|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Hej.
![]() Wszystkie zdjęcia dzieci CUDOWNE Evewe miłego powortu do pracy, nie będzie tak źle, zobaczysz. Jacieeee cieszę się, że chrziciny się udały. dla turlającego się Tymka.Alibany śliczna jesteś, naprawdę. |
|
|
|
#2792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() A Ty jesteś piękna! Już w Klubie to pisałam A ja, nie wiem czemu, wyobrażałam sobie Ciebie jako blondynkę, raczej niską i z kręconą czupryną na głowie Pudło w każdym calu ![]() A ile masz wzrostu? Bo wyglądasz na wysoką. Mój to zaledwie autko. Rakietą to jest Szymek z jego pięknym staniem i raczkowaniem! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- A ja mam z Tymciem pewien problem od tygodnia-dwóch. A raczej on ma ze sobą ten problem. Wiecie, że on prawie nie sypia w dzień. Teraz tez nie, ale cały czas jest śpiący. Ciągle trze oczka, słania się wręcz. Ale spać nie chce Jedynie wtedy przyśnie, kiedy go karmię, przytuli sie i je tak przez sen. Ale taka "drzemka" trwa 5-10 minut. I max dwa razy w ciągu dnia. A o 19 jest już nieprzytomny ze zmęczenia... Myślę sobie że ta zwiększona senność też z zębami jest związana, bo i przy dolnych jedynkach tak było. Ale szkoda mi go bardzo, bo się chłopak męczy. A nie wiem jak go zachęcić do dłuższego spania w dzień.
|
|
#2793 | |||
|
Rozeznanie
|
ale mily dzien
bylismy na basenie i Filipkowi baardzo sie podobalo!! cieszyl sie, chichral, pluskal w jacuzzi, zero placzu na pewno nie byl to nasz ostatni wypadmamusie chodzace na basen-chodzicie same czy na zajecia? bo tak sie zastanawiam czy jakos "specjalnie" zabawiac mlodego/uczyc plywac czy tak po prostu,pluskac dla zabawy..bo na zajecia nie chce sie zapisac bo daleko mamy i nie wiem czy dalabym rade jezdzic regularnie ![]() i jakie sliczne dzieciaczki dzis sie pojawily!!! zanetaa Emilie to ślicznotka! ojj, beda chłopaki ganiać za nia i zdradz tajemnice obrobki zdjec? cudne!!!! Cytat:
fajnie ze sie podobaloco do drugiego- padam ![]() ![]() Cytat:
![]() ojj ja takich rzeczy sie boje..masakrycznie. bo kiedys u nas auto chcieli ukrasc-a my w domu,i wszystko dzialo sie na naszych oczach.i teraz jestem mega przewrazliwona na kazde szczekanie psow.. smutny? Cytat:
![]() czekamy na foty Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2012-03-04 o 22:19 |
|||
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
AgaG piękny tort
I wygląda bardzo smakowicie.Kalinko ja chodzę sama, ale od kwietnia zapisuję nas na zajęcia. |
|
|
|
#2795 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wielkie brawa dla Antosia kalski:Cytat:
kaski:i na wtorekCytat:
Opowiedz coś więcej Jak rodzina sie sprawowała? Nikt Ci nie podpadł? ![]() Cytat:
A lenka strasznie biedna A co oglądacie? Cytat:
![]() Szkoda tylko, że to nie sezon na orzechy ![]() Trzymaj się!Cytat:
Ale może orócz głodu coś tam jej doskwierało ![]() Cytat:
![]() A co do tego drugiego, to nic prostszego
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
Hmm schrupałabym kawałek tego torta...
![]() A mam pytanie (przepraszam jeśli to już było omawiane, ale nie jestem na bieżąco ). Jak dbacie o higienę małych ząbków? Kiedy należy zacząć przygodę ze szczoteczką? Przecieracie wacikiem te malutkie ząbki ? |
|
|
|
#2797 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku a Probowalas sie kłaść razem z Tymkiem na drzemke ? Ja czesto klade w dzien Wiki w naszym łóżku, sama obok niej i tak sobie spimy ok 1,5 - 2 godzinki.
|
|
|
|
#2798 | ||
|
Zakorzenienie
|
brumek a nawet na spacerze w wózku Ci nie uśnie?? u mnie to najlepszy patent na szybkie uśnięcie.
Cytat:
![]() Cytat:
nie chce na zajęcia bo umówienie si na konkretną godzinę z dwójką dzieci już powoduje że się spinam czy zdążymy itd, więc wolę sama planować czy i kiedy pojedziemy.Zazwyczaj jeżdzimy w niedzielę przed południem.
|
|
#2799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś, kiedy był młodszy, tak do 3. miesiąca życia, to owszem - spacer i jazda samochodem działały usypiająco. Teraz Tymuś"zwiedza" a nie śpi Leży grzeczniutko i spokojnie, ale spanie mu nie w główce.Do niedawna mi to nie przeszkadzało, bo choć to nietypowe, jemu najwyraźniej było tak dobrze. No ale te ostatnie dni, to on sie po prostu męczy, taki jest śpiący w dzień.
|
|
#2800 |
|
Wtajemniczenie
|
brumku a masz mozliwosc mocno zaciemnic pokoj, moze mu to pomoze? jak zuz nie moze zasnac a jest zmeczona, to mocno zaciemniam pokoj i nawet (
) ja nosze i tule, az sie wyciszy. pozniej z nia siadam i glaszcze po nosku, brwiach i wlosach a ona odplywa. a sam sie budzi po tych 15minutach przy piersi? w sumie dziwne ze sie wybudza. a moze chusta? tak jak carmela pisala.
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z noszeniem to może by i zadziałało, ale ja nie chcę No i właśnie ostatnio zostają jedynie te momenty, kiedy je. Ale to tez nowość, bo kiedyś nie zasypiał przy piersi wcale. No a wybudza się sam. Bo ja siedzę bez ruchu cały ten czas. Ale po tych kilku minutach przeciąga się, otwiera oczka, uśmiecha się promiennie, jak najedzony i wyspany kocur i jest gotowy do zabawy ![]() Z tym że po pół godzinie znowu trze oczka.
|
|
#2802 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Aga, tort przecudny!!!!! Cytat:
![]() no może ![]() Cytat:
![]() Cytat:
podziwiam CIę za samozaparcie Ja niby wiem że - wg teściowej "jak sobie przyzwyczaisz to tak będziesz nosić cały czas" ale nic a nic mi to nie przeszkadza, uwielbiam go nosić i przytulać ![]() A wiecie że dzisiaj jest Dzień Teściowej?
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
o 6 dziecko mi sie wyspało...
Właśnie czekam aż nasiusia w woreczek, bo idziemy dziś na badania. Scio my wczoraj też zaliczyliśmy plac zabaw, huśtawke i ślizgawke
|
|
|
|
#2804 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już w pracy, Hania w żłobku
(ciekawe jak jej tam będzie dzisia po weekendowej przerwie).. nieśmiało chciałam o kciuki prosić - na 12:30 mamy kardiologa... miłego dnia!!!! |
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Mieliśmy tylko jedną pobudkę dzisiaj w nocy Ależ jestem wyspana ![]() Brumek a jak bujasz Tymka na huśtawce to nie robi się senny? Może tak byś go usypiała? Niektóre dzieci mogą wymagać noszenia/bujania/wożenia bo inaczej nie zasną. Może Tymek jest taki wymagający? Szkoda żeby się męczył, a męczy się z tego co piszesz.... Mi się kilka razy zdarzyło uśpić R we wózku, woziłam go tam i z powrotem- 10 min i nie ma dziecka. I ostatnio stał si taki bardzo dorosły i nie chce zasypiać przy piersi. I u nas też najlepszy patent na spanie to spacery. 2 minuty i nie ma dziecka ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- AgaG tort przepiękny
|
|
|
|
#2806 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To do dzieła Adaś będzie szczęśliwy z młodszego rodzeństwa ![]() Cytat:
![]() Tort mistrzowski!!! mniam ( a jakie było jego wnętrze?? )Cytat:
ja z tych wysokich - 178 ![]() Cytat:
Właśnie tego się boję, że na moich oczach może się coś złego wydarzyć...chyba będziemy zakładać monitoring i napadówkę. Ja Ali daję do "mycia ząbków" tę szczoteczkę-maczugę, a od kiedy mamy pierwszego ząbka to używamy do niego już tej drugiej szczoteczki z zestawu babyono. Nakładka na palec nie sprawdza się u nas. Witam!! Ala ma pierwszą drzemkę. Wstałyśmy przed 6tą, ale całą nockę przespałyśmy. Dzisiaj mogliby mnie wynieść z domu, a bym się nie zbudziła!! Musiałam chyba ode spać poprzednią noc!! Idę na kawkę.... Pracusiom udanego poniedziałku w pracy, a mamusiom w domku (swoją drogą też pracusiom) równie miłego, słonecznego dzionka!! |
|||||||
|
|
|
#2807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też noszę Domka. On uwielbia zwiedzać mieszkanie, ma już swoje ulubione miejsca. Poza tym teść nauczył Dominika, że jak spyta się go w jego pokoju "gdzie jest lampa" to patrzy na sufit ![]() Nie nosimy się całymi dniami, ale też się nie bronię. Lubię to Brumku no właśnie nie było "momentów" na chrzcinach. Może dlatego, że ![]() Dzień doberek. Dominik zaraz uda się na pierwszą drzemkę, a ja w tym czasie wyszykuję Nas, bo jedziemy pobrać krew i pooglądać foteliki. Bo mam dziś wolne Mały zebrał trochę gotówki na chrzciny. Możecie polecić gdzie je ulokować? Telik Ty coś wspominałaś? Chcieliśmy zainwestować w złoto, ale to chyba za mała ilość. Sama nie wiem ![]() Radzio, Sophie za 7 miesięcy
|
|
#2808 |
|
Rozeznanie
|
witam sie i ja ,niemam mnie ostatnio ,ale niemam naprawde czasu wpadam codzien i was podczytuje,takze jestem w miare nabierzaco,ale mam problem z Nela strasznie sie zrobila nerwoa,placzliwa itd a wczoraj w kupce miala troszke krwi,wogole te kupki dziwne robi takie twarde i zielonkawe,musze ise wybrac znnia do lekarza,obstawiam ze to zmiana mleka tak na nia dzaila z 1 na 2 przeszlismy moze trzeba jeszcze zaczekac?niewiem jak myslicie?
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
I ja się wyspałam Nie chce zapeszać, ale odkąd zmieniłam system podawania deserku i mleka to budzi się na mm tak jak zwykle w granicach 23-daje jej pić i usypia, a potem gdzieś 3-4 dopiero chce jeść. Czyli odpadło nam jedno karmienie. Dziękuje Wam za rady, chyba zmiana pomogła ![]() Mało naskrobałyście przez noc AgaG tort jest mistrzowski, co Ty chcesz od niego (Nigdy w życiu nie upiekłam tortu![]() Aniaa to kiedy zaczynacie ![]() Najlepszego dla dzisiejszych solenizantów miesięcznicowych ![]() Radziooooo & Sophie ![]() Pieleszka ![]() ![]() Kajool coś zdecydowałaś z nianią, z pracą..? Aaaa zapomniałabym:Alibany piękna kobieta z Ciebie ![]() Miłego dnia dziołchy.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-03-05 o 08:51 |
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
pieleszka
![]() ostatnio test (nie)stety negatywny wyszedł jednak, ale.... może niedługo Choć na razie na zasadzie - nie staramy się bardzo ale też bardzo nie uważamy przy obecności męża w domu w weekendy to i tak szybko się pewnie nie uda
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ja na szybko póki co z pytaniem : jak się nazywał ten zagęszczacz do mleka? ( Natka to miała ) ??
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
nutrition
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję paticzku, własnie jest u mnie kuzynka, ma takie 2- miesięczne dziecko i ulewa jej bardzo, i nie słyszała o niczym takim, a ja pamiętam, że było coś takiego.
Dobrze, że już jedzie, bo mam dość takiego małego rozwrzeszczanego dziecka
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
ja dziś witam z dwiema chorymi damami... mam dość.
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Stronczku fajnie, że mogłabyś przejąć prowadzenie wątku, ja będę tutaj jeszcze tylko do końca marca Pieleszko za wizytę!Marina ten zagęszczacz to Nutriton. Igi zaczął ulewać? Brumek może Tymek faktycznie potrzebuje Twojej bliskości, żebyś go poprzytulała, ponosiła. Szkoda żeby się chłopak męczył. Jacieee dla Domka za nową umiejętność.Telik przypomniałas mi o chuście, muszę ją wyszperać, może Domek się jeszcze da w nią zachustować. Miłego dnia mamusie. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Ojej Dużo zdrówka dla dziewczynek.
|
|
|
|
#2816 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Alibany!!! jestem pod wrażeniem jak zmobilizowalaś dziewczyny do zdjęć dzieciaczków
![]() aż się buzia cieszy przy kawie za rana ![]() dzieci każde inne, a wszystkie piękne, ale mali agenci nam rosną widzę u każdego ten błysk w oczkach Zaneta a zdjecia Emi to z jakiejś sesji czy to na prawde ty sama? jeśli sama no to jestem pod wrażeniem przede wszystkim cierpliwości, bo mi zawsze jej braknie po kilku zdjęciach i obróbki, już kilka dziewczyn pytalo jak gdzie to robisz? ![]() Cytat:
![]() a za ma-ma ![]() Cytat:
za prace i diete ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Nie Natko, napisałam wyżej w poście
|
|
|
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.....
zaczelismy juz nowy dzien noc troche marna kilka pobudek w tym dwie na mleczko ale zyje ![]() na dworze slonko....... pewnie zaliczymy jakis spacerek albo przejazdzke do pra babci ![]() narazie trzeba sie ogarnac
|
|
|
|
#2819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co se będę żałować odpoczynku)Cytat:
wow ..... ale cudeńko .... Ty to masz talent |
||
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie się wybierasz? chyba nas nie zostawiasz ?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

)

Pudło w każdym calu 

Jedynie wtedy przyśnie, kiedy go karmię, przytuli sie i je tak przez sen. Ale taka "drzemka" trwa 5-10 minut. I max dwa razy w ciągu dnia. A o 19 jest już nieprzytomny ze zmęczenia...
bylismy na basenie i Filipkowi baardzo sie podobalo!! cieszyl sie, chichral, pluskal w jacuzzi, zero placzu 

kalski:
na wtorek

zębole
Dobranoc

Dużo zdrówka dla dziewczynek.