|
|
#1201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cytat:
Cytat:
na stronce wypełniłam wniosek, wybiera się jedno przedszkole i dwa rezerwowe u Nas![]() a ja nie przepadam za tym ciastem...za mdłe jak dla mnie ![]() Cytat:
Aga witaj Dzień dobry Kochane ![]() Co dostałyście na 30te urodziny? a jak jeszcze nie miałyście to co byście chciały dostać? nie mam weny a muszę prezent kupić
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-03-02 o 11:34 |
|||
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zegarek (mam dostać na 35 ).
|
|
#1203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaszel ma mokry ,odrywajacy ,tyle tylko ze w nocy nie kaszle ![]() Cytat:
![]() hmm jeszcze nie myslalam nad prezentem -do wrzesnia daleko
|
|
#1204 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
od rana sprzątałam na górze, ta Szyszunia tak rozsypuje troty, ze ... a wczoraj Bartuś zostawił otwartą klatkę a ja nie zauważyłam i całą noc buszowała po pokoju siostry wszędzie nakupkane ... a jak Wam napisze gdzie spała to padniecie na stoliku, w pudełku z biustonosza, który wcześniej wyciagnęła Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja ją już wczoraj miałam w ręce ale zostawiłam, bo mama myślała, ze ją okradli ![]() Cytat:
![]() ale wygląda mmmmm lubię takie mega słodkie, gdzie po 1 kawałku ma się dość
|
|||||
|
|
|
#1205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zaraz poszukam na stronie ![]() ja jeszcze nic nie dostałam ... niedługo też będę musiała pomyśleć nad prezentem, ale koleżanka chciała kolczyki i bransoletkę więc mam łatwiej ![]() a dla siebie wybiorę coś do domu może ręczniki ![]() cześć Aga Czeko - jak Bartek był przeziębiony na święta to kaszel męczył Go 2 tygodnie ... własnie taki mokry, ale osłuchowo było ok |
|||
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dawno nie zagladałam, wybaczcie ale nie miałam ostatnio weny. Czekam z utęsknieniem na wiosne, moze humor mi sie poprawi... staram sie wychodzic z dziecmi na dwor ale nie zawsze pogoda na to pozwala. Bylismy w poniedziałek u tej lekarki w sprawie wyginania Blanki. stwierdziła,ze ma lekka asymetrie ułożeniową i mam z nia cwiczyc. Jak nie poprawi sie przez 3 tygodnie to zgłosic sie do rehabilitantki. Pamietacie kiedy Wasze maluchy przekrecały sie z plecow na brzuch? Pamietam, ze Kuba przekrecił sie jak skonczył rowno 6 miesiecy, nie panikowałam wtedy z tego powodu, wydawało mi sie to normalne a ta lekarka mowi, ze Blanka juz powinna i mam z nia cwiczyc (ma teraz 5,5 msc). Jak to zwykle bywa zaczynam sie martwic. ![]() Wczoraj rozmawiałam na skype z kolezanka ktora ma synka tylko o jeden dzien starszego od Blanki, on juz pełza po całym pokoju a moja mała lezy płasko jak kłoda Juz sie dodatkowo zestresowałam...Wiem, ze kazde dziecko inne itp. ale wiadomo, ze ja juz sie negatywnie nakręcam choc nie powinnam. Przepraszam, ze tak smuce tylko o sobie
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonko, Kochana zyczę Ci wszystkiego co najlepsze, dużo zdrowia, szcześcia i miłości. Dużo usmiechu na twarzy i świetnego samopoczucia.
Sto lat!
|
|
#1208 | ||||
|
Zadomowienie
|
Piątek, ufff ![]() Iwonka, wszystkiego naj, naj p4w - obejrzałam zdjęcia, są rewelacyjne Wszyscy świetnie wyglądacie Cytat:
Cytat:
![]() ~~~~~~~~ Chcę zamówić foremki do muffinek z Tchibo (bo w Lidlu już nie ma ), bo mi się też zachciało tych muffinek Jolowych Myślę trzeci dzień czy okrągłe, czy kwiatki... Wczoraj wieczorem widziałam, że okrągłe nie były już dostępne i żałowałam, że wcześniej nie zamówiłam, bo wydało mi się, że chciałam właśnie okrągłe. Teraz patrzę - są znowu te i te, i dalej nie wiem które wziąć ![]() .
|
|
#1209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Werka tez pozno zaczela sie przekrecac dopiero w 7 mcu
|
|
#1210 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tata oczywiście pokazał? ![]() Zaraz sobie obejrzę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dla naszych to raczej tylko mini micro ale cena prawie 300zł mnie odstrasza ![]() Nie lubię takiej pogody. |
||||
|
|
|
#1211 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia też tak miała. Teraz pójdzie z każdą panią, nawet z innych grup. A pytałaś Ją dlaczego nie lubi? Ps. Zegarek bardzo fajny Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam. Dziękuję wszystkim za życzenia i stawiam Ja muszę zadowolić się soczkiem bo mam i zapalenie ucha i katar ropny i zawalone gardło i oczywiście antybiotyk ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Właśnie zerknęłam na cenę tego pierwszego olejku chyba poszukam tańszego
|
|||||
|
|
|
#1212 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Już widzę co pominęłam.
Cytat:
Ja nie wiem a to już dziś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poćwiczycie i będzie ok. Nie porównuj dzieciaków, bo to nic nie da. Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
normalnie wyjde z siebie zaraz
![]() nadarzyla sie okazja kupic fajne sprawdzone od znajomego -malz sie dogadal ze do niedzieli ma poczekac az sprzedamy to nasze i co? dupa- malz sprzedal dzisiaj nasze w komisie po wielkich trudach(zjezdzil chyba z 10 komisow i nie chca VW golfa ),dzwoni do goscia ze jeszcze dzisiaj przyjedzie po to auto(peugeot) a ten ze sprzedal juz komus innemu komu szybciej obiecal , tylko ze wczesniej nic nam takiego nie mowil![]() no i nie mamy auta Cytat:
|
|
#1214 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze No to skoro jednak nie okradli, a Ty nie kupiłaś, to super ![]() Cytat:
![]() To samo mogę napisać, to było wieki temu , więc Karo, ja też nie pomogę ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja właśnie znów się przymierzam do zakupu Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
, ludzie są niepoważni ![]() *** Kupiłam peeling z YR, mam krem z Avonu, zamówię jeszcze ten Eucerinu i będę walczyć o piękne stopy
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za kciuki, nie bylo tak zle
![]() Antos zachowywal sie ladnie, ale w poczekalni ze wszysktimi gadal , a potem z kazdym po kolei sie zegnal . W gabinecie poszedl do kacika z zabawkami i bawil sie autkami i stetoskopem, pare razem tylko zapytal mnie czy wszystko w porzadku . Dobrze, ze u nas w kazdym gabinecie sa kosze z zabawkami dla dzieci, czasami cale kaciki z zabawkami, to mi bardzo ulatwia zycie. W poczekalniach jest podobnie- zabawki, ksiazeczki dla dzieci. Nie wiem, czy cos pod tym wzgledem zmienilo sie w Polsce. Edyta, ale masz foremkowy dylemat , ja mam okragle, ale nawet nie pojedyncze, tylko cala tacke.W tym wieku to juz sie dojrzala ma Cytat:
staraj sie zachecac ja do przekrecania poprzez zabawe, pokazywanie zabawek itp. Poszukaj na jakims forum o asymetrii ulozeniowej, na pewno znajdziesz jakies konkretniejsze wskazowki. Antos tez mial asymetrie ulozeniowa i wyszedl z tego ladnie, ale my mielismy fizjo, z drugiej strony to przez 3 tygodnie nie spodziewalabym sie jakis rewelacyjnych efektow. Sciskam mocno ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Czeko
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2012-03-02 o 16:03 |
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze szwagierka mnie wku*****
![]() pamietacie pisalam wam ze malz wzial jej kredyt wtedy na pizzerie na 10 lat rata po 650zł .......wszystko byloby ok, ale za kazdym razem musi sie upominac o kase na rate i nigdy nie dala calosci , zawsze doplacamy a dzisiaj powiedziala ze nie bedzie wogole miala ![]() cos czuje ze bedzie klotnia-dam jej druczek i niech sama placi, co mnie obchodzi ze nie ma, niech kombinuje kase bo co my bank mamy? przeciez utrzymujemy sie z pensji malza a oni chyba mysla ze nie wiadomo jakie milionery z nas musialam sie wygadac, bo choc malzowi to mowie to wiecie on zawsze broni swojej siostry
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dzięki Gorgulku, odemnie również lecą życzenia usmiechu i miłości no i zdrowia oczywiście Przedszkola "na tapecie" widzę, my dzisiaj tez bylismy złozyć podanie ![]() Ale, ale, jest nadzieja, bo jedna z Pań to eks mojego męża a na dodatek jej zdanie bardziej się liczy niż dyrektorki, więc może coś wskura ![]() Alan sie pcha na kolana bo Timmy'ego chce oglądać, ustąpię Mu na parę minut niech sobie odpocznie, bo biedula wymęczona dzisiaj. do później
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Złożyłam papiery...Zu jest 10 na liście, ale
mam nadzieje, że się uda ![]() Jadę teraz na poszukiwania prezentu...a później wolny wieczor...chyba zrobię sobie domowe spa ![]() Do później P.S. Pisze z tel to nawet nie cytuje, bo bym predzej wyszla z siebie
|
#1219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brak słow, nie miesci mi sie w głowie takie zachowanie ludzi. Mariolu, tak zachecam ja. W sumie tym przekrecaniem nie tak sie martwie jak ta asymetrią. Duza nie jest ale widoczna. Przekrecac sie w koncu zacznie, moze troche dluzej jej to zajmie. A nie wiem nic na temat tej asymetrii, czy pozniej są jakies problemy ze zdrowiem, rozwojem? Czy to zawsze mija? Kochana, pamietasz jakie cwiczenia wykonywała reh. z Antosiem? Cos sobie przypominasz? A Wy sami tez z nim pracowaliscie? Agga, witaj ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
rewelacyjna, tylko ja jej nie wycieram ani nie spłukuje, zakładam skarpetki i tak kłade sie na całą noc.
|
|
|
#1220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1221 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Antonio. W Polsce chyba nadal cienko w tej kwestii , a jak kontrola? ![]() No tyle to wiem, bo sama mam już dojrzałą , ale nadal mieszaną ![]() Cytat:
, normalnie aż się nie chce wierzyć, że ludzie mogą tak robić i to bliska rodzina ![]() czeko, weź sprawy w swoje ręce ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, mysle, ze trudno bedzie mi cos doradzic, chociazby z teog powodu, ze my mielsimy rozne cwiczenia na rozne rzeczy, ja uczylam sie sposobu noszenia i kilku cwiczen pod okiem rehabilitantki, aby je prawidlowo wykonywac, reszte robili oni dwa razy w tygodniu. Fizjo nam wprowadzili szybko ze wzgledu na wade wrodzona mozgu, ktora uznali za podloze asymetrii. Musielismy tez odpowiednio skorygowac postawe Antosia w lozeczku, bujaczku itp. Nie chce opisywac, bo nie jestem specjalistka, a poza tym wazne jest prawidlowe wykonanie, tylko takie moze pomoc, a nieprawidlowe zaszkodzic.
Konsekwenja sa deformacje glowy (splaszczenie z jednej strony), ew skolioza i opoznienie motoryczne z tego co pamietam. Znajdz w ksiegarni i chociaz przekartkuj ksiazke Zawitkowskiego, ja nie mialam, ale wiem, ze kolezanka z podobnym problemem duzo z tej ksiazki korzystala, on tam opisuje jak prawidlowo trzymac, sadzac dziecko, jak sie z nim bawic. Moze znajdziesz cos w niej dla siebie.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2012-03-02 o 17:39 |
|
|
|
#1223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze poszukac rehabilitantki od metody NDT, moze pokaze mi jakies proste cwiczenia, jak nosic małą itp. Dzieki za odp. Cytat:
Wiem, ze kazde dziecko jest inne i reh. dostosowuje inne metody. A Ksiażke postaram sie przejrzec. "Znam" pana Zawitkowskiego, mądrze prawi
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, ja bym chciała botox na 30-te urodziny ![]() morska,
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-03-03 o 09:47 |
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Co tu dzisiaj takie pustki? Robicie wiosenne porządki? ![]() Ale dzisiaj jest ładnie, duzo słonca i poki co nie widac chmurek na niebie - czekałam na taka pogodę Kuba pojechał z TŻ do babci, Blanka spi a ja nie wiem w co ręce włozyc. Podlogi musze umyc, posprzatac kuchnie, lazienke, zmienic posciel, wstawic pranie, poprasowac sterte ciuchów...heh nie wiem czy sie do wieczora wyrobie. A, i jeszcze z mała na spacer pojsc. Blanka oprocz tego, ze mało je to jeszcze podobnie do Kuby jak zje za duzo to zaraz wszystko zwraca Juz nie wiem ile mam jej dawac, wystarczy o jedna łyzeczke za duzo i jest wielki chlust. W nocy tez juz nie chce jesc, wogole od ok 2 tyg. butelka jest ble, musze wszystko dawac lyzeczka i zagęszczac kaszka luk kleikiem. A butla tylko na połśnie i to nie zawsze chce. Dzisiaj 2 razy wylałam mleko do zlewu ![]() Heh, moje dzieciaki to niejadki. Chociaz Kuba teraz ładnie je. Zupek ze słoiczka wogole nie tyka, od razu odruch wymiotny. Ostatnio gotowałam dla nas krupnik, przed doprawieniem odlałam troche zupy i zmiksowałam. Zjadła ze smakiem. Musze chyba kupic jakies swieze warzywa, zioła i robic jej zupki - tylko gdzie ja o tej porze znajde cos dobrego, polskiego i ekologicznego ![]() Jeszcze mam pytanie do Was, jaka polecacie oliwe z oliwek? Wiem, ze juz kiedys o tym było ale przyznam, nie bardzo wbijałam sie w temat Chce dodawac małej do zupki. Zmykam. Mam duzo pracy ![]() Milej soboty ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Kasiu, napisz prosze jakie masz kijki Zamierzam jakies kupic ale kompletnie sie nie tym nie znam. Od 2 tyg. sie dietuje (ktory to raz z kolei) chce dołączyc jeszcze cwiczenia. Mamę namawiam na kijki
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2012-03-03 o 17:51 |
|
|
|
#1226 |
|
Ola-Unhola
|
Czesc
![]() Witam się bez kaca ![]() Nie ma to jak kontrolowanie ile się wypije (samemu nalewa) ![]() Wieczór bardzo udany. Zawijaski Svi bardzo smakowały, mandarynkowa również. Zrobiłam jeszcze kanapeczki z łososiem wędzonym i serem plesniowym - tez pycha ![]() Ola, serio chciałabys botox? W zyciu....sparaliżuje mi nerw i potem będę się jedną strona uśmiechać. Właśnie z Mamą o tym rozmawiałam, że nawet kremu z pseudobotoxem bym nie uzyła, bo nie wiadomo dokąd wniknie i co podrażni Co do tarek, ja nie uwazam, ze sa złe. Moze dlatego, ze moje piety są zawsze gładkie i ładne. Tarke używałam ostatnio we wrześniu i dalej mam miękka skórę Miłej soboty U nas piękne słoneczko, ale wieje niesamowicie ![]() Małż odbiera dzisiaj nasz samochód, to moze potem jakis sapacerek. Jutro idziemy z sasiadami obejrzec dom, który kupili i mamy tez Teśćiów ze szwagierką -tą, ktora miała do biura nam zadzwonić w sprawie rezerwacji..... Oby szybo pojechali
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wróciłam od fryzjera (3 godziny siedziałam , a tylko farbowanie), potem idę na paznokcie i małż zawozi mnie i Kubę do teściów na tydzień. U nas też słońce, ale wieje .Mój Kuba to chyba nigdy nie przestanie pić mleka , ostatnio nam się skończyło i nie było ani w Realu ani w Biedronce, więc jeden dzień pił zwykłe, z butelki. Smakowało mu (tak mówił), ale następnego dnia powiedział: "Mamo, daj mi Bebiko, to jest niedobre" .
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamierzam sobie zrobić w każdym razie ![]() krem z botoxem ma być też do użytku lekarzy i tylko u tych pacjentów, którzy panicznie boją się igieł, więc nie zastąpi typowej iniekcji Miramej, to masz dzień dla urody dziś
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-03-03 o 14:38 |
|
|
|
|
#1229 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Oprócz powiększania cycek nie akceptuję żadnych "upiększeń" Tak juz mam, ale jak ktos lubi ![]() czeko, współczuję, to wam się narobiło...tak to własnie z ludźmi jest.... ![]() Jola, ale Ci fajnie ![]() Ja też musze do fryzjera, bo już włosy za ciężkie i wypadają w masakrycznej liczbie. Podetnę końcówki, zaczynaja oddychac i znowu jest git
|
|
#1230 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziaciaki juz czuja sie dobrze, dzis nawet bylismy na dworku, w tyg pojedziemy na kontrole do lekarza Ola co za botoxy tu slysze? ![]() jak bede miala zmarchy to tez sobie zrobie a co a jeszcze jak bedzie mnie kiedys stac to wytne sobie brzuch i zrobie cycki ![]() i powiekszylabym sobie usta....kiedys mialam kwasem hialuronowym ale tylko przez rok, efekt byl super Ola-Unhola jakie buty kupujesz Bartkowi na komunie? takie cynki typowe? bo ja sie zastanawiam czy nie kupic takich bardziej mokasynow, zeby czesciej mogl zalozyc potem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

na stronce wypełniłam wniosek, wybiera się jedno przedszkole i dwa rezerwowe u Nas

:
a jak jeszcze nie miałyście to co byście chciały dostać? nie mam weny
a muszę prezent kupić
NIE LUBIĘ TROLLI
(mam dostać na 35
wszędzie nakupkane 

i tak sobie myślę, że przez 3 tygodnie to ja tu zbzikuję sama
lubię takie mega słodkie, gdzie po 1 kawałku ma się dość

Juz sie dodatkowo zestresowałam...

i stawiam
, ludzie są niepoważni
mam nadzieje, że się uda