Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 15:59   #3511
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No tak...
co mnie podkusiło no...!!!!
A jeszcze nocka u dziadków przed nami!!
no za szybko , co cie podkusilo hehe moglas na weekend poczekac, czy jakis inny termin. Przetnij go bardziej na wieczor. zeby mala nie widziala.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:03   #3512
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

No właśnie mogłam na poniedziałek poczekac tak jak planowałam... bo w weekend to sasiedzi tym bardziej będą mnie przeklinać

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:11   #3513
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
izazula - brawo dla dzielnej zosi wizyta u okulisty do przyjemnych nie należy.A dlaczego tak w ogóle się z nią wybrałaś? Tak profilaktycznie z uwagi na twoją wadę, czy coś podejrzewałaś?
Tylko z powodu mojej wady. Tak na wszelki wypadek nie chcę żeby zaczynając szkołę musiała nosić denka od butelek .

Ja się zawsze denerwuję jak Zosia dłużej nie sika. Zawsze pierwsze myślę - nerki (matka świr)

Cytat:
Poczytałam kilka wątków o płaczących dzieciach z perspektywy sąsiadów i sie załamałam. Bo niestety ale Ci co sąsiaduja z placzącymi dziećmi nie rozumieja tego i boję sie, ze i u nas kiedyś zawita policja bo do najłatwiejszych sąsiadów nie należymy w nocy od zawsze niemal większe lub mniejsze ryki (z małymi wyjątkami) w dzień też potrafi dać czadu... a teraz ta noc bez smoczka mnie czeka... jak to wygląda z waszej perspektywy?? Może iśc do sąsiadów i ich ostrzec i z góry przeprosić za to co będzie i też za to co bywa?? dodam, że naet cześć sobie nie mówimy choć młodzi (jedni maja dziecko koło 8 lat drudzy jakieś 5)
Asia juz raz pisałam jak się obawiasz o komentarze sąsiadów to przejdź się po nich i powiedz w czym rzecz. Powieś kartkę na drzwiach z informacją. Ludzie marudzą ale rozumieją.
Ze smoczkiem to nie jak z "milion w minutę" masz kilka prób. Jak zaczynasz musisz kontynuować bo inaczej dupa.

My mamy młodych sąsziadów za ścianą. Mają starszego synka i rocznego. Tam co chwila chłopaki się drą i ani ja nie chodzę do nich z pretensjami ani oni nie przychodzili jak Zosia była zakolkowana czy też darła się dla samego darcia. Niedawno chłopcy mieli zapalenie płuc jeden po drugim. Jazda była co noc. Ja wszystko słyszałam, kobieta przeprosiła i miała nadzieję ze Zosi nie budzili. Cóż miałam powiedzieć ? Żyjemy obok siebie i nie ma sensu się denerwować z powodu dziecięcego płaczu. Co innego gdyby był poprzedzony wrzaskami odgłosami bici czy innymi. Wtedy tel na policję

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Izazula dal Zosi że była grzeczna i współczuję sąsiedztwa z poczekalni ,nie cierpię takich flej i to nie ma nic wspólnego z pieniędzmi
U niej to raczej nie związane z brakiem pieniędzy. One były obie zaniedbane.

Ja czytając Twoje wcześniejsze opowieści z wizyty u chirurga zaopatrzyłam się jakbym na cały dzień jechała . Spakowana byłam juz wieczorem - tak lubię
Stary 2012-03-02, 16:31   #3514
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakis taki lekko pechowy ten poczatek roku.u nas choroby caly czas.tz jest teraz chory...tz wogole idzie jutro na badania ale to o tym w klubie napisze przy okazji.

ostatnio tz byl z Adriankiem na pogotowiu i lekarz jak zobaczyl malego nie chcial wierzyc,ze ma piec miesiecy.jest barrdzo duzym bobaskiem.obecnie kupuje mu ciuchy na 6-9 miesiecy sa akurat
Miejmy nadzieję ze w końcu będzie lepiej u Was.

U Ciebie to tak idealnie. Dziewczynka mała , drobna, filigranowa a chłopak duży i postawny. Tak powinno być

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
P0P ewidentnie w temacie państwowego przedszkola masz farta z Oliwkowym wcześniactwem

ana ja Marcelowi zakładam do spania - jak załapał to budzi się z suchym przed spaniem i po spaniu od razu na nocnik. Marc w pierwszy dzień popuszczał co pół minuty jak piesek teren znaczył, a teraz już elegancko jarzy i woła "ee" Zdarzy Mu się zapomnieć ale rzadko.

Byłam u lekarza znowu dzisiaj - zwolnienie do wtorku włącznie, antybiotyk przedłużony z 7 na 10 dni... ekstra normalnie. W poniedziałek pogrzeb ... Jakie polecacie tabletki na uspokojenie??
Tak przynajmniej jeden pożytek z tego wcześniactwa mam.

Brawa dla Marcela

Biedna jesteś z tymi chorobami. Ja to mam wrażenie że ty Ciągle chora jesteś od jakiegoś pół roku. A bezsenność Ci już przeszła?

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
izazula jak juz foch sie skonczy to napewno go zapytam, swoja drogą tesciowa jak zaczelismy razem mieszkac mocno zwracała uwage na jego skarpetki czy takie białe jak u niej miał
Ale masz fajną teściową. Moja nie sprawdza ona po prostu mu pierze i prasuje. Mnie to nawet nie przeszkadza.
JA i tak wg. niej jestem najgorszą gospodynią a że mi nigdy jakoś na tym wzniosłym tytule nie należało to mam to gdzieś co ona sobie o mnie myśli. Asertywność to podstawa.
U mnie TZ zawsze staje po mojej stronie a ona ciągle się zastanawia co on we mnie widzi. JA jej mówię że niepowtarzalną osobowość

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A
Ja się wziełam ostro za wychowanie młodzika mojego. Poszłam z nim do Eryka do szkoły to ja mówię idziemy tu a on w innym kierunku robi mi papa i spiernicza aż się kurzyTo całą drogę szedł za rękę, z włączoną syreną, na początku robił wisielca, ale jak zobaczył że ja co najwyżej rękę zmienię i tyle, to już szedł, ale ciągle wrzeszcząc i rycząc. No ale ja oczywiście się cieszę że choć jakiś plus u tego mojego osła
Masz fajnie z tym swoim uroczym synkiem.

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Dzien dobry, chcialam pania - pana- panstwo, poinformowac ze dzis moga sie panstwo spodziewac placzu mojego dziecka ,zaczynamy oduczamy od smoczka. ( cos w ten desen)

A oni powiedza:

-aaaa my juz przyzwyczailismy sie do jej warzasku prosze sie nie martwic hehe
Dobre

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:08   #3515
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
moj gad śpi już ponad 1,5godziny więc pewnie za chwile się obudzi...

nie wiem co z tym jej sikaniem zrobić... ona leje wszędzie tylko nie na nocnik a później w tym skacze albo rączkami pluska... chodziła z goła dupą i sie zlała nie wytrzymałam wstawiłam ją pod prysznic i taką wodą jaka leciała ja myłam.. myślałam że się poryczy albo coś a ta jeszcze usiadła w tej wodzie i się bawiła a jaka uradowana była że w ciągu dnia może się popluskać... ;/ no i oczywiście do wanienki tez nalała...

przekupstwo też nie działa.. owszem usiadła na nocniku powiedziała że ma kupe i siki i że mam jej żelki otworzyć... a nocnik pusty... oczywiście wstała zrobiła parę kroków i nalała na podłogę...

już mi się nie chce jej odpieluchowywać... tak się teraz zastanawiam jaki był sens tego że w zeszłym roku w styczniu już ja wysadzałam?... wtedy chętniej lała do nocnika niż teraz... może właśnie dlatego nie chce teraz na nim siedzieć?

a dziś poszłyśmy na spacer... miałyśmy iść konie zobaczyć... fajnie spacerowałyśmy ja się odwróciłam a za nami wielki owczarek niemiecki szedł.. ja od razu mała na ręce i w nogi... nie biegłam tylko szybko szłam... a kala oczywiście pieska zobaczyła to zadowolona i jeszcze go wołała... zgubiłam go jak skręciłam w poprzeczną drogę... do domu wracałyśmy już główną drogą.. stwierdziłam że większe szanse że ktoś się zatrzyma jakby pies się na nas rzucił... i co najśmieszniejsze.. jak już prawie dochodziłyśmy do naszej ulicy to ten owczarek biegł z przeciwnej str... chyba że dziś wszyscy swoje psy wypuszczają...
a to nie pierwszy raz jak uciekałam przed tak dużym psem... kiedyś siedziałam z kalą w ogrodzie na huśtawce i takie bydle nam wbiegło na ogród.. ja spanikowałam i zamknęłam się w szklarni...
od czasu jak mam małą to strasznie boję się obcych psów... muszę sobie nr na straż miejską zapisać i będę dzwonić... no bo jeszcze coś takiemu psu odbije i się rzuci na kogoś...

libra ty pisałaś o czymś na odstraszanie psów?? podrzuć linka też będę musiała chyba kupić;/
nie wiem co ci doradzic, moze zrob sobie tydzien przerwy? Bo chyba cie to psychicznie dobija, jak juz nie dobilo, ze tak sika Chyba nie namieszasz jej w glowie , tydzien w ta czy w tamta i tak leje tam gdzie nie trzeba. Albo przeczekaj moze macie teraz najgorszy moment, wiesz juz gorzej nie bedzie, a za dzien dwa tydzien nagle mala zalapie. Zrob co ci psychika podpowiada, nie ma chyba sensu dobijac sie psychicznie w imie tygodnia krocej sikania na nocnik. JEDNE Dzieci lapia szybciej drugie nie. Nie wiem nie wiem, ja wczoraj zaczelam a dzis juz z pampkiem lata przez sraczunie . Sama ciekawa jestem jak u nas to bedzie.
Psooow strasznie sie boje, mi w tamtym roku do domu wlecial amstaf, pit bull czy cos w tym stylu Ludzie jaka ja osrana bylam, slyszalam jak tz sie z nim tarmosil , ja glowe suszylam , malutki spal w lozeczku,, wyszlam z pokoju a ta bestia mi po schodach na gore leci . Zamkelam bramkei zeby mi nie wlecial , polecial na dol tz go wywalil z domu. Dzieki bogu bylo to mlody pies i raczej przyjazny, a nie przez jakiegos psychola wychowyany , bo moglo by sie skonczyc gorzej. Wielkich psow spuszczonych samopas tez sie boje .
Stary 2012-03-02, 17:27   #3516
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

My mamy młodych sąsziadów za ścianą. Mają starszego synka i rocznego. Tam co chwila chłopaki się drą i ani ja nie chodzę do nich z pretensjami ani oni nie przychodzili jak Zosia była zakolkowana czy też darła się dla samego darcia. Niedawno chłopcy mieli zapalenie płuc jeden po drugim. Jazda była co noc. Ja wszystko słyszałam, kobieta przeprosiła i miała nadzieję ze Zosi nie budzili. Cóż miałam powiedzieć ? Żyjemy obok siebie i nie ma sensu się denerwować z powodu dziecięcego płaczu. Co innego gdyby był poprzedzony wrzaskami odgłosami bici czy innymi. Wtedy tel na policję
Zdrowe podejście jednej i drugiej strony
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Ale masz fajną teściową. Moja nie sprawdza ona po prostu mu pierze i prasuje. Mnie to nawet nie przeszkadza.
JA i tak wg. niej jestem najgorszą gospodynią a że mi nigdy jakoś na tym wzniosłym tytule nie należało to mam to gdzieś co ona sobie o mnie myśli. Asertywność to podstawa.
U mnie TZ zawsze staje po mojej stronie a ona ciągle się zastanawia co on we mnie widzi. JA jej mówię że niepowtarzalną osobowość

Masz fajnie z tym swoim uroczym synkiem.

Dobre
hehe uwielbiam to Twoje podejście...bo jest podobne do mojego

U nas bez zmian,mała poszła na dwór to założyłam jej pieluchę,potem spała też z pieluchą.Wstała i poszła na dwór również z pieluchą

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:33   #3517
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Laski pomocy - piecze, swędzi i co się jeszcze da mnie pipka po antybiotyku ... Dodam że biorę probiotyk równolegle z braniem antybiotyku... co bez recepty mogę kupić, bo zaraz oszaleję???

P0P masz rację - ja jestem stale chora. Na zmianę zapalenie zatok i angina. Jestem typem laryngologicznym jak to mnie określają. Szkoda tylko że nadal nie trafiłam na lekarza, który mnie uratuje przed tą katorgą ... Kiedyś tak kiepsko z moim zdrowiem nie było ...

ana Ninka dobra z tym namiotem

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2012-03-02 o 17:35
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:46   #3518
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Laski pomocy - piecze, swędzi i co się jeszcze da mnie pipka po antybiotyku ... Dodam że biorę probiotyk równolegle z braniem antybiotyku... co bez recepty mogę kupić, bo zaraz oszaleję???

P0P masz rację - ja jestem stale chora. Na zmianę zapalenie zatok i angina. Jestem typem laryngologicznym jak to mnie określają. Szkoda tylko że nadal nie trafiłam na lekarza, który mnie uratuje przed tą katorgą ... Kiedyś tak kiepsko z moim zdrowiem nie było ...

Może niech tż podrapie?A tak poważnie to nie wiem co może pomóc

A jak z Twoim snem?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-03-02, 17:54   #3519
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Może niech tż podrapie?A tak poważnie to nie wiem co może pomóc

A jak z Twoim snem?
Znalazłam w necie że Lactovaginal albo clotrimazol w globulkach - tż zamiast darapać leci do apteki

Ze snem jakby chyba lepiej choć bardzo płytko śpię - pomijam dwie ostatnie nocy po smutnej wieści i z anginą max gdzie spać w ogóle nie mogłam
Idę na konsultacje do laryngologa jak się wylecze i sądzę że hurtowo torbiel i migdałki będę usuwać z organizmu

Stary 2012-03-02, 18:03   #3520
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

moze idz do lekarza .
Stary 2012-03-02, 18:03   #3521
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam w necie że Lactovaginal albo clotrimazol w globulkach - tż zamiast darapać leci do apteki

Ze snem jakby chyba lepiej choć bardzo płytko śpię - pomijam dwie ostatnie nocy po smutnej wieści i z anginą max gdzie spać w ogóle nie mogłam
Idę na konsultacje do laryngologa jak się wylecze i sądzę że hurtowo torbiel i migdałki będę usuwać z organizmu
Najważniejsze,że w ogóle sypiasz

Stary 2012-03-02, 18:05   #3522
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
moze idz do lekarza .
No, no - dawno nie byłam

ana Ciebie wzywam na pomoc z kąciku porad

Stary 2012-03-02, 18:48   #3523
ania p
Zakorzenienie

Poczytam potem , ale teraz pomocy kochane .
Dostałam ten therma line do testowania i mam proewadzić mini blog oczywiście , czyli swój watek .
Jakieś pomysły na tytuł
Stary 2012-03-02, 19:05   #3524
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

Sproboj moze pomoze, jak nie to idz do lekarza po cos na recepte.
aaaa mialam pytac , a nie mozesz zadzwonic na recepcje i powiedziec ze cie gmyra tam po antybiotyku czy nie dadza ci recepty? Tzn lekarz wystawi a ty bys odebrala ja.
Migdaly mialam usuwane jak bylam mala, potem torbiel i tak mi spaprali wycinanie torbiela, ze pod szyja mam blizne, jak glowe podniose to ja widac . Jak ktos sie pytaco to , to sciemniam ze mi gardlo chcieli podciac . Podkoloryzuje i wierza potem oczywiscie mowie co i jak hehe .

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Poczytam potem , ale teraz pomocy kochane .
Dostałam ten therma line do testowania i mam proewadzić mini blog oczywiście , czyli swój watek .
Jakieś pomysły na tytuł
Therma line- codziennie zmagania tluszczu wytapiania

hehe nie wiem ,
Stary 2012-03-02, 19:30   #3525
megi-megi
Zakorzenienie

Gmyrelka - nas tyle łączy (tylko wciąż nie seks, bo mnie za bardzo upijasz i za szybko). Ale wracając do tematu - kiedyś miałam ciągle katar przez 6 lat. Czasem normalny zielony z zatok, a czasem taki, że rano oczu nie mogłam otworzyć, bo ropa z zatok mi zalepiała. I co? Raptem mi przeszło. Samo. Mimo ton leków wcześniej i kilku zapowiedzi punkcji. CHGW dlaczego. I dlaczego się zaczęło też nie wiem. Taka uroda :P Ale wiesz... mój typie alergologiczny.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:46   #3526
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

asia ja mysle,ze soro mowisz ze mala wyje w nocy i zadko jest tak ze nie placze to sa przyzwyczajeni i dawno mialabys mendy na glowie.

Ja generalnie sie nie przejmuje sasiadami,chca-niech dzwonia,najwyzej policja zobaczy zadbane dzieciaki,czyste mieszkanie i bunt dwulatka-zapraszam;P

Co do smoka nie wiem jak by bylo u nas ale jak zdecydowalas zabierz i koniec,chyba ze na prawde z wlasnej wygody i strachu nie jestes gotowa,ale chyba faktycznie pozniej latwiej nie bedzie.
Decyzje musisz podjac sama,to ze na forum jest mozna powiedziec dsmokowanie zbiorowe "to nie znaczy ze wszystkie mamy sa gotowe na to.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:49   #3527
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
No, no - dawno nie byłam

ana Ciebie wzywam na pomoc z kąciku porad
Poczekaj trochę,idę pod prysznic i musze włosy naolejować
Cytat:
Sproboj moze pomoze, jak nie to idz do lekarza po cos na recepte.
aaaa mialam pytac , a nie mozesz zadzwonic na recepcje i powiedziec ze cie gmyra tam po antybiotyku czy nie dadza ci recepty? Tzn lekarz wystawi a ty bys odebrala ja.
Migdaly mialam usuwane jak bylam mala, potem torbiel i tak mi spaprali wycinanie torbiela, ze pod szyja mam blizne, jak glowe podniose to ja widac . Jak ktos sie pytaco to , to sciemniam ze mi gardlo chcieli podciac . Podkoloryzuje i wierza potem oczywiscie mowie co i jak hehe .

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Therma line- codziennie zmagania tluszczu wytapiania

hehe nie wiem ,
hehe tytuł fajny

Stary 2012-03-02, 19:49   #3528
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Ja mam to samo znaczy miałam przez weekend poprzedni.. T. mi kupił w aptece bez recepty FLORAGYN globulki z kwasem mlekowym jest 6 szt. 1 na noc drogi bo 27,9 dał, oraz zwykły clortimazolum 3 dni i sladu nie ma.. ale globulki do konca brałam.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:55   #3529
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Gmyrelka - nas tyle łączy (tylko wciąż nie seks, bo mnie za bardzo upijasz i za szybko). Ale wracając do tematu - kiedyś miałam ciągle katar przez 6 lat. Czasem normalny zielony z zatok, a czasem taki, że rano oczu nie mogłam otworzyć, bo ropa z zatok mi zalepiała. I co? Raptem mi przeszło. Samo. Mimo ton leków wcześniej i kilku zapowiedzi punkcji. CHGW dlaczego. I dlaczego się zaczęło też nie wiem. Taka uroda :P Ale wiesz... mój typie alergologiczny.

Ja jestem zdania że wciąż za mało jesteśmy upite żeby ten seks był

Ja kiedyś aż tak nie chorowałam... tzn miałam zawalone zatoki często, ale to co się teraz dzieje z nimi + te anginy to jakaś porażka

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ja mam to samo znaczy miałam przez weekend poprzedni.. T. mi kupił w aptece bez recepty FLORAGYN globulki z kwasem mlekowym jest 6 szt. 1 na noc drogi bo 27,9 dał, oraz zwykły clortimazolum 3 dni i sladu nie ma.. ale globulki do konca brałam.
Kurcze już mi Bartek lactovaginal kupił ... zobaczymy czy pomoże. Jutro chyba dokupię clotrimazolum (choć ta maść mi nigdy nie pomagała)

ana ok poczekam

Ania p co to ten therma line i czemu się na niego załapałaś?? (może i mi by spalił mój udziec)

Stary 2012-03-02, 20:06   #3530
megi-megi
Zakorzenienie

Gmyrelka - umówimy się w domu. Wypijemy mniej (ja) i więcej (Ty) i będzie seks No w końcu jest solution
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:12   #3531
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
asia ja mysle,ze soro mowisz ze mala wyje w nocy i zadko jest tak ze nie placze to sa przyzwyczajeni i dawno mialabys mendy na glowie.

Ja generalnie sie nie przejmuje sasiadami,chca-niech dzwonia,najwyzej policja zobaczy zadbane dzieciaki,czyste mieszkanie i bunt dwulatka-zapraszam;P

Co do smoka nie wiem jak by bylo u nas ale jak zdecydowalas zabierz i koniec,chyba ze na prawde z wlasnej wygody i strachu nie jestes gotowa,ale chyba faktycznie pozniej latwiej nie bedzie.
Decyzje musisz podjac sama,to ze na forum jest mozna powiedziec dsmokowanie zbiorowe "to nie znaczy ze wszystkie mamy sa gotowe na to.
Bo to tak jest, jak sie czyta to czlowiek sie nakreca. Tez tak mialam ze smoczkiem, ae zdrowy rozsadek mnie powstrzymal i tydzein jakos , po tym jak Madzia oduczyla swojego , poczekalam i za swojego sie wzielam , a przez tydzien nastawialam sie psychicznie na jazdy itd. I czekalam na wolne u mojego w szkole

Cytat:
Gmyrelka - umówimy się w domu. Wypijemy mniej (ja) i więcej (Ty) i będzie seks No w końcu jest solution
nie wierze , nie zebym podpuszczala .
Stary 2012-03-02, 20:21   #3532
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja dzisiaj kupilam mlodej w biedronce pare tych ukladanek plastikowych wadera jakies tam zostaly jeszcze radocha niesamowita.

Sikamy raz nocnik 3 razy ...gdzies....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:34   #3533
lindsley
Zakorzenienie

Asiulek powodzenia

Misiek dziś znów kupę w majtki u mnie na ręku zrobił... Cały dzień "tańczył" i jęczał...

Ja z zapytaniem - jak wyprać adidasy (materiałowe) ze skórzaną, przyklejoną wkładką w środku? Mogę w pralce? Ręcznie?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:36   #3534
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Megi nie takie tematy na ogolnym bo niektore strasznie zazdroszcza :P
ja niedawno z biegania wrocilam, musialam wybiegac te 4pierogi co zjadlam teraz relaks w wannie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:43   #3535
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Stoi

pl madzia jakie Ty musisz mieć na żywo noooogi od tego biegania

Ja chyba się jutro z tż do Biedry wybiorę bo On coś wcale nie widzi żadnych fajnych układanek dla dzieci.

Stary 2012-03-02, 20:49   #3536
ania p
Zakorzenienie

[QUOTE=gusinek;32671527]

Cytat:
Moja też się piciem uspokaja bo juz zawołała 3 raz pić ale nie usnęła, za to teraz próbuje z odciętym- chyba za mało odcięłam bo daje radę...
Mój wysiłek na marne
za kilka dni możesz jej odciąć bardziej

Cytat:
Ja chyba odpuszczę... JA chyba nie jestem jeszcze na to gotowa... kurcze... dopiero zaczeła lepiej sypiac w nocy to znów sobie zafundowałam armagedon
Wiem, będziecie pisać, że mam nie odpuszczać... ale nie wiem jak będzie a boję się wyrzucić go na amen...
Jak nie jesteś gotowa , to po co to robić ? bo na forum kazdy tak robi ?

Cytat:

Ja jestem zdania że wciąż za mało jesteśmy upite żeby ten seks był

Ja kiedyś aż tak nie chorowałam... tzn miałam zawalone zatoki często, ale to co się teraz dzieje z nimi + te anginy to jakaś porażka

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Kurcze już mi Bartek lactovaginal kupił ... zobaczymy czy pomoże. Jutro chyba dokupię clotrimazolum (choć ta maść mi nigdy nie pomagała)

ana ok poczekam

Ania p co to ten therma line i czemu się na niego załapałaś?? (może i mi by spalił mój udziec)
załapałam się z forum na kurację tym cudem , mam 4 opakowania . Udziec ? a puknąć Cię w czoło ?

Olka dziś tylko raz się zlała , bo zapatrzyła się w TV .

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Asiulek powodzenia

Misiek dziś znów kupę w majtki u mnie na ręku zrobił... Cały dzień "tańczył" i jęczał...

Ja z zapytaniem - jak wyprać adidasy (materiałowe) ze skórzaną, przyklejoną wkładką w środku? Mogę w pralce? Ręcznie?
Mozesz w pralce ,ale jak się rozlecą nikt Ci reklamacji nie uzna
Stary 2012-03-02, 20:53   #3537
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Mozesz w pralce ,ale jak się rozlecą nikt Ci reklamacji nie uzna
Nie o reklamację mi chodziło ale właśnie czy się nie rozlecą... A w zasadzie czy nic się z tą skórą nie stanie. Zwykłe materiałowe piorę i nic się nie dzieje.
A Wy jak pierzecie buty?

Michaś
Stary 2012-03-02, 20:59   #3538
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Nie o reklamację mi chodziło ale właśnie czy się nie rozlecą... A w zasadzie czy nic się z tą skórą nie stanie. Zwykłe materiałowe piorę i nic się nie dzieje.
A Wy jak pierzecie buty?
My adidasy pieprzemy w pralce.Wszystkie pumy się rozleciały.Nike i adidas powychodziły takie jak weszły tyle tylko,że czyste.

Stary 2012-03-02, 21:04   #3539
libra777
Zakorzenienie

Gmyrelka może zrób jakieś badania kompleksowe ,a co do swędzenia to kidyś była dyskusja na formalnym o wstrzykiwaniu sobie jogurtu naturalnego , może pomoże
Asiulek nie musisz niczego robić pod presją ,tylko dlatego że my tak robimy wszystkie albo że już pora jeśli nie chcesz to daj spokój ,ale jeśli masz oduczać to zrób to zdecydowanie.
Ania czyli masz zdawać reguralne sprawozdanie z postępów odtłuszczania, no nie pomogę co do bloga ,ale tytuł który zapodała Monka jest fajny.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Lind my adidasy tez w pralce w 30 stopniach nic się nie dzieje, pum nigdy nie miałam ale reboki czy nike też praliśmy w pralce
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:06   #3540
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
My adidasy pieprzemy w pralce.Wszystkie pumy się rozleciały.Nike i adidas powychodziły takie jak weszły tyle tylko,że czyste.
Tz-a pumy (materiałowe) prałam kilka razy i się nie rozleciały...

Michaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości