Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 20:11   #1771
anna99302
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
ostatnio wstawiałyście swoje brzuszki
t i my się pokażemy !

20 tc
Iwona a w których tygodniach robione były zdjęcia?? ja musze zrobic
swojemu brzuchalowi zdjecie bo kurcze nie mam jeszcze

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
A w ogole jak była wizyta to jak zwykle Mnie nie było na sali Bylam w wc przychodzę gadam sobie z tz przez tele a tu gromada lekarzy na Mnie czeka przy moim łóżku a mój gin jak zwykle uśmiech na szeroko i se pewnie myślał że Mnie to Wszedzie pełno
łobuz z Ciebie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Do końca karmienia nie powinno się odchudzać drastycznie, nie tylko 6 tyg. po porodzie Ja się strasznie boje mojej nadwagi bo o ile po pierwszej ciąży wszystko samo spadło i wróciło do poprzedniego stanu(oprócz tyłka, który zmienił kształt i opadł ) to teraz wiem, ze czeka mnie walka a ciała nie mam już 20 letniego
Ciekawa jestem sama ile przytyje do końca i jak mi pójdzie odchudzanie Mam nadzieje, że będziemy miały swój wątek po urodzeniu na którym będziemy się dopingować do dbania o siebie i zrzucania zbędnych kg.
i to jest baaaardzo dobry pomysł!!!!

Cytat:
Jestem już w domu więc możemy pic

Boze jak Mnie tz wkurza masakra
no to pijemy! ja wznoszę toast soczkiem pomarańczowym! calym kartonem, a co?! Jak szalec, to szalec!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:12   #1772
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny, nie wiem jak duża (w sensie cm) ale faktycznie sporo urosła... i już taka jak miniaturowy noworodek... to jest niesamowity cud natury

To może być rwa kulszowa - tak jest w ciąży i chyba nic nie jesteś w stanie z tym zrobić... Ja np. już dużo lepiej chodzę, albo się przyzwyczaiłam, albo mniej boli... natomiast jak tylko wstaję i pochodzę to od razu mnie pęcherz boli - dzidzia się ułożyła wygodnie i podskakuje - to też nie jest przyjemne - nie mogę odejść od toalety dalej niż pół godziny, a i to jest czasem masakra...

Co do pierogów, ja wczoraj kupiłam 8 ze szpinakiem i serem, 4 z pieczarkami i serem i 8 z drobiem. i tak sobie jem na raty... bo z powodu cukrzycy na raz mogę wsunąć tylko 5 ( z surówką), albo 3 jako część obiadu...

na tych moich dzis kupionych jest rozmiar 50-56 ale genaralnie słyszałam, żeby kupować 56 - co Wy na to?

Pomóżcie mi z tym katarem - już nie mam siły smarkać...
Ja nie mam siły już kaszleć czasami..jak mnie drapie tak w środku, to oszaleć można...kaszle, kaszle i nic mi nie pomaga.
Ta rwa kulszowa to niebezpieczne jest?
Z tymi rozmiarami, to ja rzeczywiście słyszałam, że dziecko i tak szybko wyrasta z tych małych numerów i nie ma sensu kupować tego dużo.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:13   #1773
pumas
Zakorzenienie

Iza, śliczny maluszek
Magnezu nie sprawdzałam, bo w pracy nie byłam od tamtej pory, ale spokojnie, myślę o tym
Kac Vegas w tv

a apropo farbowania - kupiłam go blondera i powoli rozjaśniam kolejne pasma. W maju tamtego roku zrobiłam po raz pierwszy ombre, obecnie mam refleksy i jaśniejszy dół. No i postanowiłam sprawdzić to zachwalane cudo i.... powiem wam, że jest niezle !!!

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-03-02 o 20:15
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:14   #1774
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Iwona a w których tygodniach robione były zdjęcia?? ja musze zrobic
swojemu brzuchalowi zdjecie bo kurcze nie mam jeszcze

łobuz z Ciebie

i to jest baaaardzo dobry pomysł!!!!

no to pijemy! ja wznoszę toast soczkiem pomarańczowym! calym kartonem, a co?! Jak szalec, to szalec!
Też jestem za!
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:17   #1775
Soleilka
Zakorzenienie

Hej...
Umieram na ból zęba Jadłam hot doga i w pewnym momencie czułam jakby ząb mi pękał z tyłu i boli mnie tak, że po lekach nie przechodzi

Jestem już po wizycie, przytyłam 2 kg Słuchałam serduszka puls ma +140. Moje ciśnienie ok 120/70, wr i hbs wynik ujemny. Niestety coś jest nie tak z szyjką macicy Miałam robioną cytologię, krew się ze mnie polała jak z zarzynanego zwierzaka... Teraz ciągle leci... Lekarz idzie na urlop i zobaczę go dopiero pod koniec marca... Nie zlecił mi żadnych, ale to żadnych badań... Mam tylko brać magnez, leżeć i nic nie nosić... W sumie mówił, żebym jak najmniej chodziła

A z ciekawszych rzeczy, to mama kupiła mi kilka ubranek.

Dziękuję za wszystkie kciuki

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:20   #1776
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Jestem w szoku, że już, mamy ten sam tp, ja jeszcze nic
Bardzo sie cieszę i gratuluję
Może daj sobie przez weekend luz od komputera, niech oczy sobie odpoczną

Gratuluję ruchów, wszystko wskazuje, że już czas na sierpniówki
Nic jeszcze nie kupiłam, więc nie doradzę
Chwila moment i ty też poczujesz

Taki mam zamiar, ale jeśli zdecyduję się odpocząć od komputera, to potem i tak będę musiała Was nadrabiać

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:22   #1777
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
TZ dzisiaj stwierdził, ze jak bedzie mial syna, to w przyszlosci bedzie musial mu powiedziec na co powinien zwracac uwage u dziewczyn itp...
to sie pytam a jak bedzie corka??
a on na to : bede musial jej jakos wytlumaczyc, ze tak fajnego faceta jak jej tata to juz na bank nie znajdzie

skromny strasznie
Prawie jak mój. Kiedyś koleżanka opowiadała jakiego chce faceta: mądrego, przystojnego, bogatego, pracowitego, opiekuńczego... itd. A mój małż na to: wiesz my nie rośniemy na drzewach

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Boski filmik. I ten tyłeczek....

Cytat:
O kurde!
co ja między nogi Wloze? jak ja usne bez mojej poduszki między nogami
Ale mam kosmate myśli o tym co można włożyć między nogi...

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Nie jestem facetem, ale jak dla mnie ona w ogole nie jest pociagajaca

Zreszta Jennifer Lopez tez nie.
Ale juz Angeliny bym z lozka nie wyrzucila
Mój małż zdecydowanie wybiera Halle Berry
Ja tam wolę Brada Pitta, ale zdecydowanie takiego dużo młodszego. Obecnie prezentuje się strasznie...

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
rozmowy? eee, za dużo powiedziane. Po prostu lubimy tak sobie posiedzieć w nocy i wspólnie pomilczeć
Piękne hasło

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

wczoraj mąż przywiózł mi wieści od lekarza że mam na badania przyjechać 22 marca a do tego czasu leżeć leżeć i leżeć. Kazał też powoli odstawiać luteine, bo podobno ona swoja rolę najlepiej spełnia na początku ciąży a w 16 tc już nie ma takiego znaczenia no ale skoro lekarz tak powiedział..... boję się żeby się sytuacja nie powtórzyła
a co do diagnozy w wypisie to powiedział że nie chce na razie tego komentować dopóki nie przyjadę tego 22. i nie zobaczy usg.
Kochana leż, leż i leż. Mam nadzieję, że leżenie Wam pomoże A swoją lekarz mógł coś powiedzieć na temat diagnozy...

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ
DZIŚ MAMY 18+0 tc WIĘC ZACZYNAMY 5 MIESIĄC
Na konto tego zjadłam dwa naleśniki

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

U mnie się dziś kiepsko zaczął dzień - mój ojciec wylądował w szpitalu z podejrzeniem wylewu... po prostu za☠☠☠iście Czekam na jakieś informacje od matki jak go przebadają. Siedzę w pracy i się denerwuję
Mam nadzieję, że to nic poważnego

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:26   #1778
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

Na tych moich dzis kupionych jest rozmiar 50-56 ale genaralnie słyszałam, żeby kupować 56 - co Wy na to?

Pomóżcie mi z tym katarem - już nie mam siły smarkać...
50? to malenstwa! ja na razie zamierzam kupowac 60 wzwyż. moj maz jest bardzo wysoki i dzidzius duzy jak na razie wiec z tymi malutkimi myślę, żeby się wstrzymac na ostatanią chwilę. mamy doswiadczone a na ile kupowałyscie wy ubranka waszym dzieciaczkom przy pierwszej ciążY???

@prince
ja nie wiem czy mężowie to bardziej wkurzają wraz z rosnącą ciążą.... wczoraj u nas był mały wybuch - z mojej strony rzecz jasna i TŻ był cichuteńki jak myszka
Stary 2012-03-02, 20:27   #1779
agunia82
Zakorzenienie

Luby super wieści

Cytat:

ehh nie ma nic gorszego niż znudzony chłop w domu..albo jest: chory chłop w domu!!!
ehe, mojego migrena dopadła więc maruda tym bardziej

Cytat:

Załączam kilka zdjęć z połówkowego - są wycięte z filmu, który dostaliśmy, więc mogą być trochę niewyraźne... ale i tak mnie rozczulają... szczególnie jak paluszkami przebierała lub próbowała kciukiem trafić do buzi
super

Cytat:
A ja skończyłam 22 i zaczęłam 23 tydzień. i dziś jest 2 marca, a termin mam na 2 lipca, więc zostało "tylko" 4 miesiące... czyli zaczynam 6 miesiąc chyba...
no to zaczęłaś 6 miesiąc

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Wiem że już nie raz była o tym mowa, ale tyle nas jest, że trudno spamiętać i tyle piszemy, że ciężko odnaleźć W którym tygodniu poczułyście pierwsze ruchy, nawet takie delikatne i nie pewne?
koło 18 tygodnia

a mnie chyba przeziębienie rozkłada

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:30   #1780
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
i czekamy na dobre wiadomości po wizycie!

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Karolina (Soleilka) - dzisiaj masz wizytę?? Trzymam kciuki

Właśnie dzwonił do mnie mąż i powiedział ,że dzisiaj przyjeżdża:ju pi: . Jedzie razem z kolegą. A byłam pewna,że zobaczymy się dopiero za tydzień

W takim razie miłego weekendu
Cytat:
soleilka
kciuki za wizytę !

i mówię niech pan Zerknie między nogi a on się patrzy na Mnie ja mówię dziecku oczywiście

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Hejka
byłam dzis na usg połwkowym i wszytko jest dobrze, Dzidzia wazy ponad 400g ale ile ma dł to juz nei pamietam. Ma raczki i nóżki w których sa piekne kostki. Serce czterokomorowe, kręgosłup prawidłowy, i brzuszek też. Pępowina trójnaczyniowa. Łozysko na ścianie przedniej bez cech odklejania.
Maleństwo tak brykało że lekarz nie mogl go w spokoju pomierzyć. Jak chcial kośc nosowa zobaczyć to dziek na wszelkie sposoby sie bronil a to rączkami się zasłaniał, a to nogami albo zupelnie sie obracal albo uciekłą na drugą strone. Zupelnie nie chciał współpracować z lekarzem. Mam nadzieje że nei będzie takie złoścliwe jak sie urodzi. Zdjęc ładnych nei mam tylko pomiarowe i 26 znowu ide na nast wizyte i bede miała usg dopochwowe by zbadac ilośc płynu owodniowego i by zmierzyc szyjke.
Super wieści
Cytat:
Ja dziś odebrałam wyniki, właściwie wszystko w normie, trochę podwyższone krwinki białe, ale to ponoć normalne w ciąży, najbardziej cieszę się, że udało się zbić TSH tą końską dawką euthyroxu, teraz jest 1,01 Dawno nie miałam takiego wyniku.
Super wieści
Cytat:
Załączam kilka zdjęć z połówkowego - są wycięte z filmu, który dostaliśmy, więc mogą być trochę niewyraźne... ale i tak mnie rozczulają... szczególnie jak paluszkami przebierała lub próbowała kciukiem trafić do buzi

Bloguję
Stary 2012-03-02, 20:32   #1781
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Taką mam ochotę na domowe frytki, ale na razie nie zrobię, po pierwsze nie mam koszyczka do smażenia a po drugie nie mamy okapu i zasmrodziłabym całą kuchnię...a tak mi się chce takich fryteczek

Mój też dziś wraca, w końcu zasnę normalnie
Ja dziś odebrałam wyniki, właściwie wszystko w normie, trochę podwyższone krwinki białe, ale to ponoć normalne w ciąży, najbardziej cieszę się, że udało się zbić TSH tą końską dawką euthyroxu, teraz jest 1,01 Dawno nie miałam takiego wyniku.
Pojechałam do Ikei, kupiłam dwa nowe kwiatki, ciekawe czy będą rosły, jeden to anturium, nigdy go nie miałam, będę musiała poczytać, co lubi. Kupiłam też stolik pod laptopa, bo mąż ciągle się na mnie wkurza, że go trzymam za blisko brzuszka. Połaziłam też po dziale dziecięcym, powiem Wam, ze czułam się tam strasznie zagubiona, jak dziecko we mgle, nie mam pojecia dlaczego tak, powinnam się cieszyć a ja nic nie wybrałam. Chyba powinnam pójśc z kimś obytym w takich akcesoriach, ale nie mam takiej osoby
Przede wszystkim po wynikach, bardzo się ciesze, że wszystko w porządku i badania wyszły w normach
Na frytki ostatnio w pracy miałam ochotę...mają na prawdę pyszne, domowe, ahhh miodzio. Usmażyłam sobie chyba z 8 frytek, ale było mi po nich tak błogo i dobrze... także wiem co czujesz
I super, ze męzulek wraca, będziesz się w końcu mogła przytulić
A co do zakupów ja też mam podobnie, oglądam wszystko ale nie mam odwagi podejść tak na prawdę blisko, myślę, że mamy jeszcze troszke czasu będziemy szaleć zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Aha no i przeglądałam się w dużym lustrze w którym ze sklepów z odzieżą i normalnie mam brzuch ciążowy Wcześniej owszem widziałam, głównie po spodniach że brzuszek się powiększył, ale jakoś wydawało mi się, że wygląda to tak jak bym normalnie przytyła. A dzisiaj dokonałam odkrycia, że to jednak normalny ciążowy brzuch owszem małż wcześniej mi mówił, że robi mi się ładny ciążowy brzuszek, ale go nie słuchałam Jestem najedzona więc mogę Was ndrabiać.
to musi być cudny widok!

Cytat:
I chyba poczułam dziś w pracy pierwsze ruchy maleństwa!!! Nie jestem pewna na 100%, ale to było takie delikatne puk, puk...
doczekałaś się widzisz

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Mama przyniosła mi pierogi ze szpinakiem i twarogiem własnej roboty. Będzie szamka
Pierogi dlaczego moja mama nie mieszka blisko

Cytat:
Ale piękne zdjęcia

Dziewczyny a ja mam takie pytanie, pisałyście o żelazie...ja nie jestem w stanie jeść mięsa w ogóle... po prostu mi smierdzi i mam od razu odruchy wymiotne i tak mną czepie fee. Jem dużo jarzyn, sałatek, kiwi, jem owsiankę co rano...wiem, ze to wszystko nie zastapi żelaza i białka z mięsa ale czy póki co mogę to jeść bez szkody dla maluszka????

Ciastek a myślałaś o kolorze toffe brąz??? Ja robiłam kilka razy już i wychodzi ładniutki kolor, a z czarnego ciężko wyjść i widać bardziej siwe

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2012-03-02 o 20:36
ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:33   #1782
anna99302
Zadomowienie

Got to dance na POlsacie. Fajne nawet!
Stary 2012-03-02, 20:33   #1783
dottta
Zakorzenienie

Nie nadrobię Was nigdy jak już jestem w miarę na bieżąco to przychodzę po jakimś czasie i znów

dla tych co po wizytach
dla tych co czekają na wizyty i potrzebują
dla tych co mają jakieś smutki
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:34   #1784
Soleilka
Zakorzenienie

Boję się iść do kibelka i oglądać tą krew Czuję się z tym okropnie, jakby coś się dzidzi stało

Bloguję
Stary 2012-03-02, 20:41   #1785
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Boję się iść do kibelka i oglądać tą krew Czuję się z tym okropnie, jakby coś się dzidzi stało
Jaką krew???? Na miłość...Co się dzieje Soleilka???

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-03-02, 20:42   #1786
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
jaką krew????
Stary 2012-03-02, 20:42   #1787
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Jaką krew???? Na miłość...Co się dzieje Soleilka???
Tak mi cytologię zrobili leje się ze mnie normalnie krew Niby mówił, że tak będzie, ale ja i tak się boję

Bloguję
Stary 2012-03-02, 20:45   #1788
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak mi cytologię zrobili leje się ze mnie normalnie krew Niby mówił, że tak będzie, ale ja i tak się boję
Jejku nie martw się, leżaczkuj sobie a pewnie do jutra przejdzie, pamiętam, że dziewczyny tak miały właśnie po cytologi.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-03-02, 20:46   #1789
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku nie martw się, leżaczkuj sobie a pewnie do jutra przejdzie, pamiętam, że dziewczyny tak miały właśnie po cytologi.
Ze mnie wręcz ta krew tam trysnęła, ledwo wróciłam do domu... Nie dość, że mnie od tego brzuch boli, to mnie tam ciągnie jak na okres
I jeszcze do tego zęby mnie bolą

Bloguję
Stary 2012-03-02, 20:50   #1790
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
też oglądam
ale ten freak się wkurzył

już drugi raz w ciągu miesiąca boli mnie szczęka.....przy zaciskaniu, ruszaniu :/ tak bez powodu przyszedł ból

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:52   #1791
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
A swoją drogą ogłaszam wszem i wobec, że jezeli mój mąż nie przestanie chrapać w nocy to chyba go uduszę!!!!!!!!!!!!!!
Upozorujesz porwanie, a potem dostaniesz wypaśne mieszkanie

Cytat:
witam z domu, musiałam najpierw sie najeśc Bo dzis nie jadłam w szpitalu nic

No wiec tak, kamien dalej an nerce, ale nie powieksza sie choc kielich nerki lekko powiekszony(cos w tym stulu gadała) mowi ze bolesci beda napewno bo moze sie przytkac cos ale musze przecierpiec.

Usg ginkologiczne miałam, z dzidka wszystko wporzadku z Om 20t z usg 20+3 nie wiem ile ma cm ale wazy 400 gram

no i zostaje dalej dziewczynką miedzy nogami nie było pisiorka aczkolwiek mam jeszcze te 2 tyg na 4d poczekac dla pewnosci cakowitej

badał szyjke i dwóch lekarzy sie przyglądało bo cos tam zauwazyli jajkowatego i teraz tak albo juz sie robi rozwarcie albo to skupisko sluzu. Jest niepewnosc wiec mam za tydzien w piątek zgłosic sie na oddzial na usg jeszcze. Lekarz mówił ze ten tydzien mam przelezec w łóżku .

jej mam nadz ze to sie nie okaze tym pierwszym
Super, że wróciłaś do nas Leż plackiem przez tydzień i mam nadzieję, że rozwarcia nie będzie.

Cytat:
AAAAAa ja dzis mam okragłą połowe

Możemy opić to na okrągłą

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
ostatnio wstawiałyście swoje brzuszki
t i my się pokażemy !
Ślicznie rośniecie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Właśnie dzwonił do mnie mąż i powiedział ,że dzisiaj przyjeżdża:ju pi: . Jedzie razem z kolegą. A byłam pewna,że zobaczymy się dopiero za tydzień
Ulalala będzie romantyczny weekend Super niespodzianka.

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Katharinaaaa Ty sadystko. Takie drożdzóweczki pokazywać Zżarłabym wszystkie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:53   #1792
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej...
Umieram na ból zęba Jadłam hot doga i w pewnym momencie czułam jakby ząb mi pękał z tyłu i boli mnie tak, że po lekach nie przechodzi

Jestem już po wizycie, przytyłam 2 kg Słuchałam serduszka puls ma +140. Moje ciśnienie ok 120/70, wr i hbs wynik ujemny. Niestety coś jest nie tak z szyjką macicy Miałam robioną cytologię, krew się ze mnie polała jak z zarzynanego zwierzaka... Teraz ciągle leci... Lekarz idzie na urlop i zobaczę go dopiero pod koniec marca... Nie zlecił mi żadnych, ale to żadnych badań... Mam tylko brać magnez, leżeć i nic nie nosić... W sumie mówił, żebym jak najmniej chodziła

A z ciekawszych rzeczy, to mama kupiła mi kilka ubranek.

Dziękuję za wszystkie kciuki
Kochana super że przytyłaś! i z dzidzią wszystko dobrze,ale co jest grane że tak Ci krew leci po cytologii?może idż do innego lekarza to skonsultować,bo jak Twój idzie na urlop a coś by się działo?i koniecznie leż!
Cytat:
oglądam
nitka88, Karolina dziękuje
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:57   #1793
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Kochana super że przytyłaś! i z dzidzią wszystko dobrze,ale co jest grane że tak Ci krew leci po cytologii?może idż do innego lekarza to skonsultować,bo jak Twój idzie na urlop a coś by się działo?i koniecznie leż!
Jak jutro ma lecieć tak samo, to mam się na IP zgłosić, oby przeszło w nocy...

Położna mówiła, że mam tak dobre wyniki krwi, że jak przytyję 8-10 kg, to będzie super Aktualnie jestem +2,5 kg

Bloguję
Stary 2012-03-02, 21:00   #1794
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ze mnie wręcz ta krew tam trysnęła, ledwo wróciłam do domu... Nie dość, że mnie od tego brzuch boli, to mnie tam ciągnie jak na okres
Wiesz cytologia to dość inwazyjne badanie w ciąży i mogło poruszyć ściankę pochwy które są bardzo w tym okresie delikatne, jeżeli się pogorszy jedz na IP ja mocno za Ciebie trzymam

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-03-02, 21:00   #1795
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja nie mam siły już kaszleć czasami..jak mnie drapie tak w środku, to oszaleć można...kaszle, kaszle i nic mi nie pomaga.
Ta rwa kulszowa to niebezpieczne jest?
ja kaszlałam we wtorek i środę i myślałam, że katar nie wróci, ale znowu kicham tak strasznie, że aż mnie przepona boli - to jest jakaś masakra... i już w gardle mnie drapie...

Rwa kulszowa chyba nie jest niebezpieczna ale bolesna - kiedyś miałam i leżałam tydzień w łóżku tak mnie powaliło, ale nie byłam w ciąży... teraz też mnie czasem złapie taki ból poniżej krzyża promieniujacy do pośladka i wzdłuż tylnej części uda - ale nie aż tak straszny jak wtedy - gdzieś jakiś nerw jest uciśnięty przez rosnącą macicę i to dlatego... ja wtedy delikatnie się rozciągam - na wannie i mi trochę łagodnieje ten ból...

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Iza, śliczny maluszek
Magnezu nie sprawdzałam, bo w pracy nie byłam od tamtej pory, ale spokojnie, myślę o tym
myślałam, że przegapiłam

Cytat:
Hej...

Mój mi w końcu nie zrobił cytologii - powiedział, że później delikatnie pobierze, bo jak mnie wszystko boli i się panicznie boję, to lepiej mnie nie stresować... Wyniki są super, a z szyjką co konkretnie się dzieje? bo jeśli chodzi o tą krew to podobno jest to normalne i b. często się zdarza, ale ja się tego panicznie bałam więc mi odpuścił...
Nie noś, leż i nie chodź za duzo - odpoczywaj- będzie dobrze...

Cytat:
Prawie jak mój. Kiedyś koleżanka opowiadała jakiego chce faceta: mądrego, przystojnego, bogatego, pracowitego, opiekuńczego... itd. A mój małż na to: wiesz my nie rośniemy na drzewach
Naprawdę niezłe - uśmiałam się i usmarkałam po pachy... a nawet trochę popłakałam , ale to może przez ten ch#$%^&@#$%ny katar...

Cytat:
50? to malenstwa! ja na razie zamierzam kupowac 60 wzwyż. moj maz jest bardzo wysoki i dzidzius duzy jak na razie wiec z tymi malutkimi myślę, żeby się wstrzymac na ostatanią chwilę.
Nie, ten rozmiar to 50-56 - chyba chodzi o to, że to dla noworodka... moja dzidzia mała - waga poniżej średniej dla danego wieku ciążowego... a my z mężem też kurduple

Cytat:
Przede wszystkim po wynikach, bardzo się ciesze, że wszystko w porządku i badania wyszły w normach
Gratulacje!

Cytat:
A co do zakupów ja też mam podobnie, oglądam wszystko ale nie mam odwagi podejść tak na prawdę blisko, myślę, że mamy jeszcze troszke czasu będziemy szaleć zobaczysz
ja też się wstrzymywałam, ale dziś nie wytrzymałam - to są moje dwa pierwsze ciuszki

Cytat:
Ciastek a myślałaś o kolorze toffe brąz??? Ja robiłam kilka razy już i wychodzi ładniutki kolor, a z czarnego ciężko wyjść i widać bardziej siwe
a z jakiej firmy jest toffe brąz? bo brzmi zachęcająco...

A mi się deska sedesowa rozlatuje i właśnie kupiłam na allegro nową - mam nadzieję, że przyslą szybko... a przytyłam tylko 1 kg od początku ciąży... dobrze, że nie 5 lub 10, bo nie wiem czy muszla by wytrzymała i gdzie ja bym latała do kibelka?

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).

Edytowane przez izasz-b
Czas edycji: 2012-03-02 o 21:06
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:07   #1796
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz cytologia to dość inwazyjne badanie w ciąży i mogło poruszyć ściankę pochwy które są bardzo w tym okresie delikatne, jeżeli się pogorszy jedz na IP ja mocno za Ciebie trzymam
Dziękuję
Cytat:
Mój mi w końcu nie zrobił cytologii - powiedział, że później delikatnie pobierze, bo jak mnie wszystko boli i się panicznie boję, to lepiej mnie nie stresować... Wyniki są super, a z szyjką co konkretnie się dzieje? bo jeśli chodzi o tą krew to podobno jest to normalne i b. często się zdarza, ale ja się tego panicznie bałam więc mi odpuścił...
Nie noś, leż i nie chodź za duzo - odpoczywaj- będzie dobrze...
Szyjka "bardzo brzydko wygląda", nie wiem o co chodzi, ale ja jestem w grupie podwyższonego ryzyka, bo mama chorowała na raka szyjki właśnie...

Przy okazji pokażę Wam co dostałam od mamy Nastawiła się już na chłopaka, skoro ostatnio gin stwierdził, że to bardziej chłopak niż dziewczynka. To niebiesko-białe z misiem to ochraniacz na łóżeczko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_8049.jpg (72,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_8050.jpg (43,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_8051.jpg (46,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_8052.jpg (41,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_8053.jpg (33,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_8054.jpg (89,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_8055.jpg (40,4 KB, 24 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-03-02, 21:11   #1797
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję

Szyjka "bardzo brzydko wygląda", nie wiem o co chodzi, ale ja jestem w grupie podwyższonego ryzyka, bo mama chorowała na raka szyjki właśnie...
A to dobrze, że zrobił tą cytologię... moja mam też miała jakieś zmiany na szyjce macicy, ale moja szyjka wygląda podobno dobrze... a ostatnia cytologia była w porządku... ja się właśnie bałam takiej reakcji na cytologię, ale to podobno przechodzi - trzymam kciuki, żeby jutro już było ok.

Cytat:
Przy okazji pokażę Wam co dostałam od mamy Nastawiła się już na chłopaka, skoro ostatnio gin stwierdził, że to bardziej chłopak niż dziewczynka. To niebiesko-białe z misiem to ochraniacz na łóżeczko
Jakie słodkie ciuszki... i ten misiu też... jeszcze puchatek z osiołkiem a tekst na tej bluzce mnie zastrzelił

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).

Edytowane przez izasz-b
Czas edycji: 2012-03-02 o 21:15
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:12   #1798
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Hejka
byłam dzis na usg połwkowym i wszytko jest dobrze, Dzidzia wazy ponad 400g ale ile ma dł to juz nei pamietam. Ma raczki i nóżki w których sa piekne kostki. Serce czterokomorowe, kręgosłup prawidłowy, i brzuszek też. Pępowina trójnaczyniowa. Łozysko na ścianie przedniej bez cech odklejania.
Maleństwo tak brykało że lekarz nie mogl go w spokoju pomierzyć. Jak chcial kośc nosowa zobaczyć to dziek na wszelkie sposoby sie bronil a to rączkami się zasłaniał, a to nogami albo zupelnie sie obracal albo uciekłą na drugą strone. Zupelnie nie chciał współpracować z lekarzem. Mam nadzieje że nei będzie takie złoścliwe jak sie urodzi. Zdjęc ładnych nei mam tylko pomiarowe i 26 znowu ide na nast wizyte i bede miała usg dopochwowe by zbadac ilośc płynu owodniowego i by zmierzyc szyjke.
super! 400 g to już kawał dzieciątka

Cytat:

Dziewczyny, mam tak okropny katar, że za moment zwariuje - nos zatkany, a katar płynny - na nosie nie mam już ani grama skóry -nic nie pomaga, ani inhalacje, ani płukanie, ani roztwory soli, ani maść majerankowa, ani lampa solux, prenatal grip care biorę, a czosnku i cebuli nie mogę, ani herbaty z miodem... - RATUNKU!
Zapętliłam się z tym katarem - 3 dni katar, później gardło, później kaszel, a później znowu katar.... i tak cały czas - to już 3 cykl...
eee - gdzie te zdjęcia niewyraźne? Świetne są! Cudnie widać profil buzi i w ogóle

A z katarem bardzo chętnie bym Ci pomogła, bo sama mam ten problem (głównie nieżyt) już trzeci miesiąc, więc wiem, co czujesz
Tyle dobrego, że lekarz pozwolił mi od czasu do czasu użyć kropli obkurczających śluzówkę - wiadomo, że to żaden lek i że działa tylko doraźnie, ale jak już człowiek ma ochotę zacząć walić głową w ścianę z bezsilności i uczucia podduszenia - to jednak cudownie jest móc skorzystać.
Lekarz uznał, że moje nerwy, niedotlenienie i groźba wyhodowania stanu zapalnego zatok jest większym złem, niż ta niewielka ilość kropli raz na kilka dni.

Cytat:
Dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie ubranka?? Ja wiem,że to u mnie dośc wcześnie ale nie mogłam się powstrzymac dzisiaj
mam dwa body na 50, chyba z 8 na 56 i około 20 na 62. Podobnie z pajacykami i półśpiochami. Tylko tu takie spostrzeżenie: to, co w jednej firmie będzie rozmiarem 56, w innej jest większe niż 62 i na odwrót, nie mówiąc już o 'elastycznym' oznaczeniu 0-3
Cytat:
Wiem że już nie raz była o tym mowa, ale tyle nas jest, że trudno spamiętać i tyle piszemy, że ciężko odnaleźć W którym tygodniu poczułyście pierwsze ruchy, nawet takie delikatne i nie pewne?
w 18

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:13   #1799
ewurka
Wtajemniczenie

izasz ten toffe brąz robiła mi fryzjerka w Anglii ale chyba syoss ma taki odcień, mnie się on bardzo podoba jest taki cieplutki
Soleika cudne ubranka kurcze poważnie z tą szyjką tulę mocnooo

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-03-02, 21:22   #1800
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
ojej bidulko! leż sobie! a jak będzie bardzo źle może IP???

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Upozorujesz porwanie, a potem dostaniesz wypaśne mieszkanie
no tak...to tylko u nas!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości