|
|
#121 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
dopiero co wrocilismy od moich rodxicow. Spacer 2,5h zaliczony
piekna pogoda u nas byla wiec zal bylo nie skorzystac. Maly dzisiaj super. Popisywal sie przed babcia. Raz tylko sie bardzo mocno rozryczal- zaczal zabkowac i przez to czasami przez sen potrafi ryczec
|
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() podpinam sie pod pytanie ![]() gratki za zabki u nas ani widu ani slychu.Sprzedawaj kosmetyki internetowo to zostane Twoja klientka albo pampersy!Co do klubu na fb to jakos dziwnie mi tam pisac wole nasz wizaz kochany. Ale uwielbiam ogladac fotki ktore wrzucacie |
|
|
|
|
#125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taaa otworzę hurtownię pampersów! i będę do nich dołączać rozpiskę poglądową, jaka kupa jest prawidłowa, a jaka nie ![]()
|
|
|
|
|
#126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uff u nas chociaz ryku w wozku nie ma. Ale wkurza sie ze raczki ma schowane, dzis musial miec na wierzchu bo inaczej wyszedlby z wozka chyba tak sie rzucal ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
no to moj nie wiem w kogo sie wdal bo tatusia ma jak to mowisz "cycomana" |
|||
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
witam i ja
Olivka cały czas ma katar czasami duże gluty wyciągam a czasami wodniste. Lekarz był przepisał vit c w kropelkach stodal na kaszel i jakąś ampułkę co z wodą się rozrabia i podaje strzykawką. W sumie to mała daje radę gorączki nie ma tylko ten katar i troszkę kaszelku kiedy to przejdzie.
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
joamic zdrowka zycze malej
![]() misiula gratuluje zabkow, chyba pierwsze na forum ![]() co do jabluszka to dawalam surowe starte i tez wole wizaz od fejsa, tam tylko zdjecia polukam
|
|
|
|
#130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
misiula gratki za ząbki !!!!!
joamic duuuuuuuużo zdrówka !!!!! wiem jak to z katarem :/ moja ma mega dziwny...za dnia nic, dopiero w nocy spływa i charczy z rana.... nic nie skutkuje, wiec olewam we wtorek szczepienie to zapytam...a ja się pożale że mała chyba ma kolki... mowie chyba bo ostatnie pare dni w godzinach 14-17 jak ma jesc to pociągnie cysia pare razy i ryk, az purpurowa... sztywna, brzusio twardy jak decha.... dziś powiedziano mi ze to kolka choc nie wydawalo mi sie wczesniej, bo w miare szybko sie uspokajała... choc potem sporo marudzila... ehhhhh.... dobrze ze mam jescze ss
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
No wreszcie sie odzywacie
Dziewzyny a nie jestescie nadwrazliwe z tesciowymi- moja mama tez do dzieci mowi ooo biedaku kto ci krzywde zrobil i takie tam glupoty- ale w zyciu nie biore tego do siebie
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki co do ząbków to moja Olivia miała pierwsza przypomnę że się urodziła z 2 sztukami
|
|
#134 | |||
|
Zadomowienie
|
SKONCZYLAM SPRZATAC!!!! Jaka szczesliwa- mam spokoj na pare dni
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez juz sie przyzwyczailam do nickow i avatow a tam wszystkie obce:P------ Nika ma wysypke po tym bananie co jej dalam 3 dni temu chyba zle to wrozy...
|
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dont worry... moja miała po soku marchew-banan-jabłko ale ostatnio ugotowane, starte jabłko dałam spróbowac, znaczy łyżeczki pół, i było OK ![]() zmykam lulu... od rana szkoła |
|
|
|
|
#136 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale i tak szoook, 3 mce i już zęby!!Cytat:
![]() Ale my z tż czasem jak młody się wydziera, to mówimy do niego - no jaką Ci dziś krzywdę robimy? Gotujemy we wrzątku? Obgryzamy paluszki? Pieczemy w piekarniku? A dzidziol wtedy co? Uchachany nagle od ucha do ucha ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
ggoraa a na banana to nie za wczesnie? Wydaje mi sie ze to pod cytrusy podchodzi, moze poczekaj tydzien, dwa i zobacz znowu jak bedzie reagowac?
joamic no ja wiem, ze Oliwka urodzona z zabkami, taki przypadek to raz na milion i sie nie zapomina
|
|
|
|
#138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja caly czas jem banany - w ciazy tez, wiec myslalam,ze lyzeczka nic nie zrobi... a tu zonk. Filip dostal 1 sloik jak mial 4 i pol miesiaca - na bazie marchewki wlasnie- no i tu tez tak musze dzialac - wiecej ostroznosci
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
ja moze wroce to wiodacego tematu naszego watku- kupy-plasteliny sa ok??
Filip mi sie skoopal do wanienki w trakcie wyciagania, nie wiedziala co robic trzymac go nad wanna czy wyciagac a tzta nie ma jak potrzebny |
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez chce na fb;-)
po przeprowadzce super neta bedziemy miec wiec bajka,teraz tnie mi sie na kazdym kroku;/ gratulacje dla przwracajacych sie na brzuszek;-) dlam spacer -wypas,ja tez uwielbiam te maluchy ubierac a ty jeszcze jeden egzemplarz wiecej masz---matko boska! co do jablek,ja ugotowalam zblenderowalam i takie papusiala
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
itp. na początku mnie to drażniło ale teraz wiem że ona mówi to tak dla żartu ![]() dzisiaj obchodzimy z Szymonkiem miesięcznice tj skończyliśmy 4 miesiące!!!
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
do bani dzien dzis mam,w ogole jakos mi hormony szaleja,sama ich ogarnac nie umiem!;/
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia to sie podziel z nami
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
Goldika ja nie mogę
![]() znalazłam Cię i wysłałam Ci zaproszenie na nk i zerknęłam w Twoich znajomych aby poszukać pozostałych dziewczyn z wizażu, okazało się że znalazłam tam znajome mi nazwisko.....mimo iż ja jestem ze śląska i dzieli nas kilkaset kilometrów.... okazało się iż jest to osoba, która jest siostrą stryjeczną mojej bliskiej kuzynki mój dziadek pochodzi z wielkopolski, mam tam baaardzo dużą rodzinkę m in mieszkają w Obrzycku, Orlu, Szamotułach, Wronkach, Nojewie. Ale świat jest mały....... mieszkam na drugim końcu Polski, a znamy te same osoby
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2012-03-03 o 23:20 |
|
|
|
#146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
karmię piersią ... i żeby było śmieszniej mój nabiał to mleko do kawy... żółty ser... czasem jajko, sporadycznie kefir lub jogurt ![]() truscafko ja juz miliard razy przekonałam się ze swiat jest mega mały
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Swiat jest maly a wizaz jeszcze mniejszy - pisalam wam ze porod odbierala mi dziewczyna z ktora pol roku wczesniej na perfumy sie wymienialam na wizazu? Ona jest z gdanska, dojezdza tu do nas do pracy- to jest jakies 80 km
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
witam z rana
moje dziecko pobiło dziś rekord spania! przespało caałą noc!aż uwierzyć nie mogłam, karmione kolo 20 uspane koło 20.40, wstało pierwszy raz o 6.20! jak wstałam to pewna byłam że karmiłam go w nocy ale mój przepełniony bufet mówil mi że coś jest nie tak nigdy bym nie pomyślała że bede taka zadowolona budząc sie o takiej godzinie przespałam jednym ciągiem 6 godz prawie ehh super mogłoby być juz tak zawsze
|
|
|
|
#150 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
U mnie kolejna noc, 4? nie przespana. Ja nie wiem co jej jest. Idzie przed 20 spać i o 22 juz się kręci i zaczyna się walka ze smokiem. o 23, 2, 4 cycek o 5:30 wyspana...A w dzień grzeczniutka, dziecka nie ma... I co jeszcze, już 3 dni jak przy kąpieli mam wrzask, jak umyję jej rączki, pcha do dzioba i wrzask, ocb ![]() Cytat:
![]() ggoraa ja bym mogła zjeść wór jabłek i popić mlekiem i nic mi nie będzie. moja tarczyca już o to zadba, żebym miała spowolnioną przemianę...wiatry to też u mnie rzadkośćMiłego dnia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

ze migusiem do domy lecimy
i tak jest codziennie, chyba sie w domu za mało najada
takie widac swojskie te jabluszka bo nie sa takie sliczniusie jak te marketowe 
cieszę się życiem! 

najadłam się ile bądź ciasta z masą(orzechowo-kakaowy z kokosem), paczkę paluszków, zupę z grochu czerwonego, jabłko i dołożyłam pizzą