|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki Catrice - cz. II
Ja kupiłam dzisiaj z Hidden World róż i najjaśniejszy cień. Róż zapowiada się rewelacyjnie, ale cień rzeczywiście jest bardzo słabo napigmentowany. Dla mnie w sumie na plus, bo ostatnio ograniczam się właśnie do takiego jasnego, rozświetlającego cienia (jak dotąd z Essence Crystalliced) i tuszu do rzęs. Jak dla mnie wygląda całkiem ładnie, choć nie powala.
Dziękuję osobie (chyba coco_kiciusia) która polecała wycofane konturówki z Catrice. Moja mama oddała mi piękną czerwoną szminkę Diora, która jej nie podpasowała i szukałam jakiejś konturówki, bo nie wyobrażam sobie bez niej ust a la Gwen Stefani. Jest miękka, trwała i jeszcze ma końcówkę z pędzelkiem Hidden World w Krakowie w Solvay. Wczoraj wpadłam do N. po limitowankę, ale jeszcze nie była wprowadzona do systemu. Umówiłam się z panią Naturzanką, że wrócę po dwóch godzinach i będzie już wystawiona, ale niestety panie nie zdążyły i odłożyły mi cień i róż. Dzisiaj nie wystawili jeszcze tych kosmetyków, ale wydaje mi się, że wieczorem powinny być Oczywiście nie było łatwo, musiałam poprosić, sympatyczną skądinąd, panią naturzankę, opowiedzieć łzawą historię o swojej podróży aż z Bronowic i poćwiczyć trochę błagalny wyraz twarzy. Jednak dziewczyny, nie dawajcie się tak łatwo zbywać tekstem "niestety, jest na zapleczu i proszę przyjść wieczorem", bo skoro już się pofatygowałyście, to szkoda odpuszczać Edytowane przez babcia_miecia Czas edycji: 2012-03-02 o 12:31 |
|
|
|
#1832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
Wsiadam na przystanku 'uniwersytet pedagogiczny". Nie wiem czy to już Bronowice, ale ten tekst podziałał. Pani naturzanka od razu zmiękła
|
|
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja trochę dalej, w stronę bronowic
to my jesteśmy sąsiadkami
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
A mnie się podoba Revoltaire, piękne opakowania, cienie wyglądają ciekawie, róż i lakiery. Ale z lakierami to chciałabym zobaczyć jakieś swatche, mam nadzieję, ze się będą pojawiać. Żaluję, że ta limitka ma być w Niemczech w kwietniu, bo pod koniec marca Mąż jedzie do Berlina, jak znalazł nakazałabym mu nabyć coś z Rev., ale jeszcze nie będzie...
|
|
|
|
#1837 |
|
Raczkowanie
|
Uwaga Lublin, panie z Ametystowej schowały HW, bo podobno coś się nie zgadzało (czyżby ceny
). Informuję, żebyście mnie czasem nie wysłały na leczenie. Nie przywidziało mi się, wczoraj była, dziś nie ma
![]() Catrice: nowości, CruiseCouture, Cucuba, UpperWILDSide, wycofywane produkty, Essence: nowości, ReadyForBoarding, CherryBlossomGirl, WildCraft, wycofywane i nowe c&g, przegląd kredek na linię wodną Jak ja lubię się śmiać... to takie ciekawe doświadczenie |
|
|
|
#1838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1839 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
więc ich nie skreślam, a portfel niech się stracha ![]() To są takie moje kolory ![]() Cytat:
w każdym razie dzięki![]() Cytat:
![]() no cóż może gdzie indziej już jest
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1841 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli mówimy o tych samych (jeszcze stare logo, z jednej strony pędzelek ), to też polecam te konturówki ![]() No nie? Nie wiem co oni tam wyprawiają w tych Naturach, ale w sumie się ciesze, że załapałam się na te niższe ceny. Catrice prawie w cenie Essence ![]()
![]() Catrice: nowości, CruiseCouture, Cucuba, UpperWILDSide, wycofywane produkty, Essence: nowości, ReadyForBoarding, CherryBlossomGirl, WildCraft, wycofywane i nowe c&g, przegląd kredek na linię wodną Jak ja lubię się śmiać... to takie ciekawe doświadczenie |
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Trafiłam wczoraj na HW i Circus z Essence ale... nic nie wzięłam
![]() Za to z Catrice nabyłam Kameleona i Szlachetnych Rycerzy, tak jak planowałam Wy macie rację, że Kameleon to jest cudak, nietypowy zupełnie, podoba mi się ten zielony refleks w nim Oficjalnie stwierdzam, że kufer nie wytrzymał i się nie dopiął ![]() Muszę zarządzić ewakuację do nowego, większego lokum - szufladki zamówione, boję się co dalej
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: oprócz tego w obu naturach rozdziewiczyłam limitki jedną wczoraj, drugą dziś
curl it, baby! Edytowane przez dzolls Czas edycji: 2012-03-02 o 15:00 |
|
|
|
|
#1844 |
|
Raczkowanie
|
W Dąbrowie Górniczej resztki HW. Ja zabrałam ostatni najjaśniejszy cień, zostało jeszcze po 1 sztuce z pozostałych, 1 róż, 1 baza, kilka błyszczyków.
Na półkach 'wyprzedażowych' przyuważyłam różne ciekawostki, m.in. puder z pańcią. |
|
|
|
#1845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy HW poczeka na mnie aż do poniedziałku
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
|
#1846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha, też polubiłam smutną żabcię ...bo ja w ogóle żabyMam nadzieję, że na mnie choć do jutra coś poczeka z HW. Nadzieja w jednej N. na obrzeżach miasta ![]()
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z różu już się wyleczyłam, wmawiam sobie że może nie polubiłabym tak samo jak nie polubiłam wampirkowego Essence. A cień.. nadal nie wiem blondynka z niebieskimi oczami w takim rózu? hmm....
|
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dość, że mam nick babcia_miecia, to jeszcze mnie użytkowniczki kojarzą z żabą |
|
|
|
|
#1849 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z Was skusiła się na ten biały lakier z HW?
Jestem bardzo ciekawa opinii o nim.
|
|
|
|
#1850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak w realu nie pamiętam imion, tylko twarze, tutaj pamiętam awatary, a nicki to różnie A Wy mi jeszcze utrudniacie będę lać
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do różowego lakieru to tak chyba najbliższy z moich jest Essence Heart Chakra, tyle że bez drobinek. |
|
|
|
|
#1852 |
|
Raczkowanie
|
http://www.honeyandmilk.net/2012/03/catrice-million-styles-le-return-of.html Million styles - Return of Space Cowboys http://montys0711blog.wordpress.com/...view-swatches/ Million Styles swatche
![]() Catrice: nowości, CruiseCouture, Cucuba, UpperWILDSide, wycofywane produkty, Essence: nowości, ReadyForBoarding, CherryBlossomGirl, WildCraft, wycofywane i nowe c&g, przegląd kredek na linię wodną Jak ja lubię się śmiać... to takie ciekawe doświadczenie Edytowane przez PieceOfMoris Czas edycji: 2012-03-02 o 16:24 |
|
|
|
#1853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brzydal? A miałam na niego chęć ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Patrzcie co znalazłam: http://blogerettejoelle.blogspot.com...s-shoplog.html chyba jednak go wezmę
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
Dzolls - mamy dziś prawie taki sam makijaż oka - też poleciałam z cieniami z HW, te same kolorki, na baze, tylko dodałam jeszcze cienką czarną kreskę. Efekt faktycznie delikatny, ale podoba mi się, taki wiosenny i lekki. A różowy można nawet na policzki nałożyć zamiast rózu.
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Wy niedobre kusicielki! Przez Was padłam dziś do N i zagarnęłam róż, nawet nie macając testera. W autobusie z ciekawości maznęłam na dłoń i normalnie mało nie spadłam z siedzenia- zero koloru, rozsmarował się jak zwykły wazelinowy krem
Myślę sobie, WTF? I już zaczynałam pluć sobie w brodę, że nie zmacałam uprzednio testera. Jednak w domu umalowałam się nim i jestem totalnie zachwycona Poza tym sama forma bardzo przyjemna i łatwa w aplikacji bo nie tworzy nieestetycznych zacieków czy smug (nakładałam palcami). A ostatnio co nie położę na buźkę to mi jakoś nie pasuje- mam nieustający dzień paszteta wiec tym bardziej jestem zadowolona (a jadąc do domu miałam czarne myśli na jego temat- w ostateczności komuś bym oddała).
|
|
|
|
#1856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://goodlacknail.wordpress.com/20...dden-world-le/ Wydaje mi się, że prezentuje się najgorzej z całej trójki i będzie ciężko z kryciem ![]() http://www.belindapol.nl/?p=4293 Ale mnie to nie słuchaj, bo walczę sama ze sobą, żeby żadnego nie kupić
|
|
|
|
#1857 |
|
Wtajemniczenie
|
PieceOfMoris- nie kupię to bede płakać
Najwyżej dam go na wymianę albo coś wymyśle będę dobrej myśli |
|
|
|
#1858 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Uwaga, uwaga, ogłaszam alarm dla miasta Lublina - HW na Świętoduskiej, calutka, nieruszana, przynajmniej ok 15 taka była.
Chciałam brać różowy cień, bo śliczny, ale walczę jeszcze ze sobą... bo mam i Golden Rose z KOBO i ten koralowy Sensique i jeszcze # 25 z jedynek Essence... Znowu dylemat I zastanawiam się nad lakierem, ale chyba podobny efekt uzyskam malując Heart Chakra i 'białym' topem z Balleriny... Grunt, to sobie wytłumaczenie znaleźć
|
|
#1859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam wszystkie, które wymieniłaś, oprócz tego z Essence, ale się ugięłam i wzięłam różowy dla towarzystwa. Pozostałe dwa kolory też Za to dałam sobie bana na lakiery Nie wspomnę, że z nowych C&G się obkupilam
![]() Catrice: nowości, CruiseCouture, Cucuba, UpperWILDSide, wycofywane produkty, Essence: nowości, ReadyForBoarding, CherryBlossomGirl, WildCraft, wycofywane i nowe c&g, przegląd kredek na linię wodną Jak ja lubię się śmiać... to takie ciekawe doświadczenie Edytowane przez PieceOfMoris Czas edycji: 2012-03-02 o 16:49 |
|
|
|
|
#1860 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdzieś na blogu wyczytałam, że pasuje super. To ja się słucham Zwłaszcza, że opalizuje na złoto. Cytat:
[COLOR="rgb(112, 128, 144)"]Znajdź inną żabcię[/COLOR] ![]() Cytat:
Cytat:
Niech mi się uchowają chociaż cienie plizzz
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

to my jesteśmy sąsiadkami

). Informuję, żebyście mnie czasem nie wysłały na leczenie.

), to też polecam te konturówki 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

blondynka z niebieskimi oczami w takim rózu? hmm....
będę lać
Myślę sobie, WTF? I już zaczynałam pluć sobie w brodę, że nie zmacałam uprzednio testera.
Poza tym sama forma bardzo przyjemna i łatwa w aplikacji bo nie tworzy nieestetycznych zacieków czy smug (nakładałam palcami).