|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Darusia dasz rade jak tylko jestes na bierzaco to wbijaj
![]() U nas dziś słoneczko ładnie swieci wiec bedzie mega spacer
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny znalazłam niedrogie ubranka na chrzest, bede tu chyba zaproszenia kupowac, bo chce takie najtansze, recznie wypisywane.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4979922 |
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaka ja glupia jestem!!Weszlam do netu po jakis przepis na jablecznik i zamiast literki "g" wpisalam literke "W" w adresie strony
.A propo,wrzuccie jakies przepisiki na szarlotke dobre ,tak za max godzinke bede robila,a znajac zycie nie wylacze kompa tak szybko
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc babole kochane!
Co u nas? Wczoraj mialysmy 3 miesiace z tej okazji zjadlymsy 2 lyzeczki jabluszka ![]() chyba smaaakowalo ![]() Oliwia nie jest zazdrosna,przynajmniej tego nie widac,pomaga nadal we wszystkim jest meeeega opiekuncza. Troche sie uspokoila,czyzby bunt 2 latka za nami? Amelia nadal pieknie spi,idzie spac kolo 20 budzi sie ok 6-7 nieraz kolo 5 na papu i kimamy dalej do jakiejs 9 Poza tym.... zmiany zmiany zmiany....przeprowadzka. Robimy remont dziewczynom u moich rodzicow szykujemy pokoj i do konca marca moze sie uda przeprowadzic. A co do fb ja jestem tez w jednym klubie zrezygnowalysmy z wizazu na rzecz fb -fajna sprawa,bo pisac tu i tu i jeszcze klub na wizazu to nie mialo sensu. 8 marca idziemy z Amelcia na szczepienie....zdjec nie bede wstawiac jestem na fb tam ich pelno ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- my malo tego ze mamy niecaly miesiac zeby sie wyprowadzic bo wymowienie zlozylismy i tu mieszkamy do konca marca to jeszcze chrzciny mamy 8 kwietnia.
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
witamy z katarkiem
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
Seonka ale ja nie zostawiłabym malucha u rodziców, to były żarty , nawet starszego nigdy nie zostawiła, taka ze mnie matka kwoka .Daruś hej Lecę do małego
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
UWAGA PEKAM Z DUMY!!!
![]() Musze sie pochwalic- Nika wczoraj skonczyla 4 msc i dzis pierwszy raz przekrecila sie sama z pleckow na brzusio
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
gratki ggora
![]() u nas 4 miesiace za kilka dni ciekawe czy chlopcy mi niespodzianke zrobia a tak w ogole to bylam cale przedpoludnie sama z maluchami- na dworze piekne slonko, w domu pod oknami ukosnymi na poludniu upal- wiec stwierdzilam ze idziemy na spacer. 45 min- karmienie, przewijanie, ubieranie maluchow i soni, znoszenie wozka, gondoli, walka z sonia ze zabieramy z soba 1 maskotke a nie 5 plus lalke i wozeczek. wreszcie udalo sie wyjsc oczywiscie matka byla tymi przygotowaniami tak wykonczona ze zlana potem- wiec stwierdzilam ze jak na tshirt ubiore kurtke zimowa to starczya na dworze okazalo sie ze pizga jak w kieleckiem, zimno na dodatek wiec po pol godzinki karnego spaceru wrocilismy do domu ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- co jest kobitki wszystkie na fejsie szaleja??? a propos fejsa- czytala ktoras nowa ksiazke Wisniewskiego?
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Glam, na weekendzie zawsze pustki były
A co ma fejs do Wiśniewskiego? ![]() joamic, współczuję katarku ![]() my dziś byłyśmy prawie 2 godziny na spacerze!! pogoda piękna, ale Pati wróciła tak wymęczona i tak zaczęła marudzić, że od razu bez jedzenia poszła spać![]() ggora, jak się zakończyła ta sprawa z Allegro z tym chłopem co niby nie odebrał paczki i tą babą co narzekała na jakość ubranek?
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Aha koras ostatnio pisala o kupie smooth- bez grudek, twarozkow i ziarenek
Moj adas Zrobil taka sama
|
#102 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez jestem na fb i nk i juz czesc z was mam, zamieszanie dzis impreza rodzinna a za tydzien chrzciny, tyle jedzenia, bardzo uwazam ale zjadlam wczoraj za duzo winogron chyba i dzis jest placz. moze tez przejde na ryz i zaczne tak powolutku, tylko czy mi cierpliwosci starczy... ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- ktoras pytala u wodne kupki, jak sie powtarzaja to radze sie wybrac do lekarza albo moze zrobic posiew. to moze byc bakteria albo alergia ja to nie widzialam kupki z kawalkami od miesiaca...
|
||
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
jak wypisujecie zaproszenia na chrzest? "zapraszam ciocię Alę i wujka Michała kowalskich" czy tak oficjalnie "Alicję i Michała Kowalskich"?
nie pamiętam jak robiłam przy pierwszym dziecku.
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Seona bo tytul nowej ksiazki to " na fejsie z moim synem" chyba albo z moja matka nie pamietam dokladniep
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
jaka piekna pogoda, 3h bylismy na spacerze chatka posprzatana, umowa o nowe M podpisana, jeszcze prasowanko male mnie czeka.No i kupilam sobie fajne buciki na chrzciny Seona ja pisalam imionami i nazwiskami zaproszenia, co by za duzo nie ciocowac ![]() Aniolina to nasze dzieci moga sobie rece podac przy pelzaniu ![]() Darusia u nas dokladnie to samo, za 3 tyg przeprowadzka a 09.04 chrzest, w miedzyczasie 500 km do pokonania i nie wiem czym/z kim pojedziemy, bo my samochodu nie mamy... |
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia to chociaz do klubu na fejsie dolacz
|
#107 | |
|
Zadomowienie
|
Ja dzis nie fejsuje, tylko robie wielkie sprzatanie
Kolejne podejscie heheh. ale sukces, bo juz posprzatalam sypialnie, zmienilam posciel i przestawilam lozeczko![]() Teraz przypala mi sie obiad bo wizazuje ![]() Cytat:
![]() A tamta pani odeslala paczke, uwazam, ze ostro przegiela, bo wystarczylo wrzucic ubranka do pralki i wszystko by bylo ok- poprostu na niektorych byly pojedyncze wloski tofika ... moje niedopatrzenie,bo napisalam, ze dom bez zwierzat( no bo faktycznie tak jest od pol roku ) ale nie trzeba bylo odrazu robic zamieszania - eh co za ludzie.... mi wczoraj przyszly ubranka dla Filipka ostro smierdzace fajami, ale odrazu wypralam i wsio gra.Ide do kuchni, bo bedziemy jakies skwarki zaraz jesc heheh
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co...pochwale się moją niepochamowaną głupotą
najadłam się ile bądź ciasta z masą(orzechowo-kakaowy z kokosem), paczkę paluszków, zupę z grochu czerwonego, jabłko i dołożyłam pizzą aż się boję jaka kupa małej wyjdzie, a dzisiaj takie śmierdzioszki puszcza, że matkoświęta
|
|
|
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
|
no ładnie juz 4 strony
![]() ![]() witam sie slicznie w nowej czesci z Viki na reku i cycem wywalonym ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- no niezle ![]() ja wczoraj obzarłam sie daktylami i nie tylko młody sadził kupska na odległosc ![]() a tak poza tym, to nie wiem czy te suszonne owoce sa zdrowe-ja je jem non stop- bo siarke podobniez zawieraja Cytat:
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulejszyn Darusia siemanko ![]() Dziewczyny jakie jabluszka dajecie na pierwszy raz? W sensie czy kupujecie jakies super hiper czy takie zwykle? Mam z targu z dzialki jakiegos dziadka i kusi mnie zeby dac malemu bo ostatnio w ogole mamy problemy z karmieniem.Mleko mu juz nie smakuje za bardzo O.o |
|
|
|
|
#111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my tylko na 1h wyszlismy, bo młody po tym czasie budzi sie i drze sie jak szalony ze migusiem do domy lecimy i tak jest codziennie, chyba sie w domu za mało najada ale nie chce wiecej, jak mu daje i oczywiscie smoka nie chce ciagnac
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spacerku to Olek zaliczyl dzis dwa pod rzad. Godzina ze mna i 1,5h z moja mama. |
|
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczelam ten dzien masakrycznie. Nie dosc, ze Olek marudny to i moja rodzicielka. tak mi cisnienie podniosla, ze gdybym miala spluwe to |
|
|
|
|
#115 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja bym kupiła od tego dziadka
![]() ani twojego ani mm? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Wtajemniczenie
|
a tak twoja rodzicielka ma podobne jazdy do mojej- współczuje... ciekawe co odwaliła tym razem![]() ![]() Cytat:
super!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie mam od tego dziadka
takie widac swojskie te jabluszka bo nie sa takie sliczniusie jak te marketowe ![]() no moje ciagnie 1-2dziennie, mm reszta ale jeszcze tydzien temu jadl co 2-2,5h ok 120ml to teraz je co 3-4,5h 120-150ml.
|
|
|
|
#119 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry w nowym wątku
Cytat:
![]() Cytat:
brawo dla Niki!! ![]() Cytat:
wizaz wrzucony w zakładki, co by za dużo szukania nie było Cytat:
a w ogóle oświećcie mnie, bo ja jeszcze maluchowi nic nie dawałam, bo dopiero 3 miechy skończył, ale to daje się jabłko takie surowe starte na tarce czy gotowane? ![]() w ogóle... moje dziecię ma ślad trzech!! zębów... takie kropeczki malusie... jak się przejedzie palcem, to jakby ziarenko piasku ![]() i podciąga się sam do siadania... matko, ledwo głowę prosto trzyma, a już cuduje!! Muffinko, pytałaś mnie o żłobek. Więc na razie nie poślę małego do żłobka, bo by mi chyba serducho pękło. Mieszkamy w Łodzi sami, nie miałby się nim kto zająć, na opiekunkę nas nie stać. Mnie się umowa skończyła z końcem roku, więc teraz ciągnę macierzyński z ZUSu, a potem kuroniówkę. Dopóki nie pójdziemy z torbami, to tak zostanie, a potem będę myśleć nad pracą w domu, ewentualnie jakiś handel przez internet, jeszcze będę myśleć Jedno jest pewne - zostaję z młodym tak długo, jak się da |
||||
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje, ze mozemy sobie podac rece w kwestii rodzicielek :/ Edytowane przez goldika Czas edycji: 2012-03-11 o 18:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

.
,tak za max godzinke bede robila,a znajac zycie nie wylacze kompa tak szybko

, bo nabiału nie jem, słodyczy też (no czasem herbatnika lub szarlotkę
), bo ponoć mogą pobudzać dziecko. Raczej wszystko gotowane, sporadycznie smażony kotlet się zdarzy. No to chyba zostaje mi ten ryż i woda ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
najadłam się ile bądź ciasta z masą(orzechowo-kakaowy z kokosem), paczkę paluszków, zupę z grochu czerwonego, jabłko i dołożyłam pizzą
ze migusiem do domy lecimy