Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 19:46   #751
niusia_87
Zakorzenienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
wiesz co sobie pomyślałam jeszcze, że może to wybruszenie dałoby się ukryć pod jakąś szarfą (nawet w kolorze sukni i zawiązanej z tyłu). Pod wpływem zawiązania, materiał w tym miejscu by się spłaszczył

też mi te 3 koła nie pasowały do młodego nauczyciela, mój kumpel po AWFie wrócił i pracuje jako nauczycel wfu w gimnazjum i na pewno tyle nie zarabia, na ręke ma mniej niż 2 tys zł
Moja kumpela pracuje w gimnazjum i zarabia marne grosz, dziewczyna w moim wieku, robi dodatkowo te projekty unijne, do dostaje trochę więcej.
Sama szukam pracy w szkole i powiem Wam, że jest ciężko

marylka80 pokazałam Twoje zdjęcia TŻ i mnie pytał kto Ty jesteś (nie zdradziłam mu ), dopytywał, gdzie jest tak błękitne niebo i morze/ocean. Jak mu powiedziała, że na Dominikanie, to mi powiedział: "Dajmy sobie spokój z tymi przygotowaniami, bierzemy samolot i tam lecimy, ja też tak chcę"

niut0 szkoda, że nie udało mi się dotrzeć, kiedy następne spotkanie? Gdzie się Ewy trzy podziały? Nie ma ich na wizażu
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 19:47   #752
nena1984
Zakorzenienie

ej włączcie uwagę jest o tancerzach erotycznych

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 19:48   #753
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
muszę zajść do TW, dziękuje

problem w tym, ze nie mam zary, a te na zdjęciu są za żółte

zbyt zielone
Za zolte? Te mietowe masz na mysli? Widzialam je na zywo, mieta jak nic, taka ladna pastelowa....komputer moze przeklamywac kolory...a w PL nie mozna zamawiac z Zary przez internet?

na allegro jest pelno:

http://allegro.pl/nowosc-rurki-mieto...180434528.html

http://allegro.pl/bershka-elastyczne...173829009.html

Edytowane przez marylka80
Czas edycji: 2012-03-03 o 19:53
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 19:49   #754
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
ej włączcie uwagę jest o tancerzach erotycznych
ogladam wlasnie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 19:51   #755
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
dziewczyny, ale latwo mowic kurcze niz zrobic...
Na prawde nie chce sobie z nia zadzierac.
Na sasiadow sie nie zgodze dodatkowych. Dla mnie to juz ze startu odpada.
A o te kolezanki... nie wiem. nie wiem. nie wiem.

Oczywiscie wiecznie ja beda ta zla,

a najgorsze jest to ze ledwo sie wyroimy aby zrobic wesele... Nie wiem czy On tego nie widzi czy co :/
ciężka sprawa zadzieranie z teściową może się źle skończyć, więc zdecydowanie najlepiej by było jakby Twój TŻ jednak zebrał się z sobie i on z nią to załatwił ...
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
my z tżtem jesteśmy w bardzo ciężkiej sytuacji niestety nie mogę powiedziec czemu bo tż sobie tego nie życzy, nasza sytuacja finansowa jest bardzo ciężka a teściowie nam taką "niespodziankę" zrobili.... nic tylko siąśc i płakac...

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość

a tu nikogo nie ma to idę wszamać jakieś ciacho
w końcu się doczekałaś tego ciacha
Cytat:
a ja dziś sporo ślubnych rzeczy załatwiłam
1. spisałam wreszcie ślubny rozkład jazdy do lipca, zajęło mi to strasznie dużo czasu, a i tak pewnie o połowie zapomniałam
2. byłam w cukierni, ale guzik załatwiłam, bo nie było odpowiedniej pani do zamówień weselnych
3. zarezerwowałam pokoje hotelowe dla gości, co uszczknie nasz budżet ślubny o 4 tys zł i to i tak ze zniżkami grupowymi. Jest jednak pewna nadzieja, bo bliski znajomy teścia kończy remont hotelu, który też jest położony na Starówce i w planach ma jego otwarcie na czerwiec. Da nam spory upust, ale zawsze jest jakieś ryzyko, że do lipca nie zdąży z otwarciem, więc na wszelki wypadek zarezerwowałam inny hotel
4. zrobiłam okładki weselnego menu (w załączeniu), pozostaje tylko wydrukować na kalce właściwe menu którego na chwilę obecną nie znam i wkleić do środka. Zastanawiam się czy nie zrobić takiej księgi gości
5. zrobiłam mapkę dojazdu na wesele z "pięknymi" strzałkami. jak myślicie, jest czytelna, czy etam, pytam zwłaszcza lublinianki, które mogą znać teren

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaa!!!!

Nademna chyba jakies fatum zwisnelo, wlasnie sie dowiedziałam ze moja mama zlamala dzis noge, zlamanie z przemieszczeniem, we wtorek ma operacje....
Najpierw TZ teraz ona, beda sami inwalidzi na tym weselu, ja go chyba naprawde odwolam, puki zaproszenia jeszcze nie wyslane, bo teraz to juz mi sie wszystkiego doechcialo...!!!!
współczuję oby mama szybko doszła do siebie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Chciałabym ogłosić że dzisiaj zostałam Nauczycielką Edukacji Przedszkolnej obrona poszła gładko i przyjemnie

Teraz lecę was troszeczkę nadrobić bo znowu kilka stron naskrobałyście gaduły

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość

Ale wracając do rzeczy. Najpierw pojechałam do tej dziewczyny, która sprzedaje San Patrick Calais. Powiem wam, że jestem oczarowana tą suknią . Bałam się, że będzie za duża ale rozmiar jest idealny. Musiałabym jedynie skrócić o kilka cm, bo jest za długa. Myślałam, że będzie to bardziej problemowe, ale dzięki temu, że pierwsza warstwa jest krótsza, jedynie ta pod spodem wymaga skrócenia i nawet jeśli będzie skracana od góry, to pierwsza warstwa wszystko ładnie przykryje . Suknia jest bardzo delikatna, leciutka. Wykonana z bardzo miękkiego, hiszpańskiego tiulu. Wklejam moje zdjęcia z przymiarki i liczę na wasze szczere opinie, co sądzicie? Mama mówi, że dół chyba troszkę zbyt masywny i wyglądam ciężko. Ja jestem póki co zachwycona, ale jeszcze nie do końca przekonana więc każdy głos rozsądku się przyda . Tak jak pisałam, suknia jest w tym momencie za długa więc po skróceniu na pewno jeszcze zyska na lekkości.
Później rundka po salonach w centrum Krakowa. Dziękuję audrey za poradę, dzięki Tobie trafiłam na ulicę Długą gdzie rzeczywiście jest prawdziwe zagłębie sukien, salon obok salonu . Musiałabym mieć chyba cały dzień, żeby wszystko zaliczyć. Największe nadzieje wiązałam z Madonną a tu zonk, nie mogłam nawet nic przymierzyć bo trzeba się umawiać nawet na samą przymiarkę. Do tego obsługa powiem szczerze średnio uprzejma... Ale suknie piękne . W innych salonach mierzyłam kilka modeli, ale nic mnie szczególnie nie zachwyciło. Na ulicy św. Filipa trafiłam na salon, gdzie szyte są suknie za zamówienie 950zł każda. Można przyjść z własnym projektem, ale mają też swoje modele. Tam mierzyłam dwie suknie, które również bardzo mi się spodobały. Do tego cena naprawdę zachęcająca. Mimo to, nie wiem czy zdecydowałabym się na szycie, tym bardziej, że musiałabym kilka razy przyjechać do Krakowa na przymiarki a to jednak jest ponad 100km w jedną stronę. Wklejam wam również fotki tych dwóch modeli które mierzyłam.
szczerze mówiąc żadna nie jest idealna dla Ciebie zgadzam się z dziewczynami, może lepiej coś bardziej bardziej podkreślającego figurę
Z tych trzech chyba 2 najlepsza
Cytat:
Byłyśmy we 4, parę dziewczyn się wykruszyło już wcześniej, wczoraj nam MadziaS napisała, że jej tata miał wypadek w pracy i jej też nie będzie (mam nadzieję, że to nic poważnego i Madzia się wkrótce do nas odezwie), a Nusia spóźniła się na pociąg. Byłam więc ja, E87, Ewusia-marchew i Ewuszka. Z E87 byłyśmy już na miejscu 20 min przed czasem i szybko się dogadałyśmy o 12 dotarły do nas dwie pozostałe dziewczyny i poszłyśmy do klimatycznej kawiarni na kawę bo świeże ciasto, którym się reklamowali na facebooku nie dotarło Posiedziałyśmy tylko 2 godziny, bo później dziewczyny uciekały rozdawać zaproszenia. Bardzo miło się gadało, mam nadzieję, ze spotkamy się jeszcze kiedyś w poszerzonym gronie Jak dziewczyny wrócą to pewnie fotki na pocztę wrzucą
Mnie się bardzo podobało na spotkaniu, dziewczyny są super (w ogóle śmiesznie było, bo w końcu było nas tylko 4 w tym 3 Ewy ) Buzie nam się nie zamykały i te 2 godzinki strasznie szybko minęły Dla mnie największym zaskoczeniem było to ze Niut jest taka wysoka wyobrażałam sobie ją jako taką kruszynkę
W ogóle przepraszam Niut i E87 za to że sie z Wami ładnie nie pożegnałam, ale TŻ mi zadzwonił z tłumaczeniem że się jak zwykle spóźni

Dziś rozdaliśmy kolejne zaproszenia, już coraz mniej nam zostało

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 19:54   #756
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Za zolte? Te mietowe masz na mysli? Widzialam je na zywo, mieta jak nic, taka ladna pastelowa....komputer moze przeklamywac kolory...a w PL nie mozna zamawiac z Zary przez internet?

na allegro jest pelno:

http://allegro.pl/nowosc-rurki-mieto...180434528.html
tylko u mnie jest taki problem, że ja spodni nie mogę zamówić przez neta. Ze wszystkim innym ok, nawet z butami. Ale spodnie nie ma bata. Jestem pod tym względem mega nie wymiarowa. Albo są za krótkie i dopasowane albo dobre na długość i workowate

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 19:55   #757
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie z serii "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" -
gdzie znajdę miętowe rurki poniżej 100 zł?
zarąbiste mierzyłam w ESPRIT. Widziałam też cubusie

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 19:55   #758
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

A JA MUSZĘ POCHWALIĆ MOJEGO KOCHANEGO TŻCIKA
powiedział że zrobimy wesele dwudniowe, bo różnica w cenie jest naprawdę niewielka, a mi na takim bardzo zależało

lubcia
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 19:56   #759
E87
Wtajemniczenie

Hej. Ja dopiero wracam z Katowic... Po spotkaniu z PMkami byłam jeszcze się spotkać z koleżankami ze studiów pisze z kom więc relacje zdam jak wrócę do domu z komp będzie mi łatwiej pisać. Ogólnie bardzo dziękuję za spotkanie było bardzo miło w skrócie było tak jak napisała Niuto
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 19:57   #760
a u d r e y
Wtajemniczenie

Wróciłam z katorgi filozoficznej, zwariuje! Za 2 tyg egzamin więc będę mieć to już z głowy, o ile zdam w co wątpie!

Bez nadrbiania, przeleciałam wątek miguniem:

KTOŚ SIĘ OBRONIŁ?? Już nie pamiętam kto -> serdeczne gratulacje!!

Fablous: JEŚLI ZNALAZŁAŚ PANIĄ NA FILIPA ktora uszyje ci WSZYSTKO za 950 to zmiataj stamtąd, to Pani znana w całym Krakowie i niechlujnego szycia sukien, oddawania dzień przed weselem jeszcze nie gotowych itp.!!
Co do sukienki, z tych ddwóch które wkleiłaś ta pierwsza San Patrick? bardziej mi się podoba, biust troche się faktycznie gdzieś wylewa, ale z boku już wydaje się by ok, nie widzę ciąży i proporcje są raczej ok.
W tej drugiej wydaje mi się jakbyś była pozbawiona figury, ociosana w każdej strony, bez talii itp, a przecież masz to wszystko bo widać w 1 sukience!

Nena miętusy widziałam dzisiaj w H&M Za 79 zł

I co jeszcze ? Aha! Siostra TŻta właśnie leży w szpitalu, złamała kolano na nartach :/ miała byś starościną na weselu, a teraz nie wiem jak to będzie bo ile się taki uraz trzyma w gipsie, potem jeszcze pewnie w stabilizatorze? Ehhh.... wkurzyłam się.
Stary 2012-03-03, 19:57   #761
Konto usunięte

moja szwagierka miała swojego męża takiego ciape że on pytał swoją matkę gdzie (on+S.) mają jechać na wakacje
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:01   #762
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Byłyśmy we 4, parę dziewczyn się wykruszyło już wcześniej, wczoraj nam MadziaS napisała, że jej tata miał wypadek w pracy i jej też nie będzie (mam nadzieję, że to nic poważnego i Madzia się wkrótce do nas odezwie), a Nusia spóźniła się na pociąg. Byłam więc ja, E87, Ewusia-marchew i Ewuszka. Z E87 byłyśmy już na miejscu 20 min przed czasem i szybko się dogadałyśmy o 12 dotarły do nas dwie pozostałe dziewczyny i poszłyśmy do klimatycznej kawiarni na kawę bo świeże ciasto, którym się reklamowali na facebooku nie dotarło Posiedziałyśmy tylko 2 godziny, bo później dziewczyny uciekały rozdawać zaproszenia. Bardzo miło się gadało, mam nadzieję, ze spotkamy się jeszcze kiedyś w poszerzonym gronie Jak dziewczyny wrócą to pewnie fotki na pocztę wrzucą
to super że spotkanie się udało oby wiecej takich
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:04   #763
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny

Chciałabym ogłosić że dzisiaj zostałam Nauczycielką Edukacji Przedszkolnej obrona poszła gładko i przyjemnie

klask i:

fablous to może jeszcze ja coś dorzucę:
1. góra świetnie, gorzej gdy zaczyna się rozszerzać, ale...może jak halkę zapodasz szerszą, to lepiej się to będzie układało i nie będzie efektu pogrubiania
2. moim zdaniem ta kiecka zabrała Ci piersi i talię
3. w tej, gdyby się lepiej dopasowało najbardziej podkreśliłabyś figurę, ale sukienka mi się nie podoba
Podzielam też zdanie justyna_g4, że to zdaje się ten "osławiony" salon i lepiej go omijać szerokim łukiem, z resztą logicznie myśląc, jaki materiał na suknię ślubną kosztuje mniej niż tysiąc i kto by chciał te suknie szyć zarabiając na tym marne grosze?

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
niusiu ja nie jestem nauczycielką, wiec nie orientuję sie w ich zarobkach, ale jak Audrey napisala, ze Jej mama tyle zarabia, to moze coś sie zmienilo i bardziej zaczeli doceniac nauczycieli
nie zmieniło się i zarobki jakie podała bodajże Niusia (nie wiem dlaczego mi się nie zacytowało) są jak najbardziej prawdziwe. Jestem nauczycielem-stażystą i mam te 2tys z hakiem brutto i ani grosza więcej

nena świetne menu!!

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2012-03-03 o 20:08
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:06   #764
Jamee
Zakorzenienie

Lubcia gratulacjeklas ki:

Fablous w Calais wyglądasz ładnie ale tak jak już pisały dziewczyny coś w okolicach brzucha nie pasi
Mnie się podobasz w tej
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1330794691

I dziewczynki muszę się pochwalić, że dzisiaj skończyłam pierwszy rozdział mgr: jupi:

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:08   #765
a u d r e y
Wtajemniczenie

Widzę że przewinął sie temat zarobków nauczycieli.
Po kolei dziewczyny, w nauczycielstwie jest tak, że są STOPNIE awansu zawodowego:
1. stażysta, 9 miesięcy trwa staż
2 kontraktowy: zrobienie go trwa 2 lata i 9 miesięcy
3. mianowany: 2 lata i 9 miesięcy.
po tym robi się ostatni stopień awansu zwany
4. NAUCZYCIELEM DPLOMOWANYM.
i tak:
stażysta zarabia obecnie: brutto 2618,10 zł
kontraktowy: 2906,09 zł
mianowany: 3770,06 zł
dyplomowany: 4817, 30 zł

Jak się domyślacie moja mama po ponad 25 latach pracy już uzyskała najwyższy stopień. Dodatkowo jak to w panstwowej pracy ma dodatki: mieszkaniowy, wiejski (uczy na wsi) jakieś za dojazdy do pracy itp.
Stary 2012-03-03, 20:09   #766
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Wróciłam z katorgi filozoficznej, zwariuje! Za 2 tyg egzamin więc będę mieć to już z głowy, o ile zdam w co wątpie!

Bez nadrbiania, przeleciałam wątek miguniem:

KTOŚ SIĘ OBRONIŁ?? Już nie pamiętam kto -> serdeczne gratulacje!!

Fablous: JEŚLI ZNALAZŁAŚ PANIĄ NA FILIPA ktora uszyje ci WSZYSTKO za 950 to zmiataj stamtąd, to Pani znana w całym Krakowie i niechlujnego szycia sukien, oddawania dzień przed weselem jeszcze nie gotowych itp.!!
Co do sukienki, z tych ddwóch które wkleiłaś ta pierwsza San Patrick? bardziej mi się podoba, biust troche się faktycznie gdzieś wylewa, ale z boku już wydaje się by ok, nie widzę ciąży i proporcje są raczej ok.
W tej drugiej wydaje mi się jakbyś była pozbawiona figury, ociosana w każdej strony, bez talii itp, a przecież masz to wszystko bo widać w 1 sukience!

Nena miętusy widziałam dzisiaj w H&M Za 79 zł

I co jeszcze ? Aha! Siostra TŻta właśnie leży w szpitalu, złamała kolano na nartach :/ miała byś starościną na weselu, a teraz nie wiem jak to będzie bo ile się taki uraz trzyma w gipsie, potem jeszcze pewnie w stabilizatorze? Ehhh.... wkurzyłam się.
Jakis dzien polamancow dzisiaj
Stary 2012-03-03, 20:10   #767
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
klask i:

fablous to może jeszcze ja coś dorzucę:
1. góra świetnie, gorzej gdy zaczyna się rozszerzać, ale...może jak halkę zapodasz szerszą, to lepiej się to będzie układało i nie będzie efektu pogrubiania
2. moim zdaniem ta kiecka zabrała Ci piersi i talię
3. w tej, gdyby się lepiej dopasowało najbardziej podkreśliłabyś figurę, ale sukienka mi się nie podoba
Podzielam też zdanie justyna_g4, że to zdaje się ten "osławiony" salon i lepiej go omijać szerokim łukiem, z resztą logicznie myśląc, jaki materiał na suknię ślubną kosztuje mniej niż tysiąc i kto by chciał te suknie szyć zarabiając na tym marne grosze?

nie zmieniło się i zarobki jakie podała bodajże Niusia (nie wiem dlaczego mi się nie zacytowało) są jak najbardziej prawdziwe. Jestem nauczycielem-stażystą i mam te 2tys z hakiem brutto i ani grosza więcej

nena świetne menu!!
Popieram

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Lubcia gratulacjeklas ki:

Fablous w Calais wyglądasz ładnie ale tak jak już pisały dziewczyny coś w okolicach brzucha nie pasi
Mnie się podobasz w tej
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1330794691

I dziewczynki muszę się pochwalić, że dzisiaj skończyłam pierwszy rozdział mgr: jupi:
to jeszcze 2 zostały?

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:10   #768
Kabriela
Zadomowienie

A mnie się udało, zrobiłam krzesełko i nawet mnie to jakoś wyszło, metodą prób i błędów doszłam do ideału, siedzisko jest kwadratową bryłą 4,5x 4,5 a oparcie 9,5+ 4,5 z siedziska.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:11   #769
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A mnie się udało, zrobiłam krzesełko i nawet mnie to jakoś wyszło, metodą prób i błędów doszłam do ideału, siedzisko jest kwadratową bryłą 4,5x 4,5 a oparcie 9,5+ 4,5 z siedziska.
zrób foto
Stary 2012-03-03, 20:14   #770
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
tak, to ja podawałam

a u d r e y to, że na wsi pracuje, to też ma więcej, z tymi wszytkimi dodatkami, to możliwe

Lubcia gratulacje; powiedz jak teraz wygląda z pracą, jest szansa?
Stary 2012-03-03, 20:14   #771
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Po kolei dziewczyny, w nauczycielstwie jest tak, że są STOPNIE awansu zawodowego:
i tak:

Jak się domyślacie moja mama po ponad 25 latach pracy już uzyskała najwyższy stopień. Dodatkowo jak to w panstwowej pracy ma dodatki: mieszkaniowy, wiejski (uczy na wsi) jakieś za dojazdy do pracy itp.

jak skoncze podyplomowke to mam nadzieje ze zalapie sie gdzies do przedszkola na n-la

mi starczy tyle co stazysta ma

o i le nie wyemigrujemy

Mia i Tosia <3

Edytowane przez Czarnooka_Paula
Czas edycji: 2012-03-03 o 20:15
Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:15   #772
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny ale nie zapominajcie o tym, że to brutto te pensje nauczycielskie i niestety nie wszyscy mają dodatki i jeszcze na wysokość pensji wpływa gmina i czy jest bogata czy nie, bo jak jest biedna to nawet takiej wypłaty nie ma, nie mówiąc już o tym, że nauczyciele na wsiach nie mają takiej pensji, więc akurat w nauczycielstwie pensja- pensji bardzo ale to bardzo nierówna.
Stary 2012-03-03, 20:15   #773
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Moja kumpela pracuje w gimnazjum i zarabia marne grosz, dziewczyna w moim wieku, robi dodatkowo te projekty unijne, do dostaje trochę więcej.
Sama szukam pracy w szkole i powiem Wam, że jest ciężko

marylka80 pokazałam Twoje zdjęcia TŻ i mnie pytał kto Ty jesteś (nie zdradziłam mu ), dopytywał, gdzie jest tak błękitne niebo i morze/ocean. Jak mu powiedziała, że na Dominikanie, to mi powiedział: "Dajmy sobie spokój z tymi przygotowaniami, bierzemy samolot i tam lecimy, ja też tak chcę"
hmmm...a w jakim sensie pytal kim jestem, bo nie bardzo rozumiem
No a co do Dominikany, to oczywiscie nie bede mowic ze to byl jeden z lepszych pomyslow jaki mi w zyciu przyszedl do glowy
Stary 2012-03-03, 20:16   #774
Kabriela
Zadomowienie

A piszę to z doświadczenia, ponieważ połowa mojej rodzinki to nauczyciele w różnych miejscowościach: miastach i wsiach...i to jest tak różne że aż szkoda gadać...
Stary 2012-03-03, 20:18   #775
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ale nie zapominajcie o tym, że to brutto te pensje nauczycielskie i niestety nie wszyscy mają dodatki i jeszcze na wysokość pensji wpływa gmina i czy jest bogata czy nie, bo jak jest biedna to nawet takiej wypłaty nie ma, nie mówiąc już o tym, że nauczyciele na wsiach nie mają takiej pensji, więc akurat w nauczycielstwie pensja- pensji bardzo ale to bardzo nierówna.
No właśnie, ja akurat mieszkam w gminie gdzie nauczyciele zarabiają dobrze jak na polskie realia, dodatki i inne takie. Ale to też uzależnione jest od wojewodztwa, liczebności klas.
Stary 2012-03-03, 20:18   #776
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Popieram

to jeszcze 2 zostały?
3

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:18   #777
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
i tak:

jeszce jedna kwestja, staż trwa 9 miesięcy, czyli cały rok szkolny, a więc trzeba być zatrudnionym od samego początku do końca, moja koleżanka została zatrudniona 19 września i etapu stażu nie przejdzie, a pensje ma tą najniższą...
młodym napradę jest cięzko wkręćić się do szkoły, kolejne etapy jednak trwają; policzcie sobie po ilu minimalnie latach się można znaleść na najwyższym stopniu
Stary 2012-03-03, 20:20   #778
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
O masakra... chyba wybraliśmy fotografa
Już myslałam, że się nad tymi portfolio różnymi zapłaczę... ale chyba się udało

http://www.piotrczechowski.pl/
Bardzo fajne fotki robi

Cytat:
a ja dziś sporo ślubnych rzeczy załatwiłam
1. spisałam wreszcie ślubny rozkład jazdy do lipca, zajęło mi to strasznie dużo czasu, a i tak pewnie o połowie zapomniałam
2. byłam w cukierni, ale guzik załatwiłam, bo nie było odpowiedniej pani do zamówień weselnych
3. zarezerwowałam pokoje hotelowe dla gości, co uszczknie nasz budżet ślubny o 4 tys zł i to i tak ze zniżkami grupowymi. Jest jednak pewna nadzieja, bo bliski znajomy teścia kończy remont hotelu, który też jest położony na Starówce i w planach ma jego otwarcie na czerwiec. Da nam spory upust, ale zawsze jest jakieś ryzyko, że do lipca nie zdąży z otwarciem, więc na wszelki wypadek zarezerwowałam inny hotel
4. zrobiłam okładki weselnego menu (w załączeniu), pozostaje tylko wydrukować na kalce właściwe menu którego na chwilę obecną nie znam i wkleić do środka. Zastanawiam się czy nie zrobić takiej księgi gości
5. zrobiłam mapkę dojazdu na wesele z "pięknymi" strzałkami. jak myślicie, jest czytelna, czy etam, pytam zwłaszcza lublinianki, które mogą znać teren
Za załatwione sprawy i menu bardzo ładne

Cytat:
Aaaaaaaaaa!!!!

Nademna chyba jakies fatum zwisnelo, wlasnie sie dowiedziałam ze moja mama zlamala dzis noge, zlamanie z przemieszczeniem, we wtorek ma operacje....
Najpierw TZ teraz ona, beda sami inwalidzi na tym weselu, ja go chyba naprawde odwolam, puki zaproszenia jeszcze nie wyslane, bo teraz to juz mi sie wszystkiego doechcialo...!!!!
Tak samo myślałam jak wszystko mi się zaczęło walić ale jakoś mi przeszło, a mama szybko wróci do zdrowia

Cytat:

[/COLOR]nasze obrączki wyglądają tak jak w załączniku

tylko ja będę miała bez kamyka bo nie chce.
Bardzo ładne

Cytat:
Witajcie dziewczyny

Gratulacje

fablous a ja też będę szczera
1. Dla mnie wyglądasz w niej najładniej tylko troszkę faktycznie na brzuszku odstaje, ale mi się wydaje że da się coś z tym zrobić i ten pas bardziej zrobić na prosto a nie tak do góry
2. W ogóle nie masz biustu i według mnie poszerza Cię w biodrach
3. Według mnie ona jest nie ładna i jakoś dziwnie w niej wyglądasz

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2012-03-03 o 20:25
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:22   #779
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm...a w jakim sensie pytal kim jestem, bo nie bardzo rozumiem
No a co do Dominikany, to oczywiscie nie bede mowic ze to byl jeden z lepszych pomyslow jaki mi w zyciu przyszedl do glowy
w sesnie, że myśolał, że się znamy osobiście, a on Cię nie kojarzy

to Ty jesteś taka pomysłowa? a ja myślałam, że to Twój TŻ
Stary 2012-03-03, 20:25   #780
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
jeszce jedna kwestja, staż trwa 9 miesięcy, czyli cały rok szkolny, a więc trzeba być zatrudnionym od samego początku do końca, moja koleżanka została zatrudniona 19 września i etapu stażu nie przejdzie, a pensje ma tą najniższą...
młodym napradę jest cięzko wkręćić się do szkoły, kolejne etapy jednak trwają; policzcie sobie po ilu minimalnie latach się można znaleść na najwyższym stopniu
no mnie tego nie musisz mówić bo sama jestem po pedagogice
i kilka stron wcześniej właśnie pisałam, jak "łatwo" jest się dostać do szkoły. No i niestety, aby zrobić stopnie awansu, trzeba być zatrudnionym, już nie tyle przy stażyście co wyżej prawie 3 lata... A młody sie łapie zwykle jak ktoś idzie na macierzyński bądź na podtrzymanie zdrowia.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości