|
|
#541 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wątek poradnikowo-wspierający kompleksy zabijający:)
Opuchlizna ma jeszcze zejść, miejmy nadzieję.
Po prostu na trochę inny kształt się umawialiśmy... chciałam okrągły, zadarty nos. Odkąd mam dobre leki, nie mam problemów z tym jak wyglądam. Odchudzam się, by być lepsza, z tego samego powodu zrobiłam nos. Mam manię poprawiania, cierpię na idealizm, chorobliwy idealizm. Ciągle musze być ładniejsza, żeby móc porównać się ze starymi zdjęciami. Byłam zawsze wierna fanką "Łabędziem być". To pewnie chorobliwe, ale kocham zmiany, nie miałam nigdy stałej pracy, uwielbiam się przeprowadzać, zmieniać garderobę... Na terapię obecnie nie chodzę, jakoś zupełnie nie czuję potrzeby. Nie dawała żadnych efektów. |
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś fajną dziewczyną, ale to dążenie do perfekcji, wieczne poprawianie siebie osiąga już taki poziom, że nie zaprowadzi Cię do niczego dobrego. Nie truję Ci już dłużej, bo to Twoje życie i Twoja sprawa. Mam po prostu spokojniejsze sumienie, że się tym z Tobą podzieliłam (moimi obawami co do Twojej osoby), a Ty zrobisz z tym co Ci napisałam co chcesz (czytaj zapomnisz bo gadam bzdury, albo przemyślisz). |
|
|
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Pulshit, także Ciebie nie chcę urazić, ale zgadzam się z Andzią, że Twoje kompleksy są w Twojej głowie i ten perfekcjonizm to nie jest zdrowe podejście -absolutnie. Nawet przykład z tą pizzą, że jesz do 15, a potem już nic nie zjesz. To nie jest zdrowe. Obiektywnie rzecz biorąc nie ma Ci nic do zarzucenia, wiadomo, że komuś możesz się nie spodobać, ale tak jest z każdym.
Co do dziewczyny z filmiku, mogła tak schudnąć, pewnie tak. Ograniczyła te najgorsze rzeczy. Ja dziś na obiad zupa pomidorowa (oczywiście dietetyczna) i ryba zapiekana w folii z warzywami. Dietetycznie i bez zbędnego katowania się. Byłam też po chleb purpeminkiel, bo on jest dla mnie bardziej polecany. Dokładnei.. hmm to ja chyba jem 1200/1300 kcal teraz jak pisałam i ostatnio mało ćwiczyłam, ten jeden dzień chyba wcale.. by jechać na 1000 kalorii chyba musiałabym non stop spać, ale wiecie, że to dlatego, że ja taki łasuch jestem, dlatego za ogromna zmiana by to była, już u mnie jest duża zmiana w jedzeniu tak w ogóle. Unex, nie ma co się porównywać, każdy ma inny ogranizm i inaczej reaguje na dietę itp. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-03-02 o 18:37 |
|
|
|
|
#544 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Hmm andzia1989r
Ja też nie wątpię.. ale zastanawia mnie, dlaczego ja chudne mniej a odżywiam się inaczej, w moim pojęciu zdrowiej
|
|
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że tak powiem: policzyłam sobie ją (jak to brzmi) i zastanawiam się co jadła po diecie by nie utyc. Moim zdaniem ciągle kalorycznie "dietowo" a potem była ciąża. Jadła ok 1000kcal dziennie. To zapotrzebowanie dla osoby, która NIE ĆWICZY. A ona cwiczyła: 3x w tygodniu bieganie po 30 minut i CODZIENNIE z tego co mówiła wychodziły przeszło 2h cwiczeń dodatkowo. Natomiast wątpię by po takich małych porcjach i szybkim spadku wróciła do normalnego odżywiania (mam tutaj na myśli zapotrzebowanie kaloryczne itd...), bo to raczej skończyłoby się jojo. No chyba, że jest jakimś ewenementem medycznym, ale wątpię. A chudniesz wolniej, bo nie cwiczysz aż tyle. Wolne chudnięcie jest dobre, bo trwałe. Wiadomo, że człowiek to by chciał hop siup i już, ale z punktu widzenia organizmu lepiej, zdrowiej, trwalej zrobic to wolno
Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2012-03-02 o 18:34 |
|
|
|
|
|
#546 |
|
Konto usunięte
|
moj TZ teraz stara sie schudnac wiec przezucil sie ja jedzenie z parowaru
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
),każdy organizm jest inny, w różnym tempie zachodzą wszystkie przemiany metaboliczne itd. np. szybciej zacznie zrzucać wagę ktoś, kto przez większą część życia był otyły i nie uprawiał sportu w ogóle, niż ktoś, kto chce zrzucić tylko kilka kg, a jego jedzenie zawsze było 'w normie', do tego co niedziela 'chodzi na spacery' ![]() tak jak wiele rodzajów sylwetek, tak też różne sposoby odżywiania i tycia/chudnięcia sama np. nie jestem typem chudzielca, ale odżywiam się bardzo niezdrowo (fastfoody, słodycze, itp. przyczyny pomijam ) i przy takim odżywianiu nie tyję, waga jest w normie. bardzo ciężko mi natomiast zabrać się za 'zdrowe jedzenie', czy dietę, bo moja waga leci wtedy bardzo szybko w dół i wpadam w panikę (cieżko mi znaleźć 'złoty środek' w tym wszystkim). natomiast moje koleżanki przy podobnym stylu jedzenia błyskawicznie przybierają na wadze. ale podkreślam, że nie jestem typem chudzielca, który może jeść co i ile dusza zapragnie
MY IDEA OF HAPPINESS HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED "Wierzę w styl, a nie modę" RL Edytowane przez mi.a Czas edycji: 2012-03-02 o 19:43 Powód: niedokończony post |
|
|
|
|
|
#548 | |||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym chciała 4-5kg/mieś, byłabym usatysfakcjonowana ![]() Hmm a teraz muszę jeszcze upolować gdzieś pędzelki do linii oczu, aby jakoś nauczyć się posługiwać żelowymi eyelinerami bo mają przepiękną gamę kolorystyczną tylko nie wiem jakie będą najlepsze te pędzelki, muszę chyba powertować dziś.
|||
|
|
|
|
#549 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, to bardzo miłe, że mi na to zwracacie uwagę. I macie rację, ja sobie z tego zdaję sprawę.
Candy nie mam w nicku L, a uparcie mi je tam wstawiasz :P Normalnie jem kolację o 18, idę spać z kurami 20-21, ale pizza mnie tak wypełnia, że jutro będę miała problem ze śniadaniem nawet... |
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze, przepraszam, faktycznie
. Unex, powertujesz i na pewno znajdziesz
|
|
|
|
|
#551 |
|
BAN stały
|
Cześć dziewczyny
![]() Wow Andzia gratuluje rezultatów miło się czyta takie posty oby tak dalej! Zgadzam się z Tobą że wolne chudnięcie jest bezpieczniejsze nie ma efektu jojo, do tego skóra nie zwisa co jest bardzo ważne.Pushit dziewczyny dobrze piszą ale nie chciałabym jego zmieniać, no trudno jest jaki jest, do tego mały biust ale za to jędrny i to chyba jedyna jego zaleta. Tak btw i co kupiłaś coś z asos?Zaraz ugotuje sobie brokuły i fasolkę szparagową, a mam ochotę na zapiekankę szpinakową. Na poprawienie humory zamówiłam sobie kilka rzeczy z H&M i romwe. Unex chyba i ja rozejrzę się za tymi żelowymi eyelinerami mam ochotę na turkus lub jakiś ładny odcień niebieskiego. |
|
|
|
|
#552 |
|
Konto usunięte
|
(zastanawiam sie czy moj post zostal przeoczony czy zignorowany
)a jak zdrowo przytyc? |
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3268520 2](zastanawiam sie czy moj post zostal przeoczony czy zignorowany
)a jak zdrowo przytyc?[/QUOTE] tak samo jak schudnąć, tylko bilans kcal na plus ![]() (podobne produkty, tylko więcej węgli i białka, no i oczywiście nie żałować sobie )
|
|
#554 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3268520 2](zastanawiam sie czy moj post zostal przeoczony czy zignorowany
)a jak zdrowo przytyc?[/QUOTE] Też chciałabym przytyć
|
|
|
|
|
#555 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3268550 4]ok, jem w tej chwili bardzo duzo, mozna by powiedziec ze non stop cos "clamie" i wrecz chudne.
a reszta moich "wspanialych" problemow?[/QUOTE] a byłaś przebadana wzdłuż i wszerz? nie sugeruję żadnej choroby, ale wiele osób chudnie z przyczyn zdrowotnych, np. nadczynność tarczycy, pasożyty, itp.jeżeli od zawsze masz taki metabolizm, że trudno Ci przybrać na wadze, to raczej będzie trudno zrobić to zdrowo, bo taka już Twoja natura. oczywiście można sobie pomagać jedząc produkty o wysokiej zawartości kcal, ale to już musisz sprawdzać sama na sobie, jak reaguje Twój organizm. ogólne zasady zdrowego żywienia masz podwieszone na dietetyce, jest tam też sporo wątków na temat przytycia i tam odsyłam bo sama miałam takie problemy tylko w dzieciństwie i przekarmianie mnie wspominam bardzo niemiło dlatego tego z pewnością nie polecamz pewnością opychanie się 'śmieciowym jedzeniem' i do tego zero ruchu by pomogło ale chyba nie o taką jakość przytycia Ci chodzi, prawda? ![]() zwróć uwagę na zdrowe produkty, ale o wysokiej zawartości kcal, jak orzechy, owoce (np. banany), pełnotłuste sery i jedz na ile tylko będziesz miała ochotę ale też wcześniej się przebadaj, bo nie sztuką jest sobie wywindować cholesterol ponad normę tylko po to, żeby przytyc 1-2kgno i ćwiczenia siłowe na piękny zarys sylwetki
|
|
#557 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3268585 1]przebadana od stop do glowy, nic zupelnie nic, tylko tak nie moge przytyc. w gimnazjum (czyli z 7 lat temu) bylam paczuszkiem po czym schudlam i mialam 14 kg niedowagi przy wzroscie 1,6m[/QUOTE]
to mogę tylko powtórzyć to co wyżej napisałam na temat jedzenia, nie śmiem doradzać bardziej szczegółowo, bo nie jestem specjalistą i nie chciałabym zaszkodzić ![]() a może zaważa jakiś czynnik psychologiczny? np. może boisz się przytyć za bardzo, jeżeli kiedyś byłaś 'pączuszkiem'? lub towarzyszy Ci nadmierny stres? jeżeli nie znajdziesz pomocnych rad w wątkach na wizażu, to może warto udać się do dietetyka? ![]() w każdym bądź razie, życzę sukcesów w przybieraniu ciałka, a dziewczynom z problemem odwrotnym (sobie też ) sukcesów w gubieniu go jaka szkoda, że jednna nie może oddać trochę drugiej...
|
|
#559 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie, co do mnie, to może byc tez środowisko. Dziewczyny z mojej branżyw wieku lat 22-23 miały popowiekszane piersi, posladki, usta, robione nosy, wiecznie się głodzą. Zdarzyło sie kilka razy, że nie dostałam jakiegoś zlecenia, bo nie mam sztucznego biustu.
Jedna z moich niewielu koleżanek non stop się operuje i jest juz przeraźliwie chuda. Otacza mnie taki właśnie dziwny kult - jeśli jesteś chuda i cycata, to jesteś wartościowym towarem. Nie dostałam ostatnio kilku zleceń z powodu przytycia.. Z Asosem się złamałam... kupiłam wszystkei ciuchy, które chciałam. Najwyżej jak przyjda to pomierzę i coś odeślę. Dziewczyny, was tez kąpiel tak odpręża? Uwielbiam zaczynać dzień od rytuałow - maska na wloski, peeling, balsam, krem do stop, cieple skarpetki ![]() Po wczorajszym dopuscie od diety nadal mam wysadzony brzuch :/ Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2012-03-03 o 10:02 |
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
myha618 pisałam o tym dużo wcześniej. Podstawowe jest zacząć od spisywania przez pierwszy tydzień jak jesz, staraj się jeść tak jak zwykle. Liczysz kalorie z każdego dnia. Patrzysz na normy kaloryczne, dla kobiet to od 2500 do 3000 kcal dziennie. W zależności od tego jak wyjdzie powinnaś odpowiednio zwiększyć ilość kcal. Możesz to zrobić przez dodanie do diety przede wszystkim białka w dużych ilościach(chude mięsa takie jak kurczak, indyk, chuda wołowina i wędliny,jaja, jogurty, sery, przetwory mleczne, twarogi, ryby). Ważne są też produkty zbożowe, warzywa, owoce, zamiast wody lepsze są np. soki warzywne i owocowe, które zwiększają apetyt. Możesz się wybrać do apteki żeby zapytać o nutridrinki o których pisały dziewczyny, ja tego nie sprawdzałam jeszcze. Ja nie wybrałam konkretnej diety, patrzę na przepisy z tego forum z dietetyki i codziennie wybieram co na następny dzień będę jadła.
Na noc piję melisę na uspokojenie i zwolnienie metabolizmu. Staram się nie stresować, stres nie sprzyja przytyciu. Może nikt Ci nie odpowiedział bo już sporo było na ten temat, wystarczyło przejrzeć ![]() Podstawa: *5 posiłków dziennie i dobrze zbilansowana dieta *ćwiczenia(pływanie, bieganie, aerobik co chcesz) p.s. tu masz tabelę kaloryczną ja rozpisuję wg. niej http://zdrowezywienie.w.interia.pl/tabelekaloryczne.htm Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2012-03-03 o 10:28 |
|
|
|
|
#561 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
ja po 3cim dniu ćwiczen i stwierdzam że pod warstwą tłuszczyku na brzuchu istnieją jeszcze mięśnie
|
|
|
|
#562 |
|
Konto usunięte
|
plywam 2x w tygodniu, kiedys bylo tego wiecej bo robilam to jako zawodnik. jem ok 7 posilkow dziennie dosc duzo, mysle ze jakbym policzyla kalorie to wyszloby tego kolo 6 tys na dzien, ale od poniedzialku policze to dokladniej
![]() moja mama czasem mowi ze to dlatego ze duzo jezdze w ciagu dnia, w samej komunikcji miejsciej spedzam dziennie ok 4 godzin, po kampusie biegam pieszo wiec moze to dlatego. stresuje sie srednio przez 2 miesiace co pol roku z okazji sesji ktora sie u mnie ciagnie od poczatku roku do teraz. |
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jednak jutro pójdę na łyżwy, miałam kłopoty ze snem i usnęłam chyba po 4 rano,. .masakra. może też dlatego, że zestresowałam się jedną sprawą i dużo wody na noc wypiłam i łazienka wołała.. woda wspomaga odchudzanie wiadomo, ale na noc lepiej nie pić, bo się spać nie będzie mogło :p a co mi po odchudzaniu jakbym nie mogła noce spać.,. lepiej już tak nie zrobię
a dziś spotkam się z facetem, pospacerujemy w Warszawie sobie nie wiem czy dobrze waga pokazuje, ale chyba już jest jakaś zmiana, bo miałam 86 kg, a teraz mam ok 84. ale oczywiście staram się być cierpliwa, bo tak najlepiej do usłyszenia
|
|
|
|
|
#564 |
|
Konto usunięte
|
Włamali mi się do auta, wybili szybę, ukradli radio... i jakoś zupełnie nie umiem się tym przejmować. Byłam u mamy, pierwszy raz widziałam wiosenną, słoneczną okolicę jej domu (kupili go późną jesienią). Poszłam na długi spacer z psami, jeden mi się wykapał w rzece. Druga odnoga rzeki zamarzła, więc dawaj na ten lód i tak chodze chodzę, patrzę, a tam dziurka, pod spodem płynie woda. Jak zobaczyłam jaki ten lód jest cienki, jak zaczęłam spier.. stamtad, wylozyłam się jak długa z małpim okrzykiem godowym, a TZ stal na brzegu i darł ze mnie łacha
![]() Niestety jak tylko weszliśmy do mamy przywitał mnie zapach pieczonego ciasta... Już wiedziałam, że jest niedobrze. Na stół wjechały babeczki z czekoladą, dwie miski popcornu, pistacje, dwudaniowy obiad. No i się źle skończyło. Po wszystkim można mnie było toczyć
|
|
|
|
|
#565 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Powiem Ci, że ja właśnie wypiłam sporo na noc i musiałam wstać o 6 do wc
a później dalej poszłam spać, tyle, że ja wypiłam jakieś 1,5 l wieczorem ![]() Hmm a ja jadę w pon na poprawkę tatuażu, ciesze się niezmiernie i może zrobię jakąś rundkę po secondhandach Ja się na razie nie ważę, będę się ważyć co 2 tyg, czyli wypada mi we wtorek, ale aż mam ciarki na samą myśl ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Hmm co do spacerków, to kocham psy, ale mieszkam nadal z rodzicami i mam małe dzieci w domu, które mają uczulenie na psią sierść więc odpada. Miałam szczurka, bardzo fajny zwierzak przeglądał dzielnie ze mną wizaż nie raz na moim ramieniu ) ale odszedł A i nie martw się! Jedzenie (wg mnie) to czysta przyjemność, nie można sobie stale wszystkiego odmawiać, jedzenie to najlepsza rzecz jaka nas mogła spotkać
||
|
|
|
|
#566 |
|
Konto usunięte
|
Zgłoszę, dopiero do domu wróciłam.
Ja teraz tez nie mam psa, TZ nie lubi... Jak wyniesiemy sie na wieś, to będziemy mieć chociaż dwa. U nas co rusz kogoś okradają, kradną auta.. najgorsza dzielnica jeśli chodzi o złodziei, Tak sobie od roku nas upatrzyli. |
|
|
|
|
#567 | ||
|
BAN stały
|
)a jak zdrowo przytyc?[/QUOTE] Wg mnie najlepiej byłoby przejść się do dietetyka, skoro dużo jesz a nie możesz przytyć. Nie polecam opychania się fast foodami dostaniesz tylko cellulitu. Mój brat ma tak samo jest wysoki a chudy je tyle co za 3 osoby a waga ciągle stoi w miejscu, chyba już taka "uroda". Cytat:
. Wczoraj też zrobiłam duże zakupy w H&M dobrze że mogę później zapłacić.Ja mogłabym siedzieć non stop pod prysznicem, teraz kupiłam jakiś żel dla dzieci ślicznie pachnie Cytat:
bo ile można ćwiczyć to samo. Dziś ustałam na wage i 1kg w dół, czyli już 53kg tak jeszcze z 1kg i będzie dobrze.Ja to raczej nie wyobrażam sobie domu bez psa lub jakiegoś innego zwierzątka. W Polsce w mieszkaniu mam psa, a w UK w domu mam kota .
Edytowane przez asia di Czas edycji: 2012-03-03 o 17:52 |
||
|
|
|
|
#568 |
|
Konto usunięte
|
Asia Klorane z olejem z norek, bo domyslam sie, ze wlosy, ktore sie faluja/kreca sa raczej delikatne i suche.
Ja niestety tez uwielbiam się wygrzac w wannie. |
|
|
|
|
#569 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
ja też już muszę coś nowego poszukać..Wiesz co, ja kupiłam kiedyś świetną maskę u znajomej fryzjerki ( poleciła mi ją z ręką na sercu) też mam włosy, długie, falowane, do tego farbowane i znalazłam na allegro, dodatkowe niższa cena - dla mnie jest genialna i ślicznie pachnie! wstawiam linka do aukcji, też będę zamawiać lada dzień ![]() http://allegro.pl/na-prezent-crema-a...168250273.html
||
|
|
|
|
#570 |
|
CABIN CREW
|
asia di kręcę HH, na twisterze... robię 8 min ABS, rózne ćwiczenia na brzuch... a i aerobik z deanne berry
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

miło się czyta takie posty
)