|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez trochę pobiegałam na bieżni że zaraz idę spać bo wykończona jestem. Ja też dzisiaj sama.właśnie dużo z was chodzi na nfz do gina i trochę zazdroszczę bo jak sobie pomyślę ile się płaci prywatnie. ale cóż zrobić, u mnie nie ma dobrych lekarzy na nfz, praktycznie tylko jeden przyjmuje i do tego beznadziejny a ci lepsi tylko prywatnie.
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Dziewczyny, idę jutro do lekarza, jest coraz to gorzej, sama się nie wyleczę a nie chcę maluszkowi zaszkodzić.
Jeszcze się z mama pokłóciłam, i to nie pierwszy raz w tym tygodniu, TŻ już się przyzwyczaił, że jak wracam od mamy to 3 na 4 razy mam zapłakane oczy. Tak jest jak mama ma inna wizję szczęścia dla mnie niż ja sama. I piję mleko z miodem, nawet słodkie, dobre. Czuję się mlecznie rozdziewiczona ![]() Dobranoc Kochane ;*
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moge sie pod tym podpisac obiema rekami i nogamibrak mi slow poprostu
|
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz własną bieżnię czy chodzisz na siłownię? mnie TŻ kiedyś kupił orbitreka, bo na siłowni lubiłam na nim ćwiczyć, ale ten nie jest magnetyczny i źle się jeździ, stoi u rodziców
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna zrobic klopsiki, jakies roladki itp
|
|
#3577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty masz bieżnię w domu? ![]() Stokrotko, zauważyłaś, że mamy ze wszystkim podobnie Cytat:
|
||
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidzę gotować... z piersi z kurczaka, to tylko kawałeczki smażę na patelni albo wrzucam do rękawa i do piekarnika
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że rano jadłam codziennie (przez pól roku ) jajecznice a na weekend omleta, w przerwie w pracy jadłam serek wiejski a o 14 obiad- albo zupę, bo jadłam normalnie, tylko dostosowaną do diety albo mięso lub rybę. Poszukam jutro na kompie czy nie mam zapisanych jakiś przepisów bo coś kiedyś miałam. Co do bieżni to chodzę na siłownię 2 razy w tygodniu ale bardziej dla towazystwa bo tak na spokojnie mogę sobie z przyjaciółką pogadać. Az wstyd bo zamiast chudnąc to grubnę Cytat:
I zauważyłam coś w tym jest
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać, dobrej nocy
|
|
|
|
#3583 | |
|
Wtajemniczenie
|
tak, tak
U nas akurat gin. ma super sprzet i od razu bylo widac, a byl to tydz.15+3 i jeszcze powiedziala,ze na 100% Cytat:
calkiem inaczej sobie to wyobrazalam, ze ze mna usiadzie i wszystko dokladnie omowimy, a ona mi tez tylko USG zrobila i potem reszta zajela sie pielegniarka nawet sie zastanawialam, czy nie zmienic lekarza, ale dalam jej 2 szanse i juz na nastepnej wizycie bylo lepiej ![]() zakupy niestety sie nie udaly ide spac, ostatnio jakos szybko padam ![]() DOBRANOC
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
CZEŚĆ laski
ja znowu z doskoku, kurna nie mam czasu normalnie, jeszcze czytać to ok, bom na bieżąco, ale odpisać to mogę w sumie jak mały śpi, bo tak to mi tu wciska wszystko i klapę zamyka![]() Bika - szkoda, że tak wszyło na tej wizycie, ale nie martw się, czasem lekarz ma gorszy dzień (niestety odbija się to na pacjentkach).... ja też chodziłam do takiego jednego (w sumie super fachowiec), ale jazdy czasem też odstawiał, a to czekałam kilka godzin aż przyjedzie, a to humor nie taki, a to usg nie chciał zrobić, a to za mało mi mówił.... ale generalnie wiedział co robi i dzieki niemu donosiłam synka Jezuuuu ja jeszcze tyyyle do wizyty mam mdłości no to ok, wiedziałąm, ze mnie ominą, choć wierzcie mi czasem wolałabym je mieć dla świętego spokoju cycki nie bolą... ehhh
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Melduję, że @ przyszła więc miesiąc staranek można rozpoczynać mrowinko proszę o przeniesienie mnie o poziom wyżej ![]() Stokrotka24 1c.s, OM 02.3 nast. @ ok. 02.04 Ale cudownie to napisać
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
Onyks, Stokrotka fajne że ćwiczycie
ja też się staram regularnie.. od 2 tygodni;p Ciekawe czy uda mi się trochę poprawić wygląd i wzmocnić kręgusłup przed ciążą. W sumie zostało 3 miesiące![]() A takie pytanie do ciężarnych.. czy cellulit się powieksza w ciazy? Bo to moja prawdziwa zmora.. Stokrotk0 - super, że już możecie sie starać!!!! Oby się Wam szybciutko udało troszeczkę Wam zazdroszczę
|
|
|
|
#3587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurczę, ta wyprawka to jakiś kosmos jest! Orientuje się któraś z Was, ile trzeba mniej więcej liczyć na te rzeczy pozostałe (mówię o ciuszkach, pieluszkach, maściach itp., bez wózka, łóżeczka, pościeli, wanienki...)? Cytat:
![]() Cytat:
Możesz porad udzielać ![]() Ja też od jakiegoś czasu podczytuję wątki mamusiowe, i jak czytałam o przejściach porodowych, to wszystkie włoski mi stawały. I nie chodzi mi o ból, bo na to każda kobieta mniej lub bardziej jest przygotowana. Ale o to, jak traktują w szpitalu, jakie problemy są w pierwszych dniach. Nigdy nie pomyślałabym np., że moje dziecko może mieć kiedyś problem z zassaniem piersi. Przecież to niby takie naturalne! Także bardzo się cieszę, że są takie fora i z przyjemnością je czytam, bo wydaje mi się (a przynajmniej mam nadzieję), że nie będę się aż tak stresować, jeśli coś się będzie działo, bo będę wiedziała, że to się zdarza, to nie przytrafia się tylko mnie... A tutaj będę czerpać wszystkie rady starankowo-ciążowo-pourodzeniowe ![]() Wczoraj byliśmy u małej Mai - ależ ona słodka Porozmawiałam sobie trochę z kumpelą i niestety potwierdza, że na porodówce kobieta jest traktowana mega przedmiotowo, a atmosfera jest tam jak w piekarni - co chwila tylko wychodzą z pieca świeże bułeczki. Poza tym trzeba naprawdę trafić na położną z prawdziwego zdarzenia, bo inaczej można depresji się nabawić... Chciałabym już takiego bąbla ![]() Maja ma 7 m-cy i oczywiście pół dużego pokoju to jej plac zabaw. Nie wiem, gdzie my upchniemy to wszystko w naszych niecałych 40 metrach ![]() baobabek, na pewno wszystko jest w porządku I cieszę się, że po wizytach wszystko u Was ok
|
|
#3588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też mam duży celulit ale już będę z nim walczyć po ciąży, bo teraz się nie opłaca, ale nie wiem czy się powiększa w ciąży, rozstępy to na pewno się robią ale też nie u każdej
|
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też chcęCytat:
Ale mam koleżankę masażystkę i ona robi masaż drenujący antycellulitowy, dziewczyny!!..mówię Wam, szok! Zrobiłam sobie zdjęcie przed i po, bo miałam serię 10 i nie mogłam uwierzyć
|
||
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Lekko, na prawdę z lekka was nadrobiłam. Przepraszam ![]() Strong mądra kobieta z Ciebie, idź do lekarza. Nie ma co ryzykować! Amani, Stokrotka jeśli chodzi o parówki to wybierajcie te dla dzieci Ja też się "dietuję", to znaczy dieta to chyba za dużo powiedziane,ale staram się jeść zgodnie z moją grupą krwi. Od tygodnia się tego trzymamy z mężem. Mąż już schudł a ja jeszcze się nie ważyłam. Amani pierś z kurczaka to chyba najprostsze do przygotowania, jak pokroisz w kostkę to możesz podać z każdym możliwym sosem, możesz też przesmażyć ułożyć na piersi pieczarki i wrzucić do piekarnika i mnóstwo masz możliwości ![]() Bika cieszę się, że Emilka/Emil ładnie rośnie! Oby tak dalej ![]() Przykre jest to, że lekarz nie miał dla Ciebie czasu. Nie wiem czy wynika to z tego, że byłaś na NFZ czy nie, ale nie fajnie. Mam nadzieje, że z następnej wizyty będziesz zadowolona! Magda a Ci kurierzy to chyba już pomału powinni do Ciebie przyjeżdżać. A jak się źle czujesz nadal to może weź to wyleż a nie biegaj do pracy, na angielski itp. Zdrowie najważniejsze! Stokrotka powodzenia! Trzymam kciuki! ![]() Żabcia super, że wizyta udana! ![]() Ilonka a Ty wczoraj też miałaś wizytę? I ktoś nam jakieś zdjęcie obiecał ![]() ![]() Zapowiada się dzisiaj fajny dzień. Wczoraj posprzątałam mieszkanie, więc weekend to czyste lenistwo! A dzisiaj idziemy na kolacje na miasto Ale się cieszę! ![]()
|
#3591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mi się nie chce iść do pracy, lenia mam
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
hej!!!!!!!!!!!!!!
Przyznaje, że czytałam po łepkach. Wybaczcie mi ten jeden raz bo...............: DOSTALIŚMY WIZY NA 10 LAT!!!!!!!!!!
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja sis też zaczęła tydzień temu, także będziemy mięli porównanie efektów![]() No nie muszę sprzątać, bo wczoraj ogarnęłam Została mi tylko podłoga do umycia, ale to szybko przelecę ![]() A co do kolacji to jeszcze nie wiem. Na pewno pójdziemy do włoskiej restauracji, bo mąż ma ochotę na pizze, a że ja teraz nie jem mięsa to coś wegetariańskiego
|
|
#3594 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i zmykam, bo czuję się nie najlepiej
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, ja dalej nie umiem uwierzyć
w ogóle się nie nastawiałam na aż 10 lat czadowo
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra ze szwagrem też byli wczoraj i też dostali na 10 lat
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super, nie wiedziałam, ze tak często teraz dają od razu na 10
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ;*
Tomalinko, mi się cellulit powiększył, ale nie wiem czy to wina ciąży czy raczej tego, że jem na co tylko mam ochotę a i ćwiczyć jakoś też się nie mogę zabrać. Amani, ładna wiadomość od rana, gratuluję dziesięciolatki ![]() Agnusku, co się dzieje? ja mam wizytę na 12, to Cię wezmę ze sobą na kontrolkę ![]() Gucia0987, zazdroszczę tak samo wysprzątanego mieszkania , ale też kolacji na mieście, najedzcie się zdrowo też bym poszła ale my teraz na wszystko oszczędzamy, nowy dom, dziecko, i jeszcze non stop jakieś nie przewidziane koszty, auto, choroby itp. Tak więc naprawdę zazdroszczę ale pozytywnie Stokrotko, trzymam gorąco kciuki ![]() Aaby, rzeczywiście kosmos, ja już listę swoją zrobiłam i jak na to patrzę , to mnie to przeraża, ale nie wiem ile ok. jak pokupuję to się podzielę, pozatym te koszty mogą być różne bo zależy czy ktoś ma po kimś ubranka, czy potrzebuję łóżeczka czy nie, i kupę innych rzeczy które są dla jednych niezbędne dla innych całkiem zbędne. ja np. z Listy wyprawkowej Madzi, kilka rzeczy wykluczyłam, bo w moim warunkach jakie mam w domu, nie wszystko mi potrzebne. Kasia, to ja tego nie wiedziałam, że Twój maluszek już lulusia pokazał Widzisz tu się nasze ciąże różnią, chyba pierwszy raz to może u mnie też będzie Kamilek ![]() jak pisałam na 12 idę do lekarza,a TŻ oddaje dziś krew więc, będą czekolady ![]() ![]() a teraz robię sporządzam bilanse firmowe, nuda. Maluszek kopię od rana bardzo, intensywnie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

ale pewnie nie mam owulacji.
ja tez trochę pobiegałam na bieżni że zaraz idę spać bo wykończona jestem. Ja też dzisiaj sama.

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.

) jajecznice a na weekend omleta, w przerwie w pracy jadłam serek wiejski a o 14 obiad- albo zupę, bo jadłam normalnie, tylko dostosowaną do diety albo mięso lub rybę. Poszukam jutro na kompie czy nie mam zapisanych jakiś przepisów bo coś kiedyś miałam. 
czyli w czasie kiedy mam zajęcia, no ale trudno będę je przekładać, bo następna wizyta już 22 marca o 13
calkiem inaczej sobie to wyobrazalam, ze ze mna usiadzie i wszystko dokladnie omowimy, a ona mi tez tylko USG zrobila i potem reszta zajela sie pielegniarka
cycki nie bolą... ehhh