Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 10:09   #301
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Długo mnie nie było, ale mieliśmy małe zawirowania ślubno-mieszkaniowe... ale już jestem
Kilka newsów
Data ślubu zmieniona na 6.07 (to wlasnie te zawirowania mieszkaniowe )

Mam już suknię (tzn nie mam, ale zamówiona i się szyje) i mamy obrączki
Wymysliłam fryzurę na ślub i dodatki
Wybraliśmy miejsce na przyjęcie

Więc tak - pierwszy załącznik: suknia (wybaczcie jakość) Gorset leży niezbyt, bo był 2 rozmiary za duży (w ogóle wszystko w salonie było w rozmiarze 38 ). Przód bedzie trochę skrócony - tak przed kolano, tył zostawiam dłuższy Bedą do tego chabrowe buty, bukiecik z kremowych róż i chabrów no i chabry we włosach -> tak jak w drugim załączniku we fryzurze Jestem ruda, więc bedzie chyba fajnie

Trzeci załącznik - obraczki Na zdjęciu wyglądają niezbyt, na żywo - są śliczne
Suknia i dodatki bardzo ładne. A ciesz się że to było tylko 38 bo większość salonów ma jeszcze większe suknie wkońcu nie każda nosi 34.

Hej dziewczynki

madziuniusia Ty mnie tu nie próbuj wkręcic bo ja po wczorajszym nie jestem zbytnio w temacie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:09   #302
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
wiesz, nie będę się sprzeczać, w końcu jego sprawa, skoro nie opłaca mu się pracować za 700 zł na czysto Wolałabym jeździć i mieć te 7 stów w kieszeni, pracować w zawodzie niż być na miejscu i pracować na złomie, no ale to już nie moja sprawa.

Ogólnie praca to dołujący temat. jak się spotykam ze znajomymi po studiach to zawsze mam wyrzuty sumienia, że u mnie potoczyło się to jakoś inaczej niż u innych. Tylko wkurza mnie takie podejście, bardzo popularne wśród moich znajomych, że za minimalną to im się nie opłaca z łóżka wstawać. A z czego oni się utrzymują mając na karku 27-28 lat, to już nie wiem
nena mnie to zawsze też dziwi - moja kolezanka szczególnie znam taki jeden przypadek ale nie bede opisywac na forum historii mojej znajomej zeby nie było ale... zastanawiam sie skad bierze na wszystko
Stary 2012-03-02, 10:14   #303
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
nena mnie to zawsze też dziwi - moja kolezanka szczególnie znam taki jeden przypadek ale nie bede opisywac na forum historii mojej znajomej zeby nie było ale... zastanawiam sie skad bierze na wszystko
hehe wyczuwam Twoje intencje
u mnie znajomi bez skrępowania mówią, że biorą od rodziców, dziadków. Nie no ja rozumiem na studiach, sama miałam stały miesięczny przelew, bo niby z czego miałam się utrzymać, jak stypendium nawet na waciki nie starczało. No ale będąc już prawie 4 lata po studiach...to dla mnie niepojęte

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:15   #304
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
hehe wyczuwam Twoje intencje
u mnie znajomi bez skrępowania mówią, że biorą od rodziców, dziadków. Nie no ja rozumiem na studiach, sama miałam stały miesięczny przelew, bo niby z czego miałam się utrzymać, jak stypendium nawet na waciki nie starczało. No ale będąc już prawie 4 lata po studiach...to dla mnie niepojęte

dokładnie tak...
Stary 2012-03-02, 10:16   #305
Nattiv
Zakorzenienie

Dzięki za Wasze opinie
To, że nie przyjadą to jestem pewna, bo musieliby w sobotę sklep zamknąć z braku pracowników za co szef by powystrzelał wszystkich. Mamy samych facetów, tylko ja taki rodzynek wśród nich i myślę, że nie będą się obrażać za ewentualny brak zaproszenia. Gorzej jakbyśmy wódki weselnej nie postawili

Dobra zbieram się na spacer z pieskiem, bo przyjechałam do rodziców i mały mnie już z miesiąc nie widział. Posika się ze szczęścia chyba.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:18   #306
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Suknia i dodatki bardzo ładne. A ciesz się że to było tylko 38 bo większość salonów ma jeszcze większe suknie wkońcu nie każda nosi 34.

Hej dziewczynki

madziuniusia Ty mnie tu nie próbuj wkręcic bo ja po wczorajszym nie jestem zbytnio w temacie
to bardzo dziwne bo tam gdzie ja "mierzylam" (cycki mi nie chcialy wejsc ) wiekszosc byla 36, 34 a i 32 sie trafialy

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:20   #307
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
oooo matko naprawdę? długie historie
serio chcesz?
No pewnie
morelka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:25   #308
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:

woow oryginalna suknia. Nie w moim guście, ale za odwagę no i za chabrową koncepcję.

Czy ja wiem, czy odwagę? Po prostu ją założyłam i od razu mi się dziobek roześmiał Po prostu wiedziałam, że to ta i żadna inna nie wchodzi w grę

W ogóle śmieszna historia Suknię kupiłam w środę tydzien temu, a w piątek byliśmy z TŻtem u znajomych, którzy pobierają się w maju. No i gadam z koleżanką, mówię, że suknię kupiłam - a gdzie? mówię, ze w salonie X - ona że ona też i dopiero byłaby jazda, jakbyśmy miały te same; otwiera folder w komputerze... a tam moja suknia tylko inny gorset wybrała

Cytat:

Wiesz, tylko problem zaczyna się w momencie, gdy gorsetu nie da się zasznurować (bo sam w sobie jest za duży i taśmy nic tu nie pomogą) ani spiąć szpilkami (jak tu - bo calusieńki zdobiony); panie mi go przed lustrem trzymały z tyłu a na zdjęciu to już zasznurowany ile się dało... więc kształtu nie ma

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
to bardzo dziwne bo tam gdzie ja "mierzylam" (cycki mi nie chcialy wejsc ) wiekszosc byla 36, 34 a i 32 sie trafialy

Wiesz co, ja mam duzą różnicę między biustem a talią (w biuście 90, w talii 55), więc tak naprawdę w mierzeniu to tylko sznurowane gorsety jakos wyglądały... na szczęście suknie szyją na wymiar (masakra, mam nadzieję, że zdążą, ma byc na 20.06 ) więc wszystko da się dopasować

Właśnie - co do zaproszeń.
Jak to ładnie sformułować?
Bo jestem na stażu na intensywnej terapii i jako, ze mam rewelacyjne stosunki ze wszystkimi, to chciałabym, żeby kto może przyszedł (ale mam tu na myśli również pielęgniarki i salowe). Jak to napisać żeby nie brzmiało łyso? Bo nie mam totalnie koncepcji...

Śledź też pies! - blogujemy

Edytowane przez klempaa
Czas edycji: 2012-03-02 o 10:27
klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:30   #309
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Ile kupujemy może lepiej nie pytaj bo mój tata wydaje jedyną córeczkę i mu się przewraca w głowie...
Miała byś finlandia ale ze względu na ilość jaką kupujemy zarządziłam uniwersalną i tańszą WYBOROWĄ.
Kupujemy 250 butelek...
Macie jakieś miejsce, gdzie kupujecie tanio wódkę w małopolsce? Bo na nas też już czas najwyższy.

Cytat:
Szczęściara ja na kilkadziesiąt przymierzonych sukni miałam na sobie 2 mniejsze niż 38, z czego jedną kupiłam.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:33   #310
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Czy ja wiem, czy odwagę? Po prostu ją założyłam i od razu mi się dziobek roześmiał Po prostu wiedziałam, że to ta i żadna inna nie wchodzi w grę

W ogóle śmieszna historia Suknię kupiłam w środę tydzien temu, a w piątek byliśmy z TŻtem u znajomych, którzy pobierają się w maju. No i gadam z koleżanką, mówię, że suknię kupiłam - a gdzie? mówię, ze w salonie X - ona że ona też i dopiero byłaby jazda, jakbyśmy miały te same; otwiera folder w komputerze... a tam moja suknia tylko inny gorset wybrała

Wiesz, tylko problem zaczyna się w momencie, gdy gorsetu nie da się zasznurować (bo sam w sobie jest za duży i taśmy nic tu nie pomogą) ani spiąć szpilkami (jak tu - bo calusieńki zdobiony); panie mi go przed lustrem trzymały z tyłu a na zdjęciu to już zasznurowany ile się dało... więc kształtu nie ma

no niestety nie da się zadowolić każdej klientki ja wszędzie gdzie chodziam suknie były rozmiar 40-42 i też nie dawały rady zasznurować czasem a jak były na suwak to już o w ogóle ale jakoś dało radę

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
no widzisz to ja bym niestety nie miała tam czego szukać

Stary 2012-03-02, 10:33   #311
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Skończył automatykę, chciał pracować w zawodzie ale jest po dziennych i nie miał doświadczenia w zawodzie. Wbrew pozorom teraz ciężko o pracę.
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że po automatyce go nigdzie nie chcą.... ale się porobiło. Sama kiedyś myślałam aby to studiować (tak ktoś na górze nade mną czuwał i się nie dostałam) i wylądowałam na całkiem innym kierunku. Myślę, że mi to na dobre wyszło, lecz po paru latach pracy zaczynam się zastanawiać nad dokształceniem się i nauką nowego jeżyka (np. chorwacki). Mam pewien pomysł na firmę, ale zastanawiam się co z tego by wyszło...

Cytat:
wiesz, nie będę się sprzeczać, w końcu jego sprawa, skoro nie opłaca mu się pracować za 700 zł na czysto Wolałabym jeździć i mieć te 7 stów w kieszeni, pracować w zawodzie niż być na miejscu i pracować na złomie, no ale to już nie moja sprawa.

Ogólnie praca to dołujący temat. jak się spotykam ze znajomymi po studiach to zawsze mam wyrzuty sumienia, że u mnie potoczyło się to jakoś inaczej niż u innych. Tylko wkurza mnie takie podejście, bardzo popularne wśród moich znajomych, że za minimalną to im się nie opłaca z łóżka wstawać. A z czego oni się utrzymują mając na karku 27-28 lat, to już nie wiem

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

woow oryginalna suknia. Nie w moim guście, ale za odwagę no i za chabrową koncepcję.
U mnie też tak torchę wygląda, że mi się po studiach poszczęściło i jak widzę znajomych, którzy nie mogą znaleźć pracy to mi się trochę głupio robi...
Stary 2012-03-02, 10:34   #312
klempaa
Zakorzenienie

Masakra, ile ja rzeczy nie wiem (nie umiem odpowiedzieć na połowę z pytan tu zadawanych, a sama mam ich mnóstwo... )

Jak policzyc ilość alkoholu?
Mam tu na mysli imprezę przy ognisku/grillu (w zależności od pogody) w gronie znajomych. Ok 50osób... .tylko nie chcę by była sama wódka (tzn bimber w naszym przypadku) - też jakieś piwko - bo wiadomo, bimber nie kazdy lubi.... Jak to w ogóle ogarnąć?

Stary 2012-03-02, 10:34   #313
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

A propos, my właśnie przedwczoraj podjęliśmy z TŻtem decyzję o tym, co chcemy na prezent, bo też pewna osoba z mojej rodziny dała nam wybór: $ lub frrrrrrr na wycieczkę . Nie wiemy, gdzie pojedziemy, bo to ma być dla nas tajemnica prawie do samego końca, ale wiemy, że gdzieś daleko i nie w EU Oboje jesteśmy podekscytowani, bo sądząc po tym, gdzie ta osoba wcześniej podróżowała, to myślę, że będzie to miejsce, do którego sami pewnie długo byśmy się nie wybrali...

Zmykam do pracy, pa!
Stary 2012-03-02, 10:35   #314
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety nie da się zadowolić każdej klientki ja wszędzie gdzie chodziam suknie były rozmiar 40-42 i też nie dawały rady zasznurować czasem a jak były na suwak to już o w ogóle ale jakoś dało radę

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

kurcze, te suknie w salonach powinne byc jakoś dostosowane stricte do mierzenia nie wiem, taśmy jakieś inne czy cos... tak żeby mniej więcej każdy wlazł i mógł zobaczyć, jak to wyglada - powiedzmy od rozmiaru 36 do 44

Stary 2012-03-02, 10:37   #315
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra, ile ja rzeczy nie wiem (nie umiem odpowiedzieć na połowę z pytan tu zadawanych, a sama mam ich mnóstwo... )

Mam tu na mysli imprezę przy ognisku/grillu (w zależności od pogody) w gronie znajomych. Ok 50osób... .tylko nie chcę by była sama wódka (tzn bimber w naszym przypadku) - też jakieś piwko - bo wiadomo, bimber nie kazdy lubi.... Jak to w ogóle ogarnąć?
my liczyliśmy 0,5l na osobę

Stary 2012-03-02, 10:38   #316
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Ziel no więc widzisz... jak w tym dowcipie:
Przychodzi matka do pośrednika pracy i mówi: Proszę mi znaleźć pracę dla mojego syna, skończył zawodówkę, ale jakoś mu nie idzie szukanie pracy ... Na co pośrednik mówi: mamy ofertę na budowie: 3,5 tysiąca na rękę. Na co matka: Oj nie nie, za dużo, co on by robił z takimi pieniędzmi?
Więc pośrednik mówi: To mamy pracę dla kuriera, 2 tys na rękę...
Matka: nie,nie, tyle pieniędzy mu we łbie poprzewraca...
Więc pośrednik mówi: To jest jeszcze oferta pracy w hipermarkecie na kasie, 1500 zł na rękę...
Na co matka mówi: Nie, to za dużo, nie macie takiej oferty żeby najniższą krajową dostał? Boje się że zgłupieje od ty;u pieniędzy..
Na co pośrednik mówi: Paaaniii! Żeby najniższą krajową dostał to by musiał mieć wyższe wykształcenie

Dziewczyny pamiętacie może linka do tego sprzedawcy z ETSY który NENA wklejała z tymi zajedwabistymi kolczykami? Takimi wielkimi kamieniskami?
z serii czarny humor nie slyszalam tego dowcipu musze sobie go gdzies zapisac
ja pracowalam w czterech biurach projektowych, zmienialam prace glownie z powodu kryzysu i obnizania zarobkow oraz zatrzymania sie na pewnym etapie rozwoju, ale jak pewnego dnia poszlam na rozmowe i pewien znany krakowski architekt zaproponowal mi pensje 1300 zl to nie moglam sie powstrzymac i wybuchnelam smiechem

Powiem Wam o moim najskrytszym i najwiekszym marzeniu... Moze jak bede o nim czesto mowic to sie spelni Chcialabym miec biuro projektowe w Paryzu... Kocham to miasto, kocham atmosfere panujaca, kocham emanujacy artyzm na kazdym kroku. I nie marzy mi sie jakies ogromne biuro , ktore przynosi miliony dochodow, marzymi sie malenkie atelier z max. 3 pracownikami, gdzie zarobki nie sa wielkie, ale radosc z pracy ogromna...

Pokaze Wam jedno zdjecie z Paryza, ktore obrazuje moje marzenie rozmazane troche, bo bylo tam ciemno, ale to taka mala urokliwa pracownia sukien slubnych, a w niej dwoch panow w bialych szaliczkach szylo suknie, nie moglam uwierzyc, idziesz sobie ulica i widzisz jak dwoch artystow dzierga sobie sukienke Kocham to miasto!!

Nena - a Ty studiowalas w Krk? kilka moich znajomych w tym samym wieku tez bylo na prawie

ps. chyba jade jutro na deseczke tylko musze sprawdzic czy jeszcze gdzies jest snieg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2675.jpg (40,0 KB, 62 załadowań)

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:39   #317
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:

no mialam to samo, w tych na suwak zapielam sie w 2 bo mialy rozmiar 40

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:40   #318
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
my liczyliśmy 0,5l na osobę
Hm... ale wódkę tylko braliście pod uwage? Czy po prostu 0,5l alkoholu jakiegokolwiek na łebka?

Stary 2012-03-02, 10:43   #319
(kicia)
Zakorzenienie

klempaa tylko wódki na razie reszty jeszcze ni kupowaliśmy... wina dużo nie będzie co do piwa to u nas tylko na poprawiny ale to też zamówimy beczkę u właściciela sali nie będziemy kupować butelkowego... na pewno będzie jeszcze wiśniówka i śliwowica roboty mojego taty

lecę na pocztę po 1,5 msc w końcu wysłać zaproszenia za granicę no i do gości z bardzo daleka gdzie i tak nie pojedziemy a muszą sobie pozałatwiać urlopy na kilka dni i tak o to będziemy lżejsi o 9 zaproszeń

Stary 2012-03-02, 10:44   #320
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
oooo matko naprawdę? długie historie
serio chcesz?
ja tez chce!!!

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:46   #321
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Hm... ale wódkę tylko braliście pod uwage? Czy po prostu 0,5l alkoholu jakiegokolwiek na łebka?
0,5l/os. to się liczy wódkę.
Wina my liczymy 0,5 butelki/os., ale co do piwa to niestety nie wiem, nie kupujemy go i nikt z naszych znajomych w zeszłym roku nie kupował na wesela. U koleżanki było kiedyś piwo na weselu i poprawinach, ale nie wiem ile oni go kupili... Mieli buteleczki 0,33l i myślę, że było go nie więcej niż 3-4 skrzynki (wesele na 100 osób, poprawiny na jakieś 30).
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:47   #322
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

kurcze, te suknie w salonach powinne byc jakoś dostosowane stricte do mierzenia nie wiem, taśmy jakieś inne czy cos... tak żeby mniej więcej każdy wlazł i mógł zobaczyć, jak to wyglada - powiedzmy od rozmiaru 36 do 44

Ty narzekasz, ze były za duże. Ja miałam w drugą stronę. Standardowo suknie były albo 36 albo 38 i jak noszę 38 to nie każda suknia w rozmiarze 38 była dobra o 36 nie wspomnę.
Mnie też to dziwi, ze nie ma sukien tylko i wyłącznie do mierzenia w różnych rozmiarach.
Stary 2012-03-02, 10:48   #323
ladystar
Zakorzenienie

Dostalam dostep do poczty i ogladam sobie Was
Wkrotce i Wy zobaczycie mnie

Czuje sie jakbym ogladala film na podstawie ksiazki, ktora wczesniej przeczytalam, mialam wizje danych osob, a teraz ktos mi je zobrazowal, fajne uczucie I powiem Wam, ze wiekszosc z Was jest zblizona do tych z mojej wyobrazni, ale najwiekszym zaskoczeniem jest Niutka!! Wyobrazalam sobie Ciebie starsza Glownie na podstawie dojrzalych wypowiedzi, a tu taki sliczny mlodziutki Slodziaczek

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:51   #324
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
klempaa tylko wódki na razie reszty jeszcze ni kupowaliśmy... wina dużo nie będzie co do piwa to u nas tylko na poprawiny ale to też zamówimy beczkę u właściciela sali nie będziemy kupować butelkowego... na pewno będzie jeszcze wiśniówka i śliwowica roboty mojego taty

lecę na pocztę po 1,5 msc w końcu wysłać zaproszenia za granicę no i do gości z bardzo daleka gdzie i tak nie pojedziemy a muszą sobie pozałatwiać urlopy na kilka dni i tak o to będziemy lżejsi o 9 zaproszeń
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
0,5l/os. to się liczy wódkę.
Wina my liczymy 0,5 butelki/os., ale co do piwa to niestety nie wiem, nie kupujemy go i nikt z naszych znajomych w zeszłym roku nie kupował na wesela. U koleżanki było kiedyś piwo na weselu i poprawinach, ale nie wiem ile oni go kupili... Mieli buteleczki 0,33l i myślę, że było go nie więcej niż 3-4 skrzynki (wesele na 100 osób, poprawiny na jakieś 30).
Ano własnie - co do wina: myslicie, że to przejdzie na taką imprezę na świeżym powietrzu, zupełnie na luzaka? Bo ja osobiście wino bardzo lubię ale nie wiem, jak to logistcznie zrobić - choćby kieliszki...

Co do beczki piwa - to jest jakis pomysł, tylko, że wtedy jestesmy "uziemieni" przy jednym rodzaju - a moze lepiej byłoby kilka rodzajów butelkowanego po prostu? Masakra, czemu to takie wszystko skomplikowane

Będzie na pewno bimberem z samego serca puszczy knyszyńskiej No i moja świadkowa robi przepyszne nalewki - ale to raczej taki "akcent" bo dużo chyba do lipca nie zostanie Oprócz tego na pewno jakies soki trzeba... z jednej strony, żeby nie zabrakło, z drugiej, żeby niewiadomo ile nie zostało

Stary 2012-03-02, 10:53   #325
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Ano własnie - co do wina: myslicie, że to przejdzie na taką imprezę na świeżym powietrzu, zupełnie na luzaka? Bo ja osobiście wino bardzo lubię ale nie wiem, jak to logistcznie zrobić - choćby kieliszki...

Co do beczki piwa - to jest jakis pomysł, tylko, że wtedy jestesmy "uziemieni" przy jednym rodzaju - a moze lepiej byłoby kilka rodzajów butelkowanego po prostu? Masakra, czemu to takie wszystko skomplikowane

Będzie na pewno bimberem z samego serca puszczy knyszyńskiej No i moja świadkowa robi przepyszne nalewki - ale to raczej taki "akcent" bo dużo chyba do lipca nie zostanie Oprócz tego na pewno jakies soki trzeba... z jednej strony, żeby nie zabrakło, z drugiej, żeby niewiadomo ile nie zostało
ja jestem osobiście przeciwko mieszaniu różnych rodzajów wódki i różnych rodzajów piwa wielu moich znajomych nie reaguje dobrze na mieszanie zresztą ja też a jak już się kilka wypije to często jest tak że człowiek się nie orientuje że pije coś innego niż wcześniej

Stary 2012-03-02, 10:58   #326
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Dostalam dostep do poczty i ogladam sobie Was
Wkrotce i Wy zobaczycie mnie

Czuje sie jakbym ogladala film na podstawie ksiazki, ktora wczesniej przeczytalam, mialam wizje danych osob, a teraz ktos mi je zobrazowal, fajne uczucie I powiem Wam, ze wiekszosc z Was jest zblizona do tych z mojej wyobrazni, ale najwiekszym zaskoczeniem jest Niutka!! Wyobrazalam sobie Ciebie starsza Glownie na podstawie dojrzalych wypowiedzi, a tu taki sliczny mlodziutki Slodziaczek
aż obrosłam w piórka
A co do słodziaczka - haha, to tylko na zdjęciach Mój TŻ by to potwierdził

Może wam już to kiedyś pisałam, pracuję w szkolę językowej, uczę angielskiego metodą bezpośrednią (głównie mówienie, zadawanie pytań) i parę razy zadawałam uczniom pytanie "jak myślisz, ile mam lat?" Akurat zawsze trafiało na panów, wszyscy odpowiedzieli (były to różne grupy, na przestrzeni ok 4 miesięcy), że 18 a mam prawie 23
Stary 2012-03-02, 11:00   #327
(kicia)
Zakorzenienie

mnie biorą za 16stolatkę a rocznikowo mam 22 i mnie to wkurza w wielu sytuacjach

Stary 2012-03-02, 11:01   #328
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Zostały mi 2 miesiące do ślubu

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
witam się z wami w nowym wątku
ale się wczoraj wkur.... pamiętacie jak wam mówiłam że nie możemy z tżtem zamieszkac ze sobą przed ślubem bo tata ma takie a nie inne przekonania? ostatnio brat tżta przyszedł do nich z wieścią że chce się wyprowadzic i wynajmowac mieszkanie ze swoją dziunią... i co? NIC!!! rodzice nic nie powiedzieli i prawdopodobnie braciszek już niedługo się wyprowadzi!! szlak mnie jasny trafia! jak my to nie mogliśmy kuźwa a on może wszystko!!!
Ej nie jest tak źle za 2 miesiące będziecie już razem mieszkać

Cytat:
JEDZIEMY PO WÓDKĘ!

Cytat:
Długo mnie nie było, ale mieliśmy małe zawirowania ślubno-mieszkaniowe... ale już jestem
Kilka newsów
Data ślubu zmieniona na 6.07 (to wlasnie te zawirowania mieszkaniowe )

Mam już suknię (tzn nie mam, ale zamówiona i się szyje) i mamy obrączki
Wymysliłam fryzurę na ślub i dodatki
Wybraliśmy miejsce na przyjęcie

Więc tak - pierwszy załącznik: suknia (wybaczcie jakość) Gorset leży niezbyt, bo był 2 rozmiary za duży (w ogóle wszystko w salonie było w rozmiarze 38 ). Przód bedzie trochę skrócony - tak przed kolano, tył zostawiam dłuższy Bedą do tego chabrowe buty, bukiecik z kremowych róż i chabrów no i chabry we włosach -> tak jak w drugim załączniku we fryzurze Jestem ruda, więc bedzie chyba fajnie

Trzeci załącznik - obraczki Na zdjęciu wyglądają niezbyt, na żywo - są śliczne
Gratulacje wyboru sukni i obraczek

Cytat:

My samej wódki liczyliśmy 0,5 na osobę dorosłą, do tego wino kupowane na oko bo u nas chyba dużo go nie pójdzie , do tego piwo ale to tylko na poprawiny się kupi ale ile to jeszcze nie wiem
Stary 2012-03-02, 11:01   #329
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem osobiście przeciwko mieszaniu różnych rodzajów wódki i różnych rodzajów piwa wielu moich znajomych nie reaguje dobrze na mieszanie zresztą ja też a jak już się kilka wypije to często jest tak że człowiek się nie orientuje że pije coś innego niż wcześniej

Hm, może to i racja... ale będzie na pewno ten jeden bimber
I moze faktycznie ze 2 beczki piwa.
Gdzie to się organizuje samemu?

Stary 2012-03-02, 11:03   #330
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
aż obrosłam w piórka
A co do słodziaczka - haha, to tylko na zdjęciach Mój TŻ by to potwierdził

Może wam już to kiedyś pisałam, pracuję w szkolę językowej, uczę angielskiego metodą bezpośrednią (głównie mówienie, zadawanie pytań) i parę razy zadawałam uczniom pytanie "jak myślisz, ile mam lat?" Akurat zawsze trafiało na panów, wszyscy odpowiedzieli (były to różne grupy, na przestrzeni ok 4 miesięcy), że 18 a mam prawie 23

bo jestes sliczna

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
mnie biorą za 16stolatkę a rocznikowo mam 22 i mnie to wkurza w wielu sytuacjach

ja we wrzeesniu 25 skoncze, a w klubach chca moj dowod

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości