Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 17:20   #511
a u d r e y
Wtajemniczenie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Wawa śle pozdrowienia. Ja se pojadę do Zienia poprzymierzać na kreacje na wieczór,bo jak każda szanowana się bolgerka z wawy zaliczam pokazy mody i premiery co weekend
blogujesz i ja o tym nie wiem? czy wiem? bo już sama nie wiem?

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
eh, to ja dodam, że nabyłam wczoraj tablice rejestracyjne do naszego autka i bedziemy mogli się poszczycić piękną nazwą: LHR (co u nas jest traktowane jako skrót: Lud Handlujący Ropą jako, ze do granicy z Ukrainą mamy rzut beretem) Bardzo często znajomi prosili mnie o przywożenie kartonów fajek do Krakowa bo tanie jak barszcz były i nie mogli zorzumieć, że mnie nie kręci jeżdżenie do sąsiadów po same fajeczki i później robienie na nich interesów.
szmuglerka LHR mi przypadl do gustu

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
to ja zarzuce moj szaliczek i namaluje jakis obraz, pozniej zjem obiad w Wierzynku, wieczorem odwiedze kino Pod Baranami, a w miedzyczasie spacerujac plantami moze napisze jakis wiersz...
Mój kucharz na weselu jest z Wierzynka
każe se przywieźć troche wisły i ziemi z plantów i będę mieć krakowskie artystyczne wesele

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
jaki kierunek ? tez kiedys chcialam isc na ASP ale skonczylo sie na politechnice
Ja chciałam iść na PWST

Dojechałam na seminarium na Ingardena. Okazało się że mamy na podchorążych.. Dyla na podchorążych, z buta parkiem krakowskim do placu inwalidów, złapałam tramka oczywiście bez biletu, wpadłam na uczelnie i co? Pani promotor już pojechała tylko ja tak moge
Wróciłam do domu i idę szykować coś na wieczór- moja paczka przyjeżdża testować bądź jak twierdzą smakować weselną
Stary 2012-03-02, 17:25   #512
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
blogujesz i ja o tym nie wiem? czy wiem? bo już sama nie wiem?
Nieee, to był żart Ale zaczynam blogowanie - kosmetyczne. Bo chciałam zrobić coś dla siebie

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:27   #513
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
przeleciałam Was na szybko
normalnie cenka mi opadła CUDOWNIE CUDOWNIE zazdraszczam
jak nas możesz przelatywać i to w dodatku szybko
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:38   #514
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
dziewczyny, robicie oczepiny? Jak tak, to planujecie jakieś tradycyjne zabawy, czy coś oryginalnego, nowego? Ja przyznam, że nigdy oczepin nie lubiłam, ale chyba zrobimy, zeby ludzie się pobawili. Choć bez obmacywania i łapania, bo tego NIE ZNOSZĘ, a już bylam na weselach, gdzie łapali się za cyce, tyłki i krocza.
robicie:P

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Doradzicie mi w pewnej kwestii? Zastanawiam się czy zapraszać delegację z pracy. Dla przypomnienia- z Tż pracujemy i mieszkamy obecnie w Krakowie, ale ślub będzie w Mielcu oddalonym około 135 km. Zaproszenie na wesele nie wchodzi w grę, bo nie jesteśmy aż tak bardzo zżyci. Dać zaproszenie na sam ślub, skoro i tak nikt nie przyjedzie Jak wrócimy już normalnie do pracy to i tak zrobimy poczęstunek i postawimy flaszki. Myślicie, że to mogłoby wystarczyć bez zapraszania?
za zaproszenia duzo nie zapłacisz, a na pewno będzie im miło, że o nich pomyślałaś a może ktoś jest tak sfiksowany, że specjalnie przyjedzie?

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Długo mnie nie było, ale mieliśmy małe zawirowania ślubno-mieszkaniowe... ale już jestem
Kilka newsów
Data ślubu zmieniona na 6.07 (to wlasnie te zawirowania mieszkaniowe )

Mam już suknię (tzn nie mam, ale zamówiona i się szyje) i mamy obrączki
Wymysliłam fryzurę na ślub i dodatki
Wybraliśmy miejsce na przyjęcie

Więc tak - pierwszy załącznik: suknia (wybaczcie jakość) Gorset leży niezbyt, bo był 2 rozmiary za duży (w ogóle wszystko w salonie było w rozmiarze 38 ). Przód bedzie trochę skrócony - tak przed kolano, tył zostawiam dłuższy Bedą do tego chabrowe buty, bukiecik z kremowych róż i chabrów no i chabry we włosach -> tak jak w drugim załączniku we fryzurze Jestem ruda, więc bedzie chyba fajnie

Trzeci załącznik - obraczki Na zdjęciu wyglądają niezbyt, na żywo - są śliczne
no, no, no! Się dzieje

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
A jaki rocznik jesteś?

kurde, właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że od dziś będę mieć już tylko dwucyfrowe liczby do ślubu. I tak dziś jest już 99 ddś....
Chyba zaczynam się bać

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
ooo a ja mam dzisiaj 3 miesiące do ślubu

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
no wlasnie dziewczyny jak to z tymi zaproszeniami my mamy rodzine w odleglosci kolejno 60,70 i 150 km czy powinnismy jechac 2 destynacje (sa w jednym kierunku) nie bardzo mamy czas w weekendy ja maluje Narzut fotografuje czy wypada wyslac ??
Ja będę wysyłać. Upisałam się wcześniej i mi się skasowało więc nie chce mi się powtarzać może ci opowiem jak się spotkamy na kijkach

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam do was strategiczne pytanie
zabieram się za drukowanie imion gości do winietek i mam w związku z tym pytanie
czy na winietce osoby towarzyszącej mam pisac poprostu "osoba towarzysząca" czy może "osoba towarzysząca Anny Nowak" ???
Ja będę drukować jak mi potwierdzą i wtedy dopytam o nazwiska os, tow

Cytat:
teraz kwestia naszych winietek
napisac Panna Młoda? czy Pani Młoda? bo niby już po ślubie to raczej Pani
Ja będe pisać: Pani Młoda
Magdalena G....:P
Stary 2012-03-02, 17:39   #515
__Paulinka__
Zakorzenienie

hej Laski!

jestem na 13 stronie i odpisze na dotychczasowe posty, bo zaraz znowu wybywam na trening i bede po 20.30

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tu wszystko przeczytałam jak mnie wkopałyście ooo znalazłam lepsze rozwiązanie;P Kto u nas jest największą gadułą?:P Kicia, Madzia, Ziele? Ja będę robić raporty jak będę w pracy, a w resztę dni któraś z gaduł

Uciekam się szykować do pracy:P W zasadzie to powinnam za sekunde wychodzic a ja se siedze i wizaż nadrabiam uzależnienie

juz za pozno na wymigiwanie sie przykro mi

Cytat:
witam się z wami w nowym wątku
ale się wczoraj wkur.... pamiętacie jak wam mówiłam że nie możemy z tżtem zamieszkac ze sobą przed ślubem bo tata ma takie a nie inne przekonania? ostatnio brat tżta przyszedł do nich z wieścią że chce się wyprowadzic i wynajmowac mieszkanie ze swoją dziunią... i co? NIC!!! rodzice nic nie powiedzieli i prawdopodobnie braciszek już niedługo się wyprowadzi!! szlak mnie jasny trafia! jak my to nie mogliśmy kuźwa a on może wszystko!!!

oj Madziu, bo jak sie czegoś chce bardzo to sie to poprostu robi, a Rodziece sie przyzwyczają Moi tez na początku mieli jakies ALE, ale My postawilismy na swoim, wyjechalismy i zamieszkalismy razem i juz gadki nie bylo, a rodzice są happy ze nam sie uklada Bo popartz, czy Twoi Rodzice przestaliby sie do Ciebie odzywac gdybyś zamieszkala z TZ? wątpie (no wyjatek taki, gdyby byl jakims ćpunem czy przestępcą i z czystej troski nie zgadzaliby sie na to)

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość

Tylko wiesz Nena, praca za najniższą krajową ma sens w momencie kiedy rozpoczynasz taką w swoim wykształceniu bądź tym co chcesz robić w życiu. A tu chłopak studiuje wychowanie fizyczne, chce uczyć w szkole, więc co mu po doświadczeniu na złomowisku za najniższą krajową? Rypanie jak wół a o prace w szkole i tak będzie bardzo trudno i to złomowisko mu nic nie da?

Zdecydowanie . Jeśli nie jesteście zżyci to poczęstunek po weselu już na miejscu.
z drugiej strony .. ile On zarobi jako nauczyciel WF.. kokosow na tym nie zbije

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
na sponsoring!

a my podjelismy decyzje, ze po slubie, jak skoncze podyplomowke to wyjezdzamy na 2-3 lata do Norwegi. Zarobic na mieszkanie, zeby nie topic sie w kredyt na 250 tys.

serio?? a gdziie w Norge? macie jakąs rodzine tutaj? jak nie to przyjedz do mnie
ale ostrzegam, ze te plany na 2-3 lata mogą sie przedluzyc tak jak w naszym przypadku bo nie ma po co narazie wracac

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
No i nie oszukujmy się - mocne plecy to podstawa, czasem nie trzeba mieć doświadczenia, wykształcenia ale jeżeli mamy plecy to praca zawsze się znajdzie.
oj zgadzam sie. Ma się plecy - ma się prace
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:11   #516
(kicia)
Zakorzenienie

chce ktoś za mnie pokroic cebulę?
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2012-03-02 o 18:12
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:11   #517
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
No co tam maleńka się stało?

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-03-02, 18:13   #518
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
No co tam maleńka się stało?
Pacz wyżej. Gotuje kolację i wymiękam

Stary 2012-03-02, 18:18   #519
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Pacz wyżej. Gotuje kolację i wymiękam
Ślepa się robię już na starość Co cebulowego pichcisz?

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-03-02, 18:30   #520
moniq_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

A ja bym z numerowania nie rezygnowała - przynajmniej każdy będzie wiedział mniej więcej po której stronie i czy w środku czy z boku siedzi - mniej zamieszania

Kurcze - ja też szukam butów nie chcę zbyt wysokich, ale muszą być chabrowe - no i nie mogą byc z jakiejś skóry, najlepiej z satyny... widziała któraś z was coś takiego gdzieś? bo ja skórzane owszem, ale satynowych nie...
ja widziałam jakiś czas temu w tk maxxie. zrobiłam im zdjęcie, bo chciałam Wam pokazać, ale telefon się zepsuł i kicha... takie chabrowe satynowe, ale pięta nie była pełna tylko na paseczku, ale przód zakryty...

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
oj Madziu, bo jak sie czegoś chce bardzo to sie to poprostu robi, a Rodziece sie przyzwyczają Moi tez na początku mieli jakies ALE, ale My postawilismy na swoim, wyjechalismy i zamieszkalismy razem i juz gadki nie bylo, a rodzice są happy ze nam sie uklada
oj, zgadzam się, ja mojej mamie nie mówiłam, że szukamy mieszkania i chcemy razem zamieszkać. moja mama jednak miała jakieś podejrzenia, bo kiedyś do mnie powiedziała, że po jej trupie możemy razem zamieszkać ( w szoku byłam, jak usłyszałam takie mocne słowa), ale my jednak znaleźliśmy mieszkanko, wyprowadziliśmy się i jesteśmy super zadowoleni z tej decyzji. Musze zauważyć, ze mam teraz o wiele lepsze stosunki z moim rodzeństwem (starszym ode mnie), odkąd jestem "na swoim" a nie na garnuszku rodziców.

Kiedyś prosiłam o . Nie zauważyłam zbyt wielu odpowiedzi , ale chyba jednak trzymałyście bo mój wyjazd, który wisiał na włosku jednak na 90% się odbędzie, zatem DZIĘKUJĘ ZA TYDZIEŃ JADĘ DO BORMIO!!!:jup i:

Zaręczyny 05. listopada 2011

Razem od 01. stycznia 2006
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:44   #521
MARGIDA
Wtajemniczenie

hellou
kto pytał o PM-ki z okolic Wrocka? to ja!
a najbliżej mam do naszej nowej koleżanki tildi (jak przekręciłam nicka przepraszam, piszę z pamięci )

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:44   #522
ona8686
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
o, a to dobre Na to nie wpadłam, żeby na Pannę Młodą po ślubie mówić Pani Młoda Może żeby nie robić problemu napisz sobie Madzia i nazwisko już męża?:P
Czsami słyszalam na weselach jak zespół wołał "Pani Młoda" ale w wiekszosci wypadków była ta druga forma

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
marylko super zdjęcia

Dziewczyny ja się chyba z Wami pożegnam na jakiś czas. W sobotę będziemy chcieli się przenieść i będę bez internetu. Ale obiecuję, że jak będę u rodziców to będę do Was zaglądać. I na pewno zdam relację ze ślubu łącznie ze zdjęciami. A zostało nam 51 dni.

Więc trzymam kciuki za Wasze przygotowania weselne i wszystkie inne osobiste rzeczy.

Eh smutno mi będzie bez Was.

dla każdej z Was
Będziemy czekac z utęsknieniem

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku. Cały dzień w robocie więc odzywam się dopiero teraz. No to co? Dziś do ślubu równe 100 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!A o to moja tablica:

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Nieżle.
Jak byłam dzieckiem zazdrościłam kuzynce że mieszka w Krakowie i to w BLOKU - co dla mnie było już samą atrakcją.
Jak byłam na studiach szybko mi przeszło. Kraków jest fajny, ale tylko na chwilę. Też nie wyobrażam sobie tutaj zawsze mieszkać.
Jednak co własny dom to dom. Nie ma porównania.

Ale uwielbiam planty, rynek wiosną i latem - zielono i kolorowo
Ja mieszkam w bloku i strasznie marzy mi sie domek, choćby jakis malenki. W bloku jest strasznie, wyjdziesz na ławke a tu juz wszystkie sasiadki zaczynaja swoje gadanie.

i wszystkim innym dziewczyna
upływajacych dni i zalatwionych spraw.

W pracy miałam sajgon. A jak wróciłam do domu.... tu wielkie sprzątanie. W niedziele jest spotkanie rodziców, a moja mama uprała firanki, wyczyściła płytki normalnie jakby jakieś osobistości miały przybyć

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:45   #523
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Ślepa się robię już na starość Co cebulowego pichcisz?
Pizzę

Stary 2012-03-02, 18:46   #524
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
hej Laski!

jestem na 13 stronie i odpisze na dotychczasowe posty, bo zaraz znowu wybywam na trening i bede po 20.30

juz za pozno na wymigiwanie sie przykro mi

oj Madziu, bo jak sie czegoś chce bardzo to sie to poprostu robi, a Rodziece sie przyzwyczają Moi tez na początku mieli jakies ALE, ale My postawilismy na swoim, wyjechalismy i zamieszkalismy razem i juz gadki nie bylo, a rodzice są happy ze nam sie uklada Bo popartz, czy Twoi Rodzice przestaliby sie do Ciebie odzywac gdybyś zamieszkala z TZ? wątpie (no wyjatek taki, gdyby byl jakims ćpunem czy przestępcą i z czystej troski nie zgadzaliby sie na to)

moi rodzice nie mają nic przeciwko, ale rodzice tżta są dziwni naprawdę i to jacy oni są wiemy tylko my sami dlatego woleliśmy z nimi nie zadzierac
wielokrotnie do tżta się nie odzywali robili mu na złośc a jakbyśmy MY zamieszkali razem to byłabym awantura że hoho, ale to jesteśmy MY a brata tżta traktują ulgowo chyba tylko po to żeby sie wkońcu ustatkował, chociaż szczerze mówiąc jakby moi rodzice usłyszeli że chcę z chłopakiem zamieszkac po 4 miesiącach znajomości to zadowoleni by nie byli napewno z resztą sami powiedzieli że wydaje im sie to za szybko trochę ale to życie brata tżta im szybciej ona sie dowie jaki on jest tym lepiej, albo go zaakceptuje albo wyprowadzka i koniec związku
przygnębia mnie to wszystko, odechciewa mi sie tego całego wesela, to będzie jedna wielka szopka

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2012-03-02 o 18:51
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:46   #525
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

W pracy miałam sajgon. A jak wróciłam do domu.... tu wielkie sprzątanie. W niedziele jest spotkanie rodziców, a moja mama uprała firanki, wyczyściła płytki normalnie jakby jakieś osobistości miały przybyć
ja uczę zawsze moją córkę:"czerwony alarm, teściowa przychodzi"

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:49   #526
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
chce ktoś za mnie pokroic cebulę?

Ja moge pokroic

A tak w ogole to musze sie wam pochwalic, ze dziaj gotuje dla mnie dwoch facetow!!!!
Moja znajoma Wloszka pojechala na dwa tyg do domu i jej facet zostal tutaj sam, a ze to nasi bardzo dobrzy znajomi wiec zapraszamy go zawsze do siebie na jedzonko jak ona wyjezdza, no i dzis wymyslili ze ugotuja razem z moim TZ dla mnie obiadek no i siedza w kuchni i cos tam pichca wloskiego oczywiscie, ale nie chca powiedziec co...wiec na razie tylko siedze i robie sie coraz bardziej glodna od tych zapachow....
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:52   #527
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
ja uczę zawsze moją córkę:"czerwony alarm, teściowa przychodzi"
Perfekcyjna z Ciebie Mamcia Ile Twoja pociecha ma lat?

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Ja moge pokroic

A tak w ogole to musze sie wam pochwalic, ze dziaj gotuje dla mnie dwoch facetow!!!!
Moja znajoma Wloszka pojechala na dwa tyg do domu i jej facet zostal tutaj sam, a ze to nasi bardzo dobrzy znajomi wiec zapraszamy go zawsze do siebie na jedzonko jak ona wyjezdza, no i dzis wymyslili ze ugotuja razem z moim TZ dla mnie obiadek no i siedza w kuchni i cos tam pichca wloskiego oczywiscie, ale nie chca powiedziec co...wiec na razie tylko siedze i robie sie coraz bardziej glodna od tych zapachow....
oo, dobrze Ci ( wkleiłam kilka linków dla Ciebie na poprzedniej stronie)

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-03-02, 18:59   #528
karolinka85
Rozeznanie

Witam się z Wami w nowym wątku
Zabieram się za nadrabianie, bo nie miałam czasu żeby wejść na wizaż..bo musiałam się trochę Tż zająć..bo wczoraj miał zakładany na rękę gips..
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:02   #529
moniq_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
hellou
kto pytał o PM-ki z okolic Wrocka? to ja!
a najbliżej mam do naszej nowej koleżanki tildi (jak przekręciłam nicka przepraszam, piszę z pamięci )
ja pytałam

to cochętna na spotkanie??: gaduly:

Zaręczyny 05. listopada 2011

Razem od 01. stycznia 2006
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:05   #530
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość
ja pytałam

to cochętna na spotkanie??: gaduly:
mój TŻ jest z Wrocka wiec często u was bywam - może uda mi się kiedyś przyłączyć
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:24   #531
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, pamiętam o Tobie! Nawet jak byłam wczoraj w g.mokotów to zerkałam W sumie można kupić białe czółenka i zrobić śliczne kwiaty jak ma Kicia czy takie kokardki jak Neny.

Znalazłam w necie taki kolor, ale nie wiem czy nie za ciemny:
http://www.deezee.pl/outlet/outlet_c...ndy_seede.html
http://www.aldoshoes.com/uk/women/sh...52649-mease/50

Nena: Ja się zakochałam w tych przeplatanych. No i Zień tańszy niż nowy JA
Kochana jestes, ze o mnie myslisz
No wlasnie problem jest nie tyle z kolorem co z jego odcieniem, bo ja nie chce takiego ciemnego zywego fioletu, tylko taki bardziej jasny i brudny. Cos jak ten material tutaj, choc przyznam szczerze ze nawet ciezko ten kolor znalesc w necie....juz nie wspomne o butach...

http://sklep.textilmar.pl/satyny-atl...os-p-1536.html

Cytat:
Marylko:Ale trudno coś znaleźć obecnie w fiolecie Na asosie jeszcze to mi wpadło w oko...

http://www.asos.com/Ted-Baker/Ted-Ba...rt=-1&clr=Pink Takie jaśniutkie... Powiedz mi dokładnie jakiego odcienia szukasz, przejdę się po galeriach i popatrzę

edit: Kiedyś mi przypomniało,że jedna z PM miała fioletowe z menbur'a, o te:

http://www.lukamo.pl/573-menbur-3789.html

Te z asosa bardzo ladne, i coraz bardziej sie zastanawiam czy nie zrezygnowac z tego fioletu i nie przjsc na jakis inny kolor...

Te z menbura tez ciemne...
No wlasnie mam jedne w menburze upatrzone, ale sa biale no i myslalam zeby je zafarbic, ale po pierwsze nie chca farbic butow ktore nie sa zakupione w firmie ktora je farbuje, a po drugie nie podobaja mi sie satynowe buty. Blyszcza sie tak niefajnie...nie lubie tego....Zdecydowanie wolalabym zamszowe...

No i co najwazniejsze to po to kupowalam krotka kiecke zeby miec jakies zarabiste buty a nie jakies zwykle czolenka, no i teraz lipa...pojde chyba na boska...

Znalazlam wczoraj piekne w zarze, ktore odpowiadaja moim wymaganiom stylistycznym...no ale kolor nie ten....

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...NGBACK%2BJEWEL

No i teraz bede myslec czy nie zmienic koloru dodatkow, tylko jak na razie nie mam koncepcji....
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:31   #532
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Witam, melduję się w nowej części, ale tak pędzicie z postami, że ledwo nadrobiłam i każdej nie odpiszę... A stary wątek muszę sobie podarować, bo nie mam szans nadrobić - dramat

Marylko: relacja i zdjęcia przepiękne, te kolory, sceneria, ale przede wszystkim spełnienie marzeń - do pozazdroszczenia

Ślubnie: u mnie z przygotowań coś ruszyło, bo tak:
- zapisałam się na paznokcie (mamusię też)
- wybraliśmy tort i po wypłacie jedziemy podpisać umowę i zazaliczkować a przede wszystkim zrobić projekt TŻ mój kochany chciał sprawić mi niespodziankę i zazaliczkować tort już dzisiaj (bo dziś byliśmy w cukierni), ale woleliśmy się wstrzymać do wypłaty
- motyw przewodni będzie wszędzie obecny: motyle!! A kolory przewodnie to żółty, pomarańczowy, ecru i gdzieniegdzie róż dla kontrastu
- chodzimy na kurs tańca i idzie super - jutro druga lekcja

A teraz o mnie i dlaczego mnie tyle nie było: moje zdrowie to dramat i katastrofa. Jak wiecie lub nie, więc przypominam - zasłabłam jadąc autem, dojechałam do parkingu i zemdlałam (1.02.2012), a że nie była to pierwsza utrata przytomności w moim życiu i niestety najbardziej dramatyczna to jestem w trakcie badań. Tydzień temu ledwo przeżyłam gastroskopię, w najbliższym czasie neurolog, ponownie kardiolog itd.. Jest niewesoło, bo to co powiedzieli wstępnie jest jakby postawieniem na kimś krzyżyka, ale nie piszę co i jak, bo dopiero jak się potwierdzi lub nie to się Wam wyżalę. Liczę na to, że się nie potwierdzi i błagam Was o kciuki w tej sprawie. Do tego miałam na uczelni beznadziejną sytuację z poprawką i dziękuję Wam za kciuki, bo udało się zdać, znów dostałam ITS na ten semestr i teraz do końca marca muszę magisterkę napisać, a ja nie jestem w stanie się na niczym skupić i o niczym myśleć, więc będzie praca na odwal się

Będę już z Wami cały czas I to regularnie
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:37   #533
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Kochana jestes, ze o mnie myslisz
No wlasnie problem jest nie tyle z kolorem co z jego odcieniem, bo ja nie chce takiego ciemnego zywego fioletu, tylko taki bardziej jasny i brudny. Cos jak ten material tutaj, choc przyznam szczerze ze nawet ciezko ten kolor znalesc w necie....juz nie wspomne o butach...

http://sklep.textilmar.pl/satyny-atl...os-p-1536.html

Te z asosa bardzo ladne, i coraz bardziej sie zastanawiam czy nie zrezygnowac z tego fioletu i nie przjsc na jakis inny kolor...

Te z menbura tez ciemne...
No wlasnie mam jedne w menburze upatrzone, ale sa biale no i myslalam zeby je zafarbic, ale po pierwsze nie chca farbic butow ktore nie sa zakupione w firmie ktora je farbuje, a po drugie nie podobaja mi sie satynowe buty. Blyszcza sie tak niefajnie...nie lubie tego....Zdecydowanie wolalabym zamszowe...

No i co najwazniejsze to po to kupowalam krotka kiecke zeby miec jakies zarabiste buty a nie jakies zwykle czolenka, no i teraz lipa...pojde chyba na boska...

Znalazlam wczoraj piekne w zarze, ktore odpowiadaja moim wymaganiom stylistycznym...no ale kolor nie ten....

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...NGBACK%2BJEWEL

No i teraz bede myslec czy nie zmienic koloru dodatkow, tylko jak na razie nie mam koncepcji....
Strasznie ciężko cokolwiek powiedzieć, bo te zdjęcia z neta to wiadomo... Jak się przejdę po sklepach to zwrócę uwagę, a nóż się coś trafi

Mówiłaś,że masz dużo dodatków kupionych już fioletowych... Jak dla mnie te klipsy Neny zabójczo wyglądały, zawsze można przemyśleć takie rozwiązanie.

Ja jednak, pomimo że mam te wymarzone czerwone szpilki stwierdziłam,że cała reszta by była biała. Białe kwiaty, wstążka w pasie. Jednak kolorowych rzeczy bym się nanosiła i nanoszę. A to ten dzień

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-03-02, 19:40   #534
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Witam, melduję się w nowej części, ale tak pędzicie z postami, że ledwo nadrobiłam i każdej nie odpiszę... A stary wątek muszę sobie podarować, bo nie mam szans nadrobić - dramat

Marylko: relacja i zdjęcia przepiękne, te kolory, sceneria, ale przede wszystkim spełnienie marzeń - do pozazdroszczenia

- wybraliśmy tort i po wypłacie jedziemy podpisać umowę i zazaliczkować a przede wszystkim zrobić projekt TŻ mój kochany chciał sprawić mi niespodziankę i zazaliczkować tort już dzisiaj (bo dziś byliśmy w cukierni), ale woleliśmy się wstrzymać do wypłaty
- motyw przewodni będzie wszędzie obecny: motyle!! A kolory przewodnie to żółty, pomarańczowy, ecru i gdzieniegdzie róż dla kontrastu

A teraz o mnie i dlaczego mnie tyle nie było: moje zdrowie to dramat i katastrofa. Jak wiecie lub nie, więc przypominam - zasłabłam jadąc autem, dojechałam do parkingu i zemdlałam (1.02.2012), a że nie była to pierwsza utrata przytomności w moim życiu i niestety najbardziej dramatyczna to jestem w trakcie badań. Tydzień temu ledwo przeżyłam gastroskopię, w najbliższym czasie neurolog, ponownie kardiolog itd.. Jest niewesoło, bo to co powiedzieli wstępnie jest jakby postawieniem na kimś krzyżyka, ale nie piszę co i jak, bo dopiero jak się potwierdzi lub nie to się Wam wyżalę. Liczę na to, że się nie potwierdzi i błagam Was o kciuki w tej sprawie. Do tego miałam na uczelni beznadziejną sytuację z poprawką i dziękuję Wam za kciuki, bo udało się zdać, znów dostałam ITS na ten semestr i teraz do końca marca muszę magisterkę napisać, a ja nie jestem w stanie się na niczym skupić i o niczym myśleć, więc będzie praca na odwal się

gratuluję ślubnych spraw i trzymam kciuki, żeby ze zdrówkiem było wszystko ok!
Stary 2012-03-02, 20:12   #535
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:

trzymam aby zdrówko dopisało a za sprawy ślubne
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:32   #536
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

musi być dobrze

Stary 2012-03-02, 20:35   #537
chocolate muffin
Rozeznanie

p
Cytat:

Kochana trzymam kciuki za zdrówko

I dziękuję za kciuki, udało się... w końcu zdałam ten nieszczęsny egzamin. Na pierwszej poprawce zabrakło mi 1,7% do 60% i mi tego nie zaliczyła mimo, że na poprzednim egzaminie zaliczała jak komuś brakło 3%. No ale w końcu mam to z głowy... i mogę na spokojnie zacząć zapierdzielać w nowym sem.

Edytowane przez chocolate muffin
Czas edycji: 2012-03-02 o 20:42
chocolate muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:42   #538
justyna_g4
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku.

Nie było mnie dwa dni a wy tak zaszalałyście z postami...
Przed chwilą wróciłam z Krakowa. Wczoraj zostałam u koleżanki bo chciałybyśmy zrobić małą imprezkę. Skończyło się tym, że od 2 przyszłą sąsiadka i nakrzyczała na nas, że jesteśmy za głośno i że zadzwoni na policje jak się nie uspokoimy. Chyba dopiero wtedy zorientowałyśmy się, że jesteśmy głośno. Ale nie mniej impreza się udała.

A teraz ze spraw ślubnych to przyszły te próbki zaproszeń. Papier jest ładny druk też ale wielkość pozostawia wiele do życzenia. Są na prawdę malutkie. Myślałam, że będą poskładane i wstążki zawiązane a tu dostałam wszystko w trzech częściach. No i w związku z tym kokarda wygląda jak wygląda. Wstawiam wam zdjęcia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0174.jpg (87,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0175.jpg (92,3 KB, 30 załadowań)

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:47   #539
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Wiktusiaczku mocno trzymam za zdrówko !

Aaale jestem padnięta
Aha- z teściem okazało się gorzej niż sądziłam... nie będę Was zanudzać całą długą historią, ale w skrócie mój teść uważa, że skoro ma możliwość podarowania nam gotówki na start, jest królem i władcą, który może nam mówić gdzie i kiedy mamy się wprowadzić! Wczoraj sam (!) był oglądać jakies mieszkanie w kamienicy (na osiedlu, gdzie bałabym się wyjść wieczorem do sklepu!) i zachwycony jest, zachwala, już nam mówi co i jak I co wyszło? Śmiertelna kłótnia między nim i tż... wreszcie szanowny tatuś powiedział "to nie dam ani grosza", na co tż, że ma w du**e jego i jego pieniądze. W poniedziałek jedziemy do banku pytać o warunki kredytu =] A w niedzielę oglądamy kilka mieszkań

Przepraszam, że nie cytuję i nie odpowiadam na posty, ale sił juz nie mam

Kubuś już z nami

Edytowane przez adoosienka
Czas edycji: 2012-03-02 o 20:50
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:52   #540
betterw
Raczkowanie

Gratuluję mężatkom

Wszystkie macie już zamówione suknie? Tylko ja taka niezdecydowana?
Dla przypomnienia - ślub mam 30.06.2012.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości