![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach — część 3
Dobry wieczór
![]() Słyszałyście, co na Ukrainie wyrabiają z bezdomnymi zwierzakami przed Euro 2012?? Robiłam o tym parę miesięcy temu notatkę prasową o tym na kurs podręcznikowy, a dzisiaj dopiero zauważyłam to w telewizji... albo może wcześniej nie widziałam ![]() ![]() ![]() Niedawno humor mi się poprawił, gdyż w naszym studenckim mieszkaniu zagościł nowy współlokator- czteromiesięczny kocurek maine coon ![]() ![]() Ostatnio odniosłam mały sukces. Od kiedy przyszłam na studia wszyscy z mojej grupy prędzej czy później dowiedzieli się że nie używam kosmetyków testowanych. Niektórzy robili zdziwione miny, inni pytali czy jestem "może jeszcze do tego" wegetarianką, ale inni się zainteresowali. Ostatnio siedziałam na urodzinach u jednej z koleżanek i powiedziała mi, że też zdecydowała się nie używać testowanych kosmetyków ![]() ![]() Mam tylko problem jeśli chodzi o TŻa. Chyba jest to straszny leń jeśli chodzi o selekcję kosmetyków. Head & Shouders (czy jak to tam się pisze) będzie używał, bo używa go od dawna i jest najlepszy, kupił piankę z Nivei, bo z balsamu do golenia z Ziaji nie było a on potrzebuje już teraz szybko natychmiast- i tak dalej, i tak dalej. Jedynie żel pod prysznic ma nietestowany, bo kocha masło kakaowe Ziaji. W sumie to sam podejmuje decyzję i nie chcę mu wypominać, wkurzać go i się wydzierać, ale muszę przyznać, że zaczęło mi to przeszkadzać... Wasi TŻ też przeszli na dobre kosmetyki? Chcieli, nie chcieli? Zostali namówieni, a jak tak, to w jaki sposób? Mój nie komentuje mojego wyboru, ale też jakby unikał tego tematu, jak jesteśmy na zakupach to mówię mu że czegoś tam nie kupimy, a on tylko "aha" i zmienia temat, jakby się bał, że zacznę wykład na ten temat, jaby go to nudziło, nie wiem. Sam uwielbia zwierzęta jak ja ale może jest za bardzo wygodnicki, żeby się przestawić? Wyszedł mały offtop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |||||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Jak to cudownie przeczytać/usłyszeć/zobaczyć, że ktoś kocha zwierzęta, chce dla nich jak najlepiej, walczy o ich dobro. Oby więcej takich ludzi. Świat będzie piękniejszy. A już na pewno dla tego pieska przygarniętego ze schroniska, czy kotka, który wałęsał się po ulicy.
Ja na razie jestem na etapie przekonywania mamy. Czasem wtrącę słowo (w "rozmowie" z psem): ale ty masz dobrze... a są psy ze schroniska zabierane tylko po to, by móc na nich testować coś, co ma tylko w nieznacznym stopniu umilić życie człowiekowi. Oczywiście nie mówię, że moja mama nie kocha zwierząt. Ale z doświadczenia wiem, że "rewolucje" lepiej wprowadzać stopniowo. Widzę, że zaczyna się interesować. Czas "zaatakować" resztę rodziny. Sama też nie lubię, jak ktoś mi zwraca uwagę typu: powinnaś chodzić do kościoła. Chodzę, ale jak nie czuję potrzeby (nie na zasadzie, że jak trwoga, to do Boga- nie o to chodzi), to nie będę się zmuszała. Tak samo ja staram się nikogo nie "nawracać". Każdy ma swój rozum, źle bym się jedynie czuła, gdybym nie podzieliła się z kimś moimi spostrzeżeniami. Przepraszam, że znów pytam o konkretny kosmetyk, ale powiedzcie mi, jak to jest z soczewkami? A przede wszystkim- płynem do nich? Wybaczcie określenie, ale bardzo mocno się wku*wiam, kiedy słyszę o takich akcjach jak na Ukrainie. Tyle kasy mają, nie mogą wybudować jednego schroniska więcej?! Po cholerę nam to wszystko?! Oczywiście, budowa dróg jest super pomysłem. Ale u nas budują jakieś centrum handlowe. W najbliższej okolicy są przynajmniej 2, a pozostałych jeszcze mamy przynajmniej 5. To w większości i tak będzie zdewastowane. A bez przesady, budowa schroniska nie kosztuje miliardów. Dużo osób dostałoby pracę (już nie mówię nawet o wolontariacie- chociaż tych również mnóstwo by się znalazło). Za bardzo się nie znam w temacie, ale z tego, co rozmawiałam z takim kolesiem z Ukrainy (jakiś czas temu), to oni budują bardzo duże boisko, które po Euro na nic się nie przyda. Jaki wątek, możecie wrzucić link?
always hoping the living could learn to put aside rage and sorrow, bitterness and regret. Edytowane przez Katarynka92 Czas edycji: 2012-03-03 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
wątek plotkowy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post32696897
![]()
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() A ogólnie o mnie to bardzo lubię zwierzęta. Byłam też wegetarianką przez parę lat w wieku nastoletnim, ale z powodu złych wyników badań musiałam zacząć jeść mięso. Nie jem go dużo do tej pory, ale na stałe zagościło w moim jadłospisie (głównie drób, ewentualnie wieprzowina). Poza tym uwielbiam koty i psy. Mam aktualnie kotkę o imieniu Kola, którą razem z TŻtem strasznie rozpieściliśmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
No i zapraszam do naszego wątku plotkowego, tam rozmawiamy o zwierzakach, dietach itd. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=540540
![]() |
![]() |
#99 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do Tż-tów... Mój w sumie sam mnie zainteresował tematem i mnie w tym wspiera. Jedyny testowaniec, którego używa to dezodorant - szukaliśmy wspólnie w Stanach (tam mieszkamy), próbował już chyba z 5 i niestety, żaden nie jest dla niego dobry. No ale wciąż szukamy. Wszytsko inne używamy nietestowane, łącznie z chemią dla domu. Wiesz, z najbliższymi to trzeba ostrożnie. Pomimo moich starań, nie udało mi się przekonać kuzynki i chwilowo mam dość prób. Jasne, jak idzeimy na zakupy albo pokazuję jej kosmetyki (lubi jak jej robię makijaż) to stale podkreślam, że używam przecież tylko nietestowanych, więc za Chiny nie kupię nic L'Oreala czy Max Factora, ale kłócić się już nie chcę. Głównie dlatego, że kłótniami niczego się nie wskóra ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do nietestowanej chemii, to oto co wytropiłam: a) Frosch: w zasadzie w każdym większym sklepie, w realu, w Tesco, w Piotrze i Pawle itd. Mają płyny do mycia naczyń, mleczka do czyszczenia, płyny do WC itp b) Gold Drop: polska firma, na pewno do dostania w Realu, mają na pewno płyny do mycia naczyń i środki czyszczące c) Bil - płyny do prania (naszej polskiej libelii), do dostania w Kauflandzie d) proszek do prania Biały Jeleń, widziałam w mydlarniach e) Dr Beckmann - artykuły do odplamiania (np. do dostania w Piotrze i Pawle) f) na stronach internetowych środki do czyszczenia Astonish http://www.beingeco.pl/?astonish,9Ł mydła, środki do czyszczenia podłogi, także drewnianej, do czyszczenia ram okiennych i drzwiowych, odkamieniacze, odplamiacze, pasty do czyszczenia, do szkła, do kuchni do łazienki itp ![]() g) orzechy piorące do prania oczywiścia ![]() b)
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
co do TŻtó to mój ukochany też kocha zwierzaki i popiera to co robię i mówi, że jak mu się skończą kosmetyki to też chce nie testowane, miło
![]() no i jak kupuje słodycze czy chipsy to wie z jakich firm ma brać ![]()
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy Joanna i Eveline są dalej na zielonej liście? Jestem zakochana w pilingach Joanny, a o Eveline wyczytałam bardzo dużo dobrego?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co w końcu z naszą listą? Ja na razie korzystam z tej starej. Przy okazji mam pytanie, dwa pytania: Oceanic testuje? Bo ktoś tu wrzucił listę w wątek i Oceanic jest niby ok. A na starej liście jest testujący. To samo dotyczy wrigley. Co to w ogóle za lista wrzucona do tego wątku przez Sylcia83?
Jakich pianek do golenia używacie? ![]()
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.” kosmetyki nietestowane na zwierzetach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Ciesze sie
![]() ![]() Cytat:
A ludzie, ktorzy traktuja je jak zwierzeta domowe nie maja pojecia w co wchodza ![]() Ogladalam o tym wiele programow dokumentalnych. W jednym z nich bylo wolasnie jak pyton zjadl 4letnia dziewczynke ![]() Moim zdaniem Ci nieodpowiedzialni rodzice powinni za to zalpacic dla przykladu ![]() znalazlam wczoraj taka liste kosmetykow testowanych i jest na niej Revlon ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() Z lista nic nie wiadomo narazie. Ja mam pianke w kremie Giovanni- jest srednia i nie wiem czy dostepna z PL. Ogolnie pianek zazwyczaj nie uzywam ![]() Joanna i eveline sa ok.
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Ja używam Venus. Można dostać o zapachu melona, jakichś kwiatów (nie pamiętam jakich, ale opakowanie ma fioletowe) i aloes. W Rossmannach widziałam te 2 pierwsze, ale ogólnie jest łatwo dostępna. I nawet na opakowaniu ma inf. o nietestowaniu na zwierzętach.
Revlon też!? No szlag mnie zaraz trafi. Ale się ostatnio nerwowa robię... Najlepszy podkład jaki mam: Revlon, najlepszy tusz jaki mam: Max Facotr/Avon, ulubione pomadki: Rimmel. Ale nie zamierzam się poddawać. Nigdy w życiu! I jeszcze dobrze widzę, na tej liście jest Yves Rocher?!
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
REVLON na liscie Pety jest jako nie testujacy! Wiec cos w tej liscie jest nie tak.
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziwne to jest, że ludzie sprowadzają zwierzęta na jakiś teren na którym ich nie było. Np. tak jest z królikami w Australii, sprowadzili je tam miały być zwierzyną łowną, a przez nie wygineło wiele gatunków. Żeby je zwalczyc używano broni biologicznej(!) jakiejś choroby wirusowej, i dalej jest z nimi problem. Sterylizacja, ogrodzenia nie pomagają. Tak samo z tymi pytonami, chyba w Kaliforni jest z nimi najgorzej i tam już jakieś rodzime gatunki są zagrożone właśnie przez nie. Nigdy bym nie wpadła na pomysł żeby udomowić węża albo wielkiego pająka. Nie każde zwierze nadaje się do życia w domu, a jak ludziom sie nudzi to niech kupia sobie zabawke. Lubie zwierzeta, lubie je obserwowac ale na wolnosci w ich naturalnym srodowisku:/ echh a co do revlona to pomyłka, ja nie szukam innych list patrze tylko na nasza i pety. Fugonetka, joanna jest na zielonej, a co do eveline to trzeba poszukać w poprzedniej części wątku |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Ja do golenia używam żelu pod prysznic - szkoda kasy na osobne preparaty, które zagracają półkę. Kiedyś miałam piankę Venus ze stajni Pharma CF, chyba w rossmannie kupiłam, nie pamiętam...
Stwierdzam, że warto zainwestować w jedną rzecz, która zastąpi kilka kosmetyków. Masło shea np świetnie będzie robić za krem pod oczy ![]() Aha - jak już jakiś moderator łaskawie znajdzie czas dla prężnie rozwijającego się wątku, odwiedzanego przez coraz większą liczbę osób i powstanie jakaś nowa lista to dodać można sklep Mydlarnia u Franciszka, gdzie kupić można od groma naturalnych kosmetyków (także dla płci mniej pięknej), myślę, że wśród nich niełatwo znalazłoby się coś testowanego na futrzakach. Polecam ten sklep.
![]() |
#108 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() O ile wiem, Oceanic AA twierdzi, że nie testuje, ale nie ustosunkował się do sprawy składników. Cytat:
Cytat:
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2012-03-05 o 11:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- W sensie, że ktoś to specjalnie zrobił, wprowadził w błąd Sylcię? A nie możemy tego usunąć, żeby nikogo nie wprowadzić w błąd?
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.” kosmetyki nietestowane na zwierzetach Edytowane przez Naleeen Czas edycji: 2012-03-05 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem skąd ta ignorancja w sprawie listy. A przydałoby się ją aktualizować bo CORAZ WIĘCEJ zainteresowanych jest. To co świętujemy, że jest nas coraz więcej? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2012-03-05 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
ostro, ciekawe czy ta COTY nie kłamie, w sumie znikneli z listy PETA.....
![]()
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
melduję się
![]() ![]()
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do Pety to dojrzewam do tego, żeby do nich znów napisać maila i spytać o parę firm ![]() Oczywiście wypijmy za rozwój wątku i za to, że odezwała się do mnie w końcu jedna z moderatorek i wgląda na to, że w końcu będzie nowa lista! ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- A maszynki jakie kupujecie? Takie nie jednorazówki? Ja miałam właśnie te od gillette ![]()
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.” kosmetyki nietestowane na zwierzetach |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczynki
![]() Z Coty to jakaś dziwna sprawa, nie widziałam tej firmy na żadnej z list Pety (ani na bezpiecznej, ani na liście testujących), sprawdzałam kilka razy... Nie wiem, jak to zinterpretować ![]() Naleeen, może spróbuj Wilkinsona? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linus jak mozesz to napisz koniecznie do Pety bo to by oznaczalo, ze sa jakies postepy i cos sie zmienia na lepsze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja sie ostatnio na Elfa przerzucilam. Tanio , duzo i dobre ![]() Cytat:
Teraz ktos nowy wejdzie zobaczy te liste i bedzie klapa. Oby nie ![]() Cytat:
W ogole uwazam, ze te wszystkie specyfiki "specjalne" do mycia trabki ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Wilkinson tez testuje
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2012-03-05 o 22:36 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.