Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 15:30   #1921
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

czrsc brzydale!jestem w szpitalu i nawet nikt nie napiszr eski:P
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 15:42   #1922
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dlaczego tam trafiłaś?
Przerażają mnie Wasze wiadomości o nieplanowanych przyjęciach do szpitala. Jeszcze nie jestem na to przygotowana.
Odpisz, jak będziesz mogła i trzymaj się cieplutko.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 15:45   #1923
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
eee to dla mnie też nie mi tam tylko brzucho rośnie, a nie tyję. W tym względzie wdałam się w mamcię moją, jej też tylko brzuch rósł a nie tyła
Szczęściara

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej

Ja już na nospie, tak mnie brzuch ciągnie na dole
Zrobił mi się zajad

A i plamię teraz na brązowo, więc odetchnęłam z ulgą. A obudziły mnie kopniaki
Super, że nie pojawiły się nowe plamienia
Z zajadami to przewalone, możesz wzmocnić się witaminą B - teraz właśnie biorę. 3x1 tabletkę dziennie.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Moja też, a mąż cos się nie kwapi
My już mamy posprzątana łazienkę, a mąż nawet miał chęci na mycie okien jeszcze tego nie zrobił, ale pewnie w przyszłym tygodniu O ile pogoda pozwoli.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

eeeeeej no piszcie jeszcze tylko 100 stron i bedzie VI czesc
Dorzuć jeszcze ze dwa baty, żeby nas zmobilizować

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Hello Mam nadzieję, że nic poważnego i szybko Cię wypuszczą

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 15:47   #1924
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ej jak to? czemu?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 15:48   #1925
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ciastuś zapraszam do mnie, mam caaaałą szafkę słodyczy: ptasie mleczko, snickersy, czekolady, batoniki pryncypałki, żelki mój mąż to słodyczożerca

muminciu trzymam kciukasy za wizytę

zamówiłam kilka ubranek babaluno,nie mogłam się powstrzymać,one są takie śliczne
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 15:48   #1926
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dlaczego tam trafiłaś?
Przerażają mnie Wasze wiadomości o nieplanowanych przyjęciach do szpitala. Jeszcze nie jestem na to przygotowana.
Odpisz, jak będziesz mogła i trzymaj się cieplutko.
trafilam w czwartek.zaczela mi leciec krew z nosa i zemdlalam.stracilam calkiem przytomnosc.balam sie ze moglo stac sie cos dziecku wiec pojechalis.y na ip zeby sprawdzili.i zostawili mnie na obserwacji bo mialam niskie cisnienie i tak leze
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 15:49   #1927
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
ewurka myślę, ze dieta bezmięsna bogata w żelazo jest jak najbardziej możliwa czytałam w necie wypowiedzi wegetarianek, które zelazo maja jak najbardziej w normie
ojjj to kamień z serca, dziś zjadłam w pracy dwie kiełbaski wołowe i TŻ mi zrobił jeżyki z mięska wołowego, więc może po malutku to mięsko mi będzie wchodzić
Cytat:
Nie wiem, czy się w końcu nie złamię i nie usmażę, zwykle robie takie z paczki w piekarniku, one tak nie dymią, ale to nie ten smak
Mam taką nadzieję, że mnie najdzie wena na zakupy, bo dzisiaj to mi się jakoś przykro zrobiło w tym sklepie, nie wiem czemu

Nie martw się odżywianiem, z tego co piszesz to jesz bardzo zdrowo.
Ja też praktycznie nie jem mięsa, kompletnie nie mam ochoty, ostatnio tylko na kaszankę mnie naszło, ale nie miałam w domu więc się obeszłam smakiem. Nie odżywiam się szczególnie zdrowo, ulegam zachciankom (słodycze, fast foody) a wyniki mam dobre, hemoglobina, hematokryt w normie
I jak tam frytki były ciekawa jestem czy je w końcu zrobiłaś. A zakupami się nie martw, mnie też to wszystko troszke przeraża...ale staram się to troszkę odwlekać myślę, ze jak już zaczniemy to będzie szał
Ja słodyczy też jakoś nie przyjmuję...dziś zjadłam snickersowego malutkiego flapjacka, pył pyszny...ale to mam już na kilka dni albo tygodni u mnie będzie synek a u Ciebie córcia zobaczysz

Cytat:
Dzisiaj dostałam zamówione przez allegro:
http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazowe-jeans-rurki-2-kol-rozm-m-i2173482087.html
http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazowe-classic-rozm-m-i2180799327.html
Jak już pisałam zgodnie z tabelami rozmiarów powinnam zamówić rozmiar S, ale wybrałam classic - S i rurki - M. Te z mieszanki wiskozy i lycry leżą tak, jak na modelce z tej aukcji i gdybym jeansy zamówiła w rozmiarze S, to pewnie też by tak było. Wybrałam o rozmiar większe i dobrze, ale za to mam trochę luzu na całej długości. W obu nie podoba mi się to, co widać na zdjęciach, czyli układanie się spodni pomiędzy bawełnianym pasem, a krokiem. Trudno mi powiedzieć, czy to wada kroju, czy kwestia dopasowania do figury. Reasumując - nie potrafię jednoznacznie ich ocenić.
Jak przybędzie mi centymetrów nie tylko w brzuszku, ale również w biodrach, to S-ki będą za małe. Uznałam jednak, że przez najbliższy miesiąc też muszę w czymś chodzić i najwyżej przydadzą się też za kilka miesięcy - zanim wrócę do dawnych proporcji (bo z dawną figurą to może być różnie )

Alexandraaa88 - źle, że Twój tż Cię okłamuje. Może powinnaś się trochę wycofać? Jak straci pewność, że na niego czekasz, to chociaż przez chwilę powinien się zastanowić nad przyczyną.

W naszym związku z czasem dla mnie też jest różnie, ale zakładam, że tż mówi prawdę. Wcześniej się złościłam i nie dowierzałam, a teraz widzę, że faktycznie jest przemęczony (wyłączając wyjazdy na podyplomówkę, bo tam nagle przybywa mu sił witalnych i może chodzić na imprezy). Oczywiście nie chce zrobić żadnych badań, chociaż wie, że okresowe nie wypadły rewelacyjnie i pewnie należałoby zacząć leczenie. Może to jego ucieczka przed słabością, ale moim zdaniem przede wszystkim brak odpowiedzialności za siebie i innych.
Oczywiście moja wyrozumiałość, to najgorsze, co mogę SOBIE zrobić, więc na razie znów mu uświadamiam, że nie interesują mnie spotkania wyłącznie wieczorami. Nie mieszkamy razem i ostatnio chyba pojął, że poważnie rozważam pozostanie właśnie w takim układzie, bo co prawda chcę mieć pełną rodzinę, ale nie za wszelką cenę. Trochę zmienił sposób rozmowy, ale czy myślenie również?
Pewnie zachowywałby się naczej, gdyby nie czuł się tak pewnie, ale ja po pierwsze nawet przed ciążą nie prowadziłam bujnego życia towarzyskiego, a po drugie teraz jestem za słaba nawet na utrzymanie tego, co było.

Wyniki moich porannych badań tj. morfologii krwi, moczu i poziom elektrolitów mieszczą sie w normach.
Aleksandro - przede wszystkim nawet, jeśli nie będziecie razem, to będą Ci się należały alimenty i ewentualnie pomoc MOPS, więc się nie załamuj.

Teraz doczytałam, ile macie lat i nie napiszę Ci, że na pewno się ułoży, bo u mnie było inaczej - jak skończyłam studia, to się rozsypało i to po 8 latach. Później były dwie próby powrotu, ale po drugiej na długo wolałam pozostać sama. Można to zinterpretować tak, że jak nadszedł czas na wspólne życie, to się wystraszył, że straci "wolność", bo w związku na odległość chyba przyzwyczaił się do życia kawalerskiego.

Życzę Ci, aby przyszły tatuś dojrzał do roli ojca i stał się lepszym partnerem.
Bardzo smutne to wszystko wiesz...po takich historiach, na prawdę doceniam mojego męża, a Wam szczerze współczuje przeżyć, bo wiem z doświadczenia, że to nic fajnego i strasznie męczy, tulę MOCNO
Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

Jestem tylko na chwilę, żeby się przywitać, bo zaraz muszę uciekać do pracy. Chciałam się też pochwalić, że dzisiaj zaczynamy 16 tydzień No i z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy, skoro u sierpnióweczek już się zaczynają
hmmm ja też czekam, na razie mnie rwie z prawej strony

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj golabki

I chyba zaczynam czuc ruchy Musze sie jeszcze upewnic czy to na pewno "to".
ja miałam dziś zupkę pomidorową i TŻ mi zrobił jeżyki z mięska mielonego, pychotka
Ja też czekam na moje maleństwo aż da mi znać o sobie

Cytat:
Hej

Ja już na nospie, tak mnie brzuch ciągnie na dole
Zrobił mi się zajad

A i plamię teraz na brązowo, więc odetchnęłam z ulgą. A obudziły mnie kopniaki
Ufff to kamień z serca, oby do jutra to plamienie całkiem przeszło
Cytat:
A co się dzieje, że jesteś w szpitalu?????

A my już po obiadku i chyba pójdziemy do sklepu...a póżniej ja chyba pójdę się zdżemnąć...jakaś taka pokręcona pogoda w tej Anglii dziś, leje, za chwilkę deszcz pada...masakra.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2012-03-03 o 15:54
ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 15:55   #1928
prince_polo
Zakorzenienie

Ooolllccciiiaaa

pędze! szykuj tam wsio co masz

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-03, 16:00   #1929
sas
Wtajemniczenie

czesc gwiazdki
ja od dwch dni dziwnie sie czuje szybko się mecze i wogole...t chyba przez ta zmiane pogody ehh
wczoraj na poprawe humoru kupilam sobie sukenkę ciążowa
Cytat:
Dziękuję

Szyjka "bardzo brzydko wygląda", nie wiem o co chodzi, ale ja jestem w grupie podwyższonego ryzyka, bo mama chorowała na raka szyjki właśnie...

Przy okazji pokażę Wam co dostałam od mamy Nastawiła się już na chłopaka, skoro ostatnio gin stwierdził, że to bardziej chłopak niż dziewczynka. To niebiesko-białe z misiem to ochraniacz na łóżeczko
kochana mam nadziee, ze to jednak nic powaznego..a lekarz szkoda slow
ubranka rewelacyjne
Cytat:
cześć Dziewczyny

Jestem tylko na chwilę, żeby się przywitać, bo zaraz muszę uciekać do pracy. Chciałam się też pochwalić, że dzisiaj zaczynamy 16 tydzień No i z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy, skoro u sierpnióweczek już się zaczynają
bravo zaczynamy imprezowanie
Cytat:
Heloł

wczoraj byłam tak padnięta, że zaraz po 21 zawinęłam się spać, i dobrze zrobiłam, bo dzisiaj w końcu się jakoś w miarę czuję. No i pogoda w końcu ładniejsza

A ja wszem i wobec ogłaszam, że dzisiaj zaczęłam 6 miesiąc Z tej okazji stawiam soczek

kochana to my chyba swietujemy razem. Ja dziś kończę 22 tyg i zaczynam 23
Cytat:
moja córcia tez chce byc piekna mam całą brode w pryszczach co prawda włosy sa ok, skóra tez ale ta twarz........ taka inna

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

a ja mam dzis na obiad pierogi ruskie
moja chyba tez dosc, ze ma dluuuugie nozki to jeszcze ja jestem cala w syfach

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
trafilam w czwartek.zaczela mi leciec krew z nosa i zemdlalam.stracilam calkiem przytomnosc.balam sie ze moglo stac sie cos dziecku wiec pojechalis.y na ip zeby sprawdzili.i zostawili mnie na obserwacji bo mialam niskie cisnienie i tak leze
a jak sie czujesz teraz??? mam nadzieje, ze szybko wrocisz do domku
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 16:11   #1930
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ale wszystko dobrze tak ? ? ?

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Jezuu ale siara mam w tele melodie świąteczna jak ktoś do Mnie dzwoni to słucha jej zanim odbiore a do Bożego Narodzenia tyle czasy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-03, 16:12   #1931
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
cześć Dziewczyny

Cytat:
Heloł

wczoraj byłam tak padnięta, że zaraz po 21 zawinęłam się spać, i dobrze zrobiłam, bo dzisiaj w końcu się jakoś w miarę czuję. No i pogoda w końcu ładniejsza

A ja wszem i wobec ogłaszam, że dzisiaj zaczęłam 6 miesiąc Z tej okazji stawiam soczek
: party:

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj golabki

I chyba zaczynam czuc ruchy Musze sie jeszcze upewnic czy to na pewno "to".
ja poczułam coś wczoraj...
Cytat:
moj tz ma moje zdjecie jak dzwonie wiesz jakie? jak siedze na klozecie i sie preze by zrobic ...... wpadl wtedy z aparatem

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja mam google chrome i bardzo lubię
Ja też

A ja niedawno wróciłam z pracy, zjadłam pomidorówkę i zaraz będę budziła tż, żeby zabrał mnie na jakiś spacerek, póki słoneczko ładnie świeci

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 16:15   #1932
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc gwiazdki
ja od dwch dni dziwnie sie czuje szybko się mecze i wogole...t chyba przez ta zmiane pogody ehh
wczoraj na poprawe humoru kupilam sobie sukenkę ciążowa

, choć może jemy, bo zgłodniałam
Pokaż sukienkę
U mnie wreszcie słonecznie, choć chłodno, ale też jetem jakaś taka...

phdwao, nie wiedziałam, że jesteś w szpitalu!!!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 16:20   #1933
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
, choć może jemy, bo zgłodniałam
Pokaż sukienkę
U mnie wreszcie słonecznie, choć chłodno, ale też jetem jakaś taka...

phdwao, nie wiedziałam, że jesteś w szpitalu!!!
ja pojadalm kochana obiadku, ale ja moge pic a Ty jesc
to jest link do tej sukienki wybralam szarą

http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-b...111464426.html

p.s. ja wlasnie puszczam mojej niuni kolysanki nie sie przyzwyczaja, az mnie kopie zlosnik maly ciekawe czy to zzadowolenia czy sie domaga, zebym to wylączyła

Edytowane przez sas
Czas edycji: 2012-03-03 o 16:26
Stary 2012-03-03, 16:29   #1934
Soleilka
Zakorzenienie

Właśnie dzwoniła moja mama.. Jakaś jej koleżanka ma mi za miesiąc przywieźć wózek firmy Hauck, a one są prze okropne

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 16:32   #1935
muminek82
Wtajemniczenie

Hej Kochane!!!jestem po wizycie i bardzo Wam dziękuje za kciuki!!!w załączniku kawałeczek tortu dla każdej Mamusi z podziękowaniem od muminka
a więc po torbieli prawie śladu nie ma!lekarz szukał oglądał chciał bardzo dokładnie sprawdzić i powiedział że tak na siłe to widzi 4mm pozostałości po torbieli i to już całkowicie zanika!!!jestem mega przeszczęśliwamały wypioł się tyłkiem do badania ale rozwija się prawidłowo i waży już 539g!także wszystko jest dobrze a mi kamień z serca spadł

Cytat:
Muminku, zbliża Ci się rocznica, będę pamiętać, żebyś postawiła jakieś ciacho

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

O, małe się rozpycha łokciami tak, że mi brzuch lekko faluje
no pewnie że postawie ciacho i picolo
Cytat:
cześć Dziewczyny

gratulacje
Cytat:

: party:
gratulacje
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja pierdziele nie mam sie w co ubrac juz sie w nic nie mieszcze...

Wiec dzisiaj oprocz ciuszkow dla niuni bede tez szukac dla siebie :P
ja mam to samo,wszystko robi się ciasne muszę się rozejrzeć za jakimiś ciuchami na wiosne
Cytat:
Cytat:
Kochana trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby Cie szybko wypuścili,dużo zdrówka!!!

lece ogarnąć mieszkanie a póżniej wpadne,miłej soboty dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images[2].jpg (15,1 KB, 6 załadowań)
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 16:40   #1936
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
to chodz sie zamienimybedziemy jedna drugą kryc. I siie nie wyda
ok, dawaj ją tu
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
No i jeszcze apartament dostaniesz i wczasy co by się odstresować
muszę ich zabić w takim razie
Cytat:
Czasem wystarczy podciąć końcówki i zmienić rodzaj szamponu albo używać odpowiedniej odżywki. Te szampony i pianki nadające puszystość podobno niszczą włosy.
Mi na ogół nie chce się używać odżywek, więc zmiana szamponu i użycie czegokolwiek - odżywki lub jedwabiu - zawsze dość szybko pomagało. Efektów nie było tylko po narkozie i przed uregulowaniem niedoczynności tarczycy...
a właściwie nie wiem, co by było po narkozie, bo prosiłam o ścięcie 1-3 cm, a fryzjerka fryzjerka uznała, że są przesuszone i ścięła ok. 13. Nie przyszło jej do głowy skonsultować tego ze mną i w dodatku najwyraźniej była z siebie dumna.
Ja o włosy dbam jak szalona, ale plączą mi się te farbowane końcówki. Tak czy siak będę musiała się ich pozbyć, więc nie mam co płakać
Moja fryzjerka jest dobra, ja jej mówię żeby obcięła z 10 cm, a ona z tekstem, że jej szkoda i ścina góra 5
Cytat:

eeeeeej no piszcie jeszcze tylko 100 stron i bedzie VI czesc

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Super, że nie pojawiły się nowe plamienia
Z zajadami to przewalone, możesz wzmocnić się witaminą B - teraz właśnie biorę. 3x1 tabletkę dziennie.
dziękuję

Niby wit. B jest w tych witaminkach, które normalnie łykam...
Cytat:
dlaczego nie napisałaś nam smsa
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Ufff to kamień z serca, oby do jutra to plamienie całkiem przeszło

Cytat:
kochana mam nadziee, ze to jednak nic powaznego..a lekarz szkoda slow
ubranka rewelacyjne

dziękuję

i gratuluję wejścia w kolejny miesiąc
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Hej Kochane!!!jestem po wizycie i bardzo Wam dziękuje za kciuki!!!w załączniku kawałeczek tortu dla każdej Mamusi z podziękowaniem od muminka
a więc po torbieli prawie śladu nie ma!lekarz szukał oglądał chciał bardzo dokładnie sprawdzić i powiedział że tak na siłe to widzi 4mm pozostałości po torbieli i to już całkowicie zanika!!!jestem mega przeszczęśliwamały wypioł się tyłkiem do badania ale rozwija się prawidłowo i waży już 539g!także wszystko jest dobrze a mi kamień z serca spadł
Super wieści Fajnie, że torbiel się wchłania Mówiłyśmy, że tak będzie

Bloguję
Stary 2012-03-03, 16:42   #1937
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ja pojadalm kochana obiadku, ale ja moge pic a Ty jesc
to jest link do tej sukienki wybralam szarą

http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-b...111464426.html

p.s. ja wlasnie puszczam mojej niuni kolysanki nie sie przyzwyczaja, az mnie kopie zlosnik maly ciekawe czy to zzadowolenia czy sie domaga, zebym to wylączyła
Prezentuje się bardzo dobrze. Teraz to ja już tez zjadłam - żureczku mamusi
Moja słucha od rana muzyczki, kto wie, może będzie zasypiać przy Starym Dobrym Małżeństwie, Polucjantach albo Universe

Cytat:
To rewelacja! W takim razie ja biorę ten jasny kawałek!
Stary 2012-03-03, 16:43   #1938
Soleilka
Zakorzenienie

Dziewczyny mama kupiła mi taki leżaczek z Chicco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00212.jpg (97,3 KB, 32 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-03-03, 16:45   #1939
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajny. Podobno są praktyczne
Stary 2012-03-03, 16:47   #1940
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajny. Podobno są praktyczne
Ja się nie znam, ale fajnie że w ogóle jakiś będę miała Moja siostra tak do 1,5 roku uwielbiała siedzieć w leżaczku

Bloguję
Stary 2012-03-03, 16:47   #1941
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny

muminek
ciesze się bardzo kochana !
sas
fajna sukienka patrzyłam dziś na podobne

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-03, 16:54   #1942
Soleilka
Zakorzenienie

W tej karcie ciąży, którą macie dla sibie to położna wpisała Wam: datę pierwszych ruchów, grupę krwi, wzrost, masę ciała i bmi?Bo ja mam tak puste miejsca

Bloguję
Stary 2012-03-03, 16:54   #1943
Irmusia81
Zakorzenienie

Witam weekendowo

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Załączam kilka zdjęć z połówkowego - są wycięte z filmu, który dostaliśmy, więc mogą być trochę niewyraźne... ale i tak mnie rozczulają... szczególnie jak paluszkami przebierała lub próbowała kciukiem trafić do buzi
Śliczna dzidzia
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 16:55   #1944
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny
dziękuję

Bloguję
Stary 2012-03-03, 16:55   #1945
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Alexandraa, to na pewno nie to, czego kobieta w ciąży mogłaby sobie życzyć, ale teraz pozostaje dać mu czas. Kto wie, może jak wróci, to będzie naprawdę dobrze Bądź silna.
No niestety nie tego się oczekuje ale jeśli ma nas to też w jakiś sposób umocnić to przetrwam

Cytat:
Alexandraaa88 - źle, że Twój tż Cię okłamuje. Może powinnaś się trochę wycofać? Jak straci pewność, że na niego czekasz, to chociaż przez chwilę powinien się zastanowić nad przyczyną.

W naszym związku z czasem dla mnie też jest różnie, ale zakładam, że tż mówi prawdę. Wcześniej się złościłam i nie dowierzałam, a teraz widzę, że faktycznie jest przemęczony (wyłączając wyjazdy na podyplomówkę, bo tam nagle przybywa mu sił witalnych i może chodzić na imprezy). Oczywiście nie chce zrobić żadnych badań, chociaż wie, że okresowe nie wypadły rewelacyjnie i pewnie należałoby zacząć leczenie. Może to jego ucieczka przed słabością, ale moim zdaniem przede wszystkim brak odpowiedzialności za siebie i innych.
Oczywiście moja wyrozumiałość, to najgorsze, co mogę SOBIE zrobić, więc na razie znów mu uświadamiam, że nie interesują mnie spotkania wyłącznie wieczorami. Nie mieszkamy razem i ostatnio chyba pojął, że poważnie rozważam pozostanie właśnie w takim układzie, bo co prawda chcę mieć pełną rodzinę, ale nie za wszelką cenę. Trochę zmienił sposób rozmowy, ale czy myślenie również?
Pewnie zachowywałby się naczej, gdyby nie czuł się tak pewnie, ale ja po pierwsze nawet przed ciążą nie prowadziłam bujnego życia towarzyskiego, a po drugie teraz jestem za słaba nawet na utrzymanie tego, co było.

Aleksandro - przede wszystkim nawet, jeśli nie będziecie razem, to będą Ci się należały alimenty i ewentualnie pomoc MOPS, więc się nie załamuj.

Teraz doczytałam, ile macie lat i nie napiszę Ci, że na pewno się ułoży, bo u mnie było inaczej - jak skończyłam studia, to się rozsypało i to po 8 latach. Później były dwie próby powrotu, ale po drugiej na długo wolałam pozostać sama. Można to zinterpretować tak, że jak nadszedł czas na wspólne życie, to się wystraszył, że straci "wolność", bo w związku na odległość chyba przyzwyczaił się do życia kawalerskiego.

Życzę Ci, aby przyszły tatuś dojrzał do roli ojca i stał się lepszym partnerem.
Dziękuję
Z tym wycofaniem to bardzo dobry pomysł Może wtedy on będzie sie bardziej starać i przestanie myśleć, że zawsze będę na niego czekać.

Cytat:
Tej siły Ci życzę
Dziękuję
Ja przez ostatni miesiąc brałam dawkę 150, to sporo, ale dopiero to podziałało, u Ciebie też będzie

No to rzeczywiście duża dawka no ale najważniejsze, że są efekty

Cytat:
Super!!! Teraz już możesz być spokojna

Cytat:
Śliczny
Stary 2012-03-03, 16:59   #1946
prince_polo
Zakorzenienie

Mówię tz że bym sobie Zjadla coś słodkiego a on do Mnie a nie chce ci się Isc do sklepu ?

czasami Mnie Rozwala, wie że muszę lezec ... zresztą już nie o to chodzi mógł by od siebie zaproponować że pojedzie coś kupić. ale nie , dla niego to takie proste Zebym się ubrała i sobie poszła

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
W tej karcie ciąży, którą macie dla sibie to położna wpisała Wam: datę pierwszych ruchów, grupę krwi, wzrost, masę ciała i bmi?Bo ja mam tak puste miejsca
Ja mam ja wypełniona

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-03, 17:00   #1947
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
tez mam puste miejsca....a grupę krwi wpisałam sobie sama

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 17:04   #1948
sas
Wtajemniczenie

Cytat:

cieszę sie, ze wizyta udana i z maluszkiem wszystko dobrze

Cytat:
Prezentuje się bardzo dobrze. Teraz to ja już tez zjadłam - żureczku mamusi
Moja słucha od rana muzyczki, kto wie, może będzie zasypiać przy Starym Dobrym Małżeństwie, Polucjantach albo Universe
hehe moja sluchała SDM wczoraj

Cytat:
fajniutki ja tez musze sobie sprawic
Cytat:
Mówię tz że bym sobie Zjadla coś słodkiego a on do Mnie a nie chce ci się Isc do sklepu ?

czasami Mnie Rozwala, wie że muszę lezec ... zresztą już nie o to chodzi mógł by od siebie zaproponować że pojedzie coś kupić. ale nie , dla niego to takie proste Zebym się ubrała i sobie poszła

--
hehe jakby slyszalam mojego
Stary 2012-03-03, 17:08   #1949
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Nikt nie mówi o wyrodnych rodzicach - różnie się w życiu układa i czasem po prostu nie ma wyjścia... Ja po prostu uważam, że to ostatnie wyjście z sytuacji (dla mnie), bo jednak wolałabym żeby opiekował się dzidzią ktoś kogo znam i mu ufam... np. ja
Myślę, że prawie każda matka wolałaby zostać z dzieckiem w domu jak najdłużej. Nie ma co oczekiwać, że żłobek czy przedszkole zapewnią dziecku miłość i super troskliwą opiekę, bo od tego są rodzice.
Osobiście nie oddam dziecka do żłobka, bo liczę na to, że moja mama z nim zostanie.

Cytat:
Ze mnie wręcz ta krew tam trysnęła, ledwo wróciłam do domu... Nie dość, że mnie od tego brzuch boli, to mnie tam ciągnie jak na okres
I jeszcze do tego zęby mnie bolą
Soleilka widzę, że Ciebie też to spotkało Biedactwo Miałam dokładnie tak samo. Po 3 dniach nie było już śladu po krwawieniu. Mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie
I super, że przytyłaś
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 17:09   #1950
prince_polo
Zakorzenienie

Ale mam duszności jak Leze. masakra czy na boku czy na plecach czy nawet jak na plecach podsune się wyżej to też.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości