|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Cytat:
Moja broda za chwilę eksploduje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, że już się uspokaja to krwawienie, a jak ząb? Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1893 | |||
|
Branzoletka
|
Dzieńdoberek w ten słoneczny acz mroźny dzionek
![]() Przy śniadaniu i porannej kawce nadrabiam was od wczoraj-to już chyba rytuał Cytat:
kochana-jesteś taka dzielna twoje zdrowie i maluszka Cytat:
![]() Soleilka jeszcze nie doczytałam ale mam nadzieje, że wszystko po nocy się uspokoiło Coraz bardziej nastawiam się bojowo do porodu, bo jak narazie mam super opiekę ale cholera wie co mnie czeka na sali i na jakich palantów się trafi Dobrze, że mój tż jest jak kogut waleczny i przy nim mogę się czuć bezpieczna jak coś, to niezły dym by im w szpitalu zrobił łącznie z pozwem do sądu Cytat:
![]() Dobra doczytuje co dalej...
|
|
|
#1894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję Cytat:
No bo przez miesiąc może się dużo wydarzyć, a ja zostaję bez opieki lekarza...
|
|||
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie ta babka w.kur.wia masakra
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
Dobra dziewuszki, uciekam się szykować do wyjazdu i chociaż naczynia pozmywam..wieczorem zajmę się resztą sprzątania ( jasne...
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Miłego dnia! |
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bede kupowac ciuszki dla dziewczynki
i uniwersalne. Tzt sie wczoraj smial ze co jak nakupimy sukieneczek a tu sie chlopak urodzi :P a ja mowie ze zostawimy na drugie he he ![]() ale wierze ze to corcia i nic sie juz nie zmieni, pipuske widzialam wiec chyba nagle jajka sie z niej nie zrobia :P |
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama też spała z siostrą
Ale sama ją tak nauczyła, bo ona spała całe noce w łóżeczku bez budzenia się, a jak mama spała sama w łóżku, to sobie ją przynosiła ![]() Ja mam nadzieję, że dzidziusia uda nam się nauczyć spać samemu
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjdź zabij dziadka i babkę mojego TŻ, z pewnością się odstresujesz
Bo jak ktoś ich nie zabije, to ja to niedługo zrobię
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu by milion za mało było ![]() zjadłam juz dzis 3 jabłka i 2 kiwi ![]() i leze w lozku pod kołdrą i gnije szukam jakis fajnych stron o mamusiach dzieciach czy cos takiego albo fajnych gier. macie cos?
|
|
#1904 | |
|
Rozeznanie
|
Witam słonecznie
![]() My na weekendzie u teściów Bedziemy musieli Zosie tu zostawić do czwartku bo znowu pokaszluje Masakra Cytat:
)a potem Tż sie zbuntował i nauczył ja usypiać samą w łóżeczku.(koło 8 m-ca)ja nie umiałam przetrzymać jej płaczu ale warto było (2 dni) i się nauczyła |
|
|
|
|
#1905 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Pomyslalam ze napisze bo moze znajde tu odpowiedz na moje pytanie i ktos ma albo mial podobny problem,a mianowicie. W srode po pracy,wsiadlam do samochodu i nagle poczulam straszny ból w dole brzucha,prawie w pachwinie.przejechalam 300 metro ,do rodzicow (na szcescie blisko ) i nie moglam wysiasc z samochodu,lzu zaczely mi same pynac z bolu. Tato wyprowadzil mnie z auta,a lmama poleciala do ginekologa ,ktory ma gabinet 150 metrow dalej(znowu szczescie).Powiedzial ze mnie przyjmie.Ledwo doszlam,a gdy chcaialm usiasc to jeszce bardziej bolalo.W koncu mnie przyjal. Dodam ze termin mam na 26 lipca,jestem w 20 tygodniu ciazy. Wizyte mialam zaplanowana na nastepny dzien na usg serduszka. Lekarz kazal mi sie polozyc i od razu zrobil usg.Momemnatlnie zaczelo mniej bolec w pozycji lezacej. Z ciaza wszystko ok,malusze zdrowy,serduszko tez,okazalo sie ze chlopak nawet wdac bylo jak akurat siusial![]() Lekarz powiedzial ze to nic z ciaza i dal skierowanie do szpitala na SOR,zeby mnie zbadali pod kontem wyrostka,pecherza i nerek. Pojechalam ale bylo tyle ludzi i tak staszne warunki ze wrocilam do domu. Pojechalam nastepnego dnia o 8 i wyszlam ze spiztala o 14:30. Obejrzal mnie chirurg,zrobiono badania krwi i moczu i usg calej jamy brzusznej. Okazalo sie ze prawa nerka byla troche powiekszona,co jest podobno normalne w ciazy kiedy miednica sie powieksza. Diagnoza-maly roznie,uciska czasem i wtedy najlepiej sie polozyc . Dzisiaj bylam na dworze i nagle znow mnie bol zlapal,polozylam sie na lawce i po chwili przeszlo.Dobrze ze slonce swiecilo to ludzie pomysleli ze sie opalam .Pisze o tym,zeby Was zapytac czy ktoras ma albo miala podobne bole,uciski i jak sobie radzic. Zauwazylam ze bol jest w momencie pospiechu.Niby to normalne ze maluszek sie rozpycha,a ze jestem szczupla i dopiero zaczynam tyc(waze obecnie 50 kg) to wiaze sie z tym ze wszystkie ruchy czuje wyraznie.Maly kopie od tygodnia. Z niecierpliwoscia czekam na jakies porady,moze sugestie. Pozdrawiam
|
#1906 | ||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Cytat:
bo szósty m-c, to poważna sprawa No co ty? Nie możliwe żebyś zbrzydła po prostu pewnie się lekko zaokrągliłaś na buźce jak każda z nas-nie przejmuj się po porodzie zejdzie Cytat:
Kurcze jakie to wszystko niesamowite Cytat:
moja babcia i mama robiły idealne pachnące drożdżami też z sosem jagodowym
|
|
|
#1907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie tylko Ty ![]() ja najbardziej ubolewam ze nie mam spodni , leginsy i spodnie moje ulubione juz cisna mam nadzieje ze jeszcze bede mogla w nich chodzic po porodzie ze nie bede taka spasiona ![]() najbardziej sie boje jak brzuch wyglada po porodzie za niacala godzinke jade do Tż idziemy na kebaba mmmm ![]() wroce dopiero w poniedzialek ale pewnie i tak nie bedziecie tesknily ![]() u mnie pogoda piekna , wiosna pelna para tak swieci slonko
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam rosołu, i gotuje pierogi
|
#1910 | |||
|
Branzoletka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi się podobają te i mam je w ulubionych: http://ciazaporod.pl/ciaza_kalendarz...ml?cac_week=16 http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79337.html http://www.youtube.com/results?searc...7l973l4.6l10l0 http://brzuszek.net/ Cytat:
ja bym zabiła chyba Zajady-blee Sprawdzony sposób to pasta z witB 5 Nie wiem czym ty to wyganiasz ale ta pasta działa i w dwa dni znikają zajady.ivoncia Miłego weekendziku z tż Oki druga kawa pita więc zaraz czas ruszyć do sprzątania, szkoda, ze tak zimno i wietrzyć się nie da w między czasie. Do potem i miłego weekendziku mamuśki
|
|
|
#1911 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mi pomagał, tylko jak zaczynałam brać przy znacznych niedoborach, to uzupełnienie trochę trwało - jakieś 2-3 miesiące i to na początku po 2 tabletki dziennie. Teraz biorę Sorbifer Durules, ale to ten sam związek + wit. C uławiająca przyswajanie. Może Ty akurat tego związku nie przyswajasz, albo brakuje Ci jeszcze wit. B12.
Cytat:
Mi na ogół nie chce się używać odżywek, więc zmiana szamponu i użycie czegokolwiek - odżywki lub jedwabiu - zawsze dość szybko pomagało. Efektów nie było tylko po narkozie i przed uregulowaniem niedoczynności tarczycy... a właściwie nie wiem, co by było po narkozie, bo prosiłam o ścięcie 1-3 cm, a fryzjerka fryzjerka uznała, że są przesuszone i ścięła ok. 13. Nie przyszło jej do głowy skonsultować tego ze mną i w dodatku najwyraźniej była z siebie dumna. Paula - Ty też nie dość, że sporo przeszłaś, to nadal jesteś uwikłana w poprzednią relację. Skoro były ćpa, to jakieś szanse na pozbawienie go praw rodzicielskich masz. Leżałam, ale później poszłam po wyniki i powędrowałam dalej. Kupiłam przeceniony zestaw kaftanik+spodnie dla maleństwa, a dla siebie znowu nic. Cytat:
Najlepiej czułam się przy jeszcze niższym, ale to było przed ciążą. Prince, Chmilinka - odpoczywajcie dla Waszych maluszków. Luby - Cytat:
Ja brałam chyba do końca 20 tc, ale gin mówił, że czasem trzeba brać do końca ciąży - chyba jak się szyjka skraca, ale tego nie jestem pewna. Gdzieś czytałam, że progesteron hamuje też skurcze macicy. Dobrze, że plamienie już jest ciemne i że Ty przytyłaś, a u maluszka wszystko w porządku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-03-03 o 13:17 |
||||||
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupków-dobrze że się wcześnie zebrałam, bo jak dochodziłyśmy do domu to zaczynało padać...
Poszłam m.in. po coś na zgagę i oczywiście zapomniałam to kupić Za to w torebce odkryłam 4 tabletki Rennie![]() Kupiłam ananasa w puszcze i właśnie zrobiłam sobie tosty jeju, jak mi się tego chciało
|
|
|
|
#1913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja stosowałam ta maść, ale wyczytałam, że jej nie wolno w ciąży. Teraz i tak mam już lepiej, jak nosiłam aparat to mi się robiły non stop Cytat:
Dziękuję Przed ciążą miałam tak 2-3. Co najciekawsze nigdy nie odczuwałam różnicy w samopoczuciu i czy miałam TSH 8 czy 1, czułam się tak samo, moja choroba została wykryta zupełnie przypadkowo
|
||
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi sie nudzi, zjadła bym cos slodkiego
a w domu nic nie mam
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzimy w kiepskim terminie. Wiekszosc lekarzy bedzie szla na urlop, niestety...
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
kto sie z emna podzieli słodkim?
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- eeeeeej no piszcie jeszcze tylko 100 stron i bedzie VI czesc
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dajesz ten soczek, bo ja jestem jeszcze przed zakupami w domu nie mam
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Branzoletka
|
Robię porządki również z gazetami i natknęłam się na "Babcine sekrety" a tam
jak zlikwidować stary katar i zapalenie zatok: "Olejek z drzewa herbacianego(5 kropli) zamieszać z olejem słonecznikowym(1 łyżka) zamoczyć tampony z waty i wkładać do każdego nozdrza na 15 min." Może któraś spróbuje i powie czy skuteczne? ![]() edit: Poczytałam i okazuje się, że trzeba ostrożnie w ciąży albo żeby wcale ![]() Szkoda, bo to chyba jakieś panaceum na prawie wszystko na trądzik na choroby gardła na grzyby i infekcje drug moczowych na ropiejące rany i ukąszenia owadów- SZOK ![]() Warto wiedzieć i jeśli nie w ciąży, to potem spróbować zastosować zamiast drogich maści i antybiotyków ![]() A tu szersze info na temat OLEJKU HERBACIANEGO: http://natural.otwarte24.pl/22,Oleje...oPrzeziebienie Ja sobie taki olejek kupię żeby nie zapomnieć o nim
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Posprzątaliśmy całe mieszkanie
Najchętniej poszłabym spać, ale jedziemy do teściów na kawę (znaczy ja) bo małż będzie pił z ojcem...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

Muszę dzisiaj wypucować mieszkanie łazienka woła o pomstę do nieba 
Ja też czuję jakieś takie muskanie wieczorem najczęsciej..ale cieżko mi to określić...czekam na pierwszego poważnego kopniaka

czyli zaczynam 6 miesiąc chyba...
kochana-jesteś taka dzielna twoje zdrowie i maluszka

), to może przy okazji uda mi się nauczyć córkę zasypiania w nocy u siebie. Wieczorem w ogóle nie ma z tym problemu, kładę ją i wychodzę a ona zasypia-za to nie zaśnie jak będę przy niej siedzieć.

bo szósty m-c, to poważna sprawa
A przepisu nigdy nam nie podala...
moja babcia i mama robiły idealne pachnące drożdżami też z sosem jagodowym
ja bym zabiła chyba