mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 22:51   #61
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Seona poprosze TZ'ta na dniach,zeby cyknal mi pare fotek,to sie wam pokaze
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 23:07   #62
muffinka90
Zakorzenienie

Musze sie pochwalic moim dzieckiem, duma matke rozpiera, moj syn pelza myslalam, ze to przypadek, ale probowalam dzis co jakis czas, jak tylko klade go na brzuszek to zaraz na kolanka i odpycha sie i tak sie sunie do przodu jak taran maly poki sie nie zmeczy chyba ten skok jednak mu sie przysluzyl, ponad tydzien marudzenia a teraz przez noc normalnie i cos nowego umie

Olusia ja mialam jakis czas temu okropna faze na muffiny, pieklam codzien, pozeralam i rozdawalam i tak zostalo w nicku

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 23:37   #63
anmar001
Raczkowanie

GG do anmar001

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Elf miałam sie pytać biogaja jest tez na kolki, bo któraś z kolezanek mi mówiła, ze stosowała biogaje na kolki az 3miesiace chyba trochę długo
Biogaja to to samo co dicoflor- probiotyki, mojej Julce nie podeszła i podaje jej dicoflor, a ostatnio podaje lacidofil i problemy brzuszkowe zniknęły
anmar001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 23:55   #64
ggoraa
Zadomowienie

No tak, jak ja nie mam czasu na wizaz, to wy bazgrzecie po tysiac stron i zakladacie nowy watek:p
Dzieki za zaproszenia na FB
super pomysl , teraz to juz wogole bede uzalezniona od kompa

Dzis byl dzien poza domem. Bylam na zabiegu usuwania pieprzykow- w sumie 9 mam wypalonych. No i jestem emocjonalnie zmeczona tym, wiec zaraz ide w kimono i mam nadzieje, ze od jutra juz bede na bierzaco z wami.

Mala byla pod opieka babci 3 godz i bardzo grzecznie i dzielnie sie zachowywala. Oczywiscie strzelala kupska o 5 rano i w spiewy sie bawila- jak to ona hehehe.

Do jutra kochane, ide spac
Stary 2012-03-03, 00:48   #65
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

hej...

chcialam tylko powiedziec ze nocami czytam was na biezaco ale ciezko mi sie wbic
w sumie juz wczoraj skonczylysmy 3 miesiace...nie chce zeby tak szybko rosla...ehhh

na prawde az mi wstyd pisac....sorki;/bede sobie czytac dalej...

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

p.s dziekuje ze nadal na liscie jestem
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 06:59   #66
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
meluję się posłusznie mała śpi i mam dla siebie czas (czyt. dla was)

jutro wyjazd a ja już tęsknię za Polską no nic za 3 miesiące będę z powrotem

Ja_dalia lecę tym razem od ciebie z Łodzi

A propo jedzenia wiecie że zjadłam monte i to małej zaszkodziło (nic innego nowego nie jadłam) dwa dni mi płakała po nocach i miała zatwardzenie

wstaje Ci ja 6 rano i co ?????? 3 strony !!!! moje wariatki

nadrobie w szkole jak mi się uda z netem połączyć albo wyżule kompa

strasznie rozstać mi się z młodą a wiem, że nowe zajęcia to ciężko się od razu wyrwać chocby na karmienie (mała jest 5 min od szkoły) .... zobaczymy

Aniu a o ktorej ? w sumie na lotnisko az tak daleko nie mam bedziesz wczesniej w Łodzi ? czy te 2-3h przed odlotem... jak cos w klubie masz nr do mnie to pisz na kawke /herbatke skoczymy jestem wolna po 17

milego dnia ja po kawce, wizazu, zmykam ubrac małą i w droge

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
goldi baaaardzo Cię proszę wklej jeszcze raz linka tego swojego nowego fona - też bym chciała taki z netem
i tak szukam, szukam ale nie wiem jaki wybrać - mam ochotkę na iphona ale na 4s szkoda mi kasy bo budowa się zbliża

ja robię chrzciny w lokalu, płacę dosyć dużo, ale chciałam tam chrzciny - sama miałam tam 18stkę na 100 osób i wspominam ją przecudownie płacę niestety aż 6199 zł za 40 osób .....

popełniłam dziś przestępstwo!!! po 3 tygodniach niejedzenia grama słodkiego wszamałam big kawał drożdżowego i jog.naturalny z kakao i teraz patrzę się na mój tłusty jak galareta z fałdami niczym tsunami na pacyfiku bebech!!!!
tak mi się nie chcę odchudzać - tak kocham jeść, chce do Pizzy HUT!!!!

polecam również http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/gts5830ace/ troszke tańszy ale bardzo dobry i extra do neta

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
hej...

chcialam tylko powiedziec ze nocami czytam was na biezaco ale ciezko mi sie wbic
w sumie juz wczoraj skonczylysmy 3 miesiace...nie chce zeby tak szybko rosla...ehhh

na prawde az mi wstyd pisac....sorki;/bede sobie czytac dalej...

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

p.s dziekuje ze nadal na liscie jestem

Darusia

wbijaj się kochana, u nas miejsca dla kazdego jak tam Twoje dzieciaczki, opowiadaj... jak sobie radzicie? mała grzeczna, nie zazdrosna? dogadują się pociechy ?????? jak kręgosłup ????

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 07:07   #67
oolong
Zakorzenienie

strasznie dużo piszecie, na razie subskrybuję

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 07:21   #68
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Truscafco odzaluj na iphona, bedzieszzachwycona
Ale sie zrymowalo moj maz ma 4 i jest super , ja mam 3 s i tez go bardzo lubie- najlepsza zabawka dla dzieci teZ, sonia jak stara obsluguje, wlaza sobie bajki, gry, kolorowanki itd. Super sprawa jak byla mniejsza i trzeba bylo ja czyms np w podrozy zajac
nie wiem czemu,ale ja się nie moge przekonac do dotykowych telefonów

Goldika,Seona-z groupona to takie tam cos do domu

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 07:23   #69
glamourous
Zakorzenienie

No mamuski sie uaktywnily
darusia a ty to masz zeby nawet raz na ruski rok na dzien dobry nie wpasc???

Dziewczyny jakas pelnia jest czy co? Sonia cala noc gadala jak katarynka, chyba z 6 razy u niej dzis bylam bo co chwila cos... Przez sen

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Truscako a gdzie ty niby masz te zbedne kilograamy???
Stary 2012-03-03, 07:37   #70
dygotka8
Zakorzenienie

Nikaa-wysłałąm Ci maila

Stary 2012-03-03, 07:47   #71
pokszyfka
Zadomowienie

dziewczyny cieżko za wami nadążyć
dzisiaj sobota, sprzatać muszę, a nie wisieć tutaj...później znowu 10 str do czytania będzie.
mój tż ma dzisiaj wolne, od rana marudze o jakiś zakupach, może się chłop zlituje

czy ja dobrze czytam, że na fb też jest nasz klub?

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

pełnia dopiero dzisiaj będzie, wiem bo mi świeci prosto w okno...

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

ahhh, nie ma mnie na glównej liście
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 07:50   #72
dygotka8
Zakorzenienie

Pokszyfko-napisz do Ani na pw z danymi któe są umeiszczone na 1 stronie to Cię dopisze

Stary 2012-03-03, 08:25   #73
glamourous
Zakorzenienie

Na fb jest klub ale to bardzo zly pomysl byl. Nic tylko siedze i ogladam wasze fotki
Stary 2012-03-03, 08:54   #74
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Melduje się i ja w nowej części

Wczoraj nie miałam czasu do Was zajrzeć, a widzę, że tyle mam do nadrobienia, że

Wczoraj malutka pojechała do moich rodziców, jutro raniutko ja do niej dołączę, kilka dni u mamusi dobrze mi zrobi (tylko nie mojej wadze)

Dzisiaj idziemy do znajomych

Robię kawusię i poczytam co tam u Was kobitki

ps. Roksanka u dziadków, tż na uczelni - cisza i spokój - DZIWACZNIE
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:54   #75
mol_aa
Zadomowienie

Szalejecie laski, jak za Wami nadążyć ??:P

A ja mam nokię N8 i jak dla mnie jest genialna, aparat bardzo mocny - 12Mpix i duzooo duzo róznych funkcji, których nie ogarniam

Darusiaaa masz pisac czesciej co u Was słychac
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:57   #76
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

chwalimy sie
tylko 1 pobudka o 3 i dopiero sniadanko o 7;30, nasz pierwszy raz!! choc ja od 1 chodzilam i sprawdzalam, ze moze juz glodna

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:01   #77
mol_aa
Zadomowienie

Princeska u mnie tża brak - cały dzien na uczelni i od razu cisza i spokój

Dzisiaj też zmykam do rodziców, ale Pitusia na noc nie zostawie, bo byłby problem z karmieniem... może kiedyś nadejdzie ten piękny dzien kiedy małego sprzedamy dziadkom i polecimy gdzieś na balety (rozmarzyłam sie )

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Spadam troszkę popracować, później do Was zajrzę - tylko pliss nie pisać za duzo
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:23   #78
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szyszymora92 Pokaż wiadomość
Adaśko przewraca się z plecków na brzuszek i dzisiaj raz odwrotnie, ale to chyba był czysty przypadek.zabawek jeszcze sam nie chwyta, ale palce mamusi owszem, w ogóle to jego najlepsza zabawka
Nasza córa od kilki dni kombinuje jak może, żeby się przewrócić - ale jeszcze nie daje rady sama, z małą pomocą tak. Ja to mam ubaw po pachy, jak widzę, co ona wyczynia: głowa do tyłu, brzuszek wypięty do przodu, ino nogi zostają w tyle Ale nauczy się

Zabawki sama ładnie chwyta, gada do nich, tarmosi je. A siły to ma jak Pudzian - jak bawiła się na macie to oberwała miśka z pałąga

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
ja robię chrzciny w lokalu, płacę dosyć dużo, ale chciałam tam chrzciny - sama miałam tam 18stkę na 100 osób i wspominam ją przecudownie płacę niestety aż 6199 zł za 40 osób .....
Najważniejsze, że będzie tak jak sobie wymarzyłaś
Ale koszt porażający

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
moj syn pelza myslalam, ze to przypadek, ale probowalam dzis co jakis czas, jak tylko klade go na brzuszek to zaraz na kolanka i odpycha sie i tak sie sunie do przodu jak taran maly poki sie nie zmeczy
ale super
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:27   #79
żabulka21
Rozeznanie

dzięki za zaproszenie do klubu wkleiłam zdjęcie mojej mordki(nie przestraszyć się) i swoje dane
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:30   #80
kojka
Raczkowanie

Witam sobotnio
U nas nocka super mała spała od 21 do 6 , zjadła i śpi dalej a mama ma czas na wizaż

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dziewczny poprzrsylajcie mi swoje loginy na nk
poki co to wiem,która to O(lusia,Basiula,Goldi,Ani a....
Dygotka napisze ci tak jak Myszeczka moje imię na M a nazwiska obydwa na W i takie długie
Lecę sprzatać póki mała jeszcze śpi
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:41   #81
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Chętnie przejme kilogramy od którejś, bo tz sie ze mnie śmieje, ze zaczynam znikać, tak ze mnie Piter ściąga kg
to ja tak skromnie chociaż 3 kg bym oddała

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ja sie martwie zeby mi sie waga utrzymala
i boje sie 2giej ciazy. moja znajoma po 1szej schudla bardzo od karmienia a po drugiej zostalo jej 10kg i nie zeszlo od 4lat

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

oddam 6kg i nawet doplace
nie szalej kochana bo limit sama wykorzystasz daj też innym sie pozbyć

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
dzisiaj sobota, sprzatać muszę, a nie wisieć tutaj...później znowu 10 str do czytania będzie.
mój tż ma dzisiaj wolne, od rana marudze o jakiś zakupach, może się chłop zlituje

czy ja dobrze czytam, że na fb też jest nasz klub?

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

pełnia dopiero dzisiaj będzie, wiem bo mi świeci prosto w okno...

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

ahhh, nie ma mnie na glównej liście
heheh kiedyś czekałyśmy na pełnie żeby dzieci rodzić heheheheh

dziewczyny kłaki mi garściami wyłażą myślałam już o ścięciu ale żebym wiedziała, że mi to napewno pomoże bo mi szkoda troche kłaki ściąć a wyłaziły dalej będą co myślicie????....bo już mnie szlak trafia wszędzie są a najgorsze, że mały często na łapkach ma i pcha do buźki

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:41   #82
glamourous
Zakorzenienie

[Princeska moi tez tak kombinuja ale niestety wg fizjoterapeuty to nie jest prawidlowy przewrot nawet jesli sie uda to nie o to chodzi
Prawidlowy swiadomy jest jak maluch bierze nozki do gory, unosi pupe, dolacza zazwyczaj razki i przewrot idzie przez biodro a nie przez bark. A glowka na koncu podaza
Dojda nasze dzieci i do tego, na razie wyprobowuja mozliwosci
A to co teraz robia to wstep do mostkow... A mostki to wstep do cwiczen podporu stopy- wiec nic nie idzie na marne
Stary 2012-03-03, 09:49   #83
pokszyfka
Zadomowienie

basiula u mnie z włosami to samo, tragedia już mojemu powiedziałam, że po 10 ma się zrujnować i kupić mi dercosa z vichy bo ołysieję
tak się też zastanawiam, czy to po ciązy, czy na wiosnę...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:55   #84
Ona231
Zadomowienie

Dobry

Tylko mnie od świata odcięli (czytaj sieć naprawiali ) a tu już druga część, nie nadrobię bo czas mi brakuje. Do tego moje dziecko preferuje jedną drzemkę w dzień i koniec spania, no może się zdrzemnie 15 minut od czasu do czasu.

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
Mój się nade mną nie zlitowała bo do pracy popędził, ale za to stwierdził, że mogę w sklepie internetowym zamówić. Już niedługo zapomnę jak się w sklepie odzieżowym zachować

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Melduje się i ja w nowej części

Wczoraj nie miałam czasu do Was zajrzeć, a widzę, że tyle mam do nadrobienia, że

ps. Roksanka u dziadków, tż na uczelni - cisza i spokój - DZIWACZNIE
Jak wieczorami sama zostaję i mała już śpi, to tak cicho się robi, że od razu tego jej gadania mi brakuje.

Darusia ja też nie chcę, żeby mała taka szybko rosła, jak odkładam ubranka to się cieszę, że rośnie a z drugiej strony mi przykro, że to tak szybko. Zanim się obejrzę to już rok minie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
chwalimy sie
tylko 1 pobudka o 3 i dopiero sniadanko o 7;30, nasz pierwszy raz!! choc ja od 1 chodzilam i sprawdzalam, ze moze juz glodna
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Nasza córa od kilki dni kombinuje jak może, żeby się przewrócić - ale jeszcze nie daje rady sama, z małą pomocą tak. Ja to mam ubaw po pachy, jak widzę, co ona wyczynia: głowa do tyłu, brzuszek wypięty do przodu, ino nogi zostają w tyle Ale nauczy się

Zabawki sama ładnie chwyta, gada do nich, tarmosi je. A siły to ma jak Pudzian - jak bawiła się na macie to oberwała miśka z pałąga
O u mnie to samo oglądać można, pewnie, że się nauczą. Jeszcze nam się to przewracanie znudzi Bo jak się tego nauczą to zaraz siadanie a potem raczkowanie i wtedy się naganiamy

truscafka najważniejsze, że masz pewność, że zadowolona będziesz.

Seona pocieszyć co do wagi potrafisz No dobra to ja też od jutra kg zrzucam, bo został mi z 1 kg, ale ciągle sobie tłumaczę, że to przez biust

mol_aa ja też chętnie oddam tak z 5 kg to już wymarzoną figurę będę miała

Basiula a próbowałaś jakieś witaminy brać na wypadające włosy. U mnie tragedii nie ma ale zażywam. Czytałam też że jedzenie płatków owsianych pomaga ale ile w tym prawdy to nie wiem

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2012-03-03 o 10:00
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:01   #85
glamourous
Zakorzenienie

Ona witajj dawno cie nie bylo
Stary 2012-03-03, 10:08   #86
Ona231
Zadomowienie

Glamm może nie aż tak dawno Albo mi się tak wydaję bo dzień pędzi za dniem. O doczytałam, że Twoi chłopcy też odkryli, że łapki można pchać do buzi.
A dzieciaczki śliną się bo ślinianki zaczynają pracować, przynajmniej tak nam lekarka mówiła. Przy czym nikt nie uprzedzał, że trzeba będzie dziecko przebierać częściej, bo body albo kaftanik całe mokre
Stary 2012-03-03, 10:09   #87
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie

Ja w biegu o 14 wyjeżdżamy i non stop coś pakuję, sprzątam itd

Ja_dalia nie mogę do ciebie zadzwonić bo telefon muszę zostawić w domu(pożyczony) ale będę napewno około 17 na lotnisku to byśmy wstąpili na kawę kurczę ale nie wiem jak się z tobą umówic o 19 mamy wylot

pokszyfka napisałam ci na pw co masz przesłać i cię dopiszę przepraszam że tego wcześniej nie zrobiłam ale nie jestem na bierząco

Nowe dziewczyny proszę o kontakt ze mną jak ktoś chce zostać dopisany do listy. Z góry dziękuję
Stary 2012-03-03, 10:11   #88
agulan82
Rozeznanie

Witam i ja w nowej części.

U nas nocki ostatnio nie fajne Lenka budzi się co dwie godziny, je i zaraz zasypia ale mimo wszystko trzeba się obudzić.

Też nie lubię dotykowych telefonów, jakoś nie mogę się przekonać.

Mi też włosy wypadają, stosuję ampułki Exagon i tak jakby mniej ale podobno co ma wypaść to i tak wypadnie.

A ja oddam chętnęj tak 5-6 kilo i będę super zadowolona oj żeby to było realne

U nas dżdżysty dzionek i posiedze w domku tylko po południu podjedziemy do znajomych na kawkę

Miłej sprzatającej soboty - lece psiątać jak mówi moja Julcia
Stary 2012-03-03, 10:48   #89
owieczka86
Zadomowienie

myszeczko , janeczko - dziekuję za odpowiedz w sprawie chrztu

darusia - fajnie że się odezwałaś, myślałam wczoraj co się z Tobą dzieje

Witam sobotnio
U nas śliczna pogoda,słonko świeci i chyba cieplutko,zabieram później młodego na spacer,a w tym czasie Tż posprząta-ja wczoraj nie odkurzyłam...wizaż,fb,nk. ... hehe

lece bo Filip już piszczy za cyckiem...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 11:00   #90
ggoraa
Zadomowienie

Kurde, teraz bede nadrabiac fb i wizaz
U nas noc ok. Juz widze jakis grafik w karmieniu malej Wiec zjada o 1-ej i po 5-ej rano...pozniej oczywiscie sie budzi o 7ej bo jest kupa.

Dalam jej pare dni temu banana i wczoraj zauwazylammale kroski na lokciach- myslicie, ze to ma zwiazek???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości