Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 20:28   #781
niusia_87
Zakorzenienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
no mnie tego nie musisz mówić bo sama jestem po pedagogice
i kilka stron wcześniej właśnie pisałam, jak "łatwo" jest się dostać do szkoły. No i niestety, aby zrobić stopnie awansu, trzeba być zatrudnionym, już nie tyle przy stażyście co wyżej prawie 3 lata... A młody sie łapie zwykle jak ktoś idzie na macierzyński bądź na podtrzymanie zdrowia.
jeszcze mi się mylą nicki, często mi się wydaje, ż ktoś inny coś mówił. Mylą mi się dwie Ewy, z którymi miałam się dzisiaj spotkać
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:29   #782
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Widzę że przewinął sie temat zarobków nauczycieli.
Po kolei dziewczyny, w nauczycielstwie jest tak, że są STOPNIE awansu zawodowego:
1. stażysta, 9 miesięcy trwa staż
2 kontraktowy: zrobienie go trwa 2 lata i 9 miesięcy
3. mianowany: 2 lata i 9 miesięcy.
po tym robi się ostatni stopień awansu zwany
4. NAUCZYCIELEM DPLOMOWANYM.
i tak:
stażysta zarabia obecnie: brutto 2618,10 zł
kontraktowy: 2906,09 zł
mianowany: 3770,06 zł
dyplomowany: 4817, 30 zł

Jak się domyślacie moja mama po ponad 25 latach pracy już uzyskała najwyższy stopień. Dodatkowo jak to w panstwowej pracy ma dodatki: mieszkaniowy, wiejski (uczy na wsi) jakieś za dojazdy do pracy itp.
audrey a skąd wzięłaś te dane? Jakoś nie przepadam za rozmowami o zarobkach, ale lubię, gdy wszystko jest jasne, a że mam przy sobie swoją umowę, to powiem, że zarabiam dokładnie 2182,00zł brutto, mam mgr wyższe z przygotowaniem pedagogicznym, jestem na stażu, mam pełny etat, pracuję w szkole ponadgimnazjalnej, umowę mam na zastępstwo, do pracy dojeżdżam, ale dodatków jakoś nie zauważyłam, nadgodziny mi się nie trafiają i tyle chciałam powiedzieć
Od kwietnia będę w wiejskim gimnazjum pracować, to jeśli zmieni mi się pensja to Wam uprzejmie doniosę
Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
jeszce jedna kwestja, staż trwa 9 miesięcy, czyli cały rok szkolny, a więc trzeba być zatrudnionym od samego początku do końca, moja koleżanka została zatrudniona 19 września i etapu stażu nie przejdzie, a pensje ma tą najniższą...
młodym napradę jest cięzko wkręćić się do szkoły, kolejne etapy jednak trwają; policzcie sobie po ilu minimalnie latach się można znaleść na najwyższym stopniu
No trzeba, trzeba. Znaczy się umowa musi być od 1 września, zacząć trzeba najpóźniej 14.09 no i jeszcze potrzebne jest pół etatu, żeby móc rozpocząć staż.
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:31   #783
niusia_87
Zakorzenienie

coś mnie wzieło na słuchanie dziecięcych piosenek
co się ze mną dziej?
Stary 2012-03-03, 20:36   #784
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

ktoras chciała zobaczyc moje czerwone rurki
tadam
spodnie.jpg

w rzeczywistości sa bardziej żywe

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:37   #785
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
coś mnie wzieło na słuchanie dziecięcych piosenek
co się ze mną dziej?
Może chce Ci się dzidziusia? albo Cię na wspomnienia wzięło

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
ktoras chciała zobaczyc moje czerwone rurki
tadam
Załącznik 4537356

w rzeczywistości sa bardziej żywe
fajne skarpetki
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:37   #786
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
w sesnie, że myśolał, że się znamy osobiście, a on Cię nie kojarzy

to Ty jesteś taka pomysłowa? a ja myślałam, że to Twój TŻ
A to teraz rozumiem

Nie no, moj TZ jest bardzo kreatywny z racji swojego zawodu, ale nie az tak W sumie to zaczelo sie od tego znalazlam kiedys jakis konkurs gdzie trzeba bylo wyslac swoja fotke z TZ i ta para ktora zdobyla najwiecej glosow przez FB mogla wygrac slub cywilny na Santorini. To byla jakas reklama firmy ktora wchodzila na rynek z tego typu uslugami (sluby za granica) I tak mi sie ten pomysl spodobal, ze zaczelam sie orientowac jak to wszystko w praktyce wyglada, no i udalo sie A ze Moj TZ jest bardzo otwary na takie pomysly wiec z przekonaniem go nie bylo najmniejszego problemu, zreszta on nawet bardziej wolal takie rozwiazanie niz ten caly koscielny w PL, no ale wczesniej bylo wszystko zaplanowane, wiec zostalo tak jak jest....
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:39   #787
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
audrey a skąd wzięłaś te dane? Jakoś nie przepadam za rozmowami o zarobkach, ale lubię, gdy wszystko jest jasne, a że mam przy sobie swoją umowę, to powiem, że zarabiam dokładnie 2182,00zł brutto, mam mgr wyższe z przygotowaniem pedagogicznym, jestem na stażu, mam pełny etat, pracuję w szkole ponadgimnazjalnej, umowę mam na zastępstwo, do pracy dojeżdżam, ale dodatków jakoś nie zauważyłam, nadgodziny mi się nie trafiają i tyle chciałam powiedzieć
Od kwietnia będę w wiejskim gimnazjum pracować, to jeśli zmieni mi się pensja to Wam uprzejmie doniosę

No trzeba, trzeba. Znaczy się umowa musi być od 1 września, zacząć trzeba najpóźniej 14.09 no i jeszcze potrzebne jest pół etatu, żeby móc rozpocząć staż.
Jakże skąd, z biblii każdego pedagoga MENu

i jak donoszą:
Jednocześnie Ministerstwo Edukacji Narodowej informuje, że średnie wynagrodzenia od 1 września 2011 r. dla nauczycieli w grupach awansu zawodowego będą kształtowały się na następujących poziomach: - dla nauczyciela stażysty: 2 618 zł (171 zł więcej od stawki aktualnie obowiązującej)
- dla nauczyciela kontraktowego: 2 906 zł (190 zł więcej od stawki aktualnie obowiązującej)
- dla nauczyciela mianowanego: 3 770 zł (247 zł więcej od stawki aktualnie obowiązującej)
- dla nauczyciela dyplomowanego: 4 817 zł (315 zł więcej od stawki aktualnie obowiązującej).

a od 09.2012 mają być średnio o ok 100 zł wyższe.
Stary 2012-03-03, 20:40   #788
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Może chce Ci się dzidziusia? albo Cię na wspomnienia wzięło
dzidzi, to mi już od dawna się marzy, ale to nie jest dobry czas
wspomnienia, też, bo słucham na yt tych z mojego dzieciństwa
Stary 2012-03-03, 20:43   #789
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
dzidzi, to mi już od dawna się marzy, ale to nie jest dobry czas
wspomnienia, też, bo słucham na yt tych z mojego dzieciństwa
ja ostatnio sluchalam kulfon i monika

Mia i Tosia <3

Stary 2012-03-03, 20:44   #790
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio sluchalam kulfon i monika
aż sobie puszczę

Może dzidzi Ci się chce, tak jak Cierpliwość to ładnie napisała?
Stary 2012-03-03, 20:48   #791
marcia45
Zadomowienie

Z okazji pierwszego postu w nowym wątku wklejam zdjęcia odebranych przez nas obrączek Zgadniecie która moja?

Znalazłam też wymarzoną sukienkę, ale jest aż za Wrocławiem, myślałam, żeby jechać jutro, ale jak sprawdzałam połączenia bym musiała wyjechać o 7 a wróciłabym o 4.30 do warszawy Więc czekam do wolnej soboty, żeby się wybrać na dłuższą wyprawę.

Zapisaliśmy się też na nauki weekendowe, ale mniej znane w Wawie ciekawe jak będzie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0812 (16).jpg (30,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0836 (13).jpg (27,4 KB, 49 załadowań)

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:49   #792
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
A to teraz rozumiem

Nie no, moj TZ jest bardzo kreatywny z racji swojego zawodu, ale nie az tak W sumie to zaczelo sie od tego znalazlam kiedys jakis konkurs gdzie trzeba bylo wyslac swoja fotke z TZ i ta para ktora zdobyla najwiecej glosow przez FB mogla wygrac slub cywilny na Santorini. To byla jakas reklama firmy ktora wchodzila na rynek z tego typu uslugami (sluby za granica) I tak mi sie ten pomysl spodobal, ze zaczelam sie orientowac jak to wszystko w praktyce wyglada, no i udalo sie A ze Moj TZ jest bardzo otwary na takie pomysly wiec z przekonaniem go nie bylo najmniejszego problemu, zreszta on nawet bardziej wolal takie rozwiazanie niz ten caly koscielny w PL, no ale wczesniej bylo wszystko zaplanowane, wiec zostalo tak jak jest....
dziewczyny pytały Cię ile to wyszło. W końcu nie przeczytałam odpowiedzi, ba, nawet nie wiem czy odpowiedź padła
naprawdę super pomysł i to że został wykonany w praktyce, w końcu , już po ślubie
czytałam wcześniej, jeszcze przed Waszym ślubem Twoje wypowiedzi, że na Dominkianie, ale wydawało mi się, że to nie będzie nic takiego specjalnego; po przeczytaniu i obejrzeniu zdjęć uważam, że to był najlepszy ślub, jaki był na wizażu
Stary 2012-03-03, 20:53   #793
marylka80
Zadomowienie

A ja sobie wczoraj zakupilam taki zestawik
1. Zakiecik+bluzka+pasek jak na fotce nr 1
2.Torebeczke+portfelik jak na fotce 2 i 3
3. I do tego butki cos w stylu fotki 4, tylk troche jasniejsze, bardziej w kolorze tego pudrowego kwadraciku na torebce...

I jak TZ mnie zoabczyl to mu szczeka opadla do ziemi i nie mogl jej pozbierac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Untitled-1.jpg (26,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 615010_main.jpg (13,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 615357_main.jpg (17,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SP611C01F-401@5.1.jpg (80,4 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez marylka80
Czas edycji: 2012-03-03 o 20:55
Stary 2012-03-03, 20:53   #794
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
aż sobie puszczę

Może dzidzi Ci się chce, tak jak Cierpliwość to ładnie napisała?
pracuje jako niania

i te piosenki mam na co dzien i w sumie lubie je sama sluchac

Mia i Tosia <3

Stary 2012-03-03, 20:55   #795
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ej włączcie uwagę jest o tancerzach erotycznych
też oglądałam. Nie wiem jak wy ale ja bym mojemu mężowi nie pozwoliła się rozbierać i obmacywać jakimś obcym laskom. Ale to moje zdanie.

Cytat:
jeszce jedna kwestja, staż trwa 9 miesięcy, czyli cały rok szkolny, a więc trzeba być zatrudnionym od samego początku do końca, moja koleżanka została zatrudniona 19 września i etapu stażu nie przejdzie, a pensje ma tą najniższą...
młodym napradę jest cięzko wkręćić się do szkoły, kolejne etapy jednak trwają; policzcie sobie po ilu minimalnie latach się można znaleść na najwyższym stopniu
Ja mam wykształcenie pedagogiczne i jest na prawdę trudno. Po pierwsze trzeba się dostać do tej szkoły a nauczyciele nie chcą iść na emerytury a jak już idą to przyjmują kogoś po znajomości. A co do tego ile to wszystko trwa to jeszcze zależy od dyrekcji bo ona musi jakieś papiery podpisywać, żeby zrobić kolejny stopień. Nie wiem o co dokładnie chodzi ale moja kuzynka uczy w szkole parę dobrych lat i nie mogła zrobić mianowanego bo dyrektor jej to w jakiś sposób blokował.
Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Z okazji pierwszego postu w nowym wątku wklejam zdjęcia odebranych przez nas obrączek Zgadniecie która moja?

Znalazłam też wymarzoną sukienkę, ale jest aż za Wrocławiem, myślałam, żeby jechać jutro, ale jak sprawdzałam połączenia bym musiała wyjechać o 7 a wróciłabym o 4.30 do warszawy Więc czekam do wolnej soboty, żeby się wybrać na dłuższą wyprawę.

Zapisaliśmy się też na nauki weekendowe, ale mniej znane w Wawie ciekawe jak będzie.
Bardzo ładne obrączki.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 21:09   #796
__Paulinka__
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32698385]A JA MUSZĘ POCHWALIĆ MOJEGO KOCHANEGO TŻCIKA
powiedział że zrobimy wesele dwudniowe, bo różnica w cenie jest naprawdę niewielka, a mi na takim bardzo zależało

lubcia [/QUOTE]

widzisz jaki kochany

Cytat:

bardzo ladne obrączki
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 21:16   #797
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny pytały Cię ile to wyszło. W końcu nie przeczytałam odpowiedzi, ba, nawet nie wiem czy odpowiedź padła
naprawdę super pomysł i to że został wykonany w praktyce, w końcu , już po ślubie
czytałam wcześniej, jeszcze przed Waszym ślubem Twoje wypowiedzi, że na Dominkianie, ale wydawało mi się, że to nie będzie nic takiego specjalnego; po przeczytaniu i obejrzeniu zdjęć uważam, że to był najlepszy ślub, jaki był na wizażu
A to ze pomysl zostal zrealizowany, to powiem ci ze do dzis trudno mi jeszcze w to uwierzyc i jak sobie przypomne te chwile na plazy to az mi sie lezka w oku kreci. Na pewno bedziemy ten dzien wspominac jako jeden z najbedziej cudownych i szalonych w naszym zyciu. Tym bardziej ze to wszystko wcale nie bylo takie proste. I jeszcze dwa tygodnie przed nie bylo do konca wiadomo czy polecimy czy nie...

Odpowiedz co do kosztow padla, ale na priva osob ktore o to pytaly. Moze sie wydawac ze taka impreza kosztuje nie wiadomo ile, ale wcale tak nie jest. Wszystko zalezy od tego jaki hotel sobie wybiezemy bo tak naprawde to jest najwiekszy koszt. Teraz na Dominkane to od 4 tys mozna cos znalesc przyzwoitego. Sama uroczystosc zaczyna sie od 700$, ale wiadomo im wiecej dodatkow tym drozej, do tego sa do wyboru rozne plaze, i wiadomo im ladniejsza tym drozsza, fotograf w zaleznosci od ilosci godzin, nasza fotografka za 2h sesje brala 450$, my akurat tutaj nie oszczedzalismy bo wiedzialam ze zdjecia musza byc mega, no i mielismy ja na 5h. Takze jak widac to nie jest taka niewyobrazalna kwota, i wcale nie trzeba byc dzianym (tak jak to ktorejs z was TZ okreslil), my jestesmy przecietnie zarabiajaca para, no moze troche powyzej przecietnej, z racji naszego wieku i doswiadczenia. Poza tym jest tutaj jedna PMka na wizazu ktora leci tam w maju, i tez bieze slub, dokladnie na tej samej plazy, przez ta sama firme, z ta sama fotografka, maja tylko inny hotel tylko ze ona sie tutaj nie udziela, znalazlysmy sie na innym watku
Stary 2012-03-03, 21:18   #798
niusia_87
Zakorzenienie

co do ślubów mniej tradycyjnych, to marzyło nam się z TŻ, wziąć ślub w górach, my sami + ksiądz + dwóch świadków, którzy tównież kochają góry jak my; ale tak, by nie było ludzi; w wakacje byliśmy ze znajomym jezuitą, w sumie w 4, na wędrówce po Beskidzie Niskim Wschodnim i Bieszczadach (od schroniska do schroniska, z wielkimi plecakami), co dziennie odprawiał Mszę, najbardziej podobało mi się nad
Jeziorkmi Duszatyńskimi

Stary 2012-03-03, 21:20   #799
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
3
A to czemu az tyle?

Cytat:
pracuje jako niania

i te piosenki mam na co dzien i w sumie lubie je sama sluchac
U mnie jak zaczynam uczyc dzieciaki to potem chodzę i śpiewam i ostatnio Tż 'o ta bedzie dobra na pierwszy tanie' a była o krokodylu a potem sam chodził i nucił

Cytat:

Ładne

Cytat:
no mnie tego nie musisz mówić bo sama jestem po pedagogice
i kilka stron wcześniej właśnie pisałam, jak "łatwo" jest się dostać do szkoły. No i niestety, aby zrobić stopnie awansu, trzeba być zatrudnionym, już nie tyle przy stażyście co wyżej prawie 3 lata... A młody sie łapie zwykle jak ktoś idzie na macierzyński bądź na podtrzymanie zdrowia.
Wiecie co, młodym jest ciezko bo osoby starsze sie trzymaja na swoich stanowiskach. U mnie ostatnio byly potrzebne 2 nowe nauczycielki i dyrektorka sama powiedziała, że z wyższym stopniem nie zatrudni tylko beda to stażystki, gdyż gmina nie ma tyle pieniedzy. A wiadomo, stażystki dostana duzo mniejsza pensie niz dyplomowany.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 21:23   #800
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny wróciłam z zajęć i od razu wzięłam się za czytanie Was
Melod_y walcz o swoje. Powiem ci z doświadczenia, że trzeba. Sama się tak postawiłam teściowej, jak zaczęła wymyślać, że jeszcze ma dobrą koleżankę, którą chciałaby zaprosić. Ale taka była dobra, że z 6 lat się nie widziały. Powiedziałam jasno, że nie ma mowy w ogóle i postawiłam na swoim.

A dzisiaj jak wróciłam z zajęć dowiedziałam się, że mój TŻ pokłócił się z mama właśnie o nasze wesele. A poszło o to, że nie planujemy poprawin, a teściowie koniecznie chcą ściągnąć w niedzielę gości do domu moich rodziców albo zrobić coś na sali. I R. pokłócił się z mama, że to nasze wesele i żadnych poprawin nie będzie. Mamy przyjezdnych gości i planujemy załatwić im tylko jakiś posiłek w miejscu noclegów. Jak ktoś bardzo będzie chciał zostać dłużej to będziemy myśleć.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 21:24   #801
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
A to ze pomysl zostal zrealizowany, to powiem ci ze do dzis trudno mi jeszcze w to uwierzyc i jak sobie przypomne te chwile na plazy to az mi sie lezka w oku kreci. Na pewno bedziemy ten dzien wspominac jako jeden z najbedziej cudownych i szalonych w naszym zyciu. Tym bardziej ze to wszystko wcale nie bylo takie proste. I jeszcze dwa tygodnie przed nie bylo do konca wiadomo czy polecimy czy nie...

Odpowiedz co do kosztow padla, ale na priva osob ktore o to pytaly. Moze sie wydawac ze taka impreza kosztuje nie wiadomo ile, ale wcale tak nie jest. Wszystko zalezy od tego jaki hotel sobie wybiezemy bo tak naprawde to jest najwiekszy koszt. Teraz na Dominkane to od 4 tys mozna cos znalesc przyzwoitego. Sama uroczystosc zaczyna sie od 700$, ale wiadomo im wiecej dodatkow tym drozej, do tego sa do wyboru rozne plaze, i wiadomo im ladniejsza tym drozsza, fotograf w zaleznosci od ilosci godzin, nasza fotografka za 2h sesje brala 450$, my akurat tutaj nie oszczedzalismy bo wiedzialam ze zdjecia musza byc mega, no i mielismy ja na 5h. Takze jak widac to nie jest taka niewyobrazalna kwota, i wcale nie trzeba byc dzianym (tak jak to ktorejs z was TZ okreslil), my jestesmy przecietnie zarabiajaca para, no moze troche powyzej przecietnej, z racji naszego wieku i doswiadczenia. Poza tym jest tutaj jedna PMka na wizazu ktora leci tam w maju, i tez bieze slub, dokladnie na tej samej plazy, przez ta sama firme, z ta sama fotografka, maja tylko inny hotel tylko ze ona sie tutaj nie udziela, znalazlysmy sie na innym watku
nawet nie wiedziałam
pamiętam problemy z nogą twojego TŻ

jak słyszę moich rodziców, po co? to mnie sztag trafia
strasznie tradycjonalnie chcą, ale by nie wyszło przypadkiem za dużo,
a po co zawieszki, a po co winietki, a po co stroić kościół, po co plener w inny dzień i wiele tego jeszcze
Stary 2012-03-03, 21:36   #802
ladystar
Zakorzenienie

Witam sie czule
Jestem wykonczona i obolala, ale szczesliwa.
Po wczorajszej jodze ledwo sie ruszam, a jeszcze na desce poszalelismy i jutro to chyba trzeba mnie bedzie transportowac na wozku, a planujemy pojechac na mecz siatkowki wodnej do parku wodnego po ktorym zawsze tez ledwo zyje, w poniedzialek na tance wiec zakwasy chyba bede miala do konca zycia

Fablous mi sie w pierwszej bardzo podobasz, wiekszosci moze nie podobac sie ten niby ciazowy brzuszek ktory tworzy sie w takich modelach, ale ja osobiscie lubie ten efekt, i mi tez mowiono, ze to wyglada zle, ale mimo to nadal bardzo mi sie te modele podobaja, piersi wygladaja fajnie i jestem na TAK!! Jest tylko jedno ALE - tren, wolalabym bez niego, a w jaki sposob sie go upina? czy moze odpina?

W drugiej gora, pomimo ze serduszkowa to mi sie nie podoba, cialo wyglada jak zabandazowane, a piersi splaszczone

Trzecia - to nie moj styl, wiec w tej kwestii nie mam zdania, bo musialoby byc na NIE

Cytat:
wiesz co sobie pomyślałam jeszcze, że może to wybruszenie dałoby się ukryć pod jakąś szarfą (nawet w kolorze sukni i zawiązanej z tyłu). Pod wpływem zawiązania, materiał w tym miejscu by się spłaszczył

też mi te 3 koła nie pasowały do młodego nauczyciela, mój kumpel po AWFie wrócił i pracuje jako nauczycel wfu w gimnazjum i na pewno tyle nie zarabia, na ręke ma mniej niż 2 tys zł
moja kuzynka zarabia ok. 2 tys. - uczy klasy 1-3, i dodatkowo jest szkolnym pedagogiem (psychologiem), a pracuje juz kilka dobrych lat i oczywiscie jest mgr ale ja sie nie znam musze jej pokazac te stawki bo moze ja oszukuja

Cytat:
pytanie z serii "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" -
gdzie znajdę miętowe rurki poniżej 100 zł?
z F&F widzialam piekne

Poza tym GRATULUJE OBRONY
GRATULUJE OBRACZEK

i chyba tyle ode mnie

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

jeszcze jedno
Nenus nie spotkalam Twojego TZ

i jako bonus - wczorajsza rozmowa wieczorem z moim TZ:
- kochanie... marza mi sie takie turkusowe buciki...
- przeciez kupilas sobie ostatnio!!
- turkusowe? ktore?!
- TAK!! no te w ktorych bylas wczoraj
- Kotku... one sa rude wiesz w ogole jaki to jest turkusowy kolor?
- Yyyy... nooo... taki ciemny..??

Edytowane przez ladystar
Czas edycji: 2012-03-03 o 21:29
ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 21:42   #803
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
nawet nie wiedziałam
pamiętam problemy z nogą twojego TŻ

jak słyszę moich rodziców, po co? to mnie sztag trafia
strasznie tradycjonalnie chcą, ale by nie wyszło przypadkiem za dużo,
a po co zawieszki, a po co winietki, a po co stroić kościół, po co plener w inny dzień i wiele tego jeszcze
No my mamy na szczescie ten komfort, ze sami za wszystko placimy i nikt nam sie w nic nie wtraca i dzieki bogu, bo wystarczy mi tych stresow co mam, a jakby mi jeszcze ktos rzadzil, albo nie daj boze gosci obcych zapraszal to nie dozylabym do tego slubu....
Stary 2012-03-03, 21:42   #804
201705121336
Konto usunięte

fajne czerwone spodnie:P
sama sie czaje ta podobne w H&M
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 21:44   #805
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

jeszcze jedno
Nenus nie spotkalam Twojego TZ
bo on dzisiaj pojechał. Wieczorkiem dopiero się wybierają na stok. Sama miałam jechać, gdyby nie brak urlopu. A teraz sobie tęsknię za nim.

marylka - bardzo konkretne zakupy

Wiecie co robi moja kotka?? Drapie w lustro

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 21:46   #806
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

i jako bonus - wczorajsza rozmowa wieczorem z moim TZ:
- kochanie... marza mi sie takie turkusowe buciki...
- przeciez kupilas sobie ostatnio!!
- turkusowe? ktore?!
- TAK!! no te w ktorych bylas wczoraj
- Kotku... one sa rude wiesz w ogole jaki to jest turkusowy kolor?
- Yyyy... nooo... taki ciemny..??

o mamo
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 21:51   #807
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
No my mamy na szczescie ten komfort, ze sami za wszystko placimy i nikt nam sie w nic nie wtraca i dzieki bogu, bo wystarczy mi tych stresow co mam, a jakby mi jeszcze ktos rzadzil, albo nie daj boze gosci obcych zapraszal to nie dozylabym do tego slubu....
nikt dodatkowych gości mi nie narzucał, ja napisałam swoją część listy, TŻ swoją, jedynie co do mojej listy wtrącił się TŻ i zapytał, dlaczego nie chce jednej osoby (nie było na liście)
kupiliśmy mieszkanie i cięzko by było jeszcze za całe wesele zapłacić

Cytat:
Napisane przez nena1984
nena1984, widzi kotkę, a nie siebie

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

http://jdsasad.wrzuta.pl/audio/9uFB3kCQ6Pk/danzel pamiętacie ta piosenkę?
Stary 2012-03-03, 21:56   #808
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój kot czasem atakuje sam siebie w lustrze

A nie wiecie przypadkiem gdzie jest jakaś tania hurtownia artykułów papierniczych? Potrzebuję kupić dużo brystolu...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 22:01   #809
evoonia86
Zakorzenienie

hejka kurcze chyba wieki tu nie zaglądałam ale ostatnio w ogole nie mialam czasu chce Wam napisać, że żyje i mam się calkiem nieźle
Stary 2012-03-03, 22:06   #810
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
nikt dodatkowych gości mi nie narzucał, ja napisałam swoją część listy, TŻ swoją, jedynie co do mojej listy wtrącił się TŻ i zapytał, dlaczego nie chce jednej osoby (nie było na liście)
kupiliśmy mieszkanie i cięzko by było jeszcze za całe wesele zapłacić

http://jdsasad.wrzuta.pl/audio/9uFB3kCQ6Pk/danzel pamiętacie ta piosenkę?
O tych gosciach to bylo tak ogolnie, nie do ciebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości