Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 23:51   #1981
alex1989
Zadomowienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Ta maść BD to taka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ersiowych.html ? I na której półce ona stoi w Rossie?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rzensalbe.html
ale tak jak już ktoś napisał ona jest wycofywana ze sprzedaży kosztuje teraz nie całe 6 zł i jest obok olejków dla kobiet w ciąży
może jszcze uda CI się ją upolować naprawde warto ją kupić

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 23:54   #1982
mosia07
Raczkowanie

Dziewczyny poradźcie mi proszę bo nie wiem co robić... Ostatnio moje włosy stały się jakieś takie tępe... Strasznie sklejają się na końcach, przeczesuje je a one zaraz z powrotem... Ostatnio często olejowałam włosy BD i sesą, i po jakimś miesiącu już miałam takie fajne miękkie włosy a teraz takie coś ;/ Używałam wcześniej odżywki garniera ale ostatnio kupiłam timotei z awokado i może to właśnie przez to się takie zrobiły? Pomóżcie

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 00:00   #1983
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
ale tak jak już ktoś napisał ona jest wycofywana ze sprzedaży kosztuje teraz nie całe 6 zł i jest obok olejków dla kobiet w ciąży
Niekoniecznie wycofywana chyba i nie w kazdym Rossmanie jest w tej cenie.
Specjalnie dziś poszłam sprawdzić i jest w normalnej cenie, 9,90 bodajże, pelna półka. W zeszlym tygodniu było tak samo
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 00:11   #1984
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Izuś - U mnie dokładnie ta sama sytuacja. Próbowałam dotychczas szamponu Alterry z morelą i tej wersji z granatem. Obie zawiodły, ale stosowałam głównie razem z odżywką/maską z tej samej serii. Wtedy włosy były takie sztywne i szorstkie. Chociaż maska z granatem mi całkiem pasowała, ale potem miałam wrażenie (a może to nie było wrażenie? ),że jednak wysusza włosy i przestraszyłam się tego alkoholu. (Chociaż teoretycznie ilość tych fajnych naturalnych substancji neutralizuje jego wysuszające działanie)
Teraz też wzięłam ten z Papają, z tego samego powodu co Ty.
Oj chyba dużo kosmetyków Nas łączy, bo olejki Alterra też mamy te same

Alterra nie jest droga, więc chciałam zrobić jeszcze jedno podejście, tym bardziej, że to jedne z najtańszych naturalnych kosmetyków Jak jednak nie posłuży na włosy, to zużyję jako żel pod prysznic

Może akurat się okaże, że jednak w złym momencie używałam tego szamponu

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie mi proszę bo nie wiem co robić... Ostatnio moje włosy stały się jakieś takie tępe... Strasznie sklejają się na końcach, przeczesuje je a one zaraz z powrotem... Ostatnio często olejowałam włosy BD i sesą, i po jakimś miesiącu już miałam takie fajne miękkie włosy a teraz takie coś ;/ Używałam wcześniej odżywki garniera ale ostatnio kupiłam timotei z awokado i może to właśnie przez to się takie zrobiły? Pomóżcie
Te końcówki Ci sklejają, bo są takie suche, czy bardziej przetłuszczone?
Kiedy ostatnio oczyszczałaś włoski?
Mi się ostatnio włoski zbijały w kolonie i doszłam do wniosku, że przeolejowałam włoski. Oczyściłam porządnie, zrobiłam 3 dni przerwy od olejowania i wszystko wróciło do normy

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Specjalnie dziś poszłam sprawdzić i jest w normalnej cenie, 9,90 bodajże, pelna półka. W zeszlym tygodniu było tak samo

Ale Ci się udało w godzinę trafić z postem
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 00:13   #1985
pannanika
Zakorzenienie

Wrzuciłam na bloga moją aktualizację włosów Jestem ciekawa waszych opinii
Stary 2012-03-03, 00:20   #1986
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Kolosalna różnica, gratuluję efektów Pięknie błyszczą i wyglądają na zdrowe i grubsze
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-03, 00:31   #1987
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Kolosalna różnica, gratuluję efektów Pięknie błyszczą i wyglądają na zdrowe i grubsze
Dziękuje Ciesze się, że widać różnicę
Stary 2012-03-03, 00:34   #1988
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje Ciesze się, że widać różnicę
Widać, widać
Sama z ciekawości jeszcze weszłam na starsze posty na Twoim blogu, aby odnaleźć inne zdjęcia włosków i porównać
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-03, 01:06   #1989
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj chyba dużo kosmetyków Nas łączy, bo olejki Alterra też mamy te same

Alterra nie jest droga, więc chciałam zrobić jeszcze jedno podejście, tym bardziej, że to jedne z najtańszych naturalnych kosmetyków Jak jednak nie posłuży na włosy, to zużyję jako żel pod prysznic
O no popatrz
Też szukam czegoś fajnego wśród naturalnych kosmetyków.
W ogóle jakiś czas temu się wkręciłam w analizy składów i szukałam naturalnych kosmetyków, nie tylko do włosów.
Taki mały offtop - znalazłam super kremy flos-lek BeEco - polecam
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...io.html&next=1

A co do odżywek - nie zgadniesz, ile wydałam na naturalną odżywkę ostatnio

Ale spójrz na skład:

Aqua (water), aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,* cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), sorbitol, persea americana (avocado) oil,* soy protein, simmondsia chinensis (joboba) seed oil,* arnica montana (arnica) extract,* camellia sinensis (white tea) extract,* anthemis nobilis (chamomile) flower extract,* calendula officinalis (calendula) extract,* hydrolyzed wheat protein, citric acid, orbygnia speciosa (babassu) oil,* behentrimonium chloride, capric caprylic triglycerides, soy lecithin, tocopherols, apis meliferra (honey),* lonicera japonica (honeysuckle) leaf extract, sodium benzoate, potassium sorbate, lavandula angustifolia (lavender) oil,* cedrus atlantica (cedarwood) oil,* cymbopogon martinii (palmarosa) oil*

A działanie? Nie chcę kusić(), ale jest cudowna !

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Cytat:
Super! Błyszczące, gęste, wyglądają zdrowo

Zazdroszczę Ci,że umiesz się ograniczyć konsekwentnie do kilku kosmetyków do włosów.

Ja mam obecnie 7 olei, a odżywki i maski dają w sumie liczbę grubo powyżej 10

Edytowane przez Ula_87
Czas edycji: 2012-03-03 o 01:07
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 01:53   #1990
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że patrzyli się na kwiatka, którego niosłam, a nie w moje piersi(miałam duży dekolt), bo tam 2 księży było

Cytat:

Narek - chcę się pochwalić,że coraz lepiej mi idzie nakładanie mniejszej ilości oleju na włosy Metoda spodeczkowa dobrze się sprawdza
Ja ostatnio zużywam dosłownie śladowe ilości oleju, chociaż wylewałam sobie pół butelki na głowę
Niedawno przyszedł do mnie olej zamówiony na Mazidłach. One, jak pewnie wiecie, są w butelkach z dozownikami na kropelki (jak Jantar). I jak się tam kropelkuje, to nagle się okazuje, że całe włosy pokryte a tu ledwie kilkanaście kropli poszło

Cytat:
Od czasu gdy się wkręciłam we włosomaniactwo i składy - nigdy nie czytam tego, co napisali na opakowaniu
Patrzę tylko i wyłącznie na skład.

Ja tak samo Tzn czytam to, co na opakowaniu, bo tam zawsze takie piękne rzeczy piszą, ale to dopiero, jak już przeanalizuje skład i opinie. To wtedy działa jak takie świadome placebo Czytam sobie ten piękny elaborat, jakie to moje włosy będą cudowne

Cytat:
Spróbuję, chociaż mój ojciec już bardzo podejrzanie patrzy na ilość kupowanych przeze mnie kosmetyków dla dzieci i matek niemowlaków Szczególnie, że od kilku miesięcy jestem singielką, więc wielką zagadką jest, kto miałby być ojcem Nie wiem, czy mogę tak tatę stresować
Cytat:
Mi się ostatnio włoski zbijały w kolonie i doszłam do wniosku, że przeolejowałam włoski. Oczyściłam porządnie, zrobiłam 3 dni przerwy od olejowania i wszystko wróciło do normy
Jak to? To jak często wcześniej olejowałaś?

Cytat:
Piękne masz włosy!!!
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:46   #1991
pannanika
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Umiem się ograniczyć, bo moim zdaniem nie ma sensu używać 10 odżywek na raz, bo wtedy kompletnie się nie ogarnia, co tak naprawdę działa... Zużywam jedną to kupuję następną. Poza tym mama i tak uważa, że mam tego za dużo i jestem kosmetykoholiczką :P Ale ona jest z tych, które uważają puder, tusz i lakier do paznokci za absolutne maksimum upiększania się :P
Stary 2012-03-03, 09:51   #1992
trommelka
Zadomowienie

Uwaga! Być może przydatna informacja dla Krakowianek

W drogerii Jaśmin (przy nowym Kleparzu) mniej więcej w połowie tygodnia (środa, czwartek) powinna być dostawa masek Bingo i ma być kilka rodzajów, cena ok 11-12 zl. Jest tam też dostępna maska Romantic za niecale 10zl, a duża 1l butla Kallosa Latte najtańsza jest w innej malej drogerii przy Nowym Kleparzu (naprzeciwko Jaśmin, po 2 schodkach do góry z szyldem "Joanny") i kosztuje 14,99
W Auchan w Bonarce duuużo Lorysów do wyboru, ale Bingo brak.. Za to byla promocja na nowe odżywki ekspresowe MrPotters za niecale 5zl (4,65 bodajże..)

Cytat:
Trommelka dziękuję Ci Kochana
Nie ma za co! Trzymam kciuki za testowanie ponowne Alterry! Może teraz z innymi olejami, po podcięciu i bez odżywki zadziala lepiej. Oby!!

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Witamy z otwartymi ramionami
W międzyczasie nawet Twoje wodzenie na pokuszenie mnie olejem z orzechów włoskich nie zawiodło i stoi sobie teraz u mnie na półeczce grzecznie w łazience
No heej
O jak się cieszę! Jak wrażenia? (Utknęlam na 25 stronie wątku i jeszcze nie pisalaś nic o orzechu wloskim, jeżeli nadejdzie to potem to z góry przepraszam..

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
siema TROMM!!!!!!
Siemka!

Cytat:
A dziękuję Co prawda włosy poszły pod nożyczki po studniówce, ale odrastają teraz
Mam nadzieję, że patrzyli się na kwiatka, którego niosłam, a nie w moje piersi(miałam duży dekolt), bo tam 2 księży było
Księża mówisz..? To z pewnością chodzilo im o przepiękny bukiet

Cytat:
Ja tak samo Tzn czytam to, co na opakowaniu, bo tam zawsze takie piękne rzeczy piszą, ale to dopiero, jak już przeanalizuje skład i opinie. To wtedy działa jak takie świadome placebo Czytam sobie ten piękny elaborat, jakie to moje włosy będą cudowne
Mam dokladnie tak samo Wiadomo - sklad jest najważniejszy, ale czasem czytam po kilka razy obietnice producenta, stoję w drogerii przed pólkami z kosmetykami wlosowymi i oczami wyobraźni widzę nieziemską, dlugą, gęstą taflę wlosów

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:53   #1993
Lethie
Zadomowienie

Witajcie Dziewczyny chciałabym się przyłączyć do Waszego wątku
Tak naprawdę to zastanawiałam się czy się ujawnić, bo podglądam Was już od jakiegoś czasu i podziwiam Wasze piękne i zdrowe włosy, nawet osoby nowe, które przychodzą mają cudowne włosy, a tu taka ja

Wygląd moich włosów możecie zobaczyć w albumie: zaczęłam ich intensywną pielęgnację ok. półtora miesiąca temu, więc jestem początkująca. Podczytywałam ten wątek oraz blogi o pielęgnacji włosów i zaczęłam sukcesywnie wcielać nowinki urodowe w życie.

A teraz może coś o moich włosach. Mój naturalny kolor to taki hmm..ciemny blond, widać go na zdjęciach w albumie oprócz końcówek Pewnie jak większość dziewczyn zaczął mnie nudzić w gimnazjum i zaczęłam koloryzować włosy szamponetką brązową, jak za długo ją przytrzymałam to wpadały w czarny kolor, no i tak po kilku latach znowu mnie ten kolor znudził, poszłam do fryzjerki i rozjaśniłam go na blond a na to farba w kolorze ciemnego blondu, który przy halogenach wpadał w zielony. Byłam tym załamana i co tydzień kupowałam blondy różnych marek, żeby to zakryć, nie udało mi się to do końca, ale nie było już tak źle więc stwierdziłam, że to największy błąd mojego życia i zaczęłam zapuszczać włosy by mieć swoje naturalne, a blond co jakiś czas ścinałam. Na zdjęciach w albumie widać tego efekty, końcówki są jaśniejsze, jeszcze mi się nie udało go całkowicie pozbyć. Moje włosy trochę już odżyły, końcówki się nie łamią, ale i tak są szorstkie, niektóre rozdwojone i się puszą. Ale dbam o nie, olejuję, myję łagodnym szamponem bez sls/sles, nawilżam 3 razy w tyg. maskami a po każdym myciu używam odżywki, robię wcierki, piję pokrzywę i biorę olej z wiesiołka i widzę wyraźną poprawę.
Mam nadzieje, że odnajdę w tym wątku jeszcze więcej inspiracji

Moje włosy
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:09   #1994
anoska
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj chciałam włosy wysuszyć(umyłam późno, nie zdążyłyby same wyschnąć), aż tu nagle iskry poszły z suszarki i wywaliło korki Wniosek: nigdy nie suszcie włosów!

już nigdy nie wysuszysz włosów

Cytat:
Napisane przez Izabela_123 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Izus - jeżeli chodzi o waxa to zamówiłam takiego z brązowymi literami (to chyba klasyczny?), a od radicala to nie spodziewałam się, że może wysuszyć -na opakowaniu napisali o tym produkcie tak piękne rzeczy-ale wiadomo, to tylko opakowanie
oj wiesz, oni to sobie pisać mogą, a później sianko przez tego denata...
u mnie na roku koleżanka zawsze po basenie namiętnie psika nim włosy, takie ładne miała, błyszczące, a teraz istne siano...
Cytat:
ta maść to moje nowe KWC na końcówki jest boska nakładam jej naprawde dużo i nie ma problemów ze zmyciem
Końcówki są gładkie, miękkie i przestały się rozdwajać!
Jest lepsza niż rycyna na końce

ja dodaję już 2 miesiące do każdje maski niesamowicie nawilża i wygładza włosy z tym że ja ją łączę jeszcze z keratyną
tylko że wczoraj wyczytałąm na wątku dla kręconowłosych że jak jest duża wilgotność powietrza to żeby nie stosowac gliceryny bo napuszy włosy więc będe musiałą zacząć używac jej rozważniej
mówisz o maści na sutki?
z gliceryną trzeba niestety uważać nie raz powodowała mi aureolę, ale jeśli ją zmywasz, to nie powinnaś się jej obawiać, tak mi się wydaje

Cytat:
Właśnie patrzyłam na szampon i nie ma silikonów, ale niestety ma pq Za to ma wysoko w składzie keratynę, panthenol i coś jeszcze, nie wiem czy ceramidy czy coś w tym stylu
Przynajmniej tyle zobaczyłam na szybko w sklepie ganiając za córeczką
gliskur taki skład? jestem w głębokim szoku muszę się jej przyjrzeć i poszukać analizy

Cytat:

Narek - chcę się pochwalić,że coraz lepiej mi idzie nakładanie mniejszej ilości oleju na włosy Metoda spodeczkowa dobrze się sprawdza
metoda spodeczkowa, metoda kubeczkowa, co jeszcze wymyślimy

Cytat:
Stary 2012-03-03, 10:32   #1995
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
a to dziwne bo u mnie i u wielu dziewczyn była cena do widzenia
hmmm Rossmann się chyba sam zakręcił

Cytat:
Spróbuję, chociaż mój ojciec już bardzo podejrzanie patrzy na ilość kupowanych przeze mnie kosmetyków dla dzieci i matek niemowlaków Szczególnie, że od kilku miesięcy jestem singielką, więc wielką zagadką jest, kto miałby być ojcem Nie wiem, czy mogę tak tatę stresować
mój współlokator jak zobaczył olejek dla kobiet w ciąży to nie śmiało spytał mnie i naszą drugą współlokatorkę która to tak poszalała bo nas obserwuje i nie potrafi sam wywnioskować

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
mówisz o maści na sutki?
z gliceryną trzeba niestety uważać nie raz powodowała mi aureolę, ale jeśli ją zmywasz, to nie powinnaś się jej obawiać, tak mi się wydaje
tak jest maść na brodawki się zwie dokłądnie
ale o niej to jż nikt nie wiem jakby się dowiedzieli to nie daliby mi żyć
kurde gliceryne trzeba zmywać? tzn ja i tak używam dość często szamponów SLeS ale nie wiedziałam że gliceryna się nadbudowywuje jesteś pewna?

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:48   #1996
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
O no popatrz
Też szukam czegoś fajnego wśród naturalnych kosmetyków.
W ogóle jakiś czas temu się wkręciłam w analizy składów i szukałam naturalnych kosmetyków, nie tylko do włosów.
Taki mały offtop - znalazłam super kremy flos-lek BeEco - polecam

A co do odżywek - nie zgadniesz, ile wydałam na naturalną odżywkę ostatnio

Ale spójrz na skład:

Aqua (water), aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,* cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), sorbitol, persea americana (avocado) oil,* soy protein, simmondsia chinensis (joboba) seed oil,* arnica montana (arnica) extract,* camellia sinensis (white tea) extract,* anthemis nobilis (chamomile) flower extract,* calendula officinalis (calendula) extract,* hydrolyzed wheat protein, citric acid, orbygnia speciosa (babassu) oil,* behentrimonium chloride, capric caprylic triglycerides, soy lecithin, tocopherols, apis meliferra (honey),* lonicera japonica (honeysuckle) leaf extract, sodium benzoate, potassium sorbate, lavandula angustifolia (lavender) oil,* cedrus atlantica (cedarwood) oil,* cymbopogon martinii (palmarosa) oil*

A działanie? Nie chcę kusić(), ale jest cudowna !
Ciekawie wyglądają te kremy Z tym, że ja ostatnio kręcę sobie sama Szukam naturalnych kosmetyków do ciała i włosów, ale niektóre ceny odstraszają Jak mój wuja pojedzie do Niemiec, to poproszę go o kilka rzeczy z Alverde, bo są jedne z tańszych

Co do tej odżywki, to faktycznie ładny skład Cena pewnie przeraża, pewnie coś około 80/90 zł? Czyżby to było coś z Aubrey Organics

Cytat:
Jak to? To jak często wcześniej olejowałaś?
Praktycznie codziennie i to na moje kłaczki za często Teraz nakładam oleje co 2/3 dni i jest dobrze. Wtedy miałam więcej czasu i chciałam spróbować z codziennym olejowaniem, ale jednak to nie dla mnie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Nie ma za co! Trzymam kciuki za testowanie ponowne Alterry! Może teraz z innymi olejami, po podcięciu i bez odżywki zadziala lepiej. Oby!!

Dziękuję No mam nadzieję, że będzie ok
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-03, 11:43   #1997
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:

Też zaczęłam stosować przeczesywanie włosów olejem i sprawdza się to w 100%. Zużywam 3x mniej oleju, a włosy są tak samo natłuszczone, ale nie ociekające. Super metoda, polecam! I dzięki Narek za umieszczenie info

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 11:43   #1998
Karen15
Zakorzenienie

są w Carrefurze jakieś maski do włosów? np. Gloria, Mrs. Potters, Lorys, Kallos??
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 11:54   #1999
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Po Heenarze (na całą noc), szamponie Hesh Amla i masce Alterry mam dziś na włosach niesamowity blask.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 12:03   #2000
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Też się zastanawiam, czy nie jestem obserwowana i podejrzana A jak TŻ w końcu zobaczy całą kolekcję BD dla mam, to będę miała przerąbane

Stary 2012-03-03, 12:05   #2001
Narek
Zakorzenienie

To świetnie, że spodobała Wam się "moja" metoda nakładania oleju Chociaż ma swój minus- zdecydowanie wolniej zużywa się oleje i nie można kupować nowych

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 12:06   #2002
martusia205
Zakorzenienie

yyy dzień dobry
chciałabym pokazać fotki swoich włosów i zapytać jak oceniacie ich stan,i czy jest sens je zapuszczać?

teraz coś o mojej pielęgnacji..ogólnie od małego mam loki w latach 2007,2010 prostowałam je co drugi dzień ale po skończeniu szkoły coraz mniej aż w końcu całkowicie przestałam od tego czasu używam odzywki,głównie bez silikonów,maski nawilażające..jem tabletki na wypadanie..jednak nie jestem zadowolona z efektów oceńcie same czy jest sens zapuszczać..

na zdjęciu są wyjątkowo proste gdyż raz na miesiąc zdarza mi się to zrobić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P010312_18.20.jpg (107,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P010312_18.20_[02].jpg (90,2 KB, 40 załadowań)

http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html
martusia205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 12:09   #2003
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:

ja właśnie wróciłam z Rossmanna, dzierżąc w dłoni owe cudo- u mnie kosztowało 5,69 dokładnie i leżało na specjalnej półeczce z artykułami z ceną na do widzenia. No i z masłem Isany, z którego spróbuję ukręcić coś włosowego, a przynajmniej nakładać na końcówki w zastępstwie kremu z Biedronki.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 12:12   #2004
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
są w Carrefurze jakieś maski do włosów? np. Gloria, Mrs. Potters, Lorys, Kallos??
Widziałam tylko szampony i balsamy Mrs. Potters

Cytat:
To świetnie, że spodobała Wam się "moja" metoda nakładania oleju Chociaż ma swój minus- zdecydowanie wolniej zużywa się oleje i nie można kupować nowych
Ja od początku olejowania stosuję taką maetodę, jakoś tak wygodnie mi było
Co do ubywania olei, to faktycznie powoli schodzą, dlatego średnio lubiane oleje nakładałam mniej wydajna metodą, aby jak najszybciej się ich pozbyć
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-03, 12:22   #2005
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Pottersy sa, pozostalych nie widzialam.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 12:29   #2006
ewcia1807
Zakorzenienie

Muszę pochwalić Jantara W ciągu 3 tygodni urosły mi włosy o 2 cm Przez pierwszy tydzień prawie w ogóle, ale później mierzyłam co tydzień i co tydzień 1 cm Ale się ciesze !!

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 12:30   #2007
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Muszę pochwalić Jantara W ciągu 3 tygodni urosły mi włosy o 2 cm Przez pierwszy tydzień prawie w ogóle, ale później mierzyłam co tydzień i co tydzień 1 cm Ale się ciesze !!
Gratulacje
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-03, 12:30   #2008
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
No heej
O jak się cieszę! Jak wrażenia? (Utknęlam na 25 stronie wątku i jeszcze nie pisalaś nic o orzechu wloskim, jeżeli nadejdzie to potem to z góry przepraszam..
Bardzo się polubiliśmy Kupiłam butelkę 0,25l i już jakiejś 1/4 nie ma chociaż nie zużywam dużo oleju na raz
Z tego co pamiętam to chyba nic nie pisałam, przynajmniej sobie tego nie przypominam

Dzisiaj będę testować pewno jakoś wieczorem mamowy olejek do kąpieli BD do zmywania pomarańczowo-brzozowego oleju z Alterry, dam znać jak poszło

A tak OT to Hey gra na juwenaliach krakowskich więc jeżeli ktoś do tej pory nie miał okazji to może warto się wybrać I gra też Apocalyptica Dla mnie to najcudowniejsza wiadomość dnia, więc ze wszystkimi się nią dzielę

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 12:40   #2009
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Prawda, ale już nie chciałam tego pisać Przynajmniej portfel się cieszy

Stary 2012-03-03, 12:56   #2010
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Bardzo się polubiliśmy Kupiłam butelkę 0,25l i już jakiejś 1/4 nie ma chociaż nie zużywam dużo oleju na raz
Z tego co pamiętam to chyba nic nie pisałam, przynajmniej sobie tego nie przypominam

Dzisiaj będę testować pewno jakoś wieczorem mamowy olejek do kąpieli BD do zmywania pomarańczowo-brzozowego oleju z Alterry, dam znać jak poszło

A tak OT to Hey gra na juwenaliach krakowskich więc jeżeli ktoś do tej pory nie miał okazji to może warto się wybrać I gra też Apocalyptica Dla mnie to najcudowniejsza wiadomość dnia, więc ze wszystkimi się nią dzielę
czemu mam ta daleko do Krk?!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości