|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Nindżopesz
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Kurde... ja tymczasem zmierzyłam włosy i 15-go stycznia było 61,5 cm, 15-go lutego 64 cm a dzisiaj 65
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Rozeznanie
|
Długie włosy nie pasują moim zdaniem grubym osobom i bardzo niskim, bo skracają wtedy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Rozeznanie
|
Albin, ja Ci powiem z własnego punktu widzenia: jestem niska, grubuśka
![]() Wiesz, moje włosy nie są nie wiadomo jak długie, ale tylko raz w życiu udało mi się osiągnąć podobną długość (zaraz przed komunią), teraz dopiero słyszę jakie mam fajne włosy. Chociaż nigdy nie miałam jakichś strasznych (odżywiałam, pielęgnowałam), ale były do ramion, takie "zwyczajne" po prostu. A przede wszystkim: jak nie teraz, to kiedy!?
![]() |
#4147 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() http://republika.pl/blog_cy_84064/93335/tr/100_4056.jpg http://www.kroliki.net/public/obrazy...wokalistka.jpg |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4148 |
Rozeznanie
|
Ja pierniczę! Szacun! Rewelacyjne ma te włosy. Jakby coś płonęło dosłownie! Takie pierwsze skojarzenie.
Cudowne.
![]() |
#4149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie się aż tak długie włosy nie podobają, ale przyznaję, że przyciągają wzrok, a jak są piękne i zadbane to cóż- budzą zazdrość (moją, nie generalizuję teraz ![]() ![]() A tak w ogóle, Ofca, masz bardzo ładne włosy, jasne, że warto je zapuszczać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ad. 2 mnie się podobają ale osobiście dostałabym szału z taką długością, np. wyobrażam sobie siadanie na włosach, nie, to nie na moje nerwy ![]() Ad. 3 akurat w tym przypadku bo ja wiem czy to silenie się na oryginalność? SoW grają jakąś tam odmianę metalu więc w tym środowisku ich wokalistka nie jest specjalnym wyjątkiem. Swoją drogą ciekawe jak je pielęgnuje. Ano rozczesane chyba aż za mocno ale mi się akurat podoba efekt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tam nie widzę żadnego silenia się na oryginalność. Czego nie toleruję to wizerunku jaki przedstawia np. Szpak. Nie lubię też stylu a'la lafirynda, czyli np. kiedyś Doda czy Mandaryna. I podróbek. Jak już, to w ogóle nie nosić. A tak, to niech każdy nosi to, na co ma ochotę (tzn. tamci też niech sobie noszą, nikogo nie zabiję ![]() Rozczesane są, bo najpewniej głową rusza w prawo i lewo, a skoro mówisz, że to zespół metalowy, to już wszystko jasne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Chodziło mi o to, że znam sporo osób, które koniecznie chcą być oryginalne, ale w efekcie stają się przewidywalne i podobne do innych "oryginalnych". Dla mnie jest ok, jeśli ma się styl nawiązujący do jakiegoś ulubionego gatunku muzyki czy subkultury, ale bawią mnie osoby, które uważają, że są takie zupełnie INNE niż wszyscy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Rozeznanie
|
Widzę, że mój komentarz wywołał mieszane emocje w Was. Drogie Wizażanki, nie chciałabym obrazić nikogo
![]() ![]() Edytowane przez albin Czas edycji: 2012-03-04 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy jest inaczej zbudowany, ale ja zauważyłam, że wiele osób ma łokcie na tej samej wysokości, co talię ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 |
Raczkowanie
|
Ja myślę, że najważniejsze jest to, aby samemu czuć się dobrze w tym co się nosi. Fryzurze szczególnie. Pewnie często z punktu widzenia "obiektywnego stylisty" część z nas mogłaby coś tam poprawić (inny obcas do kształtu nóg, inne proporcje ubrań góra-dół ze względu na figurę itp) ale często mam takie wrażenie, że nosząc to, w czym podobamy się sobie, podobamy się także innym bo bije od nas coś w stylu wewnętrznej pewności siebie (he, he, ale powiedziałam
![]() A tak z innej beczki - zawsze mnie zastanawia czy w ogóle jest sens słuchać takowych stylistów (nawet tych nie-odjechanych-tylko zupełnie normalno-profesjonalnych) bo patrząc na to, jak zmieniają się kanony piękna i estetyki, to mam wrażenie, że nie raz już zatoczyliśmy kręgi i promujemy coś, co 10-15 lat temu było sprzeczne "z zasadami". Silenia się na oryginalność też nie bardzo lubię, wśród dorosłych - ddaje osobie sztuczności i dystansu i mnie skłania do zabawy w "parapsychologa" czyli "ciekawe jakie problemy i kompleksy to ma maskować ![]() ![]() A ja z kolei cieszę się udaną walką z kryciem moich pierwszych siwków henną - robiłam 3 różne podejścia do tematu i teraz się udało. I poza tym wczoraj robiłam pierwszy etap z henny z amlą i wyszedł na moich ciemnych włosach taki cudny mahoń, że zapałałam do tego koloru ogromną miłością - ale odrosty chwyciły mocniej i trochę nie miałam odwagi tak zostawić, teraz załuję, więc je trochę zatuszowałam "balajażem" własnej roboty z henna+indygo na części odrostów...ale po długości (średniości znaczy się ![]() Na włosach jeszcze mi ciężko powiedzieć, bo moja henna bardzo mi włosy "faluje" (co nie jest typowe dla henny) ale widzę po paznokciach (teoretycznie włos i paznokieć mają tak wiele wspólnego, że ich tempo wzrostu powinno być porównywalne), że zestaw skrzyp+pokrzywa+drożdze Humavitu Z i sufrin i olejowanie (to nie na paznokcie) sprawia, że rosną jak dzikie - niestety wszystkie inne też bo te na brwiach to mi szaleją, na nogach też.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. hmm, z jednej strony masz rację, z drugiej np. ja mam określony styl (o ile to można podciągnąć pod wspomnianą oryginalność, w każdym razie w pracy ani wśród znajomych nie mam osób noszących się podobnie), "w nim" czuję się sobą, właśnie ubrana i uczesana "zwyczajnie" czułabym się sztucznie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Humavit biorę od początku tego roku, czyli dwa miesiące. Też nie przepadam za suplementami ale on mi się wydawał taki czysty - bo oprócz srzypu, pokrzywy i odrobiny drożdży to nic w nim w zasadzie nie ma. Witaminki zamieniłam na Merz Special z lenistwa - receptę na witaminy dostałam od dermatologa ale ja jestem mocno zabiegana i noszenie w torebce tych wszystkich opakowań mnie dobijało. Tak to noszę jedno (babka pozwoliła zamienić na ten skład właśnie). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4160 |
Nindżopesz
|
Malves, a mogłabyś zerknąć na ulotkę Humavitu czy można go brać podczas karmienia cyckiem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4163 |
Rozeznanie
|
Sory pisząc włosy do pasa, miałam na myśli włosy przed tyłkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Jeśli mogę to dołączę do wątku zapuszczających włosy. Od ponad 8 lat moje włosy nie były dłuższe niż do ramion.
![]() ![]() ![]() Rozpoczęłam program zapuszczania z dniem 01.03.: - nie obcinam włosów co najmniej do 01.06.2011 - biorę suplementy: Biovax Optimum Włosy&Paznokcie, CP i biotynę (właśnie kliknęłam ![]() - piję pokrzywę - olejuję jak najczęściej i używam masek po każdym myciu, żeby były w dobrej formie Jedyne do czego nie mam przekonania to wcierki i drożdże. Wcierek próbowałam nie raz i zawsze dopada mnie lenistwo. Trochę obawiam się też początkowego wypadania włosów, bo moja fryzura raczej nie należy do gęstych. ![]() ![]()
![]() |
#4165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4166 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kurczę kupiłabym tę odżywkę, ale na dzień dzisiejszy jestem spłukana ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na tym pudełku nic nie jest napisane, a tam nie ma ulotki (są tylko informacje nadrukowane na plastiku). Ale ja przy pierwszym dziecku też go brałam w czasie karmienia piersią i lekarz pozwolił. Wydaje mi się, że nic tu nie powinno zaszkodzić dziecku - ewentualnie poobserwować czy nie reaguje jakoś nietypowo na karmienia, może ewentualnie drożdże trochę zmienią smak mleka ale wydaje mi się, że nieznacznie, jeśli w ogóle. Monika Staszewska, znana dość położna laktacyjna, też do tych ziół nie miała zastrzeżeń. Jeden z wątków tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,3..._mi_wlosy.html Ale dla odmiany np. tutaj pani Monika poleca drożdże w diecie matki karmiącej: http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,7...tamina_B2.html więc ja bym przyjęła (i wtedy przyjęłam) założenie, że nie ma tu nic groźnego, ale że każde dziecko może reagowac inaczej, to można poobserwować, ale krzywdy mu humavitem raczej nie zrobisz. Mojemu nie szkodziło. Edytowane przez malwes Czas edycji: 2012-03-04 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Jeszcze mam ważną do maja Bio silicę ale zawiera dużo różności więc się waham. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.