Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 07:45   #2221
19claudia91
Rozeznanie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Hej dziewczyny z rana ;-) tz spał smacznie w salonie bo zasnął przed tv. Przyszedł do moim zaczął się przytulać rano co mnie przebudziło :p wstał z łóżka poszedł napalic no patrzy na lozeczko i mówi "mały gdzie jesteś?" spojrzał na mnie i do mnie "co z nim zrobiłaś ? Zjadłas go :p Ty kanibalu dlatego masz tak podejrzanie duży brzuch"

dzisiaj nie mam weny na obiad będzie makaron z sosem pomidorowym i mieskiem a wiem że się najemy.

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:12   #2222
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Czesc Dziewczyny!!!
Ale ja jestem potwornie niewyspana . Polozylam sie spac o 22, maz pojechal po paczke jedzeniowa od tesciowej i wrocil dopiero o 1.00 no ale zaczal ze mna rozmawiac i mnie rozbudzil. Przyniosl mi Kubusia i jak sie napilam i polozylam to dostalam takiej zgagi, ze chcialo mi sie wyc. Przeszlo dopiero o 4.00 a o 8.00 obudzil mnie moj wlasny wredny pies
Stary 2012-03-03, 08:16   #2223
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!!!
Ale ja jestem potwornie niewyspana . Polozylam sie spac o 22, maz pojechal po paczke jedzeniowa od tesciowej i wrocil dopiero o 1.00 no ale zaczal ze mna rozmawiac i mnie rozbudzil. Przyniosl mi Kubusia i jak sie napilam i polozylam to dostalam takiej zgagi, ze chcialo mi sie wyc. Przeszlo dopiero o 4.00 a o 8.00 obudzil mnie moj wlasny wredny pies
spróbuj troszkę odespać w dzień, może się uda.

GRATULACJE DLA CYTRYNKI!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:18   #2224
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Wiadomość od Cytrynki!!!

Wiktor urodził się o 19.10 siłami natury 3200 gr 56 cm

: jupi::j upi::ju pi:

Aaaaa Kolejny wątkowy Maluszek, gratulacje!!!
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny z rana ;-) tz spał smacznie w salonie bo zasnął przed tv. Przyszedł do moim zaczął się przytulać rano co mnie przebudziło :p wstał z łóżka poszedł napalic no patrzy na lozeczko i mówi "mały gdzie jesteś?" spojrzał na mnie i do mnie "co z nim zrobiłaś ? Zjadłas go :p Ty kanibalu dlatego masz tak podejrzanie duży brzuch"

dzisiaj nie mam weny na obiad będzie makaron z sosem pomidorowym i mieskiem a wiem że się najemy.

Dzień dobry
Ale dzisiaj słoneczna pogoda u Nas w słońcu +17
Wczoraj byliśmy u mojej rodzinki i zlądowaliśmy do domu ok 23. Ale się najadłam pysznej sałatki - kurczak +ananas+ser żółty
W końcu wybraliśmy imię będzie OSKAR!!!!! Ja jestem zdecydowana na 100% , TŻ jak na razie też. I mam nadzieję że już tak zostanie. Co do drugiego imienia dałam wolną rękę TŻ do wyboru

Zaraz zmykam sprzątać, przygotować sobie co nieco do obiadu aby potem tylko nastawić no i chcę poprasować wyprane ubranka
Stary 2012-03-03, 08:25   #2225
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka

No i ktora nastepna do rodzenia?

tikki przyzwyczajaj sie hihi

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Nikii super, ze imie wybrane
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:35   #2226
aaagga
Raczkowanie

oj dziewczyny, nie da sie czytać, wy tylko o jedzeniu
a ja nie mogę jeść wszystkiego, bo próbowałam i mały miał bolesne wzdęcia i wolę pobyć troszkę na diecie niż patrzeć jak mały cierpi. Może szybciej schudnę. Tydzień po porodzie to kolejne -2 kg. Zostało jeszcze 8 kg do wagi z przed
Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
nie boli. łaskocze od środka no przynajmniej u mnie nawet znieczulenia nie dają...
jasne, szycie krocza też miało nie boleć ale urolog zarezerwował dla mnie najcieńszy cystoskop

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
]Niektórzy twierdzą że wywołany przebiega boleśniej ale nie wiem czy to prawda
jak u mnie oksytocyna rozbujała skurcze to musieli mi coś podać na wstrzymanie, ale myśle że to zależy od wrażliwości organizmu na środki wywołujące

Cytat:
hihi
a takie kupki strzelające to są w jednym kierunku, czy w każdym możliwym? sorki za pytanie, ale lepiej wiedziec, żeby ewetualnie zabezpieczyc otoczenie
u mnie taka kupka jest przy przewijaniu: nóżki sa w górze a ja wycieram pupę i wtedy taka luźna kupa potrafi strzelić na pół metra centralnie prosto, czasem przydałby sie fartuch ochronny

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, w sumie to może głupie, bo dzisiaj mnie tak naszło na myśl to, czy jak zaczną mi odchodzić wody, to mogę jeszcze wziąć prysznic szybki? czy pasuje prędziutko jechać do szpitala i nie myśleć o prysznicu? może i było na ten temat pisane, może i wiedziałam, ale jakoś jak dzisiaj mnie to naszło na myśl, to zgłupiałam, bo nie wiem
spokojnie możesz się jeszcze wykąpać

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Mój mąż zadzwonił do mnie z pracy i mówi:

-kochanie mam ogromną prośbę... mogłabyś urodzić w piątek za tydzień? no ewentualnie wcześniej?...bo w sobotę mamy imprezę w pracy... i miałby mnie kto do domu zanieść

No to powiedziałam, że się postaram...hihihi
jaki on praktyczny

Cytat:
Wiadomość od Cytrynki!!!

wzorcowe wymiary! gratuluję

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
My dzisiaj mamy senny dzień. Ewa chyba odczuwa biomet i tylko je i śpi dzisiaj, nie dziwie się jej sama też zrobiłam sobie popołudniową drzemkę. Dzisiaj przyszła zamówiona przeze mnie poduszka do karmienia-myślałam że obejdę się bez niej, ale po 2 tygodniach karmienia mojego słodkiego ciężaru-który będzie się zwiększał-mój kręgosłup wreszcie się zbuntował (mimo iż całą ciąże był grzeczny)-więc postanowiłam mu ulżyć i nie żałuje
Teraz jestem na etapie wybierania leżaczka.
Pisałyście o strzelających kupkach-u nas nie ma takich przygód i mam nadzieje że nie będzie

Hej Mała! No wiesz, z jednej strony powinnaś słuchać lekarza, a z drugiej myślę że delikatne zmniejszenie dawki-tak żeby nie odstawic gwałtownie jest rozsądne. Ja tak zrobiłam i prawie 2 tygodnie jeszcze czekałam na poród.

Agabi i Cytrynka ogromne brawa i gratulacje!!

Dobrej nocki i owocnych skurczy
Ivonka mam taki duży rogal ciążowy i do karmienia jest niezastąpiony. Jak sobie radzicie? Odnalazłaś się już w nowej roli? Mi ciągle nie może pomieścić się w głowie że jestem matką i że byłam w ciąży i że już urodziłam. Dominikowi kikut odpadł w 6 dobie po porodzie i strasznie się przestraszyłam, że to za szybko.

Już minął tydzień jak mam mojego skarbusia. Szwy zaczynają sie rozpuszczać i trochę swędzi i ciągle piecze. Mleko leje sie jak szalone, dziś rano po raz pierwszy obudziłam sie z przemoczonymi wkładkami laktacyjnymi, to dziwne bo nie wiedziałam że nie czuć że mleko leci. Żółtaczka schodzi powoli. Mój Dominik jest bardzo silny, leżąc na ramieniu tatusia w pozycji pochyłej do odbicia po jedzeniu dźwiga sam główkę i wcale go to nie męczy. Widze po nim że przytył i robi się tłuściutki, może za dużo razy przystawiam go podczas karmienia i sie przejada? Chyba nie.

Mam straszną burzę hormonalną, cały czas leże i ryczę i potrzebuje żeby ktoś porządnie przetrzepał mi za to tyłek. Tż wyznaczył mi kilka zadań na dziś żebym miała sie czymś zająć, bo już nie może jak musi mi ciągle łzy wycierać. Teściowa też się ciągle pyta co mi jest. Przez 9 miesięcy czekałam na poród i sie doczekałam i teraz co no wiadomo co, trzeba wrócić do życia i się odnaleźć w nowej roli. Trochę płacze bo jestem super szczęśliwa i wiem że lepiej już prawie być nie może. A z drugiej strony nie chce wpaść w rutynę tylko chwytać każdy dzień. A że ciężko coś chwytać leżąc zasmarkana w łóżku więc wstaje zabieram sie do pracy. Dziękuje za uwagę, pewnie niektóre z was tez czekają podobne wątpliwości.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:36   #2227
Aguśkaa83
Zakorzenienie

gosica swietna sesja

rybka piekny brzus!
SZYMONEK

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-03, 08:37   #2228
gosia261282
Gang Iren

Dzien doberek!
Ale sie wyspalam.
Po wczorajszym dniu bylam tek wymeczona,ze zasnelam ledwo przylozylam glowe do poduszki.I wcale sie w nocy nie przebudzilam.

Cytat:
Czesc Dziewczyny!!!
A nie mialas nic,zeby wziac na zgage?Ja mam zawsze zapas syropu gaviscon w domu.To jest priorytet na mojej liscie zakupow
Ale ostatnio (odpukac!) cos zgaga odpuszcza,mam ja raz na kilka dni,a bylo juz po kilka razy na dzien.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
W końcu wybraliśmy imię będzie OSKAR!!!!! Ja jestem zdecydowana na 100% , TŻ jak na razie też. I mam nadzieję że już tak zostanie. Co do drugiego imienia dałam wolną rękę TŻ do wyboru

Tez chcialam Oskara,ale Tz stwierdzil,ze zbyt pospolite.
Mnie to nie przeszkadza,wazne zeby nam sie podobalo.No i nie bylo dla dziecka jakies osmieszajace.
No,ale Eryk tez mi sie podoba i juz sie przyzwyczailam,bo imie wybrane od dawna.
Stary 2012-03-03, 08:47   #2229
cziqua
Zadomowienie

U na s co do iimienia chyba poprzestaniemy na moim pierwszym typie i będzie Filip Jan

A się wściekłam przed godzinką jakąś o 9:20 miała byc IRA w DDTVN a o 9:15 wyłączyli mi prąd myślałam że kogoś zabiję przed chwilka dopiero załączyli

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:49   #2230
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
a ja nie mogę jeść wszystkiego, bo próbowałam i mały miał bolesne wzdęcia i wolę pobyć troszkę na diecie niż patrzeć jak mały cierpi. Może szybciej schudnę. Tydzień po porodzie to kolejne -2 kg. Zostało jeszcze 8 kg do wagi z przed

jasne, szycie krocza też miało nie boleć ale urolog zarezerwował dla mnie najcieńszy cystoskop

jak u mnie oksytocyna rozbujała skurcze to musieli mi coś podać na wstrzymanie, ale myśle że to zależy od wrażliwości organizmu na środki wywołujące

u mnie taka kupka jest przy przewijaniu: nóżki sa w górze a ja wycieram pupę i wtedy taka luźna kupa potrafi strzelić na pół metra centralnie prosto, czasem przydałby sie fartuch ochronny

jaki on praktyczny

Ivonka mam taki duży rogal ciążowy i do karmienia jest niezastąpiony. Jak sobie radzicie? Odnalazłaś się już w nowej roli? Mi ciągle nie może pomieścić się w głowie że jestem matką i że byłam w ciąży i że już urodziłam. Dominikowi kikut odpadł w 6 dobie po porodzie i strasznie się przestraszyłam, że to za szybko.

Już minął tydzień jak mam mojego skarbusia. Szwy zaczynają sie rozpuszczać i trochę swędzi i ciągle piecze. Mleko leje sie jak szalone, dziś rano po raz pierwszy obudziłam sie z przemoczonymi wkładkami laktacyjnymi, to dziwne bo nie wiedziałam że nie czuć że mleko leci. Żółtaczka schodzi powoli. Mój Dominik jest bardzo silny, leżąc na ramieniu tatusia w pozycji pochyłej do odbicia po jedzeniu dźwiga sam główkę i wcale go to nie męczy. Widze po nim że przytył i robi się tłuściutki, może za dużo razy przystawiam go podczas karmienia i sie przejada? Chyba nie.

Mam straszną burzę hormonalną, cały czas leże i ryczę i potrzebuje żeby ktoś porządnie przetrzepał mi za to tyłek. Tż wyznaczył mi kilka zadań na dziś żebym miała sie czymś zająć, bo już nie może jak musi mi ciągle łzy wycierać. Teściowa też się ciągle pyta co mi jest. Przez 9 miesięcy czekałam na poród i sie doczekałam i teraz co no wiadomo co, trzeba wrócić do życia i się odnaleźć w nowej roli. Trochę płacze bo jestem super szczęśliwa i wiem że lepiej już prawie być nie może. A z drugiej strony nie chce wpaść w rutynę tylko chwytać każdy dzień. A że ciężko coś chwytać leżąc zasmarkana w łóżku więc wstaje zabieram sie do pracy. Dziękuje za uwagę, pewnie niektóre z was tez czekają podobne wątpliwości.
Aga a jak mozesz to napisz po czym u was maly mial wzdecia.W sumie u kazdego dziecka moze to byc inaczej,ale taka wiedza moze sie przydac komus.I czy jesli wyeliminowalas te produkty maly juz wzdec nie ma?
No i gratulacje zrzucenia kolejnych kilogramow
Super,ze Dominik jest taki silny chlopczyk
A co do burzy hormonalnej...po pierwsze cudownie,ze dzielisz sie z nami swoimi przezyciami.Bo trzeba zdawac sobie sprawe,ze moze byc roznie.Baby Blues wystepuje czesto,ale na szczescie mija!
Bedzie lepiej
Stary 2012-03-03, 08:53   #2231
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
10marca dzień mężczyzn - obchodzicie to święto? dajecie coś swoim TŻ ?
my nie obchodzimy
Cytat:
Wiadomość od Cytrynki!!!

gratulacje
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość

jaki on praktyczny

Kochana, potrzebujesz czasu zeby sie odnalezc w nowej sytuacji - nie oszukujmy sie, jeszcze tydzien temu dzidzi bylo w brzuchu, a teraz jest poza nim, trzeba sie zajmowac maluszkiem - bo on juz jest a wczesniej to bylo mimo wszystko takie teoretyczne wierze, ze jak minie ta hormonalna zawierucha to kazdy dzien bedziesz witac z usmiechem na buzce i tego Ci zycze

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ale ostatnio (odpukac!) cos zgaga odpuszcza,mam ja raz na kilka dni,a bylo juz po kilka razy na dzien.
u mnie tfu tfu tez

dzien dobry - my dzisiaj zaczynamy 40 tc przenosimy sie jak nic - czuje to po kosciach normalnie
Wyspalam sie nawet ladnie, choc od wczoraj mam mocno spuchniete nogi - najbardzie uda dokuczaja ciezko mi bylo przez to zasnac, ale jak zasnelam to spalam ladnie wzielam sobie poduche do karmienia do spania i juz w sypialni zostanie hihi

dzisiaj maz probowal mi pomasowac te moje udziska ale nic nie pomagalo, bola nadal... a zdziwil mnie bo powiedzial mi, ze widzi ile trudu musze wlozyc w to aby dac nam dziecko ciekawe co powie na porod ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:56   #2232
gosia261282
Gang Iren

Gosica swietne fotki z sesji!!

Ivonka mala jest taka slodka,do zjedzenia normalnie.Super oglada sie zdjecia dzieciaczkow.
A bylyscie juz na pierwszym spacerku?
Stary 2012-03-03, 09:04   #2233
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
A nie mialas nic,zeby wziac na zgage?Ja mam zawsze zapas syropu gaviscon w domu.To jest priorytet na mojej liscie zakupow
Prawdę powiedziawszy to pierwsza zgaga w ciągu całej ciąży i pierwsza w życiu tak długo trwająca. Nigdy nie potrzebowałam żadnych lekarstw.
Stary 2012-03-03, 09:08   #2234
emigra
Zakorzenienie

Ivonka, sliczna masz spioszke
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:08   #2235
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Prawdę powiedziawszy to pierwsza zgaga w ciągu całej ciąży i pierwsza w życiu tak długo trwająca. Nigdy nie potrzebowałam żadnych lekarstw.
No to oby nie dopadla cie nigdy wiecej.
Ale w razie czego polecam ten syrop gaviscon.Dziala natychmiastowo.Ja mam w domu w butelce.A na wyjscia kupilam w saszetkach z jednorazowa dawka,bo to poreczniejsze.
Stary 2012-03-03, 09:12   #2236
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
No to oby nie dopadla cie nigdy wiecej.
Ale w razie czego polecam ten syrop gaviscon.Dziala natychmiastowo.Ja mam w domu w butelce.A na wyjscia kupilam w saszetkach z jednorazowa dawka,bo to poreczniejsze.
Kto wie, czy u mnie coś takiego jest. Mąż idzie do apteki to mi coś kupi, bo dalej mnie męczy .
Stary 2012-03-03, 09:24   #2237
Kathi75
Zakorzenienie

tikki u mnie migdaly na zgage pomagaly

Cytat:
Hej dziewczynki!
Mowisz,ze robisz sie na bostwo przed godzina "zero"?
A jak samopoczucie,ze za chwile bedziesz potrojna mama?
.
Dokladnie tak .
Dopadaja mnei watpliwoscijak sobie maz poradzi z dziecmi przez ten tydzien i w jakim stanie zastane mieszkanie hihiih
CO do potrojnego mamusiowanie nie jest zle , mysle ze mam wszystko tak zorganizowane ze spokojnie dam rade. Zaraz po wyjsciu ze szpitala maz i mama beda mi dzieci przyprowadzac z przedszkola zebym nie musiala z noworodkiem autobusem jezdzic i metrem . Potem jak juz bede dobrze sie czuc maz wozi ja odbieram
Dzieci maja obiad w przedszkolu wiec gotowanie tylko dla meza
Nie jest tak zle jak by sie wydawalo

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
No to jest masakra jakaś! :/
Trzymam kciuki,żeby się jednak porozwierało.
I tak apropos przypomniało mi się co dziewczyny na ginekologii robiły, żeby poród przyspieszyć. Pomijając gorące prysznice i łażenie po schodach, wsuwały tony pieprzu i oglądały kabarety,żeby śmiechem wytrząść dziecko
pojawiały się też wizje wezwania męża, żeby zmiękczył szyjkę prostangladynami ale nie było żadnego sex-pokoju na ten cel
Ja polecam pilke duza gimnastyczna i bujanie sie na niej a nawet skakanie . Drugi sposob chodzenie 5 krokow i przysiad i tak w kolko , i lewatywka najlepsza na swiecie

Aguska 83 ja nastepna chetna no chyba ze ktoras chce w niedziele rodzic to daje pierwszenstwo

Gratulacje dla Cytrynki klaski:

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009

Edytowane przez Kathi75
Czas edycji: 2012-03-03 o 09:25
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:24   #2238
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Tez chcialam Oskara,ale Tz stwierdzil,ze zbyt pospolite.
Mnie to nie przeszkadza,wazne zeby nam sie podobalo.No i nie bylo dla dziecka jakies osmieszajace.
No,ale Eryk tez mi sie podoba i juz sie przyzwyczailam,bo imie wybrane od dawna.
U Nas w okolicy nie ma żadnego Oskara, ani w rodzinie, ani wśród znajomych czy sąsiadów. A w sumie to nawet nie zastanawialiśmy się czy pospolite czy nie. TŻ na początku tak jak pisałam kiedyś chciał coś na M - ale Marcin, Maksymilian, Mariusz , Mateusz, Marek to trochę w rodzinie tego jest. Więc postanowiliśmy że nie bedzie na M. Zastanawialiśmy się między Kacprem a Oskarem i wygrał Oskar
A Eryk też bardzo ładne imię
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
U na s co do iimienia chyba poprzestaniemy na moim pierwszym typie i będzie Filip Jan

A się wściekłam przed godzinką jakąś o 9:20 miała byc IRA w DDTVN a o 9:15 wyłączyli mi prąd myślałam że kogoś zabiję przed chwilka dopiero załączyli
No to Ci na złość zrobili z tym prądem.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
my nie obchodzimy

gratulacje

Kochana, potrzebujesz czasu zeby sie odnalezc w nowej sytuacji - nie oszukujmy sie, jeszcze tydzien temu dzidzi bylo w brzuchu, a teraz jest poza nim, trzeba sie zajmowac maluszkiem - bo on juz jest a wczesniej to bylo mimo wszystko takie teoretyczne wierze, ze jak minie ta hormonalna zawierucha to kazdy dzien bedziesz witac z usmiechem na buzce i tego Ci zycze

u mnie tfu tfu tez

dzien dobry - my dzisiaj zaczynamy 40 tc przenosimy sie jak nic - czuje to po kosciach normalnie
Wyspalam sie nawet ladnie, choc od wczoraj mam mocno spuchniete nogi - najbardzie uda dokuczaja ciezko mi bylo przez to zasnac, ale jak zasnelam to spalam ladnie wzielam sobie poduche do karmienia do spania i juz w sypialni zostanie hihi

dzisiaj maz probowal mi pomasowac te moje udziska ale nic nie pomagalo, bola nadal... a zdziwil mnie bo powiedzial mi, ze widzi ile trudu musze wlozyc w to aby dac nam dziecko ciekawe co powie na porod ...
Gratulacje 40t a teraz sio na porodówkę :P
Stary 2012-03-03, 09:27   #2239
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Witam z rana!

Dzis zerwalam sie juz o 8, choc to sobota i Tz jeszcze spi jak susel...Ale tak mi burczalo w brzuchu, ze po pol godz lezenia musialm wstac i cos zjesc.

Wczoraj pieklismy ciasto brownies, cos podobnego do naszego murzynka-czekoladowa pyszota, na szczescie duzo tego nie da sie zjesc na raz, wiec bedziemy sobie dawkowac ta slodka pokuse Zas przedwczoraj ugotowalam sobie domowy budyn czekoladowy i takze absolutna pycha, w ogole cos mnie wzielo na czekolade-gorzka, i kakao-moze mi brak magnezu czy cos?

Ivonka, Ewunia spi jak aniolek!I tak slodko sobie raczki podklada pod buzke

Aaagga, nie martw sie, masz prawo do zlego samopoczucia, chwil zwatpeinia i niepewnosci-w koncu stawiasz pierwsze kroki w zupelnie nowej roli, a kazdy rodzic swiezo upieczony powie, ze dziecko wszystko w zyciu wywraca do gory nogami, i jest juz inaczej. Ja jeszcze nie urodzilam, a im blizej, tym mam wiecej niepewnosci, czasem sobi epoplacze, jak to bedzie, czy podolam, czy bedziemy miec jescze czas dl asiebei czy tylko bedzie liczylo sie dziecko, niestety znam wiele takich historii, gdzie maz zszedl na 2 plan tudziez zona, i rodzice zaczeli zyc tylko i wylacznie sprawami dziecka, co nie skonczylo sie dobrze. Pewnie sa to obawy na wyrost, ale im wiecej takich historii sie slyszy, tym wiecej czlowiek sie martwi. A ja naleze do osob, ktore lubia miec swoja przestrzen. Mam nadzieje jednak, ze nie dopadnie mnie depresja ani baby blues, choc hormony poporodowe moga zrobic swoje! Ogolnie jestesmy bardzo szczesliwi z Tz, i lada dzien nasza malutka bedzie z nami Dzis wlasnie zaczynamy 39 tc!!! Jak ten czas szybko zlecial!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-03, 09:42   #2240
Madziara 26
Rozeznanie

Cytrynka gratulacje

Asika trzymam kciuki zeby sie rozkreciło

Jak to mówi u nas jeden emeryt życze wam miłej soboto niedzieli

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:44   #2241
tynka88
Zadomowienie

Gratulacje dla Cytrynki!!!

Claudia u mnie siara bez leków czasami nawet mocno zolta leci.

Jolka bardzo ładnie wyglada to łóżeczko z ta posciela

Ja sie bycze po śniadanku-tradycyjnie płatki z mlekiem i herbata, jako ze ostatnio przesadzilam ze slodyczami, TZ robi soczek z marchewki, jablek i cytrynki czekaja go jeszcze dzis okna, na łóżeczko go chyba nie namówie ,bo on ma jeszcze czas

Ivonka ewunia jest przesliczna ja cały czas patrzac na swój brzuch nie moge uwierzyc ze mieszka tam mały człowieczek, jest to dla mnie tak odległe, dziwne ze jak zobacze synka to doznam szoku

Dzis stanelam na wage ii przez miesiac niecałe pół kg, tak sie ciesze, mam nadzieje ze juz duzo mi nie przybedzie

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:49   #2242
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Fajna stronke znalazlam, nt hormonow towarzyszacych nam podczas ciazy, porodu i po porodzie
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/M...ny-porodu.html

A jeszcze byla mowa o porodzie wywolywanym:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/S...-indukcja.html

I tu jest super opisany porod, fazy i co mozna odczuwac:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/P...u-1-okres.html

Aguska fajna stronka!

a takw ogóle to dzień dobry, ja dziś w końcu przespałam noc!

właśnie skończyłam odkurzanie, ale się zdyszałam..
No i kręgosłup od razu czuję;/
Ale trzeba się ruszyc!

Pogoda dziś przepiękna!!!

Nikki fajnie że imię wybrane!
swoją drogą a propos imion.. ostatnio wszyscy pytają jakie imię wybraliśmy. Wkurza mnie że niektórzy to w swoisty sposób komentują.. :P

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-03-03 o 09:51
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:54   #2243
tynka88
Zadomowienie

ja tez sie nie spodziewalam ze kwestia imienia bedzie takim drażliwym tematem

mnie by bylo głupio źle skomentowac imie wybrane przez kogos w koncu imie to w sumie kwestia skojarzenia np z osoba ktorej sie nie lubi, albo ktora sie źle kojarzy i juz problem gotowy

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:03   #2244
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Aga a jak mozesz to napisz po czym u was maly mial wzdecia.W sumie u kazdego dziecka moze to byc inaczej,ale taka wiedza moze sie przydac komus.I czy jesli wyeliminowalas te produkty maly juz wzdec nie ma?
No i gratulacje zrzucenia kolejnych kilogramow
Super,ze Dominik jest taki silny chlopczyk
A co do burzy hormonalnej...po pierwsze cudownie,ze dzielisz sie z nami swoimi przezyciami.Bo trzeba zdawac sobie sprawe,ze moze byc roznie.Baby Blues wystepuje czesto,ale na szczescie mija!
Bedzie lepiej
o tak aaggaa!!! super, że to wszysto piszesz!
i o Synku i o swoich odczuciach i przeżyciach!
Myślę, że niejedna z nas będzie miała podobnie,trzymaj się kochana, jesteśmy z Tobą
A jak piszesz o Dominiczku, to aż wyobrażam sobie moją kruszynkę w ramionach no ale na razie niech jeszcze grzeje dupkę w mamusinym brzuszku

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

emigra gratuluję 40 tygodnia! jesteś już bardzo blisko- dasz radę!

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja tez sie nie spodziewalam ze kwestia imienia bedzie takim drażliwym tematem

mnie by bylo głupio źle skomentowac imie wybrane przez kogos w koncu imie to w sumie kwestia skojarzenia np z osoba ktorej sie nie lubi, albo ktora sie źle kojarzy i juz problem gotowy
a no właśnie ja też nie..
Wiesz, może nikt nie komentuje źle, ale jakies takie albo marudzenie, zdziwienie albo dawanie do zrozumienia, że może inne byłoby lepsze.
Ale na szczęście tylko kilka osób

Ivonka - Ewunia jest cudowna śliczny śpioszek!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-03-03 o 10:05
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:06   #2245
19claudia91
Rozeznanie

Zgaga mnie męczy jak ja pier***cze.. Szlag mnie aż trafia z tego powodu, mówię do tzta żeby przyniósł mi wody zimnej bo nie mam gavisconu ani rennie.. To ten zamiast mnie posłuchać to w ta swoją farmę gra przecież zwariować można. Same wiecie jaki to piekące uczucie, że można wyjść z siebie.. Mówił 10 minut temu że herbatę mi zrobi ale jeszcze jej nie widzę tylko siedzi i gra zaraz mu coś zrobię.

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:10   #2246
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Wiadomość od Asiki:
"Dziś mam skurcze, ale ktg wykazuje, że są jeszcze za słabe. Jeśli nic się nie zmieni to w poniedziałek mnie wypiszą. Mogliby mi sprawdzić jeszcze raz to rozwarcie i szyjkę, bo może coś się zmieniło. Pogratuluj Cytrynce "

Emigra gratuluję wkroczenia w 40tc

Ale piękna pogoda ja siedzę w farbie na włosach, ale zaraz zmywam, ogarniam się i wychodzimy z TŻ połazić troszkę. Muszę zakupić ostatnie rzeczy w aptece i dziś może powoli zacznę pakować torbę choć ja to jeszcze chyba sporo czasu mam

Śliczne fotki na mejlu!
Ivonka Ewunia jest przesłodka i super, że się tak odnajdujesz w roli mamy
Gosica świetna sesja! Pasuje Ci brzuszek
Rybka ale masz piłeczkę i fajna koszulka

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:14   #2247
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

pospaliśmy, śniadanko zjedliśmy a teraz czas na kąpiel, szykowanko i ok 14 do teściów

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

Jolka bardzo ładnie wyglada to łóżeczko z ta posciela
dziękuję

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Ivonka Ewunia jest śliczna

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:27   #2248
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mama zabrala mi Filipka i pojechali na spacerek.
Ja sie wzielam za sprzątanie, kuchnie juz wyszorowalam, łącznie z szafkami, lodówką itd....
Teraz chwilke odpoczynku i biore sie za odkurzanie, mama jak wroci to mi pomyje podlogi bo na to juz nie znajde sily.

aaagga
emocje ktore Ci towarzysza, są normalne. Dziwne jesli kobieta tego nie odczuwa. Kazda z nas ma lub bedzie miala po porodzie momenty kiedy by tylko płakała. Ja tez plakalm ale potem przeszlo i bylo lepiej Kiedy rodzi sie malenstwo, duzo bedzie sytuacji kiedy bedziemy plakac z bezradnosci, ze szczescia czy tak po prostu bo hormony w nas buzują. Macierzystwo jest piekne ale nie jest sielanką, wiem co mowie! Trzymaj sie Aguś!

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość

Aguska 83 ja nastepna chetna no chyba ze ktoras chce w niedziele rodzic to daje pierwszenstwo
hehe mysle, ze wszystkie Ci ustapimy
Kasiu to trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie!
Cytat:
Aguska fajna stronka!

a takw ogóle to dzień dobry, ja dziś w końcu przespałam noc!

właśnie skończyłam odkurzanie, ale się zdyszałam..
No i kręgosłup od razu czuję;/
Ale trzeba się ruszyc!

Pogoda dziś przepiękna!!!
Ja tez spie dosc dobrze, procz oczywiscie pobudek do wc. Ale spie tak twardo i nieruchomo, ze jak wstaje to jestem na jednym boku cala odgnieciona i boli mnie bok Potem jak wracam z wc to klade sie na drugi i ten drugi po ilus tam godzinach tez odnieciony
Kregoslup moj tez juz odmawia posluszenstwa ale porzadek musi byc, dlatego tez dzis dzien sprzatania
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Wiadomość od Asiki:
"Dziś mam skurcze, ale ktg wykazuje, że są jeszcze za słabe. Jeśli nic się nie zmieni to w poniedziałek mnie wypiszą. Mogliby mi sprawdzić jeszcze raz to rozwarcie i szyjkę, bo może coś się zmieniło. Pogratuluj Cytrynce "
Biedna Asika....moze jak sprawdza rozwarcie, to okaze sie, ze jest wieksze i rozkreca porod. Trzymam kciuki!!!
SZYMONEK

Stary 2012-03-03, 10:32   #2249
karolca
Zakorzenienie

jak poradzić sobie z tym okropnym mrowieniem w rękach?
W najlepszym wypadku ręce mogę trzymać wyłącznie swobodnie opuszczone w dół. Jak tylko podniosę na chwilę, mam mrowienie w dłoniach albo uczucie jakby mi ktoś lał wrzątek
Dziś w nocy jakoś było, dopiero rano zaczęły boleć...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:47   #2250
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

a no właśnie ja też nie..
Wiesz, może nikt nie komentuje źle, ale jakies takie albo marudzenie, zdziwienie albo dawanie do zrozumienia, że może inne byłoby lepsze.
Ale na szczęście tylko kilka osób

Nie ma co się przejmować zdaniem innych w końcu to My (rodzice) wybieramy imię i to Nam ma się podobać oczywiście ktoś może powiedzieć swoje zdanie, ale osobiście szlag mnie trafia jak słysze "dajcie mu na imię ..... (tak i tak)" , albo "będzie się nazywał...." wtedy to jest takie zmuszanie.... no ale cóż jak to się czasem mówi są ludzie i parapety

Właśnie przyjechałam z małej wycieczki musiałam jechac z TŻ po felgi bo on jeszcze mógł po wczorajszym mieć % we krwi i tak pogadaliśmy sobie. Wiem że zależy mu aby jechać na rozpoczęcie sezonu motocyklowego do Częstochowy , więc mówię mu że jak do 18.04 się wyrobię z porodem to pozwalam mu jechać, on mi na to "coś mi mówi że się wyrobisz". Więc mówię mu że jak skończę 38tc to bierzemy się za wypędzanie maluszka, o on z pytaniem "ale tak w nocy?? nie lepiej w dzień bo jak się zacznie" więc mówię że skurcze od razu mnie nie złapią, a nawet jak to i tak w domu będę czekała na te regularne i jak już będą co kilka np.4 min.to wtedy do szpitala.I to może trochę trwać. I mój TŻ zainteresowanie "a co Ci się będzie działo jak będziesz miała te skurcze?? skąd będziesz wiedziała że to to" i ucieszył mnie tym pytaniem bo poczułam w końcu zainteresowanie z jego strony

Idę w końcu prasować te śliczne małe ubranka

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-03-03 o 10:55
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości