|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Związki zakończone w 2010r. - skrzynka wódki i pluszowe voodoo
Cytat:
ale przynajmniej wczoraj zostałam w domu... tylko przespałam cały wieczór ![]() Ja sobie dzisiaj kupiłam lokówkę i właśnie ją wypróbowywałam. Nie dość, że się oparzyłam już chyba wszędzie gdzie to było możliwe to jeszcze jak mnie moja mama zobaczyła w moich "lokach" to nie mogła przestać się śmiać ![]() Malla - ta eks twojego brata, to niezła wariatka... Kupiłam sobie nową sukienkę, piękna jest Kumpel mi dzisiaj napisał, żebym lepiej już zaczęła oszczędzać, bo w lipcu jedziemy znowu na wyścigi konne do Yorku, i tym razem zostajemy tam na night out. Pisze mi teraz, bo wie jak to ciężko u mnie z odkładaniem czegokolwiek
|
|
|
#3302 |
|
Nie depcze krokusów
|
W lipcu
Ja zawsze myślałam, że dobrze kręcę, póki nie zobaczyłam filmiku na you tube, jak powinno się to robić i nie wyglądać jak Scarlett O'Hara
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam jakiś filmik, w sumie to robiłam podobnie
![]() Edytowane przez enjoy89 Czas edycji: 2012-03-03 o 17:08 |
|
|
|
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewuchy, jak tam?
Bejbe, on nie jest słodki. Nie nazwałabym go nigdy typem podrywacza, bo widzę, że w tą stronę zmierzasz. On jest tak pogmatwany, że szkoda gadać. Ja go nie usprawiedliwiam, ale mi go trochę żal. Co nie zmienia faktu, że jeszcze bardziej jest mi żal siebie. Królowo, jestem tajemnicza bo nic nie wiem na dobrą sprawę. Nawet jakbym chciała coś napisać, to nie mam co. Może to jest złe podejście, ale ja nadal jestem nastawiona na to, że on się już więcej nie odezwie. Nic to, pożyjemy, zobaczymy. Dzisiaj czeka mnie dość niebezpieczny wieczór, podczas którego może wyniknąć niezbyt miła rozmowa. Nie, nie z Niedoszłym. Ech... |
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja próbowałam nakręcić włosy prostownicą wg przepisu z yt. Raz mi się udało i wszystko super a raz nie dość, że mi się nie udało, to jeszcze popaliłam włosy, więc zaprzestałam tej metody
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie mam linka, to było dawno temu, jak szukałam filmików o kręceniu prostownicą
co też się sprawdza, tylko musi mieć odpowiedni kształt, moja trochę zbyt kanciasta.W każdym bądź razie robiłam nie loki, a takie rurkowate sprężyny i to nie jest pożądany efekt
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kręcenia włosów lokówką - z własnego doświadczenia wiem, że rurowate sprężyny wyglądające bardzo nienaturalnie zrobią się gdy nawijamy kosmyk jakby pionowo na lokówkę po jednej linii.. a jeśli chcemy uzyskać bardziej swobodny skręt, to kosmyk obwijamy na pionowo ustawionej lokówce i skręcamy na całej długości rozgrzanej blaszki. A może takie obserwacje tylko z moimi włosami. No i nie trzymam nigdy za długo bo robią się sztywne i nienaturalne, wolę krócej a potem spryskać lekko lakierem dla utrwalenia.
![]() Niesamowicie sobie humor poprawiłam teraz. Spojrzałam na moje konto bankowe, obliczyłam koszta, zrobiłam rachunek sumienia, żal za grzechy, policzyłam ile jeszcze $ mi wpłynie, ile wydam na bilety, za treningi, za kask, rękawice, ochraniacze itd i wyszło mi że już po 8 kwietnia mogę lecieć na prawko kat. A. Co prawda zostanę bez grosza, muszę zapomnieć o nowych spodniach czy bluzce ale to nie jest w tej chwili priorytet ![]() A niestety, żeby ciągły przypływ gotówki był to trzeba się pouczyć, ciężko jest mi się za to zabrać...
plecaczkiem: 7250 km Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2012-03-03 o 17:37 |
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Masz we mnie poparcie.
Cytat:
Sprawdza się stara prawda: co cię nie zabije, to cię wzmocni i tyle o sobie wiemy, na ile nas sprawdzono. Dziewczyny, moja babcia miała bliźniaki, możemy zakładać wątek. Przewiało mnie, lewe ucho mnie boli... Całą sobotę zmarnowałam na leżenie w łóżku i spanie, ale chyba taka regeneracja była mi potrzeba. Muszę o siebie bardziej zadbać, wcześniej chodzić spać, lepiej sie odzywiać, jeść regularnie. Pic więcej wody, może powinnam pomyśleć nad jakimś suplementem. W sumie jem zdrowo, unikam fast foodów, grzeszę słodyczami i colą, ale niesystematycznie. Co stosujecie po myciu włosów? Odkąd zaczęłam używać alterry bez silikonów, to mam sianowate włosy i przetłuszczaja mi się. Malla czy jakby Słodziak zaczął Ci nagle okazywać uczucia, to wiele by to zmieniło. Upraszczam to, ale tak to wygląda. Przecież miał czas, że się starał i teraz co? Przykro z powodu niedoszłej bratowej. Oparła na Twoim bracie całe życie, teraz została z niczym, na własne życzenie zresztą. Bejbe - moge Ci doradzić odnośnie kasków motocyklowych, sprzedawałam to przez 2 lata. To zależy ile masz kasy. Poleciłabym ci Shoei; Sharki są tanie i dobre, do Nolana nie mam przekonania, dobą opinią cieszy się też podobno Arai. Jak chcesz kupić przez Allegro, to zmież najpierw taki sam model w rzeczywistości, zawsze zresztą możesz oddać i pamiętaj, że każdy kask sie układa, więc na początku musi byc lekko za ciasny.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . Edytowane przez kimi1000 Czas edycji: 2012-03-03 o 17:59 |
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Kimi - fajnie że możesz mi doradzić. Niestety nie stać mnie na kaski z wyższej (jak dla mnie) półki - na shoei, na sharka, agv też średnio, nolan też swoje kosztuje. Jako że jeżdżę tylko okazjonalnie (teraz będzie to może raz w tygodniu, zależy kto się nade mną zlituje) myślałam nad czymś tańszym - hjc, ls2, naxa albo nitro(?), chociaż do tego ostatniego przekonana nie jestem. I dumam, dumam, szukam używanych ale kiepsko mi idzie.. Czytam i opinie są bardzo podzielone i kaski z ls2 i naxy są porównywalne a bardzo mi się podobają. Szukam czarnego szczękowca, dla mnie garnek to tylko formaloność, bo jak siadam komuś na plecy to zaufanie do kierowcy zawsze jest 100%, w innym wypadku nie ma po co jeździć, bo co to za przyjemność wozić się ze strachem?
A jak Ty się czujesz? lepiej Ci? Sss napisał jakby nigdy nic, że siedzi na zajęciach, sratytaty i że musi wymyślić temat pracy lic.. zaraz mu kurdę podpowiem! "Bezpieczeństwo pracowników PSP i umundorowanie, czyli 101 pomysłów jak wyrwać dziuńkę na Nomex w myśl przysłowia "za mundurem panny sznurem""
plecaczkiem: 7250 km Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2012-03-03 o 18:37 |
|
|
|
#3310 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Żadnych bliźniąt!!!
Cytat:
Cytat:
Tylko co z tego, jak po godzinie nie ma po nich śladu...---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
A odżywka garniera z awokado, którą zdaje się Fubi polecała - rozpacz Mam proste jak drut włosy, a po myciu nie mogłam grzebienia z szeroko rozstawionymi zębami z nich wyciągnąć ![]() Nie dla każdego włosomaniactwo, hihi
|
|
|
#3311 |
|
Nie depcze krokusów
|
Złote myśli z "Przyjaciół":
Marriage... You have to wake up to the same face every day until you finally have the sweet release of death. Miłego wieczoru, co robicie?
|
|
#3312 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówię tylko o tym co bym chciała. I myślę, że z brakiem faceta byłoby mi łatwiej się pogodzić niż z brakiem dziecka.Coś w tym jest ![]() Cytat:
Jakieś specjalnej techniki nie mam jeżeli chodzi o loki![]() Cytat:
|
|
#3313 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), palcat za 18zł i najlepszy kask, na jaki było mnie stać. Wiesz dlaczego? Bo 2 razy spadłam na głowę i wolę wydać te kilka stów na kask, niż kilka tysięcy na rehabilitację po urazie czaszki...Wg mnie to jest BARDZO błędne myślenie. Trudno wsiadać na motor bez zaufania do kierowcy, ale wiesz, że zaufanie nie gwarantuje nieśmiertelności? Poza tym masz zaufanie do wszystkich ludzi, których mijacie na drodze, na skrzyżowaniach, do dziur w jezdni? ![]() Cytat:
![]() Czyli: cyclomethicone - odparowujący z włosów! ROZPUSZCZALNE W WODZIE -dimethicone copolyol -lauryl methicone copolyol -hydrolyzed wheat protein hydroxypropyl polysiloxane -kazdy silikon z PEG na poczatku NIEROZPUSZCZALNE W WODZIE, ŁATWO USUWANE ZA POMOCĄ ŁAGODNYCH SZAMPONÓW (np. na bazie coco betaine) - amodimethicone ( ktory czesto jest laczony z trideceth-12 i cetrimonium chloride co jeszcze bardziej ulatwia zmywanie) - bardzo fajny silikon -dimethicone -dimethiconol -beheonoxy dimethicone -phenyl trimethicone Cytat:
A wcześniej używałaś takich z silikonami tylko?Cytat:
![]() Lepię nowego kotka i udaję się na imprezę
Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-03-03 o 20:29 |
||||
|
|
|
#3314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powoli przechodzi. ![]() Cytat:
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|||
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Było o ograniczeniu alkoholu, a tego akurat się trzymam
wypiję ze dwa drinki z siostrą przed wyjściem, a potem już nic. Cytat:
Uwielbiam "Przyjaciół". Oglądałam chyba wszystkie odcinki, a i tak za każdym razem jak oglądam znowu nawet już któryś raz, to padam ze śmiechu. Haaa byłam u znajomej podciąć sobie grzywkę. Podcięłam tylko trochę tak jak zwykle na bok, ale w domu mi się coś odwidziało i postanowiłam, że sama ją trochę poprawię, żeby mieć na całe czoło. Możecie sobie wyobrazić jak teraz wyglądam
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Owszem Fubizka, masz rację.. ale.. nie będę oszczędzać na tyle na kasku żeby kupić plastikowy albo skuterowy. Skorupy nawet tych gorszych firm są jednak wykonane z bardzo trwałych materiałów + mają certyfikaty. Mam głowę na karku i minimalizuję niebezpieczeństwo wypadku lub tfu tfu jakiejś nieprzyjemnej przygody. Motocyklista jest 16 razy bardziej narażony na śmierć podczas wypadku niż osoba w puszce - z wiadomych względów, bez pełnego ubrania (nie chodzi o kask, tylko skórzany lub materiałowy kombinezon + buty + rękawiczki) szanse na uraz są jeszcze wyższe. Może zabrzmi to trochę pysznie czy zuchwale, nie o to mi chodzi, ale jednak to ja wybieram kierowców z którymi jeżdżę a nie odwrotnie. ZAWSZE przed plecakiem z facetem (z dziewczyną nie jeździłam) wypytuję osoby które go znają jak jeździ, czy miał kiedyś wypadek, jak traktuje plecaki, jak szybko jeździ, czy głupieje na drodze. Nigdy nie wsiadam z 18sto latkiem który na urodziny dostał motor z litrowym silnikiem. Są to doświadczeni kierowcy, z 2,3,4.. entym motorem, którzy nigdy nie mieli wypadków. Już nie raz zrobiło mi się ciepło jadąc z kimś, ale kierowcy zawsze wybręli z opresji
Bez zaufania nie wsiadłabym na motor nigdy Żeby się w PEŁNI zabezpieczyć - czyt. kurtka, spodnie i buty musiałabym mieć stałego i pewnego kierowcę, np. jakiegoś mojego chłopaka z którym będę często jeździć, aktualnie nie swędzi mnie żeby wydać tysiąc jeżdżąc raz na tydzień, może dwa. Kimi - jak bym zareagowała? szokowo, bo.. jak sam stwierdził jest nieśmiały w kontaktach z kobietami. Ale ucieszyłoby mnie to bardzo bo w sumie czekam na śmielszy ruch z jego strony żeby wiedzieć o co chodzi. Nie, nie czekam na pierścionek, ale chociaż na.. komplement? może jakieś miłe słowo? albo na pocałunek?
plecaczkiem: 7250 km Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2012-03-03 o 20:50 |
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko Ci dogodzić. Na jego próby podtrzymania kontaktu reagujesz emocjonalnie, to co by było, jakby się posunął dalej. A co Ty robisz, żeby go ośmielić? Wysyłasz mu jakieś sygnały?
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu nie wiem na czym stoję - i tu wcale nie chodzi o mnie tylko o niego. Wysyła mi sprzeczne sygnały - jednego dnia pisze od rana do wieczora, innego dnia cisza. Piszemy sobie o głupotach w tym o spotkaniu - on nagle ucina rozmowę i nie odpisuje już w ogóle. Jak wczoraj z kinem. Niby powiedział "to jesteśmy umówieni" ale kiedy już zażartowałam że będę zmęczona po treningu i że będzie musiał przyjechać tak późno i żeby się dobrze zastanowił - nie odpisuje. Każde spotkanie kończy się przytuleniem, raz nawet poszalał i cmoknął mnie w usta. Czekam, na prawdę czekam na jakiś krok bo mam wrażenie że stoimy w miejscu.. Jeśli mu zależy na znajomości niech posuwa się dalej, niech wykaże się inicjatywą i wcale nie chodzi o bukiet róż. Jak już pisałam, może jakiś komplemet z jego strony, miłe słowo? albo coś więcej niż przytulenie. Wysyłam mu sygnały że jestem zainteresowana znajomością. Raz on zaprosi na spacer, raz ja zasugeruję. Piszę do niego, kilka razy udało mi się z nim poflirtować chociaż ciężko mu szło - zawsze z mojej inicjatywy.. Bardziej wyraźnych znaków dać mu nie mogę. Paczę na niego jak zaczarowana, on też paczy i ... nic
plecaczkiem: 7250 km Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2012-03-03 o 21:19 |
|
|
|
|
#3319 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ach... gdzie ci mężczyźni...
![]() Rozumiem, że środowisko zanieczyszczone, pył w powietrzu, woda żółtawa, ale żeby tak same cioty się rodziły?
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
..nieprzekupni, prości, zacni, wielkoduszni i szlachetni.
Gdzie zeoni, gdzie tytani woli, czynu, intelektu, woli, czynu, intelektu, woli, czynu, intelektu...? huehuehue
|
#3321 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jak widzisz w lustrze, zajęci
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
No więc... gdzie znaleźć takich facetów jak ty, Reggae ?
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z imprezy, trzeźwa - bo tak jak mówiłam nie piłam już jak wyszłam, i wcześnie - bo było średnio.
Wniosek jaki mi się nasuwa po dzisiejszym wieczorze - niektórzy polacy tutaj są jeszcze gorsi niż ci wszyscy anglicy. Dosłownie im coś na mózg siada. Wyszłam ze znajomym, a on przyprowadził jakichś swoich znajomych. Od jednego z nich ciągle tylko słyszałam: "Nie no ale jak ty możesz zarabiać 200f na tydzień, o jaaaaaa, ja zarabiam 450f wiesz? I w ogóle ja mieszkam w apartamencie, wiesz? APARTAMENCIE. Tam nie mieszka jakieś gówno, tylko ważni ludzie, wiesz? Tam wszystko jest otwierane automatycznie, wiesz? To jest APARTAMENT!". Jedyny mój komentarz teraz: http://files.sharenator.com/wtf_is_t...289433-580.jpg, a wtedy nic nie powiedziałam, bo nie mogłam szczęki zamknąć ze zdziwienia, że można być takim idiotą. Tylko się odwróciłam i poszłam. Drugi - zdesperowany 34 latek, któremu brakuje dziewczyny - próbował mnie wyrwać, opowiadając o tym jak to mu źle bez dziewczyny i jak on potrzebuje tutaj kogoś, po czym zaczął gadać coś jakie on miał prze☠☠☠ane życie, że mu matka zmarła jak był dzieckiem, ulica go wychowała, ale że on teraz wyszedł na ludzi, i ma już swoje lata i potrzebuje dziewczyny... "dasz mi swój nr?". Była jeszcze z nimi dziewczyna, która niby ma faceta w innym mieście, o którym prawie cały czas gadała, po czym dowiedziałam się od znajomego, że go zdradza z tym drugim, o którym pisałam wyżej. Masakra, no po prostu masakra... + jestem niesamowicie przygnębiona + myślę o J - chciałabym z nim pogadać i z eksem i wyjaśnić wszystko, żeby nie było między nami żadnych spięć, żeby wiedzieli, że mogą chodzić do swojego klubu, bo tak, oni nie chodzą już tam przeze mnie i czuję się z tym beznadziejnie. Tylko, no po co mi to wszystko, niech mi ktoś wyjaśni
![]() Edytowane przez enjoy89 Czas edycji: 2012-03-04 o 02:25 |
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam i ja, po przejściu połowy miasta z buta. W tym terenów, po których nigdy w życiu z własnej woli bym nie przeszła. SKMki się popsuły. A ja zostałam bez kasy w odmętach przerąbania. Jedyny plus, że całą drogę byłam na linii z przyjaciółką, stwierdziłam, ze może to odstraszy ewentualnych oprawców. ![]() Dodatkowo, zostałam wplątana w najgorszą aferę obyczajową EVER. Już nigdy więcej nie będę się wtrącać w czyjekolwiek związki. Koleżanka powiedziała mi, że "rzucił się" na nią po pijaku mój kolega, który to jest chłopakiem mojej innej koleżanki. Że całował ją, próbował zaciągnąć do łóżka itd itp. Płakała trzęsła się, pytała co zrobić, co teraz. Teraz się okazuje, że być może to ONA zaczęła do niego, on odmówił, na co ona przeraziła się, że jej chłopak się dowie i przedstawiła mi taką oto wersję, bo wiedziała, że "ja się przejmę". I sobie kuwa teraz wyobraźcie, że ja muszę to wyjaśniać. Jakiś KOSZMAR! I wszyscy mają do mnie pretensję. A ja się ponad tydzień zastanawiałam czy to powiedzieć, czy nie. Ale stwierdziłam, że na jej miejscu, jakby mi koleżanki nie powiedziały o takiej rzeczy, to by mnie chyba szlag jasny trafił. Nigdy więcej.
|
|
|
|
|
#3326 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo nie kumam dlaczego niby mieliby Z TWOJEGO powodu olewać tą konkretną knajpę. Zwłaszcza że żaden Cię nie kocha i Twój widok nie przynosi bólu. Wrzuć na luz. I bardzo słusznie.
|
|
|
#3327 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Zrobiłam małe czystki na facebooku. Jakbym którąś z Was usunęła przypadkiem, to się odezwijcie, bo już wiele osób przestałam kojarzyć...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czemu Ty masz to wyjaśniać? :/
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-03-04 o 10:09 |
||||
|
|
|
#3328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Angielska woda sodowa uderzyła im do głowy. W pl śpiewaliby inaczej, ciesząc się że zarabiają AŻ 450zł tygodniowo.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3329 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Też muszę posprzątać w znajomych na fb, bo albo nie kojarzę, albo dziewczyny przestały zaglądać i nie ma już z nimi żadnego kontaktu.
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

ale przynajmniej wczoraj zostałam w domu... tylko przespałam cały wieczór