Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1945 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-01, 20:02   #58321
styna15
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez pussynka
Zaraz sprawdzę czy mi coś łaskawie napisali. A gratisy niech dają. Hmm... Może zbiorowo powysyłamy do nich maile o tej samej treści/ Zwariują!
hahah stężony atak z naszej strony,a w ogóle ktoś dostał paczek od nich? Czytałam na internecie,że oni często takie akcje robią
styna15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:06   #58322
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
O kurcze...jakoś nie dasz rady obejść tego zakazu?

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Jak są kwaśne, to są chyba zepsute Może przypadkiem na takie trafiłaś
Mówisz? Nie, no chyba dobre były, takie drożdżowe a dla mnie drożdże są takie kwaśnawe... no nie wiem pizza dobra wychodzi

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:09   #58323
natalcia250
sentimental animal

Madia, smak to akurat najmniej ważna rzecz ja chcę PRZYROSTU :<<
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:11   #58324
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
Madia, smak to akurat najmniej ważna rzecz ja chcę PRZYROSTU :<<
Ja też, więc może jutro zrobię podejście drugie A może te tabsy drożdżowe jedz jak pić nie możesz?

Stary 2012-03-01, 20:12   #58325
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Co kilka dni Wam piszę
Właśnie PR skacze około zera a wilgotność jest wysoka że hej!. Wg wpisu Eloe i obserwacji moich - to nie jest wymarzony PR włosów!
We wpisie jest link do strony z prognozą z PR - nie trzeba rozumieć zagadnienia zeby odczytać wartość i się do niej odnieść.
Średnio optymalna temp PR wynosi +1 - +15 C

Dalej - w FAQ i tłumaczeniach zagranicznych jest długaśny wpis o wszystkich mozliwych przyczynach puchu
Czytać!

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Jak patrze za okno (mżawka) to darowałabym sobie 100% CG :P
EDIT
tzn nie upierałabym się szkoda nerwów
poczytałam o punkcie rosy, swoje miasto ustawiłam, zobaczymy... z mych skromnych obserwacji wynika, ze odzywka b/s z cetaryl alcohol na miejscuy drugim, zaraz po wodzie i dimethicone na trzecim fajna była w przypadku miękkości i początków puchu. Ale w avonie już jej nie ma... Muszę znaleźć coś podobnego.Chyba zamówię tego Stapiza ze słonecznikiem i jedwabiem, jest przewidywalny w kontakcie z moimi włosami, a po garnierze za każdym razem mam coś innego
100% CG i tak nie wyjdzie, nie z moją mamą w domu, na moje wymysły reaguje baardzo sceptycznie, i twierdzi, ze wystarczy włosy umyć byle czym ( kupiła sobie jakiegoś elseva z ceramidami jako szampon, jak spojrzałam na skład to mówiłam jej, że sie takich nie kupuje), wysuszyć i rozczesać... ale jak mam loki ładne, to jej się podoba
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:13   #58326
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
O kurcze...jakoś nie dasz rady obejść tego zakazu?

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

mogłabym, ale musiałabym sama kupować drożdże, niby są tanie, ale dużo ich schodzi w miesiącu nie wyrabiam już finansowo, olejki, wcierki, odżywki i jeszcze drożdże

jestem chora jutro idę do lekarza, mama stwierdziła, że zapyta go czy mogę pić drożdże; jaki stosunek do tego mają lekarze, wiecie może?
boję się, że uzna mnie za wariatkę

edit: a jak ze skutecznością tabletek? taka sama jak picie, czy mniejsza?
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:14   #58327
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Wyskokie czoło to mam ja, a zaczęłam grzywkę zapuszczac.
Masz świetne proporcje twarzy, bardzo delikatne śliczne rysy, żadnego placka czołowego nie ma! bardzo ladnie z podpiętą grzywką. Myślę, ze u znajomych to kwestia przyzwyczajenia.
Dziękuje! Pierwszy raz słyszę coś tak miłego o mojej twarzy

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny podczytuję Was, zbieram informacje no i w końcu się za te włochy moje zabrałam. Na codzienniku wrzuciłam fotkę po odgnieceniu żelu lnianego.

W sumie jak na te dwa tygodnie (dopiero wtedy kupiłam kosmetyki) to i tak efekty są fajne. Włosy mięciutkie Gorzej z regeneracją po nocy bo zaczynają się puszyć (mam zamiar testować spanie z turbanem, może w międzyczasie kupię inną poszewkę na poduchę) .

Ale już widzę, że coś nie jest dobrze, bo włoski trochę klapnięte (kręcą się tak od połowy) choć z drugiej strony jak mam wybierać klapnięte i gładkie a "potargane" ale z objętością to wolę gładkie

no nic, uczę się ciągle, testuję i podczytuję dalej. Aaa...wrzucę te moje nieszczęsne wczorajsze też tutaj. Choć wczoraj nie były takie złe, nawet mi je dwóch panów kiboli pochwaliło
Ale fajne zakrętasy! Bardzo ładny kolor

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Witam i ja. Ja dziś tylko zestaw minimum tj. wymycie odżywką Pottersa do farbowanych, Joanna bs mak i bawełna , krem z biedronki i żel Isana i dyfuzor.Ostatnio znów przycinałam końcówki, znaczy bardziej to polega na równaniu warstw w środku, żeby były równe. Przyznam, że efekty są już okey, przy okazji pozbywam się systematycznie resztek rozjaśniacza z końcówek. Widać w środku zdecydowaną poprawę. Włosy są gładkie a nie takie szorstkie i porowate na całej długości Nie mogę się doczekać aż w całości będą doprowadzone do fajnego stanu Dziś nawet mi się podobały moje włosy ale ta grzywa to jakaś masakra;/ nie mam pomysłu co z nią zrobić. W pierwszej chwili plan był taki żeby część z niej zapuścić bo jest za gęsta, potem naszło mnie, żeby całą zapuścić...ale zanim to nastąpi;/ Sama już nie wiem. Mam ją od zawsze Dałam też fotkę z przodu bo zawsze daję tak z boku Jak widać nie na darmo narzekam na brak objętości;/
Idealna objętość, kolor i skręt!
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

nękasz?

zła jestem na siebie, ze sie polakomilam na tą darmowa wysyłkę w tym ekosreko
Ja już więcej u nich nic nie zamówię, chociaż do mnie paczka doszła, ale ze sporym opóźnieniem, a co dopiero u was.
Cytat:
mam od rodziców zakaz picia drożdży i łykania CP moi rodzice nie wierzą w nowinki z internetu jeszcze to CP przeżyję, ale kurczę, tyle się dobrego o tych drożdżach naczytałam...

Pieniądze za Jantar wpłacone, pozostaje czekać na paczkę powinna dojść we wtorek albo w środę
Oj współczuję z rodzicami, u mnie nie zabraniają tylko czasami mówią żebym uważała.

U mnie dziś mój znajomy pochwalił moje włosy Właściwie kiedyś było to mój dobry przyjaciel i powiedział, że kiedyś miałam strasznie siano na głowie, a teraz mam bardzo ładne włosy.

Dziś drugi raz wypróbowałam żel Isany z żelem lnianym i dla mnie to rewelacja!
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:16   #58328
edyta07
Zadomowienie

nie czytam systematycznie, przyznaję się bez bicia-brak czasu
Ale o włoski staram się dbać, chociaż oleje się skończyły i nie mogę się wybrać na zakupy, a dwa tygodnie już prawie nie olejowałam...

Włoski na ostatnich stronach-piękne

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:16   #58329
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
mogłabym, ale musiałabym sama kupować drożdże, niby są tanie, ale dużo ich schodzi w miesiącu nie wyrabiam już finansowo, olejki, wcierki, odżywki i jeszcze drożdże

jestem chora jutro idę do lekarza, mama stwierdziła, że zapyta go czy mogę pić drożdże; jaki stosunek do tego mają lekarze, wiecie może?

Dobrze Cię rozumiem Mi też ledwo co starcza na wszystko
Nie mam pojęcia co powie lekarz Sama Go najlepiej wyprzedź, że zalane wrzątkiem i zabite uzupełniają witaminę B i inne mikroelementy

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:31   #58330
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
mam od rodziców zakaz picia drożdży i łykania CP moi rodzice nie wierzą w nowinki z internetu jeszcze to CP przeżyję, ale kurczę, tyle się dobrego o tych drożdżach naczytałam...
CP to witamina B5
Cytat:
Napisane przez styna15 Pokaż wiadomość
hahah stężony atak z naszej strony,a w ogóle ktoś dostał paczek od nich? Czytałam na internecie,że oni często takie akcje robią
Ajrisz dostała i Iga chyba
Cytat:

tabletki zawierają drożdże piwne, myśle ze są równie skuteczne jak picie drożdzy piekarskich ( piwne są bardziej wartościowe) jesli zabronią Ci pić, Kascysko polecała jakieś dobre tabletki z drożdzami
Lekarze nie stukaja sie w glowę - zależy na kogo trafisz ale warto zapytać

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:40   #58331
ewcia1807
Zakorzenienie

Ustawiłam swoją miejscowość na tej magicznej stronie i wyszło, że wilgotność 90%
A punkt rosy 4 st. C

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Ah I zauważyłam, że łatwo rozerwać mi włosa Chyba trzeba zrobić na chama im kurację proteinową

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:44   #58332
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
tabletki zawierają drożdże piwne, myśle ze są równie skuteczne jak picie drożdzy piekarskich ( piwne są bardziej wartościowe) jesli zabronią Ci pić, Kascysko polecała jakieś dobre tabletki z drożdzami
Lekarze nie stukaja sie w glowę - zależy na kogo trafisz ale warto zapytać
Z Humavitu

Chyba się stałam słynna przez mój porost, licznik odwiedzin bloga mi skoczył prawie 2 razy w dwa dni
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 21:12   #58333
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Ups, niefajnie. Spróbuj ich przekonać, bo szkoda.

Cytat:
Napisane przez styna15 Pokaż wiadomość
Ajrisz dostała, tez opóźniona ale jednak. Ja tak powaznie myślałam o tych mailach...

Cytat:

Myslę, że ten pomysł z lekarzem wcale nie jest taki zły. Ja miałam za dzieciaka zalecone przez lekarza tzw. "starej daty", który kazał pić w mleku w celach zmniejszenia skutków gronkowca (objawy skórne). Nie wiem czy był to zbieg okoliczności, ale objawy się zdecydowanie uspokoiły (nie, żeby zanikły całkowicie).
Ja łykam tabletki (niestety mam wstęt z dzieciństwa, choć placek drożdżowy uwielbiam!) ale nie widzę niestety spektakularnych efektów (tylko, że ja nie mierzę włosów, więc mną się nie kieruj).
Następnym razem wezmę humavit.
Dziewczyny, dajcie prosze znać jak długo wydziela się smrodek tej cysteinki
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 21:39   #58334
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
bardziej miaąłm na mysli zebys podpatrzyła skład i zamówiła na mazidłach składniki
Tak też można. Ale właśnie spojrzałam na ZSK, tam jest wiele rzeczy tańszych niż na mazidlach. Tyle, że nie ma protein owsianych, a to je chciałam tak bardzo wypróbować...

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Na półproduktach Eiri wrzuciła swoje wciereczki. Popatrz co się nadaje. Samej kofeiny nie próbowałam, też mam ten ekstrakt z ZSK i dodaję do Jantarka.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Można, ale musisz pamiętać, że i tak nie dajesz jej za dużo - średnio 5%, więc sama dla porostu zrobi niewiele - pobudzi głównie mikrokrażenie.
Czyli co by trzeba do niej dodać? Coś z tych mieszanek, które podałaś, tak?

Cytat:
Myślę o nim pozytywnie dość choć bardziej jako o proteinie wielkoczasteczkowej niż małocząsteczkowej.
Opis na mazidłach sugeruje, że obecne są i takie i takie, ale nie masz nigdy pewności, ile jest których. Tak będzie z każda proteiną poza keratyną.
Nawet jedwab ma właśnie wielkie i małe cząsteczki i brak dokładnych danych, co do konkretnej ilości.
Z kolei w opisie obecne jest też prawdopodobne działanie, które moim zdaniem opisuje działanie protein wielkocząsteczkowych, a nie małocząsteczkowych.
Ergo: jako proteina bardziej wielkocząsteczkowa podziała antystatycznie i będzie wymagała od czasu do czasu szamponu z siarczanem. Jako proteina zawierająca nieco małych cząsteczek daje szansę na regenerację włosa od wewnątrz, ale w trudnym do przewidzenia co do swej długości czasie.
Brzmi dobrze. Na mazidłach i ZSK jest keratyna z wełny owczej, więc mogłabym spokojnie ją kupić. I porównałabym efekty owsa i keratyny. Od razu bym widziała co jak u mnie działa — bo to przecież to jest najważniejsze.

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Witam i ja. Ja dziś tylko zestaw minimum tj. wymycie odżywką Pottersa do farbowanych, Joanna bs mak i bawełna , krem z biedronki i żel Isana i dyfuzor.Ostatnio znów przycinałam końcówki, znaczy bardziej to polega na równaniu warstw w środku, żeby były równe. Przyznam, że efekty są już okey, przy okazji pozbywam się systematycznie resztek rozjaśniacza z końcówek. Widać w środku zdecydowaną poprawę. Włosy są gładkie a nie takie szorstkie i porowate na całej długości Nie mogę się doczekać aż w całości będą doprowadzone do fajnego stanu Dziś nawet mi się podobały moje włosy ale ta grzywa to jakaś masakra;/ nie mam pomysłu co z nią zrobić. W pierwszej chwili plan był taki żeby część z niej zapuścić bo jest za gęsta, potem naszło mnie, żeby całą zapuścić...ale zanim to nastąpi;/ Sama już nie wiem. Mam ją od zawsze Dałam też fotkę z przodu bo zawsze daję tak z boku Jak widać nie na darmo narzekam na brak objętości;/
Świetne włosy masz. I mnie tam się Twoja grzywka podoba

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ja kupowałam podobnie jak Eloe liposomy z kofeiną - uwielbiam ich działanie, to delikatne ciepełko po aplikacji Czystą kofeinę też bym chciała, tylko zastanawiam się, jak by jej ułatwić wnikanie. Może za pomocą glikolu propylenowego albo kwasu hialuronowego.
A kwas hialuronowy mógłby być syntetyczny? Tj. nie pochodzenia zwierzęcego? To ma w ogóle znaczenie? Bo ten na różnych stronach z półproduktami to raczej niezwierzęcy jest, jak patrzyłam na opisy
Stary 2012-03-01, 21:43   #58335
agatka89
Raczkowanie

natalcia podobno picie drozdzy jest wogole bardzo zdrowe, wiec lekarz nie powinien nic negatywnego mowic, ale wiadomo kazdy mowi co innego, ostatnio sama sie o tym przekonalam :/

u mnie wilgotnosc 93% , a punkt rosy 8°C...

ja chce juz wiosne!! Sloneczko, ptaszki, spacerki

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 21:49   #58336
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Ajrisz dostała, tez opóźniona ale jednak. Ja tak powaznie myślałam o tych mailach...
ja dostałam od nich paczke tydzień po zamówieniu więc u mnie wszystko w porządku natomiast zamawiałam tylko Jantara a słyszałam że oni zawsze mają problem z Bingo więc się nie skusiłam

u mnie wilgotność 100% oby do wiosny

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 21:52   #58337
Chatul
ma zielone pojęcie

U mnie też wilgotność 100%, a punkt rosy 6°C.
Stary 2012-03-01, 22:03   #58338
diamond queen
Przyczajenie

Dzisiaj 1 marca, więc mój dzień zdjęciowy. Za mną 8 tygodni pielęgnacji (w tym jakieś 4 tygodnie cg, w międzyczasie mocno wysuszająca henna ). Dla porównania wrzucam też od razu wcześniejsze zdjęcia. Myślę, że jest nie najgorzej, ale może być duuuużo lepiej W końcu się okazało, że moje włosy mają potencjał

Ostatnie 4 dni przeleżałam w sumie w łóżku, mocno osłabiona chorobą i włosy nawet to nieźle wytrzymały - normalnie w takich sytuacjach mi leciały garściami, a teraz to takie normalne codziennie ilości

Niestety prawie codziennie jestem zmuszona do podsuszania suszarką - po nocnym olejowaniu i porannym myciu nie zdążą mi wyschnąć przed pracą (ok.2,5 h schnięcia), dlatego już nie mogę doczekać się wiosny i ciepła na dworze...

zdjęcia:
1 - 01.01.
2 - 01.02.
3,4 - dzisiaj (01.03)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg styczeń.jpg (67,6 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg luty.jpg (95,8 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4435a.jpg (34,8 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4444a.jpg (46,9 KB, 93 załadowań)

pielęgnacja od 1.01.2012
cel: systematyczność --> zdrowe, lśniące loki
--- energia, siła, działanie, pozytywne myślenie ---
diamond queen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 22:10   #58339
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ah I zauważyłam, że łatwo rozerwać mi włosa Chyba trzeba zrobić na chama im kurację proteinową
zaiste

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 22:26   #58340
myszka2020
Zakorzenienie

Czekam, aż Malutki zrobi się głodny, to wpadłam jeszcze na chwilkę

Włosy już naolejowane orzechem laskowym, jak mi tego brakowało, nałożyłam go aż chyba za dużo

Czas pozużywać maski i odżywki, bo pod koniec ciąży używałam tylko joanny bs i nazbierało ich się tak jakoś.

Kusi mnie olej z nasion herbaty z zsk A że będę zamawiać olejek mandarynkowy na rozstępy, to przypadkiem do koszyka wpadnie chyba i on
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 22:28   #58341
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Tak też można. Ale właśnie spojrzałam na ZSK, tam jest wiele rzeczy tańszych niż na mazidlach. Tyle, że nie ma protein owsianych, a to je chciałam tak bardzo wypróbować...

Dziękuję

Czyli co by trzeba do niej dodać? Coś z tych mieszanek, które podałaś, tak?

Brzmi dobrze. Na mazidłach i ZSK jest keratyna z wełny owczej, więc mogłabym spokojnie ją kupić. I porównałabym efekty owsa i keratyny. Od razu bym widziała co jak u mnie działa — bo to przecież to jest najważniejsze.

Świetne włosy masz. I mnie tam się Twoja grzywka podoba

A kwas hialuronowy mógłby być syntetyczny? Tj. nie pochodzenia zwierzęcego? To ma w ogóle znaczenie? Bo ten na różnych stronach z półproduktami to raczej niezwierzęcy jest, jak patrzyłam na opisy
A bo ja wiem... mój HA jest roślinny (ZSK) i mam nadzieję, że działa tak samo.
Stary 2012-03-01, 22:30   #58342
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diamond queen Pokaż wiadomość
Dzisiaj 1 marca, więc mój dzień zdjęciowy. Za mną 8 tygodni pielęgnacji (w tym jakieś 4 tygodnie cg, w międzyczasie mocno wysuszająca henna ). Dla porównania wrzucam też od razu wcześniejsze zdjęcia. Myślę, że jest nie najgorzej, ale może być duuuużo lepiej W końcu się okazało, że moje włosy mają potencjał
Na prawdę duuuża poprawa
Stary 2012-03-01, 22:34   #58343
Madia
Zakorzenienie

Diamond queen ale efekty, piękne.

Stary 2012-03-01, 22:39   #58344
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
zdecydowanie widac poprawe

a ja wlasnie rozczesalam swoje wlosy bo byly strasznie poplatane i wygladam jak Zbigniew Wodecki

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 22:41   #58345
diamond queen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Na prawdę duuuża poprawa
Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Diamond queen ale efekty, piękne.
Martek, Mahdia, Agatka

Dziękujęęę

pielęgnacja od 1.01.2012
cel: systematyczność --> zdrowe, lśniące loki
--- energia, siła, działanie, pozytywne myślenie ---

Edytowane przez diamond queen
Czas edycji: 2012-03-01 o 22:44
diamond queen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 22:44   #58346
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
na allegro w normalnym sklepie jeden tukan przynajmniej 3 zl!
W hurtowni fryzjerskiej płaciłam ok 1zł za sztukę (takie małe płaskie, srebrne tukany, o długości ok 5cm jeśli o tych mowa)

Cytat:
Napisane przez vanilia1985 Pokaż wiadomość
Witajcie rzadko piszę, ale na bieżąco czytam.
Chciałabym z Wami się podzielić moimi spostrzeżeniami
(...)
Niebawem wrzucę zdjęcia, ostatnio jakoś mało czasu na nie. Jak mi czupryna wyjdzie, to aż żałuję, że nie mam możliwości cyknięcia fotki i pochwalenia się Wam. Mam za to gdzieś zdjęcia z początku pielęgnacji, z momentu, w którym zaczynałam i ja sama już widzę ogromną różnicę i rodzina również, a co niektórzy pytają mnie,czy sobie robiłam trwało, jak się dziwią kiedy mówię im, że to moja natura
Fajnie, że się odezwałaś no i najważniejsze, że pielęgnacja przynosi zamierzone efekty
Prawda, że to budujące kiedy ludzie, którzy znają nas długo pytają czy robiłyśmy trwałą?

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Nigdzie nie widziałam niestety...ale ktoś tu pisał, że są w Tesco gdzieś, tylko którym...
Kupowałam Bingo w Tesco na Szymanowskiego (3 lata temu )

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Eej kiedyś moje włosy tak wyglądałyyy a teraz szykuj się na mega skok skrętu, jak tak napisałam Miśce to mnie w dwa tygodnie przegoniła, że ho ho
Ej ej, bo mi się wydaje, że mamy bardzo podobne włosy Moją siostrą bliźniaczką włosową jest Volyova, a Twoją?

W samą porę napisałaś o tym skręcie Dzisiaj po myciu mam burzę loków, do tego zrobiłam drugi raz w życiu żel lniany i jest super
Pierwszy się przypalił, drugi był za gęsty, ale rozcieńczyłam troszku no i sukces - glutek wzorcowy, włosy zadowolone Serio nie wiem co za wodzianka zamiast żelu wyszła mi rok temu

Cytat:
Dzisiaj 1 marca, więc mój dzień zdjęciowy.
Pięknie
Widać zdecydowany postęp z miesiąca na miesiąc.
A ile Ty masz włosów

Uwaga, chwalę się:
dziś mija mi ROK z pielęgnacją CG i jestem z tego dumna
I bardzo dziękuję, że tu jesteście zakrętaski ze swoją wiedzą i zdjęciami, no i że trafiłam na ten wątek

W załączniku zdjęcia z pierwszego mycia CG i z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg początki marzec.jpg (188,7 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg roczekCG.jpg (192,0 KB, 83 załadowań)
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 22:48   #58347
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Jaka przemiana Cudne włosy masz teraz

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
A bo ja wiem... mój HA jest roślinny (ZSK) i mam nadzieję, że działa tak samo.
Myślę, że działa tak samo... Nigdy nie słyszałam o różnicach w HA. A są zwierzęce, roślinne i syntetyczne.
Stary 2012-03-01, 22:53   #58348
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
a ja wlasnie rozczesalam swoje wlosy bo byly strasznie poplatane i wygladam jak Zbigniew Wodecki

Cytat:

Uwaga, chwalę się:
I bardzo dziękuję, że tu jesteście zakrętaski ze swoją wiedzą i zdjęciami, no i że trafiłam na ten wątek

GRATULACJE!
Zmiana jest przecudowna! Ale motywacja
Stary 2012-03-01, 22:59   #58349
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Ej ej, bo mi się wydaje, że mamy bardzo podobne włosy Moją siostrą bliźniaczką włosową jest Volyova, a Twoją?
Też mi tutaj tak kiedyś napisano
A Volyova się nie odzywa
Cytat:
W samą porę napisałaś o tym skręcie Dzisiaj po myciu mam burzę loków, do tego zrobiłam drugi raz w życiu żel lniany i jest super
Haha wiedziałam komu jeszcze?
Cytat:

Uwaga, chwalę się:
Cytat:
Piękna przemiana Och a ja właśnie zastanawiam się, czy gdybym obcięła do takiej długości to czy by się kręciły mocniej, a może jednak wyprostowały..
obcinasz sama, czy fryzjerka?
Stary 2012-03-01, 23:07   #58350
pussynka
Raczkowanie

Cytat:

Ostatnie 4 dni przeleżałam w sumie w łóżku, mocno osłabiona chorobą i włosy nawet to nieźle wytrzymały - normalnie w takich sytuacjach mi leciały garściami, a teraz to takie normalne codziennie ilości

Niestety prawie codziennie jestem zmuszona do podsuszania suszarką - po nocnym olejowaniu i porannym myciu nie zdążą mi wyschnąć przed pracą (ok.2,5 h schnięcia), dlatego już nie mogę doczekać się wiosny i ciepła na dworze...

zdjęcia:
1 - 01.01.
2 - 01.02.
3,4 - dzisiaj (01.03)
Świetne efekty

Cytat:

A nie jak Kelly Family?

Cytat:

Uwaga, chwalę się:

Fantastycznie!
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości