Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 10:22   #1591
chmielinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ze mną w szpitalu leżała babka w 27 tygodniu i jej podawali luteinę
Ale mam nadzieję, że będzie wszystko ok
no to ja już nic z tego nie rozumiem.... pozostaje być dobrej myśli

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:24   #1592
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ojciec jest w ogóle pozbawiony praw rodzicielskich a płaci alimenty Może jak się dzidziuś urodzi, to straci zainteresowanie małym? Warto wtedy pogadać z jakimś doradcą, może Twój TŻ by małego usynowił wtedy?
Tak, moj TZ chce to zrobic
Pytalam sie juz o zupelne pozbawienie. Niestety w tej chwili nie jest to mozliwe, pomimo tego ze tak sie awanturuje przy spotkaniach. Takie prawo...
Najwidoczniej Twoj ojciec cos innego robil, dzieki czemu mial odebrane prawa.
A zeby moj TZ zaadoptowal malego, to niestety ex musi sie zgodzic.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

U mnie się dziś kiepsko zaczął dzień - mój ojciec wylądował w szpitalu z podejrzeniem wylewu... po prostu za☠☠☠iście Czekam na jakieś informacje od matki jak go przebadają. Siedzę w pracy i się denerwuję
Przykro mi, mam nadzieje, ze wszystko bedzie jak najlepiej.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:25   #1593
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny.

U mnie się dziś kiepsko zaczął dzień - mój ojciec wylądował w szpitalu z podejrzeniem wylewu... po prostu za☠☠☠iście Czekam na jakieś informacje od matki jak go przebadają. Siedzę w pracy i się denerwuję
Oj nieciekawie mam nadzieję, że jednak finał będzie pozytywny

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:25   #1594
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja tez sie balam isc przez opinie na internecie, ale okazala sie super. Nie zaluje. Jak na jednym monitorze slabiej cos widac, to pokazuje jeszcze na drugim, zeby dokladniej zobaczyc jakis szczegol
Chodzilam do trzeciego I mieszkam na staszica, a Ty?
ja chodziłam do pierwszego:/ ale nie byłam zbyt dobrą uczennicąa mieszkałam na Przylesiu, moja mama tam mieszka, a na staszica mam dwie bardzo dobre koleżankia nie chodziłaś z nikim z Chocianowa do klasy??
Stary 2012-03-02, 10:26   #1595
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ja chodziłam do pierwszego:/ ale nie byłam zbyt dobrą uczennicąa mieszkałam na Przylesiu, moja mama tam mieszka, a na staszica mam dwie bardzo dobre koleżankia nie chodziłaś z nikim z Chocianowa do klasy??
Nie Ja liceum ukonczylam pozniej.
Szybko zaczelam pracowac, wiec za dlugo w liceum nie bylam. Pozniej ukonczylam zaocznie.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-02, 10:28   #1596
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, moj TZ chce to zrobic
Pytalam sie juz o zupelne pozbawienie. Niestety w tej chwili nie jest to mozliwe, pomimo tego ze tak sie awanturuje przy spotkaniach. Takie prawo...
Najwidoczniej Twoj ojciec cos innego robil, dzieki czemu mial odebrane prawa.
A zeby moj TZ zaadoptowal malego, to niestety ex musi sie zgodzic.
Z tego co pamiętam, to pod presją sądu mój ojciec zrzekł się całkowicie praw i został ich pozbawiony...
Kurde przewalone z tym polskim prawem, Twój TŻ małego kocha i nie może zostać oficjalnie wg prawa jego ojcem, a taki palant jak ex może wszystko

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:29   #1597
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie Ja liceum ukonczylam pozniej.
Szybko zaczelam pracowac, wiec za dlugo w liceum nie bylam. Pozniej ukonczylam zaocznie.
rozumiem no bądź co bądź fajnie spotkać kogoś z tak niedaleka...no i masz większe doświadczenie w mamuśkowaniu
Stary 2012-03-02, 10:30   #1598
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem przeciw.
Wysle dzieci dopiero do przedszkola.
U nas w prywatnym przyjmuja od 2,5 roku
A czemu jesteś przeciw? Podobno żłobki wpływają bardzo korzystnie na rozwój dziecka- z tym, że dobre żłobki!! nIe mówimy o instytucjach publicznych pania Stefanią,która ma w dupie dzieciaki i myśli w kategoriach nakarm-przebierz. Mówimy o żlobkach prywatnych z dużą ilością opiekunek i zajęć dla dzieci.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:31   #1599
muminek82
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
u mnie ciepło ale jakoś tak ponuro,dzisiaj jadę do teściów na placuszki ziemniaczane a pożniej zakupy z mężem.
Co do żłobka to my nie będziemy korzystali ja zostaje z małym w domu.
dottta powodzeniu na pobieraniu krwi,brrr nie cierpie tego!
Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Hej, pewnie większość chętnie skorzysta z promocji bo obejmuje również dział kids i mama, jak kupicie dowolny kosmetyk olay w rossmanie np krem za 16zl to otrzymacie 24% znizki do h&m do wykorzystania do 20.03, nie obejmuje przecen i kolekcji od projektantow
łeee jak nie obejmuje kolekcji od projektantów to nie skorzystam
Cytat:
: love:MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ:lov e::jupi :
DZIŚ MAMY 18+0 tc WIĘC ZACZYNAMY 5 MIESIĄC

:win ko: \:wi nko:
gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

wychodze do domu. czekam na tz o wszystkim napisze już z kompa...
super!czekamy na relacje!!!
Cytat:
Cześć Dziewczyny.

bardzo mi przykro,oby wszystko się dobrze skończyło!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:34   #1600
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co pamiętam, to pod presją sądu mój ojciec zrzekł się całkowicie praw i został ich pozbawiony...
Kurde przewalone z tym polskim prawem, Twój TŻ małego kocha i nie może zostać oficjalnie wg prawa jego ojcem, a taki palant jak ex może wszystko
Moj ex by sie nie zgodzil na pozbawienie praw
Niestety, on mial (i ma) dziecko gdzies. Nic mu nie chce kupic, ale chce byc ojcem na pokaz, czesto tez robi cos z czystej wredoty...
a TZ kocha malego mimo wszystko, w koncu zajmuje sie nim codziennie, bierze udzial we wszystkim, lacznie z kapiela, czasami pomaga mi w nocy (przy zabkowaniu roznie bywalo ). A exem sie nie przejmuje, bo i po co.
Oczywiscie oboje zalujemy, ze nie mozemy malemu dac nazwiska TZ, ale podejrzewam, ze ex sie w koncu znudzi, nie bedzie chcial placic alimentow

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A czemu jesteś przeciw? Podobno żłobki wpływają bardzo korzystnie na rozwój dziecka- z tym, że dobre żłobki!! nIe mówimy o instytucjach publicznych pania Stefanią,która ma w dupie dzieciaki i myśli w kategoriach nakarm-przebierz. Mówimy o żlobkach prywatnych z dużą ilością opiekunek i zajęć dla dzieci.
Wedlug mnie na tym etapie najwazniejsza jest wiez z matka. W zlobku tyle milosci nie dostanie, ile w domu, a to przeciez wazny etap zycia dziecka.
Rownie dobrze mozna dziecko wyslac po ukonczeniu 2,5 roku. Tez sie bedzie dobrze rozwijac

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-02, 10:37   #1601
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje!!
Na DDTVN o żlobkach. A jakie jest Wasze zdanie?? Ja niestety nie wiem czy nie będe musiała skorzystac z tej instytucji....
Zamierzam dać dziecko do żłobka, wydaje mi się to dużo lepsza perspektywa niż niania, a na pozostanie w domu nie mogę sobie pozwolić z przyczyn finansowych
Cytat:
Cześć Dziewczyny.

Przykro mi mam nadzieję, że szybko sie wyjaśni i tata wróci do zdrowia
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:38   #1602
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

Wedlug mnie na tym etapie najwazniejsza jest wiez z matka. W zlobku tyle milosci nie dostanie, ile w domu, a to przeciez wazny etap zycia dziecka.
Rownie dobrze mozna dziecko wyslac po ukonczeniu 2,5 roku. Tez sie bedzie dobrze rozwijac
hmm dobry argument. ale czy rodzice którzy nie mogę pozwolić sobie na siedznie w domu są wyrodnymi rodzicami bo posłali dziecko do żłobka?
Stary 2012-03-02, 10:40   #1603
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Zamierzam dać dziecko do żłobka, wydaje mi się to dużo lepsza perspektywa niż niania, a na pozostanie w domu nie mogę sobie pozwolić z przyczyn finansowych

Przykro mi mam nadzieję, że szybko sie wyjaśni i tata wróci do zdrowia
no właśnie ja też. na pewno nie chce zostawiac dzidziulka z nianią. a w żłobkach - dobrych żłobkach sa dobre panie pedagog wykształcone pod kątem rozwoju maluszków więc powinno być dobrze...
Stary 2012-03-02, 10:40   #1604
branzoletka
Branzoletka

Myślałam, że se trochę popisze z wami wczoraj ale kurcze obowiązki domowe mnie wołały a potem już nie miałam siły odpisywać.
Dzisiaj kolejny ponury szary dzień i noce niedospane przez koszmarki senne nad ranem

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Oby... Chociaz już tyle razy mu tłumaczyłam pewne rzeczy ale też starałam się go zrozumieć... Ale dla niego zawsze znajdzie się coś ważniejszego ode mnie... Nie było tak zawsze, dopiero zaczęło się tak od jakiegoś czasu... Bardzo chciał mieć dziecko ale jego reakcję na wieść o tym wolę przemilczeć... Biorę to za taki pierwszy szok ale później juz czułam, że zaczął sie naprawdę cieszyć i troszczyć o mnie ale do pewnego momentu...
6 lat
Planowaliśmy po ukończeniu przeze mnie studiów... Jesteśmy ze sobą od 6 lat i mieszkamy oddzielnie.
Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Ja mam 24, on 30.
Mam taką nadzieję...
Tak, mieliśmy wspólne plany ale to dopiero pod koniec czerwca mieliśmy razem zamieszkać bo będę mieć mieszkanie. Ja niestety nie mam pracy mimo, że szukałam dosłownie wszędzie a w zawodzie będę mogła pracować dopiero jak będę mieć mgr. Jedynie co to udzielam korepetycji...
Nie zacytowało mi wszystkich wypowiedzi...
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za słowa otuchy i wsparcie

Chciałam z nim teraz porozmawiać ale nie odbiera telefonu... i w ogóle gdzieś zniknął bo nawet jego kumple nie wiedzą gdzie jest Albo go kryją... Zaczynam rozważać różne możliwości... Nawet oddanie dziecka do adopcji... Jeżeli zostane sama to nie będę miała innego wyjścia Wsparcia ze strony rodziny nie mam żadnego zresztą już zostało mi zapowiedziane, że nie mam nawet co liczyć na pomoc... Strasznie źle się z tym wszystkim czuję... Jednak ciągle gdzieś tam we mnie żyje ta nadzieja...
Współczuje sytuacji Ciężko coś radzić ale jedno jest pewne, że faceta do tacierzyństwa nie da się zmusić a im bardziej będziesz wymagała od niego jakiś deklaracji czy konkretnych ruchów tym bardziej on w panice będzie uciekał. Szkoda twoich nerwów na latanie za nim, skup się na sobie i dziecku a jemu "zostaw możliwość wyboru" może się ogarnie i zajmie się wami ale nie żyj tą nadzieją, bo będziesz cierpieć.
Nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu-żadna z nas nie wie ale coś musisz zrobić, bo ciąży już"nie cofniesz" a jeśli nie dasz rady i będziesz chciała oddać, to oddasz- daj sobie to prawo wyboru łatwiej ci będzie to wszystko znieść, bo najgorzej jest poczuć się jak w klatce bez możliwości jakiegokolwiek ruchu.
Trzymaj się i bądź z nami - zawsze to jakieś wsparcie

mamuśka gratuluje zdrowej córci

Ciastek nie wyjedz całego bufetu i zostaw coś dla innych A tak na serio trzymaj się tam ale jak każą leżeć, to nie kombinuj

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Co myślicie o imionach : Sandra , Karina, Milena
Milena byłoby ok.gdyby nie to, że za dużo ich ostatnio ale pamiętaj, ze to wam się ma podobać

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
(...)dziewczyny tak sie martwie bo mam takie male cycuszki i nie chca mi dziady rosnac a tak bym chciala karmic piersia
Urosną sporo po porodzie i sie nie martw ja miałam jajka sadzone przed porodem a urosły do C, bo pokarm napełnił kanaliki i spokojnie wykarmiłam dzidzie do pół roku(potem zaczęła mnie gryźć i odstawiłam).

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Tylko nie wiem w sumie co zrobić z tą szkołą rodzenia skoro zamierzam rodzić przez cc? Zapisać się i chodzić tylko na zajęcia z pielęgnacji noworodka?
Jak za darmo, to bym poszła, bo to zawsze jakiś wypad z domku i może poznasz jakąś fajną mamę a na żywo zawsze fajniej Poza tym jakby szedł tż to już w ogóle super, bo się facet oswoi"z tematem"i zobaczy, że nie tylko on"ma przerąbane"
Jak nie za darmo a was stać, to też bym poszła z powodów w/w

Cytat:
Idę w przyszłym tygodniu podciąć włosy... Zetnę do ramion, czyli ze 20 cm szkoda mi strasznie, ale mam takie siano suche
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Mnie też to czeka ale myślę, że zacznę od 5-10 cm, potem ewentualnie więcej.... Tyle hodowałam te kłaki, a tak mi się zniszczyły przez rozjaśnianie.
Współczuje wam dziewczyny, bo ja jestem na etapie zapuszczania i niestety muszę sukcesywnie podcinać zniszczone wcześniejszym rozjaśnianiem włosy Powiedziałam tż że jak będzie chciał mieć kiedykolwiek znowu blondynkę, to ja nie stwarzam ale musi nas być stać na pasemka u fryzjera, bo ja se palić włosów więcej nie zamierzam

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Coś dziwnego dzieje się dzisiaj z moimi oczami. Jak spojrzę w górę, albo zmrużę powieki, to bolą mnie gałki oczne! Uczucie podobne do światłowstrętu... Co to może być?
Ja tak mam zawsze jak jestem chora.

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:42   #1605
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
hmm dobry argument. ale czy rodzice którzy nie mogę pozwolić sobie na siedznie w domu są wyrodnymi rodzicami bo posłali dziecko do żłobka?
Tego nie napisalam. Ja po prostu uwazam, ze nikt mojemu dziecka nie da tyle opieki, milosci i zainteresowania, ile ja
Mam pewnosc do tego co je, czym sie zajmuje, jak szybko podchodze do niego w razie placzu itd.
Jestesmy ze soba bardzo blisko, i nawet teraz, pomimo tego, ze we wrzesniu ukonczy 2 lata, nie wyobrazam sobie, ze moglabym go oddac do zlobka. Sa ciezkie chwile, marudne dni, ale wtedy czuje, ze nasza wiez sie tylko umacnia

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-02, 10:43   #1606
Linka25
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Prince jesteś bardzo dzielna!

Cytat:
Mam znajome które maja dzieci w prywatnych żłobkach - 900 zł za miesiac, opiekunka na 3 dzieci niby spoko. A w rzeczywistosci - porażka. Fatalna opieka. Koleżanka odbiera dziecko - nosek całkiem wypchany jedzeniem i tym podobne przypadki, nagminnie, nie sporadycznie.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:43   #1607
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja też. na pewno nie chce zostawiac dzidziulka z nianią. a w żłobkach - dobrych żłobkach sa dobre panie pedagog wykształcone pod kątem rozwoju maluszków więc powinno być dobrze...
Tak jak pisalam, mi nie chodzi o rozwoj dziecka, nie uwazam, ze pod tym wzgledem by mu zaszkodzili, mam na mysli milosc, wiez, otaczanie opieka. Wiem co robie przy dziecku, wiem tez ze nikt tego nie zrobili lepiej niz ja Bo to ja jestem mama.
Ale jesli ktos nie ma mozliwosci zostac z dzieckiem w domu, to przeciez nic zlego.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-02, 10:45   #1608
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Zjadłam leczo u mamuśki I zmieniłam kurtkę zimową na wiosenny płaszczyk, w brzuszku zostało jeszcze sporo luzu

kocham leczo !
ja też muszę kupić jakiś płaszczyk na wiosne w zimowy ledwo co sie dopinam
a jak przymieżyłam ostatnio własnie moj wiosennny plaszczyk to z lzy mialam w oczach
tyle brakuje zeby sie dopiac
i tak sobie pomyslalam ,,eh jak ja juz nigdy nie bede taka szczupla " az mi sie smutno zrobilo
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
głowa mi pęka
dla wszystkich którym się należą
jutro idę na badanie krwi a w poniedziałek wizyta - może płeć będzie widać
trzymam kciuki żeby dzidzia sie pokazała w poniedzialek

Cytat:
Mieliśmy sobie z TŻ na kolacje zrobić frytki, to stwierdził, że wraca po 23... Super, znowu będę siedziała głodna tyle godzin
Ty Frytasku !
ja jutro ide na kebaba

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Mąż wrócił, ale taki wyczerpany, że wykąpał się i poszedł spać. Ja wyszłam na małe zakupy, bo skończyły mi się kosmetyki i przyszłam do domu z dzianinową sukienką i żakietem Ale patrze też na allegro na leginsy ciążowe. Któraś z Was może kupiła sobie takie leginsy?
ja właśnie mam zamiar zamówić sobie takie leginsy
uwielbiam leginsy , sa takie wygodne

Cytat:
Idę w przyszłym tygodniu podciąć włosy... Zetnę do ramion, czyli ze 20 cm szkoda mi strasznie, ale mam takie siano suche

ooo matko ale by mi było szkoda !
kiedys fryzjerka mi tyle uciachala ze jak zobaczylam sie w lustrze to myslalam ze padne na zawal , pozniej przez 2 tyg marudzilam ze okropnie wygladam
teraz juz mam takie dlugie wlosy i nie zetne nie ma co

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
ciacho?? jak dla mnie szalu nie ma...

no z tym ,,ciachem " to przesadzili
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:46   #1609
ewka5891
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
dzisiejsza noc byla spokojna, poza wstawaniem do toalety, wiec sie ciesze, ze chwilowo bezsennosc mnie nie męczy...

Cytat:
Hejo

Ja zaraz myję włoski i uciekam do gina, wysiedzę się do wieczora, więc nie wiem czy już dziś wrócę na wizaż :P Jestem ciekawa co mi tam zleci...

W ogóle nie wiem czy jakiejś grzybicy nie złapałam muszę mu to pokazać
udanej wizyty

Cytat:

gratuluje kochana

Cytat:

Ale głodna jestem Wczoraj z TŻ pochłonęliśmy na kolację 3 kg frytek

w nocy jeszcze frytki jedliscie? wow. Ja chyba o takiej porze juz bym nie dala rady

Cytat:
Cześć Dziewczyny.

nie martw sie kochana. Wszystkie tu bedziemy trzymac kciuki aby ojciec wyzdrowiał. Bedzie dobrze

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:48   #1610
nel_a
Zakorzenienie

ja będę mogła siedzieć z dzieckiem długo bo mam taką pracę która mi na to pozwala a jeśli coś kiedyś to teściowa się zajmie. Do przedszkola na pewno dobrze by było dziecko zapisać ale jak już będzie nieco starsze niż 2-3 lata.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:48   #1611
Linka25
Zakorzenienie

Alexandraaa88
trudno teraz na szybko coś poradzić, współczuję Ci, ale nie załamuj się w żadnym razie, nie jedna dziewczyna wychodziła z takiej sytuacji i to jeszcze mocniejsza i bogatsza w doswiadczenie
czy nie ma nikogo kto mógłby Ci pomóc? Pisałaś że rodzice nie bardzo..? Może jednak? Rodzeństwo? Przyjaciółka?
Do chłopaka na razie bym nie dzwoniła, nie pisała. Wie, że jesteś w ciaży i wie, że go potrzebujesz. Odczekaj chwilę, nie szukaj go, nie bawcie się w kotka i myszkę. Poczekaj aż sie pojawi i wtedy zażądaj poważnej rozmowy.
Stary 2012-03-02, 10:51   #1612
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Alexandraaa88
trudno teraz na szybko coś poradzić, współczuję Ci, ale nie załamuj się w żadnym razie, nie jedna dziewczyna wychodziła z takiej sytuacji i to jeszcze mocniejsza i bogatsza w doswiadczenie
czy nie ma nikogo kto mógłby Ci pomóc? Pisałaś że rodzice nie bardzo..? Może jednak? Rodzeństwo? Przyjaciółka?
Do chłopaka na razie bym nie dzwoniła, nie pisała. Wie, że jesteś w ciaży i wie, że go potrzebujesz. Odczekaj chwilę, nie szukaj go, nie bawcie się w kotka i myszkę. Poczekaj aż sie pojawi i wtedy zażądaj poważnej rozmowy.
Zgadzam sie z pogrubionym

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-02, 10:55   #1613
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak pisałam, myślę, że z tymi "dobrymi żłobkami" też jest róznie i raczej skłaniam sie do opinii Pauli, że małe dziecko to najlepiej jak z rodzicem jest .. Ja bym chciała posłać dziecko do przedszkola / żłobka w momencie gdy będzie na tyle duże, że będzie mi w stanie powiedzieć jak było, czy nie dzieje sie nic złego... Żeby był juz z tym dzieckiem jakikolwiek kontakt - większy niż z dzieckiem pół rocznym. Takie jest zupełnie bezbronne i zupełnie niesamodzielne...

Tym niemniej, są sytuacje i to nierzadko ze rodzice muszą oddać do żłobka nawet takie maleństwo i nigdy nie nazwałabym ich z tego powodu wyrodnymi. Po prostu, życie

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-03-02 o 10:57
Stary 2012-03-02, 10:59   #1614
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny
Prince jesteś bardzo dzielna!

Mam znajome które maja dzieci w prywatnych żłobkach - 900 zł za miesiac, opiekunka na 3 dzieci niby spoko. A w rzeczywistosci - porażka. Fatalna opieka. Koleżanka odbiera dziecko - nosek całkiem wypchany jedzeniem i tym podobne przypadki, nagminnie, nie sporadycznie.
O co to to nie! Ale bym raban zrobiła w tym żlobku! NIe pozbierałyby się !!!

Cytat:
Tak jak pisalam, mi nie chodzi o rozwoj dziecka, nie uwazam, ze pod tym wzgledem by mu zaszkodzili, mam na mysli milosc, wiez, otaczanie opieka. Wiem co robie przy dziecku, wiem tez ze nikt tego nie zrobili lepiej niz ja Bo to ja jestem mama.
Ale jesli ktos nie ma mozliwosci zostac z dzieckiem w domu, to przeciez nic zlego.
Cytat:
Tak jak pisałam, myślę, że z tymi "dobrymi żłobkami" też jest róznie i raczej skłaniam sie do opinii Pauli, że małe dziecko to najlepiej jak z rodzicem jest .. Ja bym chciała posłać dziecko do przedszkola / żłobka w momencie gdy będzie na tyle duże, że będzie mi w stanie powiedzieć jak było, czy nie dzieje sie nic złego... Żeby był juz z tym dzieckiem jakikolwiek kontakt - większy niż z dzieckiem pół rocznym. Takie jest zupełnie bezbronne i zupełnie niesamodzielne...

Tym niemniej, są sytuacje i to nierzadko ze rodzice muszą oddać do żłobka nawet takie maleństwo i nigdy nie nazwałabym ich z tego powodu wyrodnymi. Po prostu, życie
Ja tak sie tylko zastanawiam czy np. po skonczeniu roku bede w stanie tak dbac o rozwoj dzizdiusia jak pedagodzy... ehh z reszta co ja sie martwie w tym moim zasranym malym miescie i tak nie znajde dobrego żłobka chyba, że stanie się cud!

A swoją drogą ogłaszam wszem i wobec, że jezeli mój mąż nie przestanie chrapać w nocy to chyba go uduszę!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-03-02, 11:00   #1615
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
nie przywitałam się nawet dziś-wstręciuch ze mnie...moje zatoki powolusiu mijają, tzn. po Apapie minęły bóle głowy, ale noc znów ciężka...o 4 już nie mogłam spać, ale zrobiłam siusiu i jeszcze sie zmusiłam,a le jak o 7 Małż do pracy wychodził, to już wstałam...i zrobiłam mu nawet jajecznicę
ja dziś na obiad - tagliatelle z sosem szpinakowo-śmietanowym z wędzonym łososiem
a ja dzisiaj zjem ziemniaczki z sosem pieczerkowym , paluszki rybne i marcheweczke z bulka tarta

Cytat:

super !!!!!!!!!!!!
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:00   #1616
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym wlasnie chciala, zeby dziecko mi wszystko mowilo, co tam sie dzialo.
I przy okazji pozniej juz jest utworzona wieksza wiez z dzieckiem

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-02, 11:02   #1617
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

A swoją drogą ogłaszam wszem i wobec, że jezeli mój mąż nie przestanie chrapać w nocy to chyba go uduszę!!!!!!!!!!!!!!
hehe a ja swojego uduszę, jak mu się maruda nie wyłączy... on ma tak, że jak jest mega zmęczony, to chodzi i się czepia wszystkiego, marudzi i jest mega opryskliwy. Co chwila muszę go do porządku przyprowadzać bo mnie wnerwia. Jeszcze wziął teraz dwa dni urlopu dodatkowo i siedzi mi w domu jak ja pracuje i zrzędzi gorzej jak stara baba

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:02   #1618
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak sie tylko zastanawiam czy np. po skonczeniu roku bede w stanie tak dbac o rozwoj dzizdiusia jak pedagodzy... ehh z reszta co ja sie martwie w tym moim zasranym malym miescie i tak nie znajde dobrego żłobka chyba, że stanie się cud!

Nie przesadzaj Na pewno bedziesz w stanie. Niby dlaczego nie?

Moj tez chrapie Ale juz sie przyzwyczailam, a jak nie moge spac to go przytulam, caluje.. Od razu dziala Przytula sie do mnie i przestaje chrapac. Ale on ma baaardzo lekki sen. Budzi sie nawet, jesli sie w nocy przekrece, albo podniose z lozka.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-02, 11:03   #1619
prince_polo
Zakorzenienie

witam z domu, musiałam najpierw sie najeśc Bo dzis nie jadłam w szpitalu nic

No wiec tak, kamien dalej an nerce, ale nie powieksza sie choc kielich nerki lekko powiekszony(cos w tym stulu gadała) mowi ze bolesci beda napewno bo moze sie przytkac cos ale musze przecierpiec.

Usg ginkologiczne miałam, z dzidka wszystko wporzadku z Om 20t z usg 20+3 nie wiem ile ma cm ale wazy 400 gram

no i zostaje dalej dziewczynką miedzy nogami nie było pisiorka aczkolwiek mam jeszcze te 2 tyg na 4d poczekac dla pewnosci cakowitej

badał szyjke i dwóch lekarzy sie przyglądało bo cos tam zauwazyli jajkowatego i teraz tak albo juz sie robi rozwarcie albo to skupisko sluzu. Jest niepewnosc wiec mam za tydzien w piątek zgłosic sie na oddzial na usg jeszcze. Lekarz mówił ze ten tydzien mam przelezec w łóżku .

jej mam nadz ze to sie nie okaze tym pierwszym

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-03-02 o 11:05
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:05   #1620
Malwina_a
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj w lepszym humorze, dzidzia wczoraj zapukała do mnie i dzisiaj rano więc jestem spokojniejsza.
Po dwóch dniach moje mega wzdęcie znikneło i na dodatek powróciły mdłości, jakoś jak je mam to jestem spokojna, a po 18 tygodniach już się przyzwyczaiłam do nich.

A ja dzisiaj mam na obiadek rybkę morszczuka z frytkami już się nie mogę doczekać.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości