Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-01, 17:55   #631
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Faktycznie składki są duże, ale zabrałabym ZUS-owi bo emerytury albo nie dożyjemy albo umrzemy na niej z głodu

Jak wszystko jest dobrze i człowiek jest w miarę zdrowy to jest ok ale np jak jak zdarza się wypadek i potrzebna jest poważna operacja i później jakieś dalsze leczenie i rehabilitacja to myślę nie wiele z nas stać byłoby aby sobie na coś takiego odłożyć z jakiejś karty.
Nie popieram naszego systemu fakt, nie jest dobry ale nie znam idealnego rozwiązania.
Chyba w Niemczech jest tak że każdy ma jakieś tam swoje środki na leczenie i jak np się skończą to rodzina może oddać ze swoich, tylko oni mają o wiele lepsze zarobki no i po co się stresować i myśleć czy jak mi się stanie krzywda to mi ktoś swoje odda...
no i tak można by było pisać bez końca...

u nas w woj. honorowi dawcy krwi nie mają kolejek u lekarzy, zapisujesz się i idziesz nie czekasz miesiąc czy pół roku
Rzeczywiście, jak od tej strony na to spojrzeć to te składki na coś idą. Ale do cholera ile razy w życiu mamy wypadek ? Co do rehabilitacji to na nfz przysługuje tylko 30 zabiegów w roku. Żaden szał.
Ja płaszczyka nie mam, ale niewiem czy kupować, w sumie liczę na szybkie ciepło, a we wrześniu to na ciepła ciąg dalszy
Stary 2012-03-01, 17:55   #632
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
u nas w woj. honorowi dawcy krwi nie mają kolejek u lekarzy, zapisujesz się i idziesz nie czekasz miesiąc czy pół roku
u nas niestety o tym nie słyszałam.. zresztą i tak nikt nie chce mojej krwi, bo 20 lat temu chorowałam na żółtaczkę (typ pokarmowy). Każdy lekarz twierdzi, że nic po niej w moim organizmie nie zostało ale i tak, jako honorowego dawcy mnie nie chcą...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:10   #633
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
TŻ niedługo zaczyna dodatkową prace jako transport Polska - Holandia, więc może wybrałabym się jednego takowego dnia z Nim i popatrzyła czy coś taniej
Ooooo to kup mi gazelle i weź truskawki albo nie, jadę z Wami i zostaję do porodu

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Na kasę chorych chodzę w sumie tylko do rodzinnego. Ale jego mądrości mnie ostatnio osłabiły, na zapalenie pęcherza kazał mi wypijać na wieczór 2-3 piwka. Ciąża nie jest przeszkodą jego zdaniem.
Tamlin no to zdrówko
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:13   #634
Katee27
Zadomowienie

sojka i jak wyszły te żeberka w coli?pewnie palce lizać
tamlin mam ochotę na Twój sernikuwielbiam sernik w każdej postaci

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:19   #635
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Lukrecja moja mamcia ostatnio kupiła kalafior i jak ugotowała to wyrzuciła do kosza bo taką sztucznością i nawozami jechał,że zjeść się nie dałono ale u Nas w końcu jest zdrowa zywność ta co rośnie pod drogami szybkiego ruchu pod folia
w ciąży to ja wszystko wywącham potem będę wiedziała czego nie należy kupować
Stary 2012-03-01, 18:40   #636
colds
Zakorzenienie

bacik dla mnie za chipsy
Stary 2012-03-01, 18:40   #637
maggie123
Zakorzenienie

z moich wózkowych faworytów zdecydowany nr 1 http://allegro.pl/tako-jumper-x-grat...172739660.html

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:56   #638
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
I was na chwile zostawići kolejna strona.
Kalpana a daj link tego wózeczka.
Ja to szukam gondoli+ fotelik albo 3w1 ale w dobrej cenie. Dlatego,że spacerówke mam nowa bo kupiłam nie dawno i stoi w szafie to po co mi druga. Fotelik dla noworodka tez mam ale niebieski a ja sie ubieram,że będzie córcia i musi mieć inny a ten sprzedam hehe.
http://allegro.pl/darex-matrix-na-pi...167519674.html Proszę bardzo
Może mamy, które mają już bobasy się wypowiedzą, czy warto kupić ten wózek????

Ja się kompletnie nie znam na tych zusowo-krusowych sprawach, więc więcej się wypowiadać nie będę, chyba że się coś ciekawego dowiem.

Ja mam problem z kurtką wiosenną, bo mam skórkę taką baaardzo dopasowaną i w dodatku dość krótką, więc marne szanse, że się w nią zmieszczę. Albo kupię coś, żebym mogła dłużej pochodzić, albo jeśli pogoda nie będzie zła, to będę chodzić w grubszych swetrach na guziki. Bardziej mnie martwi to, że już mi się spodnie ledwo zapinają i nie wiem czy to możliwe, żeby brzuch mi już w 8 tygodniu urósł Nie wiem czy kupić rozmiar większe dżinsy, czy rozejrzeć się za ciążowymi....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:47   #639
Elmiria
Raczkowanie

Hej mamuśki!!!!!!!!

Łuuuch, kilka dni mnie nie było! Tyle spraw na głowie! Dziś rano na badania, potem na zajęcia, potem na zakupy, potem po odbiór badań... i wszystko autobusami, bo mąż wyjechał naszym autem;/

Ale badania w normie, więc jestem troszkę spokojniejsza, bo już stres poniedziałkowy mnie łapie - badania genetyczne!!!!!

Już się zaczyna okres rozpoznawania płci! Zazdroszczę po dobremu mamuśkom, które już wiedzą! Tak już chcę wiedzieć!!!!!!!

Od kilku dni zaczynam dostrzegać brzuszek uwypuklony na dole! To mój maluszek już się wypycha! Rano robię sobie terapię dotykową, po kąpieli samuruję brzusio i gadam z dzidzią... JAKIE TO PRZYJEMNE!!!!!
I co teraz, chyba bez spodni ciażowych się nie obejdzie, bo uwielbiam chodzić w spodniach!
gda, masz chyba rację, to sprawa mięśni, raz je spróbowałam rozluźnić i już teraz coraz ciężej mi je napinać

Idę jeść swój makaro z łososiem i śmietanką!

A z tą wyprawką, jestem przerażona! To tyle wszystkiego!!!!??? To ja chyba wieki ją będę kompletować!!!!!:rolleyes :
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:01   #640
Konczita
Zakorzenienie

ja tylko wpadam aby powiedzieć dobranoc ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:24   #641
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
sojka i jak wyszły te żeberka w coli?pewnie palce lizać
tamlin mam ochotę na Twój sernikuwielbiam sernik w każdej postaci
Bardzo dobra wyszła aż się zdziwiłam, prosto, szybko i smacznie
Stary 2012-03-01, 20:26   #642
Enigmama
Raczkowanie

i ja tez dobranoc

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 20:46   #643
colds
Zakorzenienie

Widzę, że kobitki już spać idą. Więc dobranoc

A ja jeszcze posiedzę, poczekam na Kuchenne rewolucje i wtedy nyny
Po drodze jeszcze poczytam troszkę na jutrzejsze zajęcia
Stary 2012-03-01, 21:04   #644
Elmiria
Raczkowanie

A ja się własnie dowiedziałam, że moja babcia trafiła do szpitala Ma problemy z sercem.

Niestety dzielą nas setki kilometrów i granica, więc mogę ją wspierać tylko duchowo.
Stary 2012-03-01, 21:54   #645
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja na dzisiaj też się już żegnam
spokojnej nocy kochane
Elmiria trzymam kciuki aby z babcią było dobrzemam nadzieje,że wszystko się dobrze skończy i napędzi Wam tylko strachu.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 04:08   #646
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
z moich wózkowych faworytów zdecydowany nr 1 http://allegro.pl/tako-jumper-x-grat...172739660.html
bylam dzis w sklepie z wozkami,gosciu powiedzial ze wozki tako to nr1 wsrod ostatnich dwoch lat i bardzo rzadko ktos go reklamuje. porzadna maszyna.

Ale ostrzegal mnie przed BABY MERC ze to szmelc sprowadzany z Chin-wystarczy poczytac opinie ze kolka odpadaja na ulicy
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 06:52   #647
karolluki
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Myślałam że będę pierwsza dzisiaj a tu zielona mnie wyprzedziła
Co do okrycia wiosennego to nie kupuję nic, mam sporo różnych kurteczek więc na pewno w którąś się zmieszczę, a że będę rodzić na początku września to na jesień już nie będzie mi potrzebna ciążowa kurtka
Kalpana nad tymi spodniami to się raczej nie zastanawiaj tylko zainwestuj od razu w ciążowe, bo w normalnych o rozmiar większych też przypuszczam że długo już nie pośmigasz
Jak chodzi o ZUS i ubezpieczenie zdrowotne, to korzystam z niego tylko jak idę do lekarza rodzinnego, a reszta wszystko prywatnie. Zresztą jak słyszę np. jakie są u mnie kolejki do ginekologa na NFZ to głowa mała. W przychodni szpitalnej jest chyba limit 10 osób dziennie, na zasadzie kto pierwszy ten lepszy, więc kobiety przychodzą o 5 rano i czekają żeby się zarejestrować, paranoja jakaś.
Dziewczyny wczoraj miałam pierwszą ciążową zachciankę, zachciało mi się o 20 kebaba, taki pyszny był
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 07:17   #648
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobryczyzbym była wcześniej od Konczity?? No nie możliwe
Gdzie ranny ptaszek?
Kebab o bossseee ale bym zjadła. Ostatnio o 21 mi się chciało i nie miałam już gdzie kupićale mąż pobiegł do Mc Donald i była mega kanapka
dobrze,że my się kochane tak zdrowo odżywiamy

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Co do okrycia wiosennego to raczej kurtki nie kupię,bo co ja z nią później zrobiekupie jakieś fajne ponczorodzić będę w październiku także wtedy jeszcze zimno nie jest bardzo. I po porodzie ponczo też dobre będzie bo to takie luźne ubranko.

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Co do wózka Baby Merc to wizualnie jest bardzo podobny do Raf Pol,ale Raf Pol jest bardzo solidny i dobrze mi się go prowadziło,tylko,że jest wielki bo wielofunkcyjny i ciężki po schodachwięc takiego już nie kupię. Miałam taki tylko bez fotelika:
http://allegro.pl/raf-pol-wozek-wiel...123545759.html

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 08:10   #649
m_moni
Zadomowienie

To i ja witam w środku nocy
Tak naprawdę to nie jest mi do śmiechu, bo wstałam dziś o 7 za sprawą (już 2 razy w ciągu godziny i śniadanko poszło) coś mi się wydaje, że wraz z rozpoczynającym się 11 tyg. będzie zmiana menu tylko na jakie??? na razie chce mi się tylko mielonki takiej z puszki/turystycznej
Stary 2012-03-02, 08:12   #650
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
bylam dzis w sklepie z wozkami,gosciu powiedzial ze wozki tako to nr1 wsrod ostatnich dwoch lat i bardzo rzadko ktos go reklamuje. porzadna maszyna.

Ale ostrzegal mnie przed BABY MERC ze to szmelc sprowadzany z Chin-wystarczy poczytac opinie ze kolka odpadaja na ulicy
Potwierdzam Tako są nie do zniszczenia, ale w ciagu ostatnich 4 lat ceny tak polecialy do gory ze w tym przypadku najbardziej oplaca sie kupic uzywany, ja mialam TAkO i jak odsprzedawałam po roku był jak nowy ! naprawde.
Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
A ja się własnie dowiedziałam, że moja babcia trafiła do szpitala Ma problemy z sercem.

Niestety dzielą nas setki kilometrów i granica, więc mogę ją wspierać tylko duchowo.
Wspolczuje ... nasza bratowa mloda kobieta a tez teraz z tego powoduw szpitalu...

Ja jeszcze narafilam na taki wózio:
http://allegro.pl/listing.php/search...string=maxbaby
Wyglada ciekawie jest tani ma duzo opcji, ale wole chyba Tako - jesli używany. Jeszcze mysle o JEDo FYN i troche o Bartatinie ale nie ma skretnych kół....... Ja tez kupilam kiedys nowy wózek, ALE jako mama spodziewajaca sie 3ciego bobasa mówie Wam bardziej sie oplaca kupic firmowy nieawaryjny uzywany niż nowy byle jaki. Tylko trzeba go przed zakupem dobrze sprawdzic, ja to juz mialam tyle wózków ze wiem co najczesniej sie psuje i zaraz go przeswietle sa sa sa
Wózki to moje KUKU
pisałam prace lic która była powiązana z wózkami :brzyda l:

Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-03-02 o 08:15
Stary 2012-03-02, 08:25   #651
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam Was
co do wozkow to ja jeszcze nic nie mam upatrzonego tyle tego jest ze glowa mala:P narazie nie zaprzatam sobie tym glowy;-)
ja mialam wczoraj taki zabiegany dzien ze dzis chyba caly dzien lezeee i nic nie robie ale co najwazniejsze odebralismy wczoraj obraczki z Tz
Enigmama jak moge prosic to dopisz mnie do listy tp na 21.09

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 08:41   #652
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cześć dziewczyny!

Tak pędzicie, że nie nadążam z odpisywaniem, ale przynajmniej nie mam zaległości w czytaniu. Jestem na bieżąco.

Niegrzeczna to już jesteśmy 3 na termin 21 września, mi tak wychodzi z kalkulatora, ale sądzę że USG pokaże wcześniejszy termin.

Karolluki, nie pracuję w biurze projektowym

A ja o wózek się nie martwię, bo mam po synku, zresztą mam po nim mnóstwo rzeczy i nie będę musiała zbyt dużo kupować na początku. Większość ciuszków mam na szczęście unisex.

3 lata temu po urodzeniu synka dostałam becikowe z GOPS-u ale też mieliśmy wtedy niskie dochody (tylko tż pracował) i udało nam się załapać na dodatkowy tysiąc. Warto o to spytać, bo pewnie panie by mi nie powiedziały o takiej możliwości, gdybym sama o tym nie wiedziała i nie spytała.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 08:44   #653
katarzinka
Wtajemniczenie

cześć

wczoraj mnie nie było, bo miałam tour de przedszkola - to kpina, porażka i w ogóle hańba dla Państwa co się dzieje na rynku przedszkolnym , choć ze żłobkowaniem jeszcze gorzej (wiem, bo córka chodzi do żłobka - zapisywana była w 2 miesiącu ciąży - Dzidziuś brzuszkowy też jest zapisany do żłobka
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 08:51   #654
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość

Niegrzeczna to już jesteśmy 3 na termin 21 września, mi tak wychodzi z kalkulatora, ale sądzę że USG pokaże wcześniejszy termin.
no mi wedlug usg pokazuje 15 wrzesnia, wiec to jest taka data przyblizona zobaczymy co z tego wyjdzie

Cytat:
Napisane przez katarzinka
cześć

wczoraj mnie nie było, bo miałam tour de przedszkola - to kpina, porażka i w ogóle hańba dla Państwa co się dzieje na rynku przedszkolnym , choć ze żłobkowaniem jeszcze gorzej (wiem, bo córka chodzi do żłobka - zapisywana była w 2 miesiącu ciąży - Dzidziuś brzuszkowy też jest zapisany do żłobka
no nie zartuj ze bedac w ciazy trzeba juz dziecko do zlobka zapisac? to sa chyba jakies zarty gdzie my zyjemy matko

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 08:56   #655
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki!!!!!!!!

Łuuuch, kilka dni mnie nie było! Tyle spraw na głowie! Dziś rano na badania, potem na zajęcia, potem na zakupy, potem po odbiór badań... i wszystko autobusami, bo mąż wyjechał naszym autem;/

Ale badania w normie, więc jestem troszkę spokojniejsza, bo już stres poniedziałkowy mnie łapie - badania genetyczne!!!!!

Już się zaczyna okres rozpoznawania płci! Zazdroszczę po dobremu mamuśkom, które już wiedzą! Tak już chcę wiedzieć!!!!!!!

Od kilku dni zaczynam dostrzegać brzuszek uwypuklony na dole! To mój maluszek już się wypycha! Rano robię sobie terapię dotykową, po kąpieli samuruję brzusio i gadam z dzidzią... JAKIE TO PRZYJEMNE!!!!!
I co teraz, chyba bez spodni ciażowych się nie obejdzie, bo uwielbiam chodzić w spodniach!
gda, masz chyba rację, to sprawa mięśni, raz je spróbowałam rozluźnić i już teraz coraz ciężej mi je napinać

Idę jeść swój makaro z łososiem i śmietanką!

A z tą wyprawką, jestem przerażona! To tyle wszystkiego!!!!??? To ja chyba wieki ją będę kompletować!!!!!:rolleyes :
A ja mam od dwóch dni tak, że jak próbuję się podnieść z leżącej pozycji albo napinam mięśnie brzucha, to mnie tak kłują po prawej lub lewej stronie od pępka. Wczoraj to kłucie "zeszło" mi coraz niżej... Nieprzyjemne to... Może to dlatego, że się rozciągają???

A wyprawka też mnie przeraża

Cytat:

Przykro mi... Mój dziadek rok temu też trafił do szpitala, okazało się że ma 30% wydolności serca. A teraz już w miarę normalnie funkcjonuje, nawet do pracy jeszcze chodzi

Cytat:
Dzień dobryczyzbym była wcześniej od Konczity?? No nie możliwe
Gdzie ranny ptaszek?
Kebab o bossseee ale bym zjadła. Ostatnio o 21 mi się chciało i nie miałam już gdzie kupićale mąż pobiegł do Mc Donald i była mega kanapka
dobrze,że my się kochane tak zdrowo odżywiamy
Ja w poniedziałek zjadłam jednego cheeseburgera i potem miałam niezłe wyrzuty sumienia... A wczoraj nie zjadłam obiadu w ogóle... Cały czas mam wrażenie, że za mało jem! Ale więcej mi się nie chce...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:00   #656
zielona1911
Zakorzenienie

te Tako na all widzialam za 1300zl 3w1 plus do tego mozna wybrac 2 fajne gadzety typu spiworek i elektr.niania. ja sie na ten zdecyduje bo bede meic zwrot podatku to zaszaleje

Ostatnio znowu mialam plamienia i skrzepy poszlam do ginekologa i mnie uspokoil ze w moim wypadku wszystko co mam tam brazowe to od krwiaka a dzidziol fika ma 2,5cm
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:15   #657
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Choco jaki śliczny ten Twój maluszek. Następną wizytę będę miała w 15 tygodniu to już taki duży będzie Ciekawe czy doktorek poszuka co ma między nóżkami. Mój mężuś mówi wszystkim, że będziemy mieli chłopaka, ale chyba się myli, bo przeczuwam dziewczynkę

Lukrecja jak Cie jakoegoś dnia nie ma na forum to odrazu widać, bo zielonych napisów brak

Idę do tego dentysty, nie chce mi się... Może zdezertuje i się poddam Nie no idę...

Co do wózków laseczki to zdecydowaliśmy z mężem, że kupimy nowy, lekki, niewielki, bo miejsca w domu nie mamy. Nie jest taniutki bo cena od 1600 do 2200, ale jaki jest sens oszczędzać na wózku skoro dzieciak będzie z niego korzystał 3-4 lata? Jak kupie dobry to i dla drugiego szkaraba wystarczy

Co do kasy za dzidziunia to jesteśmy z mężem ubezpieczeni w PZU i dostaniemy ok 1400 zł jak się ninia urodzi plus becikowe. Słyszałam, że można się starać o jakąś dodatkową kase jak w danej rodzinie dochód nie przekracza ok 1900zł tylko nie wiem czy netto czy brutto. Trzeba by się dowiedzieć o co tu chodzi. Mnie nie dotyczy i się nie zagłębiam

Trzymajcie kciuki, żebym z fotela nie uciekła. Jak ja urodze jak dentysty się boję?

Narazie używam oliwki HiPP i powiem wam, że jest ok, bo szybko się wchłania, nie brudzi ubrań. Jest ok, narazie stosuje
Stary 2012-03-02, 09:16   #658
katarzinka
Wtajemniczenie

niegrzeczna - nie żartuję, gdybym czekała aż się córka urodzi to chyba nadal by nie było dla niej miejsca w żłobku, a nie każdy ma babcie co się dzieckiem zajmie lub niankę, a do pracy trzeba wracać, czasem bardzo szybko... polityka prorodzinna - phi....
a poza tym u mnie w mieście jest jeden żłobek i kilka klubów malucha, z tym że tylko do żłobka przyjmują dzieci poniżej 1 roku życia
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:58   #659
Elmiria
Raczkowanie

Hej dziewczęta

Ja się zbieram na zajęcia, ehhhh! Życzę miłego dzionka.

Anuisia, Enigmama, gda, dziękuję wam za słowa wsparcia. Już kilka razy leżała z sercem w szpitalu i zawsze wychodziła z tego, więc liczę, że i tym razem będzie dobrze. Ale widzę, że to dość częsty problem, przykro tylko, że nawet u młodych ludzi.

m_moni, mielonka, to też coś byle się nie głodzić i próbować jednak znaleźć jakieś produkty, które żołądek zaakceptuje! Powodzenia w poszukiwaniach!

katarzinka, już mi przychodziło do głowy, by zrobić rozeznanie w żłobkach okoliocznych, ale stwierdziłam, że nieeee, to za wcześnie, jednak widzę, że nie za wcześnie! Kurde, to ja juz miesiąc w plecy jestem, bo to trzeci miesiąc już

gda, a ja mam podobnie, że jak napnę brzuch, albo jak kaszlę, kiedy leżę, to kłuje mnie, tylko mnie najczęściej kłuje albo jeden jajnik, albo dwa naraz, tak jakby je ktoś złapał w dłoń i mocno ścisnął. A jeszcze miałam zakwasy na samym początku ciąży. Mąż się zna na tym, więc mi wytłumaczył, że chdzi o to, że organizm sam zżera swoje mięsnie, żeby tam ich prawie nie było i zrobiło się luźniej. Sprytne
Stary 2012-03-02, 10:08   #660
Enigmama
Raczkowanie

Bosz ale sie dziś fatalnie czuje, prawie zemdlalam w lazience przy wieszaniu prania :/ nie wiem co sie dzieje, i znowu mnie szarpie na
Musze isc na poczte odebrac ksiazke "w oczekiwaniu na dziecko" albo mi sie poprawi po spacerku albo wykituje tam.

Moje skarby!
Kruszynka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości