Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 09:14   #271
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Ruciane tez dobrze znam bo spędzałam tam praktycznie całe wakacje przez kilka lat.
Ślicznie tam jest, marzy mi się by jeszcze tam kiedyś wakacyjnie zajrzeć.
ooo to miłe

mi sie juz tam znudziło

teraz wszystko sie zmienia i upada, juz nie ma tak fajnie tam jak 10 lat temu

a na splyw kajakowy co roku lecimy

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:19   #272
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

A propos, my właśnie przedwczoraj podjęliśmy z TŻtem decyzję o tym, co chcemy na prezent, bo też pewna osoba z mojej rodziny dała nam wybór: $ lub frrrrrrr na wycieczkę . Nie wiemy, gdzie pojedziemy, bo to ma być dla nas tajemnica prawie do samego końca, ale wiemy, że gdzieś daleko i nie w EU Oboje jesteśmy podekscytowani, bo sądząc po tym, gdzie ta osoba wcześniej podróżowała, to myślę, że będzie to miejsce, do którego sami pewnie długo byśmy się nie wybrali...

Zmykam do pracy, pa!
Super sprawa Ciekawe gdzie to bedzie
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:24   #273
Nattiv
Zakorzenienie

Witam. Umówiłam się dziś z koleżanką na piwko dla poprawy humoru.

Doradzicie mi w pewnej kwestii? Zastanawiam się czy zapraszać delegację z pracy. Dla przypomnienia- z Tż pracujemy i mieszkamy obecnie w Krakowie, ale ślub będzie w Mielcu oddalonym około 135 km. Zaproszenie na wesele nie wchodzi w grę, bo nie jesteśmy aż tak bardzo zżyci. Dać zaproszenie na sam ślub, skoro i tak nikt nie przyjedzie Jak wrócimy już normalnie do pracy to i tak zrobimy poczęstunek i postawimy flaszki. Myślicie, że to mogłoby wystarczyć bez zapraszania?

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:25   #274
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
ooo to miłe

mi sie juz tam znudziło

teraz wszystko sie zmienia i upada, juz nie ma tak fajnie tam jak 10 lat temu

a na splyw kajakowy co roku lecimy

Ten ośrodek gdzie jeździłam też już upadł, podobno jakieś przekręty ze sprzedażą były (ośrodek w lesie, niedaleko leśniczówki) jezioro i cisza, a do miasta ok. 6 km.

Jeździłam tam z całą paczką przed i na zamknięcie sezonu - do pomocy przy przygotowaniu ośrodka na otwarcie. Ze sprzątaniem uwijaliśmy się w przeciągu 2-3 dni a potem już wakacje i to całkowicie za darmo
Cudne czasy i ludzie.

I jak pamiętam zawsze pogoda w czerwcu była piękna...

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:30   #275
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale miałam sen Pamiętacie, że prosiłam Was o kciuki na wczorajszą radę pedagogiczną? Śniło mi się, że zadzwoniła do mnie koleżanka z tego przedszkola i powiedziała, żebym zwijała manatki, bo oni mnie tam nie chcą

A tak poza tym witam się piątkowo Znowu minął tydzień, znowu weekend na zajęciach i znowu jestem zmęczona, ale co tam grunt, że do ślubu coraz bliżej
Mi się śniło że goniły mnie jakieś zombie i psy wyglądające jak ludzie chodzące na dwóch łapach i mówiłam do mamy w tym śnie że mam schizofrenie i trzeba mnie oddać do psychiatryka

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
witam się z wami w nowym wątku
ale się wczoraj wkur.... pamiętacie jak wam mówiłam że nie możemy z tżtem zamieszkac ze sobą przed ślubem bo tata ma takie a nie inne przekonania? ostatnio brat tżta przyszedł do nich z wieścią że chce się wyprowadzic i wynajmowac mieszkanie ze swoją dziunią... i co? NIC!!! rodzice nic nie powiedzieli i prawdopodobnie braciszek już niedługo się wyprowadzi!! szlak mnie jasny trafia! jak my to nie mogliśmy kuźwa a on może wszystko!!!
zwykle tak jest w rodzeństwach że są równi i równiejsi... u mnie to akurat mój brat. a u TŻta on sam

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej

Koocuur
- znowu coś siostra nawywijała??

widzę, że była mowa o problemach z pracą. Niestety jak jest, każdy wie. Nie ma chyba jakiejś złotej recepty na sukces. Dobry wybór kierunku, też tego nie gwarantuje. Najlepiej zacząć praktyki, staże lub jakieś drobne zlecenia już w czasie studiów. Do tego języki, certyfikat i najlepiej wymiana zagraniczna. Ja po takim właśnie dorobku dostałam zaraz po studiach najniższą krajową w jednej z krakowskich kancelarii, a to i tak był sukces, bo przynajmniej pracowałam w zawodzie, bo znajomi nawet tego nie mieli i pracowali jako kelnerzy/kasjerki. Pracowałam od 8 do 18 i do tego w weekendy, a dodam że moja firma zajmowała się najgorszym syfem, czyli super technicznymi sprawami o których nikt nie miał pojęcia (tlen medyczny, wiązki butli gazowych i inne takie cuda, które do tej pory śnią mi się po nocach). Nadto niemiła atmosfera w pracy, wieczny lęk przed szefem sprawiły, że po roku nie wytrzymałam i odeszłam stamtąd. Co było zbawienne dla mojego stanu ducha.
Ale nie ma to tamto, każde doświadczenie kształtuje, nawet za minimalną krajową, a i na przyszłość w CV będzie co wpisać. Także dziewczyny nie załamujcie się, bierzcie co jest lub rozkręcajcie własne biznesy w oczekiwaniu na lepsze.
Tylko wiesz Nena, praca za najniższą krajową ma sens w momencie kiedy rozpoczynasz taką w swoim wykształceniu bądź tym co chcesz robić w życiu. A tu chłopak studiuje wychowanie fizyczne, chce uczyć w szkole, więc co mu po doświadczeniu na złomowisku za najniższą krajową? Rypanie jak wół a o prace w szkole i tak będzie bardzo trudno i to złomowisko mu nic nie da?

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość

Doradzicie mi w pewnej kwestii? Zastanawiam się czy zapraszać delegację z pracy. Dla przypomnienia- z Tż pracujemy i mieszkamy obecnie w Krakowie, ale ślub będzie w Mielcu oddalonym około 135 km. Zaproszenie na wesele nie wchodzi w grę, bo nie jesteśmy aż tak bardzo zżyci. Dać zaproszenie na sam ślub, skoro i tak nikt nie przyjedzie Jak wrócimy już normalnie do pracy to i tak zrobimy poczęstunek i postawimy flaszki. Myślicie, że to mogłoby wystarczyć bez zapraszania?
Zdecydowanie . Jeśli nie jesteście zżyci to poczęstunek po weselu już na miejscu.

JEDZIEMY PO WÓDKĘ!
Stary 2012-03-02, 09:30   #276
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Ten ośrodek gdzie jeździłam też już upadł, podobno jakieś przekręty ze sprzedażą były (ośrodek w lesie, niedaleko leśniczówki) jezioro i cisza, a do miasta ok. 6 km.

Jeździłam tam z całą paczką przed i na zamknięcie sezonu - do pomocy przy przygotowaniu ośrodka na otwarcie. Ze sprzątaniem uwijaliśmy się w przeciągu 2-3 dni a potem już wakacje i to całkowicie za darmo
Cudne czasy i ludzie.

I jak pamiętam zawsze pogoda w czerwcu była piękna...
powoli wszystko upada

teraz trzymaja sie tylko te główne osrodki

Mia i Tosia <3

Stary 2012-03-02, 09:32   #277
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tu wszystko przeczytałam jak mnie wkopałyście ooo znalazłam lepsze rozwiązanie;P Kto u nas jest największą gadułą?:P Kicia, Madzia, Ziele? Ja będę robić raporty jak będę w pracy, a w resztę dni któraś z gaduł

Uciekam się szykować do pracy:P W zasadzie to powinnam za sekunde wychodzic a ja se siedze i wizaż nadrabiam uzależnienie
nie wykręci się, nawet nie próbuj :p
Cytat:
Dzień dobrrry!

A propos, my właśnie przedwczoraj podjęliśmy z TŻtem decyzję o tym, co chcemy na prezent, bo też pewna osoba z mojej rodziny dała nam wybór: $ lub frrrrrrr na wycieczkę . Nie wiemy, gdzie pojedziemy, bo to ma być dla nas tajemnica prawie do samego końca, ale wiemy, że gdzieś daleko i nie w EU Oboje jesteśmy podekscytowani, bo sądząc po tym, gdzie ta osoba wcześniej podróżowała, to myślę, że będzie to miejsce, do którego sami pewnie długo byśmy się nie wybrali...

Zmykam do pracy, pa!
Też bym chciałą; nie zapomnij się pochwalić gdzie i to największą czcionką, bm nie przegapiła
Cytat:

u nas tradycyjnie zapraszą się 2 lub 3 osoby z delegacji, koledzy z pracy sami między sobą decydują kto idzie, i to i na ślub i wesele, aha i bez os towarzyszących; fajnie jak w zakładzie jest facet i babka, bo przynajmniej mogą się wspólnie pobawić; w pracy TŻ same faceci :P

+++++++++++++++++

Już tak późno trzeba biec na pociąg

TŻ kazał mi wymyśleć, na jaki chce iść film, co proponujecie? Big love widziała i mi się podobał
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:37   #278
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku

Ale jesteście gaduły tyle stron w jeden dzień
Moja lista gości o której wczoraj wspominałam( odmowy) dziś znów się powiększyła Ręce mi do podłogi opadły z bez silności i nie wiem co mam dalej robić moja lista rezerwowych jest już cała obdzwoniona i nie wiem kogo jeszcze mam zapraszać Może któraś z was jest chętna przyjść na moje wesele pytam poważnie
ojej to ile osób w końcu potwierdzilos woja obecnośc na Waszym weselu?

Cytat:
Witam i ja w nowej części

Kilka dni mnie nie było, ale posypała mi się sytuacja z pracą przez ten czas... Już nie będę na pełny etat, tylko na pół Muszę szybko znaleźć jakieś miejsce gdzie będę mogła dorobić, bo tak to mnie nawet na opłacenie mieszkania nie będzie stać...
Prawdopodobnie w poniedziałek już powiedzą mi ostatecznie na jakich warunkach zostanę i po tym będę zastanawiać się co dalej
zeby było lepiej

Cytat:
witam się z wami w nowym wątku
ale się wczoraj wkur.... pamiętacie jak wam mówiłam że nie możemy z tżtem zamieszkac ze sobą przed ślubem bo tata ma takie a nie inne przekonania? ostatnio brat tżta przyszedł do nich z wieścią że chce się wyprowadzic i wynajmowac mieszkanie ze swoją dziunią... i co? NIC!!! rodzice nic nie powiedzieli i prawdopodobnie braciszek już niedługo się wyprowadzi!! szlak mnie jasny trafia! jak my to nie mogliśmy kuźwa a on może wszystko!!!
madzia2306 strona 5 i 6 tam wrzuciałam Ci zdjęcia bukietów - oglądałaś?

Cytat:
Dzień dobrrry!

Marylko, aaaaaaaaa! CUDOWNIE, BAJECZNIE, GENIALNIE! Mieliście piękny ślub, nie dziwię Ci się, że już nie masz weny a przygotowywanie polskiego wesela po takich przeżyciach. Chociaż myślę, że np. w kościele udzieli się Wam ta niezwykła atmosfera i przeżycia też będą niepowtarzalne, tylko po prostu inne Na pewno wszystko ogarniesz.

Lubciu, przykro mi, że tak wiele osób Ci odmówiło. Gdyby Wrocław nie był na drugim końcu PL, to z chęcią byśmy z TŻtem przyjechali do Was. Pamiętaj jednak, że to nie ilość osób na weselu decyduje o tym, czy będzie udane. Nawet przy kilkunastu osobach można się świetnie bawić i jestem pewna, że Wasze wesele będzie bardzo udane. Głowa do góry!

Madziuniusia, to kiedy teraz idziesz do hotelu? Ja czekam na sprawozdanie, hehehe!

Misiak, udanej przeprowadzki! Wracaj do nas szybko.

Muffinko, kciuki dla Ciebie!

Kilianna, my robimy oczepiny, ale krótko, zwięźle i na temat, bez żenujących zabaw. Na razie nic nie wymyślam, bo mój wodzirej to kopalnia świetnych pomysłów, więc po prostu na spotkaniu 2 tygodnie przed weselem ustalimy przebieg całego wesela, w tym również jak mają wyglądać oczepiny i voila! Tym się akurat nie martwię, bo wiem, że chłopaki potrafią poprowadzić zabawę na poziomie i żadnego obmacywania by nam nawet nie zaproponowali.

Agis, super podróż będziecie mieli!

Zmykam do pracy, pa!

ale super prezent to tak jak ze zmierzchu - Bella nie wiedziała gdzie jedzie

Cytat:

jak zawsze stawiam na maila informacyjnego ze sie hajtasz i zapraszasz na ślub -> żeby wiedzieli czemu stawiasz ten pozcestunek u mnei w pracy tak sie odbywa

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Mi się śniło że goniły mnie jakieś zombie i psy wyglądające jak ludzie chodzące na dwóch łapach i mówiłam do mamy w tym śnie że mam schizofrenie i trzeba mnie oddać do psychiatryka

zwykle tak jest w rodzeństwach że są równi i równiejsi... u mnie to akurat mój brat. a u TŻta on sam

Tylko wiesz Nena, praca za najniższą krajową ma sens w momencie kiedy rozpoczynasz taką w swoim wykształceniu bądź tym co chcesz robić w życiu. A tu chłopak studiuje wychowanie fizyczne, chce uczyć w szkole, więc co mu po doświadczeniu na złomowisku za najniższą krajową? Rypanie jak wół a o prace w szkole i tak będzie bardzo trudno i to złomowisko mu nic nie da?

Zdecydowanie . Jeśli nie jesteście zżyci to poczęstunek po weselu już na miejscu.

JEDZIEMY PO WÓDKĘ!
super ile kupujecie? i jaki alk?

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-03-02 o 09:41
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:37   #279
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

na sponsoring!

a my podjelismy decyzje, ze po slubie, jak skoncze podyplomowke to wyjezdzamy na 2-3 lata do Norwegi. Zarobic na mieszkanie, zeby nie topic sie w kredyt na 250 tys.

Mia i Tosia <3

Stary 2012-03-02, 09:38   #280
asienka213
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny

Cytat:

Zmykam do pracy, pa!
No to super zazdraszczam

Cytat:
wiesz co szkoda nam słów, oboje z tżtem stwierdziliśmy że on był za dobry i za potulny i teraz za to płaci, a braciszek sobie robi co chce... jedyny z tego plus że jak się brat wyprowadzi to będzie wkońcu cisza i porządek w domu
Nie martw sie, nie jestescie sami Moj tez jest za dobry i posluszny a szwagier sobie robi co mu sie podoba i jakos tesciowie nie reaguja Dodam, ze miedzy nimi jest 8 lat roznicy wiec moj tz w latach wczesnej mlodosci byl strasznie kontrolowany a brat juz nie Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie

Cytat:

Ja mysle, ze poczestunek by w zupelnosci wystarczyl, skoro wiecie napewno ze ani tak nikt nie przyjedzie ale z grzecznosci mozesz wreczyc zaproszenia. Ja tez daje gosciom-znajomym (nie z pracy) mimo ze wiem, ze nie przyjada, nie chce zeby poczuli sie urazeni, bo ludzie roznie reaguja

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:39   #281
baskaeta
Zadomowienie

dziewczyny a my dziś mamy 99 dni
Stary 2012-03-02, 09:41   #282
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość

super ile kupujecie? i jaki alk?
Ile kupujemy może lepiej nie pytaj bo mój tata wydaje jedyną córeczkę i mu się przewraca w głowie...
Miała byś finlandia ale ze względu na ilość jaką kupujemy zarządziłam uniwersalną i tańszą WYBOROWĄ.
Kupujemy 250 butelek...
Stary 2012-03-02, 09:42   #283
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

WItajcie w piątkowy ( ) poranek

Niedługo lecę do pracki, to chociaż miłego dnia Wam chciałam życzyć i jeśli kogoś już nie będzie, to weekendu także

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:43   #284
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Ile kupujemy może lepiej nie pytaj bo mój tata wydaje jedyną córeczkę i mu się przewraca w głowie...
Miała byś finlandia ale ze względu na ilość jaką kupujemy zarządziłam uniwersalną i tańszą WYBOROWĄ.
Kupujemy 250 butelek...
nooo sporo... imprezka sie szykuje i kolejny cel do przodu
ja już nie mogę się doczekać imprezy
Stary 2012-03-02, 09:44   #285
maruda80
Zakorzenienie

A co do pracy - takie dziwne czasy.

Zarówno ja, jak i część moich znajomych po studiach pracuje za najniższe wynagrodzenie i cieszy się że na umowę.

Szwagier rok szukał pracy po AGH, dorabiał sezonowo na czarno bo nikt nie chciał mu dać pracy na umowę.
Teraz dopiero coś podłapał i jest szansa że na stałe ale też praktycznie na minimalne wynagrodzenie. (A ma rodzinę na utrzymaniu - dobrze że siostra pracuje)

A np. sąsiadka załapała się do banku i zarabia miesięcznie ponad 8 tys. a ma wykształcenie średnie (zaczęła ale nie skończyła studiów)

Teraz żałuję że nie poszłam do zawodówki i od razu do pracy (ew. w trakcie dalsze szkoły)- bo z tego co widzę to po zawodówce więcej zarabiają niż ludzie po studiach.

Stary 2012-03-02, 09:46   #286
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
nooo sporo... imprezka sie szykuje i kolejny cel do przodu
ja już nie mogę się doczekać imprezy
zapomniałam dodać że gości mamy 160 osób w tym połowa to kobiety i dzieci. a impreza jednodniowa. Idąc tym tropem o 100 butelek wódki będzie za dużo. Ale to szczególik taki maleńki!

Maruda ja powiedziałam, że jak będę mieć syna to od razu pójdzie do zawodówki na stolarza. Z moich znajomych najwięcej zarabiają właśnie stolarze. I jest to bardzo dobra kasa. I to prawda, po studiach sie zarabia mniej niż po zawodówce- z reguły oczywiście, nie mówię o zawodach typu programista, informatyk itp.

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-03-02 o 09:48
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:48   #287
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
zapomniałam dodać że gości mamy 160 osób w tym połowa to kobiety i dzieci. a impreza jednodniowa. Idąc tym tropem o 100 butelek wódki będzie za dużo. Ale to szczególik taki maleńki!
heh my mamy podobnie i mamy tylko 216 butelek Pana Tadeusza na 120 gości wesele jednodniowe - mój M sie smieje ze bedzie an chrzciny
Stary 2012-03-02, 09:51   #288
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
no obiektywnie rzecz ujmując masz rację, ale z czegoś trzeba się utrzymać nie? Gdybym nie znalazła pracy w zawodzie, to pewnie robiłabym coś zupełnie innego, łącznie z pracą np. w odzieżowym (o to akurat mogłabym robić ) i nie rozkminiała tego w ten sposób, że eh jestem prawnikiem i praca w haemie do niczego mi się nie przyda. A co do kolegi, to kurde naprawdę w dużym mieście nie może znaleźć innej pracy niż na złomowisku??

Cytat:
Szwagier rok szukał pracy po AGH, dorabiał sezonowo na czarno bo nikt nie chciał mu dać pracy na umowę.
Teraz dopiero coś podłapał i jest szansa że na stałe ale też praktycznie na minimalne wynagrodzenie. (A ma rodzinę na utrzymaniu - dobrze że siostra pracuje)
o dziwne, wydawało mi się że po technicznych kierunkach łatwiej o zatrudnienie

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:52   #289
a u d r e y
Wtajemniczenie

ale my do tego mamy jeszcze open bar i 50 butelek wina
Ja się śmieje że w dniu wesela trzeba zarezerwować toksykologię w szpitalu i wykupić abonament na płukanie żołądka
Stary 2012-03-02, 09:54   #290
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

przeleciałam Was na szybko
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Hallo...hallo

Witam was kochane w nowym watku
Mam dla was niespodzianke, tylko nikomu nic....

Dostalismy kilka fotek z naszego slubu na Dominikanie

No i oczywiscie dziele sie nimi z wami, choc nikt oprocz was ich widzial nie bedzie, nawet najblizsza rodzinka, chcemy dopiero pokazac na weselu. Dlatego zamieszczam tylko na jakis czas, prosze ich nie rozpowszechniac To jest top secret
normalnie cenka mi opadła CUDOWNIE CUDOWNIE zazdraszczam
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
No powiem ci ze ja zaluje ze zdecydowalismy sie w ogole na to wesele w Polsce. Bo po pierwsze, wszystkie najpiekniejsze emocje juz za nami, wspaniala przysiega, obraczki, cudowna sceneria, mamy przepiekne fotki...i nawet juz mi sie nie chce tych przygotowan do wesela. Jakos nie mam ochoty. Nawet ostatnio mowilam mamie, ze moze by tak to wszystko odwolac, no ale oczywiscie stwierdziala zebym sie nie wyglupiala. Ale gdybym miala jeszcze raz wybierac to tylko i wylacznie taki slub gdzies w pieknym miejscu, nie koniecznie tak daleko, mysle ze rownie pieknie byloby gdzies w prowansji, czy w grecji...za kase ktora mam wydac teraz na wesele kupilabym bilety dla najblizszych, tych bez ktorych tego dnia sobie nie wyobrazam...

Tam bylo tak cudownie ze zaspokoilam wszystkie swoje marzenia zwiazane ze slubem...dzis zaledwie 100 dni zostalo, a ja w rozsypce, nawet zaproszen jeszcze nie mamy, nie wspominajac o tym ze wy juz macie rozdane....do tego od 2 miesiecy szukam butow, i nic...nie moge znalesc...zachcialo mi sie krotkiej sukienki, bo chcialam zaszalec z butami a teraz za cholere nie moge znalesc takich ktore by mi sie podobaly i jeszcze pasowaly do calej koncepcji...zaczynam myslec nad zmiana koloru przewodniego....wiec jak widzicie jedna wielka masakra...no ale nic, od poniedzialku zabieram sie za wszystko na powaznie, mam nadzieje ze jakos uda mi sie pozbierac to do kupy zreszta musi, nie ma innego wyjscia

Dziekuje wszystkim za wszystkie cudowne komentarze
mam pytanie teraz robicie samo wesele teraz, ja po obejrzeniu Twoich zdjec bardzo żałuje teraz ze nie biore ślubu na kubie tak jak planowalam wczesniej

Cytat:
Napisane przez tildi Pokaż wiadomość
Hej ! nieśmiało podczytuje Was od jakiegoś czasu Sama planuję właśnie swój ślub i wesele 27.10 i szukam u Was inspiracji.
Potrzebuję porady ponieważ już od jakiegoś czasu próbuję się zdecydować na fotografa i nie mogę wybrać spomiędzy tych dwóch:
http://blog.krzysztofkisala.com/
http://maciejchudy.blogspot.com/
Zaznaczę, że jeden jest tańszy o 1000 zł i daje w pakiecie więcej zdjęć... Pomożecie mi wybrać? Tylko plis nie piszcie, że Wam się nie podobają bo się załamię Wiem, że to już ostatni moment, żeby to załatwić
PS. Przysięgam, nie mogę za Wami nadążyć jestem na stronie 150 poprzedniej części!
ja bym wziela pierwszego

Cytat:
Mam umówiony makijaż !!! Juuuhuuu!
u kogo sie malujesz >??

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:55   #291
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
no obiektywnie rzecz ujmując masz rację, ale z czegoś trzeba się utrzymać nie? Gdybym nie znalazła pracy w zawodzie, to pewnie robiłabym coś zupełnie innego, łącznie z pracą np. w odzieżowym (o to akurat mogłabym robić ) i nie rozkminiała tego w ten sposób, że eh jestem prawnikiem i praca w haemie do niczego mi się nie przyda. A co do kolegi, to kurde naprawdę w dużym mieście nie może znaleźć innej pracy niż na złomowisku??

Gdyby szukał pracy w dużym mieście czyt, w Krakowie to od Naszej miejscowości przejeździłby pół wypłaty i zostałby z 700 zł na miesiąc
Nie no ja oczywiście nie mówię, sama na pedagogice pracowałam i w odzieżowym i w salonie kosmetycznym itp. Tylko chodzi mi o to, ze przyjdzie 25 letni facet po studiach do szkoły a Pani mu powie: ojjjj ale Pan nie ma doświadczenia.. Jak Pan zdobędzie to zapraszamy i co człowiek zrobi?
Ja jak się chciałam dostać do poradni psych-pedagogicznej to mi pani tak powiedziiała... A ja pytam: a gdzie to doświadczenie mam zdobyć? Na staż nie przyjmują? Na praktyki też nie.. i zadowoleni.
Stary 2012-03-02, 09:55   #292
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:

Zarówno ja, jak i część moich znajomych po studiach pracuje za najniższe wynagrodzenie i cieszy się że na umowę.

A np. sąsiadka załapała się do banku i zarabia miesięcznie ponad 8 tys. a ma wykształcenie średnie (zaczęła ale nie skończyła studiów)

Teraz żałuję że nie poszłam do zawodówki i od razu do pracy (ew. w trakcie dalsze szkoły)- bo z tego co widzę to po zawodówce więcej zarabiają niż ludzie po studiach.

heh jak czytam Wasze wypowiedzi o pracy to ide sie schowac albo w ogóle paść... kurczę czuję się ułomna....

jakbym Wam poopowiadala moje historie z poszukiwań pracy to hmm chyba byście nie uwierzyły co tam się działo

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-03-02 o 10:00
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:55   #293
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie
ja robie 3 kierunek i gówno mam! migdy na umowe nie pracowalam
dlatego wyjedziemy po slubie na bank. Chociaz na miezkanie zarobimy a tz swoja firme z kumplem chce zalozyc moze sie uda. Bo tu to ja predzej garba niz umowy o prace sie dorobie

Mia i Tosia <3

Stary 2012-03-02, 09:56   #294
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:

Skończył automatykę, chciał pracować w zawodzie ale jest po dziennych i nie miał doświadczenia w zawodzie. Wbrew pozorom teraz ciężko o pracę.

Stary 2012-03-02, 09:57   #295
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby szukał pracy w dużym mieście czyt, w Krakowie to od Naszej miejscowości przejeździłby pół wypłaty i zostałby z 700 zł na miesiąc
Nie no ja oczywiście nie mówię, sama na pedagogice pracowałam i w odzieżowym i w salonie kosmetycznym itp. Tylko chodzi mi o to, ze przyjdzie 25 letni facet po studiach do szkoły a Pani mu powie: ojjjj ale Pan nie ma doświadczenia.. Jak Pan zdobędzie to zapraszamy i co człowiek zrobi?
Ja jak się chciałam dostać do poradni psych-pedagogicznej to mi pani tak powiedziiała... A ja pytam: a gdzie to doświadczenie mam zdobyć? Na staż nie przyjmują? Na praktyki też nie.. i zadowoleni.

o widze ze tez po pedagogice jestes

a gdzie pracujesz?
i jaka skonczylas?

ja specjalna, opiekuncza i teraz wczesna edukacje robie podyplomowke

Mia i Tosia <3

Stary 2012-03-02, 10:01   #296
klempaa
Zakorzenienie

Długo mnie nie było, ale mieliśmy małe zawirowania ślubno-mieszkaniowe... ale już jestem
Kilka newsów
Data ślubu zmieniona na 6.07 (to wlasnie te zawirowania mieszkaniowe )

Mam już suknię (tzn nie mam, ale zamówiona i się szyje) i mamy obrączki
Wymysliłam fryzurę na ślub i dodatki
Wybraliśmy miejsce na przyjęcie

Więc tak - pierwszy załącznik: suknia (wybaczcie jakość) Gorset leży niezbyt, bo był 2 rozmiary za duży (w ogóle wszystko w salonie było w rozmiarze 38 ). Przód bedzie trochę skrócony - tak przed kolano, tył zostawiam dłuższy Bedą do tego chabrowe buty, bukiecik z kremowych róż i chabrów no i chabry we włosach -> tak jak w drugim załączniku we fryzurze Jestem ruda, więc bedzie chyba fajnie

Trzeci załącznik - obraczki Na zdjęciu wyglądają niezbyt, na żywo - są śliczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120222172.jpg (83,2 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (15,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod7150_0_o.jpg (28,0 KB, 24 załadowań)

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:03   #297
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
heh jak czytam Wasze wypowiedzi o pracy to ide sie schowac albo w ogóle paść... kurczę czuję się ułomna....

jakbym Wam poopowiadala moje historie z poszukiwań pracy to hmm chyba byście nie uwierzyły co tam się działo
A ja chętnie bym poczytała Obecnie szukam pracy więc interesuje mnie ten temat
morelka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:05   #298
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
A ja chętnie bym poczytała Obecnie szukam pracy więc interesuje mnie ten temat
oooo matko naprawdę? długie historie
serio chcesz?
Stary 2012-03-02, 10:08   #299
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, nie będę się sprzeczać, w końcu jego sprawa, skoro nie opłaca mu się pracować za 700 zł na czysto Wolałabym jeździć i mieć te 7 stów w kieszeni, pracować w zawodzie niż być na miejscu i pracować na złomie, no ale to już nie moja sprawa.

Ogólnie praca to dołujący temat. jak się spotykam ze znajomymi po studiach to zawsze mam wyrzuty sumienia, że u mnie potoczyło się to jakoś inaczej niż u innych. Tylko wkurza mnie takie podejście, bardzo popularne wśród moich znajomych, że za minimalną to im się nie opłaca z łóżka wstawać. A z czego oni się utrzymują mając na karku 27-28 lat, to już nie wiem

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

Mam już suknię (tzn nie mam, ale zamówiona i się szyje) i mamy obrączki
Wymysliłam fryzurę na ślub i dodatki
Wybraliśmy miejsce na przyjęcie
woow oryginalna suknia. Nie w moim guście, ale za odwagę no i za chabrową koncepcję.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:08   #300
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

ja zapraszam tylko i wyłącznie na ślub. U mnie jest tak, że też mieszkamy w Krakowie, ale wesele będzie 400km od Krakowa, więc i tak nie liczę by ktoś przyjechał. A jak się zdecyduje, to będę miała przygotowane pudełka z ciastem i alkoholem i dam w podziękowaniu, że chciało im się przyjeżdżać. Co do zapraszania wszystkich, to u mnie w biurze pracuje ze mną dwie osoby, więc i tak delegacja składałaby sie tylko z tych dwóch osób
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości