|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Cytat:
|
|
#4712 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#4713 |
|
Raczkowanie
|
Ten lęk to chyba normalne bo ja też czasami mam cos takiego i nie wiem przed czym, to raczej strach o córcię że jej coś się może stać i czarne wizje przed oczami ,mała ciągle przy cycu , taki leniuszek do jedzenia a w dodatku chyba ma reflux bo strasznie ulewa , daję jej syrop od pediatry na to ale prawie nicnie pomaga
|
|
|
|
#4714 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ss jednak cudem nie jest
Znowu mielismy sajgon przez cala noc. Nad ranem zatkalismy go smokiem i tz sobie spal, a ja trzymalam smoka, zeby nie wypadl, bo jak tylko gubil smoka, to sobie przypominal, ze go boli Dopiero po porannym karmieniu oddalam Wyjca tztowi,odwrocilam sie My tez dzisiaj pierwszy spacer, tylko nie bardzo wiem, co ubrac Slonko sliczne, bezchmurne niebo i 6 stopni, wiec moze body na dlugi rekaw, skarpetki, polarkowe spodnie i polarkowa bluza, na to kombinezon i do spiworka wozkowego stykna? Jak myslicie? Zuzia, fajnie, ze Wam espumisan pomogl. A ile i jak go podajesz? Agatku, ja tez juz wale przed ss przed kazdym cycem. Kolki sa, ale jednak cos tam pomaga, wiec stosuje. Jakby co jeszcze TYLKO 2 i pol miesiaca... Neska, a Wy jak stosujecie ss? Agatek pisala, ze Wam super pomogl... ![]() Zoska,ja tez czuje strach. Najbardziej przed zostawaniem z Malym sama (bo nie poradze sobie, bo bedzie wyl, a ja nie bede umiala go uspokoic, bo cos sobie zrobi, a ja tego nie zauwaze) i przed tym, ze juz nie ma odwrotu i nigdy juz nie bede taka wolna jak wczesniej. Chyba wygrywam nasz plebiscyt na najbardziej wyrodna matke ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Dziewczyny nie jedzace nabialu, czym smarujecie chleb? I co mozna jesc na sniadanie/kolacje oprocz chleba z wedlina czy chleba z zoltkiem?
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zrobilismy przerwe w kropelkach to wszystko wróciło i 2 dni był sajgon... ale juz dzis (odpukac) jest ok. jak pisałam wczesniej w szpitalu dali nam czopki viburcol i pomagało w połąćzeniu z ss. teraz jest na samych ss i czopki beda doraźnie w razie jakiegos wiekszego ataku. mamy problem z małym bo po tym szpitalu jest tak wystraszony ze masakra... oczka ma takie wystraszone... spi i za chwil ebudzi sie z płaczem a uspoakaja sie tylko na moich rekach.... mam nadzieje, ze wsyztko wróci do normy.... |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeju, mam nadzieje,ze szybciutko zapomni o tym szpitalu ![]() Mamy te czopki,pediatranam zapisala. Jak dzisiaj bedzie taki atak jak wczoraj, to mu je zapodam, chociaz jakos nielubie caly czas grzebac mu przy tym tylku. W sensie zeby mu sie ten jego tyleczek nienprzyzwyczail do reagowania tylko na jakies czopki lub rurki (windi) chociaz tych drugich to na razie nie bede uzywac. Tyle zachodu a efekt na chwile :/
|
|
#4717 | |
|
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() Neska współczuję przeżyć szpitalnych, oby maluszek szybko o tym zapomniał. Cytat:
![]() Moj maly złośnik chyba mnie nie lubi . OD wczoraj tatuś ma weekend więc Marcel jest aniołkiem i ładnie leży w lezaczku albo na kolanach taty bez ryków. Płacze tylko gdy jest głodny![]() A teraz tz odkurza, Mili się bawi , Marcel śpi już drugą drzemkę a ja sprzątam w szafie ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Czubasek moja położna nakazała na katar iść na spacer, podobno nic tak nie działa na katar jak świeże powietrze. Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-03-03 o 14:43 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4718 |
|
Rozeznanie
|
pearl spróbuj jeszcze z Delicolem, skoro bobotic i ss nie bardzo pomagają, to może Jaś ma problem z trawieniem laktozy i te kropelki mu pomogą.
My byliśmy dziś z Fifim u okulisty. Całe szczęście wszystko z oczkami ma w porządku a lekarz Irańczyk bardzo sympatyczny, fachowy, z podejściem do dzieci. Badanie było bezbolesne, Fifi ani razu nie zapłakał. Doktor swiecił mu po oczkach latareczką a potem zaglądał przez źrenice do środka. Fifol był cały czas na moich rękach, nie musiałam mu na chama trzymać główki, to pan doktor latał ze swoim przyrządem za okiem Fifiego, jak ten obracał głowę ![]() mamy tylko przyjsć na kontrolę za 3 miesiace. |
|
|
|
#4719 | |||
|
Rozeznanie
|
witam w sobotkę
![]() Cytat:
body dł. rękaw bawełniany pajac skarpetki sweterek spodnie sztruksy :P kombinezon + czapka śpiwór z wózka buda i osłonka wróciła do domku cieplutka ale nie spocona ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
to się nazywa lekarz przyjazny dziecku
|
|
|
#4720 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
gorączka mała ale jest, siedzimy w domu a taka ładna pogoda I na basen nie pójdziemy (matka pływająca ) . Przepraszam, ale nie doczytałam, postaram się jutro
|
#4721 |
|
Rozeznanie
|
co do ubrania na dwór, to teraz jak już jest temp na plusie to ja Fifola w tym co jest ubrany w domu wkładam do kombinezonu i do śpiworka wózkowego i to wsio.
Dziś np ma body na dlugi rękaw, skarpetki i spodenki. Jak było na minusie to mu zakładałam pajaca, spodenki i sweterek (tak żeby miał po dwie warstwy ubranek na rączkach i nóżkach). |
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatek czy Twoja mała nadal niechętnie pije herbatki?? moj junior się rozkręcił- zasmakowała mu herbatka koperkowa z bobovity... próbowałas ją dawac małej?? Hipp Igulcowi nie podszedł, z milupy tez nie, sama woda tez nie, woda z glukozą tez nie.... |
|
|
|
|
#4723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() my jutro chrzcimy niby obiad w restauracji a i tak kupa roboty;/wiec lece odezwe sie w poniedzialek juz na spokojnie
|
#4725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My już po spacerku byliśmy ponad godzinkę.Oczywiście dumny tatuś cały czas pchał wózek,zresztą sporo par widziałam i tatusiowie prowadzili.Zaraz spróbuje się kimnąć ,ale znajac moja maluchę ja zaczne usypiać ,a ona sie obudzi aha czubasek ja czytałam ,ze jak jest katarek to wychodzić na powietrze.Moja mała ma troszkę i cały czas wychodzę z nią
|
|
#4726 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziś się zrobiłam na bóstwo i mieliśmy sesję zdjęciową- szwagier pstrykał foty, potem coś dodam do klubiku ![]() Byliśmy na spacerku, bo piękne słońce, zero chmur, ale straszny wiatr ![]() Wczoraj byliśmy na lofrach u koleżanki- Kingulec był bardzo spokojny i opanowany, zasnęła potem a jak się obudziła to ryk- próbowałam dać herbatki, ryk więc zapakowałam manatki i wróciłam do domu bo się wtedy zbliżała pora karmienia... ![]() CO DO JAKICHKOLWIEK KROPEL- PROSZĘ SIĘ NIE ZNIECHĘCAĆ I NIE OCENIAĆ PO 1 UŻYCIU!!! Bobotic używałam tydzień- nic, Sab Simplex 3 dni- widoczny rezultat, zminimalizowało kolki, ale nie usunęło całkowicie- ale u mnie kolki nie są takie jak były u Neski czy Pearl, że dziecko wyło kilka godzin ![]() Także na efekty można czekać dzień, a można i nawet cały tydzień... ![]() Cytat:
moja też nie była zainteresowana na początku, a teraz patrzy na światełko, słucha i patrzy na zwierzaki jak latają i się do nich śmieje jak widzi je z przewijaka ![]() Co do 'po co mi to było' chyba każda tak ma... to minie i z czasem przywykniesz. Też tak mówiłam rycząc na zmianę... Cytat:
Cytat:
Ty się nie nastawiaj na kolkę 3miesięczną chłopców kolki łapią częściej a czytałam w necie, że niektóre dzieci potrafią mieć kolkę przez pierwsze pół roku ![]() Cytat:
to niedobrze... ehh, czuje Twoje ciepło, to od razu bezpiecznie się Igorek czuje, więc to normalne, oby synkowi szybko przeszło!!!! ![]() Cytat:
i wiesz co- też stwierdzam, że może jej nie smakuje? Może też spróbuję innej firmy Bo się wykręca, wierzga i ryczy i krzyczy siwy dym z tą dziewuchą!!!!!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-03 o 16:05 |
|||||
|
|
|
#4727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odciągałam co 3-4 h tak koło 60-70 ml z tej jednej piersi ale to były pierwsze dni więc laktacja nie była tak pobudzona. teraz ściągam po 120 ml z jednego cyca co 2 h więc laktacja mi nie siadła ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4729 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
A my mieliśmy w końcu fajną nockę bez prężenia, suszarki i płaczu |
|
|
|
#4730 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ja znowu na jednej nodze Byliśmy dzisiaj chwilkę na zakupach i spacerku z małą Spała sobie grzecznie w wózku, i jeszcze chwilkę jak wróciliśmy do domu to w wózku pospała przy otwartym oknie Pogoda u nas śliczna, ale wieje ![]() Wczoraj wieczorem dosłownie padłam, a TZ z mamą usypiali małą, nawet nie wiem jak długo .. ale jak ją uśpili, tak spała do 6-tej Cytat:
Ja jem głównie chleb z dzemem , bo w niektórych wędlinach też jest mleko ( i sól przemysłowa ) Dzem już mi się uszami wylewa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz nie wiem dziewczyny co ze sobą zrobić. Ja już mam dość jak ona ryczy. Dzis udalo mi sie wyrwac z domu na chwile na zakupy, a mama ją przypilnowała. Ale chodziłam po tym sklepie i tylko myślałam o tym ,że wroce, a ona bedzie ryczec ,ze w nocy znowu musze wstac. Jestem tylko i wyłącznie od niej uzależniona. W tygodniu znowu z nią sama zostaje, szlag mnie na tą myśl trafia.
Przed chwila spróbowałam z nia na dwór wyjsc to wrzaski byly okropne. Postałam na podjezdzie 5 minut i wrocilismy do domu, bo sie darła jakbym jej jakąś krzywde robiła. Znowu becze i sobie wyrzucam wszystko jaka głupia byłam, że nie uważałam. Teraz nawet nie moge się iść wy.srać kiedy chcę. |
|
|
|
#4732 |
|
Rozeznanie
|
Od 12.15 do 13.20 byliśmy na spacerku,Tż tak dumnie pchał wózek
![]() .Wróciliśmy było jedzonko,potem bujaczek i jak zwykle dużo śmiał się na nim Bartuś,a na koniec jak zwykle bujaczkowa kupaa była .Teraz śpi już półtorej godzinki a ja posprzątałam w jego komodzie i odłozyłam zamałe ciuszki .Teraz czekam aż się obudzi ten mój pasibrzuch i będzie jadł "podwieczorek". Mamuśki czy jak trzymacie dzidziole za rączki to podnoszą się bez problemu przy czym głowa jest sztywno?? Czy któraś z Was ma taki klin dla dziecka? http://allegro.pl/klin-poduszka-dla-...164663525.html Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-03 o 17:15 |
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;32680276]Witajcie dziewczyny, pewno nie pamietacie mnie. Melduję, iż urodziłam 18.02 Dominisię 3100g i 55cm
Nie miałam czasu by napisać Dzidziunia moja spokojna,ale mamy problem z kupkami...mam nadzieję, że jakos się uporamy. gratuluje wszystkim mamusiom ![/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Mój miał podobnie po fototerapii i ze dwa dni częstych czułości i było sporo lepiej Co do ubrania na spacer: bodziak+pajac+pajac polarkowy+kombinezon (nie jest jakoś super ocieplany )+ czapka. No i na wierzch koc![]() _________________________ Cześć ![]() U nas dziś znów jedna pobudka tylko ![]() poza tym nic ciekawego ![]() Tak czytam o Waszym ściąganiu pokarmu... ja jak trochę po karmieniu opróżniam piersi, to wyciągam jakieś 40-60 ml z obu, jak nie karmię i tylko ściągam, to jakieś 80-100 (nocą do 130/140)... tyle piję, a nic mi nie przybywa
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam tego klina
|
|
|
#4735 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() my dzisiaj też byliśmy na spacerku śliczna pogoda aż 2 godzinki spacerowaliśmy a mały cały czas spał mam nadzieję że jutro też tak ładnie będzie
|
#4736 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki my z Misiem już w domku - jestem cała przeszczęśliwa Michaś ma już swój [pokoik dziś w nocyu już w nim spał i pięknie nocke w swoim łóżeczku przespał
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam nowe fotki
|
#4738 |
|
Rozeznanie
|
Też mi sie wydaje ,że to wcześnie,ale moja pediatra kazala tak cwiczyc i wiem ,że jedna z dziewczyn chyba Monika też mówiła ,że jej pediatra wspomniał,że około 2 miesiecy dziecko powinno unosic sie
|
|
|
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
Chwale sie moim chomiczkiem
![]()
Edytowane przez sandra1892 Czas edycji: 2012-03-03 o 18:23 |
|
|
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
Ananke,dziekuje za rade. Zobacze,jak bedzie przez kilka nastepnych dni i jak sie nie uspokoi,to sporbuje delicolu.jak juz pisalam - jestem gotowa sprobowac wszystkiego
![]() Dziekuje Laseczki za odpowiedzi w sprawie stroju.Oczywiscie przed spacerem nie mialam juz jak tu zajrzec,wiec ubralam tak,jak pisalam wczesniej i chybaok, bo maly byl cieply po powrocie do domu,tylkojedna reke mial lodowata - cos mu sie odkryla... ![]() alecaly spacer dydlalsmoka i co chwila otwieral oko, wiec te bajki,co mi opowiadali znajomi tzta,ze na spacerze to spi od razu ipozniejjeszcze ze 3 godziny moga sobie w tylek wsadzic po spacerze znowu cos sie prezyl i wyl, a ja mam mniej mleka w cyckach i nie wiem,co tu zrobic :/ Agatek,lece do klubu zobaczyc ![]() Neska, ile razy Twoj maly mial zapodany ten czopek? ok, lece do k. i spac,zeby miec sile na noc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

znaczy, że nie macie przepuklinowego pępka. We wtorek dowiem się w przychodni co i jak z tym plasterkiem
zasnęła o 7 wstała o 23 potem o 3 i spała do 7 

Znowu mielismy sajgon przez cala noc. Nad ranem zatkalismy go smokiem i tz sobie spal, a ja trzymalam smoka, zeby nie wypadl, bo jak tylko gubil smoka, to sobie przypominal, ze go boli
Slonko sliczne, bezchmurne niebo i 6 stopni, wiec moze body na dlugi rekaw, skarpetki, polarkowe spodnie i polarkowa bluza, na to kombinezon i do spiworka wozkowego stykna? Jak myslicie? 

Jeju, mam nadzieje,ze szybciutko zapomni o tym szpitalu 

to się nazywa lekarz przyjazny dziecku
I na basen nie pójdziemy (matka pływająca 

Bobotic używałam tydzień- nic, Sab Simplex 3 dni- widoczny rezultat, zminimalizowało kolki, ale nie usunęło całkowicie- ale u mnie kolki nie są takie jak były u Neski czy Pearl, że dziecko wyło kilka godzin

siwy dym z tą dziewuchą!!!!!