Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 22:07   #2791
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Hej.

DLA DWÓCH WCZORAJSZYCH ŚWIĘTUJĄCYCH MIESIĘCZNICĘ ORAZ DLA DZISIEJSZEJ ZOSIEŃKI!!!

Wszystkie zdjęcia dzieci CUDOWNE Takie już duże dzieciaczki są

Evewe miłego powortu do pracy, nie będzie tak źle, zobaczysz.

Jacieeee cieszę się, że chrziciny się udały.

dla turlającego się Tymka.

Alibany śliczna jesteś, naprawdę.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 22:12   #2792
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A poniżej my z dzisiejszego spacerku.....

Wiecie, że w nocy te szczekania psów to nie były bez powodu!! Sąsiadom furtki pokradli, pewnie na złom.....kurcze a miałam przeczucia, że ktoś się kręci...dzisiaj na pewno nie zasnę!!
Matko, wszystko ukradną

A Ty jesteś piękna! Już w Klubie to pisałam Masz taką dystyngowaną, klasyczną urodę
A ja, nie wiem czemu, wyobrażałam sobie Ciebie jako blondynkę, raczej niską i z kręconą czupryną na głowie Pudło w każdym calu
A ile masz wzrostu? Bo wyglądasz na wysoką.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
twoje dziecko rozwija sie jak rakieta. brawa dla niego!!!
Mój to zaledwie autko. Rakietą to jest Szymek z jego pięknym staniem i raczkowaniem!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
muszę się pochwalić że już nie jestem zombie
moi faceci sami wybrali się na spacerek a ja ponad godzinę spałam
Nie powiem, żebym nie zazdrościła

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Zapomniałam wczesniej napisac ze moge sprobowac poprowadzic kolejny watek, o ile nikt nie ma nic przeciwko.
Ja Ci nawet pobłogosławię na tę okoliczność

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

A ja mam z Tymciem pewien problem od tygodnia-dwóch. A raczej on ma ze sobą ten problem. Wiecie, że on prawie nie sypia w dzień. Teraz tez nie, ale cały czas jest śpiący. Ciągle trze oczka, słania się wręcz. Ale spać nie chce Jedynie wtedy przyśnie, kiedy go karmię, przytuli sie i je tak przez sen. Ale taka "drzemka" trwa 5-10 minut. I max dwa razy w ciągu dnia. A o 19 jest już nieprzytomny ze zmęczenia...
Myślę sobie że ta zwiększona senność też z zębami jest związana, bo i przy dolnych jedynkach tak było. Ale szkoda mi go bardzo, bo się chłopak męczy. A nie wiem jak go zachęcić do dłuższego spania w dzień.
Stary 2012-03-04, 22:17   #2793
kalinkap13
Rozeznanie

ale mily dzienbylismy na basenie i Filipkowi baardzo sie podobalo!! cieszyl sie, chichral, pluskal w jacuzzi, zero placzu na pewno nie byl to nasz ostatni wypad

mamusie chodzace na basen-chodzicie same czy na zajecia? bo tak sie zastanawiam czy jakos "specjalnie" zabawiac mlodego/uczyc plywac czy tak po prostu,pluskac dla zabawy..bo na zajecia nie chce sie zapisac bo daleko mamy i nie wiem czy dalabym rade jezdzic regularnie

i jakie sliczne dzieciaczki dzis sie pojawily!!! cudenka!

zanetaa Emilie to ślicznotka! ojj, beda chłopaki ganiać za nia
i zdradz tajemnice obrobki zdjec? cudne!!!!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
byliśmy drugi raz na basenie jak weszliśy Żbik w ryk myślę sobie pieknie po ptokach nie lubi foch i już ale udało weszliśmy troszkę pomarudził nie chciała się oderwać od mamusi, ale piłka zdziałał cuda zrobiłam "kulululu" i szał ciał młody skakał wierzgał i ganiał piłkę na rękach u taty jakby nic innego w życiu nie robił!! sukces

wiecie co mi Żbik zrobił byłam w szkou patrzę młody buraka spiekł co oznacza koopa w drodzę idziemy sobie na przewijak otwieram pieluszkę czyszczę ładnie pięknię i naglę Żbik jak się nie skupi jak nie pociśnie i wielka mega koopa sruuuu pochruneła nad przewijakiem trafiła troszkęw moje spodnie bo spontanicznie odskoczyłąm i cup na mój dywan!!!! nie wiedziałąm czy się smiać czy płakać? i postawiłąm jednak że będę się śmiać szkoda się denerwować co za odrzut ma moje dziecię posprzątałąm i nic nie widać na szczęście
oo, i Wy tez na basenie dzisiaj fajnie ze sie podobalo
co do drugiego- padam to chyba ze szczescia bylo

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
I chciałam się pochwalić że dziś usłyszałam piękne MA-MA
zazdroszcze

Cytat:
A poniżej my z dzisiejszego spacerku.....

Wiecie, że w nocy te szczekania psów to nie były bez powodu!! Sąsiadom furtki pokradli, pewnie na złom.....kurcze a miałam przeczucia, że ktoś się kręci...dzisiaj na pewno nie zasnę!!
cudne obie! zaraz ide do K zajrzec
ojj ja takich rzeczy sie boje..masakrycznie. bo kiedys u nas auto chcieli ukrasc-a my w domu,i wszystko dzialo sie na naszych oczach.i teraz jestem mega przewrazliwona na kazde szczekanie psow..

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Witam w nieco smutny dzień.
smutny?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą.
My już po chrzcinach. Dziękuję mamusie za duchowe wsparcie
Było fajnie. Słoneczko świeciło, Dominik grzeczny, w kościele szybko i na temat () a w lokalu stanęli na wysokości zadania.
Imprezka skończyła się koło 18.
Może jakaś dziwna jestem, ale mimo wszystko cieszę się, że mam to za sobą
Postaram się wrzucić do klubu jakieś foty.
super ze chrzciny sie udaly i Dominik taki grzeczny!
czekamy na foty

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2012-03-04 o 22:19
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 22:20   #2794
Natka_
Zakorzenienie

AgaG piękny tort I wygląda bardzo smakowicie.
Kalinko ja chodzę sama, ale od kwietnia zapisuję nas na zajęcia.
Stary 2012-03-04, 22:26   #2795
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wklejam Wam tort urodzinowy Wiki, ktory zrobilam. Pierwszy raz masa cukrowa mi nie wyszla, wiec tort nie jest najpiekniejszy. Dlatego nie wklejam z bliska. No ale wazne, ze w smaku byl przepyszny!

Aaaaa Antos dzis zaczal pelzac do przodu! Do tej pory poruszla nie wkolo lub do tylu, a dzis ruszyl do przodu! Alez jestem dumna!
Aga - jesteś mistrzynią tortów! Coś pięknego, idealny w każdym calu, a Ty gadasz że nie

I wielkie brawa dla Antosia kalski:

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Natuśkowi drugi ząb wyszedł
I szczepienie mamy we wtorek, na szczęście tym razem niepłatne
kaski:
i
na wtorek

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
My już po chrzcinach. Dziękuję mamusie za duchowe wsparcie
Było fajnie. Słoneczko świeciło, Dominik grzeczny, w kościele szybko i na temat () a w lokalu stanęli na wysokości zadania.
Imprezka skończyła się koło 18.
Może jakaś dziwna jestem, ale mimo wszystko cieszę się, że mam to za sobą
Postaram się wrzucić do klubu jakieś foty.
Super, że tak gładko poszło Opowiedz coś więcej Jak rodzina sie sprawowała? Nikt Ci nie podpadł?

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Ja witam się z moją chorą Leną, byliśmy w powiatowym mieście u lekarza-początkowe zapalenie oskrzeli

Alibany a oto moje damy
Bellówny zawsze mnie zachwycają
A lenka strasznie biedna To zaraźliwe?

Cytat:
ide po herbatkę,
i robimy z tztem seans
i spac, rano do pracy...
A co oglądacie?

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
A gdyby któraś z was szukała idealnej zabawki dla malucha, to mogę sprzedać swój patent. Miska z orzechami włoskimi w skorupkach. Chciałam obrać dziś trochę orzechów na babeczki, ale Ida wpakowała mi się do miski. Szał. Turlanie, stukanie, rzucanie orzechami. Nawet szuranie krzesłami nie było atrakcyjne.
Najlepsze wynalazki powstają przez przypadek
Szkoda tylko, że to nie sezon na orzechy

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Jutro na 7 do pracy juz mi sie plakac chce. A taka trwarda bylam.
Trzymaj się!

Cytat:
Siedzę tu sobie teraz z wami, gdy nagle słyszę krzyk. Idę do łóżeczka Ida płacze z zamkniętymi oczami, nie zablokowała się, myślę zły sen. Biorę ją na ręce, a ona jeszcze głośniej i kopie nogami, wyrywa się, rzuca. Masakra jakaś. Mąż mi przyszedł na ratunek. Myślałam, że albo ma gorączkę, albo jakiś mega koszmar - tymczasem była tylko głodna. I to ledwie 110 zjadła. A histeria, jakby cały dzień głodowała. Pierwszy raz się tak zdarzyło. Miała któraś podobnie?
Chyba nie
Ale może orócz głodu coś tam jej doskwierało

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A my dziś leniwie spędziliśmy dzień, tylko na dłuższy spacer poszliśmy i tyle Mały do tej pory spokojnie jeździł w spacerówce, a dziś zaczął się po kawałku wiercić, marudzić, w końcu doszliśmy o co chodziło - zażyczył sobie przodem do kierunku jazdy, zamiast rodziców to wolał okolicę oglądać. I w sumie ma rację

A swoją drogą jak tak słucham i widzę te maluszki to coraz bardziej nabieram ochoty na drugie
Dorasta chłopak i samodzielności potrzebuje więcej

A co do tego drugiego, to nic prostszego
Stary 2012-03-04, 22:43   #2796
CrazyMachine
Zadomowienie

Hmm schrupałabym kawałek tego torta...
A mam pytanie (przepraszam jeśli to już było omawiane, ale nie jestem na bieżąco ). Jak dbacie o higienę małych ząbków? Kiedy należy zacząć przygodę ze szczoteczką? Przecieracie wacikiem te malutkie ząbki ?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 22:46   #2797
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku a Probowalas sie kłaść razem z Tymkiem na drzemke ? Ja czesto klade w dzien Wiki w naszym łóżku, sama obok niej i tak sobie spimy ok 1,5 - 2 godzinki.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 23:18   #2798
youyou
Zakorzenienie

brumek a nawet na spacerze w wózku Ci nie uśnie?? u mnie to najlepszy patent na szybkie uśnięcie.

Cytat:

A swoją drogą jak tak słucham i widzę te maluszki to coraz bardziej nabieram ochoty na drugie
oj będzie się niedługo działo

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

mamusie chodzace na basen-chodzicie same czy na zajecia? bo tak sie zastanawiam czy jakos "specjalnie" zabawiac mlodego/uczyc plywac czy tak po prostu,pluskac dla zabawy..bo na zajecia nie chce sie zapisac bo daleko mamy i nie wiem czy dalabym rade jezdzic regularnie
My chodzimy sami nie chce na zajęcia bo umówienie si na konkretną godzinę z dwójką dzieci już powoduje że się spinam czy zdążymy itd, więc wolę sama planować czy i kiedy pojedziemy.
Zazwyczaj jeżdzimy w niedzielę przed południem.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 23:35   #2799
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A mam pytanie (przepraszam jeśli to już było omawiane, ale nie jestem na bieżąco ). Jak dbacie o higienę małych ząbków? Kiedy należy zacząć przygodę ze szczoteczką? Przecieracie wacikiem te malutkie ząbki ?
Ja "myję" mu raz-dwa razy dziennie taką silikonową szczoteczką nasadzaną na palec.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumku a Probowalas sie kłaść razem z Tymkiem na drzemke ? Ja czesto klade w dzien Wiki w naszym łóżku, sama obok niej i tak sobie spimy ok 1,5 - 2 godzinki.
Próbowałam, nic z tego

Cytat:
brumek a nawet na spacerze w wózku Ci nie uśnie?? u mnie to najlepszy patent na szybkie uśnięcie.
Nie Kiedyś, kiedy był młodszy, tak do 3. miesiąca życia, to owszem - spacer i jazda samochodem działały usypiająco. Teraz Tymuś"zwiedza" a nie śpi Leży grzeczniutko i spokojnie, ale spanie mu nie w główce.

Do niedawna mi to nie przeszkadzało, bo choć to nietypowe, jemu najwyraźniej było tak dobrze. No ale te ostatnie dni, to on sie po prostu męczy, taki jest śpiący w dzień.
Stary 2012-03-05, 00:28   #2800
iustyna1
Wtajemniczenie

brumku a masz mozliwosc mocno zaciemnic pokoj, moze mu to pomoze? jak zuz nie moze zasnac a jest zmeczona, to mocno zaciemniam pokoj i nawet ( ) ja nosze i tule, az sie wyciszy. pozniej z nia siadam i glaszcze po nosku, brwiach i wlosach a ona odplywa.

a sam sie budzi po tych 15minutach przy piersi? w sumie dziwne ze sie wybudza.

a moze chusta? tak jak carmela pisala.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 00:42   #2801
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
brumku a masz mozliwosc mocno zaciemnic pokoj, moze mu to pomoze? jak zuz nie moze zasnac a jest zmeczona, to mocno zaciemniam pokoj i nawet ( ) ja nosze i tule, az sie wyciszy. pozniej z nia siadam i glaszcze po nosku, brwiach i wlosach a ona odplywa.

a sam sie budzi po tych 15minutach przy piersi? w sumie dziwne ze sie wybudza.

a moze chusta? tak jak carmela pisala.
Zaciemnić mogę na tyle, na ile pozwalają żaluzje Z noszeniem to może by i zadziałało, ale ja nie chcę
No i właśnie ostatnio zostają jedynie te momenty, kiedy je. Ale to tez nowość, bo kiedyś nie zasypiał przy piersi wcale.
No a wybudza się sam. Bo ja siedzę bez ruchu cały ten czas. Ale po tych kilku minutach przeciąga się, otwiera oczka, uśmiecha się promiennie, jak najedzony i wyspany kocur i jest gotowy do zabawy
Z tym że po pół godzinie znowu trze oczka.
Stary 2012-03-05, 06:35   #2802
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Aga, tort przecudny!!!!!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Dorasta chłopak i samodzielności potrzebuje więcej
A co do tego drugiego, to nic prostszego
Cytat:
oj będzie się niedługo działo

no może

Cytat:
Hmm schrupałabym kawałek tego torta...
ja myję szczoteczką silikonową, nakładaną na palec. I chyba Adaś to lubi bo chętnie buzię otwiera i nie próbuje jej zjeść tylko z taką otwartą buzią czeka aż wymyję

Cytat:
Zaciemnić mogę na tyle, na ile pozwalają żaluzje Z noszeniem to może by i zadziałało, ale ja nie chcę

podziwiam CIę za samozaparcie Ja niby wiem że - wg teściowej
"jak sobie przyzwyczaisz to tak będziesz nosić cały czas" ale nic a nic mi to nie przeszkadza, uwielbiam go nosić i przytulać

A wiecie że dzisiaj jest Dzień Teściowej?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:28   #2803
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

o 6 dziecko mi sie wyspało...
Właśnie czekam aż nasiusia w woreczek, bo idziemy dziś na badania.
Scio my wczoraj też zaliczyliśmy plac zabaw, huśtawke i ślizgawke

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:45   #2804
pieleszka
Wtajemniczenie

ja już w pracy, Hania w żłobku
(ciekawe jak jej tam będzie dzisia po weekendowej przerwie).. nieśmiało chciałam o kciuki prosić - na 12:30 mamy kardiologa...
miłego dnia!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:56   #2805
Lili 83
Zakorzenienie

Witam!

Mieliśmy tylko jedną pobudkę dzisiaj w nocy
Ależ jestem wyspana

Brumek a jak bujasz Tymka na huśtawce to nie robi się senny? Może tak byś go usypiała?
Niektóre dzieci mogą wymagać noszenia/bujania/wożenia bo inaczej nie zasną. Może Tymek jest taki wymagający?
Szkoda żeby się męczył, a męczy się z tego co piszesz....

Mi się kilka razy zdarzyło uśpić R we wózku, woziłam go tam i z powrotem- 10 min i nie ma dziecka.
I ostatnio stał si taki bardzo dorosły i nie chce zasypiać przy piersi.
I u nas też najlepszy patent na spanie to spacery. 2 minuty i nie ma dziecka

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

AgaG tort przepiękny Co Ty chcesz kobieto od niego?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 08:11   #2806
alibany
Rozeznanie

Cytat:

podtrzymuje zdanie dziewczyn że ślicznaś
a zdjęcie ślubne cud, miód orzeszki

Cytat:
alibany ja też dołączam się do komplementów nt Twojej urody, ładna mamuśka z Ciebie

Cytat:
Wszystkie dzieciaczki

Ja dzis caly dzien zalatana, niedawno wrocilismy, Marys wykapana, spi. Ja glowe umylam, maske nalozylam na wlosy, ide zaraz splukac i wysuszyc i spac. Jutro na 7 do pracy juz mi sie plakac chce. A taka trwarda bylam. Od jutra z kuzynka TZ jestesmy na diecie SB - trzymac kciukasy, aby sie udalo. Tyle chcialam napisac, a juz nie wiem co.Dobranoc
Powodzenia w pracy!!

Cytat:

alibany, ślicznie wyglądacie!

To do dzieła Adaś będzie szczęśliwy z młodszego rodzeństwa

Cytat:
To i dla Ali wielkie brawa

Cytat:
Witam!

Ufff, dobrze, ze juz koniec niedzieli. Mam dosc na jakis czas imprez. Niby nic nie robilam, ale jednak...
Oczywiscie znowu mam tyly, ale nie wiem, czy bedzie mi dane wszystko nadrobic. Maz jutro wraca do pracy (mial urlop) i jak na zlosc znowu zostaje z trojka sama, wlasnie dziewczyny rozbiera przeziebienie, wiec w takim stanie nie nadaja sie do przedszkola. W zasadzie na razie Wiki, ale przez to Zuzka tez musi siedziec w domu... I jak tu sie cieszyc?

Wklejam Wam tort urodzinowy Wiki, ktory zrobilam. Pierwszy raz masa cukrowa mi nie wyszla, wiec tort nie jest najpiekniejszy. Dlatego nie wklejam z bliska. No ale wazne, ze w smaku byl przepyszny!

Aaaaa Antos dzis zaczal pelzac do przodu! Do tej pory poruszla nie wkolo lub do tylu, a dzis ruszyl do przodu! Alez jestem dumna!

Przepraszam, ze tak tylko o nas...
Brawa dla Antosia
Tort mistrzowski!!! mniam ( a jakie było jego wnętrze?? )

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hej.

Alibany śliczna jesteś, naprawdę.

Cytat:
Matko, wszystko ukradną

A Ty jesteś piękna! Już w Klubie to pisałam Masz taką dystyngowaną, klasyczną urodę
A ja, nie wiem czemu, wyobrażałam sobie Ciebie jako blondynkę, raczej niską i z kręconą czupryną na głowie Pudło w każdym calu
A ile masz wzrostu? Bo wyglądasz na wysoką.
koliczność

ja z tych wysokich - 178

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

cudne obie! zaraz ide do K zajrzec
ojj ja takich rzeczy sie boje..masakrycznie. bo kiedys u nas auto chcieli ukrasc-a my w domu,i wszystko dzialo sie na naszych oczach.i teraz jestem mega przewrazliwona na kazde szczekanie psow..

Właśnie tego się boję, że na moich oczach może się coś złego wydarzyć...chyba będziemy zakładać monitoring i napadówkę.

Ja Ali daję do "mycia ząbków" tę szczoteczkę-maczugę, a od kiedy mamy pierwszego ząbka to używamy do niego już tej drugiej szczoteczki z zestawu babyono. Nakładka na palec nie sprawdza się u nas.

Witam!!
Ala ma pierwszą drzemkę. Wstałyśmy przed 6tą, ale całą nockę przespałyśmy. Dzisiaj mogliby mnie wynieść z domu, a bym się nie zbudziła!! Musiałam chyba ode spać poprzednią noc!!

Idę na kawkę....
Pracusiom udanego poniedziałku w pracy, a mamusiom w domku (swoją drogą też pracusiom) równie miłego, słonecznego dzionka!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 08:18   #2807
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

podziwiam CIę za samozaparcie Ja niby wiem że - wg teściowej
"jak sobie przyzwyczaisz to tak będziesz nosić cały czas" ale nic a nic mi to nie przeszkadza, uwielbiam go nosić i przytulać

A wiecie że dzisiaj jest Dzień Teściowej?
To muszę mojej teściowej życzenia złożyć??? Nie!

Ja też noszę Domka. On uwielbia zwiedzać mieszkanie, ma już swoje ulubione miejsca. Poza tym teść nauczył Dominika, że jak spyta się go w jego pokoju "gdzie jest lampa" to patrzy na sufit Więc chodzimy tam też od czasu do czasu poćwiczyć
Nie nosimy się całymi dniami, ale też się nie bronię. Lubię to

Brumku no właśnie nie było "momentów" na chrzcinach. Może dlatego, że siedziała daleko ode mnie

Dzień doberek.

Dominik zaraz uda się na pierwszą drzemkę, a ja w tym czasie wyszykuję Nas, bo jedziemy pobrać krew i pooglądać foteliki.
Bo mam dziś wolne

Mały zebrał trochę gotówki na chrzciny. Możecie polecić gdzie je ulokować? Telik Ty coś wspominałaś? Chcieliśmy zainwestować w złoto, ale to chyba za mała ilość. Sama nie wiem

Radzio, Sophie i za 7 miesięcy

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 08:20   #2808
editka2022
Rozeznanie

witam sie i ja ,niemam mnie ostatnio ,ale niemam naprawde czasu wpadam codzien i was podczytuje,takze jestem w miare nabierzaco,ale mam problem z Nela strasznie sie zrobila nerwoa,placzliwa itd a wczoraj w kupce miala troszke krwi,wogole te kupki dziwne robi takie twarde i zielonkawe,musze ise wybrac znnia do lekarza,obstawiam ze to zmiana mleka tak na nia dzaila z 1 na 2 przeszlismy moze trzeba jeszcze zaczekac?niewiem jak myslicie?
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 08:50   #2809
patik87
Zakorzenienie

Hej.

I ja się wyspałam 2 pobudki (albo 3, nie pamiętam) a to mało jak na Saritkę.
Nie chce zapeszać, ale odkąd zmieniłam system podawania deserku i mleka to budzi się na mm tak jak zwykle w granicach 23-daje jej pić i usypia, a potem gdzieś 3-4 dopiero chce jeść.
Czyli odpadło nam jedno karmienie.
Dziękuje Wam za rady, chyba zmiana pomogła

Mało naskrobałyście przez noc

AgaG tort jest mistrzowski, co Ty chcesz od niego (Nigdy w życiu nie upiekłam tortu

Aniaa to kiedy zaczynacie hm staranka

Najlepszego dla dzisiejszych solenizantów miesięcznicowych

Radziooooo & Sophie

Pieleszka

Kajool coś zdecydowałaś z nianią, z pracą..?

Aaaa zapomniałabym:Alibany piękna kobieta z Ciebie

Miłego dnia dziołchy.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-03-05 o 08:51
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 09:04   #2810
aania_20
Zakorzenienie

pieleszka

Cytat:
Aniaa to kiedy zaczynacie hm staranka

ostatnio test (nie)stety negatywny wyszedł jednak, ale.... może niedługo Choć na razie na zasadzie - nie staramy się bardzo ale też bardzo nie uważamy

przy obecności męża w domu w weekendy to i tak szybko się pewnie nie uda

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 09:10   #2811
Marina1
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, ja na szybko póki co z pytaniem : jak się nazywał ten zagęszczacz do mleka? ( Natka to miała ) ??
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 09:13   #2812
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja na szybko póki co z pytaniem : jak się nazywał ten zagęszczacz do mleka? ( Natka to miała ) ??
nutrition
Stary 2012-03-05, 09:23   #2813
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
nutrition
dziękuję paticzku, własnie jest u mnie kuzynka, ma takie 2- miesięczne dziecko i ulewa jej bardzo, i nie słyszała o niczym takim, a ja pamiętam, że było coś takiego.

Dobrze, że już jedzie, bo mam dość takiego małego rozwrzeszczanego dziecka
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-03-05, 09:35   #2814
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej!

ja dziś witam z dwiema chorymi damami... mam dość.
Stary 2012-03-05, 09:44   #2815
Natka_
Zakorzenienie

Hej.

Stronczku fajnie, że mogłabyś przejąć prowadzenie wątku, ja będę tutaj jeszcze tylko do końca marca

Pieleszko za wizytę!

Marina ten zagęszczacz to Nutriton. Igi zaczął ulewać?

Brumek może Tymek faktycznie potrzebuje Twojej bliskości, żebyś go poprzytulała, ponosiła. Szkoda żeby się chłopak męczył.

Jacieee dla Domka za nową umiejętność.

Telik przypomniałas mi o chuście, muszę ją wyszperać, może Domek się jeszcze da w nią zachustować.

Miłego dnia mamusie.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
hej!

Ojej Dużo zdrówka dla dziewczynek.
Stary 2012-03-05, 09:48   #2816
adrji
Raczkowanie

Alibany!!! jestem pod wrażeniem jak zmobilizowalaś dziewczyny do zdjęć dzieciaczków
aż się buzia cieszy przy kawie za rana
dzieci każde inne, a wszystkie piękne,
ale mali agenci nam rosną widzę u każdego ten błysk w oczkach

Zaneta a zdjecia Emi to z jakiejś sesji czy to na prawde ty sama?
jeśli sama no to jestem pod wrażeniem przede wszystkim cierpliwości, bo mi zawsze jej braknie po kilku zdjęciach i obróbki, już kilka dziewczyn pytalo jak gdzie to robisz?

Cytat:
Lila na samym początku też tak stawała na sztywnych paluszkach ale szybko zaczęła stawiać normalnie.
teraz staje w mocnym rozkroku i próbuje łapać równowagę bo się skubana puszczaalbo trzyma się jedną ręką a drugą macha zadowolona

I chciałam się pochwalić że dziś usłyszałam piękne MA-MA
widze ze nasze dzieci cały czas na tym samym etapie rozwoju sztuczek
a za ma-ma

Cytat:
MOJE DZIECKO UMIE SIĘ TURLAĆ!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Jutro na 7 do pracy juz mi sie plakac chce. A taka trwarda bylam. Od jutra z kuzynka TZ jestesmy na diecie SB - trzymac kciukasy, aby sie udalo. Tyle chcialam napisac, a juz nie wiem co.Dobranoc
za prace i diete

Cytat:
ja też tylko

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
ja już w pracy, Hania w żłobku
(ciekawe jak jej tam będzie dzisia po weekendowej przerwie).. nieśmiało chciałam o kciuki prosić - na 12:30 mamy kardiologa...
miłego dnia!!!!
mocne

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Witam!

Mieliśmy tylko jedną pobudkę dzisiaj w nocy
Ależ jestem wyspana

Cytat:

Ja Ali daję do "mycia ząbków" tę szczoteczkę-maczugę, a od kiedy mamy pierwszego ząbka to używamy do niego już tej drugiej szczoteczki z zestawu babyono. Nakładka na palec nie sprawdza się u nas.
ja też "szoruje" maczugą i tą drugą
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 09:53   #2817
Marina1
Zakorzenienie

Nie Natko, napisałam wyżej w poście
Stary 2012-03-05, 09:54   #2818
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dzien dobry.....

zaczelismy juz nowy dzien

noc troche marna kilka pobudek w tym dwie na mleczko

ale zyje

na dworze slonko....... pewnie zaliczymy jakis spacerek albo przejazdzke do pra babci

narazie trzeba sie ogarnac
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 09:55   #2819
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:

A ja mam z Tymciem pewien problem od tygodnia-dwóch. A raczej on ma ze sobą ten problem. Wiecie, że on prawie nie sypia w dzień. Teraz tez nie, ale cały czas jest śpiący. Ciągle trze oczka, słania się wręcz. Ale spać nie chce Jedynie wtedy przyśnie, kiedy go karmię, przytuli sie i je tak przez sen. Ale taka "drzemka" trwa 5-10 minut. I max dwa razy w ciągu dnia. A o 19 jest już nieprzytomny ze zmęczenia...
Myślę sobie że ta zwiększona senność też z zębami jest związana, bo i przy dolnych jedynkach tak było. Ale szkoda mi go bardzo, bo się chłopak męczy. A nie wiem jak go zachęcić do dłuższego spania w dzień.
ja spróbowałabym go dać do wózka i pochusiać troszkę ... mój tak usypia jak mnie nie ma ( bo ze mną to przy cycku i śpimy razem w południe a co se będę żałować odpoczynku)
Cytat:
Kiedy należy zacząć przygodę ze szczoteczką? Przecieracie wacikiem te malutkie ząbki ?
ja mojemu kupiłam szczoteczkę silikonową i myłam wodą przegotowaną lub rumiankiem zaparzonym ... a teraz znalazłam taki żel z ziajki bez fluoru od pierwszego ząbka i taka minimalną ilość daję na tą szczoteczkę i czyszczkę ... mały sam buźkę otwiera jak widzi że idę z tą szczoteczką hehehe
Cytat:

Wklejam Wam tort urodzinowy Wiki, ktory zrobilam.
wow ..... ale cudeńko .... Ty to masz talent

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 09:57   #2820
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
hej!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Stronczku fajnie, że mogłabyś przejąć prowadzenie wątku, ja będę tutaj jeszcze tylko do końca marca.
a gdzie się wybierasz? chyba nas nie zostawiasz ?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości