|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX
Cytat:
Sama szukam pracy w szkole i powiem Wam, że jest ciężko marylka80 pokazałam Twoje zdjęcia TŻ i mnie pytał kto Ty jesteś (nie zdradziłam mu niut0 szkoda, że nie udało mi się dotrzeć, kiedy następne spotkanie? Gdzie się Ewy trzy podziały? Nie ma ich na wizażu |
|
|
|
|
#753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na allegro jest pelno: http://allegro.pl/nowosc-rurki-mieto...180434528.html http://allegro.pl/bershka-elastyczne...173829009.html Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2012-03-03 o 19:53 |
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
|
#755 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadzieranie z teściową może się źle skończyć, więc zdecydowanie najlepiej by było jakby Twój TŻ jednak zebrał się z sobie i on z nią to załatwił ... Cytat:
w końcu się doczekałaś tego ciacha Cytat:
![]() Cytat:
oby mama szybko doszła do siebie Cytat:
![]() Cytat:
zgadzam się z dziewczynami, może lepiej coś bardziej bardziej podkreślającego figurę ![]() Z tych trzech chyba 2 najlepsza Cytat:
(w ogóle śmiesznie było, bo w końcu było nas tylko 4 w tym 3 Ewy Dla mnie największym zaskoczeniem było to ze Niut jest taka wysoka wyobrażałam sobie ją jako taką kruszynkę W ogóle przepraszam Niut i E87 za to że sie z Wami ładnie nie pożegnałam, ale TŻ mi zadzwonił z tłumaczeniem że się jak zwykle spóźni ![]() Dziś rozdaliśmy kolejne zaproszenia, już coraz mniej nam zostało
|
|||||||
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#758 |
|
Konto usunięte
|
A JA MUSZĘ POCHWALIĆ MOJEGO KOCHANEGO TŻCIKA
powiedział że zrobimy wesele dwudniowe, bo różnica w cenie jest naprawdę niewielka, a mi na takim bardzo zależało ![]() lubcia
|
|
|
|
#759 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Ja dopiero wracam z Katowic... Po spotkaniu z PMkami byłam jeszcze się spotkać z koleżankami ze studiów
pisze z kom więc relacje zdam jak wrócę do domu z komp będzie mi łatwiej pisać. Ogólnie bardzo dziękuję za spotkanie było bardzo miło w skrócie było tak jak napisała Niuto
|
|
|
|
#760 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z katorgi filozoficznej, zwariuje! Za 2 tyg egzamin więc będę mieć to już z głowy, o ile zdam w co wątpie!
Bez nadrbiania, przeleciałam wątek miguniem: KTOŚ SIĘ OBRONIŁ?? Już nie pamiętam kto -> serdeczne gratulacje!!Fablous: JEŚLI ZNALAZŁAŚ PANIĄ NA FILIPA ktora uszyje ci WSZYSTKO za 950 to zmiataj stamtąd, to Pani znana w całym Krakowie i niechlujnego szycia sukien, oddawania dzień przed weselem jeszcze nie gotowych itp.!! Co do sukienki, z tych ddwóch które wkleiłaś ta pierwsza San Patrick? bardziej mi się podoba, biust troche się faktycznie gdzieś wylewa, ale z boku już wydaje się by ok, nie widzę ciąży i proporcje są raczej ok. W tej drugiej wydaje mi się jakbyś była pozbawiona figury, ociosana w każdej strony, bez talii itp, a przecież masz to wszystko bo widać w 1 sukience! Nena miętusy widziałam dzisiaj w H&M Za 79 złI co jeszcze ? Aha! Siostra TŻta właśnie leży w szpitalu, złamała kolano na nartach :/ miała byś starościną na weselu, a teraz nie wiem jak to będzie bo ile się taki uraz trzyma w gipsie, potem jeszcze pewnie w stabilizatorze? Ehhh.... wkurzyłam się.
|
#761 |
|
Konto usunięte
|
moja szwagierka miała swojego męża takiego ciape że on pytał swoją matkę gdzie (on+S.) mają jechać na wakacje
|
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#763 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:fablous to może jeszcze ja coś dorzucę: 1. góra świetnie, gorzej gdy zaczyna się rozszerzać, ale...może jak halkę zapodasz szerszą, to lepiej się to będzie układało i nie będzie efektu pogrubiania 2. moim zdaniem ta kiecka zabrała Ci piersi i talię 3. w tej, gdyby się lepiej dopasowało najbardziej podkreśliłabyś figurę, ale sukienka mi się nie podoba Podzielam też zdanie justyna_g4, że to zdaje się ten "osławiony" salon i lepiej go omijać szerokim łukiem, z resztą logicznie myśląc, jaki materiał na suknię ślubną kosztuje mniej niż tysiąc i kto by chciał te suknie szyć zarabiając na tym marne grosze? Cytat:
nena świetne menu!!
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2012-03-03 o 20:08 |
||
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Lubcia gratulacje
![]() klas ki:Fablous w Calais wyglądasz ładnie ale tak jak już pisały dziewczyny coś w okolicach brzucha nie pasi ![]() Mnie się podobasz w tej https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1330794691 I dziewczynki muszę się pochwalić, że dzisiaj skończyłam pierwszy rozdział mgr |
|
|
|
#765 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę że przewinął sie temat zarobków nauczycieli.
Po kolei dziewczyny, w nauczycielstwie jest tak, że są STOPNIE awansu zawodowego: 1. stażysta, 9 miesięcy trwa staż 2 kontraktowy: zrobienie go trwa 2 lata i 9 miesięcy 3. mianowany: 2 lata i 9 miesięcy. po tym robi się ostatni stopień awansu zwany 4. NAUCZYCIELEM DPLOMOWANYM. i tak: stażysta zarabia obecnie: brutto 2618,10 zł kontraktowy: 2906,09 zł mianowany: 3770,06 zł dyplomowany: 4817, 30 zł Jak się domyślacie moja mama po ponad 25 latach pracy już uzyskała najwyższy stopień. Dodatkowo jak to w panstwowej pracy ma dodatki: mieszkaniowy, wiejski (uczy na wsi) jakieś za dojazdy do pracy itp.
|
#766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to jeszcze 2 zostały?
|
||
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
A mnie się udało, zrobiłam krzesełko i nawet mnie to jakoś wyszło, metodą prób i błędów doszłam do ideału, siedzisko jest kwadratową bryłą 4,5x 4,5 a oparcie 9,5+ 4,5 z siedziska.
|
|
|
|
#769 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u d r e y to, że na wsi pracuje, to też ma więcej, z tymi wszytkimi dodatkami, to możliwe Lubcia gratulacje; powiedz jak teraz wygląda z pracą, jest szansa? |
|
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak skoncze podyplomowke to mam nadzieje ze zalapie sie gdzies do przedszkola na n-la ![]() mi starczy tyle co stazysta ma o i le nie wyemigrujemy
Mia i Tosia <3 Edytowane przez Czarnooka_Paula Czas edycji: 2012-03-03 o 20:15 |
|
|
|
|
#772 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale nie zapominajcie o tym, że to brutto te pensje nauczycielskie i niestety nie wszyscy mają dodatki i jeszcze na wysokość pensji wpływa gmina i czy jest bogata czy nie, bo jak jest biedna to nawet takiej wypłaty nie ma, nie mówiąc już o tym, że nauczyciele na wsiach nie mają takiej pensji, więc akurat w nauczycielstwie pensja- pensji bardzo ale to bardzo nierówna.
|
|
|
|
#773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No a co do Dominikany, to oczywiscie nie bede mowic ze to byl jeden z lepszych pomyslow jaki mi w zyciu przyszedl do glowy
|
|
|
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
A piszę to z doświadczenia, ponieważ połowa mojej rodzinki to nauczyciele w różnych miejscowościach: miastach i wsiach...i to jest tak różne że aż szkoda gadać...
|
|
|
|
#775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
młodym napradę jest cięzko wkręćić się do szkoły, kolejne etapy jednak trwają; policzcie sobie po ilu minimalnie latach się można znaleść na najwyższym stopniu |
|
|
|
|
#778 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i menu bardzo ładne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() fablous a ja też będę szczera 1. Dla mnie wyglądasz w niej najładniej tylko troszkę faktycznie na brzuszku odstaje, ale mi się wydaje że da się coś z tym zrobić i ten pas bardziej zrobić na prosto a nie tak do góry 2. W ogóle nie masz biustu i według mnie poszerza Cię w biodrach 3. Według mnie ona jest nie ładna i jakoś dziwnie w niej wyglądasz
04.08.2012 04.07.2014 Edytowane przez Kessi_86 Czas edycji: 2012-03-03 o 20:25 |
|||||
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Ty jesteś taka pomysłowa? a ja myślałam, że to Twój TŻ |
|
|
|
|
#780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i kilka stron wcześniej właśnie pisałam, jak "łatwo" jest się dostać do szkoły. No i niestety, aby zrobić stopnie awansu, trzeba być zatrudnionym, już nie tyle przy stażyście co wyżej prawie 3 lata... A młody sie łapie zwykle jak ktoś idzie na macierzyński bądź na podtrzymanie zdrowia.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

zadzieranie z teściową może się źle skończyć, więc zdecydowanie najlepiej by było jakby Twój TŻ jednak zebrał się z sobie i on z nią to załatwił ...
to idę wszamać jakieś ciacho
i to i tak ze zniżkami grupowymi. Jest jednak pewna nadzieja, bo bliski znajomy teścia kończy remont hotelu, który też jest położony na Starówce i w planach ma jego otwarcie na czerwiec. Da nam spory upust, ale zawsze jest jakieś ryzyko, że do lipca nie zdąży z otwarciem, więc na wszelki wypadek zarezerwowałam inny hotel

. Suknia jest bardzo delikatna, leciutka. Wykonana z bardzo miękkiego, hiszpańskiego tiulu. Wklejam moje zdjęcia z przymiarki i liczę na wasze szczere opinie, co sądzicie? Mama mówi, że dół chyba troszkę zbyt masywny i wyglądam ciężko. Ja jestem póki co zachwycona, ale jeszcze nie do końca przekonana więc każdy głos rozsądku się przyda
zgadzam się z dziewczynami, może lepiej coś bardziej bardziej podkreślającego figurę