|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Super, że noc udana. Czasami taka zmiana schematu naprawdę wiele wnosi pozytywnego, jak widac na przykładzie wielu dzieciaczków! Oby juz tak u Was zostało, albo było jeszcze lepiej!! Cytat:
Jenki, zdrówka dziewczynki!!! Cytat:
Gapa ze mnie!!1 Moja córka kończy dzisiaj 8mcy!!!!!! Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-03-05 o 10:06 |
|||
|
|
|
#2822 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() a my też fioletowy, a co! ![]() zdecydowaliśmy się w sumie na zakup tego wózka jak wyszedl ten kolor ![]() no gondola ocean bo za duzo troche tego jasnego fioletu w gondoli jak na chłopaka ale spacerówke już takie ciemniejsze połączenie uwielbiam dużo szarości i fiolet ![]() carmela tylko nie poradzilismy sobie jeszcze ze zgrabnym przypięciem tego śpiworka u góry jakoś to odstaje ![]() i jakieś rzepy pozosawały przy budce hmm przeszukałam wczoraj net w poszukiwaniu instrukcji montazu ale nigdzie nie moge znalezc chyba muszę podjechac do jakiegoś sklepu podlukać jak to porządnie powinno wygladać
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy Sophie Cytat:
Mi się wydaje, że to przez obiadki które mu gotuję. Brokuł, szpinak. Jak zje słoiczkowy obiadek to kupka piękna. Dlaczego? Dziewczyny a na zatwardzenie do śliwki podajecie tak? Zdrówka dla dziewczynek Eveewe powodzenia w pracy ![]() My dziś uderzamy do CH ![]() Miłego dnia. A Natka_ dlaczego jesteś tutaj tylko do końca marca? Czegoś nie wiem?
|
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi blisko mojej pracy, mam wiec o tle dobrze ze nawet pieszo to 5 minut. podwoze wiec o wiele krotsza droga cala ta moja menażerie. no i chyba jest mnawet lepiej bo tam mniejsze grupy sa, dzieci tak nie biegaja jak szalone, moze kinga bedzie spokojniejsza :trotfl: cenowo prawie tak samo a dojazd wiele krótszy wiec sie zwróci nam szybko.nadrabiam od piatku. jakos w weekend nie bylo nawet czasu by spokojnie poczytac. dzieci wariowaly ze hoho, pogoda piekna wiec spacerki, do tego w sobote do 23:30 u znajomych bylismy (kinga usnela, artur nie - za to w niedziele dal pospac do 9 ), w niedziele w kosciele w klasztorze na swiezym powietrzu wiec jakos tak minal weekend.
|
|
|
|
|
#2825 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kocice
jak boskie usteczka o jerona!!!!! będzie dobrze! trzymam za Ciebie Cytat:
![]() ooo drugie się marzy mi póki się porządnie nie wyśpię ani w głowie dalsza produkcja Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzień kogo nic nie wiem trudno chyba przegapię achhhh Radzio Sophie sto lat maluchy ![]() Cytat:
dziś wstawałam tylko 7 razy czyż moje dziecię nie jest zbyt litościwe dla mnie chyba był dzień dobroci dla zwierząt!!!! ojjj kochana
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Zapałeczka gdzie kupiłaś taką fajną czapkę małemu?
Maksio dziękuję wszystkim ciociom za życzonka wczorajsze |
|
|
|
#2827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
proszę bardzo ![]() Radek, Sophie ![]() u nas nawet ok, Nati teraz usnęła, ja piję herbatkę, i niby si e wyspałam, ale jakoś mam taką ciężką glowę, jakoś nic mi się nie chce, a tyle musze dzisiaj zrobic
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Raczkowanie
|
podwojnego zdrówka!
Taak, mój wczoraj zjadł na obiadek gerbera "schab ze śliwkami" i od razu sie trzeba bylo przed wyjściem przebierać ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- i solenizantom co mnie nie bylo weekendowym!! stówka!! i dziasiaj Sophie Radek naj naj najlepszego!!! Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-03-05 o 10:09 |
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2830 |
|
Wtajemniczenie
|
Ala
![]() |
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
pieleszka
![]() Dziewczyny a może z nowym wątkiem by dopisać Naataaszkę, Adrij, Alibany i Rysiki (mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam ) do listy mamusiek na pierwszej stronie? Są z nami już jakiś czas
|
|
|
|
#2834 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kolderka robi bardziej jako amortyzator przed przewracaniem sie na boki mamy dosc zimnno w nocy i nawet my przykrywamy sie jeszcze kocem i kołdrą. pewnie moznaby bylo podkrecic grzejniki, ale wtedy sucho i wolimy takie chodniejsze powietrze
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
Witam poweekendowo
![]() Jakoś jeszcze nadrabiam, ale z odpisywaniem ciężko... Ja dziś wstawałam tylko 10 razy i o 7:30 pobudka... Ale nawet nienajgorzej się czuję ![]() Bella zdrówka dal dziewczyn! Radzio i Sophie sto lat! Aania powodzenia w staraniach (Myśmy po ślubie byli dojeżdżającym małżeństwem, a po trzech miesiącach się udało )Natka gdzie znikasz? Alibany potwierdzam to, co dziewczyny pisały - jesteś piękną kobietą Brumek nie wiem, co Ci poradzić z tym spaniem Tymka Patryk kiedyś zasypiał tylko przy cycu (i w wózku na spacerze, ale z tym różnie bywało). Był okres, że spał tylko w czasie jedzenia UU. Teraz z kolei mu się poprzestawiało. Moje dziecko nielubi kołysania. Kołyska stała zablokowana, gdy w niej spał. W wózku też nie pozwolił się kołysać, ani na rękach (może dlatego, ze dużo ulewał przez pierwsze 4 miesiące). Chustę kupiłam w grudniu i w czasie wyrzynania się drugiego ząbka trochę pomogła. Zobaczymy, jak będzie ze spacerami... dla turlającego się Tymka! dla pełzającego Antosia!AgaG tort super! |
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, ja jestem za.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto lat słoneczka Cytat:
bidulki zdrówka dla obu Cytat:
oby tak zostało
|
|||
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
powiem ci że jest tak, ze jednak wyczuwam roznice wozek na pompowanych, duzy i spacerowka na piankowych, parasolka. szczegolnie na wypady w las. bo czesto robimy kilkugodzinne wycieczki po lesie. w ten weekend bylam wlasnie parasolka i trudniej sie jedzie, nie mam tez tregulacji rączek wózka wiec chyba za wysoko mam bo nadgarstek boli (ja wysoka). ale wlasnie cos za cos - jest gorzej w lesie, ale wiecej miejsca w bagazniku
|
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Zadomowienie
|
Ala sto lat!
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Wtajemniczenie
|
LiLi kochana muszę okna umyć u Oliwki w pokoju, jak Nati sie obudzi jadę do rodziców, zostawiam Nati i jadę na myjnię, muszę samochód umyć po zimie, niby nie jest brudny, ale po zimie ma mase soli, ( czego akurat nie widać), ale trzeba, a tak mi sie nie chce,
jeszcze przed chwilka zatarłam oko a zapomniałam,że jestem pomalowana ,
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() :cmo k:Doczytałam Cytat:
Tak więc przynajmniej do czerwca będę musiała Was zaniedbać. Chociaż myślę, że jak się ze wszystkim uporam, odnajdę to uda mi się chociaż zajrzeć i napisać co u nas |
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. jak sie koncza rozmiarowki pajacyków czyli w sumie juz czasem nosi, ale ja nie mam w sumie specjalnych pidzamek, tylko nosi jakies wygladajace na pidzamkowate spodnie i bluze jakąś uzywala ktoras moze takie cudo http://www.tchibo.pl/Silikonowe-fore...400012229.html Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-05 o 10:36 |
|
|
|
|
#2846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ojjj...zdrówka!
Aluniu, najlepszego! ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a doszłam do wniosku że jak przypomnę sobie jak to fajnie jest przespać całą noc to nie będę chciała się tego znów pozbawiać 2 - no wiesz co szczoteczka jest TAKA a dostaliśmy jeszcze ostatnio TAKĄ ale jeszcze nie używana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
byle nie za bardzo i raz na jakiś czas wpadaj Mąż dziś jeszcze w domu, ale jutro jedzie i dopiero w niedzielę wróci, więc po południu mam obiecane że mnie zabiera na wcześniejszy dzień kobiet ![]() Oj, dobrze że TŻ był w domu tyle od zabiegu, wyobraźcie sobie że ja ani raz nie przewijałam małego. TŻ robił wszystko - zwykle przewijanie, zmiany opatrunku, smarowanie szwów itp ![]()
|
|
|
#2847 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty zagladaj do nas jak najczesciej, bedzie Was tu brakowało. ![]() Podpinam sie pod zyczonka. ![]() ![]() i dzien dobry!! Nocka mozna powiedziec ze przespana ładnie, ale na sardynke. Wiki o 1 wyladowala u nas w lozku i spala do rana. Maz rozwalony, Wiki tez tylko ja jak sardynka scisnieta na jednym boku cala noc. Teraz dama spi a ja lece na sniadanie i do obowiazkow. Milego dnia
|
||
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez wczoraj zagadala. babuje i babuje i nagle patrzy na mnie i MAMA. mwie "jeszcze, jeszcze!" na co ona sie szczerzy i B A B A!
ale 'am' mowi na UU
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Adrij tak sama. Moja dama lubi jak robię jej zdjęcia
ale robię to wtedy kiedy jest najedzona, nie marudna i nie śpiąca przy świetle dziennym i sama obrabiam, bawię się w programie dziękuje za miłe słowa.Robię setki zdjęć i wybieram te najpiękniejsze !Patik co zmieniłaś w menu SAry żę tak śpi ? Moja w sumie tak śpi jak Twoja :P Brumek umiałabyś wypełnić druk RG-1? |
|
|
|
#2850 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy
Cytat:
To faktycznie trochę się nazbierało, ale na pewno dasz rade wpadać do nas co jakiś czas! Dobrze, że te dodatkowe obowiązki nie będą kolidowały w dużej mierze z opieką nad Domkiem!!! Stronczek dziękujemy Cytat:
A ja mam godzinkę teraz dla siebie, Ala ma druga drzemkę, za godzinę przyjadą teście i biorą małą na spacer. Ja w tym czasie biore się za generalne porządki!!! Okna, kurze, mycie podłóg.....na samą myśl ![]() Właśnie oglądałam zapowiedź jutrzejszego "przepis na życie" Uwielbiam!!!!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

)

fioletowy. 

za 7 miesięcy
ale fajnie że się basen spodobał! 

Dużo zdrówka dla dziewczynek.