|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Ona10101 Twoj synus jest przesliczny
|
|
|
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
mag99 duuuuuże kciuki :kicuki:
alegna i MoniaHan zdrówka ![]() joanaros to się dzieje oby jak najszybciej i jak najmniej boleśnie cotton żeby wszystko było dobrze jutro w szpitalu i żebyś jednak wróciła do nas Gucia brawa dla czopa , że wreszcie wymiękł ![]() Jolkaaaa mam nadzieję, że Twój maluszek jeszcze poczeka, bo ma troszkę czasu. agnes99 żebyś z patologii szybko na porodówce wylądowała! I żeby wreszcie niespodzianka wyszła na świat Bardzo mnie ciekawi jak Ci będzie w Bielańskim - mam nadzieję, że się podzielisz wrażeniami/opinią.qsloncu ale emocje musisz teraz mieć jak już wiesz, że jutro Jimi będzie na świecie kciuki za szybki i znośny poród i buziak za dobre słowa Aguśka ![]() nowaken to też współczuję - mam nadzieję, że u nas nic złego się nie będzie działo. Ja mam mega stresa, bo w Warszawie jestem praktycznie sama (nie licząc dwóch koleżanek z którymi do tej pory mieszkałam, ale teraz to każda w innym końcu Wawy)... Najbliższa pomoc ok 250km ode mnie (w 3-4 godziny mogą dojechać ). Będzie dobrze ![]() A teraz na pocieszenie objadam się rurkami waflowymi z masą kakaową i o. Myślę powyciągać rzeczy i podzielić na dwie torby... Ale jakoś nie mam energii i nie chce mi sie myśleć o porodzie
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie znow boli brzuch jak na @
Brzuch twardnieje ale tak jak w nocy nieregularnie ;/ Ciekawe czy dotrzymam do tej srody ![]() Jola wspolczuje Ci, ale powiem Ci, ze mnie plecy juz tak dlugo bola a ostatnio kregoslup krzyzowy nie daje mi zyc i rwa kulszowa.
|
#2495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też TŻ przynajmniej co drugi dzień mówię "ja już chcę urodzić" , chcę już Oskarka przytulić no ale z drugiej strony fakt jeszcze za wczesniej.Może spróbuj się położyć i zdrzemnąć... ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
ale mi smaka robisz:P za mną chodzi coś słodkiego ale jakoś nie wiem co ![]() Cytat:
no chyba że wolisz jednak tą środę
|
|||
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2497 |
|
Wtajemniczenie
|
Asika napisała, że ma skurcze i na ktg są widoczne, więc może dziś się coś ruszy. Już ma dość szpitala i jak coś będzie dawała znać
![]()
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie podobaja mi sie te moje bóle...
ciagly bol na @ od krzyza do podbrzusza i twardnienie... ale narazie nieregularnie: 17;59 18;03, 18;05, 18;08, 18;15, 18;26, 18;31 ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Nie dziwie jej sie ze ma dosc..
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
natkulec gratulacje!!!!!
Aguskaa być może nie doczekasz środy Jolkaaa ale cie bóle dopadły, współczuje ![]() ja po południu miałam chrzest bojowy bo szwagierka z dziećmi przyjechała 2 i 4 latka, masakra mały też był w szoku bo wogóle się nie ruszał, a teraz chyba ochłonęłam po tych krzykach, wrzaskach i płaczach i boli mnie brzuszek jak na @ i mały też się wierci a niech boli i niech się akcja rozkręca
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
aalegna znow Cie pobolewa
![]() Moze u Ciebie ruszy cos ![]() A ja dzis placzliwa, nerwowa, krzykliwa na zmiane a teraz sie smieje i ide sie wykapac...zobaczymy czy przejdzie po kapieli czy nie
|
#2501 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może dzieciaki zdenerwowały małego i stwierdził, że wychodzi zrobić z nimi porządek na dniach he he
|
|
#2502 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
gucia gratuluję, to już niedługo!!!
![]() qslońcu trzymam kciuki!!! ![]() evvcia nie martw sie kochana!!! już niedługo będziesz i z męzulem i z dzidziulem a tymczasem masz nas Aguśka czyzby się coś ruszyło?
|
|
|
|
#2504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
evvcia napiszę, jak na razie nie mogę narzekać na bielański, ponieważ latam tam co chwila na ktg, to co już na ta chwilę mogę powiedzieć - bardzo fajne położne i salowe, tylko jedna lekarka była jakaś taka gburowata, ale to gówniara i wiekiem i stażem i jeszcze się dowiedziałam, to że ta prowadząca moja ciążę lekarka jest tam lubiana przez innych lekarzy, co mnie cieszy, bo jak ona jest jeszcze cały marzec na zwolnieniu to bałam się, że mnie tak będą olewali Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-03-04 o 19:22 |
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
mój brzucholek
![]() brzuchol-39tc.jpg Jak mnie tata zobaczył to zaczął się śmiac, że jestem gruba
|
#2507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jakoś nie mam nadziei żeby u mnie coś się ruszyło choć chciałabym bardzo ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
ja mam +17 kg mam nadzieję że do 20kg nie dojde
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka mi na bóle kręgosłupa i rwę bardzo pomaga masaż, który na SR pokazali i zalecili robić co 2-3 dni, bez tego nie byłabym w stanie normalnie funkcjonować
małżowi takie pomasowanie mnie przed snem zajmuje 8 do 10 min. max Cytat:
fajny brzuszek z "dziubkiem" |
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aguśka coś mi tu pachnie porodem Gratulacje dla Cytrynki i Agabi, niech Dzieciaczki rosną Wam zdrowo , a Wam życzę dużo sił oraz samych radości w tym nowym etapie życia .Joanaros trzymaj się dzielnie ![]() U nas ok.Dzisiaj zdarzył się nam hafcik Kajulkowy, mam nadzieję,że nie będzie to się często powtarzać , bo potem trochę się boję Ją przekarmić i trudniej mi się karmi, staram się Ją ograniczyć i potem jest niedojedzona. Wczorajsza wizyta Dziadków super,podziwiali Malusią i łezki w oczach mieli,mi się nawet złoty pierścionek dostało od Teściowej, to już drugi, tak mnie obdarowuje jak się Wnuczki rodzą ,tylko że to ze zbiorów Teściowej, więc na moje paluchy za małe, ale dam je Dziewczynkom jak podrosną.Dla martwiących się wagą , głowa do góry, ja co prawda do wagi ciężkiej należę, ale jestem 3, 5 kg chudsza od wagi sprzed ciąży, a jeszcze cyce mam pełne, więc pewnie i więcej na minusie jestem.Teraz tylko się nie obżerać jak prosiak muszę i na lato będę wyglądać jak człowiek. dopisek : dla Natkulca również ogromne gratulacje
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-04 o 19:50 |
|
|
|
|
#2510 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak cos powodzenia może jutro razem urodzimy :0Edytowane przez qsloncu Czas edycji: 2012-03-04 o 19:40 |
||
|
|
|
#2511 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nie mogłam się oprzeć bacikowi ![]() widzisz, jak wszystko się układa! bosko jest! będzie jeszcze fajniej ![]() Cytat:
![]() oby takich wiecej... Cytat:
dam znac jutro
|
||||
|
|
|
#2512 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie ukrywam, że chyba bym chciała, bo ma dobre opinie i Ty jesteś też tego przykładem. W sumie nie wiem czy jechać tam (bo mogą mnie przecież odesłać) czy od razu na inflancką... Z tego mojego centrum Tarchomina to i tu, i tu mam kawałek.Cytat:
no ale już coraz bliżej Też może zaraz wstawię swojego na @.Koniecznie!
|
|
#2513 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
)i co karmienie byl rzyg.Szkoda,ze pierscionek za maly,ale darowanemu koniowi... ![]() No i za wage!Ale ci zleciala ekspresowo.
|
|
#2514 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wykąpałam się no i dalej pobolewa, ale to wszystko takie słabe no a brzuś twardnieje jak zawsze mocno juz od jakiegos czasu.
Pare razy bylam w wc, ale nie mam biegunki, byc moze to jelitowe odczucia, wiecie same jakie to podobne są te bóle okresowe i jelitowe. No nic noc znow bedzie czujna ![]() Cytat:
![]() Kiedyś bobas sie urodzi, byc moze to wstęp, wiele z nas widze ze ma bole jak na @ przez pare dni wiec moze tym razem u mnie tez tak to wyglada ![]() Konia a mnie juz pachnie porodem od jakiegos czasu i co ![]() Cytat:
Trzymaj sie tam jutro mocno lozka![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to ja ogolnie ostatnio jestem drazliwa, ze bez kija nie podchodź ![]() A dzis poklocilam sie i z mezem i z mama ![]() Cytat:
Ja karmilam butelka z poczatku swoje mleczko dawalam a potem mm ale piersia to zupelnie nie bede wiedziala ile dawac zeby wlasnie nie przekarmic... ![]() Kajunia, mały głodomorek ![]() Super, ze wizyta dziadkow udana No i prezent od tesciowej super!Ja ewentualnie w prezencie dostane dobre rady No i brawo, pieknie schudlas
|
|
#2515 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśka
Dzieki jutro będę trzymać łużko i męża haha
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() gratulacje dla mam rozpakowanych i trzymam kciuki za te ktore wciaz czekaja. ![]() W zwiazku z tym ze zauwazylam ze jest tu sporo mam z UK, mam pytanie, szukam wozka godnego polecenia, Wy juz pewnie jestescie zaopatrzone a ja wciaz sie wacham i nie mam pojecia w czym szukac, bede wdzieczna za wszelkie info.! Pozdrawiam
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2518 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Wysłałam na naszego maila kilka zdjęć-pierwsze foto brzuszka w zasadzie z 37 tc chyba, a ostatnie z wczoraj
Teraz pora na spacer bo drożdżówka wyszła nam przednia, więc ile zjedliśmy, nie muszę nikomu tłumaczyć
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie było mnie kilka dni, więc wszystkim rozpakowanym Mamusiom gratuluję My się właśnie przeprowadziliśmy. Ciężko było, ale dałam radę. Muszę przyznać, że miałam taką mobilizację, że nawet brzuszek mi nie przeszkadzał Jeszcze trochę rozpakowywania rzeczy, drobnych rzeczy wykończeniowych i będziemy mogli spokojnie czekać na narodziny naszego Maluszka
|
|
|
|
#2520 |
|
Wtajemniczenie
|
ja spadam cos porobić może jak nie zasnę to się odezwę
A jak nie to dopiero po porodzie dam znać- po kilku dniach Wszystkiego dobrego kochane dwupaki !!! dobranoc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

i jak najmniej boleśnie
, że wreszcie wymiękł 
). Będzie dobrze

ale mi smaka robisz:P za mną chodzi coś słodkiego ale jakoś nie wiem co 

mały też był w szoku bo wogóle się nie ruszał, a teraz chyba ochłonęłam po tych krzykach, wrzaskach i płaczach i boli mnie brzuszek jak na @ i mały też się wierci