|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Ja mam dwa wózki a i tak jestem przerażona... nie wyobrażam sobie wsadzić młodszego do wózka i żeby Dorotka koło mnie szła... a nie sądzę że za 4 miesiące tak urośnie, żeby sobie bez problemu sama dała radę idąc na dworze. Jest na etapie "ja siama" i wszędzie sama chciałaby wędrować
|
|
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i taki Aron Skalski fajnie brzmi A jak będziecie zdrobniale wołać?Cytat:
będziesz kupować ten bliźniaczy? Kurde te bliźniacze to w ogóle takie krowy ciężkie...
|
||
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nic nie znajde to bede musiala kupic tego x-tralla ale nie podoba mi sie spacerowka w nim, chyba ze spacerowke dokupie pozniej ale znowu sama nie wiem :/ ten ktory Ty wybralas to wyglada bosko.... |
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy mieć taki wózek właśnie od znajomej mojej koleżanki, ale na razie cicho sza w tym temacie
|
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taaa... tylko weź i przekonaj chłopa do kupna ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no a ze zdrobnieniem nie wiem jak bo tylko Aronek mi do głowy przychodzi ale niezbyt mi podchodzi jeszcze o takich rzeczach nie myślę, bo nie wiem czy córa nie będzie
|
|
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2319 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moja mamuśka twierdzi, że zdrobnienie od Fabiana to Fafik A przecież Fabianek, albo Fabi też jest ładne
|
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie wiem czy kiedykolwiek uda mi się to urzeczywistnić, bo teraz dziecko jedne, pozniej w planach drugie a lata lecą...Poczytałam o tych napadach i pasowałoby do napadu toniczego polegającego na silnym kurczu mięśni całego ciała, trwającym od kilku do kilkunastu sekund (chociaż ją to chyba kilkadziesiąt trzymało...) w padaczach po tym zazwyczaj zaczynają się drgawki czyli napad kloniczny... ale mogą występować też oddzielnie |
|
|
|
|
#2322 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taką też datę mam w karcie ciążyBardzo ładne Cytat:
![]() Cytat:
Ad2. moje zjeżdżają bardzo mało, chyba własnie dlatego, że są opięte na udach trudno, jak będzie konieczne, to kupię większe nienawidzę zjeżdżających spodni, okropność, uczucie właśnie takie jak opisałaśAd3. spacer był super, nawet wydzierający się w parku kibice Legii nie zepsuli wrażenia ![]() Ad4. szczerze mówiąc nie podoba mi się ten bugaboo, dziwne są te mikro kółeczka z przodu Niesamowite... Tylko pisanie, że dziewczynka jest zdrowa wydaje mi się trochę na wyrost, takie dzieci skazane są na wieloletnia rehabilitację, wizyty u specjalistów, niektóre powikłania mogą wyjść dopiero po jakimś czasie... Cytat:
http://moda.allegro.pl/sukienka-bomb...155308697.html Cytat:
Ale wrażenia na spacerze nigdy nie leciałam balonem, pewnie super sprawa![]() A spadki każda z nas chyba zalicza. Ja poproszę o kciuki na jutro, mam wizytę o 9.20 Poza tym dziś się obudziłam, że mam nieważny przegląd samochodu od 2 tygodni i po lekarzu szybciorem do stacji kontroli podbić dowód, oby mnie nie złapali po drodze, bo będzie zonk
|
|||||
|
|
|
#2323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bianek, Fabb, Fabcik, Fabcio, Fabciuś, Fabek, Fabi, Fabial, Fabianek, Fabianiasty, Fabiano, Fabianos, Fabianowski, Fabianuś, Fabieneczek, Fabienek, Fabik, Fabiko, Fabin, Fabini, Fabio, Fabioza, Fabisiek, Fabisio, Fabisz, Fabiszek, Fabiuś, Fabiątko, Fabiś, Fabo, Faboszka, Fabryś, Fabs, Fabsik, Fabson, Fabster, Fabuniu, Fabuś, Fafałek, Fafik, Fan, Ferbi wydrukuj babci jak wyobraźni nie ma ![]() http://imiona.sennik.biz/f/fabian.html ale się przy Aronie wysilili : Zdrobnienia imienia Aaron Aronek, Arek ![]() znalazłam na innej stronie : Aaro, Aaroneczek, Aaronek, Aaroni, Aaronuch, Aaronulek, Aaronuszek, Aaronuś, Aarusiek, Ronek, Roni Jeszcze lepiej, fajnie że się jest przez wiekszość życia dorosłym i nie trzeba zdrabniać
Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-03-04 o 23:35 |
|
|
|
|
#2324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wydrukuję jej, niech sobie coś wybierze zamiast Fafika A gdzie Aro, Aruś itp? Ale Aronek brzmi najrozsądniej |
||
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak Cie zlapia to najwyzej powiesz panu policjantowi : "taka jestem rozkojarzona w tej ciazy "
|
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I powodzenia jutro
Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-03-04 o 23:45 |
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już raz na studiach byłam i rzuciłam bo prawie w depresje się nimi wpędziłam i bezsenność tak się tam męczyłam.. głupia nie wiedziałam na co iść to poszłam na administrację taką uniwersalną, która była dla mnie męczarnią Zaoczne ok, chociaż sa chyba tylko 4 uczelnie (jak sie dowiadywałam )które są zaoczne i to porozrzucane po Polce, bym musiała sie przeprowadzić i to są zaoczne z nazwy bo czesto zajecia zaczynaja sie od czwartkowych popołudni, bo i kolejny problem to pieniedze, na razie nam sie nie przelewa i nie miałabym za co płacić czesnego, ale kiedys kto wie... w ogole ja mam dużo pomysłów co bym chciała robić, z całkiem przyziemnych zawodów jak fryzjerstwo, florystyka, fotografia i jeszcze kilka by się znalazło. Ale pierw maluch najważniejszy, też bym chciała później coś w miedzyczasie robić. Tylko skad na to pienidze brać, chce zostać na razie z małym w domu to na studia nie zarobie.... ok pobiadoliłam sobie
|
|
|
|
|
#2329 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/;0157805545-10.htm Cytat:
http://www.funkydiva.pl/2011/04/18/dostawka-do-wozka/ Cytat:
Tak powiem w razie czego ![]() W 16t 4d tak mi suwaczek pokazuje![]() Dziękuję |
|||
|
|
|
#2330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam nad czymś związanym z rachunkowością lub z marketingiem, ale bardziej skłaniam się ku pierwszemu. A studia... Gdyby ekonomia nie była powiązana z matmą, to bym je wybrała Ale coś związanego z pracą biurową wybiorę ![]() A u Ciebie w mieście nie ma np. kursów florystycznych w Urzędzie Pracy? Bo u mnie organizują coś takiego i bezrobotni mają je za darmo, a chętni za 400 zł.. Ja sobie tak zrobiłam kurs na kasę fiskalną za 150 zł ![]() A co do czesnego... ja płacę za studium 130 zł miesięcznie, może zamiast studiów pomyśl o czymś takim najpierw? Zawsze to dodatkowy papierek---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na staż nie chcieli mnie wysłać, bo już miałam jeden zrobiony i kasy nie mieli... nie wiedziałam że można płacić za te kursy i chodzić bez ich łaski. Tak czy inaczej już nie jestem zarejestrowana chwilowo. Po porodzie pójde się znów wpisać na listę![]() U mnie najbliższa szkoła policealna która ma coś za free co mnie interesuje jest ok 12o km od mojego miasta, wiec na razie z maluchem nie bede mogła sobie na to pozwolić, chyba że faktycznie sie przeprowadzimy w czerwcu, wtedy otworzą sie nowe horyzonty
|
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przeniosłam się tutaj... Niby płacę 130 zł, ale.. i tak ten dyplom się ma w kieszeni dlatego chodzę żeby umieć coś dla samej siebie i zajęcia mi się podobają, w szczególności prawo pracy ale ja to dziwna jestem ![]() U mnie w mieście kasa na staż jest, tylko nikogo nie chcą wysyłać TŻ już 4 miesiąc szuka roboty i znaleźć nie może, bo wszędzie chcą doświadczenia, matury, studiów... A później i tak zatrudniają po znajomości
|
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ładnie. Dobrze, że zrezygnował, dziecku o wiele potrzebniejszy jest ojciec niż pieniądze
|
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kuzynka wyjechała do szwecji z dwójką dzieci i mezem tam urodziła trzecia córeczkę. Jej Mąż (tzn. wyjechał z taka wiedza ze jakis znajomy go wkreci do pracy) zasówał na budowie. A oni dostali mieszkanie socjalne na dobry poczatek w bloku z tórego balkonu widać morze... dzieci poszły do szkoły, a ona dostawała kase za to że z najmłodszą siedziała w domu no a jak mała miała iść do przedszkola to zaoferowali jej darmowy kurs języka co by po tym prace mogła dostać jakąś... to się nazywa socjal... mi się dzisiaj śniło że do Norwegii mieliśmy się przeprowadzić
|
|
|
|
|
#2337 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej ja mam fatalną noc za sobą, spałam 2 h.
Cytat:
ja przytyłam 6 kg od poczatku ciązy a jestem w 20 tc. i z podobnymi reakcjami sie spotykam Ostatnio w wywiadzie w Wysokich Obcasach przeczyłam wypowiedź lekarki na temat diety kobiet w ciaży, powiedziała m.in. kobiety w ciąży nie tyją, ale przybierają na wadze - 10 a nawet 15 kg mieści sie w normie. Tak po prostu jest, to fizjologia, a kobiety szczupłe wręcz powinny zgromadzić troche tkanki tłuszczowej ... Ciekawy wywiad polecam. (mówi też by zastanawiać sie nad każdą rzeczą którą wkładamy do ust w sensie tego, czy jest wartościowa. Jestem tym co jem, a w tym wypadku - moje dziecko jest tym co jem)Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że kryzys był chwilowy i już po nim Cytat:
ad. 2 o jakich skurczach pisałaś? Ja od paru dni wieczorami mam dziwne skurcze brzucha, właściwie to górna część brzucha bezboleśnie twardnieje. Oczywiscie juz zaczęłam panikę. Dziś na szczęście wizyta u gina. a jak długie masz cykle? Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-03-05 o 06:32 |
||||
|
|
|
#2338 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mój mąż ostatnio kurtkę kupował, to wymiękłam. Nie wiem ile tych kurtek zmierzył w jednym sklepie, ale tylko tą, którą kupił mierzył z pięć razy. Na koniec wyszłam ze sklepu sobie siąść, bo już nie dawałam rady, a on jeszcze z 10 min się w tym sklepie namyślał co zrobić ![]() Cytat:
i trzymam mocno ![]() Cytat:
za to, żeby nie złapali po drodze też ![]() Cytat:
biedactwo ![]() Asiu Ty sobie dobrze przemyśl to mycie okien i malowanie, moja znajoma też była taka harda, że pokój dla dziecka będzie pomagać malować. Skończyło się w szpitalu, bo jej się łożysko zaczęło odklejać. I mycie okien i malowanie może być niebezpieczne (tym bardziej, że wymagają częstego podnoszenia rąk do góry).
|
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej. Noc miałam straszną, tak bolały mnie biodra i nogi masakra
![]() wypiłam kawke i zjadłam princesse ![]() i teraz sie zaslodziłam i chce mi sie kiełbasy moja reakcja była odnonie wczorajszej sytuacji, mojego przymusowego lezenia,i nerwa na tz ![]() poza całą ta sytuacja to on mi pomaga zawze w sprzataniu. Ale wczoraj byłam wkurzona i tyle. ![]() Cytat:
![]() mi tez sie zle wstaje. I w ogóle z łózka tez . Ale to przez bole bioder ![]() Cytat:
|
|
#2340 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
mam pytanie, analizowałyście może w wątku oddanie krwi pępowinowej do banku? Może któraś z Was się decydowała przy poprzednim dziecku? Możecie polecić jakiś bank? Nie wiem czy to rzeczywiście daje takie możlwiości jak reklamują czy to zwykłe naciąganie? Wcześniej w ogóle o tym nie słyszałam a w internecie jest dość mało opinii na ten temat Mignęło mi coś o pielęgniarstwie, wiem że można kiedyś było je robić on line na polskim uniwersytecie wirutalnym, kilka lat temu, nie wiem jak dziś to wygląda ale polecam sprawdzić, moja kumpela skonczyla tam politologie a mgr robila juz na normalnej uczelni wiec te dyplomy są normalnie uznawane
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

) i taki Aron Skalski fajnie brzmi
A jak będziecie zdrobniale wołać?
będziesz kupować ten bliźniaczy? Kurde te bliźniacze to w ogóle takie krowy ciężkie...
Mamy mieć taki wózek właśnie od znajomej mojej koleżanki, ale na razie cicho sza w tym temacie 

ale nie wiem czy kiedykolwiek uda mi się to urzeczywistnić, bo teraz dziecko jedne, pozniej w planach drugie a lata lecą...
Ciekawe jak to wygląda według wyliczeń KarolinaPW która ma taki sam tp jak ja?
i po lekarzu szybciorem do stacji kontroli podbić dowód, oby mnie nie złapali po drodze, bo będzie zonk

Na wyczuwanie ruchów masz jeszcze około tygodnia, więc nie zamartwiaj się tym. Weź coś rozkurczowego i spokojnie poczekaj na wizytę.