Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 14:32   #1951
green elf
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Wraca córka marnotrawna Bicie mi się należy, że mnie tu tyle nie bylo.. Ale przeprowadzka, porwót, studia, sesja i inne glupoty.. Ale już powoli ogarniam, więc wrócę aktywnie niebawem.. A tymczasem zabieram się za nadganianie wątku.. Bagatela jakieś 60 stron.. Czyli zanim przeczytam wszystko i się doszkolę, to do zobaczenia znowu za jakiś tydzień
heej

przez cały dzień w szkole nie mogłam się doczekać powrotu do domu i nakładania lnianego
a później się zobaczy

jest: 60cm
green elf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:33   #1952
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izabela_123 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich, jestem nowa na forum
Chciałam prosić was o poradę. 2 lata temu miałam bardzo długie, gęste włosy. Pod wpływem wypadania postanowiłam ściąć (co nie zlikwidowało problemu) Ale co tam - zaczęłam farbować (nawet co 2 tyg), dekoloryzować, rozjaśniać na b. jasny blond Miałam na głowie już wszystkie kolory. Ostatnio spojrzałam na swoje włosy - została 1/3 tego co było. W porównaniu do innych dziewczyn nie jest źle ale pamiętam co było kiedyś

Od około dwóch tyg, po uprzednim przekopaniu Pielęgnacji włosów, zaczęłam kurację. Od poł. stycznia nie farbuję, 3, 4 x w tyg nakładam rycynę na parę godz lub na noc, codziennie płuczę skrzypem, od paru dni piję drożdże i moroznik, wcieram Jantar, pryskam radicalem, włosy myję szamponem ziołowym, ograniczam suszenie, biorę cynk i witaminy. Acha i jeszcze zamówiłam waxa ale nie chce dojść

Czytałam parę razy na forum, że z włosami rozjaśnianymi już się nic nie zrobi i trzeba ściąć, a ja chciałam zapuszczać (teraz są ok do polowy pleców, ufarbowane na kolor zbliżony do mojego, nie chcę już farbować). Czy to prawda, że będę musiała je ściąć? w sumie nie są jakieś strasznie zniszczone, to co było popalone ścięłam. Czy moja kuracja jest dobra i przyniesie efekty? Z góry dzięki za odpowiedzi
Jeżeli włoski nie są rozdwojone i się nie łamią, to nie musisz od razu dużo ścinać, tylko regularnie po trochu
Co do Twojej pielęgnacji, to brakuje mi w niej czegoś nawilżającego
Używasz rycyny, która może na niektórych działać wysuszająco, do tego psikasz Radicalem, który lepiej używać tylko na skalp, bo ma alkohol w składzie, no i szampony ziołowe na dłuższą metę też mogą wysuszać.
Którego Waxa zamówiłaś?

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Kupiłam wczoraj dwa fructisy - jeden na objętość a drugi nadający blask/przeciw twardej wodzie. Żadnej zniżki nie dostałam a miała być w Auchan, prawda?
Zaraz któregoś stestuję
Tej promocji już nie ma Wtedy co o niej było wspominane na wątku, to był ostatni dzień promocji
Daj znać jak się spiszą

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Dlatego chcę juz piękną, słoneczna, ciepłą wiosnę
Ja tak samo, już nie mogę się doczekać

Cytat:
Wraca córka marnotrawna Bicie mi się należy, że mnie tu tyle nie bylo.. Ale przeprowadzka, porwót, studia, sesja i inne glupoty.. Ale już powoli ogarniam, więc wrócę aktywnie niebawem.. A tymczasem zabieram się za nadganianie wątku.. Bagatela jakieś 60 stron.. Czyli zanim przeczytam wszystko i się doszkolę, to do zobaczenia znowu za jakiś tydzień

No w końcu, tęskniłyśmy za Tobą
Już kilka razy wspominałyśmy gdzie się podziewa Trommelka
Mam nadzieję, że szybko nadrobisz wątek, pozałatwiasz sprawy i wrócisz tu do Nas
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:36   #1953
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Witamy z powrotem!!!
Stary 2012-03-02, 15:06   #1954
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że wróciłaś

Wczoraj chciałam włosy wysuszyć(umyłam późno, nie zdążyłyby same wyschnąć), aż tu nagle iskry poszły z suszarki i wywaliło korki Wniosek: nigdy nie suszcie włosów!

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:17   #1955
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Czeeeeeeeeeeeeeeść!
No hejoo

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
witamy, witamy
za kare nadrabiaj

Jestem "już" na 15 stronie

Cytat:
Napisane przez green elf Pokaż wiadomość
heej

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
No w końcu, tęskniłyśmy za Tobą
Już kilka razy wspominałyśmy gdzie się podziewa Trommelka
Mam nadzieję, że szybko nadrobisz wątek, pozałatwiasz sprawy i wrócisz tu do Nas

Ja też się stęsknilam, przyznaję wszem i wobec Ogólnie teraz wszystko będzie szalone, ale na wizaż będę musiala wygospodarować czas, no bo jak to tak..

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Witamy z powrotem!!!

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Fajnie, że wróciłaś
Też się cieszę
Wlaśnie dotarlam do Twoich studniówkowych zdjęć. Fajna prosta fryzura, ale ta dlugość... Cudo
Musialaś mieć bardzo ładną sukienkę lub naszyjnik, bo wzrok wszystkich mężczyzn z jednego zdjęcia skupia się dokladnie w jednym miejscu...

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:28   #1956
88_akwE
Zakorzenienie

Aaaaaaaaaa, Trommelka!! Witaj
Już myślałam, że odeszłaś jak dostałaś ode mnie wiadomości o orzechu i winogronie

Jesteśmy jedno, jedno z betonu
Co trzyma ciężko dach nieboskłonu,
Jesteśmy jedno, jedno z kamienia,
Nic się w tej sprawie u nas nie zmienia.

88_akwE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:34   #1957
Izabela_123
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Izus - jeżeli chodzi o waxa to zamówiłam takiego z brązowymi literami (to chyba klasyczny?), a od radicala to nie spodziewałam się, że może wysuszyć -na opakowaniu napisali o tym produkcie tak piękne rzeczy-ale wiadomo, to tylko opakowanie

Jeszcze dwa tygodnie temu, jak czesałam włosy to sypało się troszke malutkich, połamanych włosków, teraz już mniej - wydaje mi się, że to zasługa oleju rycynowego (btw cudowny produkt również do rzęs)
Stary 2012-03-02, 15:40   #1958
izus_86
Zakorzenienie

Trommelka, to mogę od razu Ci się o coś zapytać

Podobno Ty używałaś szamponów Alverde tak?
Jak je oceniasz i czy możesz je porównać do Alterry? Chciałam kupić jakiś naturalny szampon, ale większość nie należy do najtańszych, natomiast Alverde nie są drogie
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-02, 15:56   #1959
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88_akwE Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaa, Trommelka!! Witaj
Już myślałam, że odeszłaś jak dostałaś ode mnie wiadomości o orzechu i winogronie
Hej!
A gdzie tam! A jak się sprawuje u Ciebie orzech wloski? Kupilaś w końcu? I który? Bo ja ostatnio zakupilam chyba ten, o który pytalaś - rafinowany z firmy z jakimiś zielonymi literkami.. O taki: KLIK! 500ml za cale 18zl w Krakowskim Auchan.. (Pojechalam po Bingo, którego nie mieli, wrócilam z orzechem, nowym psikadlem MrPotters z Aloesem KLIK! i emulsją Gloria..)

Ja póki co szalu na mojej glowie nie widzę, ale to zapewne gorsza pogoda i zdecydowanie mniej zabiegów, które funduję moim wlosom... Aczkolwiek po calonocnym olejowaniu i nalożeniu samej odżywki efekty widzę raczej podobne do poprzedniego oleju, który mialam

Cytat:
Trommelka, to mogę od razu Ci się o coś zapytać

Podobno Ty używałaś szamponów Alverde tak?
Jak je oceniasz i czy możesz je porównać do Alterry? Chciałam kupić jakiś naturalny szampon, ale większość nie należy do najtańszych, natomiast Alverde nie są drogie
Pewnie, przynajmniej się na coś przydam
Tak, używalam, ale mialam tylko jeden szampon "Sensitive z wyciągiem z brzozy"
Ten akurat bardzo lubilam, ma deliketne detergenty, o dziwo pienil się calkiem fajnie a dodatkowo uwielbialam jego zapach (ale ja lubię wszelkie Amle, śmierdzidla, ziola i oleje..) Porównanie mam tylko z jednym szamponem Alterry - wersja z granatem. Używam już 2 buteleczki w/w Alterry, bo ona w przeciwieństwie do innych wersji ma alkohol dalej w skladzie a moje wlosy go nie lubią.. Jeżeli chodzi o pianę - oba pienią się podobnie, obydwoma moglam spokojnie zmyć oleje (np orzech wloski, czy Heenarę), ale jeżeli chodzi o większe miksy z jajkiem, olejami to wolalam myć 2 razy lub czymś ze Slesem, bo raz sobie nie poradzily i mialam trochę oklapnięte wlosy

Tutaj sklad mojego szamponu:
INCI: Aqua, Lauryl Glucoside, Glycerin, Cocoamidopropyl Betaine, Lauryol Sarcosine, Betula Alba, Salvia Officinalis, Parfum*, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Panthenol, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Alcohol, Lactic Acid, Limonene*, Linalool* (*from natural essential oils)
(Bestandteile auf Deutsch: Gereinigtes Wasser, Zuckertensid, pflanzliches Glycerin, amphoteres Tensid, anionisches Tensid, Birkenblätterextrakt, Salbeiextrakt, Mischung ätherischer Öle, Kokos, Aminosäure Tensid, Pro-Vitamin B5, quaternisiertes Guarmehl, Weingeis, Milchsäure)
I zdjęcie KLIK!

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:04   #1960
izus_86
Zakorzenienie

Trommelka dziękuję Ci Kochana

Właśnie chodziło mi o ten alkohol w składzie, bo jak używałam odżywki Alterry z granatem i szamponu z papają, to miałam lekkie sianko na głowie i boję się, że Alverde zrobi to samo
Chociaż przy Alterrze bardziej podejrzewam odzywkę, jednak dłużej była na moich włoskach i dłużej ją stosowałam, więc może sam szampon nie zrobi mi takiej krzywdy Aha no i wtedy odstawiłam też silikony, totalnie z nich zrezygnowałam, nawet na końcówkach, więc może wszystko się do tego przyczyniło

Jak mój wuja pojedzie do Niemiec, to mam zamiar go poprosić, aby mi przywiózł te szamponiki
Właśnie idę do Rossmanna, więc może póki co zrobię jeszcze jedno podejście do samego szamponu Alterry, ale to zobaczymy co mi do głowy wpadnie w sklepie
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-02, 16:08   #1961
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Witamy z otwartymi ramionami
W międzyczasie nawet Twoje wodzenie na pokuszenie mnie olejem z orzechów włoskich nie zawiodło i stoi sobie teraz u mnie na półeczce grzecznie w łazience

Spsikałam wczoraj włosy roztworem l-cysteiny, moja siostra chciała mnie wyrzucić z domu jak poczuła zapach (pech chciał że nie pomyślałam i psikałam u niej w pokoju)
Dzisiaj do Rossmanna wreszcie Kupię wreszcie ten płyn do kąpieli BD, na pewno Garniera z avocado i zastanawiam się nad Fructisem Volume Restructure A co bo drodze wyjdzie to zobaczymy
I dziś na noc pewno Amla

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:53   #1962
Nolley
Wtajemniczenie

Aaa, w Rossmannie są nowe odżywki ^^ Wprawdzie z Gliss kur, ale już jedną zdążyłam nabyć. Jest to odżywka w piance, gliss kur, ultimate volume, express-mousse-treatment, jest niebieska. Na razie wiem na jej temat tyle, że nie ma silikonów (dobra, jeden, daleko w składzie), a na 3 miejscu ma kolagen, potem pantenol i keratynę, więc jest dobrze. Ktoś może jeszcze się na nią skusił?

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:58   #1963
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Witamy z otwartymi ramionami
W międzyczasie nawet Twoje wodzenie na pokuszenie mnie olejem z orzechów włoskich nie zawiodło i stoi sobie teraz u mnie na półeczce grzecznie w łazience

Spsikałam wczoraj włosy roztworem l-cysteiny, moja siostra chciała mnie wyrzucić z domu jak poczuła zapach (pech chciał że nie pomyślałam i psikałam u niej w pokoju)
Dzisiaj do Rossmanna wreszcie Kupię wreszcie ten płyn do kąpieli BD, na pewno Garniera z avocado i zastanawiam się nad Fructisem Volume Restructure A co bo drodze wyjdzie to zobaczymy
I dziś na noc pewno Amla
Volume Restructure oplaca sie kupic w Carrefourze - 2 za 11zl

Bylam dzis w Pepco, kupilam spinki do wlosow. Bede je mogla czesciej wiazac, przez co nie beda straszyc wygladem (cos mam na nie nerwy ostatnio ).

Powiedzcie mi - czy spinanie wlosow w taki balagniarski koczek niszczy wlosy (poskrecane, zwiazane gumka oczywiscie bez metalowych elementow)? Cos typu: https://wizaz.pl/var/wizaz/storage/i...-z-opaska.jpeg

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-03-02 o 17:11
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:05   #1964
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi - czy spinanie wlosow w taki balagniarski koczek niszczy wlosy (poskrecane, zwiazane gumka oczywiscie bez metalowych elementow)? Cos typu: https://wizaz.pl/var/wizaz/storage/i...-z-opaska.jpeg
Ja włosy rozpuszczam tylko jak gdzies wychodze a większość czasu są właśnie w takim ala koczku tylko ja włosów nie podkręcam

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:07   #1965
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
Aaa, w Rossmannie są nowe odżywki ^^ Wprawdzie z Gliss kur, ale już jedną zdążyłam nabyć. Jest to odżywka w piance, gliss kur, ultimate volume, express-mousse-treatment, jest niebieska. Na razie wiem na jej temat tyle, że nie ma silikonów (dobra, jeden, daleko w składzie), a na 3 miejscu ma kolagen, potem pantenol i keratynę, więc jest dobrze. Ktoś może jeszcze się na nią skusił?
Mogłabyś cyknąć foto składu?
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:17   #1966
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Volume Restructure oplaca sie kupic w Carrefourze - 2 za 11zl

Bylam dzis w Pepco, kupilam spinki do wlosow. Bede je mogla czesciej wiazac, przez co nie beda straszyc wygladem (cos mam na nie nerwy ostatnio ).

No tylko problem u mnie z dostępem do Carrefoura Zresztą zobaczymy co wyląduje w koszyku
Niby nie powinno niszczyć tak bardzo ale uwielbiam tak spinać włosy i niestety mocno je związuje gumkami, bo inaczej nie trzymałoby się u mnie wcale (mam stosunkowo krótkie włosy ale dość ciężkie) i widzę że negatywnie się to odbija na włosach - puszą się bardzo, czasem nawet się łamią

I oby żadnej z nas i naszych włosów nie dopadła taka fryzjerka http://kwejk.pl/obrazek/988127/u,fryzjera.html

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:37   #1967
Fubizka
Zakorzenienie

nafiyqa - jak nie poplączesz i nie poszarpiesz, to nie zniszczysz. Ja jednak niezmiennie uważam, że najlepszym upięciem "po domu" jest koczek spięty szpilką Włosy nie są ani zniszczone, ani szarpane, ani pomiętolone a jak rozpuszczę, to mam super duże, naturalne fale

Zauważyłam, że mam pełno 5cm baby hair. Skąd one się wzięły? Wcześniej ich nie było To możliwe, że one rosną szybciej niż reszta włosów?
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:44   #1968
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak robie z mascia BD do brodawek (na pierwszym miejscu ma lanoline) - tylko nie dawaj jej zbyt duzo, bo potem moze byc problem ze zmyciem
Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Ciężko w ogóle ją nałożyć jest gęsta i taka kleista no ale spróbuję
ta maść to moje nowe KWC na końcówki jest boska nakładam jej naprawde dużo i nie ma problemów ze zmyciem
Końcówki są gładkie, miękkie i przestały się rozdwajać!
Jest lepsza niż rycyna na końce
Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
hej czy dodajecie gliceryne do masek??? jak ona dziala??
ja dodaję już 2 miesiące do każdje maski niesamowicie nawilża i wygładza włosy z tym że ja ją łączę jeszcze z keratyną
tylko że wczoraj wyczytałąm na wątku dla kręconowłosych że jak jest duża wilgotność powietrza to żeby nie stosowac gliceryny bo napuszy włosy więc będe musiałą zacząć używac jej rozważniej

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Zauważyłam, że mam pełno 5cm baby hair. Skąd one się wzięły? Wcześniej ich nie było To możliwe, że one rosną szybciej niż reszta włosów?
Mi tez bejbiki rosa szybciej niż inne włosy oczywiście do pewnego momentu

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."

Edytowane przez alex1989
Czas edycji: 2012-03-02 o 17:43
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:58   #1969
Fubizka
Zakorzenienie

Ta maść BD to taka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ersiowych.html ? I na której półce ona stoi w Rossie?
Stary 2012-03-02, 19:19   #1970
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Ja mam serum Gliss kura (też w formie psikadła) z serii Nutritive - z 7 olejkami. Bardzo je lubię Muszę wrócić do używania go. Ma jeden silikon, ale myślę,że w celach ochronnych jest to do zniesienia.
Które serum masz? To?
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:30   #1971
Katharinka9876
Raczkowanie

Fubizka- z tego co wiem to stare opakowanie tej maści, i inny skład, a teraz ta masc jest w cenie na dowidzenia ok 6zl w niektóercyh jeszcze rosmanach , bo ja wycofuja tez ostanio kupiłam , ale jeszcze nie korzytsałam, stosuje tylko na usta jako balsamik (dobrze sie spisuje)

aha, znajdziesz ja koło oliwki bd fur mama

Edytowane przez Katharinka9876
Czas edycji: 2012-03-02 o 19:33
Katharinka9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:42   #1972
agusia642
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Które serum masz? To?
Poczytałam sobie recenzje i stwierdzam, że oczywiście muszę to mieć.
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:56   #1973
izus_86
Zakorzenienie

A ja dziewczyny robię drugie podejście do szamponów Alterry

Poprzednio jak używałam równocześnie z odżywką tej firmy, to wysuszyły mi się włoski, ale wtedy odzywkę trzymałam dłużej i to były początki odstawienia silikonów. Także chcę jeszcze raz spróbować, bo może sam szampon nie będzie źle działał, a wtedy zbyt dużo czynników mogło wpłynąć na wysuszone końce, tym bardziej, że niczym ich nie zabezpieczałam

Zobaczymy jak się sprawdzi, bo mam zamiar poprosić wuja o szampony Alverde jak będzie jechał do Niemiec, a one mają trochę podobne składy do siebie

Wzięłam ogólnie ten z papają, bo ma najdalej w składzie alkohol
Były jeszcze dwa nowe ten z figą i jakiś do włosów farbowanych
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-02, 20:10   #1974
ewcia1807
Zakorzenienie

Używałyście może nowego Gliss Kura bez silikonów?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:29   #1975
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Używałyście może nowego Gliss Kura bez silikonów?
Gadamy o nim od miesiąca
Stary 2012-03-02, 20:41   #1976
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Gadamy o nim od miesiąca
O Matko! Chyba Was czytam z zamkniętymi oczami Przepraszam Dziewczynki

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez narvia Pokaż wiadomość
izus_86, ula_87, agusia642:

dziękuję na pewno będzie dalej!

To który GlissKur ma najmniej silikonów? Ten fioletowy "volume"?
Nie mogłam wczoraj dojść do tego w Rossmanie, aż w końcu pani z obsługi się zainteresowała, że może mi pomóc, no ale wiadomo
Ten fioletowy ma naklejkę ,,0 silikonów" , ale nie wiem jak jest na prawdę Dziś kupiłam szampon z tej serii i nie widzę żadnego silikonu

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:02   #1977
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
musze je obczaić

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
I oby żadnej z nas i naszych włosów nie dopadła taka fryzjerka http://kwejk.pl/obrazek/988127/u,fryzjera.html
oo masakra

siema TROMM!!!!!!

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:16   #1978
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Wlaśnie dotarlam do Twoich studniówkowych zdjęć. Fajna prosta fryzura, ale ta dlugość... Cudo
Musialaś mieć bardzo ładną sukienkę lub naszyjnik, bo wzrok wszystkich mężczyzn z jednego zdjęcia skupia się dokladnie w jednym miejscu...
A dziękuję Co prawda włosy poszły pod nożyczki po studniówce, ale odrastają teraz
Mam nadzieję, że patrzyli się na kwiatka, którego niosłam, a nie w moje piersi(miałam duży dekolt), bo tam 2 księży było

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:55   #1979
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Gadamy o nim od miesiąca
Chyba jednak nie Pisałyśmy o Elseve bez silikonów

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Ten fioletowy ma naklejkę ,,0 silikonów" , ale nie wiem jak jest na prawdę Dziś kupiłam szampon z tej serii i nie widzę żadnego silikonu
Właśnie patrzyłam na szampon i nie ma silikonów, ale niestety ma pq Za to ma wysoko w składzie keratynę, panthenol i coś jeszcze, nie wiem czy ceramidy czy coś w tym stylu
Przynajmniej tyle zobaczyłam na szybko w sklepie ganiając za córeczką
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2012-03-02 o 21:56
Stary 2012-03-02, 23:32   #1980
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wszystkich, jestem nowa na forum
Chciałam prosić was o poradę. 2 lata temu miałam bardzo długie, gęste włosy. Pod wpływem wypadania postanowiłam ściąć (co nie zlikwidowało problemu) Ale co tam - zaczęłam farbować (nawet co 2 tyg), dekoloryzować, rozjaśniać na b. jasny blond Miałam na głowie już wszystkie kolory. Ostatnio spojrzałam na swoje włosy - została 1/3 tego co było. W porównaniu do innych dziewczyn nie jest źle ale pamiętam co było kiedyś

Od około dwóch tyg, po uprzednim przekopaniu Pielęgnacji włosów, zaczęłam kurację. Od poł. stycznia nie farbuję, 3, 4 x w tyg nakładam rycynę na parę godz lub na noc, codziennie płuczę skrzypem, od paru dni piję drożdże i moroznik, wcieram Jantar, pryskam radicalem, włosy myję szamponem ziołowym, ograniczam suszenie, biorę cynk i witaminy. Acha i jeszcze zamówiłam waxa ale nie chce dojść

Czytałam parę razy na forum, że z włosami rozjaśnianymi już się nic nie zrobi i trzeba ściąć, a ja chciałam zapuszczać (teraz są ok do polowy pleców, ufarbowane na kolor zbliżony do mojego, nie chcę już farbować). Czy to prawda, że będę musiała je ściąć? w sumie nie są jakieś strasznie zniszczone, to co było popalone ścięłam. Czy moja kuracja jest dobra i przyniesie efekty? Z góry dzięki za odpowiedzi
Izabela - A możesz pokazać nam zdjęcie włosów? Może będzie łatwiej ocenić ich stan. Wiesz - prawdą jest,że jeśli końcówki są spalone i całkowicie zniszczone to nie da się ich uzdrowić. Można to zatuszować silikonami,ale chyba nie o to chodzi? Ja też miałam siano, też po dekoloryzacjach i rozjaśnianiu, więc domyślam się, o czym mówisz.
Ale dobrze by było jakbyś pokazała włosy.

Jeśli chodzi o olejowanie - może spróbuj jeszcze jakiegoś innego oleju? Rycyna nie wszystkim służy. Teraz są fajne olejki Alterry w Rossmannie - mają w sobie kilka fajnych składników, które (w większości przypadków) bardzo fajnie działają na włosy.
Dużo włosomaniaczek rozpoczynało swoją przygodę z olejowaniem od oleju kokosowego - może spróbuj? Chociaż on już nie wszystkim pasuje, są dziewczyny, które go nie lubią.

Jakiego Radicalu(a? ) używasz? Z tego co kojarzę, jeden z nich ma alkohol denat w składzie, a psikanie nim całych włosów nie jest dobrym pomysłem

Szampon ziołowy może wysuszać. Chociaż,jeśli używasz silikonów to warto używać ziołowego co jakiś czas,żeby oczyścić włosy.
Może spróbuj delikatniejszego szamponu?

Nie napisałaś nic o odżywkach - czy stosujesz w ogóle jakiekolwiek odżywki?

A jeśli chodzi o Wax- który zamówiłaś? Polski Biovax, czy ten zagraniczny? Zagraniczny teoretycznie cieszy się dobrą sławą, ale nie ma w sobie za wiele dobrego - jego skład nie zachęca, wysoko w nim jest drażniący detergent

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez narvia Pokaż wiadomość

To który GlissKur ma najmniej silikonów? Ten fioletowy "volume"?
Nie mogłam wczoraj dojść do tego w Rossmanie, aż w końcu pani z obsługi się zainteresowała, że może mi pomóc, no ale wiadomo
Mój żółty ma tylko dimethicone

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Narek - chcę się pochwalić,że coraz lepiej mi idzie nakładanie mniejszej ilości oleju na włosy Metoda spodeczkowa dobrze się sprawdza

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Które serum masz? To?
Tak.

Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
Poczytałam sobie recenzje i stwierdzam, że oczywiście muszę to mieć.
Polecam

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
A ja dziewczyny robię drugie podejście do szamponów Alterry

Poprzednio jak używałam równocześnie z odżywką tej firmy, to wysuszyły mi się włoski, ale wtedy odzywkę trzymałam dłużej i to były początki odstawienia silikonów. Także chcę jeszcze raz spróbować, bo może sam szampon nie będzie źle działał, a wtedy zbyt dużo czynników mogło wpłynąć na wysuszone końce, tym bardziej, że niczym ich nie zabezpieczałam

Zobaczymy jak się sprawdzi, bo mam zamiar poprosić wuja o szampony Alverde jak będzie jechał do Niemiec, a one mają trochę podobne składy do siebie

Wzięłam ogólnie ten z papają, bo ma najdalej w składzie alkohol

Były jeszcze dwa nowe ten z figą i jakiś do włosów farbowanych
Izuś - U mnie dokładnie ta sama sytuacja. Próbowałam dotychczas szamponu Alterry z morelą i tej wersji z granatem. Obie zawiodły, ale stosowałam głównie razem z odżywką/maską z tej samej serii. Wtedy włosy były takie sztywne i szorstkie. Chociaż maska z granatem mi całkiem pasowała, ale potem miałam wrażenie (a może to nie było wrażenie? ),że jednak wysusza włosy i przestraszyłam się tego alkoholu. (Chociaż teoretycznie ilość tych fajnych naturalnych substancji neutralizuje jego wysuszające działanie)
Teraz też wzięłam ten z Papają, z tego samego powodu co Ty.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Wczoraj chciałam włosy wysuszyć(umyłam późno, nie zdążyłyby same wyschnąć), aż tu nagle iskry poszły z suszarki i wywaliło korki Wniosek: nigdy nie suszcie włosów!
Fajny znak

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
na opakowaniu napisali o tym produkcie tak piękne rzeczy-ale wiadomo, to tylko opakowanie
Od czasu gdy się wkręciłam we włosomaniactwo i składy - nigdy nie czytam tego, co napisali na opakowaniu
Patrzę tylko i wyłącznie na skład.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Nie no, nie kuś

Muszę udać się do Rossmanna i rzucić na to okiem
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości