|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
ok! Pa wam laski do poniedziała!
|
|
|
|
#723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
metoda przyzwyczajania pieska wydaje się sensowna. Będe musiała ściągnąć moja ukochaną lalkę z dzieciństwa wielkości noworodka. Będzie w sam raz. wydaje mi się, że w tym własnie modelu tak (przynajmniej z tego, co kiedyś czytałam. tego opisu już nie chciało mi się czytać). a nowy model to chyba xlander gx (albo g albo jakoś podobnie)
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
my na początku będziemy mieć taką kołyską http://allegro.pl/wozek-kolyska-loze...165225355.html tylko starszy model bo po mojej 25 letniej siostrze
uszyję tylko nową pościel i będzie ślicznie taka kołyska to max do 3 mc, ale jest wygodna pod tym względem że ma kółeczka i może stać perzy łóżku czy gdziekolwiek
|
|
|
|
#726 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
No to czuje że najbardziej czasochłonnym wyborem będzie wózek. Myślałam że one już nie są takie ciężkie a tu jednak dowiaduje się czegoś innego
![]() Dzięki za opinie i wklejajcie nadal linki z funkcjonalnymi wózkami może coś mi w ślepia wpadnie
|
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jade na weekend to teściów i muszę się zaopatrzyć w zapas
|
|
|
|
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko muszę znaleźć jakąś fajną stronke z ładnymi materiałami bo te w sklepach wcale mi sie nie podobają... jakaś ta bawełna taka rzadka...---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
i od tamtej pory u mnie też pomarańcze na tapecie
|
||
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też się bardzo podobają kojce i chyba się na takowy zdecydujemy. TŻ też jest za, więc problemu nie będzie
![]() Mnie bardziej martwi to, że nie mam pojęcia gdzie ja to wszystko powstawiam... Mamy cały pokój zagracony, ciężko będzie żeby wózek i łóżeczko wstawić. Coś mi się wydaje, że przy wiosennym malowaniu trzeba będzie troszkę przemeblować pokój, bo teraz jest tylko możliwość postawienia łóżeczka zaraz koło drzwi, więc ta obcja odpada, bo przeciąg i te sprawy. |
|
|
|
#732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#733 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Siusiaczek ![]() Też jak byłam głodna to mnie mdliło, dlatego jadłam dużżżoooo słodyczy...
|
|
#735 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech, ja się staram pilnować z dietą. Na pół roku przed ciążą zrzuciłam 15 kg, a kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży zaczęłam sobie folgować ze wszystkimi dotąd zakazanymi rzeczami. Muszę się ograniczyć bo przeginać też nie ma co - muszę wprowadzić na nowo warzywa, nabiał i ryby.
|
|
|
|
#736 |
|
Zadomowienie
|
Mi ostatnio na mdlosci pomaga cieple mleko z miodem. Na jakies 2 godz mam spokoj.
|
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki, nie sposb was nadrobic. "przelecialalam" watek.
ogolnie od srody po wizycie jestem w szpitalu lekarz stwierdzil ze te plamienia to trzeba wylezec. dostaje kroplowke ale caly czas cos tam plami. i nie wiem czy nie poprosic by mnie wypisal bo w domu to ja tez moge lezec i wole bardziej. dobrze ze moj tz przyniolsl mi laptopa to zawsze jakis kontakt ze swiatem. na usg widzialam nasza perelke- jakie to so piekne widoki! machal raczkami i nozkami i nawet zdawalo mi sie ze wsadzil kciuka do buzi. ale co mnie przeraza jak czytam ze w 10 tc dzidki maja 3-4 cm a moj ma 8cm!! toz to jakis gigant! moj tz byl kolo 5 kg jak sie rodzi i chyba mnie czeka to samo. myslicie ze to od jedzenia czy to sa geny? w sumie nie jem jakos super duzo. ta mysl dziecka giganta mnie przeraza ! jak ja to wycisne-?!! ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- mi sie ostatni snily liscie. ciekawe na kogo to. a na tapecie jest wszystko co truskawkowe. trzese sie juz na sama mysl o truskawkach. bo co do plci to nie mam przeczucia na nic. tak wiec jestem ciekawa. podobno w 16 tc juz mozna cos tam dojrzeć.
|
#738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do plci, to niektore dziewczyny tu z forum juz w 13 poznaly |
|
|
|
|
#739 |
|
Zadomowienie
|
nie starsza raczej nie. wedlug usg to byl 9tc i 5 dzien. ale wedlug om to 10 tc i 1 dz.
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
Ale gonicie dziewczyny
![]() agutti nic się nie bój.Ostatnio w mojej rodzinie 40-letnia mama urodziła zdrową i śliczną córcie.Moja mama też rodziła mając 39 na karku.A teraz moja szwagierka 36l. będzie miała 4dziecko-planowane oczywiście! lukrecja gratuluję dzidziusia.Fajnie zdałaś relację z wizyty i że bobas do Was machał.Super! A o tej krwi z nosa też dziś wyczytałam,ja używam nawilżacza do nosa Sterimar. Kalpana te spodnie beżowe mi się podobają.Dzięki za propozycję. TO FAJNA STRONA O PRZEBIEGU CIĄŻY TYDZIEŃ PO TYGODNIU: http://www.dzidziol.pl/ciaza/ciaza_t...o_tygodniu.php
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-03-02 o 18:35 |
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Dotarłam do trzeciego tygodnia tego opisu ciąży i tak sie pobeczałam że ledwo widze co pisze
![]() Matko, córko i kochanku ależ ja wrażliwa sie robie heheh
|
|
|
|
#742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie.
![]() Cytat:
A na mdłości podobno też migdały pomagają ? Kupiłam sobie do chrupania i zobaczymy, czy podziałają. Cytat:
|
||
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do łóżeczek turystycznych to przypatrzcie się materacom, których najczęściej nie ma. Jest coś nazywane tak, a ma z 2cm grubości i nie trzyma bardzo często poziomu tylko się ugina pod ciężarem. Na zajęciach w szkole nas przestrzegali przed nimi, że powodują wady kręgosłupa i jeśli ktoś decyduje się na takie łóżeczko to powinien dla dobra dziecka kupić normalny porządny, gruby materac jak do normalnego łóżeczka. |
|
|
|
|
#744 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam wieczorkiem i żegnam się już na dzisiaj
Spioszka w 12-13 tyg już można poznac płeć czasami ![]() axxxa dorodny dzidziol nie ma co ![]() Tamlin ma racje jeśli chodzi o materace w tych turystycznych łóżeczkach,bo są twarde i cieńkie i trzeba kupić osobno normalny gruby materac. Mój synek ma normalny materaz oprócz tamtej deski .Miłego weekendu i wieczorku dziewczynki |
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki, ale Wy gaduły jesteście.
Nie było mnie zaledwie 3 dni na wątku, a tutaj 15 stron do nadrabiania!Gratuluję wszystkim nowym mamom na wątku oraz tym szczęściarom, które w ostatnim czasie poznały płeć swoich maluszków (czego z całego serca zazdroszczę!). ![]() Ja podjęłam decyzję, że na drugą wizytę nie pojadę w następnym tygodniu (według obliczeń w 5 tyg.) tylko dopiero w poniedziałek 12 marca, gdy już będę zbliżała się do 6 tygodnia. Chciałabym podczas wizyty usłyszeć już serduszko fasolki, a czytałam, że pewniejsze będzie to w 6 tygodniu. Poza tym lekarz powiedział mi, że mam się pojawić za 2-3 tyg., czyli zmieszczę się w tym terminie. Czuję się bardzo dobrze, poza tym, że częściej odczuwam zmęczenie i nadal dokuczają mi skurcze w podbrzuszu ( co raz rzadsze, ale czasami jakby intensywniejsze). Jednak wszyscy dookoła zapewniają mnie, że to we wczesnej ciąży normalne i mam się nie martwić. Dziękuję za dopisanie mnie do listy.
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
i kolejna nocka z zarwanym spaniem. Już 3 raz siku bylam i moge sobie teraz tv najlepiej puscic bo juz nie zasne ![]() Na dodatek mężul katarem mnie zarazil i jak znam zycie katar przyczyni sie do kaszlu ii sie rozłoże z grypskiem. Luuuudzie 5 godzina a ja na necie cykam - paranoyyya
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
.No to mogę Wam podac rękę,bo mnie już dopadło też budzenie się w nocy na siku ,no i obowiązkowo rano też .Ale za to synek pospał do 6.30 to nie jest tak źle. Wstałam dzisiaj,a tu do okien takie piękne słońce świeci prosto w okna .Konczita wstajemy,nie ma spania opuszczasz się ostatnio heheDearlie no widzisz na drugo raz nie możesz Nas zostawiać na całe 3 dni .Ja byłam akurat w 6 w pierwszej ciąży i pięknie było słychać .Iwoncia wiem co czujesz mam to samo . Tylko,że ja jak się w nocy budze,to usne zazwyczaj jak się pokręce,ale tak nad ranem to też już bym nie mogła .Wstawać dziewczynki bo Wam słońce ucieknie
|
|
|
|
#750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wstawanie na siku na szczęście mam raz w nocy zawsze między 1 a 3 oczy szeroko otwarte, i kurs zombie do łazienki. Idę dziś na zajęcia, strasznie mi się nie chce
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

i od tamtej pory u mnie też pomarańcze na tapecie