Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 09:08   #4651
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
kurde.. przedwczoraj przeszłam pół miasta za stanikiem do karmienia.. no masakra rozmiar na mnie (czyli gdzieś 70F jak nie lepiej) jest nieosiągalny, dziś jeszcze muszę iść do ciążowego tam babka miała... bo normalnie mam 1 stanik kupiony w rossmanie no ale 1 to za mało przecież, bo moja mleczarnia często przelewa nawet przez wkładki!!
Przepuszczają wkładki? Hmmm... U mnie to samo. Ale polecam Ci wkładki z firmy Suavinex - nie ma opcji, żeby się przelało Wytestowałam wszystkie i te okazały się bajeranckie - siostra z Hiszpanii przysłała mi najpierw 4 szt. na próbę. Mozna je kupić w sklepie internetowym. Gwarantuje, ze nie przepuszczą, bo jak już się napełnią mkekiem to się takie ... kuleczki w srodku pojawiają chłonne - coś jak w pamersie premium care

Podaję Ci linka do nich: http://www.sklepkrotex.pl/product-po...ne-28-szt.html
Nie sugeruj się, że pisze 28 szt pojedynczych, bo sa pakowane podwójnie, czyli sztuk jest 56

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:49   #4652
elunia25
Raczkowanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Hej Mamuśki
Seba chwilke zajmuje się sobą wiec mogę popisac, wczoraj mieliśmy pierwszą rehabilitacje czy jak mówi mój Tz gimnastyke koekcyjna bo malutki ma silniejszą prawą stronę i rzadko główkę na lewą sam przekrecai żeby nie miał żądnych wad postawy pani neurolog zaleciła nam cwiczonka szczerze mówic spodziewałam się wczoraj płaczu i protestów ale malemu się podobało dzis jak z nim rano ćwiczyłam to cały czas się cieszył
mam pytanie czy któraś z WAs też chodzi na rehabilitacje z małym i czy Wasze pociechy obracają same głóki raz w prawo raz w lewo,bo czytałam że w wieku dwuch miesiecy czesto zdarzają sie asymetrie u dzieci dlatego pytam czy u Was też się pojawiają?????
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:22   #4653
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Ale mam złote dziecko. Julian spał dzisiaj od 23.30 do 7.30 potem karmienie, trochę zabawy i turlania na łóżku potem zasnął sam w łóżeczku i teraz jesteśmy po kolejnym karmieniu

zastanawiam się czy wszystko w porządku, bo Julek tyko czasem podnosi ładnie główkę i trzyma i się rozgląda, a czasem leży na brzuszku, główka w jedną stronę i nie chce mu się podnosić (leń? czy coś nie tak?)

Dziewczyny, planujecie wakacje? Bo nam teściowie zaproponowali wyjazd do Hiszpanii pod koniec maja... Julek będzie miał 4 miesiące wtedy. To znaczy mieli wątpliwości czy z Julkiem można jechać, my nie mamy oporów, ale teraz zaczęłam się zastanawiać

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja nawet nie umiem go wyczuc, moze dlatego ze jest tyci tyci na 0,5 x 0,5cm

inutil czy mogłabyś wkleic mi zdj (moze byc w klubie) krostek twojego Julka chcialabym porownac do naszych krostek
Julek też ma ciemiączko 0,50x0,5 i nie potrafię go wyczuć
daję zdjęcie, kiepsko widać, jak się przejedzie po buzi to sucha i kaszkowata jest

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Też dziś ubieralam Michasia na korytarzu po szczepionce. A na bilansie 6 tygodniowym było jeszcze lepiej, wszystko sprawdziła pielęgniarka, Michaś miał jakieś pęcherzyki na siusiaku więc jej o tym powiedziałam, ona coś tam zapisała w dokumentach i powiedziała, że jak przyjdzie doktorka to to sprawdzi. Doktorka przyszła, kazała zabrać dziecko do siebie do gabinetu, gdzie Michaś był tylko w samej pieluszce, powiedziała, że mam go nie ubierać więc szliśmy dlugim korytarzem z dzieckiem w samej pieluszce(dobrze, że miałam kocyk to go okryłam). U niej w gabinecie nawet nie kazała mi ściągnąć mu tej pieluszki żeby zobaczyć co tam się dzieje. Osłuchała go tylko, przepisała maść na siusiaka i dowidzenia. Także nie tylko polska służba zdrowia wygląda tak jak wygląda.
bilans 6-tygodniowy?

trzeba to robić? nam nikt o tym nie mówił

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Smutno mi,że nie mogę ochrzcić Lilki normalnie u nas w wiosce. Ksiądz u nas w wiosce odmawia chrzczenia dzieci wszystkim co nie mają cywilnego, a jak ktoś ma cywilny to się nasłucha o tym jak bardzo grzeszy i z wielką łaską zgadza się na chrzest.
My kombinujemy w innych miejscowościach chrzest zalatwiac i czuję się z tym okropnie, bo przecież dziecko nie jest niczemu winne. Takie dziwne uczucie mam jakby Lila była gorsza od innych dzieci...
olać to ciepłym moczem znajdziecie kościół gdzie ochrzcicie Lilkę bez problemu. NA PEWNO NIE JEST GORSZA

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
może opis porodu napiszę dopóki malutka śpi

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Widziałam, że pisałyście o Delicolu - my zaczęliśmy wczoraj podawać Delicol - i mam wrażenie, że małej ulewa się mleczko jak dostanie ten Delicol przed jedzeniem Możliwe to??
Wczoraj prawie po każdym jedzonku ulewała, a dzisiaj dwa razy dostała Delicol i dwa razy ulała ( nie od razu, tylko tak po ok. 40 min od jedzenia)
Ja daję po jedzeniu łyżeczką. Julek nie ulewa

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
kurde.. przedwczoraj przeszłam pół miasta za stanikiem do karmienia.. no masakra rozmiar na mnie (czyli gdzieś 70F jak nie lepiej) jest nieosiągalny, dziś jeszcze muszę iść do ciążowego tam babka miała... bo normalnie mam 1 stanik kupiony w rossmanie no ale 1 to za mało przecież, bo moja mleczarnia często przelewa nawet przez wkładki!!
ja kupiłam taki http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...116240839.html 70G polecam bardzo, czaję się na inne, jestem bardzo zadowolona. Nie jest namiotowaty i taki jak większość staników do karmienia.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
tylko raz? a kiedy? wieczorem? ile kropel?
praktycznie od wyjścia ze szpitala dajemy prawie codziennie, na początku po 6 kropel, teraz 8. Najczęściej wieczorem. po karmieniu. mamy jeszcze pierwszy pojemiczek. Ale nie wiem czy łączyć podawanie Delicolu z tym, że Julek nie miał problemu z kolkami. Ale nadal daję profilaktycznie - lekarz mówił, że można.

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Seba chwilke zajmuje się sobą wiec mogę popisac, wczoraj mieliśmy pierwszą rehabilitacje czy jak mówi mój Tz gimnastyke koekcyjna bo malutki ma silniejszą prawą stronę i rzadko główkę na lewą sam przekrecai żeby nie miał żądnych wad postawy pani neurolog zaleciła nam cwiczonka szczerze mówic spodziewałam się wczoraj płaczu i protestów ale malemu się podobało dzis jak z nim rano ćwiczyłam to cały czas się cieszył
mam pytanie czy któraś z WAs też chodzi na rehabilitacje z małym i czy Wasze pociechy obracają same głóki raz w prawo raz w lewo,bo czytałam że w wieku dwuch miesiecy czesto zdarzają sie asymetrie u dzieci dlatego pytam czy u Was też się pojawiają?????
kurcze a jak to sprawdzić, bo na plecach Julek różnie trzyma główkę, ale na brzuszku to mi się wydaje że woli jedną stronę.
A jak dowiedzieliście że jedna strona silniejsza?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01099.jpg (23,4 KB, 47 załadowań)
Stary 2012-03-02, 11:41   #4654
kamciurka
Zakorzenienie

hello
widze ze cos Pearl sie nie odzywa, a wiecie cos czyona szczepila malego? my w szpitalu zaszczepilismy a teraz zastanawiamy sie czy nie wstrzymac sie z dalszymi szczepieniami do 3 roku zycia. nie interesowalam sie tym ake ostatnio dowiedzialam sie ze dwoje moich znajomych szczepilo dzieci dopiero w wieku 3 lat i jedni znajomi maja dziecko ktore po szczepionce ma autyzm i zesmy spanikowali, ocywiscie zaczelam czytac na necie ik juz w ogole sie przerazilam co niektorzy lekarze o tyhm mowia. umowieni jesesmy na 5w1 na 13 marca i juz sama nie wiem co robic???

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:54   #4655
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Hej Mamuśki
a jakie cwiczenia robisz w domu?
Mój Maluszek też woli trzymac głowkę w jedna strone ,ale w drugą tez obraca,więc nastraszylas mnie
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:56   #4656
raqla
Raczkowanie

Witam!

Gratuluję kolejnym rozpakowanym mamom i ich maluszkom!

Moja Alusia właśnie skończyła tydzień - nie wiem, kiedy to minęło.
Malutka dużo śpi w dzień, trochę gorzej w nocy, bo właśnie wtedy dokucza jej brzuś Suszarka to ciekawy wynalazek przy kolkach, tylko szkoda, że działa doraźnie. Trzeba będzie zacząć czymś kropelkować.
Ja już właściwie doszłam do siebie - chodzenie i siadanie to już nie problem. Miałam tylko dwa małe pęknięcia, więc szybko się goję.
W wolnej chwili spróbuję z grubsza ponadrabiać, bo teraz i ja jestem w temacie, więc przydadzą się cenne rady.
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:00   #4657
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
pokaż proszę jak to wygląda, bo są i tabletki i zawiesina
Proszę
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p3549-Debridat

mam zawiesinę, ale widzę że jest na receptę. Podaję 2 x 2,5 ml. Pije chętnie.
Kupsztale idą jak po maśle - w nocy jeden, teraz znowu mega wielki kupal. A wcześniej z bólami rodził co 24-48h.

Edytowane przez Blanszor
Czas edycji: 2012-03-02 o 12:01
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:00   #4658
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
a jakie cwiczenia robisz w domu?
Mój Maluszek też woli trzymac głowkę w jedna strone ,ale w drugą tez obraca,więc nastraszylas mnie
moja tez uparcie trzyma w jedna stronę dlatego na noc robię jej wałeczek z pieluchy zeby trzymała ja prosto nie chce zeby miała krzywa główkę jak dziecko sasiadki
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:02   #4659
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ale mam złote dziecko. Julian spał dzisiaj od 23.30 do 7.30 potem karmienie, trochę zabawy i turlania na łóżku potem zasnął sam w łóżeczku i teraz jesteśmy po kolejnym karmieniu

zastanawiam się czy wszystko w porządku, bo Julek tyko czasem podnosi ładnie główkę i trzyma i się rozgląda, a czasem leży na brzuszku, główka w jedną stronę i nie chce mu się podnosić (leń? czy coś nie tak?)

Dziewczyny, planujecie wakacje? Bo nam teściowie zaproponowali wyjazd do Hiszpanii pod koniec maja... Julek będzie miał 4 miesiące wtedy. To znaczy mieli wątpliwości czy z Julkiem można jechać, my nie mamy oporów, ale teraz zaczęłam się zastanawiać

Julek też ma ciemiączko 0,50x0,5 i nie potrafię go wyczuć
daję zdjęcie, kiepsko widać, jak się przejedzie po buzi to sucha i kaszkowata jest

bilans 6-tygodniowy?

trzeba to robić? nam nikt o tym nie mówił

olać to ciepłym moczem znajdziecie kościół gdzie ochrzcicie Lilkę bez problemu. NA PEWNO NIE JEST GORSZA

Ja daję po jedzeniu łyżeczką. Julek nie ulewa

ja kupiłam taki http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...116240839.html 70G polecam bardzo, czaję się na inne, jestem bardzo zadowolona. Nie jest namiotowaty i taki jak większość staników do karmienia.

praktycznie od wyjścia ze szpitala dajemy prawie codziennie, na początku po 6 kropel, teraz 8. Najczęściej wieczorem. po karmieniu. mamy jeszcze pierwszy pojemiczek. Ale nie wiem czy łączyć podawanie Delicolu z tym, że Julek nie miał problemu z kolkami. Ale nadal daję profilaktycznie - lekarz mówił, że można.

kurcze a jak to sprawdzić, bo na plecach Julek różnie trzyma główkę, ale na brzuszku to mi się wydaje że woli jedną stronę.
A jak dowiedzieliście że jedna strona silniejsza?
dzieki widze ze sa podobne do naszych nasze sa lojotokowymi zmianami, wg naszego pediatry, wasze sugeruja skaze, tak wez tu czlowieku badz madry....

nasz dzis spal od 23 do 5 i potem o 8 pobudka na karmienie i do po 10

mnie allesy strasznie fiszbinami uwieraja mam dwa fajne i nie moge nosic bo jak mi piersi puchna od mleka to mam czerwone pod nimi tak uciskaja....
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hello
widze ze cos Pearl sie nie odzywa, a wiecie cos czyona szczepila malego? my w szpitalu zaszczepilismy a teraz zastanawiamy sie czy nie wstrzymac sie z dalszymi szczepieniami do 3 roku zycia. nie interesowalam sie tym ake ostatnio dowiedzialam sie ze dwoje moich znajomych szczepilo dzieci dopiero w wieku 3 lat i jedni znajomi maja dziecko ktore po szczepionce ma autyzm i zesmy spanikowali, ocywiscie zaczelam czytac na necie ik juz w ogole sie przerazilam co niektorzy lekarze o tyhm mowia. umowieni jesesmy na 5w1 na 13 marca i juz sama nie wiem co robic???
my szczepilismy, nie czytalam zadnych opinii ani smutnych historii zwiazanych ze szczepieniami poza tym autyzm pojawi sie kolo 3rz wiec skad ta pewnosc ze szczepionka podana w 2 miesiacu zycia go spowodowala

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:08   #4660
elunia25
Raczkowanie

nie chciałam Was straszyć my bylismy u neurologa bo malutki czesto właśnie jak lezy obraca główke na prawo a na lewo to już mu się nie chce tzn tez obraca ale to bardzo zadkopozatym jak lezy na brzyszku to widac że ta główka zamiast być na srodku to lekko ucieka mu na prawo. z tego co sie dowiedziałam to co drugi maluszek w drugim miesiacu ma taką przypadłość i do trzeciego miesiąca powinno się to samo skorygowac, mozna to zostawić i zobaczyc czy samo przejdzie albo troche poćwiczyc.
Ja czesto kladę go na brzuszku i daje mu rączki pod brode przytrzymuje pupe i wtedy on ładnie prosto podnosi główkę i jak rano go ubieram i wieczorem przed spaniem go masuje, dwoma palcami oklepije od obojczyka do bioderka w lini prostej raz z prawej raz z lewej strony a potem łacze razem jego raczki i tak kilka razy pozatym przewracam go w formie zabawy raz na prawo raz na lewo i na razie to tyle za tydzien kolejna partia cw
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:16   #4661
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej.

Dziękuję za odpowiedzi odnośnie ciemiączka, juz na szczęscie jest lepiej ale faktycznie one jest tylko leciutko wklęsłe a że jest dość duże to dlatego tak bardzo wyczuwalne.

Ogólnie mam doła, bo i Milenka chora i mi sie porobiły jakieś dziwne rzeczy.Dzisiaj już w nocy kaszlała. Dzwoniłam do położnej i jeśli nie ma goraczki i nie ma prpblemów z jedzeniem to spoko. W nocy była masakra, budziłą sie co półtorej h a głównie spałą mi na klatce.=, bo jak ją odkładałam to płacz. Dzisiaj też jest marudna.
A u mnie zaś pojawiłą sie jakaś cholerna wysypka. Zaczęło się jakieś 2 tyg temu na lewej piersi na dole pojawiły się takie czerwone swędzoce jakby pryszcze, teraz są na obydwu piersiach o obejmują prawie połowę piersi. Wyczytałam w necie że to moze od wkłądek laktecyjnych lub od mleka(często mi przecieka, ale myję wiec nie wiem o co chodzi). A drugie uczulenie pojawiło9 sie wczoraj na rozstrępach które zrobiły mis ie po porodzie na udach. Te rostępy d=są teraz takie podrażnione czerwone i swędz. Jak by ktos nie wiedział ze tam są rozstępy to by myślał ze to jakieś uczulenie, co to moze być??( nic w necie nie znalazłąm) i to jeszcze nie koniec moich uczuleń. Dodatkowo mam 4 suche łuszczące się placki 1 na ręce i 3 na piersi. Od lat mi sie 1 taki co jakiś czas pojawiał ale teraz są 4 i to na piersi, masakra. To chyba niedobór jakiejś witaminy a teraz jem mniej rzeczy to pewnie dlatego.

Taki dół mnie złapał, ze nic mi się nie chce.....nawet nie wie czy na spacer mogę wyjść z małą od ponad tyg siedzimy w domu i dostaję już do głowy.

Zapowiada sie kolejny dzień z mała cały czas na rekach.....szkoda mi jej bo jest chora muszę to jakoś przetrwać........

sorki że tylko o sobie....wybaczcie....... ...

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-03-02 o 12:46
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:21   #4662
bambusiek
Zakorzenienie

cześć

dziś wstaliśmy przed 9
nocka super, bo T. obudził się tylko raz w nocy
no, ale obudził się przed 3, miałam dla niego uszykowaną butlę mojego mleka odciągniętego wieczorem (tyle się nazbierało z tego, co on nie opróżnia), ale wypił go 150ml i wrzask głodowy dołożyłam 70 ml mm i jak usnął tak obudził się razem z tatusiem o 7:15
potem standardowo przewijanie, przebieranie, poranne cycowanie, przytulanie i moje śniadanie

teraz je z piersi i ok. 13 idziemy na spacerek mały ładnie uśnie, to zdążę z obiadkiem

po tej nocnej butelce z moim mlekiem coraz bardziej się przekonuję, że mimo spożywania zalecanych porcji pewnych produktów, moje mleko jest za słabe dla T. jakby przez niego przelatywało
no, ale dla samych przeciwciał jestem zdecydowana jak najdłużej karmić
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:22   #4663
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hello
Kamciurka my szczepimy tylko 5 w 1. Jestem zdania, że szczepionki na pneumo i rota są zbędne zdrowym silnym dzieciom. Jakbym miała wcześniaka, albo dziecko malutkie i słabe bądź z jakimiś wadami wrodzonymi na pewno bym zaszczepiła. Dla mnie zresztą to wszystko to kampanie reklamowe - 7 lat temu jak urodził się mój siostrzenic to była nagonka na rodziców, żeby szczepili na meningokoki, teraz o meningo nic się prawie nie mówi a za to są reklamy o pnueumokokach i rotawirusach. Ale to każdy ma swoje zdanie na ten temat A to że na zachodzie szczepią na wszystko nie jest dla mnie argumentem.

Moja koleżanka dwoje swoich dzieci zaszczepiła na rota i pneumo. Jej roczna córa 3x miała zapalenie płuc (pneumokokowe), a 4 letni syn jest non stop chory - od wczoraj ma zapalenie oskrzeli. Oboje długo karmieni cycem. A ja w życiu swoim miałam tylko ospę i anginę jako dziecko, a w życiu dorosłym raz zapalenie oskrzeli i mononukleozę. Według mnie to kwestia genów i odporności wrodzonej. A dodam, że jestem z tych nieprzewrażliwionych w temacie przeciągów, zimna itp. Latam w zimie po podwórku w krótkim rękawku i odśnieżam, uwielbiam dom jak jest przewietrzony, spać jak jest chłodno, jeździć autem z otwartym dachem itp. Nawet kataru od lat nie miałam.

Edytowane przez Blanszor
Czas edycji: 2012-03-02 o 12:29
Stary 2012-03-02, 12:36   #4664
kamciurka
Zakorzenienie

No wlasnie my tez mamy recepte na to 5w1 i pneumokoki za darmo bo maly wczesmniak ale jemu zabraklo 4 dni do donoszenia. najgorsze ze nie wiem co robic bo sama nie wiem co myslec i tak zle i tak niedobrze
miss Zuzia ci znajomi jak zaszczepili w 2 roku zycia ta uzupelniajaca maly misl komplikacje i po tym prxzesdtal mowic, komunikowac sie i zamknasl sie w sobie tak jakby i zdiagnozowali po jakims czasie autyuzm, wiadomo pewnosci nie ma, ale wiesz jak to jest jak sie we wlasnym otoczeniu slyszy o czyms takim zaraz mnostwo watpliwosci

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:45   #4665
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
dzieki widze ze sa podobne do naszych nasze sa lojotokowymi zmianami, wg naszego pediatry, wasze sugeruja skaze, tak wez tu czlowieku badz madry....

mnie allesy strasznie fiszbinami uwieraja mam dwa fajne i nie moge nosic bo jak mi piersi puchna od mleka to mam czerwone pod nimi tak uciskaja....
ojj, szkoda że Ci nie pasują, mi przypasował bardzo

No ja już wymiękam z tą buzią jego. Miał wcześniej jeszcze takie punktowe wypryski ale przeszły po maści Elidel.

Cytat:
nie chciałam Was straszyć my bylismy u neurologa bo malutki czesto właśnie jak lezy obraca główke na prawo a na lewo to już mu się nie chce tzn tez obraca ale to bardzo zadkopozatym jak lezy na brzyszku to widac że ta główka zamiast być na srodku to lekko ucieka mu na prawo. z tego co sie dowiedziałam to co drugi maluszek w drugim miesiacu ma taką przypadłość i do trzeciego miesiąca powinno się to samo skorygowac, mozna to zostawić i zobaczyc czy samo przejdzie albo troche poćwiczyc.
Ja czesto kladę go na brzuszku i daje mu rączki pod brode przytrzymuje pupe i wtedy on ładnie prosto podnosi główkę i jak rano go ubieram i wieczorem przed spaniem go masuje, dwoma palcami oklepije od obojczyka do bioderka w lini prostej raz z prawej raz z lewej strony a potem łacze razem jego raczki i tak kilka razy pozatym przewracam go w formie zabawy raz na prawo raz na lewo i na razie to tyle za tydzien kolejna partia cw
To może ja też z Julkiem poćwiczę tak, na pewno nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ogólnie mam doła, bo i Milenka chora i mi sie porobiły jakieś dziwne rzeczy.Dzisiaj już w nocy kaszlała. Dzwoniłam do położnej i jeśli nie ma goraczki i nie ma prpblemów z jedzeniem to spoko. W nocy była masakra, budziłą sie co półtorej h a głównie spałą mi na klatce.=, bo jak ją odkładałam to płacz. Dzisiaj też jest marudna.
A u mnie zaś pojawiłą sie jakaś cholerna wysypka. Zaczęło się jakieś 2 tyg temu na lewej piersi na dole pojawiły się takie czerwone swędzoce jakby pryszcze, teraz są na obydwu piersiach o obejmują prawie połowę piersi. Wyczytałam w necie że to moze od wkłądek laktecyjnych lub od mleka(często mi przecieka, ale myję wiec nie wiem o co chodzi). A drugie uczulenie pojawiło9 sie wczoraj na rozstrępach które zrobiły mis ie po porodzie na udach. Te rostępy d=są teraz takie podrażnione czerwone i swędz. Jak by ktos nie wiedział ze tam są rozstępy to by myślał ze to jakieś uczulenie, co to moze być??( nic w necie nie znalazłąm) i to jeszcze nie koniec moich uczuleń. Dodatkowo mam 4 suche łuszczące się placki 1 na ręce i 3 na piersi. Od lat mi sie 1 taki co jakiś czas pojawiał ale teraz są 4 i to na piersi, masakra. To chyba niedobór jakiejś witaminy a teraz jem mniej rzeczy to pewnie dlatego.

Taki dół mnie złapał, ze nic mi się nie chce.....nawet nie wie czy na spacer mogę wyjść z małą od ponad tyg siedzimy w domu i dostaję już do głowy.
O kurcze, a pokazywałaś to lekarzowi? Może jakaś maść? Przytulam

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Kamciurka my szczepimy tylko 5 w 1. Jestem zdania, że szczepionki na pneumo i rota są zbędne zdrowym silnym dzieciom. Jakbym miała wcześniaka, albo dziecko malutkie i słabe bądź z jakimiś wadami wrodzonymi na pewno bym zaszczepiła. Dla mnie zresztą to wszystko to kampanie reklamowe - 7 lat temu jak urodził się mój siostrzenic to była nagonka na rodziców, żeby szczepili na meningokoki, teraz o meningo nic się prawie nie mówi a za to są reklamy o pnueumokokach i rotawirusach. Ale to każdy ma swoje zdanie na ten temat A to że na zachodzie szczepią na wszystko nie jest dla mnie argumentem.
Nam lekarz mówił o melingokokach że warto, ale to w 3 roku życia.
Stary 2012-03-02, 12:46   #4666
czubasek20
Zakorzenienie

Hej

Padam na twarz, mała ma katar i cały dzień marudzi. Od 9 do 12 leżała mi na piersi inna pozycja nie wchodziła w grę bo od razu ryk a teraz mi się porzygała
Miałam dziś ogarnąc mieszkanie ale chyba nici z planów bo zaraz trzeba nakarmić i pewnie znów będzie ryk
Poza tym mała chyba przyzwyczaiła ise do naszego łóżka, bo jak trafia do łóżeczka to sie drze, a jak tylko spi ze mną to spokój jak talala.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 13:17   #4667
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Poza tym mała chyba przyzwyczaiła ise do naszego łóżka, bo jak trafia do łóżeczka to sie drze, a jak tylko spi ze mną to spokój jak talala.
u nas to samo:/ maly spi max 1,5 godz dzis dam mu mm na noc
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 13:43   #4668
likas
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, u nas nici ze spaceru bo mży od rana wrr, wczoraj też nie byłysmy bo padało.

Cytat:
Hej Mamuśki
moje małe jak siedzi w leżaczku to trzyma główkę na wprost lub na jeden boczek, namawiam ją żeby odwracała i nic. Musze się we wtorek zapytać lekarki, czy cos z tym robić, czy faktycznie przeczekać

A się wkurzyłam ostatnio, pojechałam ekstra wieczorem do intermarche po mleko. Zawsze 1 kosztowała 39,99 więc chciałam kupić dwa. A tam promocja na 2,3 i 4 i napisali 54,99 przekreślone na 42,99 i co i 1 tez kosztuje 42,99 mam w nosie takie promocje co muszę 3 zlote więcej płacić i jechać w drugi koniec miasta . W carrefourze i w biedronce tez tak kosztuje i mam bliżej, wrr
Marketing jak się patrzy, a ludzie rzucają się bo promocja.

Pytanie z innej paczki:
Czy któraś używa plasterków na pępek ??
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:05   #4669
MissZuzia
Zadomowienie

Inutil mam jeden z esotiq i ten jest ok a tamte sobie leza......
Kasik a moze, ze tak dosadnie napisze te twoje placki to odnawiajacy sie grzyb?? Moja siostra miala cos takiego na pu.pie co bralismy za odparzenie...
Likas nie slyszalam nawet o plasterkach na pepek ;-) Szkoda ze tak wyszlo z promo ma mleko, mozna sie wkur.wic...

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-03-02 o 14:07
Stary 2012-03-02, 14:07   #4670
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
w domu nie sprzątam, bo nie mam kiedy, nie robię obiadów bo nie mam kiedy mam od tego ludzi
Fajnie Ci, że masz pomoc. Ja chętnie sama bym coś porobiła i w sumie robię (dzisiaj obiad i sprzątanko ), ale brakuje mi tego, żeby ktoś pobył z małym i się nim trochę zajął.

Cytat:
Hej Mamuśki
Mój Wojtuś też trzyma główkę zwróconą praktycznie zawsze w prawo Już my przestawiłam materacyk w łóżeczku, żeby odwracał główkę też w lewo patrząc na nas, czy na karuzelę, ale efektów nie widzę. Boję się troszkę. Jeszcze mama mnie dobija, bo ciągle gada, że źle coś mały robi a ja nie chcąc przyznać jej racji bagatelizuję to i dopiero po jakimś czasie stwierdzam, że faktycznie ma rację :/ Boję się, że przez to zrobię krzywdę swojemu dziecku...

Cytat:

.................

Strasznie nie lubię jak piszesz, ile Twój synek śpi

Co do fiszbin, to też odrzuciłam Allesy, bo je mają ale teraz wpadłam na to, że przecież można je wyjąć

I to chyba tyle z mojego odpisywania, bo mały się budzi...
Kurczę od rana ciągle czuwa lub chce cyca Jak zaczęłam go karmić o godz. 12-tej, to 3 razy próbowałam go odłożyć do łóżeczka i za każdym razem darcie. Karmiłam w sumie do 13.30 a teraz jest 14-ta i znowu się kręci i czuję, że zaraz się obudzi Niech on troszkę pośpi

Magda 2 razy wysiadły mi nerwy przy Małym... Teraz staram się myśleć, że przecież on jest malutki i nie płacze bo np. jest złośliwy czy coś w tym stylu, tylko dlatego, że coś mu doskwiera a nie może sobie sam z tym poradzić. No i ćwiczę cierpliwość

Co do tych szczepionek, to też się nadal zastanawiam. Nie wiem czy jak się okaże, że mały źle znosi kłucie, to nie wezmę jednak tych 5w1. Powiedźcie mi tylko jaki jest u Was koszt tych szczepionek? Coś mi świta, że u mnie jest to kwota 120zł, ale w końcu nie wiem, czy to za jedną taką szczepionkę czy za całą serię? Jak to w końcu jest?
No i czytałam, że jak już brać te zintegrowane, to lepiej 5w1, bo dzieci gorzej znoszą 6w1.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:09   #4671
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

po tej nocnej butelce z moim mlekiem coraz bardziej się przekonuję, że mimo spożywania zalecanych porcji pewnych produktów, moje mleko jest za słabe dla T. jakby przez niego przelatywało
no, ale dla samych przeciwciał jestem zdecydowana jak najdłużej karmić
Właśnie ja też tak myśle,bo jak zje mm to jak wyjmę jej butle bo zrobi długie przerwy to później już nie chce,a cyca to praktycznie nigdy nie odmówi ,zresztą ostatnio bardzo się denerwuje jak jej szybko nie leci

Dziś udało mi się zrobić pranie,ugotować zupe i odciągnąc pokarm całe 30ml po karmieniu małej,a i nawet zjeść ta zupę,ale własnie zaczyna już kwilić,a ja bym się chętnie teraz kimnęła.Pewnie jeszcze nie zdążyłam naprodukować jej mleczka i będę musiała zapasy z odciagniętego podać.
Mamy które karmią swoim mlekiem z butli,czy jak dziecko nie zje do końca mozna mu te mleko jeszcze podac później?
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:13   #4672
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Co do tych szczepionek, to też się nadal zastanawiam. Nie wiem czy jak się okaże, że mały źle znosi kłucie, to nie wezmę jednak tych 5w1. Powiedźcie mi tylko jaki jest u Was koszt tych szczepionek? Coś mi świta, że u mnie jest to kwota 120zł, ale w końcu nie wiem, czy to za jedną taką szczepionkę czy za całą serię? Jak to w końcu jest?
No i czytałam, że jak już brać te zintegrowane, to lepiej 5w1, bo dzieci gorzej znoszą 6w1.
za 5 w 1 u nas w przychodni zapłaciłam 110 zł. Ale nie wiem ile kosztują następne dawki.
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:20   #4673
pearpearl
Wtajemniczenie

Hejjj, znowu wpadam na tyle, na ile mi sie uda. Nie ma juz mojej Mamy , wiec czasu jeszcze mniej ;(

ale, ale...chcialam zakoomunikowac, ale na razie po cichutku,zeby nie zapeszyc, ze sab simplex chyba nam pomaga...
dzisiaj po polnocnym karmieniu maly 0budzil sie o 4 !!!! zaczal na poczatku kwilic ok. 3 wiec ja juz oparlam sie o poduszki, cyc gotowy i czekam na pisk i w takiej pozycji (tylko ze z otwarta geba i glowa do tylu) zastalam godzine 4 nad ranem,czyli nowy rekord !!!!
pozniej karmienie, przewijanko i spac do 6 - wtedy tz go z rana zagadal, zebysmy doczekali jeszcze godzine do karmienia, karmienie i znowu spanie do 10 szok
tylko ze pozniej w dzien nie podalam ss i maly sie prezyl
a i jeszcze robie jedna rzecz - przed kazdym karmieniem sciagam 20 ml laktatorem i dopiero podaje piers - podobno w pierwszym mleku znajduje sie duzo takiej substancji, na ktora niektore dzieci sa uczulone lub nie potrafia jej strawic, wiec stwierdzilam, ze nie zaszkodzi sporbowac i tak robie...

wczoraj pediatra stwierdzila, ze maly jest przekarmiony no ale wczesniej polozne kazaly karmic na zadanie, a ten zadal co 2 h, wiec karmilam
teraz wydluzam do 2,5-3 h i czasem jest ryk ze masakra, a mnei sie serce kraje,ze nie moge wlasnego dzieciaka nakarmic :/

budzi sie chyba...
Kamciurka, ja na razie nie zaszczepilam na wzw b bo u nas w szpitalu byl euvax nazywany przez niektorych lekarzy szuwaksem, zaszczepilam na gruzlice, ale tylko dlatego,ze pozniej niby trzeba sie jakos niezle nafikac, zeby zaszczepic gdzies poza szpitalem - sa organizowane raz na rok jakies psotkania, czy cos takiego, a w przychodni sie nie da
chociaz uwazam,ze jest to beznadziejna szczepionka i badania pokazalay, ze jest najmniej skuteczna ze wszystkich, to juz nie mialam sily walczyc z tztem, ktory mowil, to zaszczepmy na ta, a na wzw b poczekamy na pediatre i poprosimy o recepte na hbvax pro, ktory jest bez rteci, bo euvax ma jej pelno
co do 5w1 i 6w 1 to podobno jest to najgorszy syf i ja na bank swojemu dziecku tego nie podam
najczesciej wlasnie po tych kombajnach wystepuja komplikacje, nierzadko w postaci autyzmu, chociaz wiekszosc ludzi, ktorzy szczepia tymi 5w1 uwaza, ze nie ma dowodow, to jednak jest spora liczba rodzicow, ktorzy zauwazyli taka zaleznosc - szczegolnie w stanach bylo duzo pozwow do sadow w tej sprawie
niech wyzywaja mnie od wyrodnych matek - jak bede szczepic, to tylko pojedynczymi i w ogole chcialabym je odraczac, zeby nie tak szybko, ale to juz trzeba dorwac madrego pediatre lub neurologa, ktory pomoze takie cos zalatwic
niestety w wiekszosci sluzba zdrowia robi problemy :/
mamy na oku jednego w wawie i zobaczymy, co nam powie...

pozniej wysle Ci jedna stronke, zreszta juz ja kiedys tutaj zamieszczalam, ale na razie nie mam jak, bo Dzon sie budzi

Dziewczyny, czy ktoras podaj ss przed kazdym karmieniem???

Dziekuje za odpowiedzi w sprawie harmonogramu dnia.. Juz widze, ze u nas chyba tez sie nie da nic zaplanowac i bedzie tak, ze czasem uda nam sie cos ogarnac, a czasem bedzie totalny sajgon

Aaa...i polozna na kolki polecila nam tez BioGaie - to chyba Haniula o pisala o tych kropelkach. Czytalam i niektorym faktycznie pomoglo. Podobno tez wzmacniaja odpornosc,ale sa drogie - 40 zl chyba za 5 ml

Blanszor
, a ten Debridat to nie chemia?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:44   #4674
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Kasik a moze, ze tak dosadnie napisze te twoje placki to odnawiajacy sie grzyb?? Moja siostra miala cos takiego na pu.pie co bralismy za odparzenie...
.
Kurcze może?? tzn tak jak pisałam mi się taki placek robi co jakis czas i sam schodzi i jak dobrze pamiętam to zaczęło się po tym jak miałam łupierz pstry jakieś 7 lat temu, tzn moja dermalolożka tak uważałą bo jak np teraz ogladam zdjęcia w necie to moje wykwity trochę inaczej wyglądały :/ Słyszałam zę taki łupierz lubi powracać przy obniżonej odporności i to by się zgadzało bo teraz nie dość że jem mniej wartosciowych rzechy to jeszcze mała ze mnie wyciąga.
Jedna plamka jak by mi już schodzi to moze nie będzie tak źle ale te uczulenie pod piersiami to masakra, swędzi jak cholera

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

O kurcze, a pokazywałaś to lekarzowi? Może jakaś maść? Przytulam
Ja tu w Ie czuję się w tych sprawach lekarzowych jak jakaś ułomna, niby wiem gdzie iść ale to włąśnie się idzie do lekarza rodzinnego i co on mi powie, no i wizyta 50euro. Moja siostra miałą robioną cytologie u rodzinnego :/ Chyba zostaje mi czekać do kwietnia i w Pl pójdę.
KUpiliśmy już bilety, lecimy 21 kwietnia

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Dziewczyny można pic wapno jak sie karmi???
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:54   #4675
agawoo
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilę bo małą się budzi - potem może mi się uda włączyć kompa jak nie włączy się syrena okretowa
Elunia, moja Melcia też dziś dostała skierowanie na rehabilitację bo główkę w większości w jedną stronę trzyma i się w jedną stronę wykreca :/ i usg przezciemiączkowe mamy zrobić ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:58   #4676
NataliaM1103
Rozeznanie

dziewczyny co do tego ,ze maluszki kładą główkę częściej na 1 stronę to proponuję w łóżeczku poukładac kolorowe zabawki z tej strony na którą mniej patrzy ,teraz w tym okresie maluchy będą coraz bardziej ciekawe i napewno będą patrzyły na kolory.

Czy kładziecie już dzieciaczki na podusi w łóżeczku i przykrywacie kołderką???

Bartus trochę marudny dzisiaj i je mniejsze ilosci tj po 90-100ml ale zato już jadł 5 razy więc do wieczora wyrówna pewnie się.Myślę,że to może po wczorajszym szczepieniu,w nocy spał trochę nie spokojnie i dlatego spędził z nami w łóżku całą noc.

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-03-02 o 15:06
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:13   #4677
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

a jak sie czuja nasze nierozpakowane mamuski??
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:24   #4678
renata:)
Zadomowienie

hej wróciłam na moment i nadrobiłam jedną strone aż
widziałam że pisałyście o kropelkach moja mała dostawała:
sab simplex-niemiecki- sluzowate kupy po nim i najgorsza kolka jaką miała
delicol- w ogóle nie zauwazyłam poprawy
dicoflor 30- troche lepiej z tym że pojawiły się zaparcia
i teraz jedziemy na infacolu jest poprawa
a w ogóle to najlepiej było po mm(a karmie piersią non stop)wczoraj tesciowa się nią zajmowała jak pojechałam na uczelnie i jej dawała mm bo moje mleko z zamrażarki było zepsute!!(nie mam pojęcia dlaczego ale śmierdziało tragicznie a mam chyba z 15 torebek już zapakowanych i d.pa z tego)i przez cały dzień Lileczka nie dośc że spała dużo to nie płakała w ogóle- dopiero przed kąpielą zaczęła

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

a i bylismy na usg bioderek wszystko ok i u lekarza dzisiaj i tez wszystko super ale szczepienie mamy odroczone bo od 5kg sie podaje a nasza ma dopiero4 ale podobno super przybiera na wadze wiec sie nie martwie

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:42   #4679
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Blanszor
Pear oczywiście, że chemia, ale stosowana pod okiem pediatry i na receptę. I jest to przede wszystkim lek dopuszczony do obrotu w Polsce. Może ss pomaga ale żadna siła mnie do tego nie przekona. Zawiera szkodliwe substancje pomocnicze jak aspartam i benzoesan sodu. Sama omijam aspartam na kilometr i tym bardziej nie podam go dziecku. Nie chce nikogo tu absolutnie urazić, ale na własną rękę stosowanie leków u noworodków i niemowląt jest według mnie dość ryzykowne. Do ss mam jeszcze jedno duże ale .. kupując go przez internet lub z innego nieznanego źródła czy mamy pewność, że nie jest podrabiany i nie dajemy dziecku czegoś szkodliwego? Może mam narąbane w głowie ale wolę nie ryzykować Żeby nie było że jestem matka wariatka i np nie puszę nigdy dziecka do McDonalda. Po prostu uważam, że pierwszy rok życia dziecka jest dla niego kluczowy. Dlatego nad wszystkim dumam po sto razy - od szczepionek po lekarstwa, dietę i jeszcze sto innych tematów

Stary 2012-03-02, 15:57   #4680
MissZuzia
Zadomowienie

wrrrr ale wkur,wia mnie moj sasiad zza sciany, pali fajki na balkonie.... a ja wietrze sobie mieszkanie a tu mi smrod leci szkoda ze mu nie moge zabronic jarania
bylismy dzis na spacerku, troche wialo ale potem wyszlo piekne slonko i bylo super JA CHCE WIOSNY

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Właśnie ja też tak myśle,bo jak zje mm to jak wyjmę jej butle bo zrobi długie przerwy to później już nie chce,a cyca to praktycznie nigdy nie odmówi ,zresztą ostatnio bardzo się denerwuje jak jej szybko nie leci

Dziś udało mi się zrobić pranie,ugotować zupe i odciągnąc pokarm całe 30ml po karmieniu małej,a i nawet zjeść ta zupę,ale własnie zaczyna już kwilić,a ja bym się chętnie teraz kimnęła.Pewnie jeszcze nie zdążyłam naprodukować jej mleczka i będę musiała zapasy z odciagniętego podać.
Mamy które karmią swoim mlekiem z butli,czy jak dziecko nie zje do końca mozna mu te mleko jeszcze podac później?

Ja nie podaje, bo moj najczesciej zjada wszystko, czasem zostawi 20-30ml ale to bylo najpierw cieple z piersi, potem wsadzone do lodowki potem podgrzane wiec juz nie odkladam do lodowki tylko wylewam...

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Mój Wojtuś też trzyma główkę zwróconą praktycznie zawsze w prawo Już my przestawiłam materacyk w łóżeczku, żeby odwracał główkę też w lewo patrząc na nas, czy na karuzelę, ale efektów nie widzę. Boję się troszkę. Jeszcze mama mnie dobija, bo ciągle gada, że źle coś mały robi a ja nie chcąc przyznać jej racji bagatelizuję to i dopiero po jakimś czasie stwierdzam, że faktycznie ma rację :/ Boję się, że przez to zrobię krzywdę swojemu dziecku...

Strasznie nie lubię jak piszesz, ile Twój synek śpi

Co do fiszbin, to też odrzuciłam Allesy, bo je mają ale teraz wpadłam na to, że przecież można je wyjąć
moj tez lubi jedna strone
ale na druga tez odwraca glowke, przekladam go wlozku czesto, czy krece kolyska zeby patrzy na dwie strony

dobry patentna fiszbiny, az sama pojde spr czy moge sie ich pozbyc bez zniszczenia stanika

gdybym i ja tyle spala hehe choc nie moge narzekac nie jest zle
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej wróciłam na moment i nadrobiłam jedną strone aż
widziałam że pisałyście o kropelkach moja mała dostawała:
sab simplex-niemiecki- sluzowate kupy po nim i najgorsza kolka jaką miała
delicol- w ogóle nie zauwazyłam poprawy
dicoflor 30- troche lepiej z tym że pojawiły się zaparcia
i teraz jedziemy na infacolu jest poprawa
a w ogóle to najlepiej było po mm(a karmie piersią non stop)wczoraj tesciowa się nią zajmowała jak pojechałam na uczelnie i jej dawała mm bo moje mleko z zamrażarki było zepsute!!(nie mam pojęcia dlaczego ale śmierdziało tragicznie a mam chyba z 15 torebek już zapakowanych i d.pa z tego)i przez cały dzień Lileczka nie dośc że spała dużo to nie płakała w ogóle- dopiero przed kąpielą zaczęła

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

a i bylismy na usg bioderek wszystko ok i u lekarza dzisiaj i tez wszystko super ale szczepienie mamy odroczone bo od 5kg sie podaje a nasza ma dopiero4 ale podobno super przybiera na wadze wiec sie nie martwie
dziwne z tym mlekiem, szkod ze musisz je wylac.... ja nie mrozilam jeszcze

za bioderka
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hejjj, znowu wpadam na tyle, na ile mi sie uda. Nie ma juz mojej Mamy , wiec czasu jeszcze mniej ;(

ale, ale...chcialam zakoomunikowac, ale na razie po cichutku,zeby nie zapeszyc, ze sab simplex chyba nam pomaga...
dzisiaj po polnocnym karmieniu maly 0budzil sie o 4 !!!! zaczal na poczatku kwilic ok. 3 wiec ja juz oparlam sie o poduszki, cyc gotowy i czekam na pisk i w takiej pozycji (tylko ze z otwarta geba i glowa do tylu) zastalam godzine 4 nad ranem,czyli nowy rekord !!!!
pozniej karmienie, przewijanko i spac do 6 - wtedy tz go z rana zagadal, zebysmy doczekali jeszcze godzine do karmienia, karmienie i znowu spanie do 10 szok
tylko ze pozniej w dzien nie podalam ss i maly sie prezyl
a i jeszcze robie jedna rzecz - przed kazdym karmieniem sciagam 20 ml laktatorem i dopiero podaje piers - podobno w pierwszym mleku znajduje sie duzo takiej substancji, na ktora niektore dzieci sa uczulone lub nie potrafia jej strawic, wiec stwierdzilam, ze nie zaszkodzi sporbowac i tak robie...

wczoraj pediatra stwierdzila, ze maly jest przekarmiony no ale wczesniej polozne kazaly karmic na zadanie, a ten zadal co 2 h, wiec karmilam
teraz wydluzam do 2,5-3 h i czasem jest ryk ze masakra, a mnei sie serce kraje,ze nie moge wlasnego dzieciaka nakarmic :/

budzi sie chyba...
Kamciurka, ja na razie nie zaszczepilam na wzw b bo u nas w szpitalu byl euvax nazywany przez niektorych lekarzy szuwaksem, zaszczepilam na gruzlice, ale tylko dlatego,ze pozniej niby trzeba sie jakos niezle nafikac, zeby zaszczepic gdzies poza szpitalem - sa organizowane raz na rok jakies psotkania, czy cos takiego, a w przychodni sie nie da
chociaz uwazam,ze jest to beznadziejna szczepionka i badania pokazalay, ze jest najmniej skuteczna ze wszystkich, to juz nie mialam sily walczyc z tztem, ktory mowil, to zaszczepmy na ta, a na wzw b poczekamy na pediatre i poprosimy o recepte na hbvax pro, ktory jest bez rteci, bo euvax ma jej pelno
co do 5w1 i 6w 1 to podobno jest to najgorszy syf i ja na bank swojemu dziecku tego nie podam
najczesciej wlasnie po tych kombajnach wystepuja komplikacje, nierzadko w postaci autyzmu, chociaz wiekszosc ludzi, ktorzy szczepia tymi 5w1 uwaza, ze nie ma dowodow, to jednak jest spora liczba rodzicow, ktorzy zauwazyli taka zaleznosc - szczegolnie w stanach bylo duzo pozwow do sadow w tej sprawie
niech wyzywaja mnie od wyrodnych matek - jak bede szczepic, to tylko pojedynczymi i w ogole chcialabym je odraczac, zeby nie tak szybko, ale to juz trzeba dorwac madrego pediatre lub neurologa, ktory pomoze takie cos zalatwic
niestety w wiekszosci sluzba zdrowia robi problemy :/
mamy na oku jednego w wawie i zobaczymy, co nam powie...

pozniej wysle Ci jedna stronke, zreszta juz ja kiedys tutaj zamieszczalam, ale na razie nie mam jak, bo Dzon sie budzi

Dziewczyny, czy ktoras podaj ss przed kazdym karmieniem???

Dziekuje za odpowiedzi w sprawie harmonogramu dnia.. Juz widze, ze u nas chyba tez sie nie da nic zaplanowac i bedzie tak, ze czasem uda nam sie cos ogarnac, a czasem bedzie totalny sajgon

Aaa...i polozna na kolki polecila nam tez BioGaie - to chyba Haniula o pisala o tych kropelkach. Czytalam i niektorym faktycznie pomoglo. Podobno tez wzmacniaja odpornosc,ale sa drogie - 40 zl chyba za 5 ml

Blanszor
a ile ci przybral ze stwierdzili ze przekarmiasz
brawa za nockę oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Kurcze może?? tzn tak jak pisałam mi się taki placek robi co jakis czas i sam schodzi i jak dobrze pamiętam to zaczęło się po tym jak miałam łupierz pstry jakieś 7 lat temu, tzn moja dermalolożka tak uważałą bo jak np teraz ogladam zdjęcia w necie to moje wykwity trochę inaczej wyglądały :/ Słyszałam zę taki łupierz lubi powracać przy obniżonej odporności i to by się zgadzało bo teraz nie dość że jem mniej wartosciowych rzechy to jeszcze mała ze mnie wyciąga.
Jedna plamka jak by mi już schodzi to moze nie będzie tak źle ale te uczulenie pod piersiami to masakra, swędzi jak cholera

Ja tu w Ie czuję się w tych sprawach lekarzowych jak jakaś ułomna, niby wiem gdzie iść ale to włąśnie się idzie do lekarza rodzinnego i co on mi powie, no i wizyta 50euro. Moja siostra miałą robioną cytologie u rodzinnego :/ Chyba zostaje mi czekać do kwietnia i w Pl pójdę.
KUpiliśmy już bilety, lecimy 21 kwietnia

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Dziewczyny można pic wapno jak sie karmi???
nie mam pojecia czy mozna

a nie smarujesz niczym swoich placków mojej siostrze po zapisaniu odpowiedniej maści przez dermatologa zeszło po tygodniu, coś co z rok mama próbowała wyleczyć sudocremami i innymi na odparzenie
jesli w Ie sa slabi lekarze to w kwietniu wybralabym sie tu do dermatologa z tymi plackami. no chyba ze ci zejda do tego czasu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości