|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Widze zadna nie urodzila podczas mojej nieobecnosci
![]() Ja sie dzisiaj tak tragicznie czuje ze chyba przeleze caly dzien ![]() bylam jeszcze na szybkich zakupach i kupilam sobie truskawki i cole ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
spadam na badanko
papa |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zadomowienie
|
oby te truskawki byly w mojej biedronce
![]()
#1984 | ||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Widzę że Cytrynka i Asika się męczą i nic z tego nie ma ![]() ![]() Mravka - gtaruluję awansu! super! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1985 |
Rozeznanie
|
Podjadam sałate teściowej =D DOBRA !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie sie gulasz gotuje i za 10 min Tz przychodzi na obiadek. desia oj tak to niestety prawda ze zyjemy w chemicznym swiecie;( ja tez jem warzywa i owoce mimo ze wiem jakie to swinswo czesto. no i mam zamiar moze nie w tym roku ale w przyszlym miec jak najwiecej warzyw swoich wlasnych, a poki co sasiad. ktory ma 83 lata ma duzy ogrod i jesli tylko moge to od niego mam warzywa, tzn ja chce mu placic a on nie chce brac pieniedzy, wiec jak mi dawal swoje warzywa to prasowalam mu koszule w podziekowaniu albo kupowalam whiskey, bo mowi ze musi brac to lekartswo popoludniu ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-02 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdyby nie fakt ze 40 minut autem do szpitala mamy to lekarz pewnie by mi juz usunal krazek a tak to sie boi bo powiedzial po zbadaniu ze po usunieciu krazka na pewno szybko urodze. Ale ja juz sobie poczytalam oczywiscie jak zwykle i nie zawsze tak jest mimo iz lekarzowi sie wydawalo ze szybko pojdzie. Kurcze jakby akcja sie nie rozkrecila, to do domu mnie nie puszcza bo za daleko, a ja nie mam czasu na lezenie w szpitalu paru dni bo mam jeszcze dziecko ![]() Cholerka przez ten krazek wszystko takie porypane jest ![]()
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
Aguśka nie ma co się zamartwiać na zapas! Będzie dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Każda z nas by chciała żeby wszystko sie odbyło dobrze, naturalnie, żeby urodzic zdrowiutkiego bobasa bez komplikacji więc Cię rozumiemy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Rozeznanie
|
Czy któraś z was miała badanie OB w ciąży ? Lekarz rodzinny zlecił mi to i wynik wyszedł 40 gdzie do 14 norma. I nie wiem czym to spowodowane
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mravka ![]() Monia no najlepiej byloby miec wlasne warzywa, owoce, zwierzaczki na miesko itd , no niestety tak sie nie da zawsze ![]() Jak Wy ciagle piszecie o tych bolach i skurczach co macie, to kurcze ja nie wiem jak to jest nadal. Czym wogole roznia sie bole krzyzwe od zwyklych boli przy porodzie bo ja tego nie wiem ![]() Ja nei wiem czy mialam krzyzowe czy nie , chociaz w sumie wszystko jedno bolalo tak ze myslalam ze umre ![]() Ja sobie dzisiaj przelecialam albumy jak adas byl maly (znowu ![]() Ale fajnie sie tak oglada ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-03-02 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- ale mam dziś opuchnięte dłonie i stopy. Stopy tak bardzo mi spuchły, że moje luźne dotąd adidasy są tak ciasne, jakby były o rozmiar za małe ![]()
![]() |
#1993 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wow, gratulacje Mravka! Rozumiem ze po macierzynskim wejdzie ten awans w zycie tak? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Aguśka, dziewczyny mają rację-nie zamartwiaj się na zapas, jak będzie tak będzie, a lekarz na pewno wie, co mówi bo Cię badal i ma doświadczenie. Zresztą już mógł wyczuć główkę, więc mały pcha się na ten świat i wiele pewnie nie będzie potrzeba. Nie znam się, ale pewnie zaraz po usunięciu krążka nie urodzisz, ale w przeciągu kilku godzin na pewno! Będziemy wszystkie trzymać kciuki!
A myślałam, że cytrynka do rana urodzi, ale widzę, ze jeszcze nic z tego...Mam nadzieje, że nie meczy sie za bardzo! Dostałam dzis rano telefon od GP. Przyszły wyniki posiewu, i niestety paciorkowiec siedzi tam dalej. Powiedziala, ze niezbedny bedzie antybiotyk podany przed porodem, wspomniala cos o 12h przed????, ale ze wszystko mi wyjasni na wizycie. Boje sie, ze to bedzie dla mnie oznaczac porod wywolywany, a tego bardzo chcialam uniknac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Wtajemniczenie
|
przeszły niestety
![]() emigra, qsloncu, pempek no to musicie jednak poczekać, ja póki co czekam z wami ![]()
![]() |
#1996 | |
Zakorzenienie
|
![]() jaki piękny dzisiaj dzień ![]() ![]() na śniadanko dzisiaj były 4 małe kanapeczki - 2 z kiełbasą i musztardą oczywiście ![]() ![]() TŻ nie odebrał mi wyników bo można było dopiero od 11 a on o 9 już wrócił więc bez sensu żeby czekał 2h na wyniki - odbiorę je w poniedziałek ![]() Jutro jedziemy do teściów - to chyba ostatnia wizyta do czasu porodu ![]() Truskawek dzisiaj nie będę miała ![]() Mravka gratuluje awansu ![]() ![]() Cytat:
Sprite mam, ale mnie nie kusi jakoś ![]() ![]() pizza również za mną chodzi, ciasta tak samo - wszystkie !! ![]() Cytrynka i Asika trzymam za Was kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Gosia, MoniaHan, Mravka dziekuje za komplementy ![]() Jak widac zdjecia nie wywoluja u mnie porodu ![]() Mravka gratuluje awansu ![]() ![]() Asika i Cytrynka kciuki, za przysyspieszenie porodu, no bo ilez mozna sie meczyc ![]() ![]() Za pozostale kobietki, ktore sie przeterminowuja rowniez trzymam kciuki, zeby dzidzie wreszcie zechcialy wyjsc ![]() No i za dzisiejsze wizyty ![]() MoniaHan mam pytanie, nie masz nic przeciwko, aby pisac do Ciebie w razie czego? Bo Ty jestes dosyc czesto na wizazu i masz termin po mnie ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Gosica502 sliczne fotki!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Zakorzenienie
|
Hej Babeczki,
![]() muszę się przyznać do czytania , ale odpisywać mi ciężko, bo najczęściej mam ręce zajęte ![]() No i TŻ mam w domu , więc spędzamy czas rodzinnie. Kaja nadal grzeczna, życzę Wam też takich spokojnych dzieciaczków, na luzie mogę wszystko porobić, np. wyprać okupkana ciuszki i od razu Wam Dziewczyny polecam zakup szarego mydła do spierania tych żółtych kupek, schodzi elegancko ![]() Aguśka ![]() Na jutro zaprosiłam Teściów i Babcię TŻ , już się nie mogę doczekać reakcji ![]() ![]() Cytrynka i Asiek za szybkie akcje ![]() Mravka fiu fiu, awans w takim okresie życia to rzadkość , gratuluję ![]() ![]() A propos mojej cc, to dokładnie już wiem co mam tam inaczej niż większość kobiet, ogólnie wielkie szczęście,że dołem dzieci się nie pchały , bo by nie przeszły, dokładnie mi pani ginekolog, która była przy cięciu to wyjaśniła.Ech i trochę mnie zmartwiła informacją,że trzecia cesarka to już jest pewnie ryzyko ![]() Co z Agabi? |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuje bardzo ![]() ja dziś na obiad skusiłam się na to : http://kuchennewzlotyiupadki.blox.pl...istaKomentarzy konczy sie własnie dusić i pachnie pyyyyyyysznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A za chwilę dołączysz album drugiego Skarba ![]() dziękuje za gratulacje! Cytat:
![]() Cytat:
![]() hehe nastepna o truskawkach no nie mogę z Was ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ok - my po obiadku - Tz wrocil do pracy, ja wstawilam pranie, zmywarka sie pozmywala, wyjelam rzeczy z niej, sianokosy zrobione ![]() Ewelajna moze nie bedzie trzeba wywolywac, wszystko wyjasnia Ci na wizycie, glowa do gory, przynajmniej masz sprawdzone czy paciorkowiec jest czy nie. Mravka super - gratulacje!! w ciazy to mozna sie spodziewac co najwyzej degradacji a nie awansu ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-02 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u nas na obiad dzisiaj Fajita ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() heh o tych strzelajacych kupkach też słyszałam..smiałam się, że trzeba folie malarskie rozłozyc ![]() dziękuje za gratulacje, no zgadza sie,ze to mało standardowe Cytat:
![]() ![]() ![]() Już złozona, czy jeszcze sie nie bralas za to ? ![]() Fajne jest tez to,ze te pokrowce mozna wyprac..ja to normalnie do pralki na 40stopni wrzuciłam..nic sie nie stało ![]() Monia przyznam,ze jak zobaczyłam koperte z potwierdzeniem odbioru to rozwazalam co to moja kochana firma mogła mi wyslac ![]() ![]() Melduje,ze obiad zjedzony i wyszedł pycha! takze polecam..oczywiscie nie wszystkie składniki miałam(np.olej sojowy) ale i tak naprawde mniam. jeszcze porcja została na potem ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
już po ktg - wyszło ok, już delikatnie zaczyna się coś dziać, ale lekarka z IP stwierdziła, że nie ma mnie co katować i dzisiaj na patologie przyjmować, bo i tak bym sobie tylko w szpitalu siedziała przez weekend, jakby się zaczęło coś dziać to mamy przyjechać... za to w poniedziałek ze wszystkimi manelami mam się stawić i mnie przyjmą na patologię
wygląda na to, że moja "niespodzianka" w przyszłym tygodniu ujrzy światło dzienne jak nie z własnej inicjatywy to jej trochę pomogą ![]() mravka gratki awansu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz miała relacje z pierwszej ręki ![]() a teraz znikam, bo muszę futra wystawić na sikęsa i jakiś obiad poczarować Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-03-02 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli trezba miec nadzieje ze jesli w ciazy jestesmy spokojne to i dziecko urodzi sie spokojne (tak bym chciala ![]() Przyjemnosci jutro podczas odwiedzin, napewno wszyscy zakochaja sie od pierwszego wejrzenia ![]() Kiedy dasz zdjecia Kai na maila? Bo my tutaj czekamy! Mravka, widzisz-dobrze wiedziec ze moge to wszytsko wrzucic w automat bo takie to jakies sztuczne i palstikowe sie wydaje! A wirowalas tez? Juz zlozona- oczywiscie ![]() ![]() Agnes no to trzymam kciuki zeby wszystko szlo szybciutko i jak najmniej bolesnie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.