|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
Cytat:
Skoro wszystko jest ok, to co im szkodzi wystawić maxa i czemu zaniżają? Nie wiem ![]() Dzięki za info, napewno zajrzę. Właśnie na bieżąco przekazałam to Mamie. Powiedziała,że oczywiście warto zajrzeć, tylko trzeba uważać,żeby przy ewentualnym transporcie nic się nie stało. |
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
Cytat:
![]() kupiłam tego do wypadających, jestem po 2. użyciach i na razie to jego będę używała, jak zobaczę gdzieś biovaxy na promocji to kupię latte ![]() mam nadziejję, że hydrator pomoże, chciałam Wam dzisiaj dodać zdjęcie wlosów, ale było za ciemno, a w ogóle jakieś takie przesuszone są i brzydko wyglądają, tylko objętości im nie brakuje
|
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Monniek a maseczka z alterry? Miałaś?
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
miałam, faktycznie dobrze nawilżała, muszę ją zakupić
![]() w sumie vatika świetnie mnie nawilżała,ale zostało mi jej na 2-3 użycia i mi szkoda |
|
|
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przykre to. Niektóre rodziny są bardzo mocno ze sobą związane a my w ogóle. Cała moja rodzina jest zupełnie nierodzinna. Większość jest pokłócona albo po prostu nie mamy kontaktu. Moja babcia gdy jeszcze normalnie funkcjonowała miała bardzo duży wpływ na matkę a nas próbowała wychowywać. Babcia była straszliwą panikarą. Nie mogłyśmy jej mówić np. że wychodzimy na imprezę bo potrafiła całą noc nie spać tylko przeżywać czy nic nam się nie stało Nastawiała matkę, żeby nas nie puszczała bo na dyskotekach sami narkomani i gwałciciele W sumie nadal próbuje mi dowalać mówiąc że wyglądam jak patyk, sama skóra i kości, o krok od anoreksji ale przestałam się tym przejmować. Dobrze, że ojciec jest inny.
|
||
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Też tak chomikuję resztki. Moja kolekcja teraz skromna, Vatika, Kalpi Tone, odzywka, resztki Glorii, resztki Jantara, resztki Rzepki
|
|
|
|
#3637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do rodziców i wesel, to drażni mnie piosenka "cudownych rodziców mam" na każdym weselu ją słyszę
Ja bym chciała sama coś zaśpiewać, ale na pewno nie to. Ale penwie nie da rady śpiewać, bo się zaleję łzami.
|
|
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokażę Wam zaraz zdjęcia mieszkania, które kupujemy
![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Zdjęcia mieszkania: https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=16859 Meble i AGD zostają - to jest spory plus |
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Ula czekam na zdjęcia
![]() Wysmarowałam twarz maścią z witaminą a, zwłaszcza brodę. Ciągle mam na niej suche plamki Piecze mnie to przy zmywaniu makijażu.
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz miała blisko do pracy?
|
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdraszczam i cieszę się z Tobą.
|
|
#3643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale swoją drogą to już mi została mniej niż połowa hydratora - za jakiś czas trzeba będzie zacząć zbierać na kolejne opakowanie A jak myślisz, od czego może być fajna objętość? Mi się podobają takie puszyste włosy pełne objętości, takie jak miała Miki na tym zdjęciu:https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=122532 |
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Ula świetne mieszkanko
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to zawsze miałam puszyste włosy, dopiero od jakiś 2 miesięcy takie przyklapnięte były,ale podciełam i kłopot zniknął |
|
|
|
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę Ci go!
|
|
#3647 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Irytowała mnie jego rzadka konsystencja i to,że praktycznie nic nie robił z moimi włosami ![]() W sumie ciekawe,co w nim jest takiego - ostatnio z ciekawości przeglądałam składy Lorysów będąc w Auchan i - szczerze przyznam - nie powaliły mnie (mówiąc grzecznie). Z Joanny to najbardziej mi pasował kompres i jajeczna. A Kallos mleczny był super jak go dawno temu pierwszy raz użyłam - wtedy to było takie wow. Ale z czasem, kiedy stosowałam inne maski/odżywki to już przestał być taki super. Uwaga. Chcecie poznać kolejną "ciekawostkę" z mojego nieudacznego życia? Proszę bardzo. Aha, i nie będę zła,jak będziecie się śmiały,wiem,że to nie racjonalne. ![]() Potrafię używać jakiejś odżywki nawet,jak mi nie pasuje. Nawet, jak włosy po niej brzydko wyglądają. A to dlatego,że mam wobec niej wyrzuty sumienia i myślę,że byłaby smutna. Tak, tak - wiem,że to przedmiot. Ale tak mam i nie umiem jej wówczas wyrzucić. ![]() Cytat:
A jeśli chodzi o ojca, to już mówiłam - olał mnie, więc również z jego rodziną nie mam kontaktu. Wiecie, niby mam przyrodniego brata - syna ojca z drugą żoną. Nawet mnie zaprosił na FB Przyjęłam, może nawet do niego kiedyś napiszę? Mieliśmy chwilę kontakt jak miał kilka lat, potem się urwał wraz ze zniknięciem ojca.
|
||
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było ich tak dużo, żadnego sianka. Na deszczu zwijały się w sprężynki. Ehh aż pójdę wetrzeć Radical. Mam wrażenie, że antenek mam więcej niż długich włosów |
|
|
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
ja zależy od składu, jeżeli ma dobry skład to wierzę, że robi coś dobrego z włosami;D
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się polubimy z olejkiem z Mariona
Wiem, że jego 2 kropelki powinno się dawać na końce, ale ja dałam 5 na długość na noc, zamiast innego oleju, ciekawe jakie będą rano Teraz zrobił mi ładną sprężynkę na końcówce jednego pasma, tzn. rano się mi pokręciły, ale czapka + wilgoć + rozczesanie na noc = liche fale. Bardzo podoba mi się jego zapach
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej mieć mniejszą rodzinę ale taką, na której można polegać. Ty chyba masz dobry kontakt z mamą? Mam wrażenie, że sporo Ci pomaga i chce dla Ciebie jak najlepiej ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Ula mi też ciężko przychodzi wyrzucanie kosmetyków, dlatego nawet zużyłam znienawidzony szampon Fitomed. Jedynie odżywki Herbal Essences nawilżanie po brzegi nie udało mi się zużyć. Jeszcze nic tak źle nie robiło z moimi włosami
|
|
|
|
|
#3653 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Całkiem niedaleko, tramwajem z jedną przesiadką. Samochodem ok.15km (w jedną stronę)Też się cieszę. Jestem bardzo wdzięczna Mamie. A mieszkanko ma 38metrów. Cytat:
A co byś zmieniła w tej łazience? Bo tam to w sumie chyba nie można za wiele przestawić, to mała powierzchnia. Możecie mi podpowiedzieć jak zmywać maski,odżywki i oleje To są zdjęcia z ogłoszenia, nie ma tam jeszcze żadnych moich rzeczy. Jak się urządzę to wstawię zdjęcia "przed" i "po" (dopóki jeszcze będzie porządek )---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ula_87 Czas edycji: 2012-03-03 o 00:32 |
||||
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Bo wpadłam na genialny pomysł rozjaśnienia ich
Nie używałam odżywek, masek, niczego. Pamiętam, że łamały mi się w połowie długości i strasznie wypadały. Gdybym wcześniej trafiła na wizaż nie doprowadziłabym ich do takiego stanu.
|
|
|
|
#3655 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj tak, z Mamą jestem bardzo blisko i mamy naprawdę świetny kontakt Bardzo mnie wspiera, pomaga i masz rację - chce dla mnie jak najlepiej. A co do rodziny - od strony ojczyma jest sporo osób. Cytat:
![]() Co do Herbal to ja kiedyś lubiłam te szampony, jeszcze w starych opakowaniach. Oczywiście wtedy sugerowałam się zapachem i tym,co producent obiecuje na opakowaniu ![]() A potem używałam też tego szamponu i odżywki z nowej serii, bodajże "Nie łam się" i "Błyszczę,więc jestem" - jakoś tak ![]() |
||
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać. Jutro muszę skoczyć na uczelnię po wpis.
Dobranoc |
|
|
|
#3657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubię planować rozkład mebli w pomieszczeniu, sama bardzo często robię przemeblowanie w pokoju i potem nie umiem się przyzwyczaić co gdzie mam Cytat:
do tego myję głowę szamponem Ziaji Med i bardzo dobrze oczyszcza
|
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pralki nie ma gdzie przestawić, łazienka jest mała, jest tylko wc po lewej stronie i to tyle. No tak, skoro to tylko jako zabezpieczenie, a na dodatek regularnie oczyszczasz włosy z silikonów to czemu nie
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Caly czas mysle
skoro pralka nie do ruszenia, to moze prysznic? Jest kabina przez ktora wejscie jest na srodku, a gdyby zrobic zaslonke to moglabys wchodzic z boku
|
#3660 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm,dobra myśl..
No nic, 30 marca podpisujemy umowę ostateczną i wtedy pewnie dostanę klucze. Pojadę tam wtedy i wszystko na spokojnie pooglądam. Patrząc na to zdjęcie zastanawiam się też, gdzie będę trzymała kosmetyki do włosów Bo to ich jest najwięcej, kilkanaście odżywek i masek, szampony, oleje. No,ale może do czasu przeprowadzki zużyję niektóre i potem wreszcie się ograniczę w kupowaniu kolejnych kosmetyków ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ---------- Elewyn, a czemu nie śpisz? Boisz się wczorajszego snu?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

Skoro wszystko jest ok, to co im szkodzi wystawić maxa i czemu zaniżają? Nie wiem 

Wszystko robiłam źle, albo nie robiłam nic. Tylko prawda była zupełnie inna, pracowałam w wakacje zawsze, choć była sytuacja, że 12h spałam i a kolejne 12 siedziałam przed komputerem, ale to był protest - nie pozwoliła mi iść na staż. Rzadko pomagam jej w kuchni. Wolę zająć się inną robotą, nawet męską i pracować od świtu do nocy, byle tylko nie wchodzić jej w drogę...
Przykre to. Niektóre rodziny są bardzo mocno ze sobą związane a my w ogóle. Cała moja rodzina jest zupełnie nierodzinna. Większość jest pokłócona albo po prostu nie mamy kontaktu. Moja babcia gdy jeszcze normalnie funkcjonowała miała bardzo duży wpływ na matkę a nas próbowała wychowywać. Babcia była straszliwą panikarą. Nie mogłyśmy jej mówić np. że wychodzimy na imprezę bo potrafiła całą noc nie spać tylko przeżywać czy nic nam się nie stało
15.04.2013