![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część VI
Szalejecie drogie Panie, muszę powiedzieć
![]() Teraz będzie nieco bardziej męska kolekcja. Miłego oglądania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba jakies uciechy w zyciu miec ![]() A tak w ogole - to witaj pieknie pachnacy Mezczyzno ![]() Swietna kolekcja! [Lucho dorobil sie brata?? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Zadomowienie
|
Piękne macie kolekcje, zazdroszczę
![]() ![]() U mnie jak na razie skromnie ![]() Od lewej: - Davidoff - Cool Water Game - Escada - Ocean Lounge - Vera Wang - Princess - Lalique - Perles (odlewka) - DKNY - Red Delicious - Estee Lauder - Pleasures - Chopard - Pure Wish - Lalique - Amethyst - Dior - Hypnotic Poison - G. Sabatini - Ocean Sun - J.del Pozo - In white - Coty - Exclamation - Cacharel - Liberte - La Parla - J'aime La Nuit (perfumetka) - Givenchy - Ysatis (miniatura) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Rozeznanie
|
Śliczne macie kolekcje swoich perfum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#936 | |
Raczkowanie
|
Również witam
![]() Nie, nie jesteśmy rodziną, aczkolwiek znam Lucho z innego forum poświęconego zapachom ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
BAN stały
|
Gratuluję zbiorów. Zamieszczam swoje, niepełne bo jeszcze u mamy mam trochę jak npp. czarną Coco, Shalimar i Kenzo Amour.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Wtajemniczenie
|
Mn1s1ek
przepięknie ![]() zazdroszczę złotej bombki! edit: z którego roku była ta edycja? Edytowane przez .domi Czas edycji: 2012-03-04 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 | ||||
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Zaktualizuję swoją, bo zmiania się nieco na wiosnę ![]() Alien EDP mój no.1 zimą Soir de Lune EDP no.1 as wellwiosną i jesienią J'adore L'absolu - miłość absolutna Ange ou Demon Le Secret no.1 as well latem Ange ou Demon Le Secret Elixir Chloe EDP Chanel Chance EDT No.2 - cały rok Coco Czarna - mała ilość na specjalne okazje zimą La Perla EDP -szuka domu ![]() Juicy Couture edp Lanvin Eclat d'Arpege EDP - taki dyżurny na lato Signorina Ferragamo - nowe zauroczenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Wtajemniczenie
|
Magdama1 , gratuluję świetnych zapachów... wszystkie nowe całkiem moje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
Moja aktualizacja
![]() Lanvin - Eclat d'Arpege Summer J. del Pozo - Halloween Kiss Sexy Beyonce - Heat Mango - Lady Rebel Suddenly - podobno odpowiednik coco mademoiselle, i faktycznie, pachnie baaardzo podobnie ![]() Avon - Pomegranate & Mango |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Zadomowienie
|
Podczytuję ten wątek mniej lub bardziej regularnie, zachwycam się waszymi zbiorami i tak sobie pomyślałam, że nadszedł wreszcie czas na zaprezentowanie mojego małego zbiorku. Chętnie bym go powiększyła (choćby o Parisienne, YSL czy Lady Rebel z Mango, którego szczęśliwą posiadaczką jest wizażanka pokazująca swoją kolekcję przede mną
![]() ![]() Pierwsze pachnidełko kupiłam sobie podstępem (dosłownie, byłam do tego 'zmuszona' jako że nie miałam na to zgody rodziców ![]() ![]() ![]() Pierwsze 'poważne' perfumy zafundowałam sobie na 18-tkę. Była to Escada (ta pusta już buteleczka na zdjęciu poniżej). Pamiętam nawet w której Sephorze ją kupiłam. ![]() ![]() ![]() ![]() Na 4. zdjęciu widnieją moje puste już flaszki perfum (zbieram je, a poza tym w niektórych wciąż czuć zapach perfum) od lewej: Escada, Rockin' Rio EDT, 50ml Cacharel, Liberte EDT, 30ml Dolce & Gabbana, Light Blue EDT, 25ml Elizabeth Arden, Green Tea EDT, 30ml (choć pewno każda z was zna te cztery zapachy) Na 5. zdjęciu widnieją perfumy na wykończeniu (w liczbie sztuk 2) i perfumy o pojemności 15ml (też 2 sztuki ![]() od lewej: - Davidoff, Cool Water Woman EDT, 100ml (mimo że to największy flakon w mojej kolekcji, to są to perfumy których zakupu pożałowałam dość szybko - mam je już chyba 7 rok i zazwyczaj używam ich jako odświeżacza powietrza; na mojej skórze już ich właściwie w ogóle nie czuję, a i sam zapach bardzo szybko okazał się wyłącznie wspomnieniem tego co poczułam gdy go testowałam - oczywiście na nadgarstku - po raz pierwszy) - Christina Aguilera, Christina Aguilera by Night EDP, 15ml (i całe szczęście że tylko 15ml, bo pomimo że bardzo długo za nimi chodziłam + testowałam je w Rossmannie czy Douglasie to wcale niedługo po tym jak je kupiłam przestały mi się aż tak podobać na mojej skórze, choć nadal uważam że są to świetne perfumy - zwłaszcza jeśli chodzi o tą półkę cenową, no i są na pewno o niebo lepsze od powyższego Davidoffa ![]() - YSL, Cinema EDP, 15ml (flakonik kupiony na Allegro już chyba z rok temu, a dopiero teraz zauważyłam, że na kartoniku widnieje 'not for sale' ![]() ![]() Na 6. fotce widnieje moja kolekcja 4,5ml miniaturek Burberry'ego (zakupionych razem w zestawie): Burberry for Woman EDP, Weekend EDP, Brit EDT, London EDP oraz The Beat EDP Niestety takie miniaturki mają to do siebie, że są zamknięte koreczkiem. Niestety ponieważ przez to że jeden taki koreczek zgubiłam, a drugi za słabo docisnęłam - wyparowała mi większość Weekendu (zostało tylko trochę olejku) ![]() Na 7. fotce znajdują się perfumy w standardowych flakonikach od lewej: - Yves Rocher, Verveine EDC, 125ml (wyglądają jakbym prawie wcale ich nie używała, a w rzeczywistości są po prostu bardzo wydajne i to pomimo tego, że psikają dużym strumieniem zapachu) (btw nie mam pojęcia czemu na KWC widnieje, że jest to EDT ![]() - Nina Ricci, Nina EDT, 30ml - Burberry, Brit EDP, 50ml (choć wyglądają na malutkie przy wodzie kolońskiej YR) - YSL, Baby Doll Music Box EDT (wersja z migoczącymi drobinkami w pudełku pozytywce), 50ml - Salvatore Ferragamo, Incanto Shine EDT, 30ml (kupione jako tańsza wersja Escady - wg mnie Escady są jednak lepsze i nie tak kwiatowe) Na 8. fotce obecnie posiadane przeze mnie próbeczki i odlewki od lewej: Jose Eisenberg, J'Ose EDP Vera Wang, Look EDP (mi się podobają) Giorgio Armani, Emporio Armani Diamonds EDP Gucci, Flora EDP Christian Dior, Miss Dior Cherie L'eau EDT (muszę koniecznie zaopatrzyć się w cały flakonik!) Chanel, Chance Eau Fraiche EDT (wg mnie b.podobne do tych powyżej, ale jednak ciutek mniej piękne) Giorgio Armani, Armani Code for Women EDP (chciałabym zakupić sobie również ich cały flakonik) styłu znajduje się chusteczka z Yves Rocher, Flowerparty EDT (i chyba powinnam już ją zużyć...) ------------------------------------------------------- i to by było na tyle ![]() Edit. Hmmm, następnym razem (mam nadzieję już za rok ![]() ![]()
Edytowane przez Miss Puppet Czas edycji: 2012-03-14 o 02:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję zbioru i witam w wątku ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#950 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo sympatycznie u Ciebie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
A ja, że dziś się wzięłam za mycie okien, połączyłam ów pożyteczne zajęcie z przyjemnym i obfotografowałam swoje zbiory.
Oto one - nie jest tego może imponująca ilość, ale ostatnio ograniczyłam kolekcję tylko do tych zapachów, które naprawdę lubię i noszę. Dołączam parę flaszek męża i zdjęcie szafeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Raczkowanie
|
to teraz dla odmiany męska kolekcja
![]()
![]() |
#954 |
Wtajemniczenie
|
Audiolab8000s
![]() wspaniała kolekcja! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Zadomowienie
|
moje ukochane zapachy:
Edytowane przez halcia211 Czas edycji: 2012-03-23 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zadomowienie
|
cd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zadomowienie
|
i jeszcze jedna fotka
moto_50692.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Boska kolekcja
![]() ![]() Coco Mademoiselle,MDCH,Slon,Co de,Hypnose,Crystal Noir,Addict,AouD,Heat,Ali en,Couture Couture,Juicy Couture,Chance,HP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.