Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 17:41   #2311
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Mi zostało ok 4-5 kg.(czyli od porodu -8kg) do wagi sprzed ciąży, ale wiadomo że piersi teraz też swoje ważą.

Tak, dzisiaj na balkonie Takie piękne słoneczko było że musieliśmy jej to pokazać.
To prawie wszystkich kg sie pozbylas

No to od balkonu do prawdziwego spaceru jeden krok.
Pewnie niedlugo pojedziesz z wozkiem.Ale fajnie.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a bedziesz probowac Wehenkocktail?
pytam z czystej ciekawosci
Zdradz co to takiego?
Brzmi bardzo tajemniczo

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

Ja coś niespokojna jestem... stwierdziłam, że zaznam spokoju jak spakuje sobie torbę dla sebie... dla malucha spakuje jak się za tydzień dowiem jak się sytuacja ma...
ale to chyba przez to, że w poprzedniej ciąży po 30 tc 2 x leżałam na patologii...

Nie denerwuj sie na zapas.
Kazda ciaza jest inna.Bedzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dziewczyny bo żadna mi nie odpisała czyli chyba nie będę miała do kogo napisać eska termin mam na 20.04 więc większość będzie już rozpakowanych i mało wchodzić na wizaż... więc chyba zostanie mi w razie czego poinformowanie Was dopiero jak wyjdę ze szpitala i znajdę czas....
Do mnie mozesz pisac,ale to na angielski,wiec drozej wyjdzie.
Mysle,ze kazda z dziewczyn ktora podala numer nie bedzie miec nic przeciwko.Bo po to sa wlasnie te numery.A nawet jak mamusie beda mialy malo czasu,to zeby przekazac taka wiadomosc na pewno znajda chwilke.

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Nikii nie smutaj sie, na pewno zadna dziewczyna nie bedzie miala nic przeciwko, zebys do niej pisala Dla mnie tez nie ma problemu, tylko ze ja w Anglii, wiec taniej bedziesz miala do kogos z Pl. A widze, ze dzis na forum wiekszosc emigrantek jest, pewnie dlatego zadna nic Ci nie odpisala na ten temat
Ja tam Rybka do ciebie bezczelnie spisalam numer,bez pytania i do Moni tez.I nie zawaham sie go uzyc Oraz do kilku dziewczyn z Polski.
Moj tez jest podany jakby co
Stary 2012-03-03, 17:41   #2312
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Dziewczynki chwale sie pokoikiem corci
Kolyske sama ozdabialam bedzie ona stala w naszej sypialni kolo lozka.
Naklejki Gosi znane
Pokoik maly, ale mysle ze malutkiej wystarczy
pieknie
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a bedziesz probowac Wehenkocktail?
pytam z czystej ciekawosci

juz niedlugo, moze rozkreci sie niespodziewanie
ja zreszta jestem zaraz za toba ...
i w sumie mimo iz mam skurcze, to co z tego... przynosi mi to tylko bol i uczucie dyskomfortu, z ktorego nic nie wynika

moze ma syndrom wicia gniazda
a jak przyjdzie co do czego, to powie tobie, ze musicie na porodowke, bo ma skurcze

sliczny ten pokoik
A mozna sobie ten Wehenkocktail samemu zrobic? Bo ja myslalam ze to tylko polozna robi?
Cytat:

GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM

i rozpakowujcie się dalej bo im szybciej Wy zejdziecie tym szybciej ja urodzę
Dzisiaj ciotka mojego męża powiedziała mi, że mam tak nisko brzuch, że nie widzi jej się, że mam termin na kwiecień dopiero... Zawsze mówiono jej, że jak dłoń zmieści się między cyckami a brzuchem to zostały 3-4 dni do porodu

Ja coś niespokojna jestem... stwierdziłam, że zaznam spokoju jak spakuje sobie torbę dla sebie... dla malucha spakuje jak się za tydzień dowiem jak się sytuacja ma...
ale to chyba przez to, że w poprzedniej ciąży po 30 tc 2 x leżałam na patologii...

hm a jak ta dlon ma sie zmiescic pod biustem? cala powierzchnia dloniowa dloni ma sie zmiescic czy jak?
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
sliczny

Dziewczyny bo żadna mi nie odpisała czyli chyba nie będę miała do kogo napisać eska termin mam na 20.04 więc większość będzie już rozpakowanych i mało wchodzić na wizaż... więc chyba zostanie mi w razie czego poinformowanie Was dopiero jak wyjdę ze szpitala i znajdę czas....
do mnie mozesz pisac a najlepiej wybierz sobie kilka nr i napisz do kilku z nas - ktoras na 100% da rade oznajmic dobra nowine
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 17:41   #2313
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziendobry

My dzis mamy aktywna sobote sprzatanie...duze zakupy...obiadek i maz pad i spi hehe ON padl!
A mnie energia rozpiera i pojechalabym gdzies na lody! Chociaz jestem zalamana moja stale rosnaca waga! U mnie nie sprawdza sie fakt zatrzymania wagi lub jej malej utraty przed porodem! Ciagle rosne a apetyt mam jak wilk!

Pomimo aktywnosci...i tego ze zmniejszylam dzis dawke fenoterolu z 4x do 3x to mam w miare spokojnie ze skurczami??? Dziwne to... moze to cisza przed burza ? ale watpie i pewnie w rezultacie sie przeterminuje

Dziewczyny kciuki trzymam za wszystkie zblizajace sie akcje dawajcie tu znac jakby sie cos dzialo!

Milego weekendu!
ja nie chcę Cię straszyć, ale mnie też tak wyciszali w poprzedniej ciąży... w efekcie udało mi się urodzić 2 dni przed terminem, ale chyba tylko dlatego, że chodziłam jak szalona i sama sobie wywołałam coś... jednak postępu porodu nie było znacznego... miałam wrażenie, że zmuszam mojego synka do wyjścia na świat...

Nie zdziwie się jesli się przeterminujesz
Stary 2012-03-03, 17:44   #2314
tynka88
Zadomowienie

Gucia pomyslalam tak samo jak ty ze on cos przeczuwa , ale lozeczka jeszcze nie zlozyl, powiedzial ze na 100 % za tydzien zlozy, wiec moze mam jeszcze tydzien

Nikki do mnie tez mozesz pisac ja jako ze masz taki termin pozwolilam sobie zspisac twoj nr

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 17:46   #2315
joanaros
Zakorzenienie

Myślę że żadna nie bedzie miała nic przeciwko, jak się do niej napisze Ja też spisałam numer do karolci
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 17:48   #2316
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie denerwuj sie na zapas.
Kazda ciaza jest inna.Bedzie dobrze!
ja się nie denerwuje tylko jakoś tak mi dziwnie... i mam nadzieje, że mi to przejdzie jak bede wiedzieć, że torba spakowana jest

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

hm a jak ta dlon ma sie zmiescic pod biustem? cala powierzchnia dloniowa dloni ma sie zmiescic czy jak?
tak właśnie
Stary 2012-03-03, 17:58   #2317
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

tak właśnie
to u mnie sie nie miesci jeszcze

Gosiu, Wehenkocktail to taka mieszanka, na bazie oleju rycynowego - sa rozne przepisy, np z sokiem z brzoskwin, koniakiem Ma wywolac skurcze ale jak poczytalam na niemieckich forach to hm konczylo sie najczesciej na porzadnej sraczce i tyle

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Ja wlasnie czekam az czopek glic. zacznie dzialac ... dzisiaj mialam problemy z wc i sie meczylam ... kiedys wypilam olej rycynowy i na mnie zupelnie nie podzialalo - obawiam sie ze takie srodki przeczyszczajace nie dzialaja na moj organizm... no ale czekam i zobaczymy Julka dzisiaj aktywna jak nie wiem ale tez wiekszosc dnia przesiedzialam na pilce
3270g, 47 cm
Stary 2012-03-03, 17:59   #2318
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
to u mnie sie nie miesci jeszcze

Gosiu, Wehenkocktail to taka mieszanka, na bazie oleju rycynowego - sa rozne przepisy, np z sokiem z brzoskwin, koniakiem Ma wywolac skurcze ale jak poczytalam na niemieckich forach to hm konczylo sie najczesciej na porzadnej sraczce i tyle
bo olej rycynowy raczej zadziała na jelita niż na macicę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 17:59   #2319
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

dziewczyny plis dla przypomnienia jak to jest z tym łykaniem herbaty z liści malin i wiesiołka? Bo chcę z tym spróbować... może to mi pomoże w łatwiejszym porodzie niż ostatni
Stary 2012-03-03, 18:04   #2320
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
bo olej rycynowy raczej zadziała na jelita niż na macicę
wiem, ale wzmozone ruchy jelit moga pobudzic macice do skurczy
Cytat:
dziewczyny plis dla przypomnienia jak to jest z tym łykaniem herbaty z liści malin i wiesiołka? Bo chcę z tym spróbować... może to mi pomoże w łatwiejszym porodzie niż ostatni
liscie malin od 34 tc mozna a wiesiolka od skonczonego 36 tc, jak lykam juz od ponad tygodnia i jak widac jeszcze nic mi nie rozwarl ale ponoc jego dzialanie polega na lepszym rozwieraniu sie szyjki i szybszym jak juz sie zacznie, sam z siebie (tak samo jak liscie malin) nie przyspiesza porodu w czasie, a moze wplynac pozytywnie na jego przebieg - moze, ale nie musi, niestety sa osoby, ktorym nic to nie dalo.
3270g, 47 cm
Stary 2012-03-03, 18:14   #2321
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na prośbę Cytrynki wklejam zdjęcie Jej Syneczka

Słodziuńki!
Maluszek

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
aaagga będzie dobrze, kryzys na pewno minie i będziesz się cieszyła na nowo każdą chwilą trzymam kciuki!!!
ivonka ale masz cudo w tym łóżeczku
gosica świetna sesja
szkoda że Asika musi spędzić weekend w szpitalu, się pewnie namęczy tam

jejku jaka u mnie dzis piękna pogoda przeszłam sie do biblioteki ale już z powrotem był problem z powrotem tak mnie krzyż rozbolał. Jak wróciłam mówię do męża że jest tak pięknie że aż bym chciała wziąść ten wózek i na spacer iść, a on do mnie moge ci go znieść nie ma problemu taaa i spacer z pustym wózkiem i mega brzuchem ludzie by mnie za wariatke wzieli
hehe moj T.tez dzis stwierdzil,ze moglismy wziac wózek na spacer. W sumie mamy troche pluszaków to bysmy któregos zapakowali

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Jak ja mam wszystkiego serdecznie dość
Jest mi ciężko z tym brzuchem, czuję się jak wieloryb !!
Ubrać się porządnie to lada wyczyn bo w mało co już się mieszczę z tym brzuchem!! do tego wszystko mnie drażni.
Nie chcę mi się jechać do teściów - strzelać głupie miny i się uśmiechać jak wcale do śmiechu mi nie jest !!

Ale jak mus to mus zaraz trzeba wychodzić i jechać...

do tego jeszcze brzuch mnie boli, załatwić się nie mogę !

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Mravka Ty robiłaś te rogale ?? wyglądają tak apetycznie !!
Masz może gdzieś przepis żeby podać??
yes produkcja własna. Moje pierwsze rogale w życiu..część z nutella część z nadzieniem orzechowym.
Przyznam, ze podjadamy co chwile
a robilam z tego przepisu http://cudawiankikuchenne.blox.pl/20...ze-jestem.html
co do ubierania dziś też mnie to zirytowało..bo nie mam wielkiego brzucha,ale bardzo do przodu i ubranie skarpet jest srednio fajne.
Wykrecam stope,ale to srednia przyjemnosc
Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Wpadłam tylko na chwilę - jestem w szpitalu od wczoraj. Na wizycie okazało się, że wód praktycznie nie ma - jakoś odpłynęły, lekarz wysłał mnie do szpitala... robią mi ktg i wychodzą piękne skurcze takie co 7 min. tyle, że bóli brak... no ale raczej już mnie nie wypuszczą w dwupaku

gratulacje dla Cytrynki i agabi
kciuki za szybki i bezbolesny porod!

Cytat:
Dziewczynki chwale sie pokoikiem corci
Kolyske sama ozdabialam bedzie ona stala w naszej sypialni kolo lozka.
Naklejki Gosi znane
Pokoik maly, ale mysle ze malutkiej wystarczy
ale przytulne miejsce dla Malutkiej i Kubuśsss .W takim kąciku będzie miała tylko cudne sny!

My dziś byliśmy na spacerze w Łazienkach i oczywiscie wszedzie rzucały sie w oczy wózki. Wiem wiem..ze to tak jak sie o czyms mysli to wszędzie sie widzi. Smialismy się , że już za niedlugo sami dołączymy do grona pchaczy wózkowych i spacerów z Maluchem. Nie mogę się doczekać.
Wlasnie czekam az wyrośnie sobie ciasto na pizze i będe działać z kolacją
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 18:32   #2322
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ja dopiero teraz

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Wiadomość od Cytrynki!!!

Wiktor urodził się o 19.10 siłami natury 3200 gr 56 cm

: jupi::j upi::ju pi:

Aaaaa Kolejny wątkowy Maluszek, gratulacje!!!
w pierwszej kolejnosci gratulacje Cytrynka

Ja dzisiaj byłam z tż w Poznaniu na zakupach i kupiliśmy sobie kołdrę taką dużą 200/220 i jakie piękne pościele. Mój tż zapragnął sobie kupić garnitur bo stwierdził że na chrzciny nie może być w tym co 4 lata temu.

Idę Was nadrabiać

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 18:34   #2323
natkulec
Zadomowienie

Gratulacje dla mamusiek

My już się szykujemy na jutro na 9 mamy być w szpitalu, więc juz rano tu nie zajrzę, trzymajcie kciuki, jak tylko dam radę to napiszę
Nie wiem czy w ogóle dziś usne, bo już tej nocy nie mogłam przestać mysleć i mało spałam
Stary 2012-03-03, 18:40   #2324
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cześć!!
Cytrynko gratulacje i buziaki dla Ciebie i Malutkiego!! Śliczny jest

Mag jako że teraz kolej na Ciebie przyszła to trzymam kciuki za szybki i małobolesny poród Swoją drogą ciekawa jestem jak te wody uciekły,tzn że nie zauważyłaś nic...

Ech same laski mamy na forum normalnie... Promieniejecie dziewczynki,co jedna to ładniejsza a Ty,Gosia to naprawdę jak starsza siostra a nie mama wyglądasz!!

Ivonka cudna jest ta Twoja Ewunia, schrupać by ją można i jeszcze jaką pozę przyjęła siedzę i piszczę normalnie jak na nią patrzę

Ech jaka dziś piekna pogoda była... Taka wiosna że ho ho. niby też wieje,ale w słoneczku to normalnie upał. Z racji tego wybrałam się na zakupy i kupiłam troszkę nasionek. I już je wsiałam nawet. Tylko się obawiam trochę,bo na poniedziałek przymrozek mówią i nie chcę żeby to wszystko szlag trafił. Niby trzymam to w takiej "szklarni",ale...
Wczoraj w końcu zamówiłam staniki do karmienia lepiej późno niż wcale Zostało mi tylko spodnie jakieś dla Malucha kupić, takie coś alias śpiworek w wersji unisex ( bo dla dziewczynki mam aż 2) termometr i ceratki. Ale nie mam jakoś weny do zakupów. Za to chętnie bym cos upiekła... Jak znacie jakiś smaczny i szybki przepis na ciasto ale bez margaryny (bo zapomniałam kupić)to chętnie go przygarnę
A na obiadek miałam placki ziemniaczane pisze co by Was trochę pokusić,hihihi....

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Mravka a może spróbuj tak jak ja robie,tzn podnoszę nogę jak najwyżej się da i dopiero zakładam skarpetkę

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 18:42   #2325
tynka88
Zadomowienie

balbinka mnie tam placki nie skusza , chocby najlepsze raz sie zatrułam i od tamtej pory nie jem

u nas dzis pomidorowa i naleśniki

w ogole co ja bym teraz nie zjadła, ale doszlam do wniosku ze rozepchałam sobie żołądek siedzac w domku, nie pracujac i ciagle ruszajac buzia i teraz probuje cos z tym zrobic przetrzymuje głód i staram sie jesc tyle ile musze

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-03-03 o 18:43
Stary 2012-03-03, 18:50   #2326
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Gratulacje dla mamusiek

My już się szykujemy na jutro na 9 mamy być w szpitalu, więc juz rano tu nie zajrzę, trzymajcie kciuki, jak tylko dam radę to napiszę
Nie wiem czy w ogóle dziś usne, bo już tej nocy nie mogłam przestać mysleć i mało spałam
wow to juz jutro trzymamy kciuki i czekamy na wiesci

U nas na obiadek byly fajitas - mialy byc wczoraj, ale meza zabral mnie do restauracji wiec dzisiaj nie musialam kombinowac

ide popluskac sie w wannie
3270g, 47 cm
Stary 2012-03-03, 18:53   #2327
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

A to ja tez slyszalam,ze po oleju z reguly porod sie nie ruszal,a sraczka wlasnie

Cytat:

z calej sily!

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
a Ty,Gosia to naprawdę jak starsza siostra a nie mama wyglądasz!!
Dziekuje.
Im starsza jestem tym bardziej to doceniam

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

w ogole co ja bym teraz nie zjadła, ale doszlam do wniosku ze rozepchałam sobie żołądek siedzac w domku, nie pracujac i ciagle ruszajac buzia i teraz probuje cos z tym zrobic przetrzymuje głód i staram sie jesc tyle ile musze
Oj tam tynka,nie zaluj sobie te ostatnie tygodnie.
Jeszcze troche i nawet za duzo czasu nie bedzie,zeby cos podjadac.
Stary 2012-03-03, 18:58   #2328
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Natkulec

Pamiętam,że jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to u mnie pomidorowa i naleśniki to był taki poniedziałkowy zestaw Jako że naleśniki miałam wczoraj na śniadanie to jakoś nie mam ochoty na nie. Ale pomidorową nie pogardzę!! Jeszcze jak z bibolkami (jak byłam mała to tak na makaron świderki mówiłam ) jest to łoch!!A mój placek Tynka to nie taki zwykły z patelni tylko pieczony w piekarniku i posypany cukrem,pycha!!

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-03-03, 19:03   #2329
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje dla mamusiek

Będzie dobrze
i czekamy na wieści

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 19:06   #2330
natkulec
Zadomowienie

Dzięki za kciukasy właśnie sie wykapałam, umyłam włoski i idę oglądać jakiś film z mężem więc do sklikania buziaczki
Stary 2012-03-03, 19:07   #2331
MoniaHan
Wtajemniczenie

natkulec trzymaj sie i trzymam kciuki!!! juz jutro bedziesz miec swoja dzidzie!!

do mnie tez mozna pisac ktora tylko chce ja jestem widoczna wlasciwie caly czas ale nie zawsze jestem na wizazu, bo jak wlaczam kompa rano to wylaczam przed snem, wiec wlaczony jest ciagle a ja np. jestem gdzie indziej...np. dzisiaj chyba z 4h spedzilam na ebayu i znalazlam materialy do swoich ''obrazow wyszywanek'' i ramy. i zobaczymy czy ja sie w ogole do tego nadaje

na kolacje zrobilam nalesniki z pieczarkami, cebulka i papryka, zjadlam tez jednego z sokiem z cytryny i cukrem (dobry) i na deser zjedlismy po jednym z dzemem i cukrem pudrem.

Rybka a ja w koncu koncze Jezyk niemowlat i zwlaszcza koncowka jest ciekawa.

Balbinka ja tez musze posiac troche kwiatkow,a co posialas?

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 19:07   #2332
tynka88
Zadomowienie

e dziewczyny ja juz sobie tak podogadzalam przez te kilka miesiecy ze starczy

balbinka w piekarniku mówisz, to moze faktycznie bym sie skusila, bo te placki ktore osttanio jadlam byly takie rozlazle , oplywajace w tluszczu i strasznie mi bylo po nich.

Nigdy nie robilam naleśników na słono w domu, musze cos wymodzic. Te z pieczarkami pewnie pyszne

jadłam kiedys z szynka pokrojona w kosteczke i posypana żóltym serem i sosem pomidorowym i to wszystko zapiekane ,pycha ii ze szpinakiem i sosem tez calkiem calkiem

Natkulec

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-03-03 o 19:10
Stary 2012-03-03, 19:13   #2333
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje dla mamusiek

.
Trzeba szykować się na kolejną wątkową pępkówkę
Stary 2012-03-03, 19:15   #2334
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Tynka ja też takich tłustych nie znoszę. A ten z pierkarnika to robię na folii aluminiowej,więc tłuszczu nie ma wcale. Jedyny minus jest taki,że ciasto przywiera od spodu. Ale jak ja to mówię, to jest do jedzenia a nie do patrzenia

Monia w zasadzie z kwiatków to kupiłam tylko cebulki irysów (maja być ponoc niebieskie i żółte-zobaczymy...), kłącza dalii, coś co przypominało naszą lwią paszczę i już "urośniętę" panienki (tzn ja nie wiem jak się one nazywają,ale u mnie w domu tak na nie mama mówiła). kupiłam do tego nasionka rzodkiewki,sałaty,bazylii ,mięty, pietruszki, kolendry i czegoś tam jescze (taki szczęsciopak to był). Myślałam jeszcze o pomidorkach gruntowych,ale to pewnie dopiero po Zimnej Zośce kupię (może i zabobon ale nie chcę ryzykować).
Zaaz postaram się znaleźc na necie te moje panienki i Ci je pokaże

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-03-03, 19:21   #2335
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Właśnie znalazłam taką stronę http://www.blizejciebie.pl/zestawy.h...FUFD3wodHSpUBQ i się zastanawiam czy opłaca się kupić te pieluszki. Mam je sprawdzone w użytkowaniu. Orientuje się któraś czy te ceny sa opłacalne??

Stary 2012-03-03, 19:22   #2336
joanaros
Zakorzenienie

Zmykam kochane. Nie wiem czy jutro będę. Jakby coś się działo dam znać smskiem
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 19:22   #2337
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

http://www.google.pl/imgres?q=kwiaty...Fu5DPCw&zoom=1

heh ale ja głupia to begonia jest w życiu bym nie powiedziała... tyle że moja ma ciemne listki i białe kwiatki.

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-03-03, 19:25   #2338
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
e dziewczyny ja juz sobie tak podogadzalam przez te kilka miesiecy ze starczy

balbinka w piekarniku mówisz, to moze faktycznie bym sie skusila, bo te placki ktore osttanio jadlam byly takie rozlazle , oplywajace w tluszczu i strasznie mi bylo po nich.

Nigdy nie robilam naleśników na słono w domu, musze cos wymodzic. Te z pieczarkami pewnie pyszne
a gdzie znajdę przepis na te z pieczarkami ??

Stary 2012-03-03, 19:27   #2339
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mravka rogaliki miodzio Dziekujemy za przepis, musze kiedys zrobic.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Monia pochwal sie obrazeczkami jak zrobisz
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 19:34   #2340
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
a gdzie znajdę przepis na te z pieczarkami ??
z pieczarkami to robie tak: kroje pieczarki w kosteczke, cebulke w kosteczke, papryke w paseczki (kupuje mrozona wiec juz pokrojona w te paseczki wszystko podsmazam na maselku i to wszystko - a i pieprz i sol do smaku i jako farsz do nalesnikow.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Mravka rogaliki miodzio Dziekujemy za przepis, musze kiedys zrobic.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Monia pochwal sie obrazeczkami jak zrobisz
ja to tak naprawde antytalent jestem do takich rzeczy - ale bardzo chcialabym cos takiego robic narazie szukam pomyslow w necie i moze w tygodniu przyjda scinki materialow i ramy ktore zamowilam moze zdaze przed porodem

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości