|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Kurczę widzę że u was to wywołują porody szybko po terminie a u nas wcale się z tym nie spieszą
|
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Dzięki
mi się micha cieszy ![]() Pytanie czy wywoływan poród przebiega gorzej?? |
|
|
|
#2043 |
|
Rozeznanie
|
Agabi Gratulacje
qsloncu to dobrze ze maly bynajmniej bedzie lzej kciuki trzymam
|
#2044 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no przynajmniej u mnie nawet znieczulenia nie dają... ![]() Cytat:
![]() kciuki!
|
||
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
]Niektórzy twierdzą że wywołany przebiega boleśniej ale nie wiem czy to prawda
Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2012-03-02 o 17:18 |
|
|
|
#2046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tak jakoś wyszły!!!Tego się boję! |
||
|
|
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
agabi
![]() ![]() klask i: gratulacje![]() My jednak zmieniliśmy koncepcję co do imienia i chyba już tak pozostanie Filip Jan bo ta gadka tż Johnny do brzucha( jak miał byc Jan) strasznie mnie drażniła dziewczyny ja mam ostatnio takiego pypcia na kawę z mlekiem że masakra dziennie jedną wypijam popołudniu i jeszcze ta wizyta teścia jutro jak mi się chce no i dzisiaj chyba jak dobrze pójdzie na zakupy podjedziemy z tż coś do wyprawki dokupic przede wszystkim rzeczy do szpitala bo jakoś spokojniejsza będe jak będę spakowana a nie mam nic jeszcze jeśli chodzi o poród to jak na razie nie ma ani krzty strachu we mnie - może jeszcze za wczesnie po prostu ale jakoś na razie nie boję się w ogóle i strasznie sutki mnie swędzą
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taj trzymać!
|
|
|
|
|
#2049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJE !! ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ups... faktycznie... mam nadzieje, ze wybaczy mi ona ta pomylke ![]() Cytat:
|
|
#2051 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawde przyszly tydzien moze byc wysyp dzieciaczkow
|
|
#2053 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a garnki do kuchenki gratis, mam wiec cale 6 garnkow ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez tak slyszalam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#2054 |
|
Rozeznanie
|
Agabi Gratualcje!!!!!!!!!!!!!
Myślałam,że Cytrynka i Asika już urodziły a tu du.... Mam nadzieję,że za bardzo się nie męczą chociaż Gucia Mag Joanaros Pempek i qsloncu (mam nadzieję,że żadnej nie pominęłam ) trzymam kciuki,żeby coś się u Was ruszyłoOj ja też teraz nie moge dnia bez Wizażu wytrzymać I mój T. też podpytuje często co u Was słychać. A tak się ze mnie na początku śmiał A najbardziej ciekawią go relacje z porodów,hihihihi.... Chyba chce się dowiedzieć czego się może spodziewać![]() Moniawłaśnie-przypomniało mi się,że na bezczela wzięłam Twój nr telefonu w razie W. Wiem,że mamy podobny termin,ale Ty bardzo często jesteś na forum,więc mam pewność że byś przekazała... Nie złość się,dobrze jak cos to moge kogoś innego nr wziąć,nie ma problemu.Gadałyście o tych truskawkach i wczoraj musiałam jechać i też sobie kupić już w sklepie nie wytrzymałam i musiałam jedną zjeść Ale w ogóle wczoraj miałam do du dzień... Małe się nie ruszało przez cały czas. więc zaraz się nakręciłam,że może moje dziecko też umarło jak tamto kolegi T. z roboty... I już sobie historyjke ukręciłam że niezywe dziecko będą mi kazali rodzić i w ogóle,ech.....Dopiero wieczorem jak się na IP ubierałam to Małe dało znać że żyje A dziś od rana znów Młody obrażony i nie rusza się. ja nie wiem co mu się dzieje W ramach "wypędzania" Niespodzianki posprzątałam dziś cały ogródek, umyłam okna na zewnątrz i poprzytulałam sie z T ale uparciucha i tak to nie rusza;/ myślałam,że jak się odkorkuje to już z górki będzie a to guzik prawda!!sorki za te wszystkie żale... Musiałam się wygadać,bo już mam dość normalnie,ech
|
#2055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
....nie no zartuje ofkorsAgabi GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! ! hmmm Balbinka w sumie dobry pomysl z porzadkowaniem ogrodka, w ogole to mam zamiar posadzic kwiaty w donicach i postawic przed domem, ale od strony frontowej, bo z tylu to mi Ivor wszystko zje tak jak w tamtym roku. a swoja droga, poszlam z nim na spacer, nakarmilam ptaszki, poszlam sobie - jego nie ma - patrze a on stoi na dwoch lapach i wyjada wszystko z karmnika...potwor jeden ![]() tak mi sie chce slodkiego, zaspokoilam troche swoja potrzebe tostami z dzemem i wypilam kubek mleka, ale chodza za mna nalesniki z sokiem z cytryny i cukrem
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-02 o 18:15 |
|
|
|
|
#2056 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(już po nie wysyłam męża )z szampanem dla dzieci gofry z bitą śmietaną, kiwi, bananem, truskawkami i sosem toffi, pierożki z mięsem... ach, pierożki. ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
kochański jest ![]() nie ma litości dla ptaszków
|
||
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gofry oj chodzą za mną od długiego czasuuu i myślę, że na dniach je zjem a pierożki dzisiaj u mnie były do tego cebulka + boczek ![]() jeszcze również gościły pulpeciki w sosie pomidorowym ![]() jakoś ja ochoty nie miałam zbytnio na to więc zjadłam tylko jednego pieroga, ale późnej zadowoliłam się danio i crossantem ![]() Jadłyście - robiłyście może ciasto marchewkowe? Interesuje mnie jak smakuje czy czuć w nim tą całą marchewke? |
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A pokarm wyjadała z miski chomika |
|
|
|
|
#2060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
napisz mi,proszę jak to się robi,tzn nalesniki umiem ale nie rozumiem jak to się ma jeść z tym sokiem i cukrem![]() Ty masz psa,a ja... kota. Nawet o tym nie wiedziałam. Przybłęda chyba to jakaś jest bo nawet w raporcie z agencji jest wpisane że na ogródku odnotowano ślady (czyt. bobki) kota... Ale wcale mi się nie podoba,że się u mnie zadomowił. Bo wszędzie są jego kupska hej,a co powiecie na taki zestaw: ptysie z kremem o smaku cytrynowym, pierogi z jagodami albo ruskie od biedy ![]() ziemniaki z koperkiem do tego jajko sadzone i mizeria bigos zacierki na mleku bo ja bym wszystko na raz zjadła ale chyba skończy się na tym ostatnim tylko....
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-03-02 o 18:30 |
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ciasto marchewkowe to jedno z moich ulubionych . Smakuje jak piernik i nie czuć w nim marchewki. Polecam przepis KLIK
|
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba czas zrobić ciasto marchewkowe na dniach ![]() dziękuję za przepis już zapisuję do kolekcji |
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2065 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() 'opcja wypasowa... ciasto marchewkowe-nie robiłam, ale nie lubię marchwi innej niż surowa, więc nie skuszę się... podobno dobre. Cytat:
|
||
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
pół blachy ciasta sama ?
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
zaraz chyba zjem marchewke surową bo kusicie jedzeniem, aż się chce coś pojeść |
|
|
|
|
#2067 |
|
Rozeznanie
|
Znowu zaczynacie o jedzeniu
Ja po Waszych wczorajszych historiach o 21.30 polazłam do sklepu na osiedlu kupić co trzeba i zrobiłam naleśniki z serkiem, bitą śmietaną i jeszcze do tego rozpuściłam czekoladę...i tak ok o 22.30 się nimi zajadaliśmy ![]() a dziś mąż był na takich większych zakupach i jako że wczoraj mu marudziłam, że Wy truskawkami się zajadacie, to przywiózł mi malutki koszyczek pysznych truskawek żeby mi nie było żal ![]() a w dodatku mąż dziś zrobił obiadek. (tzn trochę mu pomogłam)..sam wymyślił, sprawdził przepis w necie i się popisał...zrobił roladki z piersi z kurczaka z fetą i bazylią suszoną...wyszły pysznie! jak tu nie tyć!
Karolina Nicpoń Fotografia kulinarna, reklamowa. Przepisy dla alergików. https://karolinanicpon.pl Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać! kontakt@karolinanicpon.pl Edytowane przez karo_z Czas edycji: 2012-03-02 o 18:41 |
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
karo_z, ciąża to jedyny stan kiedy bezkarnie możemy sobie dogadzać wszystkim co możliwe
|
#2069 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będę musiała po sklepach polatać pies byłby ok,ale to cholerne kocię ma nieregularne pory zjawiania się w ogrodzie,więc nawet jakbym wypożyczyła od sąsiadów ich jazgota to bym musiała wiedzieć kiedy go przyprowadzić... o kupnie nawet nie myślę,bo po pierwsze nie możemy mieć zwierząt w domu,a po drugie po tych wielkich labradorach z poprzedniego mieszkania mam awersję do psów ale tą cytrynę wypróbuję. mam kilka w domu to przekroję na pół i porozstawiam na trawniku. zobaczymy co to da![]() dziewczynki,pytanie za 100punktów z serii "co to może być": w podbrzuszu coś mi "puka". Tak jakbym miała tam jakąś mega wielką tętnicę. byłoby ok gdyby to było tylko takie pukanie jak serca-że tylko je słychać. Ale ja normalnie je czuję i widzę jak się brzuch w rytm podnosi!! Co to jest?? już kilka razy mi się to zdarzyło. czas trwania coś koło5 do 10 minut. wykluczam czkawkę,bo to zupełnie inaczej u nas wygląda.... serce dziecka tymbardziej to nie jest. co o tym myślicie
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-03-02 o 18:49 |
|
|
|
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

nawet znieczulenia nie dają...

klask i: gratulacje

A najbardziej ciekawią go relacje z porodów,hihihihi.... Chyba chce się dowiedzieć czego się może spodziewać
. 
będę musiała po sklepach polatać