|
#1127 |
|
Raczkowanie
|
blue_jeans - ja chodzę w krótkich spodenkach, ale tylko wtedy, gdy mam koturny na stopach
Przysięgam Wam, że jak w sobote nie zobaczę spadku wagi, to przestanę jeść ;/ Marzy mi się 60 cm w talii <3
|
|
#1128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi też się kiedyś 60 marzyło, ale obecnie to już 65 by mnie zadowoliło ![]() Blue_jeans Myślę, że tego lata będziesz mogła spokojnie wyjść w spodenkach do miasta Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2012-03-01 o 10:09 |
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Raczkowanie
|
Nephasis -też mam taką nadzieję, chociaż dzisiaj mi ciężko, cały czas jestem głodna... ale dużo po mieście chodziłam, jeszcze mam zamiar na orbitreku 30 min, na macie, no zoabczymy, co z tego wyjdzie, bo mam tyle nauki, że ok. Weekend pojutrze cały z historią spędzony, mam dość już.. :/
zlossi - jakie nie jeść, jakie nie jeść! Ja mam w talii 66, chyba już nie schudnę tutaj, chociaż w sumie może być, najbardziej mi zależy na tych cholernych nogach, prawie 2 tygodnie diety - 2 kg w dół, co pewnie jest samą wodą, żadnych zmian na ciele.
|
|
|
#1130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Te dni, gdy się ciągle jest głodnym są najgorsze trudno to przetrwać. A rozciągasz się? Mi to pomogło na wysmuklenie nóg Ja za to nie mam apetytu, z nosa mi leci i czuję się fatalnie... Nie prześpię się teraz bo mi noga nie pozwala zasnąć, nikogo w domu nie ma, więc się nudzę, nie mam nic do roboty poza zadaniami z matmy, od których boli mnie głowa, a żeby jeszcze było milej to na weekend nie zobaczę się z TŻ -tem Czyli generalnie nawet jeśli bym chciała jakoś poprawić sobie humor to NIE MAM CZYM... Na horyzoncie nie widzę nic pozytywnego, przynajmniej jeszcze przez tydzień.I jak tu żyć?
|
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
ja też mam 67cm w talii przy wadze nie wiem ile ostatnio było 56kg
|
|
#1132 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Każda z nas ma inną figurę i inne predyspozycje. Ja np mam szerokie żebra - cycki, taka puszka żebrowa i nagle zagłębienie, które jest brzuchem Nie widać tego jakoś bardzo, ale np jak byłam kupować biustonosz (zawsze kupuję takie idealnie dobrane) to babka musiała aż sama mnie zmierzyć, bo nie wierzyła, że mogę mieć 78 pod biustem Kiedyś jak będę miała chwilę to zrobię zdjęcie i wyślę na maila, jak to wygląda
|
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Raczkowanie
|
Mam wcięcie w talii, ale co z tego, skoro mam duże biodra, cycki jakieś takie no.. takie cyckowate, i z twarzy bym chciała wyszczupleć. Niestety dzisiaj zjadłam za dużo, ale nic niezdrowego. Źle poszedł mi spr, bo zrobiłam wszystko, tylko w jednym zadaniu pomyliłam jeden wynik i potem wszystko co robiłam z tym wynikiem jest w takim razie źle, a zrobiłam to z własnej głupoty, bo umiałam to obliczyć, tylko sie pomyliłam. :/
|
|
|
#1134 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Skąd ja znam takie błędy... Nie od dziś wiadomo, że np 6/3 to 3 albo (2+2)/2 to 4 czy coś w ten deseń... Konsekwentnie pozbawiałam się marzeń na 5 z matmy na prawie każdym sprawdzianie w ten sposób. |
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Nie miałam wczoraj czasu wejść na internet. Zjadłam wczoraj troszkę za dużo, ale nic nie zdrowego więc nie jest najgorzej.
Dziś: 1. Kanapka (z zgrozo) z nutellą 2. Jabłko 3. Kanapka z serkiem topionym 4. Kapuśniak hmm co dalej jeszcze nie wiem Oglądam te wasze zdjęcia i ja chciałabym tak wyglądać. ;D Edytowane przez Elsay Czas edycji: 2012-03-01 o 15:14 |
|
|
|
|
#1136 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj :
1. Owsianka z otrębami, truskawkami, orzechami, kokosem i łyżeczką miodu ![]() 2. Kubuś. 3. Pierożki z brokułami polane sosem serowym 4. Orzechowa latte i dwa ciasteczka otrębowe ![]() 5. Jeszcze nie wiem, ale pewnie będzie serek wiejski I jak może być?
|
|
|
|
|
#1137 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zjedz na kolacje jakieś warzywka, może serek wiejskie z pomidorkiem, rzodkiewką ogórkiem czy co tam masz w lodówce.... lekko, zdrowo i pożywnie.... też kiedyś tak jadałam... jak zjadłam ponad 600 kcal dziennie to wariowałam że za dużo... to tzw."metoda degresywna" puki mnie karetka z drogie nie zabrała. straciłam przytomność podczas biegania. historia miała miejsce 4 lata temu... a dała do myślenia na całe życie. no i nie obyło sie bez efektu jojo! ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- U Mnie dziś na R 7.00 owsianka standardzik mix płatków jakie mam w szawcę na mleku i garść<spora> museli z rodzynkami = 300 kcal 11.00 jogurt naturalny z musli, otrębami żytnimi i otrębami ze śliwką+sporo surówki z kapusty kiszonej= 350 kcal. 14.00 BIG jabłko....= 80-100 kcal. 16.30 warzywka na patelnie 9 składników z przyprawą oriętalną dorzuciłam jeszcze pare pieczarek =220 kcal. 18.30-19.00 jogurt naturalny z grejpfrutem <albo znowu musli> ale to dopiero plany= 200 kcal. wychodzi 1100-1200... taki misz-masz smakowy, ale podoba mi się... ![]() no i biegenko przez las po błotku. !
BYŁO 88 JEST 72 ![]() BĘDZIE 67 ZDROWA JESIEŃ Edytowane przez katherina_93 Czas edycji: 2012-03-01 o 17:30 |
||
|
|
|
|
#1138 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trochę sobie pokrzyczałam, przepraszam, ale koniecznie musisz popracować nad jadłospisem. Edytowane przez 201612080925 Czas edycji: 2012-03-01 o 17:42 |
|
|
|
|
|
#1139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Obiad hmm nie będę codziennie jadła na obiad soczewicy masz jakieś inne pomysły na białko? Co do następnego posiłku to też właściwie nie posiłek a taka przekąska zjedzona na mieście No a do serka na pewno coś dodam samego bym nie zjadła O i nie uważam żeby to było mało Ja się naprawdę tym najadłam, więcej bym w siebie nie wsadziła ![]() + może nie było idealnie ale jak pysznie ;DD Edytowane przez ForbiddenFruit Czas edycji: 2012-03-01 o 17:56 |
|
|
|
|
|
#1140 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

jestem na wściekła!! ale znowu zapuszczam...ehhh
-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60

Niestety chyba mogę tylko pomarzyć, bo moje są masywne mimo ćwiczeń, zawsze takie były, mogę wstawić zdjęcia z wakacji dwa lata temu... I takie same jak teraz chyba. W mojej rodzinie dużo osób ma takie nogi niestety, tzn od ojca strony i chyba właśnie po nim odziedziczyłam swe udziska. A i zazdroszczę loczków

58--57--56--55--54--53.3--52--51--50--49 

trudno to przetrwać. A rozciągasz się? Mi to pomogło na wysmuklenie nóg
Czyli generalnie nawet jeśli bym chciała jakoś poprawić sobie humor to NIE MAM CZYM... Na horyzoncie nie widzę nic pozytywnego, przynajmniej jeszcze przez tydzień.
Ja się naprawdę tym najadłam, więcej bym w siebie nie wsadziła