|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
to jetses agentka, ja w sumie mam juz prawie wsyztko, ale o prasowaniu i praniu jeszcze nie mysle Chce to poprac jak bedzie dopiero cieplo :Pi w sumie ja sie ciesze, ze mam wiekszosc bo tak jak Tobie- teraz nie chce mi sie nigdzie juz lazic za tym wsyztkim, teraz mam czas na odstresowanie i nie myslenie o wyprawce 2 mce spokoju ;]Co do zdjec to ja bedac w irlandii narobilam tysiace pieknych zdjec i wszytskie mi sie usunely przy awarii komputera, takze teraz wystzko wywoluje na biezaco )Co do wozkow- sliczne macie te wozki, ja jakos mam opory przed niebiskim i czerwonym chcialam x-ladera xa rocky cyzli szary z pomaranczem, ale zanim sie ocknelam wyprzedali ostatnie sztuki w dobrych cenach. Zobaczymy... narazie czekam na kase z zusu, pomysli sie jak dojdzie mi w terminie cos o wozku. Odrazu zamowie tez materac jak bede miala cos wiecej kasy plus fotelik jakis kupie.---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() co do porodu to tz tez jak ebdzie mial sluzbe, u nich taki zwyczaj ze bedzie mogl sie ubrac i wyjsc z pracy... gorzej jak ebdzie mial pozar albo cos ;p, przyjedzie odrazu z akcji :P .... No ale bierze urlop 2 tyg pod koniec kwiettnia wiec jakbym urodzila w terminie no to bedzie w domku. Robie poraz pierwszy krokiety....
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-03 o 11:11 |
||
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
.... hahhaha ale sobie wyobraziłam siebie ze skurczami, doginającą co sił w nogach na rowerze A ja nie wiem co zrobić na obiad... póki co to mięso mielone mi się rozmraża. |
|
|
|
|
#4383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do jazdy rowerem - ja to bym się nie odważyła - wolałabym dopełznąć ![]() Cytat:
no widzisz - teraz zaraz, bo ja jeszcze nie mogę - będziemy odpoczywać, ja zacznę relaks pełen jak posprzątam ten burdello który mam wokoło przez malowanie ale też już sobie nie wyobrażam łażenia po sklepach, czuję się ciężka, zmęczona i w tłumie robi mi się niedobrzeco do wózków - ja się zakochałam w czerwonym 4 lata temu, jak moja bratanica takim jeździła i jakoś inne kolory mi nie podchodziły, szkoda że Twój wyprzedali - mam nadzieję że znajdziesz odpowiedni |
||
|
|
|
#4384 | ||||
|
Rozeznanie
|
Śliczny
Cytat:
![]() Cytat:
ja też się już nie przejmuję moimi kilkunastoma kg, chociaż przez tą glukozę w moczu musiałam odstawić słodycze, soki, bardzo cukrowe owoce i jeszcze kilka innych smakołyków, jednym słowem przejść n dietę. Tutaj też słoneczko przed chwilą stałam na tarasie rozkoszując się ciepełkiem.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Gabbi - widzisz, tak jak mówiły dziewczyny - rozmowa wszystko potrafi zmienić, ja trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło a Twój Mężczyzna był dla Ciebie wsparciem....
a teraz póki słońce mam na dworzu idę na spacer
|
|
|
|
#4386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fajny ![]()
|
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Wypowiadałam się wcześniej o tym wózku - ja przy Natalce miałam Mikado Boston - spacerówka była do doopy. Zobacz jak rozkłada się siedzisko - jak dziecko siedzi to jest ok, ale jak chcesz rozłożyć na płasko to to pod główką zamienia się w ścianką akurat na wysokości główki / szyjki dziecka.
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co z tym zrobić...
|
|
|
|
|
#4390 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak ma być remont to gdzie ja będę to wszystko trzymać. Więc po kolei remoncik - potem wyprawka . Mam nadzieję że zdążę ![]() I mój chłop mnie nie zatłucze że kolejny remont wymyślam ![]() Cytat:
mięso podsmażam z czosnkiem i dużą ilością przypraw - i dodaję sok pomidorowy serek topiony i obsypuję górą żółtego bazylia pietruszka i inne zielsko oczywiście dla zdrowia;-) Ja wczoraj robiłam makaron z suszonymi pomidorami i rucolą - wyszło super a dzisiaj jak się zbiorę to zrobię biszkopt z truskawkami co to go wczoraj miałam robić ale się nie zebrałam ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- zerknęłam na Twój podpis i sprawdziłam ile mi zostało - 107 dni yyyyyyy jakoś 3 miesiące to odrobinę więcej czasu Chyba muszę się streszczać z tym remontem |
||
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znając moje Kochanego Mężczyznę, remont zrobi, jak będziemy z dzieckiem jeszcze w szpitalu... Chyba muszę jakoś temu zapobiec. |
|
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
ale dzisiaj piękna pogoda...
mąż remontuje. za niedługo jedziemy na urodziny. ja jeszcze do mamy skoczę tylko włosy mi wyschną :P |
|
|
|
#4393 |
|
Rozeznanie
|
U mnie pokazało 66!!! To jest przerażające... Chyba wyciągnę zaraz mamę na zakupy, bo mąż już do pracy uciekł. Uspokaja mnie trochę fakt, że łóżeczko i wózek zamówione. Ale z ciuszków prawie nic nie mam...
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też pięknie...
Aż się żyć chce...
|
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak nic odkrywczego nie zrobiłam, mąż kotlety sobie zażyczył, a że gotuję sporadycznie to nawet było przyjemnie posiedzieć trochę w kuchni wymyślił też dzisiaj makowca (tego zawijanego w drożdżowe ciasto) więc mam co robić ![]() byłam dzisiaj na spacerze - po drodze oczywiście wstąpiłam do ciuszka ale 70/kg dziecięcych rzeczy to przegięcie pooglądałam i wyszłam, a Pani sprzedająca była mocno niezadowolona z tego powodu
|
|
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Wrocław dzisiaj też piękny i słoneczny Pojechałam rano z mężem na zakupy, upiekłam wegański makowiec i zaraz odwiedza nas koleżanka ze studiów. Mój mąż ma na imię Szymon ![]() Cytat:
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
Jest tu jakaś Wrocławianka, która chodzi na spacery do Parku Południowego? Przydałaby mi się jakaś mamuśka na wspólne spacery z wózkami
|
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4400 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już ja coś na niego wymyślę![]() Cytat:
Miłych zakupów![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż ja wolę na Brochów jeździć tam spokojniej - ale z wózkiem to pewnie na Południowym się skończy ![]() Bardzo się ciesze że jakaś bratnia dusza się znalazła z okolicy
|
||||
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u Perse... Mam nadzieję, że wszystko dobrze. Myślałam, że po tygodniu wypiszą ją do domu...
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc pewnie spacery podstawowe tam bedę uskuteczniaćnajbardziej to i tak lubię Szczytnicki ale to druga strona miasta
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-03-03 o 14:42 |
|
|
|
|
#4403 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zgłodniałam. Mąż się dziś u mojej mamy pożywia, bo ja chora i sam pojechał tacie pomóc. Dla siebie nie chce mi się kombinować, więc pewnie sałatkę zrobię.
|
|
|
|
|
#4405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Fajny ![]() Cytat:
no i gdzie te kg?? nic nie widać, ja już mam 15 na + ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
ja też nie mam tel do niej ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Alfa co tam u Ciebie?? ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
porządki robię, bo mam nową szafę
![]() tzn teraz przerwa jest, w takim tempie to za dwa tygodnie skończę ![]() a mój chłopiec w poniedziałek miał już 508g (chociaż tutaj to i tak chyba najmniejszy jest bo i najmłodszy) i termin wciąż na 29 czerwca mam
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-03-03 o 15:26 |
|
|
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja się ostatnio zastanawiałam gdzie się podziała nasza kolejna koleżanka z Wrocławia Ślimaczek. Zawsze była aktywna, a ostatnio nic a nic. |
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie że masz nową szafę, wszystko sobie na spokojnie poukładasz ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Agatka masz main coona czy leśnego norweskiego?? Muszę kawę sobie zrobić bo za długo spałam i jakaś nierozgarnięta jestem
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4409 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Końcówki nocek kiedy mogę się jeszcze w miarę przespać.Choć Filip ma ponad 4 lata dopiero od 2 m-cy przesypia całe nocki,budził sie,napił i szedł spać spowrotem.Zdarzało mu się całą noc spać ale to było sporadycznie.A teraz znowu nie będe spała![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Głowa mnie dzisiaj boli
|
||
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Od rana robilam porzadki w szafach i wyniosl tz do piwnicy rzeczy, ktore zaloze wylacznie moze po ciazy :P)
mam juz w domu komody z ikea, wlasnie tz zaczal skrecac ;] duzooooo czesci maja ![]() posciel i spiworek tez juz mam, jeszcze tlyko czekam na ochraniacz ten z ikea i bedzie kpl ![]() kota mam mieszanca- matka pers szynszylowy, tatko syberyjski takze troszke plaski ma ryjekaa i cos jeszcze mialam napisac hmmmm.... moj pepek o dziwo sie ciagle powieksza ![]() ale tu w weekendy cisza tylko w weekendy mam szanse Was nadrobic ;]gotuje kapuste, bede robila dzis albo jutro rano pierwszy raz krokiety, mam nadzieje, ze mi wyjda ;p Jak narazie to mi sie niccccc nie chce... nawet obiadu nie zrobilam :P .... Chlop sie pyta co na obiad, a ja mowie- zrob sobie bulke :P No i o dziwo wlasnie ja teraz mam taki okres, ze mi sie nic nie chce i ciesze sie, ze juz wiekszosc rzeczy mam zalatwione, bo do zwyklego sklepu nei chce mi sie isc, co dopiero latac za ciuszkami albo cos ;] Nie wiem, brzuch mi juz za bardzo ciazy, pachwiny troche bola i wole sie lenic z kotem na lozku;]
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-03 o 15:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Chce to poprac jak bedzie dopiero cieplo :P

.
Na razie jestem dobrej myśli.
Pewnie też. Poza tym przeraża mnie nadal stan mojej szyjki. Podczas wkładania czopa aż mi się płakać chce. We wtorek mam wizytę u ginki więc się wszystkiego wywiem.