|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) - część IV
Cytat:
ide sie prasowac |
|
|
|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nocka bedzie zarwana jak nic ![]() Dziewczyny wiecie, ze sie nie dopinam w swoje spodnie. Jestem dopiero w osmym tygodniu i mimo tego, ze zwracam to co zjadam to brzuszek jest na dole zaokraglony
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Wtajemniczenie
|
doskonale to znam
ja do gin chodze prywatnie bo ona przyjmowala pzredtem w przychodni ale otoirzyła swoja praktyke a do krakowa to nie chce mi sie jezdzic bo kawalek staramy sie z mezem nie zwariowac i jakos zyc dlatego od czasu do czasu mały wypad do teatru by na chwile zapomniec natalia jak zwykle juz cos wymyslila dobra w tym jest |
|
|
|
#1206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale na szczęście kredyt na remont skończy się za trzy lata (1500 zł miesięcznie :/) to bedzie trochę łatwiej Czasem się zastanawaim jak będziemy życ jak pojawi się dziecko. Skoro teraz nie mamy kasy w nadmiarze to skąd wtedy weźmiemy ? no ale nie chcę o tym myśleć bo w ten sposób to bym sie pewnie nigdy nie zdecydowała Chociaż... co ja tu mam do decydowania... los jak widać sam decyduje z mnie |
|
|
|
|
#1207 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A w spodnie niektóre też się nie dopinam bo przytyłam ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Mój TŻ jest taki, że przed planowaniem ciaży powiedział, że on chiałby dać dzidzi wszystko co najlepsze a sam nie wie czy jest na to gotowy w sensie finansowym. Ja znowu twierdziłam, że problemy są i będą i w taki sposób nigdy świadomie się nie zdecydujemy , gdyż zawsze będzie jakieś ale. No i zdecydowaliśmy, ale wierzę , że się ułoży i TŻ zmieni wkrótce pracę na managera |
||
|
|
|
#1208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z reguly jestem szczupla osobka moze dlatego widze roznice no i maz sam zauwazyl. Dzisiaj w pracy chodzilam caly dzien z rozpietym guziczkiem od spodni, bo dosyc ze mnie non stop mdli to nie chce sciskac maluszka. Ciezko mi sie dopiac. Matko a moze ja mam dwojke a nie jedno |
|
|
|
|
#1209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mdłości nie zazdroszczę
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Rozeznanie
|
to trzymam
za dwa ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- kefii, a ile Wy za ten teatr płacicie? bo ja wlasnie zajrzalam na stronę teatru Rozrywki w Chorzowie, bo reklamuja nowa fajną sztukę, i pomyślałam sobie, ze moze sie ukulturalnimy trochę.... wiecie ile bilet kosztuje? 70 zł!! w tygodniu!! 75 w weekend! no ocipieli chyba! |
|
|
|
#1213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O matko a na dwie to już 140 zł |
|
|
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
Jak przyszłam to już Was nie ma
![]() W pracy zapierdziel, ale jakoś mineło...ale działo to się będzie dopiero w przyszłym tygodniu...juz na samą myśl jestem zmęczona! Natalia, ja chyba jajco zniosę do jutra z tym Twoim testowaniem!!!! Ja jakaś słabawa jestem, co prawda odzyskuję głos powoli i smark już mniejszy, ale to jeszcze nie pełnia sił. Dziś po pracy od razu do wyra wskoczyłam...i tak Was nadrabialam i nadrabiałam...dziecię dziś u dziadków sobie zażyczyło noc, małża jeszvze nie ma to mam labę. A jutro kuliggg. Ja to się nadaję do łóżka, a nie na kulig, ale niech będzie! a @ nadal ni ma, dziś 31 dc, ale to pewnie spowodowane dupkiem, który skończyłam brać w sobotę i może tego, że prawdopodobnie był cykl bezowulacyjny.
Decydując się na dziecko, podejmujemy historyczną decyzję. Godzimy się bowiem, aby nasze serce wędrowało po świecie poza naszym ciałem." Edytowane przez istraa Czas edycji: 2012-03-02 o 17:47 |
|
|
|
#1215 | |
|
Rozeznanie
|
noooo
sama sobie juz od razu wybilam to z główy ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() na pewno w tej samej strefie klimatycznej mieszkamy? ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- dobra lale, spadywam! oficjalnie rozpoczynam weeeeekeeeend!!! ![]() pewnie mnie dzis juz nie będzie bo jade na ploty, ale jutro od 9 w gotowości ![]() Natala
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ja mam w Was cudowne wsparcie
jestem na chwilę bo nie chcę mieć zaległości
|
#1217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1218 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę, że nie tylko ja miałam migreny przy tabletkach...zawsze dzień przed i pierwszy dzień @...to była masakra...pozasłaniane rolety, wszystko wyłączone...nawet światełko w tv mi przeszkadzało...teraz od pół roku na szczęście nie wiem co to porządna migrena...czasem boli głowa, ale nie jest tak źle
Tygrysku tulę mocno
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc
![]() Misiu kochana milcze bo moja psychika musi odpoczac od tematow staraniowych, czasami was podczytuje i trzymam za wszystkie |
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Natalia ja już zaczynam schizowac Twoim testowaniem!! Nie moge sie doczekac!
|
|
|
|
#1221 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
wreszcie nadrobiłam. Nie mogę być jak największa produkcja, bo pracuję, ale wieczorem chętnie nadrabiam![]() o matko, pamiętam to i na samą myśl mi niedobrze ![]() oł je, a w kwietniu parapetówka u mnie, trzymajcie kciuki, żeby się udało ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() też lubię. Dodaję sobie miodek i cytrynkę ![]() łoł, to co moja szwagierka musiała wyczyniać, jak mają trojaczki ![]() Cytat:
Staram się myśleć pozytywnie, przecież musimy dać radę, w końcu pracujemy, jesteśmy młodzi i zdrowi więc dlaczego miałoby się nie udać. Tylko, żebyśmy już sami mieszkali.dzisiaj wreszcie zrobiłam badania w czasie okienka w pracy, w przyszłym tygodniu mam dzwonić do ginki z wynikami i dowiedzieć się jak cytologia wyszła. A na wizytę po planowanej@ mam nadzieję, że nie przyjdzie, żeby jej nie było, żeby jej nie było.... ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- nie wierzę, ponad pół godziny mnie nie było a tu cisza Mówiłyście, że w weekend cisza, ale nie wierzyłam, że aż taka![]() Wpadłam jeszcze powiedzieć, że ja też trzymam kciuki za Natalkę
|
|
#1222 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, coś jednak w tych tabletkach jest że tyle z nas ma migreny przez nie, no cóż coś za coś.A za Ciebie mocno trzymam kciuki jutro , niech Twoje II kreseczki będą pięknym otwarciem sezonu marcówek, z całego serca życzę Ci żeby się udało
|
|
#1224 | ||
|
Zadomowienie
|
cześć kobitki ja tylko na chwilkę jestem nadrobiłam i troche się ustosunkuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
idę spać żeby rano szybciej wstać
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- dziewczyny jak znajde te namiary to wam wyśle a jak nie to wytłumacze jak po nitce jak tam trafić ;P we wrzesniu płaciliśmy 40euro za dobe... ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- ...co do sytuacji finansowej to w dzisiejszych czasach mało komu jest lekko, chociaż ja byłabym hipokrytką gdybym narzekała... ale 3 lata temu kiedy zaszłam w ciąże mieszkaliśmy w wynajmowanym mieszkaniu,oboje studia zaoczne-patrz płatne(ponad 2tys.za semestr.). czasami była katastrofa(na szczescie dzieki prac mojego męza nigdy jedzenia nam nie brakowało ;P ) ... no i nasz bład -nie potrafimy oszczedzac!!!!!potrafiliś mymy poszalec przez trzy dni na całego a pozniej zeby w sciane... jakos sie ułożyło... wielismy kredyt,kupilismy mieszkanie.w miedzy czasie ja zaczełam ostro szlifowac fotografie z której czasem cos wpadnie(ale tez wciaz inwestuje w sprzet fotograficzny , ksiazki-kto sie tym interesuje wie jakie to sa koszta a ja jesli juz o ten temt chodzi to nie żałuje albo bede miec to co chce albo wcale nie kupuje),maz tez ma dodatkowa prace ale dorywczo(przyjaciel robi melbe na zam ownie-swoja rogą jest genialy-tez pasjonata tego co tworzy) i tak czasem poprosi męża o pomoc wiec kaska tez wpada...jakos sie kreci... kredyty i opłaty czasem nam spedzaja snu z owiek ale z drugiej strony mysle ze jak na tak młodych ludzi to i tak dajemy nie zle rade, stac nas na 2tyg.wakacje za granicą,codziennie jexdzimy autem do pracy i wszedzie jemy co chcemy i jakies rozrywki też są...-no i to wszytko bez niczyjej pomocy... (chociaz nie bez niczyjej bo siostra porzyczyła mi kupe kasy na srzet-ale w tym roku mam zamiar ja spłacić ) )... no i kreci sie...czasem lżej czasem mega pod górkę ale jakoś zawsze dajemy radę )
Edytowane przez kamimidu Czas edycji: 2012-03-02 o 22:32 |
|
|
|
#1226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko zalezy od teatru i sztyuki na jaka sie idzie czasem warto poczekac 2 3 4 miesiace i to smao bedzie tansze o 20 zł my chodzimy na starsze sztuki bo nowe to wiem ze drom jak nie wiem co sztuka fajana ale chygba 1 czesc byla lepsza bo nie spodziewana w drugiej to kontynuacja ale tez bardzo smiesznie było o much męż oszalał podglada co pisze pzrez lornetke z konca pokoju och a po spektaklu poszlismy na chwile na rynek sie przejsc ale było fajnei i romantycznie dobra nadrobilam popisałam ide spac dobranoc kochane rano czekam jak wszystkei na wiesci od natalii ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
podoba mi sie twoja pasja fotografowania u nas sie to zaczyna w tym roku kupilismy pierwsza lustrzanke i sie uczymy a finanse u nas to sa jakie sa ale i tak zaczynamy wychodzic na prostom dobramoc |
||
|
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) gigant!!!ja tez spadam.. co do fotografii to moja pasja zaczeła sie w podstawówce zapisałam sie wtedy na kółko foto. i robiłam zdjęcia na zenicie i sienie, później ciemia,wywoływanie itp.to był czad )) a teraz ..PS króluje gubi sie magia fotografii...nie powiem czasem sama korzystam ale nie lubie...wole przez dłuższa chwile ustawaić aparat-czasem stracić przez to chwilę kadr,ale za to mam satysfakcję aleeeee o tym mogłabym godzinami a to niebezpieczne...takze koncze mama nadzieje ze lustrzanka uwieczni miliony ulotnych chwil!!! i cenna rada!!! wywołujcie zdjęcia i klejcie albumy!!!
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
Kobiety jestescie niemozliwe
![]() Nadrobiłam i padłam losiePoluś obiecałaś,że bedziesz a co najlepsze w liceum miałam 6 z plastyki, bo powiedziałam naczycielowi, że babcia by się z 6 ucieszyła i postawił, poza tym oddawałam rysunki kolegów za ktore ja dostawałam 6tki a oni 5tki![]() gosc był mega zakręcony hahahaNatala ale ty nam emocje serwujesz, jeszcze se przełożyła na 9, no wiesz Ale wam fajnie z tymi wakacjami, tez chce ![]() O Mindusia jest, kiedy moczysz teścik kochana? ja 12 jak zołza nie przyjdzie, kurcze tez bym chciała żeby mnie (.)(.) bolały ale jak zwykle nic Edytowane przez monamur Czas edycji: 2012-03-02 o 23:18 |
|
|
|
#1229 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie doczytalam wczoraj że testowanie Natalii przełożone w czasie, więc wyprawiłam męża do pracy i od razu do kompa siadłam czy są już jakies wieści
Ale cóż..... poczekam trochę na dobre wieści
|
|
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
Nati, tylko tym razem nie zapomnij nasikać na test ;P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

Ja mimo tego, ze mieszkam za granica to i tak mi sie nie przelewa. Razem z mezem mamy ogromne wydatki comiesieczne. W pazdzierniku zaraz po weselu kupilismy nowe auto i musielismy dobrac kredyt aby nas na nie bylo stac. Poza tym non stop nam cos wyskakuje do zaplacenia 

nie mogę tak stresować mojej fasolki kochanej 

za dwa 

Staram się myśleć pozytywnie, przecież musimy dać radę, w końcu pracujemy, jesteśmy młodzi i zdrowi więc dlaczego miałoby się nie udać. Tylko, żebyśmy już sami mieszkali.
Mówiłyście, że w weekend cisza, ale nie wierzyłam, że aż taka
chyba nie bede spala dzisiaj w nocy i przez siebie i przez Ciebie Natalka
losie