Zapuszczanie włosów - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 15:12   #4141
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Zapuszczanie włosów

Kurde... ja tymczasem zmierzyłam włosy i 15-go stycznia było 61,5 cm, 15-go lutego 64 cm a dzisiaj 65 Jakoś dziwnie skokowo rosną ale dobre i tyle.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 15:41   #4142
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Witam Niedawno postanowiłam zacząć pielęgnować moje włosy i zapuścić je gdzieś tak do talii. Jednak nie wiem czy to ma sens, ponieważ jestem b. szczupła, mam wąską twarz, poza tym moje włosy są cienkie i raczej rzadkie (zdj. w załączniku - przepraszam za tło, zdjęcie robione w studenckim mieszkaniu). Myślicie że jest sens zapuszczać włosy przy mojej posturze i niezbyt gęstych włosach?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0150.jpg (132,2 KB, 78 załadowań)
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 22:47   #4143
albin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ofca w Wielkim Miescie Pokaż wiadomość
Witam Niedawno postanowiłam zacząć pielęgnować moje włosy i zapuścić je gdzieś tak do talii. Jednak nie wiem czy to ma sens, ponieważ jestem b. szczupła, mam wąską twarz, poza tym moje włosy są cienkie i raczej rzadkie (zdj. w załączniku - przepraszam za tło, zdjęcie robione w studenckim mieszkaniu). Myślicie że jest sens zapuszczać włosy przy mojej posturze i niezbyt gęstych włosach?
Też jestem drobna i mam cienkie włosy Zapuszczaj jak najbardziej!

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Wkleisz linka, albo zdjęcie z neta tej odżywki? Nie słyszałam jeszcze o odżywce Jantara
http://allegro.pl/farmona-jantar-odz...177102445.html to jest ta odżywka, napiszę jakie efekty
albin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 22:54   #4144
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Ofca w Wielkim Miescie Pokaż wiadomość
Są śliczne, pewnie, że zapuszczaj! Na zdjęciu nie wyglądają na cienkie ani rzadkie. Też mam wąską twarz i jestem dość szczupła, do takiej twarzy może niespecjalnie pasują długie włosy (ja mam grzywkę do brody bo bez niej wyglądałabym tragicznie) ale do figury wg mnie będą się super prezentować.

Stary 2012-03-03, 23:04   #4145
albin
Rozeznanie

Długie włosy nie pasują moim zdaniem grubym osobom i bardzo niskim, bo skracają wtedy Ale wszystkim innym jak najbardziej. W ogóle długie włosy są kobiece i piękne <3
Stary 2012-03-03, 23:15   #4146
Katarynka92
Rozeznanie

Albin, ja Ci powiem z własnego punktu widzenia: jestem niska, grubuśka, do tego "pełną" twarz, ale wiele osób chwali moje włosy. Mówi, że wyglądam w nich świetnie. Nie usłyszałam ani jednego komentarza w stylu: jesteś pewna, że dobrze w nich wyglądasz? Myślę, że długie, zadbane włosy rewelacyjnie odwracają uwagę np. od pełniejszych bioder.
Wiesz, moje włosy nie są nie wiadomo jak długie, ale tylko raz w życiu udało mi się osiągnąć podobną długość (zaraz przed komunią), teraz dopiero słyszę jakie mam fajne włosy. Chociaż nigdy nie miałam jakichś strasznych (odżywiałam, pielęgnowałam), ale były do ramion, takie "zwyczajne" po prostu.
A przede wszystkim: jak nie teraz, to kiedy!?
Katarynka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 23:21   #4147
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez albin Pokaż wiadomość
Długie włosy nie pasują moim zdaniem grubym osobom i bardzo niskim, bo skracają wtedy
Eee, widziałam na żywo np. wokalistkę Sins of Welkin, ma niecałe 150 cm o ile dobrze pamiętam i świetnie wygląda z włosami do kolan
http://republika.pl/blog_cy_84064/93335/tr/100_4056.jpg
http://www.kroliki.net/public/obrazy...wokalistka.jpg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-03, 23:40   #4148
Katarynka92
Rozeznanie

Ja pierniczę! Szacun! Rewelacyjne ma te włosy. Jakby coś płonęło dosłownie! Takie pierwsze skojarzenie.
Cudowne.
Stary 2012-03-03, 23:51   #4149
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Eee, widziałam na żywo np. wokalistkę Sins of Welkin, ma niecałe 150 cm o ile dobrze pamiętam i świetnie wygląda z włosami do kolan
No właśnie tutaj pojawia się kwestia odmiennych upodobań różnych osób Bo dla mnie ona wygląda już trochę jak Kuzyn Coś Ale ja zawsze bardzo lubiłam tę postać, to już inna sprawa Po prostu wiele zależy od tego, czy koniecznie chcemy być tacy jak inni, czy możemy sobie pozwolić na jakieś "dziwactwa". Bo umówmy się, niektórzy są bardziej wrażliwi na krytykę, albo pochodzą z mało tolerancyjnego dla odmienności środowiska. I wtedy naprawdę ciężko czymś się wyróżniać.

Mnie się aż tak długie włosy nie podobają, ale przyznaję, że przyciągają wzrok, a jak są piękne i zadbane to cóż- budzą zazdrość (moją, nie generalizuję teraz ). Ale ja bardzo lubię, jak dana osoba nie przejmuje się tym co ludzie powiedzą i robi to, co lubi (o ile nie krzywdzi przy tym innych, oczywiście). Z drugiej strony, nie lubię podejścia w stylu: muszę być inny niż wszyscy, bo oryginalność to nie jest coś, co można osiągnąć na siłę. Przynajmniej takie jest moje zdanie

A tak w ogóle, Ofca, masz bardzo ładne włosy, jasne, że warto je zapuszczać
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 23:53   #4150
Nolley
Wtajemniczenie

Cytat:
E, takich włosów to bym mieć nie chciała ^^ jakieś takie spuszone są

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 00:17   #4151
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Bo dla mnie ona wygląda już trochę jak Kuzyn Coś

Mnie się aż tak długie włosy nie podobają, ale przyznaję, że przyciągają wzrok, a jak są piękne i zadbane to cóż- budzą zazdrość (moją, nie generalizuję teraz ).

Z drugiej strony, nie lubię podejścia w stylu: muszę być inny niż wszyscy, bo oryginalność to nie jest coś, co można osiągnąć na siłę. Przynajmniej takie jest moje zdanie
Ad. 1 faktycznie Nie znałam tej postaci, nie oglądałam nigdy.
Ad. 2 mnie się podobają ale osobiście dostałabym szału z taką długością, np. wyobrażam sobie siadanie na włosach, nie, to nie na moje nerwy
Ad. 3 akurat w tym przypadku bo ja wiem czy to silenie się na oryginalność? SoW grają jakąś tam odmianę metalu więc w tym środowisku ich wokalistka nie jest specjalnym wyjątkiem.
Swoją drogą ciekawe jak je pielęgnuje.

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
E, takich włosów to bym mieć nie chciała ^^ jakieś takie spuszone są
Ano rozczesane chyba aż za mocno ale mi się akurat podoba efekt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-04, 09:59   #4152
Katarynka92
Rozeznanie

Cytat:
Ad. 1 faktycznie Nie znałam tej postaci, nie oglądałam nigdy.
Ad. 2 mnie się podobają ale osobiście dostałabym szału z taką długością, np. wyobrażam sobie siadanie na włosach, nie, to nie na moje nerwy
Ad. 3 akurat w tym przypadku bo ja wiem czy to silenie się na oryginalność? SoW grają jakąś tam odmianę metalu więc w tym środowisku ich wokalistka nie jest specjalnym wyjątkiem.

Ano rozczesane chyba aż za mocno ale mi się akurat podoba efekt
Tak, takie włosy mogą przeszkadzać. W to nie wątpię. Ale jestem pewna, że ona np. co drugi dzień robi sobie warkocz i jeszcze je jakoś zaplata, że nie ma aż tak długich tych włosów. A rozpuszcza na koncerty.

Ja tam nie widzę żadnego silenia się na oryginalność. Czego nie toleruję to wizerunku jaki przedstawia np. Szpak.
Nie lubię też stylu a'la lafirynda, czyli np. kiedyś Doda czy Mandaryna. I podróbek. Jak już, to w ogóle nie nosić.
A tak, to niech każdy nosi to, na co ma ochotę (tzn. tamci też niech sobie noszą, nikogo nie zabiję, tylko mi się po prostu nie podoba)

Rozczesane są, bo najpewniej głową rusza w prawo i lewo, a skoro mówisz, że to zespół metalowy, to już wszystko jasne
Stary 2012-03-04, 10:48   #4153
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z tym sileniem się na oryginalność to była uwaga ogólna odnośnie ludzi, którzy koniecznie chcą być inni niż wszyscy a w efekcie przypinają sobie sami jakąś etykietkę To nie miało nic wspólnego akurat z tą konkretną osobą Widocznie nie wyraziłam się zupełnie jasno Odnośnie ten tej wokalistki był tylko komentarz o Kuzynie Coś

Chodziło mi o to, że znam sporo osób, które koniecznie chcą być oryginalne, ale w efekcie stają się przewidywalne i podobne do innych "oryginalnych". Dla mnie jest ok, jeśli ma się styl nawiązujący do jakiegoś ulubionego gatunku muzyki czy subkultury, ale bawią mnie osoby, które uważają, że są takie zupełnie INNE niż wszyscy Ale to raczej u bardzo młodych ludzi widzę. To była tylko taka mała dygresja, nie do końca włosowa, bo nie znam nikogo, kto by zapuszczał włosy, żeby się wyróżnić z tłumu.
Stary 2012-03-04, 11:58   #4154
albin
Rozeznanie

Widzę, że mój komentarz wywołał mieszane emocje w Was. Drogie Wizażanki, nie chciałabym obrazić nikogo każdy ma swoje zdanie i swoje upodobania. Mi włosy do pasa nie podobają się u niskich i grubszych osób, bo mam wrażenie, że je skracają. Ale nie miałam na myśli włosów np. do łokci bo takie chyba każdemu pasują. Najważniejsze jest moim zdaniem to abyśmy my same dobrze się czuły w fryzurce jaką mamy. No i przyznam Wam racje, że długie włosy odciągają uwagę, np. od wielkiego, krzywego nosa

Edytowane przez albin
Czas edycji: 2012-03-04 o 11:59
Stary 2012-03-04, 12:38   #4155
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że mój komentarz wywołał mieszane emocje w Was. Drogie Wizażanki, nie chciałabym obrazić nikogo każdy ma swoje zdanie i swoje upodobania. Mi włosy do pasa nie podobają się u niskich i grubszych osób, bo mam wrażenie, że je skracają. Ale nie miałam na myśli włosów np. do łokci bo takie chyba każdemu pasują. Najważniejsze jest moim zdaniem to abyśmy my same dobrze się czuły w fryzurce jaką mamy. No i przyznam Wam racje, że długie włosy odciągają uwagę, np. od wielkiego, krzywego nosa

Każdy jest inaczej zbudowany, ale ja zauważyłam, że wiele osób ma łokcie na tej samej wysokości, co talię Ja też tak mam, chociaż mam nisko osadzoną talię. A wiele kobiet ma ją trochę pod biustem, więc one mają pewnie łokcie poniżej talii, chyba, że mają krótkie ramiona Chyba, że mówiąc o długości do pasa masz na myśli tak naprawdę długość do bioder (długość do bioder jest tam, gdzie zaczynają się kości biodrowe).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-04, 12:53   #4156
malwes
Raczkowanie

Ja myślę, że najważniejsze jest to, aby samemu czuć się dobrze w tym co się nosi. Fryzurze szczególnie. Pewnie często z punktu widzenia "obiektywnego stylisty" część z nas mogłaby coś tam poprawić (inny obcas do kształtu nóg, inne proporcje ubrań góra-dół ze względu na figurę itp) ale często mam takie wrażenie, że nosząc to, w czym podobamy się sobie, podobamy się także innym bo bije od nas coś w stylu wewnętrznej pewności siebie (he, he, ale powiedziałam ) a dostosowanie się do obiektywnych zasad, które nie leżą naszym gustom - raczej nic dobrego nie przyniesie.
A tak z innej beczki - zawsze mnie zastanawia czy w ogóle jest sens słuchać takowych stylistów (nawet tych nie-odjechanych-tylko zupełnie normalno-profesjonalnych) bo patrząc na to, jak zmieniają się kanony piękna i estetyki, to mam wrażenie, że nie raz już zatoczyliśmy kręgi i promujemy coś, co 10-15 lat temu było sprzeczne "z zasadami".

Silenia się na oryginalność też nie bardzo lubię, wśród dorosłych - ddaje osobie sztuczności i dystansu i mnie skłania do zabawy w "parapsychologa" czyli "ciekawe jakie problemy i kompleksy to ma maskować ". Na poważnie, to jakoś uznaje to wśród nastolatków bo im ta "oryginbalność" jest potrzebna zupełnie do czegoś innego - budowania "ja", przynależności do grupy itd. Jakoś pobłażliwie na to patrzę - aczkolwiek ciekawe ile mi zostanie z tej pobłażliwosci jak mi dzieci wejdą w ten wiek ?

A ja z kolei cieszę się udaną walką z kryciem moich pierwszych siwków henną - robiłam 3 różne podejścia do tematu i teraz się udało. I poza tym wczoraj robiłam pierwszy etap z henny z amlą i wyszedł na moich ciemnych włosach taki cudny mahoń, że zapałałam do tego koloru ogromną miłością - ale odrosty chwyciły mocniej i trochę nie miałam odwagi tak zostawić, teraz załuję, więc je trochę zatuszowałam "balajażem" własnej roboty z henna+indygo na części odrostów...ale po długości (średniości znaczy się ) zostawiłam i nastepnym razem chyba odpuszczę indygo i trochę z takim mega-mahoniem pochodzę....

Na włosach jeszcze mi ciężko powiedzieć, bo moja henna bardzo mi włosy "faluje" (co nie jest typowe dla henny) ale widzę po paznokciach (teoretycznie włos i paznokieć mają tak wiele wspólnego, że ich tempo wzrostu powinno być porównywalne), że zestaw skrzyp+pokrzywa+drożdze Humavitu Z i sufrin i olejowanie (to nie na paznokcie) sprawia, że rosną jak dzikie - niestety wszystkie inne też bo te na brwiach to mi szaleją, na nogach też....
malwes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:45   #4157
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ale z tym sileniem się na oryginalność to była uwaga ogólna odnośnie ludzi, którzy koniecznie chcą być inni niż wszyscy a w efekcie przypinają sobie sami jakąś etykietkę To nie miało nic wspólnego akurat z tą konkretną osobą Widocznie nie wyraziłam się zupełnie jasno Odnośnie ten tej wokalistki był tylko komentarz o Kuzynie Coś
A, rozumiem

Cytat:
Napisane przez malwes Pokaż wiadomość
dostosowanie się do obiektywnych zasad, które nie leżą naszym gustom - raczej nic dobrego nie przyniesie.

Silenia się na oryginalność też nie bardzo lubię, wśród dorosłych - ddaje osobie sztuczności i dystansu i mnie skłania do zabawy w "parapsychologa" czyli "ciekawe jakie problemy i kompleksy to ma maskować ".
1. ano, ja bym się źle czuła w kolorach i fryzurze pasujących do mojej twarzy i typu urody bo zupełnie nie są w moim guście, co z tego, że obiektywnie wyglądałabym lepiej. Bo z natury jestem latem czyli chyba pasują mi fiolety, róż, błękit, te sprawy

2. hmm, z jednej strony masz rację, z drugiej np. ja mam określony styl (o ile to można podciągnąć pod wspomnianą oryginalność, w każdym razie w pracy ani wśród znajomych nie mam osób noszących się podobnie), "w nim" czuję się sobą, właśnie ubrana i uczesana "zwyczajnie" czułabym się sztucznie No ale nie jestem jakoś specjalnie ekstrawagancka i w normie się mieszczę

Stary 2012-03-04, 14:28   #4158
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:

A ja z kolei cieszę się udaną walką z kryciem moich pierwszych siwków henną - robiłam 3 różne podejścia do tematu i teraz się udało. I poza tym wczoraj robiłam pierwszy etap z henny z amlą i wyszedł na moich ciemnych włosach taki cudny mahoń, że zapałałam do tego koloru ogromną miłością - ale odrosty chwyciły mocniej i trochę nie miałam odwagi tak zostawić, teraz załuję, więc je trochę zatuszowałam "balajażem" własnej roboty z henna+indygo na części odrostów...ale po długości (średniości znaczy się ) zostawiłam i nastepnym razem chyba odpuszczę indygo i trochę z takim mega-mahoniem pochodzę....

Na włosach jeszcze mi ciężko powiedzieć, bo moja henna bardzo mi włosy "faluje" (co nie jest typowe dla henny) ale widzę po paznokciach (teoretycznie włos i paznokieć mają tak wiele wspólnego, że ich tempo wzrostu powinno być porównywalne), że zestaw skrzyp+pokrzywa+drożdze Humavitu Z i sufrin i olejowanie (to nie na paznokcie) sprawia, że rosną jak dzikie - niestety wszystkie inne też bo te na brwiach to mi szaleją, na nogach też....
Ooo, to super, że udało Ci się pokryć siwki henną A od kiedy stosujesz Humavit? Ja ostatnio się w końcu skusiłam na ten ze skrzypem i pokrzywą, ale ja jakoś sceptycznie podchodzę do suplementów diety...
Stary 2012-03-04, 15:06   #4159
malwes
Raczkowanie

Cytat:

2. hmm, z jednej strony masz rację, z drugiej np. ja mam określony styl (o ile to można podciągnąć pod wspomnianą oryginalność, w każdym razie w pracy ani wśród znajomych nie mam osób noszących się podobnie), "w nim" czuję się sobą, właśnie ubrana i uczesana "zwyczajnie" czułabym się sztucznie No ale nie jestem jakoś specjalnie ekstrawagancka i w normie się mieszczę
Witch, bo to właśnie o to chodzi. Twój styl to jest to, co lubisz, co Ci się podoba, w czym czujesz się sobą i jest spójne z Twoją osobowością. Nie ma wtedy znaczenia, że jest inne niż wszyscy bo ta inność pochodzi z Ciebie, a nie z tego, że ktoś robi wszystko aby się odróżnić choć choć to nie wynika z jego pasji czy osobowości (to miałam na myśli przez "oryginalność na siłę").

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
A od kiedy stosujesz Humavit? Ja ostatnio się w końcu skusiłam na ten ze skrzypem i pokrzywą, ale ja jakoś sceptycznie podchodzę do suplementów diety...
Humavit biorę od początku tego roku, czyli dwa miesiące. Też nie przepadam za suplementami ale on mi się wydawał taki czysty - bo oprócz srzypu, pokrzywy i odrobiny drożdży to nic w nim w zasadzie nie ma. Witaminki zamieniłam na Merz Special z lenistwa - receptę na witaminy dostałam od dermatologa ale ja jestem mocno zabiegana i noszenie w torebce tych wszystkich opakowań mnie dobijało. Tak to noszę jedno (babka pozwoliła zamienić na ten skład właśnie).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-04, 15:16   #4160
Redhaired Witch
Nindżopesz

Malves, a mogłabyś zerknąć na ulotkę Humavitu czy można go brać podczas karmienia cyckiem?

Stary 2012-03-04, 15:26   #4161
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Witch, bo to właśnie o to chodzi. Twój styl to jest to, co lubisz, co Ci się podoba, w czym czujesz się sobą i jest spójne z Twoją osobowością. Nie ma wtedy znaczenia, że jest inne niż wszyscy bo ta inność pochodzi z Ciebie, a nie z tego, że ktoś robi wszystko aby się odróżnić choć choć to nie wynika z jego pasji czy osobowości (to miałam na myśli przez "oryginalność na siłę").

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Humavit biorę od początku tego roku, czyli dwa miesiące. Też nie przepadam za suplementami ale on mi się wydawał taki czysty - bo oprócz srzypu, pokrzywy i odrobiny drożdży to nic w nim w zasadzie nie ma. Witaminki zamieniłam na Merz Special z lenistwa - receptę na witaminy dostałam od dermatologa ale ja jestem mocno zabiegana i noszenie w torebce tych wszystkich opakowań mnie dobijało. Tak to noszę jedno (babka pozwoliła zamienić na ten skład właśnie).
Cytat:
Malves, a mogłabyś zerknąć na ulotkę Humavitu czy można go brać podczas karmienia cyckiem?
O, ja mam właśnie ten Humavit Z Na moim opakowaniu nie jest nic napisane o karmieniu piersią
Stary 2012-03-04, 16:02   #4162
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie rozumiem co to znaczy: włosy do łokci? moje łokcie są dokładnie na wysokosci pasa, wiec dla mnie to, to samo. Jak powinno być?
Stary 2012-03-04, 17:21   #4163
albin
Rozeznanie

Sory pisząc włosy do pasa, miałam na myśli włosy przed tyłkiem
Stary 2012-03-04, 19:17   #4164
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Jeśli mogę to dołączę do wątku zapuszczających włosy. Od ponad 8 lat moje włosy nie były dłuższe niż do ramion. Za to całe dzieciństwo miałam włosy do talii nie chcę już chyba tak długich, bo jakoś myślę, że nie wyglądałabym w nich dobrze, ale chciałabym żeby urosły chociaż do obojczyków. Brakuje mi teraz jakichś 5-7 cm do tego stanu.
Rozpoczęłam program zapuszczania z dniem 01.03.:

- nie obcinam włosów co najmniej do 01.06.2011
- biorę suplementy: Biovax Optimum Włosy&Paznokcie, CP i biotynę (właśnie kliknęłam )
- piję pokrzywę
- olejuję jak najczęściej i używam masek po każdym myciu, żeby były w dobrej formie

Jedyne do czego nie mam przekonania to wcierki i drożdże. Wcierek próbowałam nie raz i zawsze dopada mnie lenistwo. Trochę obawiam się też początkowego wypadania włosów, bo moja fryzura raczej nie należy do gęstych. Smaku drożdży nie jestem w stanie znieść, więc chyba też odpuszczę, chociaż kuszą okropnie.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:20   #4165
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Jeśli mogę to dołączę do wątku zapuszczających włosy. Od ponad 8 lat moje włosy nie były dłuższe niż do ramion. Za to całe dzieciństwo miałam włosy do talii nie chcę już chyba tak długich, bo jakoś myślę, że nie wyglądałabym w nich dobrze, ale chciałabym żeby urosły chociaż do obojczyków. Brakuje mi teraz jakichś 5-7 cm do tego stanu.

- biorę suplementy: Biovax Optimum Włosy&Paznokcie, CP i biotynę (właśnie kliknęłam )
- piję pokrzywę
- olejuję jak najczęściej i używam masek po każdym myciu, żeby były w dobrej formie

Jedyne do czego nie mam przekonania to wcierki i drożdże. Wcierek próbowałam nie raz i zawsze dopada mnie lenistwo. Trochę obawiam się też początkowego wypadania włosów, bo moja fryzura raczej nie należy do gęstych. Smaku drożdży nie jestem w stanie znieść, więc chyba też odpuszczę, chociaż kuszą okropnie.
smak mają okropny dlatego ja daję troszkę kostki rosołowej, bardzo mały 1/9 i od razu lepszy smak więc może spróbuj

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:35   #4166
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Cytat:
Też jestem drobna i mam cienkie włosy Zapuszczaj jak najbardziej!

http://allegro.pl/farmona-jantar-odz...177102445.html to jest ta odżywka, napiszę jakie efekty
Cytat:
Są śliczne, pewnie, że zapuszczaj! Na zdjęciu nie wyglądają na cienkie ani rzadkie. Też mam wąską twarz i jestem dość szczupła, do takiej twarzy może niespecjalnie pasują długie włosy (ja mam grzywkę do brody bo bez niej wyglądałabym tragicznie) ale do figury wg mnie będą się super prezentować.
Cytat:
No właśnie tutaj pojawia się kwestia odmiennych upodobań różnych osób Bo dla mnie ona wygląda już trochę jak Kuzyn Coś Ale ja zawsze bardzo lubiłam tę postać, to już inna sprawa Po prostu wiele zależy od tego, czy koniecznie chcemy być tacy jak inni, czy możemy sobie pozwolić na jakieś "dziwactwa". Bo umówmy się, niektórzy są bardziej wrażliwi na krytykę, albo pochodzą z mało tolerancyjnego dla odmienności środowiska. I wtedy naprawdę ciężko czymś się wyróżniać.

Mnie się aż tak długie włosy nie podobają, ale przyznaję, że przyciągają wzrok, a jak są piękne i zadbane to cóż- budzą zazdrość (moją, nie generalizuję teraz ). Ale ja bardzo lubię, jak dana osoba nie przejmuje się tym co ludzie powiedzą i robi to, co lubi (o ile nie krzywdzi przy tym innych, oczywiście). Z drugiej strony, nie lubię podejścia w stylu: muszę być inny niż wszyscy, bo oryginalność to nie jest coś, co można osiągnąć na siłę. Przynajmniej takie jest moje zdanie

A tak w ogóle, Ofca, masz bardzo ładne włosy, jasne, że warto je zapuszczać
Dziękuję To biorę się za zapuszczanie
Kurczę kupiłabym tę odżywkę, ale na dzień dzisiejszy jestem spłukana Ale dziękuję za linka, jak tylko zdobędę pieniądze to ją kupuję (nie wiem czemu nie przyszło mi do głowy poszukać na allegro, przecież tam wszystko jest)

Cytat:
Długie włosy nie pasują moim zdaniem grubym osobom i bardzo niskim, bo skracają wtedy Ale wszystkim innym jak najbardziej. W ogóle długie włosy są kobiece i piękne <3
Też tak uważam
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:36   #4167
malwes
Raczkowanie

Cytat:
Witch,
Na tym pudełku nic nie jest napisane, a tam nie ma ulotki (są tylko informacje nadrukowane na plastiku). Ale ja przy pierwszym dziecku też go brałam w czasie karmienia piersią i lekarz pozwolił. Wydaje mi się, że nic tu nie powinno zaszkodzić dziecku - ewentualnie poobserwować czy nie reaguje jakoś nietypowo na karmienia, może ewentualnie drożdże trochę zmienią smak mleka ale wydaje mi się, że nieznacznie, jeśli w ogóle.
Monika Staszewska, znana dość położna laktacyjna, też do tych ziół nie miała zastrzeżeń. Jeden z wątków tutaj:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,3..._mi_wlosy.html
Ale dla odmiany np. tutaj pani Monika poleca drożdże w diecie matki karmiącej:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,7...tamina_B2.html
więc ja bym przyjęła (i wtedy przyjęłam) założenie, że nie ma tu nic groźnego, ale że każde dziecko może reagowac inaczej, to można poobserwować, ale krzywdy mu humavitem raczej nie zrobisz. Mojemu nie szkodziło.

Edytowane przez malwes
Czas edycji: 2012-03-04 o 19:46
Stary 2012-03-04, 19:39   #4168
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
smak mają okropny dlatego ja daję troszkę kostki rosołowej, bardzo mały 1/9 i od razu lepszy smak więc może spróbuj
A co tam, spróbuję jutro wypić. Może to podejście będzie bardziej udane.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:41   #4169
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Witch,
Na tym pudełku nic nie jest napisane, a tam nie ma ulotki (są tylko informacje nadrukowane na plastiku). Ale ja przy pierwszym dziecku też go brałam w czasie karmienia piersią i lekarz pozwolił. Wydaje mi się, że nic tu nie powinno zaszkodzić dziecku - ewentualnie poobserwować czy nie reaguje jakoś nietypowo na karmienia, może ewentualnie drożdże trochę zmienią smak mleka ale wydaje mi się, że nieznacznie, jeśli w ogóle.
Monika Staszewska, znana dość położna laktacyjna, też do tych ziół nie miała zastrzeżeń. Jeden z wątków tutaj:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,3..._mi_wlosy.html
Ale dla odmiany np. tutaj pani Monika poleca drożdże w diecie matki karmiącej:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,7...tamina_B2.html
więc ja bym przyjęła (i wtedy przyjęłam) założenie, że nie ma tu nic groźnego, ale że każde dziecko może reagowac inaczej, to można poobserwować, ale krzywdy mu humavitem raczej nie zrobisz. Mojemu nie szkodziło.
Wielkie dzięki W takim razie zakupię sobie.
Jeszcze mam ważną do maja Bio silicę ale zawiera dużo różności więc się waham.

Stary 2012-03-04, 21:13   #4170
albin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość

- piję pokrzywę
Mi się podoba długość włosów z 3cm za obojczyki i chętnie bym sobie obcięła, ale mam falowane włosy i brzydko by mi się układały.. a poza tym zanim by mi odrosły minęłoby 10 lat a dlaczego nie chcesz dłuższych?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości