|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Hej dziewczyny z rana ;-) tz spał smacznie w salonie bo zasnął przed tv. Przyszedł do moim zaczął się przytulać rano co mnie przebudziło :p wstał z łóżka poszedł napalic no patrzy na lozeczko i mówi "mały gdzie jesteś?" spojrzał na mnie i do mnie "co z nim zrobiłaś ? Zjadłas go :p Ty kanibalu dlatego masz tak podejrzanie duży brzuch"
![]() ![]() ![]() dzisiaj nie mam weny na obiad będzie makaron z sosem pomidorowym i mieskiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Czesc Dziewczyny!!!
Ale ja jestem potwornie niewyspana ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE DLA CYTRYNKI!
![]() ![]()
![]() |
#2224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ale dzisiaj słoneczna pogoda u Nas w słońcu +17 ![]() Wczoraj byliśmy u mojej rodzinki i zlądowaliśmy do domu ok 23. Ale się najadłam pysznej sałatki - kurczak +ananas+ser żółty ![]() W końcu wybraliśmy imię będzie OSKAR!!!!! Ja jestem zdecydowana na 100% , TŻ jak na razie też. I mam nadzieję że już tak zostanie. Co do drugiego imienia dałam wolną rękę TŻ do wyboru ![]() Zaraz zmykam sprzątać, przygotować sobie co nieco do obiadu aby potem tylko nastawić no i chcę poprasować wyprane ubranka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() No i ktora nastepna do rodzenia? ![]() tikki przyzwyczajaj sie hihi ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Nikii super, ze imie wybrane ![]()
#2226 | |||||||
Raczkowanie
|
oj dziewczyny, nie da sie czytać, wy tylko o jedzeniu
![]() a ja nie mogę jeść wszystkiego, bo próbowałam i mały miał bolesne wzdęcia i wolę pobyć troszkę na diecie niż patrzeć jak mały cierpi. Może szybciej schudnę. Tydzień po porodzie to kolejne -2 kg. Zostało jeszcze 8 kg do wagi z przed Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Już minął tydzień jak mam mojego skarbusia. Szwy zaczynają sie rozpuszczać i trochę swędzi i ciągle piecze. Mleko leje sie jak szalone, dziś rano po raz pierwszy obudziłam sie z przemoczonymi wkładkami laktacyjnymi, to dziwne bo nie wiedziałam że nie czuć że mleko leci. Żółtaczka schodzi powoli. Mój Dominik jest bardzo silny, leżąc na ramieniu tatusia w pozycji pochyłej do odbicia po jedzeniu dźwiga sam główkę i wcale go to nie męczy. Widze po nim że przytył i robi się tłuściutki, może za dużo razy przystawiam go podczas karmienia i sie przejada? Chyba nie. Mam straszną burzę hormonalną, cały czas leże i ryczę i potrzebuje żeby ktoś porządnie przetrzepał mi za to tyłek. Tż wyznaczył mi kilka zadań na dziś żebym miała sie czymś zająć, bo już nie może jak musi mi ciągle łzy wycierać. Teściowa też się ciągle pyta co mi jest. Przez 9 miesięcy czekałam na poród i sie doczekałam i teraz co ![]()
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
gosica swietna sesja
![]() rybka piekny brzus! ![]()
![]() |
#2228 | ||
Gang Iren
|
Dzien doberek!
Ale sie wyspalam. Po wczorajszym dniu bylam tek wymeczona,ze zasnelam ledwo przylozylam glowe do poduszki.I wcale sie w nocy nie przebudzilam. Cytat:
![]() Ale ostatnio (odpukac!) cos zgaga odpuszcza,mam ja raz na kilka dni,a bylo juz po kilka razy na dzien. Cytat:
Mnie to nie przeszkadza,wazne zeby nam sie podobalo.No i nie bylo dla dziecka jakies osmieszajace. No,ale Eryk tez mi sie podoba i juz sie przyzwyczailam,bo imie wybrane od dawna.
![]() |
#2229 |
Zadomowienie
|
U na s co do iimienia chyba poprzestaniemy na moim pierwszym typie i będzie Filip Jan
A się wściekłam przed godzinką jakąś o 9:20 miała byc IRA w DDTVN a o 9:15 wyłączyli mi prąd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No i gratulacje zrzucenia kolejnych kilogramow ![]() Super,ze Dominik jest taki silny chlopczyk ![]() A co do burzy hormonalnej...po pierwsze cudownie,ze dzielisz sie z nami swoimi przezyciami.Bo trzeba zdawac sobie sprawe,ze moze byc roznie.Baby Blues wystepuje czesto,ale na szczescie mija! Bedzie lepiej ![]()
![]() |
#2231 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dzien dobry - my dzisiaj zaczynamy 40 tc ![]() ![]() Wyspalam sie nawet ladnie, choc od wczoraj mam mocno spuchniete nogi - najbardzie uda dokuczaja ![]() ![]() ![]() dzisiaj maz probowal mi pomasowac te moje udziska ale nic nie pomagalo, bola nadal... a zdziwil mnie bo powiedzial mi, ze widzi ile trudu musze wlozyc w to aby dac nam dziecko ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 |
Gang Iren
|
Gosica swietne fotki z sesji!!
Ivonka mala jest taka slodka,do zjedzenia normalnie.Super oglada sie zdjecia dzieciaczkow. A bylyscie juz na pierwszym spacerku?
#2233 |
Zakorzenienie
|
Prawdę powiedziawszy to pierwsza zgaga w ciągu całej ciąży i pierwsza w życiu tak długo trwająca. Nigdy nie potrzebowałam żadnych lekarstw.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
Ivonka, sliczna masz spioszke
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ale w razie czego polecam ten syrop gaviscon.Dziala natychmiastowo.Ja mam w domu w butelce.A na wyjscia kupilam w saszetkach z jednorazowa dawka,bo to poreczniejsze.
![]() |
#2236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | ||
Zakorzenienie
|
tikki u mnie migdaly na zgage pomagaly
Cytat:
Dopadaja mnei watpliwoscijak sobie maz poradzi z dziecmi ![]() CO do potrojnego mamusiowanie nie jest zle , mysle ze mam wszystko tak zorganizowane ze spokojnie dam rade. Zaraz po wyjsciu ze szpitala maz i mama beda mi dzieci przyprowadzac z przedszkola zebym nie musiala z noworodkiem autobusem jezdzic i metrem . Potem jak juz bede dobrze sie czuc maz wozi ja odbieram ![]() Dzieci maja obiad w przedszkolu wiec gotowanie tylko dla meza ![]() Nie jest tak zle jak by sie wydawalo Cytat:
![]() Aguska 83 ja nastepna chetna no chyba ze ktoras chce w niedziele rodzic ![]() Gratulacje dla Cytrynki ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2012-03-03 o 09:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Eryk też bardzo ładne imię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Witam z rana!
Dzis zerwalam sie juz o 8, choc to sobota i Tz jeszcze spi jak susel...Ale tak mi burczalo w brzuchu, ze po pol godz lezenia musialm wstac i cos zjesc. Wczoraj pieklismy ciasto brownies, cos podobnego do naszego murzynka-czekoladowa pyszota, na szczescie duzo tego nie da sie zjesc na raz, wiec bedziemy sobie dawkowac ta slodka pokuse ![]() Ivonka, Ewunia spi jak aniolek!I tak slodko sobie raczki podklada pod buzke ![]() Aaagga, nie martw sie, masz prawo do zlego samopoczucia, chwil zwatpeinia i niepewnosci-w koncu stawiasz pierwsze kroki w zupelnie nowej roli, a kazdy rodzic swiezo upieczony powie, ze dziecko wszystko w zyciu wywraca do gory nogami, i jest juz inaczej. Ja jeszcze nie urodzilam, a im blizej, tym mam wiecej niepewnosci, czasem sobi epoplacze, jak to bedzie, czy podolam, czy bedziemy miec jescze czas dl asiebei czy tylko bedzie liczylo sie dziecko, niestety znam wiele takich historii, gdzie maz zszedl na 2 plan tudziez zona, i rodzice zaczeli zyc tylko i wylacznie sprawami dziecka, co nie skonczylo sie dobrze. Pewnie sa to obawy na wyrost, ale im wiecej takich historii sie slyszy, tym wiecej czlowiek sie martwi. A ja naleze do osob, ktore lubia miec swoja przestrzen. Mam nadzieje jednak, ze nie dopadnie mnie depresja ani baby blues, choc hormony poporodowe moga zrobic swoje! Ogolnie jestesmy bardzo szczesliwi z Tz, i lada dzien nasza malutka bedzie z nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Rozeznanie
|
Cytrynka gratulacje
![]() Asika trzymam kciuki zeby sie rozkreciło Jak to mówi u nas jeden emeryt życze wam miłej soboto niedzieli ![]()
#2241 |
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Cytrynki!!!
Claudia u mnie siara bez leków czasami nawet mocno zolta leci. Jolka bardzo ładnie wyglada to łóżeczko z ta posciela ![]() Ja sie bycze po śniadanku-tradycyjnie płatki z mlekiem i herbata, jako ze ostatnio przesadzilam ze slodyczami, TZ robi soczek z marchewki, jablek i cytrynki ![]() ![]() Ivonka ewunia jest przesliczna ![]() ![]() Dzis stanelam na wage ii przez miesiac niecałe pół kg, tak sie ciesze, mam nadzieje ze juz duzo mi nie przybedzie ![]()
#2242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguska fajna stronka! ![]() a takw ogóle to dzień dobry, ja dziś w końcu przespałam noc! ![]() właśnie skończyłam odkurzanie, ale się zdyszałam.. No i kręgosłup od razu czuję;/ Ale trzeba się ruszyc! Pogoda dziś przepiękna!!! ![]() Nikki fajnie że imię wybrane! ![]() swoją drogą a propos imion.. ostatnio wszyscy pytają jakie imię wybraliśmy. Wkurza mnie że niektórzy to w swoisty sposób komentują.. :P Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-03 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Zadomowienie
|
ja tez sie nie spodziewalam ze kwestia imienia bedzie takim drażliwym tematem
![]() mnie by bylo głupio źle skomentowac imie wybrane przez kogos ![]() ![]()
#2244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i o Synku i o swoich odczuciach i przeżyciach! Myślę, że niejedna z nas będzie miała podobnie,trzymaj się kochana, jesteśmy z Tobą ![]() A jak piszesz o Dominiczku, to aż wyobrażam sobie moją kruszynkę w ramionach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- emigra gratuluję 40 tygodnia! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() Wiesz, może nikt nie komentuje źle, ale jakies takie albo marudzenie, zdziwienie albo dawanie do zrozumienia, że może inne byłoby lepsze. Ale na szczęście tylko kilka osób ![]() Ivonka - Ewunia jest cudowna ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-03 o 10:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Rozeznanie
|
Zgaga mnie męczy jak ja pier***cze.. Szlag mnie aż trafia z tego powodu, mówię do tzta żeby przyniósł mi wody zimnej bo nie mam gavisconu ani rennie.. To ten zamiast mnie posłuchać to w ta swoją farmę gra przecież zwariować można. Same wiecie jaki to piekące uczucie, że można wyjść z siebie.. Mówił 10 minut temu że herbatę mi zrobi ale jeszcze jej nie widzę tylko siedzi i gra zaraz mu coś zrobię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Wtajemniczenie
|
Wiadomość od Asiki:
"Dziś mam skurcze, ale ktg wykazuje, że są jeszcze za słabe. Jeśli nic się nie zmieni to w poniedziałek mnie wypiszą. Mogliby mi sprawdzić jeszcze raz to rozwarcie i szyjkę, bo może coś się zmieniło. Pogratuluj Cytrynce ![]() Emigra gratuluję wkroczenia w 40tc ![]() ![]() Ale piękna pogoda ![]() ![]() ![]() Śliczne fotki na mejlu! Ivonka Ewunia jest przesłodka ![]() ![]() Gosica świetna sesja! Pasuje Ci brzuszek ![]() Rybka ale masz piłeczkę ![]() ![]()
#2247 |
Zakorzenienie
|
![]() pospaliśmy, śniadanko zjedliśmy a teraz czas na kąpiel, szykowanko i ok 14 do teściów ![]() dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Ivonka Ewunia jest śliczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | ||
Zakorzenienie
|
Mama zabrala mi Filipka i pojechali na spacerek.
Ja sie wzielam za sprzątanie, kuchnie juz wyszorowalam, łącznie z szafkami, lodówką itd.... Teraz chwilke odpoczynku i biore sie za odkurzanie, mama jak wroci to mi pomyje podlogi bo na to juz nie znajde sily. ![]() aaagga emocje ktore Ci towarzysza, są normalne. Dziwne jesli kobieta tego nie odczuwa. Kazda z nas ma lub bedzie miala po porodzie momenty kiedy by tylko płakała. Ja tez plakalm ale potem przeszlo i bylo lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() Kasiu to trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie! ![]() Cytat:
![]() ![]() Kregoslup moj tez juz odmawia posluszenstwa ale porzadek musi byc, dlatego tez dzis dzien sprzatania ![]() Biedna Asika....moze jak sprawdza rozwarcie, to okaze sie, ze jest wieksze i rozkreca porod. Trzymam kciuki!!!
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
jak poradzić sobie z tym okropnym mrowieniem w rękach?
W najlepszym wypadku ręce mogę trzymać wyłącznie swobodnie opuszczone w dół. Jak tylko podniosę na chwilę, mam mrowienie w dłoniach albo uczucie jakby mi ktoś lał wrzątek ![]() Dziś w nocy jakoś było, dopiero rano zaczęły boleć...
#2250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie przyjechałam z małej wycieczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idę w końcu prasować te śliczne małe ubranka ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-03 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.