Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-01, 19:40   #3541
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

stokrotko, nie ma żartów, koniecznie kup nowe soczewki, lekarz niecg Ci dobierze, bo naprawdę szkoda życia, już nie że na wyroki ale na odpowiedzialność za czyjeś życie.

bika, to świetnie, że wszystko dobrze
a gin, widocznie się śpieszył... albo miał zły dzień i się nie przykładał do pracy. Ale nie dobrze postąpił.
Kiedy masz znów przyjść?
Stary 2012-03-01, 19:40   #3542
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Dziewczynki z dzidziusiem wszystko ok Bejbiszonek pomachał do nas rączkami i mąż z zachwytu kupił mu/jej naklejki na ścianę z aniołkami

Ale ogólnie jestem bardzo niezadowolona z wizyty naczytałam się na necie, że to będzie moja najdłuzsza wizyta u lekarza, że będzie mnie o wsyzstko wypytywał, o choroby, badania, zabiegi chirurgiczne, pobyty w szpitalu, choroby w rodzinie, szeepienia no i w ogóle o wszystko, więc się do wizyty porządnie przygotowałam, znalazłam wszystkie wyniki badań, wypis ze szpitala itp, a lekarz nie dość, że się spóźnił pól godziny to zrobił usg, powiedział, że wsio ok, i że teraz pani położna mi wypisze kartę ciąży - tyle. On nawet nie wie, że miałam laparo, miałam zamiar mu dziś o wszystkim powiedzieć, ale nawet nie było okazji eh, ale jestem zła.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Żabciu super, że chociaż Ty z wizyty zadowolona jesteś i że z Dominiczkiem wszystko w porządku.

Ja z dzisiejszej wyzity zdjęcia nie mam - bo się nie dało zrobić, serduszka nie słyszałam, bo też się nie dało. Mąż komórką tylko zrobił zdjęcie ekranowi, ale kiepsko wyszło
ech szkoda, że ta wizyta tak wyglądała, widać lekarz się nie przyłożył a nie chodzisz już do Dr Emilki? Czy ona jest teraz na zwolnieniu? Najważniejsze, że z dzidzią wszystko oki a naklejki śliczne

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:40   #3543
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Strong ale ja do mleka musiałam kakao naturalne dodać, bo samego nie wypiję I tak to jest pyszne. A co do Małej, to dziś mąz po głowie od niej oberwał bo się oparł o brzuszek i już jej przeszkadzało

Stokrotko dziękuję idź do okulisty i kup sobie dobre soczewki, nie ma z tym żartów.

Bikuś niestety czasami jak chodzimy na NFZ to właśnie tak wyglądają wizyty, aby szybko. Dobrze, ze z dzidziolkiem wszystko dobrze.

Własnie z męzem szukaliśmy termometru i jednak zamówiliśmy o ten http://allegro.pl/termometr-elektron...tml#tabsAnchor sporo osób go kupuje i opinie też miał ok. Więc... 8 kurier jedzie do mnie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:42   #3544
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ech szkoda, że ta wizyta tak wyglądała, widać lekarz się nie przyłożył a nie chodzisz już do Dr Emilki? Czy ona jest teraz na zwolnieniu? Najważniejsze, że z dzidzią wszystko oki a naklejki śliczne
Dr Emilka pewnie już na macierzyńskim, ale i tak w ciązy chciałam chodzić do tego lekarza, do którego chodzę, bo on pracuje w szpitalu w którym chciałabym rodzić.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:43   #3545
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bika a kartę ciąży ci założył?? Bedziesz miała usg na każdej wizycie?? Jakie teraz badania musisz wykonać??

Stary 2012-03-01, 19:46   #3546
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Bika a kartę ciąży ci założył?? Bedziesz miała usg na każdej wizycie?? Jakie teraz badania musisz wykonać??
Tak, położna założyła. Nie wiem jak z tym usg na kolejnych wizytach będzie, z tego co się orientuję to na nfz 3 czy 4 razy się usg należy. Teraz żadnych badań, bo już na tę wizytę miałam mocz i morfologię. A co Tobie lekarz kazał zrobić na początku ciązy???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-03-01, 19:47   #3547
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
stokrotko, nie ma żartów, koniecznie kup nowe soczewki, lekarz niecg Ci dobierze, bo naprawdę szkoda życia, już nie że na wyroki ale na odpowiedzialność za czyjeś życie.

bika, to świetnie, że wszystko dobrze
a gin, widocznie się śpieszył... albo miał zły dzień i się nie przykładał do pracy. Ale nie dobrze postąpił.
Kiedy masz znów przyjść?
Cytat:
Strong ale ja do mleka musiałam kakao naturalne dodać, bo samego nie wypiję I tak to jest pyszne. A co do Małej, to dziś mąz po głowie od niej oberwał bo się oparł o brzuszek i już jej przeszkadzało

Stokrotko dziękuję idź do okulisty i kup sobie dobre soczewki, nie ma z tym żartów.

Bikuś niestety czasami jak chodzimy na NFZ to właśnie tak wyglądają wizyty, aby szybko. Dobrze, ze z dzidziolkiem wszystko dobrze.

Własnie z męzem szukaliśmy termometru i jednak zamówiliśmy o ten http://allegro.pl/termometr-elektron...tml#tabsAnchor sporo osób go kupuje i opinie też miał ok. Więc... 8 kurier jedzie do mnie
wiem wiem dziewczyny muszę kupić nowe, bo te za słabe, okulary mam nowe ale zachciało mi się soczewek w dzień jak jechałam to nie było tak źle, ale wieczorem już gorzej...

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:48   #3548
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wiem, ze na NFZ są 3 usg w okolicach 14 tyg genetyczne, potem 22 połówkowe i ok 30 tyg.

Kurcze już nie pamiętam co mi kazał. Ale chyba mocz, morfologię, cukier, toksoplazmozę.

Stary 2012-03-01, 19:49   #3549
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Bika, już doczytałam o następnej wizycie. Pytanie nie aktualne.

Madzia
, ja właśnie mleko to jedynie z kakao mogę przyjąć, i to dużo kakao.
Biedny mąż, ta Twoja dziewuszka to uparciuch będzie, i pewnie świetnie sobie da radę w życiu skoro taka zaradna już u mamusi
Fajny termometr, kurde ale czy wszystko musi być takie drogie?

Źle się czuję dziewczęta, znów gardło boli, kręgosłup i jakoś mi tak w pół nie dobrze na żołądku. Och a już cały prenalen wypiłam, nie wiem czy się jutro do rodzinnego nie wybrać, ale znów mi wmówi że homeopaty są najlepsze, bo bezpieczne, a gówno prawda, nic nie dają a żołądek niszczą.

Co do usg, chodzę na NFZ i już miałam 3 USG, w 6 tc, 10 tc, 14 tc. Czyli an każdej wizycie póki co.

Edytowane przez strongwomen
Czas edycji: 2012-03-01 o 19:50
strongwomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:15   #3550
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
niewinnaOk, moze nie zrobila tego naumyslnie,ale cała reszte juz tak...dla mnie jest winna...za to co zrobiła(kłamstwa, pogrzebanie dziecka)ma miec start w zycie?Ludzie bieduja, ledwo wiaza koniec z koncem, a sa uczciwi i co maja?Zycie pod gorke...a taka nieludzka osoba ma miec zycie ułozone?To jest wlasnie Polska...pomaga sie tym co na ta pomoc nie zaslugujatakie moje zdanie...

A Rutkowski chyba musi miec cos na sumieniu skoro tak bezinteresownie pomaga...
Poczatkowo bylam za nim, dziaalł szybciej niz policja ale teraz mam mieszane uczucia...
Zawsze tak było i będzie... jeden ma lepiej drugi gorzej. Nawet dzisiaj z rodzicami rozmawialiśmy, że fakt- są rodziny, że bardzo potrzebują pomocy, a jej nie dostają... Bardzo różnie to bywa, w bardzo różnych okolicznościach. Tak samo z pracą... pracę lepszą może mieć ktoś po LO czy zawodówce, a ten po studiach może nie pracować, albo siedzieć na kasie w supermarkecie... tak jest i będzie- wszędzie, nie to że w Polsce.

A ja jeszcze czegoś nie kapuje... Pomógł jej Rutkowski, a nie państwo, więc nie rozumiem skąd komentarze, że tak to tylko w Polsce...

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Wiesz ... dziecka specjalnie nie zabila, ale ten wypadek byl jej na reke ... zamiast przyznac sie do wszystkiego co sie stalo to ona ukryla zwloki dziecka i wymyslila bajke o porwaniu ...
Wiadomo, ludzie roznie reaguja w takich sytuacjach, ale kazda matka, ktora kocha swoje dziecko za wszelka cene staralaby sie je uratowac, zadzwonila na pogotowie, nawet myslac ze dziecko nie zyje czlowiek zawsze ma nadzieje ze jeszcze tkwi w tym ciele zycie i probuje do skutku ... a ona? schowala zwloki i po problemie... tzn tak jej sie wydawalo ...
No akurat czy wypadek był jej na rękę to wątpię... chyba bardziej wymyślanie tych kłamstw...
Ja jestem takiego zdania jak Ty i dla mnie to oczywiste... ale nigdy nie mogę powiedzieć co bym zrobiła gdyby... teraz mówię tak, ale na 100% nie wiem co by było gdyby... tak samo kobieta chcąca dziecka, nie wie czy po porodzie nie będzie miała depresji... a wiadomo co robią kobiety w depresji poporodowej, a czego potem żałują.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
apropo tego co wczoraj i dzisiaj pisałam w klubie to własnie stwierdziłam, ze chyba zaczełam sie nakręcac przez ten wątek dlatego też nie chciałam być na liście .. żeby do tego podejsć na luzie chyba na razie nie będę to często zagladać

dziewczyny
ja chyba też będę musiała rzadziej zaglądać... przyzwyczaiłam się już do dziewczyn, ale chyba zaczyna mi się robić za duże ciśnienie...

Cytat:
Kamil jest takie piękne, nie wyobrażam sobie mieć syna o innym imieniu ja będę mieć dwóch synów to oba będą Kamilki żartuję
mam brata Kamila
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:33   #3551
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Gold oj tam, oj tam. Jest tu wiele osób, które czekają jeszcze aby rozpocząć starania i też się nie mogą doczekać. Wkręcaj się, dlaczego nie??

Np. ja

Cytat:
Amani gratulacje tostert dla Ciebie, oczywiście prześlemy pocztą, danych do wysyłki nie musisz podawać
Byle nie pocztą

Bika i Żabciu, super, że wizyty udane

A ja mam jutro gina, powinien mi dać coś na wywołanie Chodzę na NFZ. U niego akurat jest spoko, koleżanka chodziła pierwszą ciążę do niego prywatnie bo liczyła, że przy porodzie będzie miała lepiej i stwierdziła, że traktuje tak samo pacjentki prywatne i te na NFZ. Drugą ciążę chodziła do niego na NFZ i potwierdziła

Znów padnięta jestem, praca, potem korki i ten nieszczęsny stepper, ale mam satysfakcję, że ćwiczyłam

A jutro mam urlop i nic nie mówię mężowi, wróci z nocki to będzie miał niespodziankę Pewnie pomyśli, że zaspałam do pracy
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:35   #3552
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A ja jeszcze czegoś nie kapuje... Pomógł jej Rutkowski, a nie państwo, więc nie rozumiem skąd komentarze, że tak to tylko w Polsce...

ja chyba też będę musiała rzadziej zaglądać... przyzwyczaiłam się już do dziewczyn, ale chyba zaczyna mi się robić za duże ciśnienie...

mam brata Kamila
Zgadzam się z Tobą, też nie rozumiem skąd ta cała afera z mieszkaniem. Przecież to Rutkowski im to daje a nie idzie to z naszych podatków. Poza tym tak do końca nie wiemy po co to robi.. na pewno nie robi tego bezinteresownie.

Ja też trochę często tu bywam.. Może nawet nie chodzi o udzielanie się w wątku ale i tak. Rano jem śniadanie z wizażem, w pracy kukam co się dzieje, na wieczór jem kolację z wizażem

Też mam brata Kamila
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:40   #3553
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Hallo ide czytac

Bikus & Zaaabcia
super ze wizyty udane ;*

Onyks jak milo dzien tylko dla was

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-03-01 o 20:47
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:48   #3554
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą, też nie rozumiem skąd ta cała afera z mieszkaniem. Przecież to Rutkowski im to daje a nie idzie to z naszych podatków. Poza tym tak do końca nie wiemy po co to robi.. na pewno nie robi tego bezinteresownie.

Ja też trochę często tu bywam.. Może nawet nie chodzi o udzielanie się w wątku ale i tak. Rano jem śniadanie z wizażem, w pracy kukam co się dzieje, na wieczór jem kolację z wizażem

Też mam brata Kamila
Cieszę się, bo już myslałam, że jestem z tym sama

O proszę a jak masz na imię?
Stary 2012-03-01, 20:49   #3555
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie taką zupkę przed chwilą zeżarłam oczywiście w wykonaniu męża która pierwsza rozszyfruje co jest na niej napisane wygrywa....... UWAGA........ TOSTERT
Super

Cytat:
Amani gratulacje tostert dla Ciebie, oczywiście prześlemy pocztą, danych do wysyłki nie musisz podawać
Mam nadzieje ze to nie moj toster

Cytat:
Zabcia super. A widziałas małego czy tylko serduszko słuchałaś?? Wiesz ile waży??

Ja też w tym miesiącu 1,8 kg przytyłam hehe.

a od początku ciąży mam w sumie 10 kg na plusie. Ciekawe ile jeszcze przytyję.

Kiedy malujecie pokój bo już marzec i meble już macie.
Nie nie tylko serduszko slyszalam. Usg bede miala dopiero w 32tyg. Ostatnio jak bylam na wizycie co sprawdzali serduszko to maly wazyl 700g ( jak dobrze pamietam ) Ja od poczatku ciazy mam 5kg na plusie

No wlanie sciany oblepione sa probkami farb i za kazdym razem jak wchodze to likwiduje jeden Wiec mam nadzieje ze pomalu wybierzemy no i zamowilismy kolderke wiec zobaczymy jaka tam zielen jest czy bardziej pod kolor trawy czy oliwkowa

Mam cicha nadzieje ze w nastepny weekend maz juz wymaluje

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość

Wychodzę sobie dzisiaj z pracy...patrzę a przed urzędem Pani z wózkiem sobie stała...ponieważ trochę padało, to wózek miał naciągniętą pelerynkę przeciwdeszczową, ale taką seledynową w niebieskie chyba kwiatuszki, hihi...a w tej pelerynie był taki otwór..a w tym otworze buzia dzieciaczka!!
Dziewczyny...słowo wam daję, że chociaż bym miała najgorszy dzień, to po takim widoku uśmiech pojawia się na twarzy, ten widok był tak rozbrajający, że szok!
Ta pelerynka i ten dzieciaczek....rewelka normalnie
Musialo to slodko wygladac

Cytat:

Żabcia, to się cieszymy że wszystko ok, i życzę udanych zakupów
Dziekuje

Cytat:
Blonde, naprawdę nie wiem jak to smakuje
z domowych sposobów, to tylko sok z cebuli, czosnek ale w potrawach, i sok z czerwonych buraków. O tym mleku z miodem to się tu od Was dowiedziałam
Mleka z czosnkiem bym chyba nawet nie skosztowała, bo jestem przyzwyczajona, że mleko ma słodki smak i jakoś mi to nie pasuje. A z miodem ciekawe ale... nowe !
Ja uwielbiam mleko z czosnkiem

Cytat:
miłych zakupów, fajnie tak słyszeć serduszko które nosisz pod swoim sercem
.
dokladnie tak

Cytat:
Dziewczynki z dzidziusiem wszystko ok Bejbiszonek pomachał do nas rączkami i mąż z zachwytu kupił mu/jej naklejki na ścianę z aniołkami

Ale ogólnie jestem bardzo niezadowolona z wizyty naczytałam się na necie, że to będzie moja najdłuzsza wizyta u lekarza, że będzie mnie o wsyzstko wypytywał, o choroby, badania, zabiegi chirurgiczne, pobyty w szpitalu, choroby w rodzinie, szeepienia no i w ogóle o wszystko, więc się do wizyty porządnie przygotowałam, znalazłam wszystkie wyniki badań, wypis ze szpitala itp, a lekarz nie dość, że się spóźnił pól godziny to zrobił usg, powiedział, że wsio ok, i że teraz pani położna mi wypisze kartę ciąży - tyle. On nawet nie wie, że miałam laparo, miałam zamiar mu dziś o wszystkim powiedzieć, ale nawet nie było okazji eh, ale jestem zła.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Żabciu super, że chociaż Ty z wizyty zadowolona jesteś i że z Dominiczkiem wszystko w porządku.

Ja z dzisiejszej wyzity zdjęcia nie mam - bo się nie dało zrobić, serduszka nie słyszałam, bo też się nie dało. Mąż komórką tylko zrobił zdjęcie ekranowi, ale kiepsko wyszło
Super ze wszystko wporzadku !! Szkoda tylko ze lekarz tak Cie olal i nie poswiecil swojego calego czasu

Cytat:
A no i żeby było śmieszniej, to na nfz ten lekarz będzie przyjmował tylko w czwartki od 13 - 14 czyli w czasie kiedy mam zajęcia, no ale trudno będę je przekładać, bo następna wizyta już 22 marca o 13
O to wizyty masz co 3 tyg nie co 4?

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

Bika i Żabciu, super, że wizyty udane

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:51   #3556
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

Bikus & Zaaabcia super ze wizyty udane ;*

Cytat:
Mogę Wam za to zdjęcie naklejek pokazać....
fajowe

Cytat:
Amani, córcia dla mnie Oliwia dla TŻ Monika/Natalia. i żadnego porozumienia między nami normalnie nie ma kompromisu, chyba będzie miała trzy imiona.
Olivia, takie imie mielismy wybrane dla dziewczynki

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-01, 20:55   #3557
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze tak było i będzie... jeden ma lepiej drugi gorzej. Nawet dzisiaj z rodzicami rozmawialiśmy, że fakt- są rodziny, że bardzo potrzebują pomocy, a jej nie dostają... Bardzo różnie to bywa, w bardzo różnych okolicznościach. Tak samo z pracą... pracę lepszą może mieć ktoś po LO czy zawodówce, a ten po studiach może nie pracować, albo siedzieć na kasie w supermarkecie... tak jest i będzie- wszędzie, nie to że w Polsce.

mi nie chodzi o to,ze maja miec lepiej czy gorzej...ale sami sobie zgotowali ten los
I nikt mi nie powie,ze to co zrobila matka jest normalne

Dla mnie ona jest winna...koniec i kropka

A przyklad z praca wg mnie to juz inna kwestia
Na to juz sie sklada wiele czynników.

Cytat:

Też mam brata Kamila
Rutkowski czy nie Rutkowski dla mnie to nienormalne.
Pogrzebujmy dzieci bo to dopiero jest normalne

U mnie wizaz prawie caly dzien wlaczonyJestem z doskoku

Bika przykro mi,z e wizyta Cie nie usatysfakcjonowałaA le najwazniejsze,ze wszystko w porzadku i nie masz co sie zamartwiac
Stary 2012-03-01, 21:02   #3558
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Cieszę się, bo już myslałam, że jestem z tym sama

O proszę a jak masz na imię?
Ola

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
mi nie chodzi o to,ze maja miec lepiej czy gorzej...ale sami sobie zgotowali ten los

Rutkowski czy nie Rutkowski dla mnie to nienormalne.
Pogrzebujmy dzieci bo to dopiero jest normalne
Ależ dla mnnie ona też jest winna i powinna odpowiedzieć za to co zrobiła. Tak samo jak prowadząc samochód możesz spowodować wypadek w wyniku, którego ktoś zginie. Wtedy nawet będąc trzeźwy możesz pójść siedzieć. Takie jest prawo. A przynajmniej takie powinno być dla mnie prawo.

Natomiast mi chodzi tylko o to że nie wiadomo dokładnie dlaczego Rutkowski im daje mieszkanie, na jak długo i o co tu chodzi więc ciężko tak jednoznacznie i ostro krytykować.
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 21:09   #3559
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

A przyklad z praca wg mnie to juz inna kwestia
Na to juz sie sklada wiele czynników.
Ja nie mówię, że jest normalne... to jest nienormalne, chore i nadaje się do leczenia.

A ja uważam, że kwestia pracy, a tego że oni dostali mieszkanie (albo ofiary akurat katastrofy smoleńskiej dożywotnie mega wysokie renty... - tylko różnica jest taka, że w przypadku katastrofy wypłacało państwo a tu osoba prywatna..... choć wątpię, że bezinteresownie... a jeżeli tak to cudowny człowiek z Rutkowskiego ) to jest podoba sprawa.

Cytat:
Ola
A już myslałam, że imię masz też takie jak ja

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Ooo właśnie Bikuś SUPER, że z dzidzi ok szkoda tylko, że niezadowolona jesteś z wizyty...

Apropo spraw związanych z ginekologiem, to w poniedziałek zaczynam monitoring cyklu i drżę... ale pewnie nie mam owulacji.

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-03-01 o 21:10
Stary 2012-03-01, 21:26   #3560
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Amani, córcia dla mnie Oliwia dla TŻ Monika/Natalia. i żadnego porozumienia między nami normalnie nie ma kompromisu, chyba będzie miała trzy imiona.
To będzie miała wiele imion, tak jak w tych brazylijskich serialach

Cytat:
wydaje mi sie że można majonez, ale lepiej zwykły, podobno wszystkie produkty light tak naprawdę są niezdrowe, naszpikowane bardziej chemią i wcale nie odchudzają

A ja dzisiaj jestem bardzo zła na siebie, na swoją głupotę założyłam sobie rano soczewki, aż że są trochę słabsze od moich okularów to niedowidzę i głupia jechałam w nich autem i jak wracałam z pracy było już ciemno i w ostatniej chwili zauważyłam pieszego, ze po pasach przechodził. odbiłam na drugi pas i jakoś go ominęłam. Aż mi serce do gardzła skończyło, mogłam go przecież potrącić a już nie zdążyłam zachamować. Mogłam zniszczyć życie jego, jego rodziny no i swoje już nigdy więcej, muszę sobie kupić takie soczewki jakie mam aktualnie wadę wzroku.
Co do diety - ja kupiłam light i czuję trochę różnicy, nie jest taki zbity i treściwy jak normalny... I tak zamierzam jeść go tylko 1 łyżeczkę dziennie. Dziś z dietą było ok. Zjadłam zawijaski z sałaty i chudej szynki+maly ostry ogórek kiszony, a teraz delikatną jajecznicę i drobiową parówkę. Ale właśnie nie wiem co z parówkami, kiedyś jadłam drobiowe od czasu do czasu...

A co do soczewek, to może za kółkiem wkładaj zawsze okulary? ja tak robię np., bo ogólnie nie widzę źle, ale za kółkiem i przed komputerem widzę różnicę jeśli nie mam okularów... bezpieczeństwo przede wszystkim, uważaj na siebie

Cytat:

super, że z dzidziszonkiem wszystko ok to najważniejsze może lekarz przez to, że się spóźnił chciał nadrobić czas, niestety Twoim kosztem

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze to nie moj toster

Nie nie tylko serduszko slyszalam. Usg bede miala dopiero w 32tyg. Ostatnio jak bylam na wizycie co sprawdzali serduszko to maly wazyl 700g ( jak dobrze pamietam ) Ja od poczatku ciazy mam 5kg na plusie
Pamiętaj, że ja dostałam tostert a nie toster! A to całkiem co innego

serduszko jak dzwon! super

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 21:28   #3561
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mówię, że jest normalne... to jest nienormalne, chore i nadaje się do leczenia.

A ja uważam, że kwestia pracy, a tego że oni dostali mieszkanie (albo ofiary akurat katastrofy smoleńskiej dożywotnie mega wysokie renty... - tylko różnica jest taka, że w przypadku katastrofy wypłacało państwo a tu osoba prywatna..... choć wątpię, że bezinteresownie... a jeżeli tak to cudowny człowiek z Rutkowskiego ) to jest podoba sprawa.

Apropo spraw związanych z ginekologiem, to w poniedziałek zaczynam monitoring cyklu i drżę... ale pewnie nie mam owulacji.

Tylko w katastrofie smolenskiej zginely wazne osobistosci calego kraju a tu mowa o zwyklym Kowalskim

Ja i tak nie wierze ze miedzy nimi nie ma zadnej umowy, no ale tego sie nie dowiemy

Mnie tylko wkurza to,ze tak szybko ja uniewinniono i teraz jak gdyby nigdy nic zaczyna takie piekne lajtowe zycieBAJKA

Powodzenia
Stary 2012-03-01, 21:28   #3562
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ------

Trzymam kciuki za dobra wizyte.

Ja tylko powiem tyle na temat rodzicow tej malej Madzi. Ok rozumiem nieszczesliwy wypadek kazdemu moze sie zdarzyc ale kurcze wtedy dzwoni sie na pogotowie , policje probuje sie reanimowac dziecko i ma sie na dzieje ze bedzie ok. A nie .. wymysla sie scenariusz zostawia taka mala kruszynke w opuszczonym budynku na -20 stopniowym mrozie pod gruzami i sterta liscie ( dla mnie juz to nie miesci sie w glowie ) Jak mogla przez tak dlugi czas plakac i udawac ze nie wie co sie dzieje z malutka jak dobrze wiedziala gdzie ja zostawila. Jak dla mnie ona nie ma serca i tyle. I gdyby Rutkowski jej nie przycisnal pewnie do teraz by sie nie przyznala co sie stalo ... A ludzie dalej biegali by z ulatkami i szukali malej. Nie jestem do konca przekonana czy maz nie byl w to zamieszany. Rozmawialam z moim mezem i on powiedzial ze by mnie znienawidzil gdybym mu takie cos zrobila nie mowie tutaj o nieszczesliwym wypadku ( jesli to naprawde mialo miejsce ) ale o tym ze patrzyla mu w oczy i klamala ze ktos porwal maja.

Jak dowiedzialam sie o tym mieszkaniu to az rece mi opadly .. Dostaja mieszkanie za free, prace i tyle musza sie martwic o jedzenie A co oni rak i nog nie maja zeby zapracowac sobie na wlasnie mieszkanie? Ile jest taki rodzin ktore maja chore dzieci na wozkach i mieszkaja w 5 osob w jednym pokoju z olbrzymim grzybem na scianie i wtedy nikt o nich nie mysli.

Dobrze ze Rutkowski im jeszcze wakacji na Chorwacji nie zalatwil

I jeszcze ich wywiad w gazecie gdzie mowia ze " narazie zadnego dziecka nie planuja" no zesz ku*** tacy ludzie nie powinni miec wiecej dzieci !!!!!!!!!!!!!!

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-01, 21:29   #3563
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

serduszko jak dzwon! super

dziekuje kochana

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-01, 21:29   #3564
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
to Ci zazdroszcze
Stary 2012-03-01, 21:30   #3565
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

ha, ha, otóż to

Moja siostra się pochwaliła ginowi od laparo, że zaszłam - a ten jej powiedział, że wiedział, że do dwóch cykli nam się uda no i termin porodu mam na 14X czyli na dzień urodzin żony ginka od laparo
Eh, skzoda, że nie mam do niego bliżej - na pewno do niego bym chodziła.....
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-03-01, 21:33   #3566
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dowiedzialam sie o tym mieszkaniu to az rece mi opadly .. Dostaja mieszkanie za free, prace i tyle musza sie martwic o jedzenie A co oni rak i nog nie maja zeby zapracowac sobie na wlasnie mieszkanie? Ile jest taki rodzin ktore maja chore dzieci na wozkach i mieszkaja w 5 osob w jednym pokoju z olbrzymim grzybem na scianie i wtedy nikt o nich nie mysli.
wlasnie o to mi chodzi

Apropo, czy tak sie zachowuja rodzice po stracie dziecka?Stac by było kogokolwiek na zwiedzanie jakis zamków?Oni nie maja sumienia...
http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...leria-material

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-03-01 o 21:43
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 21:41   #3567
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

Onyks jak milo dzien tylko dla was

Cytat:
Trzymam kciuki za dobra wizyte.

Ja tylko powiem tyle na temat rodzicow tej malej Madzi. Ok rozumiem nieszczesliwy wypadek kazdemu moze sie zdarzyc ale kurcze wtedy dzwoni sie na pogotowie , policje probuje sie reanimowac dziecko i ma sie na dzieje ze bedzie ok. A nie .. wymysla sie scenariusz zostawia taka mala kruszynke w opuszczonym budynku na -20 stopniowym mrozie pod gruzami i sterta liscie ( dla mnie juz to nie miesci sie w glowie ) Jak mogla przez tak dlugi czas plakac i udawac ze nie wie co sie dzieje z malutka jak dobrze wiedziala gdzie ja zostawila. Jak dla mnie ona nie ma serca i tyle. I gdyby Rutkowski jej nie przycisnal pewnie do teraz by sie nie przyznala co sie stalo ... A ludzie dalej biegali by z ulatkami i szukali malej. Nie jestem do konca przekonana czy maz nie byl w to zamieszany. Rozmawialam z moim mezem i on powiedzial ze by mnie znienawidzil gdybym mu takie cos zrobila nie mowie tutaj o nieszczesliwym wypadku ( jesli to naprawde mialo miejsce ) ale o tym ze patrzyla mu w oczy i klamala ze ktos porwal maja.

Dobrze ze Rutkowski im jeszcze wakacji na Chorwacji nie zalatwil

I jeszcze ich wywiad w gazecie gdzie mowia ze " narazie zadnego dziecka nie planuja" no zesz ku*** tacy ludzie nie powinni miec wiecej dzieci !!!!!!!!!!!!!!
Mam identyczne zdanie. Szkoda słów
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 21:53   #3568
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie o to mi chodzi

Apropo, czy tak sie zachowuja rodzice po stracie dziecka?Stac by było kogokolwiek na zwiedzanie jakis zamków?Oni nie maja sumienia...
A "tatus" sobie jeszcze wlosy farbna boi sie ze ludzie go na ulicy rozpoznaja?

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

Mam identyczne zdanie. Szkoda słów
To jest poprostu straszne ..

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-01, 21:56   #3569
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
ja na ich miejscu trafiłabym do psychiatryka a nie zamki zwiedzała. I nikt mi nie powie, że "każdy inaczej przeżywa stratę" bo dla mnie to nie jest normalne co oni robią. Ale tego, że są prekursorami nie da im się odmówić - żaden celebryta nie wypromował się jak do tej pory ze śmierci swojego dziecka

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 22:01   #3570
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
ja na ich miejscu trafiłabym do psychiatryka a nie zamki zwiedzała. I nikt mi nie powie, że "każdy inaczej przeżywa stratę" bo dla mnie to nie jest normalne co oni robią. Ale tego, że są prekursorami nie da im się odmówić - żaden celebryta nie wypromował się jak do tej pory ze śmierci swojego dziecka
dokładnie
No to mamy nowych celebrytów...
coraz lepiej...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości