|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
Ja płaszczyka nie mam, ale niewiem czy kupować, w sumie liczę na szybkie ciepło, a we wrześniu to na ciepła ciąg dalszy |
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
u nas niestety o tym nie słyszałam.. zresztą i tak nikt nie chce mojej krwi, bo 20 lat temu chorowałam na żółtaczkę (typ pokarmowy). Każdy lekarz twierdzi, że nic po niej w moim organizmie nie zostało ale i tak, jako honorowego dawcy mnie nie chcą...
|
|
#633 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo nie, jadę z Wami i zostaję do porodu ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
|
#634 |
|
Zadomowienie
|
sojka i jak wyszły te żeberka w coli?pewnie palce lizać
tamlin mam ochotę na Twój sernik uwielbiam sernik w każdej postaci
|
#635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
z moich wózkowych faworytów zdecydowany nr 1 http://allegro.pl/tako-jumper-x-grat...172739660.html
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może mamy, które mają już bobasy się wypowiedzą, czy warto kupić ten wózek???? Ja się kompletnie nie znam na tych zusowo-krusowych sprawach, więc więcej się wypowiadać nie będę, chyba że się coś ciekawego dowiem. Ja mam problem z kurtką wiosenną, bo mam skórkę taką baaardzo dopasowaną i w dodatku dość krótką, więc marne szanse, że się w nią zmieszczę. Albo kupię coś, żebym mogła dłużej pochodzić, albo jeśli pogoda nie będzie zła, to będę chodzić w grubszych swetrach na guziki. Bardziej mnie martwi to, że już mi się spodnie ledwo zapinają i nie wiem czy to możliwe, żeby brzuch mi już w 8 tygodniu urósł Nie wiem czy kupić rozmiar większe dżinsy, czy rozejrzeć się za ciążowymi....
|
|
|
|
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
Łuuuch, kilka dni mnie nie było! Tyle spraw na głowie! Dziś rano na badania, potem na zajęcia, potem na zakupy, potem po odbiór badań... i wszystko autobusami, bo mąż wyjechał naszym autem;/ Ale badania w normie, więc jestem troszkę spokojniejsza, bo już stres poniedziałkowy mnie łapie - badania genetyczne!!!!! Już się zaczyna okres rozpoznawania płci! Zazdroszczę po dobremu mamuśkom, które już wiedzą! Tak już chcę wiedzieć!!!!!!!![]() Od kilku dni zaczynam dostrzegać brzuszek uwypuklony na dole! I co teraz, chyba bez spodni ciażowych się nie obejdzie, bo uwielbiam chodzić w spodniach! gda, masz chyba rację, to sprawa mięśni, raz je spróbowałam rozluźnić i już teraz coraz ciężej mi je napinać Idę jeść swój makaro z łososiem i śmietanką! ![]() A z tą wyprawką, jestem przerażona! To tyle wszystkiego!!!!??? To ja chyba wieki ją będę kompletować!!!!!:rolleyes : |
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko wpadam aby powiedzieć dobranoc ...
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż się zdziwiłam, prosto, szybko i smacznie
|
|
#642 |
|
Raczkowanie
|
i ja tez
dobranoc
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że kobitki już spać idą. Więc dobranoc
![]() A ja jeszcze posiedzę, poczekam na Kuchenne rewolucje i wtedy nyny ![]() Po drodze jeszcze poczytam troszkę na jutrzejsze zajęcia
|
|
|
|
#644 |
|
Raczkowanie
|
A ja się własnie dowiedziałam, że moja babcia trafiła do szpitala
Ma problemy z sercem.Niestety dzielą nas setki kilometrów i granica, więc mogę ją wspierać tylko duchowo. |
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na dzisiaj też się już żegnam
spokojnej nocy kochane Elmiria trzymam kciuki aby z babcią było dobrze mam nadzieje,że wszystko się dobrze skończy i napędzi Wam tylko strachu |
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ostrzegal mnie przed BABY MERC ze to szmelc sprowadzany z Chin-wystarczy poczytac opinie ze kolka odpadaja na ulicy
|
|
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Myślałam że będę pierwsza dzisiaj a tu zielona mnie wyprzedziła ![]() Co do okrycia wiosennego to nie kupuję nic, mam sporo różnych kurteczek więc na pewno w którąś się zmieszczę, a że będę rodzić na początku września to na jesień już nie będzie mi potrzebna ciążowa kurtka ![]() Kalpana nad tymi spodniami to się raczej nie zastanawiaj tylko zainwestuj od razu w ciążowe, bo w normalnych o rozmiar większych też przypuszczam że długo już nie pośmigasz ![]() Jak chodzi o ZUS i ubezpieczenie zdrowotne, to korzystam z niego tylko jak idę do lekarza rodzinnego, a reszta wszystko prywatnie. Zresztą jak słyszę np. jakie są u mnie kolejki do ginekologa na NFZ to głowa mała. W przychodni szpitalnej jest chyba limit 10 osób dziennie, na zasadzie kto pierwszy ten lepszy, więc kobiety przychodzą o 5 rano i czekają żeby się zarejestrować, paranoja jakaś. Dziewczyny wczoraj miałam pierwszą ciążową zachciankę, zachciało mi się o 20 kebaba, taki pyszny był |
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gdzie ranny ptaszek? Kebab o bossseee ale bym zjadła. Ostatnio o 21 mi się chciało i nie miałam już gdzie kupić ale mąż pobiegł do Mc Donald i była mega kanapka![]() dobrze,że my się kochane tak zdrowo odżywiamy ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Co do okrycia wiosennego to raczej kurtki nie kupię,bo co ja z nią później zrobie kupie jakieś fajne ponczo rodzić będę w październiku także wtedy jeszcze zimno nie jest bardzo. I po porodzie ponczo też dobre będzie bo to takie luźne ubranko .---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Co do wózka Baby Merc to wizualnie jest bardzo podobny do Raf Pol,ale Raf Pol jest bardzo solidny i dobrze mi się go prowadziło,tylko,że jest wielki bo wielofunkcyjny i ciężki po schodach więc takiego już nie kupię . Miałam taki tylko bez fotelika:http://allegro.pl/raf-pol-wozek-wiel...123545759.html |
|
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
To i ja witam w środku nocy
Tak naprawdę to nie jest mi do śmiechu, bo wstałam dziś o 7 za sprawą (już 2 razy w ciągu godziny i śniadanko poszło) coś mi się wydaje, że wraz z rozpoczynającym się 11 tyg. będzie zmiana menu
|
#650 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze narafilam na taki wózio: http://allegro.pl/listing.php/search...string=maxbaby Wyglada ciekawie jest tani ma duzo opcji, ale wole chyba Tako - jesli używany. Jeszcze mysle o JEDo FYN i troche o Bartatinie ale nie ma skretnych kół....... Ja tez kupilam kiedys nowy wózek, ALE jako mama spodziewajaca sie 3ciego bobasa mówie Wam bardziej sie oplaca kupic firmowy nieawaryjny uzywany niż nowy byle jaki. Tylko trzeba go przed zakupem dobrze sprawdzic, ja to juz mialam tyle wózków ze wiem co najczesniej sie psuje i zaraz go przeswietle sa sa saWózki to moje KUKU pisałam prace lic która była powiązana z wózkami ![]() :brzyda l:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-02 o 08:15 |
||
|
|
|
#651 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was
co do wozkow to ja jeszcze nic nie mam upatrzonego tyle tego jest ze glowa mala:P narazie nie zaprzatam sobie tym glowy;-) ja mialam wczoraj taki zabiegany dzien ze dzis chyba caly dzien lezeee i nic nie robie ale co najwazniejsze odebralismy wczoraj obraczki z TzEnigmama jak moge prosic to dopisz mnie do listy tp na 21.09
|
|
|
|
#652 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Tak pędzicie, że nie nadążam z odpisywaniem, ale przynajmniej nie mam zaległości w czytaniu . Jestem na bieżąco.Niegrzeczna to już jesteśmy 3 na termin 21 września , mi tak wychodzi z kalkulatora, ale sądzę że USG pokaże wcześniejszy termin.Karolluki, nie pracuję w biurze projektowym ![]() A ja o wózek się nie martwię, bo mam po synku, zresztą mam po nim mnóstwo rzeczy i nie będę musiała zbyt dużo kupować na początku. Większość ciuszków mam na szczęście unisex. 3 lata temu po urodzeniu synka dostałam becikowe z GOPS-u ale też mieliśmy wtedy niskie dochody (tylko tż pracował) i udało nam się załapać na dodatkowy tysiąc. Warto o to spytać, bo pewnie panie by mi nie powiedziały o takiej możliwości, gdybym sama o tym nie wiedziała i nie spytała. |
|
|
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
wczoraj mnie nie było, bo miałam tour de przedszkola - to kpina, porażka i w ogóle hańba dla Państwa co się dzieje na rynku przedszkolnym ![]() , choć ze żłobkowaniem jeszcze gorzej (wiem, bo córka chodzi do żłobka - zapisywana była w 2 miesiącu ciąży
|
|
#654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to sa chyba jakies zarty gdzie my zyjemy matko
|
||
|
|
|
#655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wyprawka też mnie przeraża ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
te Tako na all widzialam za 1300zl 3w1 plus do tego mozna wybrac 2 fajne gadzety typu spiworek i elektr.niania. ja sie na ten zdecyduje bo bede meic zwrot podatku to zaszaleje
![]() Ostatnio znowu mialam plamienia i skrzepy poszlam do ginekologa i mnie uspokoil ze w moim wypadku wszystko co mam tam brazowe to od krwiaka a dzidziol fika ma 2,5cm
|
|
|
|
#657 |
|
Rozeznanie
|
Choco jaki śliczny ten Twój maluszek. Następną wizytę będę miała w 15 tygodniu to już taki duży będzie
![]() Lukrecja jak Cie jakoegoś dnia nie ma na forum to odrazu widać, bo zielonych napisów brak ![]() Idę do tego dentysty, nie chce mi się... Może zdezertuje i się poddam Nie no idę...![]() Co do wózków laseczki to zdecydowaliśmy z mężem, że kupimy nowy, lekki, niewielki, bo miejsca w domu nie mamy. Nie jest taniutki bo cena od 1600 do 2200, ale jaki jest sens oszczędzać na wózku skoro dzieciak będzie z niego korzystał 3-4 lata? Jak kupie dobry to i dla drugiego szkaraba wystarczy ![]() Co do kasy za dzidziunia to jesteśmy z mężem ubezpieczeni w PZU i dostaniemy ok 1400 zł jak się ninia urodzi plus becikowe. Słyszałam, że można się starać o jakąś dodatkową kase jak w danej rodzinie dochód nie przekracza ok 1900zł tylko nie wiem czy netto czy brutto. Trzeba by się dowiedzieć o co tu chodzi. Mnie nie dotyczy i się nie zagłębiamTrzymajcie kciuki, żebym z fotela nie uciekła. Jak ja urodze jak dentysty się boję? ![]() Narazie używam oliwki HiPP i powiem wam, że jest ok, bo szybko się wchłania, nie brudzi ubrań. Jest ok, narazie stosuje
|
#658 |
|
Wtajemniczenie
|
niegrzeczna - nie żartuję, gdybym czekała aż się córka urodzi to chyba nadal by nie było dla niej miejsca w żłobku, a nie każdy ma babcie co się dzieckiem zajmie lub niankę, a do pracy trzeba wracać, czasem bardzo szybko... polityka prorodzinna - phi....
a poza tym u mnie w mieście jest jeden żłobek i kilka klubów malucha, z tym że tylko do żłobka przyjmują dzieci poniżej 1 roku życia
|
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta
![]() Ja się zbieram na zajęcia, ehhhh! Życzę miłego dzionka. Anuisia, Enigmama, gda, dziękuję wam za słowa wsparcia. Już kilka razy leżała z sercem w szpitalu i zawsze wychodziła z tego, więc liczę, że i tym razem będzie dobrze. Ale widzę, że to dość częsty problem, przykro tylko, że nawet u młodych ludzi. m_moni, mielonka, to też coś byle się nie głodzić i próbować jednak znaleźć jakieś produkty, które żołądek zaakceptuje! Powodzenia w poszukiwaniach!katarzinka, już mi przychodziło do głowy, by zrobić rozeznanie w żłobkach okoliocznych, ale stwierdziłam, że nieeee, to za wcześnie, jednak widzę, że nie za wcześnie! Kurde, to ja juz miesiąc w plecy jestem, bo to trzeci miesiąc już ![]() gda, a ja mam podobnie, że jak napnę brzuch, albo jak kaszlę, kiedy leżę, to kłuje mnie, tylko mnie najczęściej kłuje albo jeden jajnik, albo dwa naraz, tak jakby je ktoś złapał w dłoń i mocno ścisnął. A jeszcze miałam zakwasy na samym początku ciąży. Mąż się zna na tym, więc mi wytłumaczył, że chdzi o to, że organizm sam zżera swoje mięsnie, żeby tam ich prawie nie było i zrobiło się luźniej. Sprytne
|
|
|
|
#660 |
|
Raczkowanie
|
Bosz ale sie dziś fatalnie czuje, prawie zemdlalam w lazience przy wieszaniu prania :/ nie wiem co sie dzieje, i znowu mnie szarpie na
![]() Musze isc na poczte odebrac ksiazke "w oczekiwaniu na dziecko" albo mi sie poprawi po spacerku albo wykituje tam.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

bo emerytury albo nie dożyjemy albo umrzemy na niej z głodu 

uwielbiam sernik w każdej postaci

i kolejna strona
Nie wiem czy kupić rozmiar większe dżinsy, czy rozejrzeć się za ciążowymi....
Tak już chcę wiedzieć!!!!!!!

Ma problemy z sercem.
ale mąż pobiegł do Mc Donald i była mega kanapka
(już 2 razy w ciągu godziny i śniadanko poszło) coś mi się wydaje, że wraz z rozpoczynającym się 11 tyg. będzie zmiana menu 

poszlam do ginekologa i mnie uspokoil ze w moim wypadku wszystko co mam tam brazowe to od krwiaka a dzidziol fika